Alle innlegg Sukkerforum

Influensavaksine og konspirasjonsteorier

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 20:43

I dag tar jeg et slag for influensavaksinen jeg.
Tenkte det var viktig å minne dere på det.
Til tross for at 900 eldre på norske sykehus og sykehjem dør av influensa hvert år, vaksinerer ikke de ansatte seg mot influensa.
Det er mange konspirasjonsteorier ute å går om vaksiner.
Det er bred vitenskapelig konsensus om at vaksiner er et av de viktigste medisinske gjennombruddene noensinne og en av de viktigste årsakene til at forventet levealder har økt dramatisk i løpet av det siste århundret. Likevel er ikke dette tilstrekkelig til å overbevise alle. I mangel på saklig grunnlag å tufte vaksinemotstand på spilles det på myter og konspirasjonsteorier om påståtte farer ved vaksiner.Mange av disse har fellestrekk med generelle konspirasjonsteorier om legemiddelindustrien og konvensjonell helsebehandling.
Det finnes konspirasjonsteorier om at det sammen med vaksinene sprøytes inn elektroniske brikker som skal kunne utløse sykdommer eller utøve tankekontroll🙄
Det er også lansert teorier om at vaksinering er en form for befolkningskontroll som bremser fertiliteten👌

Uansett ... begge går under huden på deg.

https://youtu.be/LI092EPkQcQ

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 20:46

Jeg vaksinerer meg ikke, da jeg ikke er i en risikogruppe eller har nær pasientkontakt, men støtter vaksinering.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 21:11

Helsepersonell som har direkte pasientkontakt oppfordres sterkt til å la seg vaksinere. Dette i solidaritet med mennesker med lavt immunforsvar eller av andre årsaker vil tåle influensa dårlig. Jeg synes det er merkelig at helsepersonell lar vær

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 21:11

Feil. Man er ikke smittsom før man har symptomer selv.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 21:12

Den var til Haugtussa. Begrensning av besøk vil ikke ha noen hensikt så lenge man ikke er syk.

Skjult ID med pseudonym dama ma. 13 nov. 2017 21:23

Endel menn burde kanskje ta vaksine, de dør jo nærmest av en liten forkjølelse😁

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 21:24

Ja, om du kan bidra med det er det fint @my😊

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 21:28

Haugtussa. Hvem er «man» som antar dette? Man er ikke smittsom før man får symptomer. Beklager, men her tar du nok feil.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 21:33

Mener du at det er bedre folkehelse å la være å besøke sine kjære @gurimalla?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 21:41

ønsker deg så masse masse lykke til med operasjonen @athene.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 21:43

Hensynsløs er du vel da aldeles ikke @my. Men om det var et forslag fra deg støtter jeg det 👌

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 21:49

Hva er din teori bak at du ikke vil vaksinere deg @haugtussa?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 22:06

Folkehelsa anbefaler det da...

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 22:12

Så da skal man la være å vaksinere seg som helsepersonell? For det ikke er tilstrekkelig 100 % alene?

Studier viser jo at en vis dekning av både helsepersonell og beboerne gir en bedre beskyttelse.
Det anbefales fordi beboere på sykehus er i risikogrupper, men å opprettholde arbeidstyrken er også et definitivt godt poeng.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 22:36

Kreative forslag, men i praksus kanskje ikke like gjennomførbart. God håndhygiene er selvsagt en vesentlig faktor, men permanent munnbind i disse månedene er vel ikke så hensiktsmessig. Tenk deg alle landets sykehjem feks hvor 80% av pasientene har en demenssykdom. Det er ikke spesielt trygghetsskapende for denne pasirntgruppen å omgi seg med tildekkede mennesker.
Jeg tenker at belastningen som vaksinen evt vil være for ansatte ikke veier opp de fatale konsekvensene sykdom kan få for pasientene.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 22:39

Og nettopp fordi effekten av vaksinen hos syke og eldre er mindre er det viktig at folkene rundt disse er beskyttet, for å minske risikoen for å smitte de.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 22:40

Menn får influensa årlig.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 22:48

Det viser all empiri :-)

(mann 53 år fra Oppland) ma. 13 nov. 2017 22:54 Privat melding

Har ikke hatt influensa på 20 år minst, og ikke skal jeg ha den de neste 20 heller.

