Alle innlegg Sukkerforum

Uten jobb

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 1 des. 2017 08:22

Inspirert av en annen tråd. Hvor altuelt er det for deg å date en som er uten jobb?
Jeg møter en av mine fordommer her desverre, og hadde nok ikke datet noen som var jobbløs. Jeg har ikke negative holdninger overfor mennesker uten jobb, for det kan skyldes mange ting, og folk er folk uansett. Men i dating/kjæresteøyemed blir nok folk desverre silt bort hos meg da.
Hva tenker du?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 08:32

Så lenge man har inntekt og planer om å komme i jobb, så er det samme faen for meg. Viktigere at partner har god arbeidsmoral og trives hvis hun er i jobb.

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 1 des. 2017 09:18

For meg spiller det ingen rolle.

Skjult ID med pseudonym dama fr. 1 des. 2017 09:34

Kommer vel an på hva situasjonen er i forhold til jobb og er at han er jobbsøkerket og ikke trygda. Da er jeg nok mere opptatt av hvordan økonomien hans er og hvor han står i forhold til bolig osv.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 1 des. 2017 09:39 Privat melding

Jeg er interdisiplinær. Gjør mange ting som jeg stort sett elsker. Og får endene til å møtes med det. Jeg er aldri "ferdig med jobben" Det er når jeg slutter å puste det.

Ideelt hadde vært med BORGERLØNN. Google it! BASIC INCOME.

Det er mange som av ulike grunner faller utenfor rotteracet kjent som arbeidslivet. Jeg har ikke noe imot at daten eller kjæresten ikke er med på det. Sålenge hun har ambisjoner, interesser, passions og driver med noe hun elsker. Ikke henger på meg. Giddalause sofapoteret og slabadasker gidder jeg ikke. Det er mange av dem som er arbeid også. Som er i en jobb de hater og drikker seg helseløs i helgene. Eller ser på TV "kose seg" etter jobben. Zombier. Allan watts sa det best:
What if Money Was No Object?
https://youtu.be/mnFUDVpFwFQ

Skjult ID med pseudonym 76 mann fr. 1 des. 2017 11:04

Å velge bort mulige partnere bare fordi de er arbeidsledige, er både nedlatende og
direkte ondskapsfullt, men jeg er ikke overrasket. Dette er typisk for overlegne og
kravstore folk her i landet. Spesielt kvinner har så høye krav at de ender nok selv opp som livsvarig single, men det er til pass for dem i så fall ! 💀 👎

Skjult ID med pseudonym Tyren fr. 1 des. 2017 11:10

Enig med mann 76 her..

(mann 46 år fra Oslo) fr. 1 des. 2017 11:12 Privat melding

---------------------------------------------BRRRRRRRN

Skjult ID med pseudonym Eiriana fr. 1 des. 2017 11:20

Haha jeg velger heller evig singel enn å ende opp med menn med slike holdninger og beteende som jeg ofte har sett at 76 mann har 🤔

Skjult ID med pseudonym Eiriana fr. 1 des. 2017 11:23

Og ellers svar til TS

De faller nok ofte bort for meg også. Da akkurat det litt små automatisk følger med greier som heller ikke matcher med meg

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 1 des. 2017 13:30 Privat melding

Intressant tema det her. For meg virker det som menn generelt har en helt annen tankegang på det å være arbeidsløs/jobbsøker enn hva kvinner har når det kommer til valg en potensiell partner uten fast jobb.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 1 des. 2017 13:34

@Hans80
Er kvinner generelt kanskje også mer opptatt av hva jobb en potensiell partner har, enn omvendt?

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 1 des. 2017 13:39 Privat melding

@bobb
I noen tilfeller så kan det faktisk virke sånn ja. Iallefal det jeg har erfart og fått med meg fra min omgangskrets og nettverk.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 1 des. 2017 14:22 Privat melding

Ambivalent her kjenner jeg.
Er mest opptatt av hvordan en person bruker de muligheter vedkommende har i livet sitt mer enn hvilken jobb vedkommende eventuelt har.

Jeg styrer utenom personer som av bakenforliggende årsaker ikke fungerer på jobbmarkedet.

