Alle innlegg Sukkerforum

Uønsket sexuell oppmerksomhet.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Baloo fr. 8 des. 2017 22:45

Spesielt mannlige autoriteter innen diverse fagfelt, kjendiser, sjefer/ maktpersoner osv får nå sine pass påskrevet i meetoo kampanjen. Selv er jeg ikke «høyt på strå» statusmessig men har som de fleste andre selv sett og hørt om hvordan mange kvinner svermer rundt og flørter med denne type menn. (Eksempelvis en eldre tidligere rallykjører kjendis forteller i intervju at han mange år etter å ha lagt opp, halvgammel og ikke noe glansbilde fortsatt da måtte jage unge kvinner ut av hotellrommet etter fuktige kvelder).
Mitt spørsmål er: Alle historiene som dukker opp hvor kvinner er krenket av overordnede/kjendiser/autoriteter. Kan noen av disse historiene ha to sider? Eller gjelder det ikke lenger at en historie ofte (men ikke alltid! Det finnes dessverre enkelte mennesker med elendig adferd!) har to sider ikke når det gjelder anklager om uønsket sexuell oppmerksomhet fra denne type menn?
(For ordens skyld: Jeg betviler ikke at det finnes en del drittsekker som tråkker bevist over grenser og gjør livet til kvinner dårligere. Dette må taes knallhardt! Som alle andre alvorlige krenkelser/ mobbing ol mot begge kjønn!
Men mitt spørsmål er aldtså: Kan det være to sider av en sak også i tilfeller hvor en mann blir annklaget for å vise uønsket sexuell oppmerksomhet? Eller er kvinnen virkelig i seg selv opphøyet i forhold til mannen når det kommer til hva som er sant og ikke sant i slike tilfeller?

Skjult ID med pseudonym Lone fr. 8 des. 2017 23:08

Interessant spørsmål. Hva tenker du selv?

Skjult ID med pseudonym Baloo fr. 8 des. 2017 23:26

Jeg mener som utgangspunkt at kvinner ikke er opphøyd i forhold til mannen når det kommer til moral/rettskaffenhet. Like lite som jeg har tro på samfunn/kulturer hvor det motsatte hevdes.

Skjult ID med pseudonym Lone fr. 8 des. 2017 23:28

Det kan jeg være enig i:)

(mann 35 år fra Buskerud) fr. 8 des. 2017 23:38 Privat melding

Er du snill og grei, er det vel ikke noe å bekymre seg over. Noen vil utnytte systemet, og sånn vil det vel alltid være. Tenk på hvem du omgir deg med.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 9 des. 2017 01:08

Et tips, baloo, det uhorvelig kjedelig å lese om hvordan du på alle mulige måter må unnskylde deg selv! Det fører ikke til mye annet enn at du misstenkligjør deg selv! Ditt svin!

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 9 des. 2017 01:33

Hysj! Du må følge partilinja: Det er bare menn som gjør galt. Damers skit lukter fioler og smaker som jordbæris.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 9 des. 2017 01:46

Jeg tenker, Hrafn, at damer ikke driter! Men det er langt derfra til at driten deres lukter jordbæris?

(mann 35 år fra Buskerud) lø. 9 des. 2017 01:52 Privat melding

Har du noen flere personangrep som stikker dypt? @Storebror

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 9 des. 2017 01:59

Hvorvidt de stikker dypt får være opp til deg, men jeg synes du jevnt over er fullstendig tankeløs, uten noe som ligner en evne til selvstendig refleksjon! Så...Thats it! Tro det eller ei, men jeg briter faktisk statsråder nå og da!

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 9 des. 2017 02:22

Selvfølgelig blir noen feilaktig anklaget i slike saker, akkurat som i alle andre typer saker.
Men det er jo mye mer vanlig at overgrep som faktisk har skjedd ikke blir anmeldt. Det er stor påkjenning for en kvinne å anmelde og derfor er det mange som ikke gjør det. En av årsakene er at hun frykter å ikke bli trodd.
Derfor synes jeg det er veldig unødvendig å bagatellisere og mistenkeliggjøre dem som står frem.

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 9 des. 2017 02:55

@Delfi: Jeg er kjempedum. Jeg skjønner ikke at damer ikke kan gjøre noe galt eller at det bare er menn som driter. Det er ikke greit i dagens Norge vet du.

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 9 des. 2017 02:56

@Tvilsom: Du kan jo si det til de som får livet ødelagt av falske anklager.

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 9 des. 2017 03:03

Why you care, Hrafn? Hva er det dummeste du har gjort?

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 9 des. 2017 04:08

Jeg bryr meg fordi misandri tydeligvis er "akseptabelt" samtidig som misogyni er "uakseptabelt". Det dummeste jeg har gjort er å åpne øynene; det var mye bedre å være blind.

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 9 des. 2017 22:39

Fra de miljøene jeg selv har oppholdt meg: Studier, Arbeidsplasser, fritid, familie mm. er min observasjon stort sett menn som respekterer kvinner. Mannlige slektninger, venner og kollegaer har absolutt ikke for vane å klype damer i rumpa, snakke dirty til kvinner ut av det blå osv. «Garderobepraten» kunne sitte løst i enkelte kamerat miljø, men ikke med damer tilstede. Jeg tror de fleste, både kvinner og menn har opplevd ulike former for uønsket sexuell oppmerksomhet ikke en, men flere ganger i løpet av livet (kvinner i snitt oftere en menn). Hadde håpet at for de fleste var det mest episoder som ikke er ødeleggende/ nedbrytende, men mer historier om den gangen professoren upassende kommenterte utringninger, eller man ble plystret etter, klypet en gang i rumpa av en frekk mann i fylla osv. Misforstå meg rett: Problemet med trakassering skal taes på stort alvor, alvorlig sextrakassering og voldtekt forekommer alt for ofte også i Norge. Men når man leser media om dagen får man nesten inntrykk av at sextrakassering er hverdagen til kvinner flest i Norge. Er det det? På din arbeidsplass? Blandt dine bekjente? Når du går på byen? Jeg kjenner en jente som bodde i et latinamerikansk land (Colombia). Hun kunne ikke gå ut etter at det var mørkt. Det var helt uaktuelt (For å sette det i perspektiv).
Vi skal kjempe mot all trakassering og krenkelser mot begge kjønn! Sexuell, psykisk og voldlig. (Og vi skal ha rettssikkerhet for alle.)

Skjult ID med pseudonym subjekt lø. 9 des. 2017 23:20

Jeg tror seksuell trakassering oppleves vesensforskjellig av kvinner og menn. Jeg ble utsatt for ganske massiv uønsket seksuell oppmerksomhet fra kona til en lærer. Jeg var da 18 år. Saken er den at det var litt plagsomt, pinlig og ikke ønsket av meg. Men, det gikk ikke på min verdighet løs av en enkel grunn: jeg viste at om det gikk for langt kunne jeg ta henne i nakken og slenge henne i veggen. Det er sjeldent en ung kvinne på 18 år har en slik mulighet når hun blir seksuelt trakassert av en voksen mann. Dette enkle faktum av fysisk karakter gjør noe med selve opplevelsen av uønsket seksuell oppmerksomhet. Kvinner vil alltid måtte forholde seg til at mannen er sterkere og kan utøve vold mot henne. Jeg synes derfor ikke det er rimelig å sammenligne menn og kvinner, med tanke hvordan det oppleves å bli utsatt for uønsket eller krenkende seksuell oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 9 des. 2017 23:27

subjekt: Vesentlig poeng du tar opp der.

Skjult ID med pseudonym Tyren lø. 9 des. 2017 23:36

Veldig enig med Baloo her. Men slik er det alltid... media må hause opp ting være seg det ene eller andre tema. Og vi hiver oss på... som gale sauer. Og denne manien ødelegger litt for det viktige budskapet som egentlig ligger til grunn. Det å skape person forfølgelse på enkelt individ med detaljert og aggressiv mediedekning gagner vel heller ikke saken/sakene, bortsett fra de som.livnærer seg på å distribuere dritten.

Delfi, din atferd her, gjør deg til et godt eksempel.

Skjult ID med pseudonym jaja.. lø. 9 des. 2017 23:43

veldig lett å henge ut hvite, vestlige menn 50+ med fullt navn og bilde, for det får ingen represalier for noen, bortsett fra den mannen. Hva med å henge ut de 500 innvandrerne som har voldtatt på åpen gate siste 10år? Eller er man redd for represalier fra innvandrerklaner som skyr intet? Tenkte meg det ja. Seksuelle overgrep er aldri ok, men her er det etter hvert så mange rare historier, at det blir patetisk til slutt.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 00:24 Privat melding

hvorfor henges ingen kvinner ut i gapestokken?
Det lurer jeg på.
Jeg vet at kvinners oppførsel på det området tidvis langt overgår det enkelte menn kan finne på.
Det vet jeg av egen erfaring. Og jeg er hverken rik eller kjendis.
Tipper en b kjendis som Rune Rudberg kunne tapetsert hele #metoo. Og satt tusenvis av kvinner i total forlegenhet.Med tap av anseelse, karrieremuligheter og muligens mann som resultat.
Gjør han det?
Nei selvfølgelig gjør han ikke det.
Ingen Mann gjør det.
Kvinner derimot...

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 10 des. 2017 00:27

Er det så mange menn som har blitt satt i gapestokken ifbm. metoo-kampanjen i Norge, da?
Har ikke fått med meg det, jeg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 00:31

Jeg tar gjerne litt ønsket seksuell oppmerksomhet, hvis det er noe til overs 🤚

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 10 des. 2017 01:04

Jeg er enig i at et statusmessg asymmetrisk maktforhold har stor betydning for følelsesgraden av den uønskede seksuelle oppmerksomheten. Men jeg tror også den fysiske dimensjonen spiller en rolle. Kvinner må kalkulere med risikoen for å bli voldtatt. Menn behøver ikke forholde seg til den typen frykt. Dvs at fryktaspektet er konstant mindre hos menn. Når det gjelder akkurat dette vil det aldri bli likestilling fordi kvinner aldri vil få den samme fysiske statusen som menn. Vi kan si at den fysiske forskjellen mellom kvinner og menn representerer en permanent negativ status i kvinnenes disfavør. Dette benytter menn seg av for å få tilgang til kvinnekroppen på alle nivåer fra blikk og plystring til voldtekt.

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 10 des. 2017 01:25

Menn fra midt-østen og nord-Afrika er overrepresentert på overfallsvoldtekts-statistikken, ja. Men du vet vel det, jaja..., at de aller fleste voldtekter i Norge blir begått av etnisk norske menn, som oftest menn som kvinnene har en eller annen relasjon til, ofte nær også.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 10 des. 2017 01:31

Ingen årsak, Alice. Jeg skulle ønske det ikke var sånn.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 10 des. 2017 01:40

Det er vanskelig, hønemor. Tilgangen på grov porno har aldri vært større og med det heller ikke objektivisering av kvinner. Jeg mener at vi står overfor et alvorlig tilbakeslag med tanke på anerkjennelsen av kvinners rett til å bestemme over sin egen kropp. Jeg mener det. Det går gal vei. Hele den massive høyredreiningen vi ser internasjonalt bærer i seg reaksjonære holdninger til kvinner. Det samme negative kimen ligger i utviklingen av Internett. Kvinner er sexobjekter på alle gutterom hver kveld, gjennom mobilen.

men nå må jeg spise. Det ble veldig deprimerende dette☹️

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 01:41 Privat melding

Forskjellen ligger i oppfattelsen @Kiara. Og hvordan vi håndterer variable utfordringer vi møter.
Det er fullstendig utenfor min verden eller fatteevne å bli møtt med slike krav i en jobbsammenheng.
Hvis noen hadde prøvd ville øynene mine blitt veldig smale. Han eller hun ville kikket ned i skam.

Eller sendt meg på dør. Da ville jeg tatt døra.

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 10 des. 2017 01:55

Det som har vist seg (lest det, husker ikke hvor), er at det som har aller størst betydning for hvordan menn forholder seg til kvinner er fars holdninger; hvordan deres fedre forholder seg til og omtaler kvinner. Som far er man sine sønners fremste rollemodell, sjelden andre kommer i nærheten av å ha en slik påvirkningsmulighet.
Så det er bare å håpe, høna, på at at alle fedre til den oppvoksende generasjonen menn er bevisst akkurat det... :/
Håpe, ... men når jeg leser det som jeg har hørt sagt, det skrives her og andre steder de siste ukene så må jeg si at håpet mitt svinner mer og mer.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 10 des. 2017 02:00

Allment kjent at bare en brøkdel av voldtektsmenn som blir dømt dessverre. Husker en dame i Oslo fortalte meg hun hadde blitt med på nachspiel og lagt seg for å sove på et rom for å sove etterhvert. Hun ble voldtatt, men det var ikke aktuelt å anmelde pga at hun hadde brukt rusmidler (husker ikke om det var kokain eller hva). Hun ville følt det for belastende både i forhold til at hun hadde brukt stoff og i forhold til hvilke folk hun hadde blitt med ( ønsker ikke utdype her hva hun sa om den gjengen, men det var ikke pappagutter fra Holmenkollen.)
Mørketallene er store på dette området!
Også er det slik at vi oppholder oss størstedelen av fritiden vår i hjemmet og med kjente personer. Da skjer anntakelig flest uhell, vold, krenkelser i hjemmet/ nære relasjoner. La oss si at en i gjennomsnitt oppholder seg en promille av livet sitt på nachspiel med fremmede.. Sansynligheten for at noe skjer da er mindre, men per tidsenhet er den vanvittig mange ganger større! Og det må bli slutt på at det skal holdes skjult syntes jeg.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 02:38 Privat melding

Den "dritten" Blir det nok aldri slutt på @Høna.
Formering er nr. 3 på lista over våre sterkeste instingter.
Etter puste og få i oss mat.
Vær glad for at det er slik.
Hvis ikke ville ingen av oss vært her.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 11:12 Privat melding

Det sentrale spørsmålet er HVA det er som får mennesker til å oppføre seg slik overfor andre ? Jeg, og mange med meg, vet hva dette dreier seg om. De fleste får aldri vite det...
Så kan man si; ja, men om du vet det, hva kan du gjøre meg det eller hvorfor gjør du ikke noe med det ? Da er svaret: Jeg har begynt å kjempe mot de bakenforliggende årsakene.
Stadig forvirret ?..)

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 12:30 Privat melding

Kiara
Jeg mener du tar fullstendig feil..)
Nettopp, disse åndskreftene , som også virker i noen som kaller seg kristne eller religiøse, bekjempes kun med en ting, den rette tro, den rette bekjennelse.
Det eneste effektive våpen mot ondskapens åndehær, som også står bak sexuelt press, er å få spredd evangeliet i den rette ånden, den hellige ånd, ut i verden.
Du ser ikke åndene, men du ser virknigen av dem....krig, ondskap, løgn, forførelse, sykdom, uro, tvang, press, avhengighet, fråtsing, hor og utroskap, selvmedlidenhet, stress, spotting, frustrasjon, sinne, falskhet..osv..osv...osv..

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 12:38 Privat melding

Hvordan vet du at du har en sinne-demon i deg ?
Alle kan bli sinte, uten at de har en åndskraft i seg, men når sinnet kommer ofte, og blir ukontrollert, da er det andre som har tatt kontrollen...

Ok, jeg blir for ivrig, gir meg for i dag..)

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 12:53 Privat melding

Jeg forholder meg ikke til religioner, som er Satans mest effektive våpen våpen mot Gud og den rette lære, kun til bibelen. Det finnes kun EN sannhet, og den er ikke bare død teori, men kraft, for den som tror..)..for alle andre er det dårskap og svada.

Kiara, du forholder deg til det verdslige bilde på alt du ser og opplever, det finnes en annen usynlig verden som er den evige tilværelsen. Det vi ser rundt oss i dag er bare et kort kort øyeblikk,av evigheten...)....tror jeg da

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 12:56 Privat melding

Bare får å ha sagt det helt til slutt, før hordene kommer;
Millioner av kristne mennesker i verden tror, og står for, akkurat det samme som jeg....det kan dere tenke litt på..)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 13:06

Tillater meg en copy paste. La oss grave litt i begrepet tro.

tro – filosofi
Tro brukes både i filosofi og dagligtale i to uforenlige betydninger:

A) Svakere grad av viten. Hvis jeg vet noe, så tror jeg det også, mens jeg godt kan tro noe uten å vite det. Tro er da knyttet til sannsynlighetsbegrepet (antagelse, formodning, gjetning), mens viten er knyttet til sannhetsbegrepet. Det er et problem at selv den sikreste tro ikke gir noen garanti for at det man tror er sant, mens noe godt kan vise seg å være sant selv om det har vært betvilt av alle, det vil si ikke trodd av noen.