(mann 53 år fra Oppland) ma. 13 nov. 2017 22:55 Privat melding

Kansje 30 år..hvem husker..😊

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 13 nov. 2017 23:03

Det har vel aldri vært snakk om tvungen vaksinering

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 13 nov. 2017 23:17

Det at Norge har så lav vaksinasjonsdekning medfører at mange unødig blir alvorlig syke. Om man kan forhindre at hundretalls dør med å øke graden av vaksinasjon blandt helsepersonell er vel det bare bra vel?

Skjult ID med pseudonym Idefix ti. 14 nov. 2017 00:37

Det er visst ikke lenger snakk om teori...?

http://www.healthfreedoms.org/the-vaccine-hoax-is-over-documents-from-uk-reveal-30-years-of-coverup/

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 14 nov. 2017 05:49

Satte kaffe'n og nesten hele termosen i halsen😲
dere mener da virkelig ikke at alle de som dør på norske sykehus pga infeksjoner egentlig ikke er berettig liv pga at de er for svak til å klare påkjenningen selv?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 06:56

Haugtussa, nå er vi inne på spennende saker. Hva er et verdig liv? Hvem definerer hva som er et verdig liv? Når bør aktiv behandling avsluttes?
Jeg ser problemstillingen din rundt overbehandling av alvorlig syke mennesker, spesielt eldre kanskje. Når er nok nok? Når skal man la den naturlige aldringen og avslutningen av livet få sin plass? Dette er et stort tema som absolutt burde ha større plass, men det er etter mitt syn ikke så knyttet til vaksinasjonsdebatten, men litt. Heldigvis er helsepersonell generelt veldig bevisste på dette, og man har gode etiske refleksjiner rundt det. Men det varierer sikkert. En del av itfordringen ligger også i befolkningen generelt og ikke minst pårørende. Pårørende står ofte veldig på, naturlig nok, for at man skal prøve alt. Da er det viktig at helsepersonell tar seg tid til den vanskelige samtalen og informerer om hva som skjer fysiologisk og hva som er problematisk med evt vider behandling.
Men, jeg blir litt i stuss over argumentasjonen din, Haugtussa. Mener du at man ikke bør tilby vaksine til noen eldre i sykehjem? Eller kreftsyke under behandling? Fordi de skal likevel dø? Eller mener du de som defineres som terminale? Jeg må si jeg har aldri opplevd at vaksinerer mennesker i avslutningsfasen i livet, så det er ingen reell problemstilling.
Så er vi tilbake til hva er et verdig liv. Kolspasienten kan ha mange gode år igjen. Bør han ikke vaksineres? Det har aldri vært så mange som blir frisk av kreft som nå. Mange av de vil altså fremdeles ha mange gode år foran seg. Bør de ikke tilbus vaksine? Hva med fysisk spreke og oppegående personer med demens (eller bortreiste som det ble nevnt over her). Mange av de kan fremdeles har gode øyeblikk og gode opplevelser, eller bør de la vær å vaksineres på prinsipielt grunnlag pga sin diagnose eller adresse sykehjem?
Spennende tema, som en ikke bør ha svart/hvitt-tenkning rundt (uten at jeg beskylder deg for å ha det altså).

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 08:59

Spørsmålet i tråden oppfattet jeg slik at var en problematisering av at ansatte i helsesektoren ikke vaksinerer seg av hensyn til svake syke med redusert immunforsvar.
Jeg ser ikke helt at jeg misforstår og plukker fra hverandre det du sier. Jeg utfordrer argumentasjonen din. Det er det som kalles diskusjon.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 09:09

Hjertet slutter å slå ja, men på dødsattesten fyller man inn årsaken. Det kan være lungebetennelse, hjertesvikt, lungeødem etc. Ulike grunner. Multiorgansvikt pga aldring er ikke en diagnose i ICD10-systemet, og det er jo litt rart siden det jo ofte er det som er årsaken.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 14 nov. 2017 10:20 Privat melding

Jeg er for tvungen / obligatorisk vaksinering. Flokkimmuniteten lenge leve! Kjenner jeg blir forbannet over foreldre som ikke vaksinerer barna sine fordi de har lest blogger og sett Youtube-videoer. Ikke bare skader de potensielt sine egne barn (som ikke er myndige), men de utsetter også de andre barna de omgås for risiko.

