Alle innlegg Sukkerforum

Avkriminalisering

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:30

https://www.nrk.no/norge/dette-vil-stortingsflertallet-skal-bli-konsekvensen-hvis-du-bruker-narkotika-1.13824511

Jaggu på tide og velkommen etter. Flere delstater i USA har legalisert eller avkriminalisert. Uruguay har legalisert. Amster er som kjent byen med Coffeshops. Canada skal legalisere i 2018. I Spania er det lov, og sikkert noen andre land jeg har glemt. Ja, nå er det stort sett snakk om "soft" drug som cannabis.

Tanker?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 14 des. 2017 23:35

Ja til avkriminalisering.
Nei til legalisering.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:37

Føl deg fri til å utdyp 👍

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 14 des. 2017 23:44 Privat melding

At det avkriminaliseres synes jeg er bra.
Men jeg er ikke for legalisering fult ut, medisinsk cannabis på blå resept er det jeg personlig vil heie på .

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:47

Ja til begge:

Vanlige oppegående mennesker i full jobb kan kjøpe i en lovlig butikk regulert av staten, og dermed slippe å støtte kriminelle, og føle seg kriminell selv.

Staten har en ekstra inntektskilde
Organiserte kriminelle karteller vil miste en vesentlig bit av inntektene-og kontroll på gatenivå.

Å avkriminalisere eller enda bedre, å legalisere vil ufarliggjøre feks cannabis, og vil sansynligvis ikke tiltrekke ungdommer i opprør stadiet. Jeg renger med de fleste skjønner det..

Av seriøse forskere er det sålangt forsket på at stoffet kan kurere langt flere sykdommer og plager enn det man trodde tidligere. Hemp som materiale er også mer slitesterk og billigere i produksjon, men som så mange andre underdogger møter det overlegent motstand fra monopolistene.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 14 des. 2017 23:48

Regner*

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 00:15 Privat melding

Det jeg finner kritikkverdig i hele legalisering diskusjonen er at det sjelden nevnes de ikke bra siden ved cannabisbruk.
Cannabis kan brukes til mye og det hjelper en del mennesker i fht sykdommer OG det er fint.
Den andre siden er bruken av cannabis uten "sykdomsbildet"
Jeg har ikke tro på at avhengigheten til cannabis blir mindre for at det legaliseres og blir lettere tilgjrngelig.
Når du har opplevd nok mennesker i psykose fordi de har røyket for mye eller du ser hvilke skader cannabisbruk påfører familier/nærpersoner og brukeren selv , så blir ikke legaliseringdidkusjonen så veldig nyansert.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 00:17 Privat melding

( sorry, dårlig oppfølging av autokrektur på tlf 🙄)

Skjult ID med pseudonym sufflør fr. 15 des. 2017 00:39

At bruk av Cannabis...ofte/fort påvirker noe mer i livet ditt enn selve fysikken, og den fysiske reaksjonen din...det kan nok fort skje, ja... og det er kanskje et vel så stort problem som noe annet...

#passifiseringen...

Noen som kjenner noen?
Well, I do.. siden personlige anekdoter er så poppis argument her inne... ;P

Er litt ambivalent...
-og de unge uferdige hjernene...ekstra sårbare...
Litt russisk rulett... psykoser er ikke bare bare...

Ja, til noe mer liberal medisinsk bruk, iallefall.

Ikke helt ferdig tenkt/konkludert ellers...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 00:47

Psykose kan trigges av så mye mer enn canabiss. Som feks samlivsbrudd. Det ligger ofte latent og/eller trigges av stress, traumer, osv. Alt med måte uansett. Mennesker kan jobbe seg syke, spise seg syke pluss pluss.. Vi ser at mennesker i alle aldre og miljøer liker å ruse seg, om det er et glass vin, cannabis eller kokain på byn. Så det ef uunngåelig. Hvorfor ikke jobbe med istedet for imot..(?). Det er aldri blitt registrert et dødsfall ifbm overdose. Det i seg selv veier stoffet mye tyngre på den positive siden enn alkohol. Også finnes det mange andre fordeler. Det vil neppe forekomme noe verre konsekvenser i heimen enn at du spiser deg stappmett på junk og sovner på sofaen med tv'n på.
I Norge har man stigmatisert rus pga gammelmanns holdninger. Se litt rundt i verden og lær. Se hva som funker og ikke...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 00:48

Er forøvrig enig at man burde holde cannabis langt unna ungdommer.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 01:07 Privat melding

@mækstuff
Rusutløste psykoser er utløst av rusmidler og her er cannabis slett ikke uvanlig som trigger.