B) Begrepet kan også brukes slik at tro og viten utelukker hverandre. Troen har da sin plass først og fremst der hvor viten er utelukket: man kan ikke samtidig tro og vite samme ting. Religiøs tro forstås noen ganger på denne måten uansett om den helt (som hos Thomas Aquinas), delvis eller overhodet ikke holdes for å innebære en akseptering av sannheter.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 13:07

Ka du tro, Apollonis?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 13:09

Jeg tror hun er keen på meg.... Eller jeg vet hun er keen på meg. Sånn for å dra en parallell. Neida, dette ble flåsete ;P

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 13:29 Privat melding

Mækstuff
Det blir vel omtrent som når en høyt utdannet akademiker, som aldri har vært forelsket, skal "vitenskapelig" beskrive hva det er for noe...

(mann 51 år fra Østfold) sø. 10 des. 2017 13:37 Privat melding

Har man litt sosiale antenner og et snev av moral som mann, oppstår ikke disse dustete metoo-situasjonene. Det er selvsagt morsomt å være litt drøy når man vet dama liker det, men det er en helt annen greie. Så helt nydelig at dere kvinner skriker ut så disse utskuddene tenker seg om litt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 13:49

Som Kiara sier; whatever float your boat. 👍

For min del så er det måling og veiing som gjelder. En følelse kan måles og beskrives "vitenskapelig" Du vet; kjemiske ting som skjer i topplokket og sender signaler til kroppen. Litt sånn elementært, dear Watson.

I bunn og grunn; er du et godt menneske skal du kunne få tro på en hvitløk som universell hersker, for alt hva jeg bryr meg. Så lenge du aksepterer forskjeller her i livet. Mennesker generelt er så dårlig på det:)

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 14:18 Privat melding

Kjæreste @Hønemor. Når alle skriker det samme i kor og ingen motfforestillinger kommer til ordet, får jeg lyst til å stille noen spørsmål.
Blant annet hvorfor er det slik at det kun er menn som blir satt i denne gapestokken og mister sin posisjon?

Er det slik at menn er noen griser som ikke evner å styre seg mens kvinner gjør?

Det er ikke min oppfattelse og langt ifra hvordan verden er og har vært for meg.
Hva Jeg har sett, opplevd og gjort.

Forskjellen ligger som sagt i oppfattelsen.

Nøyaktig samme handlinger gjort av henholdsvis menn og kvinner
Vil ofte for kvinnen som mottaker sannsynlig medføre aversjon, angst, redsel og traumer.
Mens en mann som mottaker ofte medfører en selvtillitsboost.

Men handlingene kan være nøyaktig den samme, med nøyaktig samme intensjon.

Hva som bør gjøres med det vet jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 14:35

Et skritt nærmere likestilling, Leffa. Det er en bra ting i 2017 👍
Ja til flere holdningskampanjer.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 15:15 Privat melding

Tja @Mækken. Er det egentlig likestilling hvis kvinner aldri får noen korreksjon for nøyaktig samme handlinger menn blir satt i gapestokk for?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 15:54

Ikke vær vanskelig, Leffa. Alt i alt er menn mye mer løsslupne og lite omstenksom enn kvinner. Flisespikkeri er bortkastet nå.
Nå som damer slipper å være underkuet er et oppgjør helt på sin plass. Mange menn har gjort skam av dem som oppfører seg. La oss vise forståelse og en smule ydmykhet.

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 15:57

Problemet jeg har med #metoo er bruken av "uønsket oppmerksomhet". Hva betyr det egentlig?

Skjult ID med pseudonym Tyren sø. 10 des. 2017 16:06

Hvem er denne komikeren i 40 åra som er så slesk da?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 16:07

Her, Leffa

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/m6RazO/-OnlyMe--Ydmyket-mann

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 16:24 Privat melding

Er menn mer løsslupne enn kvinner @Mækk?
Vil tro det er endel kjendiser og rikfolk som vet at det langtifra er slik.

Kvinner KAN være langt mer løssupne, utagerende og seksuelt pågående enn de aller fleste menn.
Men de er det ikke mot alle. Langt derifra.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 16:35

Bare på ren observasjon og meldinger jeg har plukket opp fra nettdating-grupper føler jeg at det er helt trygt og rimelig å påstå menn er mindre tilbakeholdne enn damer og kjenner sjeldent sin besøkelsestid. Og med tanke på menn sin track-record på kvinnesyn, skjønner jeg ikke helt hvordan dette kan være vanskelig å forstå. Det er liksom et omfang som er i fokus her. Tall og statistikk...

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 16:36 Privat melding

Se der ja. Er det første sprekken i en gigantisk demning?
Tviler litt på det.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 16:40 Privat melding

Ulike kjønn, ulike metoder, samme bakenforliggende åndsmakt....

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 17:05

Gud bedre...altså...

#metoo, er litt som dagslys, det er mangt et troll som sprekker...

Synes det er flott at du og dine meningsfeller også bruker ytringsfriheten sin, @leifi.

Det gjør at problemene kvinner har å stri med, blir noe synligere, også for menn generelt.

Tror nok mange kvinner er takknemlige for det.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 17:31

En kommentar til din uttalelse @leifi;

"Den "dritten" Blir det nok aldri slutt på @Høna.
Formering er nr. 3 på lista over våre sterkeste instingter.
Etter puste og få i oss mat.
Vær glad for at det er slik.
Hvis ikke ville ingen av oss vært her."

Ut fra helheten i innlegget, og din noe ensidige uttrykte bekymring og sympati med mannen som offer i dette kan;

1. Første setning nesten høres litt truende ut. Fra et kvinneperspektiv, altså.
2. Hva har "formering", som i å sette barn på kvinner med seksuell trakkasering og seksuelle overgrep, å gjøre?
3. Så ikke bare ér (og skal alltid være?) den "dritten", et nødvendig onde, kvinner skal att på til være glad for den "dritten". Akkurat... @leifi...
4. Uten den "dritten" ville ingen av oss vært her? Jasså?
-Det er slettes ikke nødvendig med hverken seksuell trakkasering, ei heller overgrep, for at en kvinne skal bli gravid, så vidt meg bekjent.

Ser ut som du hadde likt deg bedre i russland, @leifi.. der er det en del menn som også synes mest synd på "det største offeret", Harvey Weinstein (og andre "Weinsteins"), og ellers "mannen", for øvrig;

https://www.aftenposten.no/verden/i/Mx0vJ/I-dette-landet-er-Weinstein-et-offer-og-MeToo-en-konspirasjon

Utdrag:
– En mann er en mann, og en kvinne en kvinne, sier den kjente russiske filmregissøren Andrej Kontsjalovskij.

– Menn bør antaste kvinner, og kvinner bør stå imot, sier Kontsjalovskij i et langt intervju med den Kreml-lojale avisen Izvestia.

Han er bare én av en rekke kjente russere som tar den amerikanske filmregissøren Weinstein i forsvar – både liberalere og konservative.

I stedet angripes kvinnene som har stått frem med anklager om voldtekt og trakassering.

I denne saken angripes hele den mannlige seksualiteten. Dette er hysteri og manipulering av massene, sier Kontsjalovskij til flere medier.

Han bruker også Russlands verdenskjente forfatter Lev Tolstoj til å legitimere sitt syn: «Unge kvinner elsker å bli klemt».

Som du ser, er det flere enn deg som finner det "offencive" at den mannlige seksualitet angripes.
Angrep (trakkasering og overgrep) på kvinner seksualitet, er jo langt mer naturlig....og rimelig, må vite.

Ser også ut som det er flere enn deg som mener kvinner bør være (og er!) glad til... for å bli "klemt litt".

Skjult ID med pseudonym Supermann sø. 10 des. 2017 17:46

Jeg er helt enig i at uønket oppmerksomhet i jobbsammenheng er en alvorlig personalsak.

Det jeg blant annet stiller spørsmålstegn ved er det faktum at en drøss av menn blir satt i offentlig gapestokk og mister sin inntekt og posisjon. Kun menn. Og det for handlinger sannsynligvis i minst like stor grad blir utført av kvinner.
Men da aldri påtalt.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 17:47

"News" for stakkars "Weinsteins", og "Weinsteinsympatisører";

Kvinner har også ytringsfrihet.
Kvinner har (også) rett til sin egen kropp.
Kvinner har (også) rett til sin egen seksualitet.

Menn har (også) fremdeles ytringsfrihet, og rett til å bruke den slik de finner det hensiktsmessig.
Menn har (fremdeles ikke) rett på kvinners kropp.
Menn har (fremdeles ikke) rett på kvinners seksualitet.

Menn (eller kvinner!) har ikke rett på beskyttelse,
i form av kvinners taushet/"samarbeid"/føyelighet,
når de forgriper seg på dem.

Dem som navngis i offentligheten, (er offentlige personer, ikke hver-man-sen), og kan først og fremst skylde seg selv.
Det følger alltid et ekstra ansvar (til oppførsel og adferd), samt en ekstra risiko for å måtte stå til ansvar for kritikkverdig adferd, i det å inneha en eller annen form for maktposisjon, eller offentlig rolle, eller verv. Det er noe alle vet (/burde vite).

Litt perspektiv- er en fin ting!
Alle som snakker om dette samfunnsproblemet (omtrent utelukkende!) ut fra sitt eget navlebeskuende (og ca. 20 cm under navlen-beskuende) perspektiv..... hva med å løfte blikket litt, se litt "større" på det, for å si det på den måten, og ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer "deg selv"?

Det er få som har verdens sannhet, i egen navle.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 18:20 Privat melding

1. Uffda. Håper ikke @Høna tenker at jeg truer henne.
2. ??
Har du sett hvor desperat en person som ikke får puste eller som ikke får mat kan være
Og hvilke handlinger hen vil være villig til å begå for å få tilfredsstilt sine behov?

3.Våre forfedre har nå engang laget oss slik vi er.Gjennom millioner av år med utvikling.
Jeg kan ikke se hvordan noe pattedyr kan utvikle seg videre uten en viss grad av uønsket seksuell oppmerksomhet.

4. Jeg liker meg utmerket her i Norge.
Og jeg personlig er nok mer tilbakeholden enn de fleste.

Og ingen kvinner eller menn skal akseptere å bli klemt noe sted som helst uønsket.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 18:38

Årets navn/person of the year;

Time Magazine, kårer "varslerne" og dem som har brutt tausheten om dette utbredte (og underkommuniserte/problematiserte) "fenomenet" til person of the year 2017.

http://time.com/time-person-of-the-year-2017-silence-breakers/?xid=homepage&pcd=hp-magmod.

Det er lov å være uenig.
I mine øyne er det en viktig og helt riktig kåring.
Tenker at en stor del (kanskje iallefall halvparten-ish) av jordens befolkning, istemmer.

Nok er kanskje nok, en eller annen gang? Hvorfor ikke nå. Kvinner er også mennesker.
Med kvinners økende økonomiske uavhengighet/frihet, kommer også reell samfunnsmakt, påvirkningkraft, og relle mulighet til frihet. Også frihet fra..noe uønske,t som oppleves ufritt.

Frie kvinner har en reell mulighet til å stå opp for seg selv, og hverandre og til å si ifra.

Tiden er overmoden.

- alle som hevder de er opptatt av likeverd, bør være opptatt av også kvinners likeverd, i praksis, og ikke bare på papiret. Og da mener jeg kvinners likeverd generelt, ikke bare de kvinner man selv ser (i sin navle), og befatter seg med.

Botemiddel for kunnskapsløshet, og uvitenhet;
Les en avis, se nyheter, undersøk hva som faktisk er situasjonen i verden, hiv så alt på kjønns-vektskålen, vurder den objektivt, og la hvordan den (ser ut til å?) vipper, reflekteres i dine ytringer.. og hvorfor ikke også handlinger.

Det jeg prøver å si (for eksempel, men langt ifra bare, til deg @leifi), for å sette det litt på spissen (eller "tissen") er;

-å legge kun/hovedsaklig sin egen kuk/baller/ego på denne vektskålen, kan fort gi uttalelser, og sympatier som mest minner om, "stor kuk- og lettvektklassen".

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 19:04

Metoo- begrepet, eller fenomenet/problemet det representerer, er ikke noe nytt.

Tarana Burke, en sosialarbeider og aktivist fra Harlem i New York, stiftet organisasjonen 'Just be' – i 2006.
Og bevegelsen har røtter som går enda lenger tilbake.

-Bakgrunnen var Burke sitt møte, i 1997, med 13 år gammel jente ved navn Heaven, som gjentatte ganger var seksuelt misbrukt av morens kjæreste.
-Ideen var å kunne vise empati, en måte 'overlevende' kunne vise andre 'overlevende' at de ikke var alene. Dermed ble uttrykket 'metoo' født.

https://www.aftenposten.no/verden/i/ngaxpa/metoo-kampanjen-er-ikke-ny-Uttrykket-ble-skapt-av-denne-kvinnen-for-et-tiar-siden

Siden den gang har Burke jobbet utrettelig for å hjelpe ofre etter seksuelle overgrep, spesielt i minoritetsmiljøer som Harlem.
I høst når bruken av uttrykket eksploderte etter Weinsteinsaken, ble først Burke ikke tilstrekkelig kreditert for uttrykket. Nå håper hun engasjementet fortsetter.
Det er viktig at ofre for seksualisert vold ses og får en stemme, sier hun, uavhengig av kjønn, hudfarge, sosioøkonomisk status.

Det er like viktig at dem som utsettes for seksuell trakassering, blir sett, og får en stemme. For seksualisert vold og seksuell trakassering, henger rimelig tett sammen.

Weinstein-saken var bare dråpen som fikk det til å renne over for amerikanske kvinner. Utbredelsen av bevegelsen og bruken av ordet, viser at det nok var rimelig fullt for en del ("frie") kvinner, ellers i verden også. Det er vel en stund til kvinner i Afghanistan, eller alle verdens sexslaver, har en reell mulighet til å rope metoo...for å si det slik.
At USA har (valgt) en president som åpent har innrømmet overgrep på kvinner, gjorde ikke saken mindre betent, eller aktuell, for å si det slik. Det var allerede avholdt diverse protestmarsjer...

Metoo... er en "kampanje"/mulighet/middel/bevegelse, for å kanskje bevege "noe" i samfunnet...verden... nemlig å kanskje få flyttet litt på den alt for skjeve seksuelle maktbalansen, i favør menn, som har (fått) eksistert, så alt for lenge.
Det er ikke rett. Og sånn skal det égentlig ikke "bare være".

Kvinner er dog vant til at likhet for kjønnene på diverse områder, dét kommer ikke av seg selv, ei heller uten motstand eller kamp, nødvendigvis.
(..På lik linje med så mye annet.. visst (<-- read Alice & Mækstuff ;-) )

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 19:05

Til slutt;

Problemet er IKKE #metoo kampanjen, eller bevegelsen.

Problemet ER at #metoo bevegelsen/kampanjen, fremdeles er nødvendig.

~

Det er flott, og avgjørende for å få til "endring/bevegelse" at så mange menn nå (også) offentlig støtter mer likhet, likeverd og rettferdighet på dette området.
"Verden" går altså innimellom vitterlig fremover... :-)

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 19:25 Privat melding

At situasjonen for kvinner i den vestlige verden er så ille du her beskriver Har jeg ingen tro på.@sufflør.

Vennligst ikke tillegg meg meninger jeg ikke har.
Jeg har ikke skrevet at jeg har mest sympati med denne Weinstein eller andre overgripere.

Men alle som angivelig begår alvorlige kriminelle handlinger har krav på rettsvern.
Denne gapestokk/gatejustisen
hører ikke hjemme noensteder.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 19:42

Apropos tillegge meninger;

Hvilken "ille situasjonsbeskrivelse" er det du konkret sikter til, og du ikke har tro på?

Hva du tror eller ei, betyr lite (for meg), sammenlignet med hva man faktisk vet, altså fakta.

At du ikke tror på det jeg skriver, som handler om metoo på et overordnet samfunnsnivå på verdensbasis, er vel ikke overaskende for så mange....
Du er fremdeles helt på linje med russerne, og deg selv.
Det er ikke første gang du setter metto, eller kvinners historier i tvil...for å si det slik.