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at dersom man ikke vaksinerer barna sine er man ikke skikket som forelder. Jepp, det er 2017.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 14 nov. 2017 10:41 Privat melding

Vi lar ikke foreldre slå, tatovere, brennmerke, sulte barna sine heller - hva er forskjellen? Er ikke det å utsette barnet sitt for unødige sykdommer en form for grov mishandling? Det hjelper fint lite om de "handler i god tro" når det er en beviselig sannhet at vaksiner fungerer.

Folk har rett til å mene hva de vil, men folk har ikke rett eller krav på at sine uopplyste "meninger" skal tas hensyn til når det gjelder andre menneskers liv og død. Ref. klima, vaksiner, religion og seksualitet.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 11:35

Jeg tror ikke vi er så uenige om de grunnleggende tingene,Haugtussa. Jeg deler ditt syn på at vi ikke i like stor grad alsepterer lidelse og død lengre som vi kanskje gjorde tidligere. Fugelli skrev en bra bok om dette, Nullvisjonen.
Men jeg tror ofte det ikke er helsevesenet og helsepersonell som er pådriver for livsforlengende tiltak, men mye pårørende og de som er tett på.
Og det er forskjell på mennesker og dyr, på godt og vondt. Ja, det er vondt å se sin kjære i sluttfasen av livet. Det er noen dager og av og til uker der man som pårørende tenker at det beste hadde vært å «nødslaktet» vedkommende, for å bruke uttrykk fra dyrenes verden siden det ble dratt inn, men det er heldigvis ikke aktuelt. Jeg tenker helsepersonell og samfunn har en jobb å gjøre i å opplyse om at dette er en naturlig del av og en konsekvens av livet. For å leve må vi også ta døden, og med døden følger denne nedteappingsfasen. Den er nødvendig og den må vi ta og akseptere. Så må vi selvsagt sørge for at fasen er minst mulig ubehagelig på alle måter og det er det absolutt mulugheter til å få til. Vi har lindringsstoffer i dag som er standard i livets sluttfase som gir smertelindring, kvalmelindring, beroligende og hjelper med evt væske i luftveiene.
Vi som samfunn er så opphengt i at vi skal ikke ha lidelse og sykdom. Vi har en nullvisjon, og det tror jeg er feil holdning. Vi må leve med det faktum at vi skal dø, og den avsluttende fasen innebærer noen dager som kan være vonde for pårørende å stå i, men det må vi.

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) ti. 14 nov. 2017 17:00 Privat melding

Jeg tar ingen vaksiner..lar kroppen jobbe seg gjennom forkjølelse og influensaen... 😉..Tenker at det er måte på alt man skal putte i seg....for ikke å bli syk...blir man forkjølet så blir man det... 🙃

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 17:42

Dere skal jo ikke primært vaksinere dere for egen del, men for å hindre at de som ikke selv kan ta vaksinen dauer, raringer

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 17:43

Stemner det, kolspasienter, kreftpasienter og eldre skal jo uansett dø og får jo bare forlenget et miserabelt liv.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 18:25

Ja, jeg er enig i det. Tenkte bare å runde av meg litt barnslige usakligheter

(mann 49 år fra Rogaland) ti. 14 nov. 2017 18:41 Privat melding

Satire funker dårlig skriftlig!
Slik er det bare. @Malla.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 18:45

Det var ikke så gjennomtenkt og bevisst satirisk ment. Rett og slett bare barnslighet. 😘

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 14 nov. 2017 19:01

Barnslig funker vanligvis som bare f.. her inne, det @gurimalla...
Satire også. Funker på en eller annen måte. Garantert. Bare å kjøre på.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 19:05

Jeg har vel sagt det jeg hadde behov for å si om den saken 🙂
Peace and love

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 14 nov. 2017 19:07

@gurimalla, det var barnslig. hehe..