Skjult ID med pseudonym troll fr. 1 des. 2017 16:35

Godt å vite hvem som i mine øyne fortjener å være singel resten av livet...kjenner kvalmen.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 1 des. 2017 16:38

Prøvde å date nokon utan jobb nyleg, ser ikkje på det som veldig problematisk.
Det gjorde litt utslag økonomisk for min del då eg brukte ganske mykje meir pengar enn eg elles ville gjort t.d. for å kunne treffast, men det var eit val eg tok og det var verdt det der og då.
I ettertid er det litt keisamt kanskje, men er ikkje det litt slik menn flest har det - at det gjerne er dei som må punge ut for å date?.. Likestilling. No var det min tur. 😂

Det at nokon er arbeidslaus treng ikkje seie noko om personen, ein burde vel kanskje sjå situasjonen og personen an frå tilfelle til tilfelle?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 1 des. 2017 16:55

For min del så handler det ikke om at jeg ikke kunne ha datet eller vært sammen med en som var uten jobb en periode. Det jeg snakker om er når en er på «sveipe-stadiet». Hvis det står i profilteksten eller kommer fram i første mld. Da har jeg lett for å trekke meg. Men møter en folk en liker face to face feks er jo jobbsituasjon underordnet selvsagt.
Det skal en del til før jeg føler at det er interessant å møte noen fra nettet og da er det gjerne noen faktorer som teller på pluss-siden og minussiden. Jobbløs havner da desverre på minussiden, på linje med elendig språk, røyk og bart 🙂

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 1 des. 2017 16:58

Enig med geekygirl i at arbeidssituasjonen på ingen måte trenger å si noe om personlighet, og at man bør se an situasjon og person fra tilfelle til tilfelle. Men jeg gir jo da ikke folk mulighet til å si så mye om bakgrunnen.
Interessant å se at jeg tilsynelatende er den eneste. Går i meg selv... 🙂

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 17:10

....skygger unna. Det er nå engang sånn at har du ikke jobb, så har du feilet på den formelle, menneskeskapte, «meningen med livet» (og grunnlaget for et passe godt et). Å «tjene til livets opphold» på NAV er ikke ambisjon god nok!

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 1 des. 2017 17:17 Privat melding

😳😳

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 17:36

Jeg anerkjenner (myyyyyyye bedre ord enn respekt) at du tenker annerledes enn meg rundt å date arbeidsledige, Alice. Jeg er allikevel temmelig sikker på at min kommentar deles (anerkjennes (?)) på generelt grunnlag. Noe annet ville, helt ærlig, sakt mer om dette forumet enn noe annet - det er ett poeng å være ærlig, eller?

(kvinne 47 år fra Aust-Agder) fr. 1 des. 2017 17:46 Privat melding

Det kommer an på situasjon og holdning generelt. Om ting er i system og en er jobbsøker og vil er det en ting. Men en som er ute etter å bruke systemet for hva det er verdt er turn off. Og det gjelder uansett kjønn.
Men alle kan vi havne i situasjon, men holdning til situasjonen teller og vekter det meste.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 17:51

Jeg er enig i det, Sør72, kvinne, 45, Aust-Agder. Jeg anerkjenner at om situasjonen er uforskyldt, spiller det ikke noe rolle! Men hva er da uforskyldt?

(mann 49 år fra Rogaland) fr. 1 des. 2017 18:00 Privat melding

Viktigste er at hun trives med det hun gjør.
Men jeg har aldri satt mine ben innenfor Nav og har som mål å ikke gjøre det før jeg har passert 70. (Hvis jeg passerer 70.)

Lite trolig jeg vil ha den nødvendige respekt for ei som er fornøyd med å få sin inntekt derfra.

Finns dog mange forskjellige skjebner, så intet er skrevet i stein.

(kvinne 47 år fra Aust-Agder) fr. 1 des. 2017 18:22 Privat melding

Delfi, uforskyldt er vel et godt eksempel på alle som har mistet jobb i olja feks. Det er ikke noe en kan råde over. Det jeg mener er at om en liker å gå hjemme å få sitt fra Nav vil jeg tro det er flere holdninger som jeg ikke kunne forholdt meg til. Virker kanskje som jeg kan forhåndsdømme nå, og det er ikke meningen. Men en litt generell holdning til det har jeg.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 1 des. 2017 18:38

Viktigste for de fleste er vel den derre EQ-en,

...