Jeg tør å pårope meg å ikke ha et gammelmannsyn på akkurat dette, jeg har et kritisk blikk på legaliseringen av narkotiske midler.

Rusmidler og bruken av disse har både positive og negative sider, ingen tvil om det.

Men jeg velger å være kritisk til full legalisering. Temaet er stadig oppe der jeg jobber (TSB) og flertallet av pasientene (rusavhengige) er faktisk ikke for legalisering.
Det i seg selv er et paradoks , de fleste vil vel tro at om du er rusavhengige så er du for legalisering av diverse rusmidler.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 05:59 Privat melding

@fr.Positiv

Har du lest det jeg har skrevet?

Avkriminalisering og legalisering er ikke det samme.

Jeg har intet i mot endring, det å være kritisk er ikke det samme som å ikke se andre sider.
Kanskje nettopp ved å være kritisk og ikke gå for noe "raskt" er med på finne frem til gode løsninger?

Forresten - hva mener du jeg tviholder på?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 07:12

Nå var poenget mitt ganske enkelt at psykose kan trigges av flere ting. Og det er vel noe som ligger latent hos enkelte fra før? Så skal alt som kan utløse psykose hos et menneske fjernes fra samfunnet?

Paradoksalt at en junker som endte på kjøret ikke er for legalisering. Nei, det er ikke paradoksalt. H*n har en dårlig livserfaring pga det, og vil da ganske forståelig ikke ønske andre samme skjebne. Det betyr ikke at sånn vil det gå for alle. Noen mennesker er disiplinerte samme hva det gjelder, mens andre er lettpåvirkelig og vil derfor utsette seg selv og andre for dårlige valg. Noen klarer å beholde jobben sin, opprettholde plikter og være et bra menneske, mens andre mister jobben, leilighet/hus, venner og/eller familie, graver seg i gjeld, blir kriminell, blir psykisk syk osv. Også er det mye imellom som ikke direkte skader deg eller meg i samfunnet.

Så kanskje du ikke skal se dette bare fra "skyggesiden"

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 07:18

Fordelene sånn jeg ser det er for dem som ønsker å feks røyke cannabis. Dem slipper å forholde seg til disse leddene som går opp til organiserte kriminelle. Dem slipper å føle seg uglesett, kriminelle og måtte konstant holde guarden oppe for Politi. Hvordan tror du det er for psyken?
Staten kan gå inn og regulere alt kjøp og salg, sette en nasjonal standard og sikre rene produkter lagd og solgt av ærlige-og gode borgere. Bakmenn i kriminelle miljøer vil miste monopol som igjen vil svekke mye. Osv....

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 07:27

Jeg synes det er merkelig at vi har røykelov, men fritt fram for cannabis. Legalisering nei. Også av helsemessige årsaker som er godt dokumenterte.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 07:32 Privat melding

Alle ordninger har fordeler og ulemper @mækstuff.
Jeg synes som sagt at debatten/diskusjonen i fht legalisering er lite nyansert.
Det å tro at det kriminelle aspektet blir borte når et rusmiddel legaliseres, har jeg ikke helt troen på. Det er mye penger involvert når det kommer til rusmidler.

Jeg er på ingen måte forkjemper for dagens narkotikapolitikk.
Men er det så farlig å høre om de mindre positive sidene i en diskusjon om legalisering av rusmidler?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 07:40

Nei, alle fordeler ulemper skal diskuterer og er absolutt viktige å ha med. Temaet er nyansert og alt må i vektskålen. Jeg mener ikke at karteller vil falle om noe skulle bli legalisert, men jeg tror det hadde ganget samfunnet bedre om staten hadde gått inn og tatt over "rollen" som dealer.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 08:14

Jada, Des. Sier ikke at rus kommer uten ulemper. Sier heller ikke at noen i tråden her har gamlemannsholdning. Eller at kjeks har dårlige argumenter. Jeg mener at ulempene veier ned for fordeler. -Og jeg ser ikke at cannabis er unikt for å risikere psykose her i samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 08:36

Helt enig med deg. Men nå er rus noe som mange mennesker liker i forskjellige varianter. Jeg mener da det er på tide med å jobbe med istedenfor imot. Som gamle holdninger gjerne gjør. En satt holdning som gjerne tar for seg kun en side av saken (det negative) og avfeier andre sider av saken. Som kjeks nevner så er det nyansert.

