Alle innlegg Sukkerforum
(mann 32 år fra Akershus) sø. 3 des. 23:08 Privat melding

Som den ivrige matnerden jeg er, synes jeg det er på tide med en ny mattråd.

Post bilder, inspirer, bli inspirert, spør og skravl.

Meals make the society, hold the fabric together in lots of ways that were charming and interesting and intoxicating to me. The perfect meal, or the best meals, occur in a context that frequently has very little to do with the food itself.

Anthony Bourdain

(mann 32 år fra Akershus) sø. 3 des. 23:12 Privat melding

Jeg kan begynne.
Til uken skal jeg (forsøke å) lage en rett jeg frykter og respekterer, men samtidig sikler litt over: Beef Wellington.
Noen som har lagd den?

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 3 des. 23:20

Ikke laget.. men så sykt godt. Min ekssvigermor var helt rå på den. Du må legge ut et bilde når du har den klar da

(kvinne 49 år fra Oppland) sø. 3 des. 23:31 Privat melding

Jepp 👍 laget den retten mange ganger, riktig nok en stund siden ...
Gøy å prøve noe du aldri har gjort før.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 06:55 Privat melding

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 07:14 Privat melding

Salaten er inspirert av Kim Joung Mæk og den heter Væien til svigemors hjerte. :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 07:31

Jeg hadde kanskje brukt en ekstra fennikel for å være sikker på mengden, fsoc. Ellers er det klart enhver svigermors drøm å se en salat bli blandet så elegant.

Bruker du kastanjer, kjeks? -Og hvilket del til storfe?

(kvinne 49 år fra Oppland) ma. 4 des. 07:36 Privat melding

Bruker kastanjepure ... har brukt litt forskjellig - indre til entrecote. gjort med viltkjøtt også , nesten enda bedre synes jeg😉

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 07:37 Privat melding

Hvor får man tak i kastanjepure? Hørte på Meny Oslo s, men der hadde dem det ikke.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 07:37 Privat melding

Skal ta bilde, Høna 👍

(kvinne 49 år fra Oppland) ma. 4 des. 07:44 Privat melding

Pleier kjøpe i Sverige , bruker det til litt annet også...men går å lage selv også 😉

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 07:48 Privat melding

Kastanjer er vel sesongvare?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 07:57

Du går kjøpt ferdig ristede kastanjer på julemarkedet i Spikersuppa mener jeg. Iallefall i fjor...

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 07:59

Klager over at jeg er satt opp på møte fra 09.00 til 23.59 i dag... på Gardemoen. Blir en kort tur under dyna i natt da ser det ut til😳

(kvinne 49 år fra Oppland) ma. 4 des. 08:43 Privat melding

Ferske er sesong ja, og de får du nå @mækstuff 😉

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 08:47 Privat melding

Naijs. Da er det julemarked på agendaen.
Feil tråd, Høna?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 08:48

Så nærme.. men så feil ja ...

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 08:52 Privat melding

Lite action på jobb, hva er yndlingsretten til folket? Hvis du må velge kun en.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 08:55

Håper jeg har tilgode å smake den.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 09:33 Privat melding

Vet ikke om du sikter til Svigermors drømmesalat eller beef Wellington, men alt er mulig, Alice.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 09:43 Privat melding

Saken er biff

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 09:43

Jøss, kastanjer i beef wellington? Kan ikke huske å ha sett det på master chef, men har kanskje ikke fulgt godt nok med... (Chestnut mushrooms = brune sjampinjonger står det i Gordon Ramsay sin oppskrift).

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 09:49

Det er nok flere måter å lage det på. Det grunnleggende i beef Wellington er filodeig og kjøtt med en deuxelle.

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 10:36 Privat melding

Jeg laget noen latterlige gode biscotti i går... Jeg må lage mer i dag. 😅

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 10:41 Privat melding

Pic or it didn't happen

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 10:57

Oppskrift på biscottiene, Chiapia? Jeg skal lage med mandler, appelsinskall og sjokoladebiter snart. Utsetter det bare litt, for det er så fort gjort å spise de opp...

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 10:59

Mente bare at det kan være hva som helst, og håper jeg har mye god mat tilgode å nyte.

Hummer scorer høyt foreløpig.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 12:30 Privat melding

Sjøkreps scorer høyt her.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 12:37 Privat melding

Ikke at smørsposjert hummer er feil.
Sesongen er vel nå, hvis jeg ikke tar helt feil.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 15:24

Det her funker dårlig. Noen som kan lære meg å skrelle?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 15:25

Med bilde denne gang.

Skjult ID med pseudonym Nanna ma. 4 des. 15:28

Du trenger en kniv @mæk 😊 Da er det mye lettere...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 15:52

Katastrofe...

