Alle innlegg Sukkerforum
(mann 33 år fra Akershus) sø. 3 des. 2017 23:08 Privat melding

Som den ivrige matnerden jeg er, synes jeg det er på tide med en ny mattråd.

Post bilder, inspirer, bli inspirert, spør og skravl.

Meals make the society, hold the fabric together in lots of ways that were charming and interesting and intoxicating to me. The perfect meal, or the best meals, occur in a context that frequently has very little to do with the food itself.

Anthony Bourdain

(mann 33 år fra Akershus) sø. 3 des. 2017 23:12 Privat melding

Jeg kan begynne.
Til uken skal jeg (forsøke å) lage en rett jeg frykter og respekterer, men samtidig sikler litt over: Beef Wellington.
Noen som har lagd den?

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 3 des. 2017 23:20

Ikke laget.. men så sykt godt. Min ekssvigermor var helt rå på den. Du må legge ut et bilde når du har den klar da

(kvinne 50 år fra Oppland) sø. 3 des. 2017 23:31 Privat melding

Jepp 👍 laget den retten mange ganger, riktig nok en stund siden ...
Gøy å prøve noe du aldri har gjort før.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 06:55 Privat melding

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 07:14 Privat melding

Salaten er inspirert av Kim Joung Mæk og den heter Væien til svigemors hjerte. :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 07:31

Jeg hadde kanskje brukt en ekstra fennikel for å være sikker på mengden, fsoc. Ellers er det klart enhver svigermors drøm å se en salat bli blandet så elegant.

Bruker du kastanjer, kjeks? -Og hvilket del til storfe?

(kvinne 50 år fra Oppland) ma. 4 des. 2017 07:36 Privat melding

Bruker kastanjepure ... har brukt litt forskjellig - indre til entrecote. gjort med viltkjøtt også , nesten enda bedre synes jeg😉

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 07:37 Privat melding

Hvor får man tak i kastanjepure? Hørte på Meny Oslo s, men der hadde dem det ikke.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 07:37 Privat melding

Skal ta bilde, Høna 👍

(kvinne 50 år fra Oppland) ma. 4 des. 2017 07:44 Privat melding

Pleier kjøpe i Sverige , bruker det til litt annet også...men går å lage selv også 😉

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 07:48 Privat melding

Kastanjer er vel sesongvare?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 07:57

Du går kjøpt ferdig ristede kastanjer på julemarkedet i Spikersuppa mener jeg. Iallefall i fjor...

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 07:59

Klager over at jeg er satt opp på møte fra 09.00 til 23.59 i dag... på Gardemoen. Blir en kort tur under dyna i natt da ser det ut til😳

(kvinne 50 år fra Oppland) ma. 4 des. 2017 08:43 Privat melding

Ferske er sesong ja, og de får du nå @mækstuff 😉

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 08:47 Privat melding

Naijs. Da er det julemarked på agendaen.
Feil tråd, Høna?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 08:48

Så nærme.. men så feil ja ...

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 08:52 Privat melding

Lite action på jobb, hva er yndlingsretten til folket? Hvis du må velge kun en.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 2017 08:55

Håper jeg har tilgode å smake den.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 09:33 Privat melding

Vet ikke om du sikter til Svigermors drømmesalat eller beef Wellington, men alt er mulig, Alice.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 09:43 Privat melding

Saken er biff

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 09:49

Det er nok flere måter å lage det på. Det grunnleggende i beef Wellington er filodeig og kjøtt med en deuxelle.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 10:41 Privat melding

Pic or it didn't happen

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 2017 10:59

Mente bare at det kan være hva som helst, og håper jeg har mye god mat tilgode å nyte.

Hummer scorer høyt foreløpig.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 12:30 Privat melding

Sjøkreps scorer høyt her.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 12:37 Privat melding

Ikke at smørsposjert hummer er feil.
Sesongen er vel nå, hvis jeg ikke tar helt feil.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 15:24

Det her funker dårlig. Noen som kan lære meg å skrelle?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 15:25

Med bilde denne gang.

Skjult ID med pseudonym Nanna ma. 4 des. 2017 15:28

Du trenger en kniv @mæk 😊 Da er det mye lettere...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 15:52

Katastrofe...