Du trenger ikke å skrive det rett ut at du har mest sympati med Weinsteins, eller menn fremfor kvinner, for den del.
Det viser med all tydelighet,det stadige ensidige fokuset ditt, det ensidige engasjementet ditt og ordvalgene dine, i din fremstilling av slik du oppfatter og mener virkeligheten, og problemene med det, er.

De få tilfellene av "Gapestokk", som du elsker å kalle det, virker preventivt.
-Mot denne adferd som ikke hører hjemme noe steder.

Du har enda til gode å ramse opp (i fleng?) hvilke gapestokk-situasjoner konkret du mener har gått for langt. Kanskje du skulle legge litt mer insats i å begrunne, og legitimere påstandene dine og fokuset ditt.
Begrunn for og i mot offentliggjøring av aktuelle navn.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:05

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:07

Litt søtt til alt det sure her 😘

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 20:23

Jeg synes folk er så søte når de er krenket.

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 10 des. 2017 20:23 Privat melding

Noen som har blitt krenket nå igjen?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 20:30

Skal bestille denne for anledningen.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 20:43 Privat melding

Jovisst vet jeg forskjellen.@Kiara.
Seksuell løssluppenhet, seksuell frihet og promiskuisitet er når kvinner gjør nøyaktig samme handlinger menn blir fengslet, tiltalt og dømt for overgrep og trakassering.
Satt litt på spissen.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 20:52

Det er forresten nobelt av deg at du er opptatt av rettsvern, @leifi...

Litt mindre nobelt at du er så lite opptatt av kvinners rettsvern, i dette...

Det er for eksrempel antatt at ca. 1 av 100 voldtekter i Norge ender med rettskraftig dom, og straff.

Hva synes du om dé oddsene? Og dét rettsvernet?
Hvordan står det til med rettsvernet til norske kvinner når det gjelder seksuell trakassering og overgrep? Tror/synes du?

Bekymrer det deg?
Opprører det deg?
Nok til å skrive noe om det?
-eller...nok til å nevne det i en "dempet" bisetning, før du igjen konsentrerer deg om og fokuserer på "alle menn" som urettmessig anklages for voldtekt, eller alle menn som er offer for kvinners voldtekt og overgrep, igjen?

Cute... real cute. Det.

Norge har de siste årene, mottatt sterk kritikk fra både Amnesty International og FN når det gjelder både lovgivning, etterforskning og straffebehandling av voldtekt i Norge, . Til tross for dette går utviklingen feil vei.

Sist jeg sjekket var norske kvinner, kvinner "i den vestlige verden".
Og dette er altså en "situasjon", som eksisterer, hevder dem som mener å ha greie på det.

Kommentar, @leifi?

Er dette "ille", eller ikke sååå ille?

Er dette noe du tror på? -Ikke tror på?

Tro kan du heller gjøre sammen med @Appolonis.... tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 20:54

Leifi: Det er kvinner som har definisjonsmakten, det er barnekunnskap. 😋

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 20:55

@Mækstuff

For ikke å glemme 'sweet & sour'...

Mange som både liker det, og foretrekker det, også.. ;-)

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 21:02

Registrerer at du @Hrafn, til stadighet kommer med uttalelser som tydelig viser at du, (gjerne referert til som "menn", da) opplever deg krenket av kvinner på både den ene og andre måten, og at du tenker at gjennom å uttrykke disse følelsene dine på en kvinneforaktfull og usaklig måte, dermed tenker at du er søt...

Du om det.

I beg to differ.

Jeg tenker at du uttrykker seg mer avslørende, og litt stakkarslig.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 21:16

Fikk jeg lyst på flied lies med søtsur saus. Sika et quatte

Men seriøst, Leffa. Hvor vil du med dette? At flere menn skal #metoo? Mener du straffen ikke passer forbrytelsen? Burde man sette krav for når det er greit å bruke #metoo? Jeg prøver å forstå bare.

Som nevnt så har jeg to søstre, to døttre, og ei mor som har raised me.
Jeg er jævla glad dem slipper å vokse opp i det mansjåvinistiske samfunnet vi har hatt (har fremdeles, men litt bedre) Stemmerett, jobb, lønn, forventninger generelle rettigheter skal likestilles og likeverd er en selvfølge(eller bør). Og fortsatt blir damer behandlet som det er gitt at alle menn er seksuelt interessante. Man skulle såfall hatt en norme som forteller at: HEI! i arbeidslivet er det hands off og no no. (Noe som bør være en enkel selvfølge uansett setting hvis dama ikke er hypp)

Regner med du ser at regnskapet er litt drøy skjevt her og at oppgjøret ikke er helt på null?...

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 21:17 Privat melding

@suff.
Det er veldig synd at altfor mange slipper unna med alvorlig kriminelle handlinger.
Ja. Det verste er overgrep mot barn og voldtekt. Altfor mange slipper unna.
Dernest de som kommer med falske anklager om slikt.
Knapt noen blir dømt. Og de som blir det får latterlig lave straffer.
Grunnen til at altfor mange slipper unna er naturligvis fordi slike ting er vanskelig å bevise.
Dessverre.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 21:20

Asså...

RUNE RUDBERG!?!

Ja, hán er det nok jammen synd i, ja... LOL!

Skal tror om det var noe missunnelse, av noe slag, som kom litt feil ut der....

LITT av et eksempel!

DobbeltLOL :o

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 21:29

Hvorfor er det "så mange" som slipper unna sa du, @Leifi?

Fordi det er vanskelig å bevise?

-og???

......Fordi....

- det er "såpass mange", som gjør "overgrep", også kanskje????

Hvis ingen, eller langt færre, begikk overgrep.
-Så hadde vel også problemstillingen vært ikke-eksisterende....eller av en helt annen karrakter og utbredelse, eller hur....?

Vel....???

Da kan man kanskje FOR EKSEMPEL jobbe for at færre, skal gjøre overgrep.

FOR EKSEMPEL VED Å STØTTE OPP OM METOO.....
- som faktisk ønsker selve problemet/forekomsten til livs... fra roten av problemet, altså... og ikke først og fremst (!) problemene og begrensningene ved rettssystemene, for man ser at de kommer til kort.
RETT OG SLETT.
Eller slett rett...kanskje...heller...

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 21:41 Privat melding

Hva jeg vil med dette @Mcmat?
Hva ser det ut som? Jeg kjemper en episk kamp her for å holde damene på armlengdes avstand .
Burde jo ikke være så vanskelig. Men akkurat nå sliter jeg litt.
Så derfor..

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 10 des. 2017 21:43

Du vil vel heller ha damene i armene si ;)

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 22:02

@sufflør: Jeg er ikke krenket, men jeg er drittlei av å høre hvor fælt damer angivelig har det i Norge.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 10 des. 2017 22:09 Privat melding

Den var bra, Alice..

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 22:11

Jeg hører du sier det, @hrafn.

Jeg hører du sier det.

Er du bare lei?
Uffda...
-men ja, det var da voldsomt og det.. hvor lei du faktisk virker... :o

Så fortell nå...

-hvordan føles det for deg å være mann,

og å være så.. lei..

Det er kanskje(/antagelig?) "pittelitt" verre...,
enn å være kvinne,
og å være "lei"...

Hva tror du, om dét, du?

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 22:18

@Sufflør: Jeg ser du er glad i å avvise andres tilnærminger til livet. Du om det. Er det bedre om jeg klapper deg pent på hodet og er enig i det du skriver? Blir du glad av det?

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 22:21

@hrafn; "Jeg ser du er glad i å avvise andres tilnærminger til livet. Du om det. Er det bedre om jeg klapper deg pent på hodet og er enig i det du skriver? Blir du glad av det?"

-eller mindre lei, kanskje?

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 10 des. 2017 22:29 Privat melding

Selvfølgelig kan vi ikke det @suff.
Eller rettere Du kan selvfølgelig.
Jeg som Mannsgris kan jo ikke det.
metoo er jo gapestokk og gatejustis på sitt verste.

Men det bryr jo ikke kvinner seg om.
Fordi som alle kvinner vet. Ingen kvinner lyver om sånt.
Menn derimot. Notoriske løgnere hele bunten.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 22:38

Ja..uffamej... leifi...

dakkar... dej... og dakkar...menn....

Om du og dine meningsfeller trives SÅ godt med de stakkarslige vrangforestillingene, og i den passivagressive offerrollen der, så værsågod...

Velt dere i det. Bruk yttringsfriheten for alt den er verdt.

Det gangner faktisk "saken".

..Kanskje ikke akkurat den saken du/dere håper på, eller muligens "tror" det gangner, men likevel og like fullt, SAKEN. :-)

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 22:39

*gagner

to ganger.. eller gangner :P

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 22:51

Trakassering, overgrep, voldtekt etc er selvsagt ikke greit. Det er ingen som er uenige i det. Uenigheten blant de jeg har diskutert emnet med er om en anklage om dette skal føre til konsekvenser, eller om en skal ha bevis før en straffer noen.

Så er det "uønsket seksuell oppmerksomhet". Såfremt en er var den andre personens reaksjon og avbryter umiddelbart ved avvisning, så ser jeg ikke at uønsket seksuell oppmerksomhet er galt, selv ikke på arbeidsplassen. Det viktige er at en føler seg frem slik at den andre kan avvise tilnærmingen på et tidlig og "uskyldig" stadium og hvordan en takler en eventuell avvisning.

I.h.t. artikkel i KK (http://www.kk.no/livstil/her-finner-vi-kjaerligheten-67887976) er det overveldende flertall blant nordmenn om at det er greit å date noen på jobben: 76 prosent av nordmenn har hatt, har eller er positive til en romanse på jobb.

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 10 des. 2017 22:53

Du er så søt når du bruker hersketeknikker Sufflør.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 23:37

Du sauser det godt sammen, @hrafn....
hva har metoo... med å finne kjærligheten på jobben å gjøre??

Men bare for å ta din første påstand;
"Trakassering, overgrep, voldtekt etc er selvsagt ikke greit. Det er ingen som er uenige i det. "

Vel....
-så langt jeg kan klare å forstå, ut fra det man kan lese og observere i dette, så ser det da vitterlig ut som at det må finnes ganske så mange som åpenbart synes "dette" er mer eller mindre..."greit".

Det være seg alle dem som faktisk gjør seksuelle overgrep (inkl voldtekt, ja), eller bedriver seksuell trakassering, samt det enda større antall som tar på seg skylapper, og/eller snur seg stille bort - eller dem som dekker ryggen til hverandre - alle såkalte enablers.
Og så har du i tillegg dem som aktivt forsøker; å sette munnkurv på, motarbeide, diskreditere og/eller straffe ofrene, som tar bladet fra munnen og sier i fra om ugjerningene, da....
Det er jo ikke så rent få det heller, hverken historisk,...(med div. trusler og ris bak speilet) eller i nåtid med metoo...motstanden...eller hur...

"Litt greit"....
-er det nok derfor mange som synes det hele er, ellers hadde vel flere tatt et litt mer aktivt oppgjør med det, tatt bladet fra munnen, ved små eller større anledninger... i hverdagens arenaer, eller i media, det være seg sosiale, eller ikke.

Det var vel omtrent også din egen logikk, i din klage på at kvinner ikke kjemper mer for menns samværsrett...da bryr dem seg ikke? Kvinner generelt som ikke kjemper aktivt for dette, synes det er "greit", og har ansvar for at det er slik? Var det ikke omtrent slik..det var?
Vel, da har vel også alle menn som ikke bryr seg, eller ikke kjemper mer for kvinners
likeverd og rettigheter, også ansvar for at seksuell trakassering og overgrep mot kvinner (og barn) forekommer i den relativt voldsomme utstrekningen det faktisk gjør???
Eller?

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 10 des. 2017 23:42

Du er forresten fremdeles like lite søt, @Hrafn... og like stakkarslig, sår, usaklig og famlende i din argumentasjon, om det har noe å si..for debatten.

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 11 des. 2017 00:01

Når det gjelder såkalt "uønsket seksuell opmerksomhet", så er det vassent begrep med et vidt spenn av hva denne "oppmerksomheten", kan være.

Alt fra et blikk, eller en kommentar til voldtekt...kan hevdes å være uønsket seksuell oppmerksomhet.

Du burde derfor definere hva det betyr, for deg først, @Hrafn, og ikke anta at alle mener det samme med det.

Jeg velger å inkludere alt av seksualisert oppmerksomhet, som er, eller oppleves uønsket av mottaker.

Metoo -bør ikke likestilles med eller reduseres/bagatelliseres til å defineres som "uønsket seksuell opmerksomhet", som ikke medfører noen reelle overgrep/overtramp, i juridisk forstand, iallefall.

Og iallefall ikke kun fordi det var den overskriften, eller ordvalget, som (tilfeldigvis?) er valgt av trådstarter.

Uønsket oppmerksomhet av seksuell karrakter, er noe de aller fleste kvinner (også her på berget) har kjent på og opplevd, i varierende alvorlighets -og dermed uønsket grad. Mange menn også, men enda flere kvinner. Det kan JEG nesten garantere deg, @Hrafn.. ;-)

Å forholde seg til det, og leve med det (for det må man jo nesten bare, eller hur) er å anse som en nødvendig del av oppdragelsen av jenter, tenker jeg.
Det er nok for mange en mer som hverdagslig affære,i store deler av livet, og på alle mulige arenaer... i alt fra diverse blikk, kommentarer, forventninger/press, fysisk "oppmerksomhet" osv...

Kan jo ta et enkelt og såkalt "uskyldig" eksempel, da;
Kjent TV-profil uttalte i et av sine program at hun nesten bare eide og gikk med store collegegensere. For dersom hun gikk med noe der brystene hennes ble "mer synlig", så ble det (for henne) så mye blikk...og (for henne uønsket!) oppmerksomhet på dem, at hun følte at det nærmest ikke var hennes bryster lenger. At hun mistet eierskapet til den kroppsdelen. For totalen av hver enkelt hendelse/blikk, opplevdes som en belastning, og nærmest slik at menn med sine blikk, og annen adferd, tok "kollektivt eierskap" i dem.

Det er mange kvinner som har gjemt seg bort i store klær, eller ....tristere... store kropper..., for å unngå seksuell oppmerksomhet, eller også oppmerksomhet i hele tatt, fra menn.

Pyttsann... sånn er det vel bare, skal vi kunne "reprodusere oss, og sånt"...sikkert. ;P

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 11 des. 2017 00:11

Kiara: Jeg tror ikke vi er så uenige i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 11 des. 2017 00:30

@Sufflør: Jeg er ikke noe glad i å svare på "punktlister", men må nesten det her.

- Å sammenlikne voldtekt og uønsket seksuell oppmerksomhet er latterlig. Det blir som å sammenlikne å kaste en snøball på noe med å banke livsskiten ut av noen.

- Jeg er enig med deg i at en kan inkludere "alt av seksualisert oppmerksomhet, som er, eller oppleves uønsket av mottaker" i begrepet uønsket seksuell oppmerksomhet. Jeg er ikke enig i at det nødvendigvis er galt å gi noen uønsket seksuell oppmerksomhet, såfremt en starter litt forsiktig og at en aksepterer en avvisning. En burde ikke ta initiativ til seksuell oppmerksomhet ovenfor underordnede eller i tillitsrelasjoner pga maktubalansen.

- Som du skriver er jeg er sikker på at de aller fleste damer har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet. Som jeg skrev ovenfor ser jeg ikke dette nødvendigvis som et problem. Å forholde seg til ting en ikke synes er behagelig er en del av det å være menneske. Å takle avvisning er også en del av å være menneske.

- Damer skal selvsagt kle seg som de vil, men hvis en har på seg klær som viser struttende pupper, cleavage etc så er det en god mulighet for at jeg titter (pun intended) på dem, men jeg stirrer ikke. Du tar ingen skade av at jeg ser på puppene dine et øyeblikk. Jeg kjenner ikke detaljene i historien til TV-profilen du refererer til.

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 11 des. 2017 01:09

@Hrafn
Det ...så ut som en liten selvmotsigelse for min del.
At du først kaller definisjonen min latterlig, før du uttrykker enighet i den...
Men, men...
Det andre du videre uttykker din uenighet (med meg?) i, har jeg ikke omtalt, eller uttrykt min mening om, en gang.