- som så mange jo har snakket så varmt om her inne, før.

Og i denne tråden fikk jo både den ene og andre Q-en vist seg frem...
All reklame er god reklame, heter det.

En "soul, mind -& heart-mate" er vanskeligere å finne enn en jobb.
I'll take a hearty soulmate any day. Mind you, I'll make it work...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 18:51

Dere begge, alice og sør72, er fulle av selvmotsigelser.

Nå tar vi dette i tur og orden!
1) Om du mister jobben i oljerelatert næring i Norge, er dette neppe noe du kan pålegge den norske stat ansvaret for. Og for de fleste vil dette være midlertidig. Om du mener dette er noe som skal tilfalle storsamfunnet å ta særskilt ansvar for - har du en gedigen overaskelse i vente! Sektoren selv ba staten holde seg unna, slik at de kunne gjennomføre nødvendig omstilling.
2) jeg synes strikken tøyes vel langt om man tenker storsamfunnet skal ta ansvar for all næring som ikke viser seg å være levedyktig (men det er neppe de vi diskuterer). Da må alle Alicene bestemme seg: utenforstående endringer, som allikevel er en del av de fundamentale prosessene (konjunktur, og penge-eller finanspolitiske virkemidler for å stabilisere svingningene(har du hørt om Kaynes?), eller internsosial velferd- som høres vakkert ut, men aldri i verden er bærekraftig! (Det er hva vi har drevet med...)

Så, vi kan alle være så søte vi vil (fordi plutselig rikdom i form av olje på 70-tallet har tillatt det), men norsk sweetnes har også medført et velferdsnivå i verdens beste nasjon, vi ikke er i stand til å vedlikeholde!

Det er ihvertfall min mening at alt for mange (og flere enn nødvendig) havner på NAV, ene og alene fordi vi har hatt råd til det!

(kvinne 47 år fra Aust-Agder) fr. 1 des. 2017 19:16 Privat melding

Nei det er ikke storsamfunn jeg diskuterer hvertfall, Phu 😅

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 19:38

Ok, hva diskuterer vi? Og hva er; om jeg bare visste?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 20:11

Om det er tidens melodi vet jeg ikke, vi har levd i omstilling i flere generasjoner! Menneskets utvikling skjer eksponensielt. Tenk 100 år tilbake og 200 år tilbake Vs 900-tallet og 1000-tallet! Vi lever nå i en tid hvor forandring skjer fort som faen, og generasjonen selv vil merke menneskets utvikling. Jeg kan garantere dere alle; you aint seen nothing yet!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 20:39

....ja...det hevdes vi lever midt i den 3. Industrielle revulusjon...jeg kjenner ingen som vil motsi det!

Skjult ID med pseudonym jaja.. fr. 1 des. 2017 20:43

Tankeløs og lite intelligent Trådstarter i dette tilfellet. Hadde du klart å nyansere temaet, og strukturert ulempene og det som ikke er det, så skulle jeg kanskje tatt deg alvorlig, men du er nok ikke den skarpeste kniven i skuffen, pen eller ei.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 1 des. 2017 20:45

Faktisk, så hevdes det nå at vi lever i den 4. «Indistruelle» revolusjon.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 des. 2017 21:28

Samfunnet er skapt for at det må være 2 inntekter når 2 bor i lag. Utover det så ser jeg ikke ned på uføretrygdede som har en fast inntekt el. de som har mistet jobben og er på aktivt søk. De fleste uføretrygdede er eldre mennesker, kvinner mest, som har hatt et langt liv i et sliteyrke. De har betalt skatt mye lenger enn dagens 20-40 åringer, men får ofte høre om at de snylter og andre betaler skatt. Disse andre har de syke selv vært en gang, og disse andre i dag kan selv bli syke og uføre i fremtiden.

Når det er sagt så liker jeg ikke hvis folk ikke orker å jobbe når de er friske og har sagt nei til mange jobber. De fleste kan bli arbeidsledige en el. annen gang, spesielt når politikere bygger ned samfunnet og arbeidsplasser blir flyttet til annen landsdel el. ut av landet.

