Alle innlegg Sukkerforum

Mobilbruk i bil - rekk opp hånden!

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Rogaland) ti. 21 nov. 2017 13:02 Privat melding

Ser til stadighet folk rundt meg i trafikken som helt tydelig har oppmerksomheten på mobilen. Ser det i speil, i imøtekommende biler etc. Blikket går opp og ned eller er retta nedover, ikke på veien. Mange snakker og i telefonen helt åpenlyst med mobilen i hånda og bare en på rattet.
Ser jo at folk er forskjellige i sin intensitet på kontakt og lurer derfor på: bruker dere mobilen til å svare på meldinger feks herfra når dere kjører, evt andre typer meldinger, og hvem kan svare meg på hva som da er så viktig som at man risikerer å drepe noen andre/ forvolde stor skade for å svare/ skrive meldinger. Hva er så viktig at man ikke kan la mobilen ligge i 20-30 minutter!?? Blir litt nervøs når jeg ser sånt...😳

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 nov. 2017 13:09 Privat melding

Dette har eg og lurt på :)
også lurer eg ofte på om de som snakker i telefonen når de kjører bil også kjører etter å ha drukket alkohol.

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 21 nov. 2017 19:20

Det er en forbanna uting, @bellabe70.
Nøkkelord; avhengighet.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) ti. 21 nov. 2017 19:51 Privat melding

Jeg har heldigvis håndfrisett innebygget i bilen. Sendes det meldinger, får de en tilbakemelding om at jeg kjører bil og ikke kan svare, at jeg kan svare dem seinere. Enhver person med litt omløp i hodet kan høre at jeg sitter i en bil når de ringer, da kan man heller si:"Jeg hører du er ute å kjører, jeg ringer deg tilbake, eller gi beskjed når du ikke kjører." Den som ringer har også et ansvar, det har man veldig lett for å glemme.

Jeg er også forferdet over det jeg ser, det er faktisk ikke så rent lite. De er en fare for seg selv, sine passasjerer og trafikanter forøvrig. Det virker som alle har alt under kontroll - til de ikke har det. Holdningskampanjer i form av videoer på kino/tv hjelper, la de bli like blodige som de britiske. Folk må våkne opp!

For noen dager siden så jeg en ung jente som røykte i bilen, satt med mobilen på øret og svingte mens hun hilste på en på fortauet med den ene hånden, og mått bråbremse for en dame som skulle over gangfeltet. Flott fleroppgavebehandling - og skummelt som fy. 😱

(kvinne 51 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 nov. 2017 22:48 Privat melding

Multitasking i bil må vel sies å være direkte helseskadelig! Det er ikke vanskelig å skille disse multitaskerne fra oss ansvarlige (😇) bilister, faren er vel at noen av oss møter de på feil måte en dag...det er det som provoserer meg med de som taster på mobil når de kjører, faren de utsetter andre for!

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 22 nov. 2017 07:11 Privat melding

Refleks hjelper ikke alltid og er en falsk trygghet for mange. Det er veldig populært med refleksvester, utfordringen er at de ikke tåler så bra å bli vasket, så når man har gjort det, bør man sjekke at de fungerer før man tar turen ut. Jeg har stoppet 3 stk. siste måneden som hadde omtrent null effekt i vesten. Tror de fleste har lært på kjøreskolen hvor langt du kjører i 60-70-80 Km/t med ett sekund uoppmerksomhet, kombinert med dårlig refleks kan gi katastrofale konsekvenser. Og hva er vitsen med refleks på hunden, men ikke på eieren?