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 16:42 Privat melding

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 17:05 Privat melding

Maki med avocado, sjøgress og syltet ingegær?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 17:07 Privat melding

Yupps :)

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 17:10 Privat melding

Looks nice.
Lenge siden jeg har laget sushi. Siklet på pinnekjøtt i dag. Kanskje ide til en crazy fusion.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 18:29 Privat melding

Thanks. Datteren min har blitt vegetarianer så jeg er uendelg glad hun lker makien jeg har måttet lære meg å lage. Risen er ikke helt i henhold til "the holy scriptures". Det er goodoll basmati. Men jeg tar meg kunstnerisk frihet. Og hun har ikke klaget på det ennå.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 19:42 Privat melding

Wife material right there. Hvor er gutta i Telemark?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 19:53 Privat melding

Kanskje du må utvide horisonten Chapia. Får du ikke barnefri til lørdag? Trenger en sofa å krasje på? Nashpil?

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 4 des. 2017 20:11

Billig my, billig. 😌

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 20:19 Privat melding

Snobber ass.
<---fattig kunstner :)

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 20:36 Privat melding

AaaaHA. Det betyr at du kan fristes til å bli med på FORUMTREFF Chiapia.
Er det neon på lista eller på forumet du har kanskje litt lyst å møte?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 20:36 Privat melding

Snobber var ment til vintråden forresten

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 21:05

Kommer chiapia kommer jeg 👍

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:11 Privat melding

Phfff. Playas gonna play

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 4 des. 2017 21:13

Greit med litt jevnaldrende på treffet hvis det skal friste.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:16 Privat melding

Det er et temmelig stort utested meg masse mingleplass. Og sikkert mange andre fisk i dammen. Blaze ligger på veien til brua.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:16 Privat melding

Er det noen som har spist noe godt i dag da?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:17 Privat melding

Whatshername er jevnaldrende. Og hun liker dickpics, har jeg lest.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:17 Privat melding

Orker ikke å pseudonymisere... Eller hva det heter. Jeg er bare ute etter uforpliktende sosialisering uten noe intensjon om å sjekke opp.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:19 Privat melding

Kolafolk? Not my cup o tea....

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:20 Privat melding

Nanna nananana nanana nananana

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:23 Privat melding

Dette var ikke lett.
All min tid går til jobb, unga og trening. Kolafolk? :p
Nei, bare kompiser som liker å dra'n litt lenger ut på byn enn hva jeg orker.
Liker å få noe ut av Søndagen. Ikke tilbringe dagen fyllesyk og sliten.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 21:25

Spist julemat til lunch i dag jeg... Blue på Gardemoen.
Godt det altså... men sånt kjenner jeg at jeg bør spare til julemiddagen...
det er stas med juleribbe, medisterkaker, pølser og kål av div varianter...men det er faktisk sånn at det er mere stas enn veldig godt... medister'n kjente jeg faktisk at jeg kan styre meg for...
Men sossiser må jeg ha da... så barnslig er jeg faktisk.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 21:26 Privat melding

For all del. Nanna virker som hun ikke får lov av strenge Athene å skeie ut heller. Mulig at dere vil finne tonen. Hvis ike du har allerede sendt dickpics til whatshername allerede.

Dickpicks ja... apropos... Hva har folk spist idag?

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:28 Privat melding

Sossiser må du ha? Utdyp!
Eller enig. Vi hadde en juleaften-feiring med andelår. Var befriende å løsrive seg fra "påtvungne" tradisjoner. Og ikke være blomett av svinespekk.
Vi kjørte også en svensk pakkelek med noen svenske venner av familien så du kan si vi liker å gå litt utenfor tradisjoner

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:29 Privat melding

Vet ikke, fsoc.
Mistet oversikten for lenge siden over hvem jeg har sendt til eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 2017 21:56

Brød. Snart.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 21:59 Privat melding

Forheving eller bløt deig?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 22:13 Privat melding

Ja. Ja.. Vino rosso has blurred my vision. Jeg så bare ikke helt hvornår dette tilbudet fant sted. dere har kanskje kontakt utenom forum. Mekes sense.