Jeg synes såfall det er bra å begynne med avkriminalisering. Istedenfor å skremme med straff og politi kan man tilby behandling og evt sosialbehandlere som virkemiddel. Bare det å bli stigmatisert i seg selv er en påkjenning for psyken. Og dette skyldes at man må forholde seg til et bestemt miljø for å kunne "bruke" -når man ellers er en velfungerende bra borger som bidrar til samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 08:41

Hva hvis alkohol hadde blitt kriminalisert? Hadde dere sluttet å drikke eller ville dere kjøpt på det "svarte markedet"?

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 09:13

Alkohol er dårlig argument for at cannabis skal legaliseres. Samfunnet skal ikke tillate nye rusmidler kun fordi noe eldgamle er lov pga gammel vane. Hadde alkohol vært forbudt og det hadde blitt snakk om å gjøre det lovlig så tviler jeg på at det hadde blitt det da vi nå vet hvor stor skade alkohol kan kjøre helsemessig, økonomisk og sosialt.

Bruk av cannabis blant ungdommer kan påvirke utviklingen av hjernen negativt. Og cannabis er typisk noe som ungdommer hadde brukt om det var lov.

Annen ting er at alkohol kan doseres sånn at 1 glass vin til middag er nok. Cannabis doseres ikke. Der er der enten bruker du cannabis el. ikke.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 09:14

*gjøre og ikke kjøre.:)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 09:24

Nei, det er et veldig relevant argument siden vi diskuterer rustoffer og alkohol er et rustoff på lik linje med canabiss m.fl.
Og å diskutere doser..(?) Som jeg nevner så finnes det disiplinerte mennesker i verden som klarer å dosere med måte om det er alkohol, cannabis eller heroin. Beklager, men det argumentet i seg selv klarer jeg ikke helt å forstå. Enten er man bruker eller ikke? Et glass vin holder? Det er akuratt samme forutsetninger for alkohol som cannabis ihht dosering og overbruk...Alt med måte.

Problemet sånn jeg ser det er at man skal sette opp "lekegrinder" for voksne mennesker og strippe dem for frihet under eget ansvar. Hva med å diskutere: hvordan få menneske til å forstå grenser bedre?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 09:26

Når folk velger å gjøre det får være opp til dem, jeg drikker sjeldent og bruker ikke andre rustoffer, men jeg tenker at dagens plikter bør gjøres før man skal slappe av med et glass vin, øl eller om det er en rev. :)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 09:29

I sydlige strøk brukes vin til middagen som drikke. Jeg bruker vann.
Cannabis brukes ikke til annet enn til rus. Hva annet bruker du cannabis til? Etter maten der familien har fortært julemiddagen?

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 09:38

Jeg er ikke tilhenger av alkohol, men nå er alkohol i bruk og det er et stort samfunnsproblem. På sikt når samfunnet er moden for det vil alkoholen gå samme vei som røyk. Det er galskap om samfunnet skulle slippe cannabis fri. Den har ikke annen nytteverdi enn til medisinsk bruk under kontrollerte former.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 15 des. 2017 09:45 Privat melding

På typisk norsk bakstrebersk vis blir det nå troligvis slik at hvis en blir tatt på byen med en joint så er det rett på avrusning isteden for 3000,- bot + forelegg. Uansett er det en god start. Kanskje vi kan få til evidensbasert (i motsetning til moralistisk) lovgivning og regulering på sikt hvis panikken roer seg. Nullvisjonen er jo en åpenbar utopi.

Men at tunge narkomane tas hånd om av helsevesenet isteden for rettsvesenet er da på (høy) tid. Heh.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 10:30

Alt med måte på lik linje med så mye annet livet, Des. Mange som ikke takler følelsen av rus bra, og å bruke rus for å flukte fra en tung og/eller problematisk hverdag er sjeldent nyttig. Men det finnes de som fungerer fint. Alkohol er det som topper listen over de tyngste rustoffene, men pga det er allment akseptert og lovlig så har vi klart å sømme sammen akseptabel bruk. Vi kan diskutere om alkohol burde vært ulovlig og ta for oss alle ulempene ved alkoholrus, på samme måte som andre russtoffer, men nå er russtoffer noe jeg neppe samfunnet blir kvitt samme hvor mange straffer og konsekvenser det får for bruker. Jeg synes det er på (høy) good one, Alex - tide å finne løsninger for å møtes på midten med noe alle kan leve med uten at det får noe mer konsekvenser enn tidligere, og aller helst færre konsekvenser. Andre fremoverlente land gjør det, hvorfor kan ikke vi følge etter?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 10:30

-jeg

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 10:37

Og til slutt koker det som ofte ned til holdninger. Noen synes det er helt kult å ta et glass vin til maten med unga ved bordet, mens andre synes det er helt forkastelig. Så lenge det ikke skader andre ser jeg ikke problemet.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 11:08

Russtoffer*....