Bare for å være klar i hva jeg mener;
Seksuell oppmerksomhet, er ikke det samme, eller ensbetydende med uønsket seksuell oppmerksomhet.

All uønsket seksuell oppmerksomhet trenger ikke være et "stort problem", nei. Det må alle håndtere, men hvor grensen bør gå...for hva man skal måtte finne seg i, bør muligens diskuteres mer...?

Men en del uønsket sekuell oppmerksomhet er likevel nettopp det....problematisk....det ligger vel i selve ordet; "UØNSKET".

Seksuell (eller hvorfor ikke sensuell?? ha ha) oppmerksomhet, uskyldig, velment flørt og diverse fremstøt, kan (og bør!) i høyeste grad være ønsket, og/eller i det minste akseptabelt. Av begge kjønn.
-Ellers blir det ikke mye "omelett", eller "formering", som det var snakk om...

Men ingen snakker vel her om vanlig og respektfull flørt, fremstøt, adferd osv... innenfor normale og aksepterte rammer/grenser. Ikke jeg iallefall. Det heier jeg på. Mye mer av det, takk!

Jeg tror du missa poenget, med historien om henne med collegegenserene. Du trenger heller ikke kjenne detaljene i historien.
Den demonstrerer kun et mer allmenngyldig poeng;
Det er ikke nødvendigvis ett enkelt (uønsket) blikk e.l.... det er summen av dem (gjennom dagen for eksempel), som kan oppleves belastastende og dermed sterkt uønsket, og derfor også problematisk, for den enkelte.
Er det da kun dennes skyld, ansvar, og problem?
Eller bør det være det?

Slik er det faktisk også for mange.

Og det å bare avvise dette som et "ikke-problem", fordi hver og enkelt "har rett til å kikke litt", eller bare fastslå at "jeg" (dvs kvinner) ikke tar skade av at du ser på puppene mine ( våre), er noe .... bastant, og lite refleksjonsvillig.
Hva med å tenke pittelitt på problematikken på et overordnet nivå, hvordan det kan føles/være for kvinner også? Hvilke implikasjoner det kan medføre/innebære for kvinner...? Ligger det frihet, eller begrensninger i det?

Sakene i dette har mange mulige og forskjellige sider, og aspekt.

Litt mer respekt og forståelse (interesse?) for flere sider, enn sin egen, skader sikkert ikke....

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 11 des. 2017 01:14

Er det forresten lov å kikke litt på manboobs?

Hvor mye og hvor lenge, før menn opplever det ubehagelig/uønsket i tilfelle?

Haha... ;P

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 11 des. 2017 01:36

Hei på deg, igjen @Haugtussa

Skal du kanskje avlegge forklaring på egen halshuggingspraksis først/snart?

Hvor mange Haugtusse-hugg trengs det for eksempel for å endelig hugge hodet av en @sufflør, tror du?

Er det i hele tatt mulig, tror du? :o

Til forundring... ;-)

Ellers kan nok også du bli langt flinkere til å konkretisere halshugg...eh, jeg mener kritikken din.
Det du skrev der er litt vel diffust, og i grunn umulig å forholde seg til.

God natt til deg, og alle andre.

Skjult ID med pseudonym sufflør ma. 11 des. 2017 01:54

Vel, @Haugtussa...

Hva kan man egentlig si til sånt...og en slik innstilling da...

Mye!

Men, det er vel hensiktsmessig å svare deg på en måte, og med et språk du iallefall, (kanskje?) kan forventes å måtte forstå...

Så, jeg formoder at iallefall dette budskapet burde være klinkende klart for deg, Haugtussa;

"For det første trenger jeg ikke avgi forklaring på noe til deg.

Om du ikke forstår hva jeg sier, så deg om det!

For det andre er jeg ikke i "krig" og trenger ikke halshugge noen, inklusiv deg..

Jeg sier kun hva jeg mener og opplever.

Om du måtte oppleve det som "hugg", så tar jeg faktisk ikke ansvar for det."

Are we clear? Dear? ;-*

Skjult ID med pseudonym helt coco ma. 11 des. 2017 06:10

Det er leit at noen følsomme sjeler sporrer av og går til personlig angrep her.

Jeg tenker at Baloo har et poeng. Som mange slike kampanjer,kan det til slutt ta helt av og svinge i motsatt retning. Det er nesten slik at kvinner kaster seg på bare for å være med. Dette treffer menn som fra før er usikre på hvordan de skal oppføre seg med kvinner. For disse menn (og det er ikke lett å være mann i vår likestillings verden) kan de da bli enda mer usikker på seg selv i redsel for å bli anklaget.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 11 des. 2017 06:50

Det her blir uønsket mye svada. Ta litt hensyn, folkens. #metired

Skjult ID med pseudonym Zorro ma. 11 des. 2017 09:21

Noen ganger overtar kverulanter tråder. Da er det bare å starte en ny.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 11 des. 2017 09:56

Har satt meg mål å klype en kvinnelig kollega på rumpa i dag. Trur det er viktig å ufarliggjøre det. I verste fall får jeg en laps i trynet. Sånt liker jeg litt, så det er helt innafor.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 11 des. 2017 10:32

Jeg trur jeg skal lære jentene mine et par ting i livet. Å slå godt fra seg .At verden ikke kun består av enhjørninger og klemmer, og det er lov med litt galgenhumor. Ikke ta alt så seriøst, nei. Takk for tipset 👍 Det skal også læres bort. Så håper jeg dem klarer å se verden for hva den er og ta den for hva den er, uten å tolke alt i verste mening, og kun se svart og hvit.

Jeg er glad det fortsatt finnes damer der ute som tåler litt platt rørlegerhumor uten å bli klikke i vinkler.

Ikke kast bort tiden på å komme med motargumenter som får det til å høres ut som overgrep av damer eller jentene mine er greit. Jeg har hatt en narkoman far som døde pga dop. Og jeg kan fortsatt se på Jarle sketchen uten å grine eller bli krenka ihjel. #folkerforskjellige.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 11 des. 2017 12:48

Jeg kan innrømme det var en tåpelig spøk som egentlig ikke hadde noe spesielt fornuftig for seg. Dette er et svært nyansert tema. For meg er det helt klare grenser for hva som er ok og ikke når det kommer til temaet. Men kanskje humoren må jobbes mer med.

Skjult ID med pseudonym Lone ma. 11 des. 2017 15:21

Jeg lo av vitsen din, MækStuff.
Var så drøy, du hadde dratt ironien så langt, at jeg ikke et øyeblikk var i tvil om du du ikke mente det seriøst.
Leste det mer som en liten "harselas" med de mennene, som typ Per Sandberg, som har gått ut og oppfordret kvinner til selv å ta (større) ansvar for korrigere enkelte menns trakasserende adferd mot dem.
(Fortsatt lettere indignert over at han slapp så billig unna med den "god gammeldags ørefik"-uttalelsen og tilnærmingen til problemet.
En statsråd. Bare tragisk.
Forventet egentlig at han skulle blitt tvunget til å gå ut, liksom Listhaug måtte mht ordbruken sin, og beklage.
Synes det var svakt av Erna å ikke kalle inn på teppet og kreve det.
Skuffet meg der.)

Skjult ID med pseudonym 76 mann ti. 12 des. 2017 12:56

Ja, det finnes to sider av mange sånne saker ! Jeg er lut lei av at kvinner hele tiden
blir fremstilt som dumsnille, vergeløse offer, mens menn hele tiden er hensynsløse,
seksuelle rovdyr ! VERDEN ER IKKE SÅ " SVART / HVIT", få det inn i hodet folkens.
Jeg mener ikke å bagatellisere ME TOO- historiene ( i hvertfall ikke alle ), men noen har trolig en veldig lav terskel for hva som regnes som trakasering. Det dette til syvende og sist handler om, er å bli dårlig behandlet av "det motsatte kjønn", og der
har jeg som mann kanskje også noen historier å fortelle . . . Ikke seksuell trakkasering, men snarere det motsatte, uansett hvordan jeg prøver å fremstå. Avvisning, utfrysning, kalde skuldre, nedlatende arroganse osv. I stedet for dette ,ville jeg mye heller fått seksuell oppmerksomhet fra kvinner ( mellom 18 og 50 i alder ), og venter stadig . . 😉 😋

(mann 33 år fra Oslo) ti. 12 des. 2017 13:10 Privat melding

@76 mann: Mener du virkelig at avvisning kan sammenliknes med trakassering? Utfrysning fra hvor? Sengen? Er det å bli seksuelt avvist av noen som ikke vil ha deg "dårlig behandling"?

Nei verden er ikke svart / hvit, og kvinner er ikke forsvarsløse ofre. Likevel er det en del mildt sagt merkelige holdninger ute og går, noe som virker tydelig i det du skriver her. Skulle nesten tro at kvinner "skylder" sex og hvis de f.eks. ikke vil ligge med en 40-åring når de selv er 18 så er det mannen som fornektes noe som han "eier" eller har krav på. Er det "urettferdig" at noen menn har sex med mange kvinner og andre menn ikke har det? Er sex med den man har mest lyst på en menneskerett, uavhengig av egen kvalitet? Betyr det at en mann som nekter å ha sex med en kvinne han ikke finner attraktiv frarøver henne en av hennes ubestridelige rettigheter? Er det "dårlig behandling"?

Skjult ID med pseudonym 76 mann to. 14 des. 2017 13:19

Ja, nå vet ikke jeg alle detaljer i slike historier, men om en dame får en klaps
på rumpa i halv-fylla på et julebord, så er det f . . ikke noe overgrep ! Provoserende,
javel, men kan ikke sammenlignet med å bli banket opp og voldtatt ,f.eks. Og hva med all gangene jeg har sendt høflige meldinger på Sukker for å bare bli møtt med
iskald taushet og nedlatende arroganse. Kanskje jeg begynner av å bli lut lei av å strekke ut en hånd, gang på gang, for å bare bli møtt med slike holdninger ?
Og Alex, ja avvisning er også en form for trakassering, når man blir nærmest spyttet på
og stenges ute fra fellesskapet i årevis og aldri får en sjanse til å vise hva man er god for, det finnes sikkert mange sånne skjebner rundt om, men de blir verken sett eller hørt ( jeg er sikkert ikke av dem som har hatt det verst, engang ) Men alt dette
er tydeligvis meningsløst å prøve å forklare for bortskjemte, overfladiske folk som
ikke vet hva motgang og tragedier er, disse klarer aldri å se saken fra mer en en side . . .

Skjult ID med pseudonym Lone to. 14 des. 2017 13:33

Det er selvfølgelig kjipt å aldri få være en del av det gode selskap, skjønner det, 76mann. Men lurer på en ting... Ser du noen forskjell i hvordan du oppfører deg, snakker, kroppsspråk, møter andre mennesker kontra de som blir tatt inn i varmen? Ser du noe de gjør annerledes enn deg/andre/de som ikke blir tatt inn i varmen?

Skjult ID med pseudonym 76 mann to. 14 des. 2017 13:55

Vel, jeg er ikke av de mest pratsomme og utadvendte, men prøver å fremstå
som høflig og interessant, uten å bli for pågående. Men jeg føler at jeg overhodet ikke når frem, spesielt ikke til kvinner. Det føles som to forskjellige verdener, som å være på månen og prøve å få muntlig kontakt med jorda . . . Ellers har jeg nok ikke studert de som blir "tatt inn i varmen" så mye, men jeg burde kanskje ha gjort
det mer . . ? 🤔

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 14:05

Synast ikkje ein skal måtte finne seg i å bli uønska klapsa på rumpa i halvfylla heller, 76.
-Kor mange slike klaps skal ein finne seg i då meiner du? 1, 5, 10?... Og over fleire år når det eine blir til mange..? Trur du ikkje det gjer noko med folk å ta imot og akseptere slikt frå andre, og i ditt døme nokon ein gjerne har med å gjere i kvardagen?

Klart det ikkje er det same som voldtekt, men ser ikkje at det er eit poeng i samanlikne dei to for å unnskylde eller ufarleggjere det eine.
Mykje av dei same holdningane som ligg i grunn for begge. Er ikkje ok at nokon meiner dei kan gjere som dei vil med deg og kroppen din utan ditt samtykke.

Det er verre å knivstikke dama di enn å slå til ho, men er det då sagt at det er ok å slå?
Blir for dumt å kome med slike argument.

Ser at du slit med ditt. Vurdert profesjonell hjelp?
Viss 'alle andre' er problemet må ein gjerne sjå seg litt i spegelet. Ikkje fordi ein har fortent dårleg behandling, men kanskje er det noko ein burde gjere annaleis om ein vil ting skal endre seg.

Skjult ID med pseudonym Lone to. 14 des. 2017 14:07

Gjør det, 76mann. Se og lær.
Kvinner er egentlig ikke så kompliserte, skjønner du. Egentlig veldig enkle. Handler mye om det å få henne til å føle seg spesiell, Viktig! Også må du vise at du respekterer dem, spør om du er i tvil om hva som er greit.
Du trenger ikke bruke så mye energi på å være interessant, holder mange ganger å lytte, vise interesse for det hun måtte si. Mange menn som er litt for opptatt av å vise seg selv, glemmer litt dama.
Slapp av, kul'en ned, så går det så fint, atte:)

(mann 33 år fra Oslo) to. 14 des. 2017 14:12 Privat melding

@76 mann: Jeg klarer ikke å se hvordan avvisning blir trakassering. Mener du at man skal la vær å avvise folk man ikke vil ligge med fordi noe annet ville være å trakassere de?

Det er lett å forstå frustrasjonen hvis man opplever å ikke lykkes på kjønnsmarkedet, men det er innlysende at det ikke er konstruktivt å projisere problemet over på andre. Jeg har sett dette veldig mye. Folk blir bitre og klarer ikke se at de enten har urealistiske forventinger, eller at de må jobbe med seg selv for å lykkes. Et eksempel kan være en overvektig mann som utelukkende er interessert i slanke kvinner og synes de er veldig overfladiske som avviser ham pga. hans vekt. Spør du han om hvorfor han ikke er interessert i noen i egen vektklasse så er det fordi han ikke er tiltrukket av overvektige. Ser du ironien her? I dette tilfellet hjelper det fint lite å begynne å hate kvinner, men trening og endret kosthold ville troligvis løst mye av problemet.

Videre er det som om enkelte tror at tiltrekning er noe som automatisk inntreffer eller "skyldes" hvis man gjør det ene eller det andre. Som om man har et stempelkort som gir sex etter 10 gode gjerninger. På engelsk er det et uttrykk, "entitlement", som beskriver fenomenet godt. Jeg tror alle hadde hatt godt av å slutte å forvente ting fra andre mennesker som de aldri har blitt lovet. Et eksempel kan være hvis jeg gir julegaver til noen hvert år, men vedkommende aldri gir tilbake. Den som ikke gir tilbake gjør faktisk ingenting galt, fordi vedkommende aldri har bedt meg om gavene i første omgang. Hvis dette er uakseptabelt for meg er den rette løsningen å slutte å kjøpe de gavene og evt. kutte kontakt, ikke å bli bitter på denne personen / personens kjønn. Dette er høyst relevant når det gjelder forventet respons på bl.a. meldinger og andre tilnærminger.

Jeg tror faktisk at vi bortskjemte og overfladiske folk har en innsikt du mangler her, fordi slik jeg leser det er det nemlig du som ikke evner å se ting fra andre sider enn din egen.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 15:15

...
Jeg synes dere damer skal kjøre hardt mot hardt. Seksuell trakaser dritten ut av enhver mann dere møter. Jeg stiller gjerne opp hvis dere trenger en å øve dere på. 👍

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 15:37

Vil tru iallefall halve Noreg har blitt seksuelt trakassert av ein mann, Fr.Positiv... det er normen, ikkje unntaket, å oppleve slikt for kvinner flest - og frå ung alder. På tide dykk innser det.
So sjølv om det er nokre menn der ute som synast slike 'holdningskampanjer' går over stokk og stein... so kan dei ta seg ein f***ings bolle. 😘

Hadde tenkt å halde meg unna debatten, men herran fred kor tette det går an å vere. Takk og lov for dei mange mannfolka som har forstått greia, resten ser det jaggu ikkje ut til å vere håp for.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 15:57

Jeg gir meg selv en 👌

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 16:00

Takk 👌

(mann 33 år fra Oslo) to. 14 des. 2017 16:05 Privat melding

@Fr.P: Haha, prøv å jobbe i døren på sukkerfest når klokken nærmer seg tolv ;)

Neidaaaaaa, dere er (som oftest) veldig greie.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 16:13

Kameratslig?... Her sitter jeg å metoo'er deg i tankene mine, og du friendsone'r meg?...