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 1 des. 2017 21:33 Privat melding

Husk på en ting da folkens!!
Mange av de som mottar ytelser fra NAV betaler faktisk skatt de også 😉

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 des. 2017 22:02

Noen jeg ikke vil date er de som dømmer andre mennesker ned pga at de er uføretrygdede el. arbeidsledige. Det skjuler seg individer der med lang fartstid i arbeid og har god utdannelse. Det jeg leser i tråden er intoleranse og ignoranse, og mennesker som viser det er enten uten empati el. lever i sin egen selvgodhetsboble. Ingen vet hvordan de har det om 5 år, 10 år el. 30 år. En ting er garantert er at mange vil møte seg i døra. Husk da at fra dere blir syke, uføre el. arbeidsledige så betyr den skatten dere har betalt ikke noe. Den gode utdannelsen og jobberfaringen dere har hatt betyr ikke noe. Dere har blitt 0 i deres egne og likesinnedes hoder. Husk deres ord om Nav og klar dere selv.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 1 des. 2017 22:16 Privat melding

Få deg en jobb a

(mann 46 år fra Oslo) fr. 1 des. 2017 22:42 Privat melding

BORGERLØNN, baby

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 2 des. 2017 00:02

Jeg kan ikke date ei uten jobb. Ikke fordi jeg ser ned på henne, dømmer henne eller på grunn av sosial status. Nei det er av mer praktiske hensyn. Jeg må date ei som har jobb, slik at hun ikke er ledig til å treffes hele jævla tida.

For hvis hun ikke har jobb, så forsvinner en god grunn til at jeg ikke kan treffe henne akkurat da. Og det at jeg måtte si nei hele tiden ser jeg ikke for meg er spesielt populært. :P

Skjult ID med pseudonym Greve lø. 2 des. 2017 01:47

Hei, deg kan jeg date siden du har jobb. Flott, nå har vi vært sammen i to år, oi du mistet jobben og har vært ufrivillig arbeidsledig i 12 måneder...sorry jeg dater ikke folk uten jobb, det er slutt...

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:24

Neh, antakelig dropper hun deg for å poste idiotiske bilder! ...life sucks and than you die!

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:29

Er du våken Alice?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:34

Hva skal jeg og du prate om, frøken?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:35

...jeg må ta meg en røyk først...

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:44

Er fu her ennå Alice?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:47

Kanskje vi skal prate om hvorfor du er halvt betatt av meg?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 02:56

...det kan ikke jeg mene så mye om. Jeg overlater til deg, vennen, å gi din helhjertede beskrivelse av meg...din Internett kjærlighet...

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 2 des. 2017 03:03 Privat melding

Er det cybers..x på gang delfi ? 😂

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 03:05

Det forstår jeg, vår kjærlighet kan ikke beskrives med ord....

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 03:11

Allways honey, love you long time😍

Skjult ID med pseudonym sufflør lø. 2 des. 2017 03:27

Oi! :o
lol.. ..eller.. er det feil å si, kanskje?
Happy for yoy!

Skjult ID med pseudonym sufflør lø. 2 des. 2017 03:27

oi, *you! :-)

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 03:30

Thanks! We’re in love! Jeg og Alice forever...

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 03:45

Jeg og du i drømmeland er alt jeg ber om, snuppa! Tenk hva vi to kunne funnet på der...? Mmmmmmm,....💑

(mann 46 år fra Oslo) lø. 2 des. 2017 08:43 Privat melding

Pics or it never happened

Skjult ID med pseudonym Q-Stone lø. 2 des. 2017 09:49

Det å være uten jobb fordi man ikke gidder å jobbe er diskvalifiserende for min del, men er man uføretrygdet behøver ikke det å være negativt. At en er uten jobb kan også ha en logisk forklaring og ikke ensbetydende med at vedkommende er lat.

Skjult ID med pseudonym 76 mann lø. 2 des. 2017 18:11

Så du liker ikke holdningene mine ,Eiriana ? Helt greit, jeg vil også heller
være livsvarig singel enn å kaste vekk tiden på sånne som deg, så der er vi
faktisk enige om en ting, i hvertfall ! 😠

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 2 des. 2017 18:31

Leste på Vg for noen dager siden at forskere hadde undersøkt data på hvilken aldersgruppe hetsere er i ut i fra kommentarer i aviser og sosiale medier. Det viste seg at eldre menn over 50 dominerte, de var faktisk de verste. De sextrakasserte, hetset kvinner og homofile, samer og innvandrere.