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 14 nov. 2017 19:09

Jeg går i meg selv

(mann 49 år fra Rogaland) ti. 14 nov. 2017 19:11 Privat melding

Barnslig satire altså @Guri.

@suffering. Satire funker ... På en annen måte.

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 14 nov. 2017 19:13

..foot in mouth?

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 14 nov. 2017 19:26

På engelsk hette det flue, før. Vaksine mot flue hadde kanskje vært mer poppis. Sikker på noen hadde tatt den for å unngå fluer...
Folk tror på det dem vil.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis ti. 14 nov. 2017 19:34

Jeg er sykepleier og jobber med pasienter som er i en risikogruppe. Pasientene blir sterkt anbefalt om å vaksinere seg mot Influensa og lungebetennelse. Alle som har pasientkontakt på jobben min blir tilbudt vaksinasjon, og som Gurimalla skriver, så stemmer det at det er et fåtall av sykepleierene som har benyttet seg av tilbudet. Jeg valgte å vaksinere meg selv fordi det føltes egoistisk å ikke gjøre det når pasientene jeg behandler er så utsatte. Og konsekvensene for de, hvis de blir smittet med influensa, kan bli store. Vaksinen er tatt, og jeg merket absolutt ingenting etterpå ☺️

(mann 49 år fra Rogaland) ti. 14 nov. 2017 19:36 Privat melding

Ja. Hva var det? @suff.

(mann 49 år fra Rogaland) ti. 14 nov. 2017 19:37 Privat melding

@Blåmeis. Vaksine mot lungebetennelse??

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 14 nov. 2017 23:00

Synes dette ble bra jeg. Dyktige er dere. Mange gode innspill fra alle kanter.

Litt myteknekking;
Narkolepsi”
Fakta: Narkolepsi, som er en sjelden bivirkning av Pandemrix-vaksinen mot pandemisk influensa i 2009, er kny et l lsetningsstoffet skvalen. Vaksine mot sesonginfluensa inneholder
ikke skvalen.
"Jeg får aldri influensa”
Fakta: I en vanlig influensasesong smi es mellom 5 og 10 % av befolkningen.
Mange får beskjedne symptomer, og det kan derfor gå mange år mellom hver gang man er skikkelig syk av influensa.
Hvis det er mange år siden du har ha kra ig influensa, er de e altså regelen, ikke unntaket, men det gir ingen garan mot influensa kommende vinter.

“Det er sunt å få influensa”
Fakta: Ingen forskning tyder på at influensa styrker immunforsvaret eller har noen positve effekter.

@leifi
To vaksiner kan beskytte deg mot lungebetennelse. Den ene kalles pneumokokkvaksine. Den andre er influensavaksine,som forebygger lungebetennelse..

Så vil jeg si.. jeg er ikke nazi på vaksine. Og forstår greit at friske folk ikke vaksinerer seg av forskjellige grunner.
Jeg har selv vaksinert meg i år pga mitt tantebarn på 10 år fikk diagnosen erwing sarkom nå i august og i og med at jeg har vært mye med han er det pga hans immunforsvar. Jeg hadde aldri tilgitt meg selv om jeg hadde smittet han med influensa midt oppi hans hælvetesregime med cellegift.
Han vinket jeg på gjensyn til i går fra Gardemoen da han ble fraktet til Tyskland for protonstrålebehandling.

Jeg jobber i helsevesenet, men har ikke hatt direkte pasientkontakt de siste årene og har flere ganger derfor hoppet over vaksinasjonsmuligheten på jobb...

Mitt poeng med tråden var derfor ikke å være belærende men å sette fokus på det nå midt i beste vaksinasjonstid.

(mann 49 år fra Rogaland) on. 15 nov. 2017 21:09 Privat melding

@Høna. Ok, Det er altså vaksiner mot virussykdommer som øker risikoen for lungebetennelse, ikke vaksine mot selve lungebetennelsen?