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 16:14

Er det veldig relevant, Fr. Positiv, sånn eigentleg?

Er so lei dette argumentet.. kvinner kan også trakassere.. ja, det kan dei.

Men er det eit samfunnsproblem? Er det so omfattande? Er menn ikkje overrepresenterte som dei som trakasserer og kvinner ikkje overrepresenterte som dei som opplever trakassering?
Føler menn flest frykt når det skjer? Menn ER fysisk overlegne og mange jaktar i tillegg i flokk.
Er det like vanleg for dei å legge skulda på seg sjølve, har dei internalisert - blitt flaska opp med at det er deira eigen feil om skjørtet var for kort eller leppene for raude, at dei var ute aleine eller for seint på kvelden, kjenne på skuldkjensle og skam, vurdere om/kva dei gjorde som den andre parten kan ha sett på som ein invitasjon.. skal vi fortsette?

Det er ikkje berre voldtekt som sett sine spor.
Om andre - i fleirtal (!), ikkje respekterer dine grenser og ditt eigarskap over din eigen kropp gong på gong... kva trur du skjer med mange?

Eg vert sint, eg står opp for meg sjølv, det gjer ikkje alle. Ikkje ein gong store Hollywood-stjerner som var det som satt i gong heile #metoo.

Om nokre år er det nok dottera mi sin tur. Det er diverre heilt vanleg - utan at det er det minste ok.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 14 des. 2017 16:56

Til de hetererofile menn som ikke helt forstår at kvinner faktisk er eier av sin egen kropp og intimsone. Når dere prøver å se verden fra en kvinnes perspektiv, ikke snu det 180 grader ved å tenke på en kvinne som gjør seksuelle fremstøt på deg, da det i verste fall er smigrende, om ikke velkomment.

Se heller for deg en jævla svær brande av en mann som kniper deg i ræva på jobb, sender dicpics eller roper etter deg i all offentlighet. Og da, selvfølgelig, forvententes det at du skal gjengjelde eller i det minste le det bort. Høres det ut som uønsket seksuell oppmerksomhet?

Er det litt enklere å forstå hvor grensen går da? Flott. 👍

Skjult ID med pseudonym 76 mann to. 14 des. 2017 17:05

Alex, slutt å analyser meg og andre som en psykolog, du skjønner ingenting av noe uansett, så bruk tiden din på noe annet . . .

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 17:34

Hvorfor skal debatten om dette tydelig (?) omfattende og generelle problemet dras ned på hver debattant sine subjektive opplevelser om seg og sitt, samt da sine subjektive oppfattelser av virkeligheten, basert på seg og sitt?

Er det helt klin umulig å diskutere dette på et overordnet nivå?

Vi kan vel dra frem hundrevis og tusenvis av individuelle mannlige "sannhetsvitner" her inne, for å liksom argumentere mot tingenes tilstand, slik kvinner faktisk opplever dem og forteller om, og for å liksom tale midt i mot tallenes klare tale.

Det er bare det at kvinners virkelighet, og kvinners opplevelse av dette, er helt likt, og uforandret, okke som.

Uansett hvilken mann som kommer frem for å fortelle "kvinner" hvordan virkeligheten deres faktisk er, og hvordan kvinner egentlig burde oppleve, tenke , føle og snakke om den, så endrer ikke det kvinners faktiske virkelighet, eller deres faktiske opplevelser, følelser og tanker.

Det kan kanskje påvirke noen (formodentlig først og fremst sin egen, og andre menn) sin oppfatning av tingenes tilstand, eller holde "virkelighetsbildet" innenfor et mer behagelig status quo, kanskje.

Noen kvinner vil av diverse tydelig misogynistiske og aggressive angrep på #metoo og historiene som fremkommer, provoseres/trigges til å også selv ta bladet fra munnen, om sine egne opplevelser.
Andre kvinner vil (selvsagt) trigges til stillhet. Sånn er det bare.

Jeg håper og tror, likevel, at færre og færre kvinner, lar seg true, eller skremme til stillhet, det være seg i debattene om problemet, når hendelser og overtramp skjer, eller i det å avstå fra å delta i metoo, dersom de egentlig skulle ønske det.

#metoo, er for alle. Liksom lufta. Og ytringsfriheten.

Akkurat dét burde vel snart gå inn, i selv den tregeste og hardeste treskalle.

Hva er det som EGENTLIG stopper forulempede menn fra å dele sine #metoo historier?
-Er det kvinner, som stopper dem? Eller, hva?

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 17:38

Alex har fleire, ganske gode, poeng.
- At 76 ikkje ynskjer å ta noko av det til seg gjer dei ikkje mindre treffande.

@bobb
Einig i at det å skulle snu fullstendig på problemstillinga faktisk ikkje held som motargument. Spesielt ikkje i slike diskusjonar.
Nokon gongar må du berre akseptere at ditt kjønn dominerar ein eller annan uheldig/uønska statistikk. Det er nok av dei for kvinner sin del også, men akkurat her er det menn som toppar - overlegent.

Som fører meg til deg, Fr.Positiv...
DU er kanskje ikkje oppdregen sånn, DU er kanskje ikkje ein av dei som trakasserer.. men med mindre menn som DEG står opp og saman med oss og gjer det klinkande klart at seksuell trakassering er fullstendig uakseptabelt..
..og kanskje til og med går i fella der du bagatelliserer problemet fordi du berre går utifrå deg sjølv og dine eigne erfaringar istedenfor å sjå heile biletet.. so er du fortsatt ein del av problemet heller enn løysinga i mine auge.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 18:00

So var det dette med å sjå temaet frå fleire vinklar enn berre sin eigen.. Men sjølvsagt, dine erfaringar er ditt utgangspunkt.
Slik er det nok for meg også, men problemet er større enn oss to.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 18:18

Vi får vere ueinige om kva 'store nyanser' vil seie. :)

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 18:21

Vel, det var jo et rimelig godt eksempel på det jeg beskrev i innlegget mitt, "frøken" positiv.
Du sier at du ser det som et problem at jeg bruker ordet menn, når det faktisk er menn jeg snakker om.
Før du angriper kvinner, og forteller en subjektv historie for å understøtte angrepet.

Hva består konkret problemet ditt av?
Og hvilket ord ville du foretrukket?

Er det også et problem for deg, og med det menn skriver, i denne konkrete debatten, måten menn har brukt ordet "KVINNER" ?
eeh.... ?
-Kan ikke se/huske at du har reagert så veldig, eller tilsvarende..på deet, nemlig.

Dine personlige overgrepshistorie om en kvinne, kan du fortelle om i #meetoo.

I debatten om legitimiteten ved og behovet for, og angrepet på meetoo, kan du godt spare deg.

Jeg kan diskutere meetoo uten å dele noe personlig, eller bli personlig.

Kan du?


.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 18:32

Ps:
Såvidt jeg har sett, i denne tråden, og alle andre meetootråder her inne, er det mange kvinner som er åpne for hvordan kvinner også bedriver overgrep på menn, @frk pos.
De er samtidig åpne for hvordan "menn behandler kvinner" og at kvinners overgrepshistorier skal få bli hørt også gjennom metoo, og at metoo virker å være nødvendig.

Det trenger altså ikke være noen motsetning.

Det er litt mer påfallende, at når menn her, forteller om sine opplevelser av overgrep fra kvinner, så må så mange av dem liksom samtidig med det, trekke kvinners opplevelser av overgrep fra menn, i tvil.

Det er litt rart.

Eller hur...

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 18:38

Eh, @frk positiv....

det du skrev der til slutt, treffer deg selv, langt mer enn meg.

Bare så du vet.

Jeg har for det første ikke snakket om at DU bruker ordet kvinner...osv,osv..

Venligst les ordentlig, før du svarer.

Virker som det er mer DU som ikke kan/vil se eller diskutere flere sider, selv ikke av dine egne aspekt...

Så hvem som "claimer" sannheten her....

Well. You tell me (the truth about that), why don't you....

Aaand, I guess you just did. Didn't you....

Herregud.....er det altså flere som kan si... bare så du vet.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 18:55

Nei, @frk.positiv

Det er IKKE det jeg gjør.

(begynn å begrunn de falske påstandene dine om meg, ut fra det jeg FAKTISK skriver, er du grei? Noe annet er faktisk DÅRLIG GJORT av DEG)

Og nei, det mener jeg ikke.

Og derfor forsvarer jeg om og om igjen alles (!) rett til å NØYTRALT og fritt kunne fortelle sin metoo-historie, UTEN å samtidig trekke andre sin historie i tvil.


Nå må du gi deg med den fabrikeringen av grunnløse påstander om meg. Svarer ikke på mer av det.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 19:25

pepsi...

du bedriver vill harselas, her formoder jeg...

(håper virkelig det, please,please,puh-lease! :o Og håper samtidig at flere ("alle", er nok overdrevent optimistisk) ser... what you did, there... men dét der er iasllefall å bevege seg ut på syltynn tynn is, i dette brennhete klima, det... )

Ps: jeg går knapt på annet enn broken glass, glør og tynn is... her inne. Sånn er det visst bare. Det går fint. Hårfint.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 19:35

Haha. Jeg trodde det var Alice som kom med 👊. Leste helt feil. Ikke bekymre deg, fr.pos.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 19:39

@fr.pos

k

...eh.. 👊 ..eeh? :o

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 19:44

Så det var Alice jeg skulle metoo'e. Så ingen tror jeg metoo'er eget kjønn.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl to. 14 des. 2017 20:35

Kjem tilbake til avspora diskusjon, big surprise.
#I'mOut

(mann 49 år fra Rogaland) to. 14 des. 2017 21:50 Privat melding

Alle ber om at menn må gå i seg selv, forandre sine holdninger og ta ett oppgjør med MENNS oppførsel.
Hvorfor er det aldri noen som ber om det samme fra kvinner?
Ikke fra mennene, men fra kvinnene!
De kvinnene som opplever uønsket seksuell oppmerkomhet, spesielt fra en rik kjendis, bør kanske spør seg selv:
Hva i all verden er det som gjør at han kan innbille seg at dette er greitt?

Kan grunnen være at han utallige ganger har opplevd tilsvarende eller "verre" fra andre kvinner? Noe han ikke har hatt imot. Og dermed tenker: Kan de kan jeg.
Det burde han jo selvfølgelig ikke tenkt! For all del.

Min erfaring er at kvinners handlinger når det gjelder type plutselig og uinvitert kyssing, tafsing og direkte grabbing i skrittet, overgår menns.

Forskjellen ligger i oppfattelsen.

For all del, når det innbefatter bruk av vold eller trusler om vold, er nok menn overrepresentert.

Med mindre hun er nonne med ansvar for vanskelig stilte barn.
(Til de av dere som leser nyheter)

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 21:53

Hello...?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 21:54

Hell o....?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 21:56

Heeeeeello....!

Skjult ID med pseudonym Tvilsom to. 14 des. 2017 21:58

Is it me you're looking for?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:00

Oh, hell...

Halo.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:02

Well.... Are you Mrs Doubtfire.... ?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom to. 14 des. 2017 22:08

Tviler på det

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:10

Lol, nooo, not you, @Alice.

Who the fuck, are you, again?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:11

Hvilke hesteting, Alice?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:14

Next door?

Som om JEG skal vite alt her i verden, lism!

Again, stop horsing around with me, and tell me who the fuck YOU think you are?!

(mann 49 år fra Rogaland) to. 14 des. 2017 22:15 Privat melding

Dere er så søte atte.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:17

Er du ikke helt sikker @Tvilsom?

Så, det kan være at du faktisk er Mrs. Doubtfire, sier du?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:19

Er det "NOEN", "enklete", "vissne", som er støtt, no att atte?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 22:21

Well! It sure wazn't ME. ..@Alice

Skjult ID med pseudonym Tvilsom to. 14 des. 2017 22:37

Når det gjelder trådens tema, kanskje litt mansplaining er på sin plass...

Jeg blir av og til litt fascinert av hvordan man lager dette tema til en kjønnskamp. Mennene går i forsvar fordi de føler at dette er ment som et angrep på sitt kjønn, noe som fremkaller enda skarpere reaksjoner fra damene.

Kan vi være enige om at seksuell trakassering er et problem, uansett om offeret er en mann eller en kvinne?

Vi eier alle våre kropper og våre lyster, ingen kan gjøre krav på dem eller ta seg til rette. Det at noen tar det uten vårt samtykke er et overgrep, på samme måte som det er et overgrep å stjele andre av våre eiendeler.

Kjønnet på overgriper og offer er i den sammenhengen ikke relevant.

Jeg tror at hvis man tar dette innover seg, så vil man kanskje slutte å gå i forsvar for overgriperen, på samme grunnlag som vi forsvarer ikke tyveri eller vold i andre sammenhenger.

En humoristisk tvist på det hjelper av og til:
https://www.youtube.com/watch?v=51-hepLP8J4

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 22:48

Jeg kan være enig om at vi trenger flere søte yngre damer på forum, kan gjerne bytte dem inn mot gamle bitre kranglefanter.

#i'mhorny

(mann 49 år fra Rogaland) to. 14 des. 2017 22:57 Privat melding

Hvis det er meg du referer til som bitter? @Mæk?
Tar du altså feil.
Synes bare det av og til er på sin plass å vise at alt ikke bare er sort hvitt.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:01

Well... @tvilksom
-et slags minste felles multiplum, burde man jo kunne håpe å enes om ja...i det minste.

At i DEN sammenhengen, som du nevnte, at noen gjør krav på og tar seg til rette på en annen kropp, så er det et problem og et overgrep, uavhengig av kjønn.

Ut over det...
så er jeg mer tvilsom til at en "kjønnsdebatt", faktisk er fullt sååå irrelevant, i alle mulige sammenhenger eller henseender, egentlig da...

Var well noe med utstrekningen, omfang, alvorlighetsgrader, maktbalanse, samfunnsstrukturet, likestilling, og noen vektskåler, igjen...bl.a som var litt sånn kjønnsmessig tvilsom...well...

Men, absolutt! Et minste felles multiplum...hadde jo vært fint...å bli enige om...

Men da må man well først bli enige om hva som faktisk er overgrep, trakkasering, og hva det betyr å ta seg til rette...

Ser ikke ut som det er total og bred enighet rundt dette...akkurat...
og therein lies some problems... I guess.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:06

Jeg vil bare ha litt oppmerksomhet. Helst seksuell... Og sensuell... Kanskje litt kombinert med... Duracell... Altså, en kjærlighetskarusell.

Bare hyggelig å tilføre diskusjonen (som vanlig) litt dybde.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:08

Svar til Leffa.
(Så ikke føl deg truffet)

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:09

@leifi...

er du nå sikker på at du viser, det du tror du viser... `?

Looking pretty black&white to me...skjønner'u

At kvinner skulle? burde? (kan iallefall kritiseres for sin opplevelse?) oppleve alt mulig i dette, mer som menn gjør det for eksempel... er det er fargerikt og aksepterende, inkluderende forståelsesfullt samfunn og felleskap du forfekter der?

-at kvinner bør ta trakkasering og overgrep mer som en mann?

Right.
Helt på sin ...plass...
Ja, deet.
Tenker jeg.
Vi kan si.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:22

Ja, @des...uskyldige klaps på rumpa, må tåles...

og alt annet som det er forfektet at kvinner bør tåle av uskyldige klaps, kommentarer, adferd, eller også som nevnt diverse "uønsket seksuell oppmerksomhet", antar jeg at de menn som advokerer så sterkt for, tenker at de selv bør tåle og hadde tålt (uten å mukke) , fra en tilsvarende større og fysisk overlegen mann (og homse) i nøyaktig tilsvarende situasjoner, og hyppighet som er nevnt, (og tenkt).

Om en stor(større) og sterk(ere) homo, eller ti på jobben eller på byen, e.l klapser deg på rumpa på julebordet, eller ved kopimaskinen, eller kommer med andre tilsvarende "uskyldige" seksuelle tilnærmelser, og oppførsel i tide og utide, så har vel slike menn, som mener at kvinner skal tåle det, tilsvarende stor forståelse (+forsvar) og aksept for at den store sterke homoen,"han må jo nesten få lov å prøve seg litt, da".... på sin egen måte (må vite).