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 16:42 Privat melding

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 17:05 Privat melding

Maki med avocado, sjøgress og syltet ingegær?

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 17:07 Privat melding

Yupps :)

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 17:10 Privat melding

Looks nice.
Lenge siden jeg har laget sushi. Siklet på pinnekjøtt i dag. Kanskje ide til en crazy fusion.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 18:29 Privat melding

Thanks. Datteren min har blitt vegetarianer så jeg er uendelg glad hun lker makien jeg har måttet lære meg å lage. Risen er ikke helt i henhold til "the holy scriptures". Det er goodoll basmati. Men jeg tar meg kunstnerisk frihet. Og hun har ikke klaget på det ennå.

Skjult ID med pseudonym my ma. 4 des. 18:52

Og jeg som hadde sluttet å spise..
Faen. I dag blir det stangselleri med ost. Bare Jarlsberg. Men jeg får metta mi..

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 19:38 Privat melding

It did happen, Stnh. 😅
Denne gangen med tranebær og mandler. Neste runde blir med tranebær og sjokolade, tror jeg. Veldig gode til en kopp kaffe eller te. 🙌

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 19:42 Privat melding

Wife material right there. Hvor er gutta i Telemark?

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 19:47 Privat melding

I morra: Pinnekjøtt i slow cooker, tror jeg. Må testes ut... 😎
Hvor mannfolka er, fsociety? Godt spørsmål.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 19:53 Privat melding

Kanskje du må utvide horisonten Chapia. Får du ikke barnefri til lørdag? Trenger en sofa å krasje på? Nashpil?

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 19:54 Privat melding

Solstjerna:
Jeg bruker denne oppskriften, https://matpaabordet.no/2016/12/01/biscotti-med-tranebaer-og-pistasjnotter-2/.

Lag gjerne dobbel porsjon, disse forsvinner fort... 🙈

Skjult ID med pseudonym my ma. 4 des. 20:06

Er det her man kan få råd hvis man føler seg litt matt?

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 4 des. 20:11

Billig my, billig. 😌

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 20:19 Privat melding

Snobber ass.
<---fattig kunstner :)

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 20:20 Privat melding

Jeg utvider horisonten rett som det er. Der må jeg si at jeg tar sjanser og er i grunn fornøyd med at jeg tør. Helga er ikke spikret.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 20:36 Privat melding

AaaaHA. Det betyr at du kan fristes til å bli med på FORUMTREFF Chiapia.
Er det neon på lista eller på forumet du har kanskje litt lyst å møte?

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 20:36 Privat melding

Snobber var ment til vintråden forresten

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 20:38

Takk, Chiapia. 😄

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 21:05

Kommer chiapia kommer jeg 👍

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:11 Privat melding

Phfff. Playas gonna play

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 21:13

Greit med litt jevnaldrende på treffet hvis det skal friste.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:16 Privat melding

Det er et temmelig stort utested meg masse mingleplass. Og sikkert mange andre fisk i dammen. Blaze ligger på veien til brua.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:16 Privat melding

Er det noen som har spist noe godt i dag da?

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:17 Privat melding

Whatshername er jevnaldrende. Og hun liker dickpics, har jeg lest.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:17 Privat melding

Orker ikke å pseudonymisere... Eller hva det heter. Jeg er bare ute etter uforpliktende sosialisering uten noe intensjon om å sjekke opp.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:19 Privat melding

Kolafolk? Not my cup o tea....

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:20 Privat melding

Nanna nananana nanana nananana

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:23 Privat melding

Dette var ikke lett.
All min tid går til jobb, unga og trening. Kolafolk? :p
Nei, bare kompiser som liker å dra'n litt lenger ut på byn enn hva jeg orker.
Liker å få noe ut av Søndagen. Ikke tilbringe dagen fyllesyk og sliten.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 21:25

Spist julemat til lunch i dag jeg... Blue på Gardemoen.
Godt det altså... men sånt kjenner jeg at jeg bør spare til julemiddagen...
det er stas med juleribbe, medisterkaker, pølser og kål av div varianter...men det er faktisk sånn at det er mere stas enn veldig godt... medister'n kjente jeg faktisk at jeg kan styre meg for...
Men sossiser må jeg ha da... så barnslig er jeg faktisk.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 21:26 Privat melding

For all del. Nanna virker som hun ikke får lov av strenge Athene å skeie ut heller. Mulig at dere vil finne tonen. Hvis ike du har allerede sendt dickpics til whatshername allerede.

Dickpicks ja... apropos... Hva har folk spist idag?