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 11:31

Det var en rettelse på mine skrivefeil

(mann 33 år fra Oslo) fr. 15 des. 2017 12:10 Privat melding

Hvorfor "trenger" man et glass vin eller to, @Des, hvis man fungerer fint? Skillet virker å være arbitrært og basert på manglende kunnskap, moralsk panikk, stereotyper og fordommer.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 15 des. 2017 12:40 Privat melding

Finnes mange feinschmeckere på ulike rusmidler og, @des. Både på smak og andre ting. Men vi er nok enige i at mange tar både alkohol og andre rusmidler for å flykte, og da er det kanskje ikke bra. Mange bruker sex, mat, trening og andre ting for å flykte også. What's yer poison?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 13:44

Jeg synes det ikke blir feil å ha en mening ulik min egen, eller oppfatning. Alt baserer seg utfra erfaring og kunnskap. Rus påvirker samfunn, familier og individer- og det forsvinner ikke. Skal det åpnes for endringer i riket vårt må forskning, fakta og vektskål være i fokus. Selv forstår jeg godt at man diskuterer med følelser og generelle inntrykk. Rus påvirker samfunn, familier og individer, men det forsvinner ikke. Så hva er best?...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 13:45

#gjentasegselv...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 13:51

Hashtag kommentar var til meg. Bad timing.

"Fungere" brukte jeg for å poengtere at alle ikke ender som heroinmisbruker og uteligger. Men det regner jeg med folk flest skjønner. Og at mange tar seg en rus iblant bare for å kose seg, og ikke nødvendigvis flykte osv.
Hva som er tålelig bruk, velfungerende kan diskuteres i det uendelige i et hav av meninger og oppfattelser. Jeg regner kardemommeloven som enkelt og elementært å "fungere" i et samfunn. Det materialistiske og praktiske ifrm av jobb og eiendeler er opp til enhver hva dem ønsker.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 13:54

Litt kronglete forklart, men håper poenget forstås. Ingen fasit på hva å fungere er. Hva som fungerer for meg kan være helt krise og uutholdelig for deg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 13:59

Hvordan tolker du at heroin og cannabis likestilles? Begge er rustoffer med forskjellige egenskaper....

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 14:00

Uansett så likestiller jeg ikke heroin og cannabis om det blir tolket dithen. Eneste fellesnevneren er at det er russtoff.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 15 des. 2017 14:16

Absolutt. Og det er bra å se at folk flest er enig i at endringer kan være bra ifht rikets tilstand per dag.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 15 des. 2017 15:27 Privat melding

Slik ting er pr i dag er ikke ideelt og Norge innehar, etter min mening mye dobbelmoral når det kommer til lovgivning.

Evidensbasert forskning burde klart brukes, og jeg er temmelig sikker på at det vil kunne bekrefte og avkrefte bruken av rusmidler i det norske samfunn ( og verden forøvrig).

Det som

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 15:43

Meningsløst! Og å gi etter, fordi storsamfunnet ikke makter håndtere problemet(?). Noe som i seg selv muligens er rasjonale nok?
Før man tenker å ha en mening om dette, vil det være smart å fundere på;
1) er det prinsipielle forskjeller på alkoholrus og annen rus?
2) er det noe poeng å gradere narkotiske stoffer ift hvor ruset man blir?
3) hva vet jeg, og hva tror jeg at jeg vet, ift rusmidlers påvirkning på det samfunnet jeg lever i?
4) ...og ikke minst, hva er egentlig poenget med rusmidler? Merkelig nok, er det her de fleste svikter!

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 des. 2017 16:42

Cannabis er ikke kun cannabis som tilhengere vil ha det til. Unge folk under utvikling kan få skade på hjernen.

Cannabis inneholder mange stoffer. De 2 viktigste er THC og CBD.

THC er det primære rusgivende stoffet i cannabis. Mengden THC i et cannabisprodukt variere mye.