Håper alle nåvarende, tidligere og fremtidige guder, eller karma, eller hvilken tro eller overbevisning som helst beskytter ditt tantebarn.
Aller helst moderne legevitenskap.

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 15 nov. 2017 23:44

❤️@athene.
Det er vondt når dine kjære håpefulle må skytes med kanon av alt man finner av cellegift i skuffer og skap. Heldigvis tror onkologene at de kan gi han håp om å overleve. Tøff? Så tøff at det er ikke morsomt en gang.

Men det som er bra er at vi har bestemt at det går bra.
Framtidsdrømmene har bare endret seg litt.. fra jagerpilot til å unngå rullestol 🙏

Skjult ID med pseudonym durrr to. 16 nov. 2017 08:02

Vaksiner funker. Virker som om enkelte her mangler historiekunnskaper om hvilke sykdommer som er blitt utryddet.

Og så er det de som tror det er teit å putte i seg ting som er laget i en lab. De blir jeg enda mer oppgitt av. Fascinasjonen med «det naturlige». Det naturlige er at du og barna dine dør, i veldig tidlig alder. Det naturlige er at du ikke overlever lenger enn 30. Vaksiner er som regel testa mye grundigere enn den researchen du gjorde på YouTube en kveld. Ta vaksinen, behold flokkimmuniteten og slutt å syt.

Sist men ikke minst: det skulle vært pålagt med vaksine på norske sykehjem og sykehus med mindre vedkommende ikke kan ta vaksinen pga allergier eller lignende. Det er ingen særlig forskjell på det og å kreve god hygiene på en restaurant. Fraværet av begge deler skader en uskyldig tredjepart.

(mann 33 år fra Oslo) to. 16 nov. 2017 12:20 Privat melding

Du vasker vel ikke hendene for din egen del, men i hvert fall delvis for de rundt deg? Vaksinasjon er litt samme greia slik jeg ser det.

(mann 33 år fra Oslo) to. 16 nov. 2017 13:10 Privat melding

Ja, mener mer generelt. Prinsippet er i grunn det samme, bare at polio f.eks. kan være mer skummelt enn "vanlig" influensa. Med din bakgrunn har du garantert mer kunnskap om emnet enn en simpel digitalartist som meg, men det er vel liten tvil om at jo flere som vaksineres jo bedre er det for alle.

(mann 34 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 17:04 Privat melding

Aldri vaksinert meg annet en det som nærmest fysisk ble påtvunget meg i tidlig barneskolealder, kommer heller aldri til å ta noen vaksine, sprøyter skal ikke i nærheten av meg ingen grunn for å vaksinere meg. Jeg har gått så langt at jeg ville si opp jobben når jeg ble påtvunget jobb vi hadde med riving på et renseanlegg og måtte gjennom en haug av vaksiner 3 ganger for å jobbe der..Sjefen fikk valget enten finne noe annet til meg eller la meg gjøre jobben jeg kom for å gjøre, pigge betong vegger å gulv ellers var det good bye! Jobben ble gjort uten en eneste sprøyte for min del. Sykdom preller i utgangspunktet av på meg og den ene gangen jeg fikk svineinfluensan så takler jeg det med film på sofan alene hjemme rimelig sløv mens andre i nær slekt som tok vaksina ble langt dårligere enn meg å måtte på legevakta.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 1 jan. 2018 03:03

😂😂😂😂😂😂
🙃🙃🙃🙃🙃🙃
😬😬😬😬😬😬

Godt nytt år @rivecolst

Skjult ID med pseudonym Baloo on. 3 jan. 2018 02:05

@Hønemor: spennende tema som du kan mye om. Men, jeg er litt skeptisk til fremstillingen av at influensa styrker immunforsvaret bare er en myte?? Men kanskje du har rett?? Selv vil jeg ikke ta influensavaksine i min alder, men kanskje når jeg blir gammel og sannsynligheten for å slite kraftig med feks lungebetennelse er større.