Oppleves NOE ubehag, eller kjennes det ut som at dette ikke er helt greit på noen måte, så må disse menna bare slutte å være så innmari prippne og ta det som en mann, og heller huske på, og respektere at denne (litt schwære, sterke, kåte, litt seksuelt aggressive) homoen, antagelig bare kanskje har litt andre grenser og oppfatninger, og opplevelser av hva som er innafor og ikke.

Dersom han gjør noe med deg som du ikke ville gjort, med han, så er det bare sånn det må være. De skal tross alt prøve å finne seg en kjærest, eller noen å ha seg med dem også!

La meg si det litt enklere:

Gjør du som mann, noe mot en dame, som du ikke selv ville tålt,akseptert/forstått/likt fra en tilsvarende (fysisk overlegen mann) homo, der og da, så er du faktisk ikke innafor.

Da står du i døra. Med deg selv og en stor homo. Sånn er det, vel.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:34

...eh..he he ..

mhm.

Skjult ID med pseudonym dojojo to. 14 des. 2017 23:37

Selvom det skal være likestilling, så er ikke menn og kvinner like.

Menn er litt som løve og damer som sebra.

Menn har testosteron og er jegeren. Kvinner vet hvordan de skal komme i siktet.

Menn er muskler, damer er smarte enkelt forklart.

Denne trenden/oppmerksomheten i å "står frem", tror jeg bare blir forskyvning av problem. Menn går i Burka og øyelapper mens wonderwoman står klar med pisken.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:52

En ting er sikkert. (Og enda en ting jeg kan være enig i)
Norge har så mange diggeeeeee vakre skjønne damer. Vi er jo privilegerte og burde takke guder og nisser. Hallo, lissm.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:55

#løvemamma

De er ikke fullt så skvetne de, altså...

the lionesses...

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:58

for ikke å snakke om the...

c o u g a r s... :o

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 14 des. 2017 23:58

de er faen ikke helt tamme...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 00:00

Ser løvepappa har et litt småoppgitt "hva har jeg rota meg borti nå" blikk.
-med to hissige løvinner på nakken.
Ser ut som vi er ganske like dyr som mennesker, ja.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 00:11

ja,@Mækkstuff.. "privilegerte og burde takke guder og nisser. Hallo, lissm"

Tja du sier noe... der... kanskje... Fine tanker, det.

Meanwhile, in Norway...
letes det etter frihet og fristed...til å få være MENN;

(Ikke en gang et eget, nytt og litt originalt navn klarte de å komme opp med selv,..

eh... tankevirksomhet.. "hva er det?"

#norgesstautestolteMENN )

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 00:17

Lurer på om de har lært retorikken, og grensene for overtramp fra kvinnegruppa...de ser til...også... 🤔

Neh, tipper de har moderert seg en god del, fra hvordan disse hyperekstreme rødstrømpene nok...ytrer (spyr ut?) seg, ja. Kvinner KAN nok være mye værre, så det er nå..

Sikkert, og visst og det...Sikkert.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 00:27

Tsk, tsk... Kun litt uskyldig moro, well... Herregud, ass..for et evinnelig mas og klaging på damene. De blir jo ALDRI fornøyd, kravstore kjerringene.

Serr... Nå MÅ da MENN få være litt MENN, snart.

Damer eier jo ikke humor, heller. Det vet jo alle...

At ord skaper holdninger
At holdninger skaper handlinger
At handlinger betyr noe...
At words matters...

Det er det også noen som vet.

Nøff said.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 00:51

Jeg gir hele oppgjøret en tommel opp også håper jeg damene fokuserer også på menna som ikke er helt håpløse ifht disse holdningene. Jeg klapser gjerne på rumpa om det er tommel opp ;)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 00:55

Fy faen...
Leste de kommentarene under overskriften om Sophie.
Hadde glatt gitt de gutta juling med glede.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 01:03

Kvinner er ikke spesielt ensporet, @Mækstuff... du skal nok se at dem har både laserøynene, og superhørselen med seg...

Bra menn har ingenting å bekymre seg over. Tror jeg. Tvert om, kanskje.
Mer kvalitetsbevisste kvinner fører til at bevisste, tydelige og trygge, bra menn på dette området, får enda større popularitet.
Spesielt når det er sånn i vinden, er det jo kanskje noen som kunne utnytte å smi litt mer, mens jernet er varmt...dersom dem hadde litt women-smartness..

Kvinner vil jo også ha menn, ikke bare vice versa
Kvinner vil nok samtidig helst ha en ikke-håpløs mann...spesielt når det kommer til akkurat dette.

You do the math...

#var det noen som sa resirkulering?

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 01:34

*hadde... er litt stikkord,generelt tror jeg... @Mækstuff...

Nå mener jeg ikke å oppfordre til vold, men selv om mange kunne ha lyst, så får vel de færreste av dem som ytrer/skriver slike ting, faktisk juling, en på kjeften, ei heller alt for mye verbale "represalier/korreksjomer, motstand, fra "sine egne", for den del..

Det er fra "sine egne" man skal ha det... sies det... så ...well??

Til ettertanke..

Og menn som det der, våknet ikke plutselig opp en dag, og fant ut at dette var så gøyt, så greit og så bra humor, at det bare måtte deles....
Eller at dette var en bra måte å møte feminisme, og likestillingskvinner, på.

Ei fjør.og to og tre.. kan faktisk bli til fem høns...bare du gir det tid, og fjør nok.

Derfor, igjen;
Pay attention to words, humoren, og den aksepterte sjargongen... både i egen nære krets, og også mer i "omkretsen"... :P

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 06:56

*Klør meg på hodet*
Du er en merkelig skrue, Sufflør. Bra du er heit, for å si det sånn 👍

Skjult ID med pseudonym subjekt fr. 15 des. 2017 09:43

Jeg trodde det å «være mann» handlet om at du greide å bære en kommode ikke at du skulle ha rett til å være et svin, sutre som en bortskjemt drittunge og på toppen av det hele skylde på damene for hver minste ting angående din maskuline selvfølelse. Så feil kan man ta.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 16:22

Du skriver litt tvetydig, og det er ikke ukomplisert å forstå norsken din, TS. Jeg er temmelig sikker på at menn, like greit som damer, generelt vet hva som funker og ikke funker (som er noe annet enn no’go og go).
Enkelte menn fikser ikke no’go, fordi neandertal instinkter får for stor plass mellom ørene når det kommer til å kontrollere sin egen sexsualitet og modenhet. Jeg kan ikke gjøre mye annet enn å beklage, på vegne av menn generelt, men det vil alltids finnes en Wathne eller Nannskog, som ikke fikk pult før de fikk «makt» til å være idiot!

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 17:14 Privat melding

Personlig begynner jeg å bli lei dette temaet i media.
Ingen ting kommer til å forandre seg så lenge man ikke ser, og kjemper mot, kreftene bak det hele.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:15

Hvilke krefter er det, Apollonis?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 17:16 Privat melding

Det har jeg skrevet om tidligere Delfi.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 17:28 Privat melding

I den retningen vårt samfunn går kommer det til å bli mer overgrep av alle typer, det er uungåelig i et sekulært samfunn. De som lever får se det.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 17:57

appolonis.... appolonis....appolonis...

minner igjen om at det er noe som heter å begrunne...

At sekularisering i seg selv skulle medføre mer overgrep, er umulig å forstå for andre enn deg selv.

Her er min tilsvarende påstand (som jeg heller selvsagt ikke trenger begrunne, sannsynliggjøre, forklare eller argumentere for) ;

Dersom vi avskaffet all religion, og overtro (=maktmiddel, og fripass), så blir det mye mindre overgrep.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 18:00

ups! ...ser at det snek seg med litt begrunnelse/forklaring likevel, der...

Det var ikke meiningen! 😒

oh, well...what can you do... ligger i ryggmargsrefleksen...I gues..

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 18:02

....faen...!! :o ...enda mer forklaringer!?! arrrrgh... !

I give up. 😶

Hadeee.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 18:09 Privat melding

Sufflør
Du skriver:

"Dersom vi avskaffet all religion, og overtro (=maktmiddel, og fripass), så blir det mye mindre overgrep."
Jeg er 100% enig..)...spot on..!...

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 18:11 Privat melding

Når man ikke ser forskjell på det gode og det onde, da blir det vanskelig...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:19

Det tror jeg ikke noe på Apollonis!
Hva er din definisjon på overtro?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 18:27 Privat melding

Trenger ikke definere noe som helst. Når man vet hva som er godt og riktig kan alt annet avvises. Finnes ikke gråsone eller nøytralitet. Det finnes kun en sannhet..😇

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:30

Høres merkelig ut! Hvordan skal jeg finne sannheten? ...jeg er omgitt av gråsoner...hvem fortalte deg om den smale sti?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 15 des. 2017 18:31

Det må være deilig og fryktelig lettvint å være så enkel i hodet.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 18:33 Privat melding

For å si det veldig enkelt; en person som er fylt av Jesus Kristus begår ikke onde handlinger. Om han påstår han er fylt av Jesus Kristus , men begår onde handlinger , da er han styrt av andre krefter. Ser dere forskjellen ?

Se på frukten. Et godt tre bærer ikke dårlig frukt, og et dårlig tre bærer ikke god frukt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 15 des. 2017 18:41

Eh. Det er da en haug med overgrep i kristne miljøer.
Det blir for enkel argumentasjon
Det blir som om jeg slulle sagt at hvis alle mennesker var fylt med snillhet så ville det ikke bli begått overgrep. Men det finnes ingen mennesker som er kun snill eller kun slem. Vi har alle elementer av alt i oss. Jesus eller ikke innabords.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 15 des. 2017 18:49

Henger gjerne med deg i kjelleren. det høres gøyere ut enn der de tilsynelatende toppfolka er.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:53

Men okay, Apollonis. Hva (og når, antakelig) kan jeg bli fylt av Jesus Kristus?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 19:04 Privat melding

Kiara
Fundamentalt feil etter min mening. God frukt er god for absolutt alle...

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 19:06 Privat melding

Delfi
Det er Herren som tar initiativet til frelsen....Når/om du blir klar vil du søke ham og da møter han deg...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 19:14

Ok, Apollonis. Jeg blir nok neppe klar til å søke om noe som helst frelse, jeg har det mer enn travelt med å få postet julegaver i tide!

Om Jesus kan møte meg på halvveien, ville jeg satt pris på det!? Vi har det alt for travel med å feire bursdagen hans!

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 19:23

@appoloni, du skrev;
"For å si det veldig enkelt; en person som er fylt av Jesus Kristus begår ikke onde handlinger. Om han påstår han er fylt av Jesus Kristus , men begår onde handlinger , da er han styrt av andre krefter. Ser dere forskjellen ?"

Well, jeg ser definitivt LIKHETEN, iallefall!

-Nemlig FRAVÆRET av personlig ansvar, for sine handlinger.

~
'Å lulle seg inn' i noe

comfortably uangripelig...

Appellen i det, er ikke vanskelig å forstå...

Det ligger en enorm frihet i å ikke forholde seg til rasjonalitet, og personlig ansvar.

"Jeg tror på xxxx, derfor er jeg bare god"

"Hvis jeg gjør noe "dårlig", i andres øyne;
Well...
It wasn't me, it was the devil."

"hmmm... I think I CAN touch...this...
-God forgives me, so I can forgive me, too...I guess."

Det blir litt bekreftelse av uttrykket;
No brain, no problem..

~

Det er uansett umulig å diskutere et tema saklig, og rasjonelt, på et ikke-saklig og ikke rasjonelt grunnlag.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 19:32 Privat melding

sufflør
"God frukt er god for absolutt alle".....jeg forstår det kun på en måte, men mulig jeg er enfoldig...

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 19:40

@appolonis, en ting til.
Enig i det du skrev; om man ikke ser forskjell på godt og vondt, så blir det vanskelig/problematisk

Det er mange som sliter med både etikk, moral og fornuften, noen fordi dem blir blendet (hjernevasket) av religiøse overbevisninger i steden.

Religion og diverse utøvere av gudstro, har jo en laaaaaaaang historikk (noe lenger enn et vondt år) på å ikke klare å skille på godt og vondt, rett og galt, @Appolonis....

Det hadde vært en fordel om _alle_ kunne forholde seg til en felles etikk og moral, og justis, tuftet på rasjonelle, rettferdige, opplyste vurderinger, og en mer allmennt akseptert forståelse av rett og galt.

Når alle skal ha/leve etter sin egen justis, i tillegg til vedtatt offentlig/allmennt gjeldene justis, bare fordi dem har en (over)tro, blir det nødvendigvis også mer handlinger som forholder seg til diverse alternativ justis, basert på alternative og ofte "tilrettelagte" overbevisninger om etikk/moral...

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 19:58

Foreslår for øvrig å ikke gjøre/redusere/forenkle metoo- debatten til en religions--og tros-debatt.

Religion, og gudstro, er en faktor som i stor grad påvirker folks holdninger, overbevisninger og adferd, enten det finnes en statsreligion eller ei.

Da får man diskutere saklig og håndgripelig med utganspunkt i noe som minner om realisme. For eksempel hvordan tro og religioner ser ut til å påvirke ulike samfunn på godt og vondt, når det kommer til, samfunnsstruktur/organisering, verier, moral, holdninger, og adferd, som angår meetoo-debatten (overgrep,trakassering, kvinnesyn,likestilling, maktubalanse osv).

Det forventes saklige påstander, referanser og henvisninger, dvs vise til facts, hendelser, trender, og forskning, rundt sammenheng mellom religions/gudetros betydning og påvirkning på disse spørsmål.
Altså vise til antatte, sannsynlige og faktiske utslag, av tro, fremfor å om og om igjen kun forkynne, og påstå at dersom du tror er du god, det som er godt er guds verk, og resten er djevelsk værk.
Det blir noe diffust, usaklig, og umulig å forholde seg til, nemlig.

Et eksempel som er relevant og debattverdig;
Evangelistene i Alabama ville denne uken velge en rasistisk, pedofili -og overgreps anklaget mann (Roy Moore), som Alabamas representant til senatet.

Det ble unngått med et nødskrik.
"Ups, you almost did it again, America..."

Historien er derimot full av at slikt forekommer. At religiøse virker "verre" og "ondere", enn ikke religiøse.
Religion samler folk, gjør dem lett til pliktopfyllende zombier/nyttige idioter, som dermed lar seg styre/bruke, ikke av fornuft, men av religiøs overbevisning.

Høres ikke ut som om man blir spesiellt smart, ei eller "god", av å ha en tro...

Kom med relevante argumenter, @Apolloni, hold tilbake forkynningen!
Det hører ingen steds hjemme i et DISKUSJONSforum.
Det kan du gjøre i kjerka, e.l.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 20:00

Så vidt jeg kan lese Apollonis sin Gudstro, er den temmelig liberal, og jeg er usikker på, sufflør, om han føler seg truffet av noe du skriver? Det er neppe det etablerte som representerer hans religiøse syn, vil jeg tro, men det svarer han best på selv...Ditt premiss for en Gud trenger ikke være hans...?

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 20:05

Og nå kan du la være i å komme med flisspikking (unngåelse) ved å si at du er i mot religion.. og at du kun har en personlig tro/relasjon..blabla... dra det heller opp på et relevant samfunnsnivå, takk.

Tro er nok ofte veldig personlig, også for dem som utøver troen sin, i mer organsiserte former, og fellesskap.

Hjelper uansett lite å si at noe var gjort i "god tro"( hva nå det måtte være), om man ikke selv er særlig god i seg selv...

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 20:10

Appolonis tro i seg selv, er for meg irrelevant for saken, @delfi.

Påstandene hans om godt og ond, som han denne gangen mener har relevans i debatten om metoo, anser jeg på ingen måte liberale. (gjør du?)

Tvert om, anser jeg dem som uttrykk for ganske fanatiske, rigide og konservative standpunkt/utgangspunkt.

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 20:16

Jeg er derimot rimelig sikker på at han ikke føler seg truffet, av det jeg skriver, @delfi.

Det ligger jo i sakens natur. Når man inntar og bunkrer seg i en "umulig å treffe"-posisjon. Og vegrer å snakke om dette på en annen måte enn, en forkynnende måte.

Det betyr ikke at hans synspunkter og ytringer, skal eller bør få stå uimotsagt.

Ikke her, og ikke i en samfunnsdebatt.

