Alle innlegg Sukkerforum

Rangering og "smørbrødliste"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 17:04

En kollega snakket i lunch om en podcast der dem tok for seg single mennesker på datingmarkedet som visstnok rangerer seg urimelig høyt og har urimelig mange krav til partner. Sånn kort forklart.
Føler du at det er et problem i datingmarkedet både med deg selv og andre? Hvor høyt rangerer du deg selv? (Eks: 9/10) Hva er på listen din over cons?

(mann 48 år fra Rogaland) fr. 1 des. 2017 19:05 Privat melding

Innovertiss, psykisk, fysisk og kjemisk match. Sånn noenlunde.
Burde vært enkelt.
Problemet er at innenfor de tre siste ligger en uendelighet av barrierer.
Meningsløst å begynne å ramse de opp.

(kvinne 50 år fra Oppland) fr. 1 des. 2017 19:17 Privat melding

Med topp selvinnsikt og ydmykhet rangerer jeg meg som 74 av 10 mulige .
Er av verdens underverker - meg det 😇

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 1 des. 2017 19:17

Har senket kravene ganske betraktelig, og ser helt klart flere muligheter. Jo penere og vellykket, jo mindre interessante er de.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 19:52

Har jeg dame? Fortell
Hvorfor er det rart jeg spør?

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 1 des. 2017 19:53

6/10, 7 på ein god dag. 😉

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 19:54

Jeg er 5 av 5.
Det viktigste for meg er at dama kan er sosialt oppegående, reflektert og ærlig. Noen grunnleggende verdier må vi dele, ellers er jeg åpen for det meste.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 19:54

5 av 10 mente jeg

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 1 des. 2017 19:59

Har ingen liste. Aldri vært noe liste menneske.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 1 des. 2017 20:49

Synast det er meir problematisk at ein gjerne rangerer andre for lavt enn at ein rangerer seg sjølv for høgt. 🤔

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 1 des. 2017 23:26

Synes motsatt. De fleste rangerer seg selv, og andre for lavt. Typisk norsk. Vi kan/skal liksom ikke være stolte av noenting uten å nevne ti negative. Trist.

Hvis alle kunne fokusert på alt det positive hos èn selv og andre, ville verden sett litt annerledes ut. Alle har negative sider og nykker, vi trenger ikke ta det opp i enhver anledning. Som man sier ift barneoppdragelse; fokuser på det positive, så dempes det negative. Kanskje de voksne burde prøve det ut i egen krets, og relasjoner også. Og hvorfor rangere i det hele tatt? Ingen er over eller under noen som helst. Ikke meg jaffal. Med mindre jeg vil😎

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 1 des. 2017 23:34

Regnet ikke med at noen kom til å rangere eller liste opp. Svar hittil er forventet. Personlig føler jeg ikke at jeg møter eller blir møtt med urimelige krav/forventninger eller feilaktig rangert. Hvordan kan man uansett vite det? Interessant at dette tas opp som tema, og synes det er helt legitimt å spørre "hvorfor"?
Det klages mye i begge leire om forventninger og krav. Eller så klages det at dem som er interessante ikke er interesserte og vice versa. Skjærer ikke alle over osv... men er det noen som kan tenke at det ikke er helt urettmessig å diskutere? Eller blir det bare meningsløst og tullete?

(mann 48 år fra Rogaland) fr. 1 des. 2017 23:34 Privat melding

Jeg lister meg så høyt på strå..
Hvor lave kan de være?
problemet er at altfor få.
Passer inn i sfæren.

Skjult ID med pseudonym Lone fr. 1 des. 2017 23:36

Dunning-Krüger... Problemet er ikke at de fleste rater seg selv for _lavt_; det er unntakene. "Problemet" er vel som regel heller det motsatte.
Mener også å ha lest at menn i større grad enn kvinner overvurderer seg selv og sine prestasjoner. Ikke sikker, da, husker ikke hvor jeg leste det heller.

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 1 des. 2017 23:43

Mitt svar var mer svar på @GeekyGirl sine tanker om rangering av motpart. Generelt ikke glad i rangering. Legitimt å diskutere? Absolutt. De fleste i samfunnet i dag driver med rangering i en eller annen form. Derfor verden er fucked up i utgangspunktet. Jeg eier ikke et eneste riktig svar, siden jeg ikke driver med dating, så mitt svar og mine tanker er på generelt grunnlag. Men jeg vet jeg burde vært mer åpen for å bli bedre kjent med potensielle partnere. Løsningen på det ligger hos meg selv, og ikke motpart. Absolutt ikke meningsløst. Mulig bare nyttesløst, men det er jo perfekt her inne.

Skjult ID med pseudonym Lone fr. 1 des. 2017 23:56

Viktig å omgi seg med folk som evner og tør å gi ærlige, konstruktive tilbakemeldinger, tenker jeg. Og at de GIDDER det.
Å gi kritikk krever litt mer enn å bare si "Kjempebra!", "Så fint!", "du er dyktig og kul kollega" o.l. Det er så lettvint, det. Kan alle si. Kritikk må begrunnes, krever engasjement, er risikabelt.
Setter veldig stor pris på når noen faktisk gjør det.
Synes selv at jeg er omgitt av for mange ryggklappere. Litt redd for at jeg skal bli litt ufordragelig høy på meg selv av det.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 2 des. 2017 00:03

Jeg har heldigvis sørget for å ha gode folk rundt meg, så trenger ikke bekymre meg for det. Vi driver hverken med ryggklapping eller r*vsleiking. Befriende.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 00:06

Det er jo sukkerforum i et nøtteskall du beskriver! Vaffeltråd og strikkeoppskrifter, «har du ikke noe positivt å si så...». Hjelpesløse narrunger hele hurven! Dette forumet har alt å vinne på å skaffe seg litt ryggrad! Og å evne gi en real tilbakemelding, heller enn puseklapp. Aldri opplevd makan!

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 2 des. 2017 00:09

Jammen bra vi har deg, @Delfi. Ellers ville vi vært totalt ryggløs.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 00:11

Du mener du har noe som ligner på rak rygg, Alice?

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 2 des. 2017 00:18

Nei, kun du som er rak i ryggen, @Delfi, vi andre er jo helt i knestående av manglende evne og vilje til å rette oss opp.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 2 des. 2017 00:26

Ja...personlig synes jeg det er svakt å oppsøke ukritiske fora, for å få bekreftelse eller rosemaling du åpenbart ikke ville fått andre steder. Selvforherligelse gjennom ukritisk bekreftelse er en Trumpsk strategi, og vil i lengden redusere deg til en narr! Knærne dine har svært lite med ryggen din å gjøre, bare ett tips!

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 2 des. 2017 00:30

Takk for tips skal huske det neste gang ryggen svikter. Alt man lærer her inne ass. Trump er fin han.