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:28 Privat melding

Sossiser må du ha? Utdyp!
Eller enig. Vi hadde en juleaften-feiring med andelår. Var befriende å løsrive seg fra "påtvungne" tradisjoner. Og ikke være blomett av svinespekk.
Vi kjørte også en svensk pakkelek med noen svenske venner av familien så du kan si vi liker å gå litt utenfor tradisjoner

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:29 Privat melding

Vet ikke, fsoc.
Mistet oversikten for lenge siden over hvem jeg har sendt til eller ikke.

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 4 des. 21:39 Privat melding

Nå er jo dette en mattråd, menneh... Hyggelig at man er ønsket på forumtreff. 😄 Får se hva uka bringer med tanke på planer.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 21:56

Brød. Snart.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 21:59 Privat melding

Forheving eller bløt deig?

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 4 des. 22:07

Hallo, min gode arrangørkompis fsoc! Jeg har bare tilbudt overnatting - og så ble jeg streng..? Kan ikke du tilby overnatting, da..? Tullekopp.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 22:13 Privat melding

Ja. Ja.. Vino rosso has blurred my vision. Jeg så bare ikke helt hvornår dette tilbudet fant sted. dere har kanskje kontakt utenom forum. Mekes sense.

Alice. Du begynner å vise tegn til wife material potensiale.... Keep at t.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 22:17 Privat melding

Brød ferdig.

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 22:24 Privat melding

Hater når det der skjer...

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 22:25

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 22:27 Privat melding

Hellloooow! Klokka er hundre. Ikke bra å spise seint.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 22:27 Privat melding

Men ja. keeep em comming

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 22:30 Privat melding

Samme brødformer som jeg har.
Jeg spiser minst 100 ganger om dagen, fsoc. Don't worry.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 22:31

Sossiser? Veit du ikke hva det er?

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 4 des. 22:34

@hønemor
Engle-pikker kaller vi det her på Vestlandet. 😉

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 22:45 Privat melding

Jo, jeg vet, Høna.
Men hva er godt med dem?
Englepikker som bobbern kaller dem.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 22:47 Privat melding

Sossiser=varme hunder

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 22:48

Bare må ha det. Det er noe barndomsgreier helt klart. Fatet ser morsommere ut med dem. Små pølser som slynger seg mellom ribbebitene, medisterkaker og dadler med baconsnurr rundt og rosenkål surret i honning

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 22:49

Og englepikker tar jeg gjerne i min munn 😉

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 4 des. 23:03

:o

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 des. 23:05 Privat melding

pics

Skjult ID med pseudonym dama ma. 4 des. 23:08

Syns det er drit kjedelig å lage mat, må få meg en mann som kan diske opp med litt godsaker

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 23:11 Privat melding

Mat er terapi og glede. Sjeldent jeg får utløp for kreativiteten, og ikke minst er det beste å servere noen et måltid som bringer fram et smil.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:14

Smalahove... enda ikke fått rota meg til å smake det... begynner ikke å rote med det hjemme. Men har lyst til å smake.

Må finne meg en som vil servere meg det over en god flaske rødt

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:15

Synes det virker som du ofte får utløp for litt kreativitet på kjøkkenet jeg @stnh

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 23:16 Privat melding

På kjøkkenet, ja. Ikke ellers.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:17

Sånn ja 😊

(mann 32 år fra Akershus) ma. 4 des. 23:17 Privat melding

Har aldri smakt smalahove, men lyst på pinnekjøtt til uka eller helgen.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:21

Ahhhh.. det er diggdiggdigg med pinnekjøtt.

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 4 des. 23:29

Pinnekjøtt er herlig. Fått smaken på det i voksen alder - og barna i yngre. Det er noen hakk mer fristende enn torsk på julaften.

Kjøper inn så jeg har til en påskemiddag også. Hører hjemme da, synes jeg!

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 23:33

Saudehaud smaker omtrent likt som pinnekjøtt. Jeg vil selvsagt ha det urøykt. (Smalahove er som regel røykt, men det et ikke «saudehaud» som jeg er vant med.)

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 23:34

Nystekte biscotti med ristede mandler, appelsinskall og sjokoladebiter. Nydelig. 👌🏻

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ma. 4 des. 23:35

Forresten så lager jeg biscotti på en helt annen måte enn chiapia. Mine er uten smør, og eggehvitene er stivpiskede.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:39

Søker ofte på Google etter glemte matretter. Her om dagen fant jeg ut at gjedde er en typisk for Trøndelag 😳 Det er underlig. Er jo fra der sjøl... men aldri spist.

Fikk servert Bidos her av en venn som hadde fått noe reinsdyrkjøtt.
Synes det er morsomt med all denne lokale maten fra dette landet. Så mye ulikt alt etter hvor man kommer fra.