Alice. Du begynner å vise tegn til wife material potensiale.... Keep at t.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 22:17 Privat melding

Brød ferdig.

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 22:24 Privat melding

Hater når det der skjer...

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 4 des. 2017 22:25

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 22:27 Privat melding

Hellloooow! Klokka er hundre. Ikke bra å spise seint.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 22:27 Privat melding

Men ja. keeep em comming

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 22:30 Privat melding

Samme brødformer som jeg har.
Jeg spiser minst 100 ganger om dagen, fsoc. Don't worry.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 22:31

Sossiser? Veit du ikke hva det er?

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 4 des. 2017 22:34

@hønemor
Engle-pikker kaller vi det her på Vestlandet. 😉

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 22:45 Privat melding

Jo, jeg vet, Høna.
Men hva er godt med dem?
Englepikker som bobbern kaller dem.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 22:47 Privat melding

Sossiser=varme hunder

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 22:48

Bare må ha det. Det er noe barndomsgreier helt klart. Fatet ser morsommere ut med dem. Små pølser som slynger seg mellom ribbebitene, medisterkaker og dadler med baconsnurr rundt og rosenkål surret i honning

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 22:49

Og englepikker tar jeg gjerne i min munn 😉

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 4 des. 2017 23:03

:o

(mann 46 år fra Oslo) ma. 4 des. 2017 23:05 Privat melding

pics

Skjult ID med pseudonym dama ma. 4 des. 2017 23:08

Syns det er drit kjedelig å lage mat, må få meg en mann som kan diske opp med litt godsaker

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 23:11 Privat melding

Mat er terapi og glede. Sjeldent jeg får utløp for kreativiteten, og ikke minst er det beste å servere noen et måltid som bringer fram et smil.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:14

Smalahove... enda ikke fått rota meg til å smake det... begynner ikke å rote med det hjemme. Men har lyst til å smake.

Må finne meg en som vil servere meg det over en god flaske rødt

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:15

Synes det virker som du ofte får utløp for litt kreativitet på kjøkkenet jeg @stnh

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 23:16 Privat melding

På kjøkkenet, ja. Ikke ellers.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:17

Sånn ja 😊

(mann 33 år fra Akershus) ma. 4 des. 2017 23:17 Privat melding

Har aldri smakt smalahove, men lyst på pinnekjøtt til uka eller helgen.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:21

Ahhhh.. det er diggdiggdigg med pinnekjøtt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:39

Søker ofte på Google etter glemte matretter. Her om dagen fant jeg ut at gjedde er en typisk for Trøndelag 😳 Det er underlig. Er jo fra der sjøl... men aldri spist.

Fikk servert Bidos her av en venn som hadde fått noe reinsdyrkjøtt.
Synes det er morsomt med all denne lokale maten fra dette landet. Så mye ulikt alt etter hvor man kommer fra.

(mann 34 år fra Buskerud) ma. 4 des. 2017 23:42 Privat melding

Mølje 🤗🤗🤗

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 4 des. 2017 23:46

Fikk meiningslaust lyst på klubb og duppe 😋

(mann 33 år fra Akershus) ti. 5 des. 2017 08:28 Privat melding

Quiz:
Hva er dette?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 5 des. 2017 09:41

Også kalt kakefrukt

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 6 des. 2017 16:31

👌

(mann 46 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 17:08 Privat melding

Punjab nam nam

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 6 des. 2017 17:18

Stemmer det. Dagens, Kylling karai -på godt Norsk

(mann 46 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 19:25 Privat melding

Husbond materiale du er.

(mann 46 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 19:28 Privat melding

Kyllingsuppe og æble på meg ikveld

Skjult ID med pseudonym Alice on. 6 des. 2017 19:32

Tikka Masala snart😋

(mann 46 år fra Oslo) on. 6 des. 2017 19:39 Privat melding

Wife material and husbond material alert i denne tråd!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 7 des. 2017 17:01

Tomatsaus av friske tomater. Lasagne på G 👌

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 7 des. 2017 18:17

Finito's 👌

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 7 des. 2017 18:48

Nam nam 😊 Her blir det straks nystekt ribbe 😊

(mann 46 år fra Oslo) to. 7 des. 2017 19:58 Privat melding

Ribbbeeee! Få se...