Den som ikke taler, har heller ingen stemme. Capiche?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 20:41 Privat melding

Selvsagt føler jeg meg ikke truffet, jeg vet hva som kommer, men ikke bli personlige, det er bare trist.

Som jeg har skrevet tidligere, religion og relasjon, en avgrunn imellom, og da mener jeg faktisk en avgrunn. Jeg er imot religion og jeg må vurdere om jeg vil stå i statskirka også. Om Jesus Kristus gikk inn i kirka i dag tror jeg han hadde blitt jaget ut igjen til fordel for en julekonsert eller noe lignende.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 20:51 Privat melding

Statskirken står ikke på Guds ord i den grad den skal, den bøyer seg mer og mer for folkeviljen ser det ut som, i flere spørsmål, og da er det kanskje på tide avvikle hele greia.
Guds sanne menighet er uansett ikke avheggig en bygning, den er de menneskene som følger ham i tykt og tynt.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 15 des. 2017 21:06

Kan vi ikke bare konkludere med at flertallet av menn er fåreskaller?
Resten er single. :P

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 21:19

Den ER avviklet, Apollonis - statskirka er død og begravet! Tenker du Gud vil straffe oss fordi vi ikke lengre er en kristen nasjon?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:29 Privat melding

Vet ikke det, men jeg tror ikke Norge kommer til å bli avkristnet, det kommer vekkelse, den er på vei...

Skjult ID med pseudonym Tvilsom fr. 15 des. 2017 21:30

Appolonis - vet du om flere som har skjønt dette og blitt frelst, sånn som deg?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:35 Privat melding

Tvilsom
Jeg er ikke spesiell, det er mange tusen som tror det samme som meg.
Vi tror ikke på død religion , men en relasjon til en levende Gud, Gud fader, Gud den hellige ånd og Gud Jesus Kristus, en person, men samtidig tre.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:37 Privat melding

Jeg har hatt mange overnaturlige opplevelser som for meg er klare bevis på Guds eksistens.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom fr. 15 des. 2017 21:43

Treffer du av og til noen av dem? Hvordan har dere funnet hverandre?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:47 Privat melding

Hehe..det startet her på sukker i mai 2015.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:50 Privat melding

Det er mange millioner i verden som tror på den sanne Gud.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 15 des. 2017 21:50

Jeg deler nok Supernatural sitt syn på ting.
Hadde Gud eksistert, så hadde han ikke latt ting gå så dritt som det har gjort.
Folk både har drept og fortsetter å drepe i hans navn, noe jeg ikke helt ser for meg at han hadde syntes var greit. Eller brukt han på andre måter for å rettferdiggjøre sine helt klart gale handlinger.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 21:54 Privat melding

Powpowgutt
Syndefallet er årsaken til det onde.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 22:03 Privat melding

Tilbake til meetoo, den åpner opp for falske anklager også.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:29

Men hvorfor skulle det være et problem for Gud!
Sist jeg sjekka skapte Gud mennesket (eller var det mannen) i sitt bilde(?)

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 15 des. 2017 22:31

Lag eigen tråd om religion og flytt diskusjonen dit?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:33

Hvilken diskusjon geek? Hva tenker du bør være en del av denne tråden, GeekyGirl?

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 15 des. 2017 22:34

Bite me, Delfi. 🖖

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:37

Ikke vær sånn da!... Apollonis og jeg vil være med!

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl fr. 15 des. 2017 22:40

Whoop whoop! Nokre veker sidan eg hadde trekant sist, skal berre ta meg ein kjapp dusj først.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:44

Ok, men må høre med Apollon.. først. Vet ikke helt hva han mener om slikt noe, men jeg er med!

(mann 49 år fra Rogaland) fr. 15 des. 2017 22:45 Privat melding

Helt enig med GG. Like unaturlig å dra inn religion i denne tråden som det vil være å dra inn elbil vs bensin i en tråd om Jesus Kristus sin betydning for kvinner i dag.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:46

Apollon-is

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:48

Eller som at du skulle føle det naturlig å formulere en logisk setning?

Skjult ID med pseudonym subjekt fr. 15 des. 2017 22:59

Gode Gud! Sier bare milde Moses jeg. Selv om det sikkert er som å banne i kjerka. Velsignet være de saktmodige for det må man MINST være for å holde ut disse diskusjonene.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 23:02

Altså, du klarte formulere en setning, og vel så det! Jeg garanterer Leifi er «på»!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 23:10

Jeg garanterer Leifi er «av», fylla har skylda!

(mann 49 år fra Rogaland) fr. 15 des. 2017 23:34 Privat melding

Leifi var på. Men tom for øl nå.
Det betyr leggetid.

(mann 49 år fra Rogaland) fr. 15 des. 2017 23:36 Privat melding

Eller kanskje nattmat. Bab? Noen?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 23:51

Gitt trådens overskrift, or What ever, jeg kan garantere pax som må overkompansere, er glad for dette!
Leifi - gå og legg deg! Om du ikke evner uttrykke deg bedre enn ei ku, da tar du kvelden, Ok?

Skjult ID med pseudonym 76 mann lø. 16 des. 2017 14:33

Så jeg er helt på bærtur, Descalzo ? Mulig det,men det er du og Alex også, men kanskje
i andre enden av skalaen. Ikke innbild dere at dere skjønner noe av min situasjon,
og hadde jeg forklart hele historien, hadde dere ikke skjønt noe likevel. Dere har
tydeligvis aldri opplevd samfunnets virkelige skyggesider, som å bli sviktet og tråkket på av det motsatte kjønn, arbeidslivet osv. Nei, bare hold dere i deres lille perfekte
"boble" og ikke lat som dere forstår det som er utenfor, denne diskusjonen
kommer tydeligvis ingen vei uansett !

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 14:36

Hva vet du om erfaringene til andre (Descalzo og Alex) her inne, 76mann?

Skjult ID med pseudonym jaja.. lø. 16 des. 2017 21:57

"En 19 år gammel kvinne både fiket til og skallet til en mann som tok henne på rumpa i Grimstad. Nå er hun frifunnet for volden i tingretten. "
Snart krig mellom menn og kvinner, og hvite mot svarte. Dette blir stygt..

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 22:33

Guds lykke da, for mange kvinner. Både i Grimstad, og veldig mange andre plasser.
At jeg faktiskt ikke ønsker vold mot kvinner som ikke evner å styre seg.
Tvert imot.

Men ellers er det faktiskt ikke noe å bry seg om. Kvinner slipper unna med alt.
Slik er det og har alltid vært. Kommer ikke til å bryte ut noen krig på grunn av det.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 22:45

Sutre litt i dag også, Supermann?
«Buhu, damene tar meg både på rumpa og ballene,...*snufs*, men jeg kan ikke ta på dem, nei! Verden er urettferdig *hrmpf, svelge snørr*.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 22:58

En ting er jeg i hvert fall sikker og det er at de mannfolkene som jeg har vært sammen med aldri under noen omstendighet ville godtatt at fremmede damer grafset dem i skrittet uten at det konsekvenser. Hadde de aldri tolerert.
Kanskje de hadde klint ned dama, om ikke det så hadde de i hvert fall røska tak i jakkekragen, og brølt henne inn i ansiktet at hun bare hadde å gi faen i det der, og deretter kastet henne i veggen.
Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke sier ifra? Er det for ubehagelig? Redd for å bli oppfattet som svak, drama queen?
Du vet at menn også kan skrive under #metoo? Den er for alle som opplever ubehagelig, krenkende, seksuell adferd - også _menn_...

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 22:58

Sutrer jeg @Lone?
Det kan jeg love deg jeg ikke gjør.

Det ville jo faktiskt ikke tatt seg ut hvis det hadde vært like akseptabelt at menn hadde gjort det samme mot kvinner som kvinner tidvis gjør mot enkelte menn.
Jeg og skjønner faktiskt at det ikke går ann.

Til min store glede opplever jeg faktiskt fremdeles slikt.
Jeg har aldri, og kommer aldri til å tenke på at jeg skulle gjort noe tilsvarende.
Jeg lever helt fint med det.

Jeg evner faktiskt både å si hei, og å stryke henne litt på overarmen først.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 23:17

Sutrer? :/ Sutrer jo hver dag.
«Andre regler for hva damer gjør mot meg enn for hva jeg kan gjøre mot damer. Tar jeg damene i skrittet så ropes det seksuell trakassering med en gang, men damene tar meg i skrittet uten at det er noe galt med det liksom.. det må jeg bare finne meg i... buhu»
Mann deg opp litt’a! Gi beskjed - klar! dersom den type oppmerksomhet er uønsket. Det tør du vel?
For vi snakker om U-ønsket seksuell oppmerksomhet her altså, og ikke ønsket.
Uønsket oppleves krenkende og trakasserende.
Ønsket oppleves ikke krenkende og som trakassering.
Skjønner?
Vanskelig?

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 23:18

@Lone. Tror du at det finns en eneste heterofil singel mann i førtiårene som faktiskt hadde blitt virkelig sint hvis han ble antastet (ærlig og redelig med tanke på sex), av ei eller to kvinner i tidlig tyveårene fra øverste hylle utseendemessig?

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 23:19

Tror du missforstår litt hva jeg prøver å si.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 23:22

Snakker igjen om seksuell oppmerksomhet som er velkommen hos mottakeren, ønsket og ikke uønsket, oppleves smigrende og ikke krenkende.
Igjen: Det er noe annet enn det som er tema.

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 23:24

@Lone. Jeg har aldri klaget over hva jeg ikke kan gjøre mot kvinner.
Jeg har aldri hatt problemer med det.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 23:27

Les deg selv.

Skjult ID med pseudonym Supermann lø. 16 des. 2017 23:43

Tja.@Lone.Tror vel jeg har skrevet noe slikt som at kvinner slipper unna med ting menn blir satt i gapestokk eller må sone for. Det står jeg for.
Har aldri sagt at jeg skulle ønske jeg kunne gjort det samme.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 16 des. 2017 23:50

Har jeg påstått, skrevet noe om at du ønsker det?

Skjult ID med pseudonym Supermann sø. 17 des. 2017 00:22

Tja du har ihvertfall skrevet :"Hvis jeg tar damene i skrittet".
Noe jeg aldri har skrevet, eller hatt ønske om å gjøre før evt slikt er uomtvistelig ønsket.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 17 des. 2017 00:28

Åh, herregud....du er så på viddene @leifi, at det halve kunne være nok.

Skylappene sitter som støpt, iallefall. Og du tviholder visst på dem, i det du kun gjentar de to tre samme påstandene om att att og om att att, til enten du eller/og lesere her må bli grønne i trynet. Det du bedriver kan betegnes som ren propaganda.

Facts:
I NORGE SLIPPER anslagsvis 99 av 100 MENN helt UNNA MED VOLDTEKT.

og det gjelder altså voldtekt, som er regnet som grove overtramp.

Hvor mange menn slipper unna med litt trakkasering da, tror du?

Tenker du at 100 av 100 damer slipper unna med voldtekt? Siden damer typisk slipper unna med mer?

Tenker du at seksuell trakkasering, overgrep og utnyttelse av mannen, er et reellt og like stort samfunnsproblem, som det tilsvarende for kvinner?
Har du noe tall, som backer opp, det i tilfelle?

(stort i betydningen omgangsrikt)

Det var da merkelig typisk,da.... at det ikke var _to søstre_, som nylig ble dømt i Sverige, for over 1000 voldtekter...
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/krim/svensk-broedrepar-doemt-for-over-1000-voldtekter-av-barn/a/24211593/

Og det var da merkelig typisk at de ikke fant flere _kvinner_ i dark-room saken...

Og det var da merkelig typisk at Julio Kopsang var mann....og du you want me to go on??

Det blir faktisk helt latterlig å lese hva du skriver til slutt.

Kom med noe annet enn tomme og subjektive påstander, da.
Ellers så er det vel ikke mange som synes det er særlig "interessant" å høre på et irriterende hakk i plata.... det høres mer ut som skurring, for de fleste.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 17 des. 2017 00:29

*omfangsrikt

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 17 des. 2017 00:50

Som sagt, @leifi:
Ikke tenkt på din opplevelse om en dame, gjerne fra øverste hylle, tafser og grafser litt på deg, når du skal forsøke å "forstå" eller vurdere damers opplevelse av menns grafsing/trakkasering og seksuelle overgrep på kvinner.

Tenk på din opplevelse, når en fysisk klart overlegen homo, du hverken finner attraktiv, ei heller ønsker skal grafse på deg, gir deg seksuell oppmerksomhet, i hytt og pine, og tar deg på låret, skrittet, rumpa, eller bare trykker seg inntil deg, eller måler deg opp og ned og stirrer deg sultent i skrittet...

Og ha i minne, at du også vet/forstår at han er i stand til å ta deg med makt, om han skulle få dét for seg, eller kanskje få deg på tomanshånd. Du kjenner han ikke (godt, kanskje). Han fremstår kanskje også "noe" seksuellt agressiv, i sin tilnærming til deg, føler du. (Han synes antagelig ikke det selv, da...virker ikke slik, iallefall..)

Hvordan føles DET?? Er det uproblematisk, og bagateller for deg, Leifi?

Hvis ikke, så må det være din opfattelse det er no i veien med, for den schwære homoen synes jo åpenbart ikke,det er problematisk, eller noe å ta på vei for, eller lage noe fuss om.

~
Du legger irrelevante, og usaklige premisser, og sammenligner metoo-historier, og situasjoner, med litt (liksom uskyldig?) tafsing og grafsing fra DAMER FRA ØVERSTE HYLLE osv...

Asså, herregud...tror du damer får velge menn fra "øverste hylle" til å sextrakkasere dem litt?? -Er du ...unnskyld meg, helt fjern, eller??

Du virker forvirret, og uopplyst. Méget. For ikke å si KRAFTIG.

Av og til er det faktisk bedre å klappe igjen brødboksen, og la folk tenke sitt, fremfor å åpne den på vidt gap og fjerne enhver tvil... JUST mentioning it. (hint, hint...heads up..osv, lism)

Cheezuz crust, altså!!
NOEN må nesten si ifra.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 17 des. 2017 01:23

🙇

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 09:16 Privat melding

En ting skal du ihvertfall ha @sufflør. Du er en enestående mester i bruk av hersketeknikker, personangrep og sjikanering.

Velger dere bevisst å misforstå det jeg prøver å si?
Eller evner dere bare ikke å se at ting kan ses fra flere sider.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 09:50 Privat melding

Har nok vært flere menn enn kvinner som har prøvd seg oppigjenom.
Med ett unntak i syden for mange år siden har ingen av mennene vært så uinvitert direkte som jeg har opplevd fra noen kvinner. Langtifra alle fra øverste hylle. De er unntakene.
Men menn går generelt mye mer forsiktig til verks enn veldig mange kvinner gjør.
Av og til - Til rett tid - Mot rett mann.
Med uinbydde handlinger knapt noen mann fra den vestlige halvkule kunne tenkt tanken på å gjort.
Med mindre han er voldelig, og ønsker å utøve vold eller fremsskaffe frykt.
Eller superrik kjendis. Som gjør slikt, kanskje fordi slikt til stadighet blir gjort mot han?

(mann 53 år fra Oppland) sø. 17 des. 2017 10:00 Privat melding

Dere skraper i overflaten, hva er kilden til problemet ?

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 des. 2017 10:49

Hei, Leif.
Forskjellen mellom det å bli antastet av henholdsvis to unge menn og to unge kvinner er at det i førstnevnte situasjon ligger en reell mulighet for å bli voldtatt, mishandlet og drept. Slike utfall eksisterer knapt når den eller de som antaster er kvinner. Denne forskjellen ser det ikke ut til at du er i stand til å begripe.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 10:55

Har skjedd et par ganger at en homofil har prøvd seg. Den første gangen var på nach. Burde skjønt det, han hadde flettede flip flops, var interiør stylist og litt i overkant hyggelig med spandering av champis. Men skjønte det ikke før han strøk henda på ryggen min under genseren min. Jeg sa rolig ifra at jeg ikke spiller på det laget. Blir vel ikke helt sammenlignbart om samme homsen hadde vært lederen min, og hver dag hadde strøket meg på div kroppsdeler. Jeg hadde nok sagt ifra uansett og ikke fryst, men klart alle evner ikke det og ikke alle som man sier ifra til skjønner det. Kanskje man burde innføre obligatorisk Thaiboksing for damer. Jeg trenger alltids en sparringpartner ;)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 10:56

Skjønner når man skal stoppe*

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:00

Thou, min nærmeste leder på jobb tar mye på meg. Jeg vet ikke om det er kultur eller bare en greie han har. Har er ikke homo, men faen så utilpass han klarer å få meg.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:02

Viss du skal ha ein sjanse mot ein svær brande so er nok både thaiboksing og kickboksing relativt lite effektivt.. type BJJ og andre nærkontaktsportar er nok meir matnyttig. Greit å vite korleis du skal kome deg ut av ulike grep, slenge av deg nokon som dobbelt so store/tunge som deg osv. Også ein fordel å lære seg skitne knep og svake punkt i tillegg.
Sjølvforsvarkurs er ikkje dumt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:04

Pfffffft. Gå å legg deg a.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 11:06 Privat melding

Når det gjelder voldtekt @suff synes jeg det er synd at forbrytere slipper straff.
Men. (Det er ett men her og ser du).
Og jeg er rimelig trygg på at 99 av hundre menn er enige.