CBD er like viktig som THC. Dette stoffet er med på å dempe negative virkninger av THC som f.eks. angst og paranoiditet.

Det viser seg at i nyere tid er det en tendens at mengden THC i cannabisprodukter øker, på samme tid som mengden CBD minker. Dette misforholdet øker risikoen for negative følger for bruken av cannabis.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 16:49

Spør du meg, er det fullstendig knefall å legalisere narkotiske stoffer! Vis til en samfunnsøkonomisk gevinst av å gjøre det?
Enklere, vis til hvordan dette medfører mindre skatt for meg, og ikke mer skatt?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 16:54

Lovlig eller ulovlig rusa, Fr.p..

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:01

?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:04

Fr.P, hva du tipper, er du best istand til å svare på selv! Jeg er ikke nevneverdig interessert i å mene noe om det...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:07

Nei, jeg spør deg. Dette var noe du bringte på banen?! For min del er det meg klinkende likegyldig hva du mener, jeg vil bare ha deg til å mene noe 100%, og ikke halvveis!
Så, er jeg lovlig eller ulovlig rusa?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:13

Nja, du må gjerne be meg holde kjeft - men jeg kommer neppe til å gjøre det! Det er ikke hvordan jeg er skrudd sammen, ruset eller ikke!

Skjult ID med pseudonym Turn of.. fr. 15 des. 2017 17:28

For en dobbelt moral noen har..Helt greit å røyke cannabis, men.. fy.. hvis du røyker tobakk...nei det er fy det...Jeg må riste på hodet mange ganger av tankegangen.. røyking er røyking, spørr du meg....

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 17:31

@delfi Hva tror du krigen mot narkotika koster verdensamfunnet? Etterforskning, rettsvesen, fengsler, grensekontroll.

Regner vi med tapte tapte avgifter og skatter snakkes det om over $6 billioner siden Nixons valgflesk-kampanje. Kun i USA, og stadig økende.

2,2 millioner mennesker sitter i fengsel bare i USA.

26000 drap i Mexico 2016. Trenden er økende. 14000 drap på under et år på Fillippinene.

Blir det mindre narkotika? Nope, det er mer utbredt enn noensinne. I alle byer i alle land kan tolvåringen kjøpe på gata, eller better yes, bestille på nett. De eneste som tjener på det kristenmoralske, unyanserte totalforbudet er karteller, mafia og kriminelle miljøer vi har gitt monopolmakt på en av verdens største industrier.

Alle verdens kriger tilsammen koster færre menneskeliv, resursser og lidelser enn krigen mot narkotika.
Bare det argumentet alene er nok til å stikke fingeren i jorda og se nærmere på en liberalisering av narkotikalovgivningen.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:45

Jeg vet veldig godt hva krigen mot narkotika koster!
Det er en «krig» vi lever i til daglig. Antakelig av en grunn! Har du noen gang møtt en narkis? Hvilke samfunnsoppgave tenker du h˚n burde ta på seg?

Hva er komplikasjonene av å legalisere narkotika? Kan du ikke gi meg ett fornuftig regnestykke, gitt at 12-åringer i alle land uproblematisk kan skaffe seg noe som vil gjøre de avhengig av kunstig stimuli, som vi vet leder til «hva»? (Du må si noe om hva fri narkotika medfører samfunnsmessig...meningen med hermetegn...)

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 17:56

Jeg tenkte du kunne svare først, bobb, så gir vi Turn of en kjangse? H˚n mener jo åpenbart mennesker på en eller annen rus er fornuftig!? Har vi ikke sett resultatet av dette en eller annen plass...hvor var det...?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:04

Jeg tenker det er et relevant poeng, Kiara! Et det en relevant betraktning bobb og turn of?

Skjult ID med pseudonym Turn of.. fr. 15 des. 2017 18:11

Ok...men hvor har du tenkt at pengene skal gå til, hvis det blir legalisert... til de stakkarne som blir avhengig av den dritten der...Unnskyld...men hva er det for en tankegang...Jeg vil ikke min verste fiende så vondt at vedkommende skal komme i en sånn avhengighet situasjon engang. Og de som er der har det fryktelig vondt...Og får ikke engang hjelp i dag..Tror du det er noen som vil hjelpe de om det blir legalisert...Nei...Pengene vil gå rett i lomma på noen griske mennesker som kun tenker på seg selv,...enten det nå er den ene eller andre som dra inn pengene...det er det som er saken...Må ikke være så naiv at du tror at det ville gått til rehab....for det ville det ikke...