(mann 33 år fra Buskerud) ma. 4 des. 23:42 Privat melding

Mølje 🤗🤗🤗

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 23:46

Fikk meiningslaust lyst på klubb og duppe 😋

(mann 32 år fra Akershus) ti. 5 des. 08:28 Privat melding

Quiz:
Hva er dette?

Skjult ID med pseudonym Solstjerna ti. 5 des. 08:29

Det er en Sharon.

(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 5 des. 08:32 Privat melding

Persimon!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 5 des. 09:41

Også kalt kakefrukt

(kvinne 37 år fra Telemark) ti. 5 des. 14:32 Privat melding

Jeg liker ikke å kaste mat, så da lager jeg gjerne slike retter som dette når rester begynner å fylle opp kjøleskap/fryser. Tar bare tar det jeg har, gir det litt kjærleik i jernpanne og så blir det ikke så aller verst. Sprinkle over salt, pepper og chiliolje. Spis den som en vegetarrett, eller sleng oppi alternativer som kokt egg, stekt kylling, svin eller laks.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 6 des. 16:31

👌

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 17:08 Privat melding

Punjab nam nam

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 6 des. 17:18

Stemmer det. Dagens, Kylling karai -på godt Norsk

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 19:25 Privat melding

Husbond materiale du er.

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 19:28 Privat melding

Kyllingsuppe og æble på meg ikveld

Skjult ID med pseudonym Alice on. 6 des. 19:32

Tikka Masala snart😋

(mann 45 år fra Oslo) on. 6 des. 19:39 Privat melding

Wife material and husbond material alert i denne tråd!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 7 des. 17:01

Tomatsaus av friske tomater. Lasagne på G 👌

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 7 des. 18:17

Finito's 👌

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 7 des. 18:48

Nam nam 😊 Her blir det straks nystekt ribbe 😊

(mann 45 år fra Oslo) to. 7 des. 19:58 Privat melding

Ribbbeeee! Få se...

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 7 des. 20:36

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 00:18

Ser bra ut, Nanna. Fint å se den yngre generasjonen knaller til med kokkelure kunnskaper der det mangler hos de eldre.

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 8 des. 00:23

Var godt med ribbe 😊 Neste gang skal jeg lage surkålen ifra bunnen av . Det er mye bedre en posevarianten 😊

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 00:28

Opp kl 06 i morgen. Hjernen min kommer til å grine...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 00:29

Surkål er mye bedre fra bunnen 👍
Sammen med alt annet :)

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 8 des. 00:32

Hjemmelagde medisterkaker og surkål er et must på julaften 😊 Sammen med ribbe, julepølse og sosisser.

Skal opp på omtrent samme tid jeg også. Og jobber i 12-13 timer 🙈

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 8 des. 02:29

Flinke matfolk👌

Skjult ID med pseudonym my fr. 8 des. 06:20

Mat?
Matt råd?
Dette er mat. Antioksidanter, karbohydrater, fett, proteiner og vitaminer, litt oppkvikkende dop og 90% lykke.
God fredag.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 06:51

Sorry, My, men lite slår en ordentlig shvart kaffekopp brygget rett fra moccamaster'n. Kapselkaffe no no !

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 8 des. 16:39

Baker. Igjen. Brød.

Skjult ID med pseudonym Athene sø. 10 des. 20:20

Andebryst til middag i dag. Det er såååå godt og så himla lettvint at det går nesten ikke and, altså..!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 20:23

Den er godkjent 👍

(kvinne 49 år fra Oppland) sø. 10 des. 20:24 Privat melding

And er digg 👍 ser godt ut @athene

(kvinne 49 år fra Oppland) sø. 10 des. 20:25 Privat melding

Hvordan har det gått med Beef Wellington?

Skjult ID med pseudonym Athene sø. 10 des. 20:29

Så bra, chef! Andebryst er alene verdt en harryhandel. Servert med fløtegratinerte poteter som i dag, eller ovnsstekte potetbåter, asparges og rosenkål, såvidt kokt. Men appelsinsaus vil ikke gutta ha, gitt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 20:46

Skjør på med kun sjy. Fløtegratinerte poteter er alltid en innertier. Fikk meg en mandolin til bursdagen som gjorde livet mitt enklere. Anbefales. Perfekt til chips, fries, skiver osv.

Har helt glemt det, Kjeks. Bruker jo all tiden min her inne. (Les kaster bort)
Får bli til neste helg hvis jeg får tid.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 20:47

Kjør.........

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 22:47

Kjøpte julegave til jentene i dag, tidlig krøkast.

(kvinne 49 år fra Oppland) sø. 10 des. 23:14 Privat melding

Smart julegave 👍
Niesen min dom ble to siste sommer fikk noe lignende - stor suksess !