Hvis jeg treffer en dame på byn, det blir frivillig klining og småtafsing. Vi ender opp nakne på ett hotellrom, jeg sovner og våkner av at hun holder på.
Da vil ikke voldtekt være tanken som detter ned i hodet på meg.
Tvert imot.
Har opplevd det og. Jeg ble glad, kåt og gjengjeldte med hengivenhet.

Dagen etter ble ingen anmeldelse levert til politiet.
Og jeg har aldri blitt voldtatt.
Hvis jeg hadde vært blandt den ene prosenten av menn som hadde følt seg voldtatt etterpå, ville jeg nok heller ikke gått til politiet.
Tipper de ville kikket rart og ledd seg ihjel på bakrommet.

Kvinner gjør det. I langt større grad enn menn. Både føler seg voldtatt og går til politiet etter slike hendelser.
Til og med hvis hendelsen skjer i land hvor straffen for voldtekt er døden.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:06

Den var til GG

Nei, jeg er relativt ny på jobb så jeg venter litt. Og jeg tror det ikke er ment dårlig. Bare jeg som har en intimsone og er ikke så glad i når andre bryter den.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:06

Var den til meg?..

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:08

Nei, Leffa. *smack* skjerp deg, mann.
Å anta at eplet til kollegaen din er greit å ta selv om det ikke er det, er en ting.
Å ta for sex basert på en hunch..... er du seriøs?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 des. 2017 11:09

Interessant at du velger dette perspektivet, leifi. Det virker ikke som du har den helt store innsikten i hva en reell voldtekt er/gjør når du velger en slik bagatellisering.

Skjult ID med pseudonym sufflør sø. 17 des. 2017 11:09

wow....

another point totally lost...

og den ene "galskapen" etterfølger den andre, istedenfor å korrigere den første...,@apollonis...
-er det slik at når trua går inn, går fornuften, synet og reaksjonsevnen ut?
Ingenting....du reagerer på... men kaller heller Leifi sine uttalelser for å;
skrape ....overflaten... ? really? overflaten?

Just...

wow...

Presenting litt av "overflaten" av problemet;

Leifi.
-du sier altså at kvinner driver med;

"uinbydde handlinger knapt noen mann (!) fra den vestlige halvkule (!) kunne tenkt tanken (!) på å gjort"...

really???

waow... :o

HVA i alle dager, KAN dét være???!!??

-Klarer ikke i min villeste fantasi å forestille meg det...

(Og om dette er "overflate", så tør jeg faen ikke tenke på hva kvinner gjør..under overflaten... det må jo være den reneste ondskap, eller noe)

Asså...

Bare...

W A O W...!

I am officially,

amazed.

of it all... it's too much.

I can't even...

watch this, anymore...

too painful.

(og er dette ment å være en "spøk", så er det ...ikke morsomt, just...SAD...)

#Tom for saktmodighet, og det som verre er...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:09

Den var til deg, GG. Dette er hvorfor MMA ble opprettet. Men det er en annen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:10

Alright.

Meinte berre at sjølv eg, som er relativt stor og sterk for ei jente og vere, hadde hatt store problem mot karane på trening i boksing. Med mindre eg hadde truffe med eit spark so hadde eg nok ikkje klart å knocke dei ut...og etter berre eitt realt treff frå dei so hadde eg gått rett i bakken.

Betre å sloss smart om liv og helse står på spel.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:14

Leifi...om eg hadde våkna med ein fyr oppå og inni meg utan at det var avtalt/avklart på forhand kan du faen meg banne på at eg hadde sett på det som voldtekt. 😐

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:16

*jente å vere..
Den og/å-leifen kan eg ikkje leve med

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:17

Om du føler du blir missforstått, Leffa så anbefaler jeg deg å si det, og å bare sitte denne ut. Du graver deg lenger og lenger ned. Og om du ikke gjør deg misforstått så må jeg si du har en svært dårlig evne til å forstå hvorfor andre kan oppleve noe sånt annerledes enn deg, for å si det veldig enkelt.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 11:20 Privat melding

Selvfølgelig begriper jeg det @subjekt. Men i en slik diskusjon tar det altfor mye plass å få frem alle nyanser. Så jeg setter ting på spissen.
For å få frem litt andre perspektiver på ting. Jeg synes det trengs.
At jeg ikke er all verdens til formidler er en annen sak.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:23

Ikkje alle det er håp for nei, Alice. 😐

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:27

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:27

Av og til er det verkeleg.. veldig.. ok.. å vere bifil.

Options.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 11:31 Privat melding

@Mæk. Hva i all verde får deg til å tro at jeg gjør slikt eller har ønske om det?

Skjult ID med pseudonym 76 mann sø. 17 des. 2017 11:32

Vel Descalzo ,hele hoved-poenget er at å bli dårlig behandlet av det det motsatte kjønn går begge veier. Det er også kvinner som behandler menn som søppel, selv om de vanligvis bruker andre "metoder" enn seksuell trakassering. De som ikke forstår dette, må ha skjønt lite av hvordan verden fungerer . . Og nei, jeg var ikke
tilstede da ME TO- hendelsene fant sted, men jeg har sett nok av annen elendighet
til å vite at mange saker (men kanskje ikke alle) har flere sider 😠

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl sø. 17 des. 2017 11:36

Den dagen eg finn ei som vil grapple og sjå Star Wars er eg ferdig med menn.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 11:39 Privat melding

@suff. Du leser ikke hele setningen. "Med mindre han er voldelig og ønsker å utøve vold."
Ingen mann oppdratt i den vestlige verden tror han kan få frivillig og ønsket sex med en kvinne hvis han går rett i skrittet. (Kanskje med mindre han er rik og kjendis)
Kvinner kan. Gå rett i skrittet og få ønsket og frivillig sex med en mann.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:41

Bare ha litt i bakhodet at majoriteten her inne på forum er en gjeng med surrekopper som heldigvis ikke representerer holdninger for resten av verden. Jeg vet det høres veldig generalisering ut, men faste forumsfolk er noe for seg selv. #weirdo'es

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:48

Til å prate mye om nyanser klarer du å få det svart hvit, Leffa.
#kastinnhåndkle

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 11:50

Blir litt for lite 50 nyanser av grått. Hvem tar en for laget?

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 des. 2017 11:57

Menn kan være litt seksuelt interessante, men å ha en skjegget fyr på armen og kysse ham i panna? Nei, det tror jeg ikke funker. Jeg har også en plan om å putte dama mi i badekaret og stelle henne omhyggelig før jeg tar henne. Orker jo ikke sånt med en stor og hårete mann! Men det skal være sagt at frisøren jeg går til, som er en hyggelig arabisk utseende mann, har både tørre og varme hender, og et behagelig vesen.

Hilsen Aunebror🙃

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 12:07

Haha. Hææ?

Jeg er mer for alt. Rosa, grått til svart. Alle skal få 🖖

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 12:13 Privat melding

Hva er det som er så svart @Alice?

At jeg skriver ting som de faktiskt og er?
At jeg mener kvinner på enkelte områder ikke er bedre enn menn?

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 12:20 Privat melding

@Mæk. Skulle jeg, @Leifi Kaste inn håndkleet?
Jeg har lovet dyrt og hellig å kjempe til siste blodsdråpe
mot disse hensynsløse Feministas. Og overløpere.
TIL VALHALL!

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 des. 2017 12:25

Sikker på at det er smart av deg å skrive på forum uten pseudonym?

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 12:43 Privat melding

Jamen så bra @Alice. Kjekt det.
@Guri. Nei det er det sikkert ikke. Risikerer jo å få ett balltre i bakhodet når jeg går ute blant folk.
Men jeg slipper ihvertfall å involvere meg med høysensitive dramadamer.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 12:49

Sånn går nu dagan.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 12:49 Privat melding

Hvis en melding inneholder sjikanøse karaktestikker, er den til meg. @µ

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 12:54

Fint vær i dag da.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 12:54

Litt mer snø hadde vært knall for skiløypa.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 des. 2017 13:02

Litt mer knull hadde vært knall for helsa mi! Jeg hater dette livet. Hva skal man gjøre..Har lyst til å dra på en romantisk ferie til et fint sted og bo på hotell og #jordbærmus hver kveld i en uke! Forstår ikke hvordan jeg skal komme ut av denne tredemølla hvor romantikken ligger på sotteseng, i brakkvannet og lider en stille, kvelende død🤕

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 13:05 Privat melding

Dramaqueen! Jeg? 😢

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 13:05 Privat melding

Mente self. 😂

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 13:15

Mhm. Jordbær dyppet i sjokoladefondant. Sikker på at det ikke er tæra dine som svir seg?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 13:18

Hva er det forresten? Så ikke så nøye etter.

(mann 49 år fra Rogaland) sø. 17 des. 2017 13:18 Privat melding

Neinei @Mæk. Snø vil vi ikke ha. Bart her. Og slettene er grønne.
Håper det varer slik til våren.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 des. 2017 13:20

Jeg vil gjerne ake litt med unga mine, lage snømann, snøborg osv. Skape samme minner av hele vinteropplevelsen jeg selv hadde som liten.

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 00:35

Ikke overraskende viser også denne tråden at nesten alle menn og kvinner mener at sexuell trakassering er helt uakseptabelt. Men isteden for saklig å diskutere hva som kan gjøres med problemet, hva som er trakassering, hvor grensen går for uønsket oppmerksomhet osv. så virker det som enkelte av damene (spesielt en dame) har et behov for å tillegge andre meninger de åpenlyst ikke har, videre komme med informasjon eksempelvis om at kvinner har ytringsfrihet, rett til sin egen kropp osv (som om noe menn på forum var i tvil om det??). Videre skrive om at menn som syntes det er greit å klapse kvinner på rumpa selv må syntes det er greit å bli klapset på rumpa av homofile menn. Problemet er bare det at ingen menn i denne tråden har skrevet at det er greit å klapse en kvinne på rumpa (jeg har bare skummet igjennom tråden..). En skrev at klaps på rumpa eks. på et julebord er provoserende, men at det ikke kan sammenlignes med voldtekt eller bli banket opp (Det er jo en helt annen påstand). Jeg skjønner at alvor, spissformuleringer, snert og humor blandes sammen, og det kan fungere det. Men det kan også fungere mindre bra hvis målet er å samle mannlige og kvinnelige krefter i denne felles kampen mot trakassering som meetoo sies å være.
Men hva er det da som gjør at mange menn ikke sluker alt som kommer i ordskiftet rundt slike kampanjer rått (samtidig som de jo sannsynligvis kjenner like stor frustrasjon som kvinner over at overgrep foregå både mot kvinner, barn og menn i Norge og Verden). Det er det flere grunner til, og jeg skal bare kort belyse noe: For det første : Når man leser ting som "Alle menn er ikke overgripere" (underforstått stor prosentanndel er det), så blir i hvert fall jeg trist og oppgitt. Jeg er overbevist om at det ikke stemmer, og at de overgripere (som dessverre ofte viser seg å ha gjort ganske mange overgrep i løpet av et livsløp. (eksempelvis i saker med overgrep mot barn), utgjør en meget liten prosentandel av Norske Menn (Tar vi med lettere overgrep som å i løpet av livet ha klapset en dame på rumpa i ungdomsfylla ser selvfølgelig tallene annerledes ut). Men i forhold til alvorlige overgrep, og/eller der man med viten og vilje har krenket andre seksuelt, der er de aller fleste rene tror jeg (men selv om prosentandel er lav, så blir det sikkert titalls tusen overgripere bare i Norge siden det bor fem millioner her (eksempelvis er 1 prosent av en to millioner menn er 20 000).

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 00:49

Så hvis vi som en start er enige om at de menn som nekter å gå med på fremstillingen av menn (som gruppe) nærmest er uten verdighet og moral. At de mennene, de er ikke motstandere av kampen mot trakassering og overgrep!
Videre at de menn som ser betenkeligheter ved enkelte sider av slike kampanjer. Er opptatt av rettssikkerhet for alle, og skeptisk til enekelte saker som vitner om gruppepsykologi. De blir også forbannet av å høre om overgrep. Både fordi vi har empati for medmennesker! og fordi vi vet at vi ikke har noen garanti mot at det kan ramme de vi har mest kjær.

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 01:12

Og, når enkelte «våger» å ta opp det med rettssikkerhet for alle, og å minne om at det faktisk har vært, og er en del falske forklaringer ute å går (men få dømt), så er ikke det for å mistenkeliggjøre den store majoriteten av kvinner som uten noen form for løgn forteller sin historie! Men, skal vi anngripe problemet helhetlig så mener jeg saken ikke er tjent med å skjule noen sider av den. Og det må snakkes konkret. Og også kunne diskutere plusser og minuser ved å sause sammen alt fra uønsket sexuell oppmerksomhet (eks en dame på FB skrev om en proffessor som på fest hadde spurt spøkefullt et par studiene om det ble noe stripping tror jeg det var. Upassende kommentar til en ung Blindernstudent dame fra en professor, men det var i festsammenheng og flere tiår tilbake i tid...). Dette sauses sammen med alvorlige overgrep.. Jeg vet ikke helt.

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 01:36

VG kjører nå forøvrig en sak med Trond Giske. Hadde han sendt tekstmelding til jente på eksempelvis 17 år i AUF om hvor festen på hotellet var så hadde jeg også reagert! (går ut fra dette er snakk om fest på kvelden hvor noen nyter alkohol), Men dette var en 19 år gammel kvinne.. Han spurte kun om hun viste hvor festen var på hotellet.. Og jenta har i ettertid gitt klart uttrykk for at hun ikke opplevde hverken Giske eller SMS som upassende.. Tidligere leste vi om når politikere ble tatt med buksen nede med prostutierte osv, nå holder det å skrive en helt nøytral SMS til en kvinne (hvis du er maktperson og kvinnen er ung)?
Ja, ja. Media har nok mer på lager. De pleier det. Porsjonere utover dager og uker. For å øke klikk, og håpe å kunne ta han i en løgn eller noe. Foreløbig vet jeg bare om SMS en, så foreløbig heier jeg på Giske og syntes VG og andre ikke bare bør tenke hva de tjener mest på, men skrive det de eventuelt har på han nå! Vi snakker om en sentral maktperson så om det er noe alvorlig har det selvfølgelig interesse.. Ellers ser jeg at noen mener at maktkamp i partiet er bakgrunn for dette..?

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 02:13

Til slutt nevne dette med subjektive historier. Det ble også kritisert. Vi menn burde ikke fortelle om vår egen opplevelse av verden gjennom flere tiår sto det og å lese i tråden, (helst bare bøye hode og godta den feministiske kjønnsforskning som foreligger.. ?) Jeg lærte allerede på Blindern at det er spesielt på to felt hvor man i mange tilfeller helt eller delvis har svaret først, for deretter å forske seg fram til dette svaret. Kjønnsforskning er det ene feltet..
Det betyr ikke at jeg tror at mine livserfaringer gir meg noe som helst tyngde til å si noe konkret om helhetsbilde. Omfang osv. Når jeg sier jeg tror kun en liten brøkdel av Norske menn er overgripere så vet jeg selvfølgelig ikke om det er 1, 2, 3 eller mer prosent? Jeg bare føler veldig klart at det ikke er så helsvart som enkelte vil ha det til. Jeg har faktisk trua på at det store flertall av menn har en bra moral.

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 09:55

Takk for omtanken my😄
Mest gode minner fra Blindern da. Tross alt😊

Skjult ID med pseudonym Baloo to. 21 des. 2017 10:43

Og norske skrives med liten n 🙂