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 18:40

Så vi skal bare kjøre på videre å fylle lommene til karteller, la tusenvis mennesker bli drept eller fengslet hver uke og kaste bort trillioner når problemene med narkotika bare blir verre? For hva? Fordi du ikke vil ta innover deg empiri, forskning og statestikk, men heller tre din subjektivitet over hodet til andre voksene mennesker, til tross for et monsterproblem og utallige menneskeliv og samfunnskostnader. Er ikke det litt egoistisk?

Vi blir aldri kvitt narkotika og problemene som følger med, men med en legalisering og regulering kan begrense tilgangen og faktisk gjøre det tryggere å kjøpe og bruke. Lisenser, varedeklarasjon, mattilsyn, aldersgrense og kontrollere hvilken rusmidler som faktisk er OK. Vi kan styre folk til tryggere rusmidler.
I dag kan du bestille gud vet hva av syntetisk jævelsmakt fra en campingvogn i Tyrkia gjennom internett. Hadde cannabis vært tilgjengelig på vinmonopolet hadde det vært langt tryggere. Vi snakker om det som all mulig statistikk, empiri og forskning forteller oss, liberalisering er det beste av to onder.

Jeg snakker regulert narkotika, ingen har sagt fri. Det er nærmere fri narkotika i dag enn om det var regulert.

Ja, pengene kunne gått til bla et langt bedre tilbud til de som sliter med det enn hva som finnes i dag. Eller til forebygging og utdanning av publikum, for det trengs.

Spør Thorvald Stoltenberg hva han mener om spørsmålet? Alt jeg sier er; hør på de som faktisk jobber og forsker på problematikken til daglig, les statestikken, legg vekk den moralske pekefingeren.

Må jeg minne på Volstead Act? Hva skjedde med den?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:48

Hvilke empiri, forskning og statistikk, bobb?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 18:57

Nøyaktig hvilke sammenheng ser du Fr.P? Og, hvilke alkoholmisbruk har staten tillat?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 19:06

Så med bakgrunn i det, tenker du at å slippe løs heroin vil gjøre susen, Fr.P.?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 19:31

Okay, har du en annen måte? Eller er det politisk snikk-snakk du driver med?
Hva er din måte Fr.P.?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 20:21

Hey Fr. Positiv! No worries, om dette er personlig for deg er det mye bedre å være åpen om det!
Jeg er ca 1,90, ca 100 kilo, en gang i tiden var det stort sett muskler, mulig Fjordlands har gjort sitt...ikke vet jeg...
Dette er neppe et bilde på om jeg ruser meg eller ikke.

Om du synes dette har blitt vanskelig, så skal jeg garantere deg at jeg kommer til å forsvare deg til siste ord, om jeg føler du er ærlig omkring hvilke utfordringer du måtte kjenne på....

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 20:39

@delfi: "Hvilke empiri, forskning og statistikk, bobb?"

Nå har ikke jeg lest alle disse rapportene og artiklene selv, jeg ville mest av alt vise at informasjonen ligger der lett tilgjengelig for alle som ønsker å orientere seg fremfor å synse. De fleste artiklene inneholder kilder om du ønsker å gå dypere i materien. Det er en tydelig konsensus blant de som arbeider aktivt med spørsmålet og forskere.

http://www.globalcommissionondrugs.org/wp-content/themes/gcdp_v1/pdf/Global_Commission_Report_English.pdf
http://www.oas.org/documents/eng/press/Scenarios_Report.PDF
http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/war-on-drugs-british-medical-journal-heroin-cannabis-cocaine-a7417171.html
https://web.stanford.edu/class/e297c/poverty_prejudice/paradox/htele.html