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 7 des. 2017 20:36

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 2017 00:18

Ser bra ut, Nanna. Fint å se den yngre generasjonen knaller til med kokkelure kunnskaper der det mangler hos de eldre.

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 8 des. 2017 00:23

Var godt med ribbe 😊 Neste gang skal jeg lage surkålen ifra bunnen av . Det er mye bedre en posevarianten 😊

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 2017 00:28

Opp kl 06 i morgen. Hjernen min kommer til å grine...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 2017 00:29

Surkål er mye bedre fra bunnen 👍
Sammen med alt annet :)

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 8 des. 2017 00:32

Hjemmelagde medisterkaker og surkål er et must på julaften 😊 Sammen med ribbe, julepølse og sosisser.

Skal opp på omtrent samme tid jeg også. Og jobber i 12-13 timer 🙈

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 8 des. 2017 02:29

Flinke matfolk👌

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 8 des. 2017 06:51

Sorry, My, men lite slår en ordentlig shvart kaffekopp brygget rett fra moccamaster'n. Kapselkaffe no no !

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 8 des. 2017 16:39

Baker. Igjen. Brød.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:23

Den er godkjent 👍

(kvinne 50 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 20:24 Privat melding

And er digg 👍 ser godt ut @athene

(kvinne 50 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 20:25 Privat melding

Hvordan har det gått med Beef Wellington?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:46

Skjør på med kun sjy. Fløtegratinerte poteter er alltid en innertier. Fikk meg en mandolin til bursdagen som gjorde livet mitt enklere. Anbefales. Perfekt til chips, fries, skiver osv.

Har helt glemt det, Kjeks. Bruker jo all tiden min her inne. (Les kaster bort)
Får bli til neste helg hvis jeg får tid.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:47

Kjør.........

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 22:47

Kjøpte julegave til jentene i dag, tidlig krøkast.

(kvinne 50 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 23:14 Privat melding

Smart julegave 👍
Niesen min dom ble to siste sommer fikk noe lignende - stor suksess !

Skjult ID med pseudonym sufflør ti. 19 des. 2017 10:32

Mandelpotet nederst...? :o ..blir ikke det bare potetmos til slutt da, @chiapia..?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 19 des. 2017 14:45

Vedder tøflene mine på at potetene vil bryte.

Skjult ID med pseudonym pølsevev ti. 19 des. 2017 14:59

Grillmat😋

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl ti. 19 des. 2017 20:41

Oppskrift på skikkeleg god riskrem?

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 19 des. 2017 20:46

Vanilje, håndpisket krem og god risengrynsgrøt😋

Skjult ID med pseudonym dama ti. 19 des. 2017 20:53

Ikke bruk hurtig-kokende risgrøt

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl ti. 19 des. 2017 21:00

'Blandingsforhold'?

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 19 des. 2017 21:05

Et par-tre mandeldråper gir risgrøten en frekk liten touch😎

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 19 des. 2017 21:07

Enig.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 19 des. 2017 22:12

Den er god med hakkede mandler i også.🙂 Og også hakket clementin. Langtidskokt grøt av Geisha ris, er det eneste som virkelig duger.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl ti. 19 des. 2017 22:15

Førebuing til julemiddag og dessert i morgon. Får sjå korleis det går. Grauten er endeleg ferdigkokt iallefall...

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 19 des. 2017 22:19

Flink!!

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl ti. 19 des. 2017 22:27

Lokalprodusert jordbærsaus frå 'Gode greier'. 😍
Kjøpte bringebær også. 😄

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 17:07

Bake kakebøker er klar for flytting til storbyen😋

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 6 jan. 18:17

@alice
https://m.youtube.com/watch?v=oNGxj6l-gEA

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 18:23

Dann right.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 18:28

Eller damn. Right.

Skjult ID med pseudonym Alice fr. 12 jan. 21:51

Var noen som anbefalte Brooklyn til meg, og jeg godkjenner😋

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 12 jan. 23:37

Lager?