Skrev i en tidligere tråd om dette, og nå er det en lettelse å se at håpet til et mer hetsfri samfunn står den yngre generasjonen for. Og ung her er godt under 40 år.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 2 des. 2017 23:07

Borgerlønn ja. Så kan hver og en være fri til å gjøre det hjertet ønsker. Da blir det en bedre holdning til arbeidet. Jeg ble arbeidsledig for akkurat ett år siden. Sjokk. Hadde jobbet på samme sted i 27 år. Og siden jeg var 50 år, så så det i grunnen ganske mørkt ut. På den annen side var det en frihetsfølelse som jeg unner alle å få oppleve i livet. Ingen som skulle bestemme at jeg skulle opp kl. sju hver dag. Fikk meg jobb igjen, på samme arbeidsplassen da. Så gleden varte bare ett år. Må jo tjene penger til det man trenger her i livet. Men støtter borgerlønn. Det kommer snart har jeg følelsen av.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 2 des. 2017 23:30

Hvem skulle få det og skal alle få den? Da er det sløseri om alle skal få den. Hva er betingelsen for å få den og hvordan finansiere den? Plikt om motytelse som velferdsgoder er i dag? Borgerlønn er velferdsgode som vi egentlig ikke har råd til når vi ser i et fremtidsperspektiv.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. lø. 2 des. 2017 23:31

Kommer helt an på økonomien til vedkommende...klarer h*n seg på det h*n får inn av inntekt er det greit. men det beste er jo at vedkommende har noe å gå til om dagene. Man kan vel si at jeg er tilhenger av folk i arbeid...Og med det mener jeg ikke noe negativt. Det er jo opp til en hver hva de vi gjøre. men jeg trenger ikke forholde meg til akkurat det...

Skjult ID med pseudonym på date lø. 2 des. 2017 23:44

Når det gjelder borgerlønn så er min mening at alle skal få det. Til og med barn over en viss alder. Alle som er født på jorden skal kunne klare seg uansett. Man er født med forskjellige evner og talent og forutsetninger. Derfor skal man kunne leve et godt og verdig liv med borgerlønn. Hvem sier det ikke er råd? Jeg tror det er mer enn nok penger og ressurser i verden. Bare veldig ujevnt fordelt. Hvorfor skal noen ha et godt liv og ha det de trenger bare fordi de har vært heldige å bli født med en høyere intelligens, eller en bedre helse eller en mer solid familie situasjon? Tenk over det. Det er en menneskerett å ha nok mat og klær og varme. Vi er alle født til denne jorden. Vi er arveberettiget til jordens rikdom.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 3 des. 2017 00:01

Jeg er enig med Powpow her fra i går midnatt. Jeg har opplevd den situasjonen at kjæresten var uten lønnet arbeid og må si at den største ulempen var at hun hadde liten forståelse for at jeg kunne ikke finne på ting midt på dagen hele tiden. Det blir rett og slett en annen rytme i livet som skaper visse utfordringer.

Det sagt, så er det ikke problem at daten er "mellom jobber". Vårt samfunn er jo bygd på det at vi skal ta risiko, finne på nye og kule ting, være innovative og nyskapende. Det sier seg selv at ikke alle treffer gull hele tiden, men totalt sett er det jo bedre enn at alle "safer" hele tiden.

Når det gjelder borgerlønn så tviler jeg på at det er realistisk. F.eks. i Alaska har de en form for borgerlønn, hvor alle får utbetalt en viss sum i året hvis de har bodd der. Denne summen er så lav (har kommet opp i maks 2000 USD/år) at ingen vil kunne leve av den. Vår skandinaviske modell som gir penger kun til dem som trenger dem mener jeg er bedre. Vi kan være uenige i kriteriene for når folk "trenger" hjelp, men å gi samme sum til alle vil bety at alle får lite.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 3 des. 2017 00:19 Privat melding

I følge undersøkelser blir det gjerne skilsmisse om mannen blir arbeidsløs. Ikke om kona blir det. Romantisk...