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 20:40

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/have-we-lost-the-war-on-drugs-heroin-cocaine-and-cannabis-now-cheaper-and-purer-globally-than-at-any-8851379.html
https://www.nytimes.com/2017/10/29/world/asia/opium-heroin-afghanistan-taliban.html
http://www.guatemala-times.com/joint-declaration-of-colombia-guatemala-and-mexico-demanding-un-revision-on-drug-policy/
https://www.cato.org/publications/white-paper/drug-decriminalization-portugal-lessons-creating-fair-successful-drug-policies
http://www.drugscience.org.uk/assets/files/English-Harm-Reduction-Group-Briefing-on-2017-Drug-Strategy.pdf
https://www.hrw.org/news/2008/03/12/thailands-war-drugs
https://www.sbs.com.au/topics/life/culture/article/2017/03/14/australias-war-drugs-failing-we-must-change-course
https://hightimes.com/news/putins-losing-war-russias-massive-worsening-drug-problem/
https://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm
https://elevationshealth.com/annual-cost-war-on-drugs/
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/africa/09/21/africa.drug.cartels/
http://merionwest.com/2017/04/29/harvard-economist-the-stunning-cost-of-the-war-on-drugs/
https://news.vice.com/article/chinas-battle-against-drugs-is-turning-into-all-out-war
https://www.theguardian.com/world/2017/apr/02/philippines-president-duterte-drugs-war-death-squads
https://www.project-syndicate.org/commentary/a-drug-war-on-auto-pilot?barrier=accessreg
http://beta.latimes.com/world/mexico-americas/la-fg-mexico-murders-20170721-story.html
https://news.vice.com/article/bolivia-ended-its-drug-war-by-kicking-out-the-dea-and-legalizing-coca
http://indonesiaatmelbourne.unimelb.edu.au/is-indonesia-embarking-on-a-philippines-style-war-on-drugs/
https://theintercept.com/2017/09/26/brazils-latest-outbreak-of-drug-gang-violence-highlights-the-real-culprit-the-war-on-drugs/
http://bhekisisa.org/article/2017-06-29-00-its-time-to-end-sas-war-on-drugs#.WVQrmcdaJhg.facebook

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 20:44

Ok, jeg la ikke merke til nikket ditt før din forrige melding i denne tråden! Om du da har en følelse av at jeg er ute etter å «ta» deg, så aner jeg ikke hva det betyr! Du har antakelig sagt litt for mye dumt i litt for mange tråder!? Inkludert denne - hvor du vil rettferdiggjøre alt missbruk gjennom at det er lov å drikke seg dritings! Noe som er en helt hinsidiges analogi!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 20:48

Konsensus om hva bobb, legalisering av narkotika?

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 20:51

@kiara

Jeg bruker litt krassere retorikk når jeg debatterer eller veksler meninger. Det er litt som en boksekamp, en slår løs på motstanderen i 3x12 så tar vi hverandre respektfylt i hånden etterpå. Jeg synes i det henseende at min kommentar var godt innenfor. Jeg håper du vil fortsette å sparre neste gang muligheten byr seg også. 🙂

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 20:55

"Konsensus om hva bobb, legalisering av narkotika?"

At krigen mot narkotika er noe av det dummeste og mest kostbare påfunnet som har kommet ut av Vesten noensinne og at nytenkning og liberalisering må til.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 20:57

Du trodde det var vanskelig å finne minst like mange artikler om hvorfor vi ikke har menneskeskapte miljøproblemer? Det er litt dumt at du ikke har lest disse rapportene, for da vet du heller ikke hva legalisering medfører, gjør du? Har du brukt to timer på å google uten å erkjenne de åpenbare konsekvensene? Hva tenker du, bobb, er konsekvensene av å legalisere narkotiske stoffer? (Tips, alle rapportene/artiklene dine erkjenner dette)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 15 des. 2017 20:58

Så.. Konklusjonen er legaliser alt av russtoffer og la folk seile sin egen sjø?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 21:01

Hvor har du det fra bobb?
Er det så vanskelig for deg å forsøke forstå hva legalisering fører til!?
Har du noe empiri fra Amsterdam...?

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 21:13

"Det er litt dumt at du ikke har lest disse rapportene, for da vet du heller ikke hva legalisering medfører, gjør du?"

Jeg har ikke lest alle, men jeg har lest de fleste. Du har lest null. Hvis du hadde lest et par av linkene så hadde du kanskje funnet ut hva legalisering fører til. Uruguay, Bolivia, Tsjekkia og Portugal har alle selektiv eller de facto legalisering av ulike rusmidler.

Resten av verden har legalisert og regulert det relativt heftige narkotiske stoffet alkohol, verden den står enda den.

Så du har vært på heisatur i Amsterdam, og dermed så vet du nok om verden at du kan gå tvert i mot ledende eksperter på emnet?
Fortell meg gjerne hva legalisering vil føre til.

