Alle innlegg Sukkerforum

Dating innenfor/utenfor sin kaste(klasse)?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Q-Stone sø. 3 des. 2017 18:28

Vi sier jo at vi ikke har noe kastesystem her i landet, men har vi kanskje litt av det likevel? I Oslo Vest dater man kanskje ikke folk fra Oslo Øst? Høyskole/Universitetsutdannede dater ikke med folk som er utdannet inne yrkesfag?

Er det bevisst eller er det ubevisst?

Kastesystemet handler mye om verdi. Høy kaste er mer verdt enn lav kaste. Er det sånn her i Norge også, eller er det bare slik at norske menn og kvinner føler seg mest komfortable med en kjæreste som er "lik meg"?

Skjult ID med pseudonym Turn of.. sø. 3 des. 2017 18:50

Har aldri tenkt på om vedkommende er verken det ene eller andre...Det er ikke det som betyr noe...elsker man så elsker man om de er fattig som arvesynden eller rik som fy...Det er personen jeg interesserer meg for.Og det vi kan få til sammen...

Skjult ID med pseudonym Svele sø. 3 des. 2017 19:02

Dette handler vel om penger sikkert?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 3 des. 2017 19:08

Trur det handler om at like barn leker best. Det som bidrar til klasseskille per dag er regjeringen vi velger til å styre landet. Håper det er som Alice sier med den oppvoksende generasjonen. Det som er fint med landet er at vi nettopp ikke har kaste/skille/hieraki -alt som er med på å styrke skille fjerne verdier som likeverd.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 3 des. 2017 21:00

Trenger bare to grupper. De som er i eller vil være i livet mitt og de andre.
De andre kan jeg evt. kaste.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 3 des. 2017 21:22

Åpner døra @Alice. Det er bare å gå rett inn😉

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 3 des. 2017 21:54

Mangler du status i forhold til partneren kan det føre til mindreverdighetskomplekser. Spesielt for menn. Det er selvsagt helt unødvendig, men henger sammen med den urgamle sosiale konstruksjonen «å være mann».

Skjult ID med pseudonym DrStockman sø. 3 des. 2017 22:01

My... Var problemet at han følte seg mindreverdig eller at du følte deg overlegen?

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 3 des. 2017 22:18

Status er vel en kombinasjon av flere faktorer som til sammen skaper en følelse av kvalitativ avstand. Konstruksjonen «mann» tåler dårlig en slik avstand, vel og merke i hans disfavør, ettersom han er laget for en dominant stilling vis a vis kvinnen. Mye ulykke på grunn av de greiene der.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 3 des. 2017 22:42

Hva kommer kampanjer som Metoo av om det ikke er fordi mannen på et vis føler seg berettiget til forsyne seg, så og si i kraft av sitt kjønn?

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 3 des. 2017 22:43 Privat melding

@my
Kan anbefales 👍

Skjult ID med pseudonym Lady sø. 3 des. 2017 22:50

@my

Det er bare å fortelle de hvor skapet skal stå.... og når klærne skal av 😇 😜

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 3 des. 2017 22:53

Går ikke en dag uten, my. Rart jeg ikke sitter inne egentlig.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 3 des. 2017 23:04

Kaste? Klasse? Vet ikke helt om jeg vil bruke slike ord, men det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at like barn leker best.

Det er ihvertfall fullstendig uaktuelt for meg å kontakte ei som jeg føler er helt andre steder enn meg selv når det både kommer til det personlige planet og også det sosiale planet.
Ikke akkurat vanskelig å ta en kikk på en dameprofil og umiddelbart vite at du ikke er noe som passer henne overhodet.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 3 des. 2017 23:53

Ja det er det jeg mener, hønemor. Vesten, for å holde oss til hjemlige trakter, er bygd på familien, hvor mannen er overhodet. Dette er grunnsteinen i kulturen vår og et idégrunnlag som strekker seg langt inn i det moderne samfunnet. Tenk på femtitallets husmor. For å bli likeverdig med mannen må kvinnen ha samme vilkår som mannen. Men kvinner har på myriader av måter kommet dårligere ut en mannen på rettigheter. Både økonomisk, sosialt og juridisk. Gjennom hele det kulturelle spekteret har kvinner blitt diskriminert. Disse strukturene sitter bokstavelig inngrodd i vestens historie. Derfor er det utrolig vanskelig å få bukt med nettopp slike forhold som Metoo kampanjen belyser. Overgrep mot kvinner er konstituert som adferd i vår kultur. Det er på en måte «rett lov» blant menn. Det er derfor det skjer hele tiden, overalt, og av helt vanlige menn.

(mann 51 år fra Østfold) ma. 4 des. 2017 00:25 Privat melding

Joda, dette sosioøkonomiske klasseskillet lever i beste velgående. Jeg ser det daglig. Det finnes faktisk kart hvor slikt er tegnet inn ut i fra ulike "velstands"-kriterier. Eiendomsmeglere er blant de som benytter slikt.