Skjult ID med pseudonym jaja.. fr. 15 des. 2017 21:14

Helt greit å bruke drugs til medisinsk behandling og smertelindring så lenge legene er enige om det. Totalt nei til å avkriminalisere brukerne. Det er en grunn til at vi sier nei til barn å bruke alkohol og drugs, og da kan det plutselig ikke bli lovlig å bruke det når man er voksen, for så å gå inn i et avhengighetsforhold som bryter ned både individet og omgivelsen til dette individet og storsamfunnet. Dessuten, hvorfor skal jeg betale ei eneste krone på behandling av folk som selvpåfører seg skade? Er ikke mitt problem det. Folk må takle livet sitt og ta ansvar for egen suksess og egen fiasko. Det er ikke barnehage å bli voksen, folk må skjerpe seg og ta seg sammen. Så brutalt enkelt er livet. Det er selvsagt flaks/uflaks som avgjør om du har en ressurssterk familie rundt deg, eller om du er utrustet med en viss type resilience mot dine egne svakheter, men igjen, du får ordne deg selv, så ordner jeg mitt og for mine. På tide å organisere samfunn etter verdier, ikke etter innfallsmetoden.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 21:27

Ok, Uruguay, Bolivia, Tsjekkia og Portugal, alle land vi liker sammenligne oss med (og ingen av de er eksportører eller transittland inn i Europa...NEI DA...)- so far so good! Så ramlet jeg litt av...plutselig la du all skyld på meg for hvorfor Norsk narkopolitikk ikke funker...er du sikker på at du vil gjøre det, bobb?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 21:35

Bobb, med all respekt å melde, du er nok et eksempel på hvorfor idioter skal få lov å være idioter, og ikke noe mer! Det er verdens enkleste argument, å si at så lenge narkotika blir lovlig, ja da forsvinner all norkokriminalitet og vi får det så fint! Sorry to say, norwegian bobb, its just not that easy!

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 15 des. 2017 21:41

@Delfi:
Det skinner gjennom at du ikke har så mye å fare med i denne debatten, så jeg anser meg som ferdig. De siste innleggene dine er bare pjatt, og det vet du selv.

Jeg anbefaler deg sånn helt alvorlig å lese deg opp om emnet. Vinden er i ferd med å snu i forhold til hvordan vi ser på narkotikalovgivningen rundt om i verden. At myndigheter i Norge vil dekriminalisere er et bevis for nettopp dette.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 21:59

Er du seriøs fyr?
Altså, du har åpenbart brukt mye tid på å finne deg selv om ikke annet, supert! Men som jeg fikk høre på barneskolen; det er forskjell på å se og å forstå! Hva tenker du om det, bobb?
Du er ikke han som forstår...så...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 22:41

Ville du hatt en annen oppfatning hvilke som helst annen kveld enn fredag?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 15 des. 2017 23:43

Hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 16 des. 2017 00:20

Dere skal få lov å leve i tegneserieverdenen uasnsett. Antakelig finnes det mennesker som er møkklei alle eventyrforestillinger HAN har blitt forespeilet!..

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 16 des. 2017 00:45

Et innblikk i hvordan påtalesiden opplever krigen mot narkotika:

https://www.youtube.com/watch?v=0x8p15DMb60
https://www.youtube.com/watch?v=8HIva3Xf4FE
https://www.youtube.com/watch?v=W8yYJ_oV6xk
https://www.youtube.com/watch?v=b6t1EM4Onao
https://www.youtube.com/watch?v=u0-LD4mWar0
https://www.youtube.com/watch?v=qj3gnIGANhs

Kommentarer @Delfi?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 16 des. 2017 00:51

Yesp!? Hvordan tenker du bobb, vi skal nyttiggjøre oss denne informasjonen? Har du forstått konsekvensen av å legalisere stoffer Norge i utgangspunktet er ukjent for? Det betyr neppe noe for deg!
Jeg kan godt jobbe for en drug-lord, med marked Norge! Hva med deg?

Skjult ID med pseudonym sufflør lø. 16 des. 2017 00:57

https://www.google.no

kommentarer, noen? hm? 😶

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 16 des. 2017 01:01

Jeg hadde tilholdssted tidligere Yugoslavia en eller annen gang på 90-tallet! Noe av det vi holdt mest på med var å stanse narko som kom via Balkan-ruta inn i Europa, og tilslutt endte opp i Norge! Narko bryr jeg meg egentlig lite om, det er som det er! Uansett om det går via Bulgaria eller Kosovo. Kriminaliteten som følger i kjølevannet er det verre med! Men dere mener noe om det håper jeg...jeg har sluttet bry meg...etter trafficing-hore nr what-ever blir du bare lei! Men bobb har sikkert fornuftige tanker og ideer! Jeg er helt sikkert enig!