Når di kommer hjem etter en lang dag og du sjekker ribba du satt i ovnen klokken 08 har truffet perfekt på temperaturen. Ohh gledes! Det eneste som hadde vært bedre ville vært å kunne delt den med noen..
Når di kommer hjem etter en lang dag og du sjekker ribba du satt i ovnen klokken 08 har truffet perfekt på temperaturen. Ohh gledes! Det eneste som hadde vært bedre ville vært å kunne delt den med noen..
Athene da. Uffda.
Er det ovnen sin feil at du bruker altfor kort steketid?
Uansett tvitvi.
Jeg blåser den opp med 125 grader i ca en time, så tar jeg å skrur ovnen med til ca 90 grader. Der står den i 8-10 timer før jeg setter på varme igjen for svoren sin del. Ribba du blir nok bra skal du se 😊
Tastaturet på telefon liker meg ikke.. og når jeg i tillegg glemmer å se hva jeg skriver blir det mye rart!!
Tsktsk. Kjøperibbe..Snøft.
Selv går jeg alltid på julegrisjakt hos naboen. Sånn i nattens mulm og mørke.
Og ribba langtidsstekes i kald ovn i 5-6 dager.
Blir supermør.
Svoren flambert med skjærebrenner.
Du er så morsom, leifi
Har nettopp spist langtidsstekt ribbe, stått ca 9-10 timer.
Den beste måten å steke ribbe på det @santonse og @stuffin 👌
Var så mør at jeg kunne spist den med skje. Digg..
Aner jeg ett bittelite hint av ironi der @Guri?
Morsom og observant.
Det er ikke den ting jeg får med meg ser du. Allting går meg husforbi, når jeg med falkeblikk scanner forumsmeldingene.
Morsom igjen.
Flørter dere?
Dere som langtidssteker ribbe....Steker dere ribbe mens dere ikke er hjemme?
Uff...tror jeg stilte er mulig uforståelig spørsmål...
Lurer på om dere sitter foran stekeovnen og venter på at ribba stekes i 8-10 timer. Eller setter dere ribba i ovnen på morgenen, går på jobb og trening, og så kommer hjem til nystekt ribbe. Vet ikke om jeg hadde vært komfortabel med og dra ifra en påslått stekeovn 🙈
Du kan ta det over natta.
Ha ha. Det er bedre. Nedbrent hus eller nedbrent hus med folk i.
Har de siste 10 årene feiret jul på fjellet. Perfekt med ribba på langtidsteking mens man er ute på ski eller aker og leker med barna i snøen😊
Ikke noe problem å sette den til steking mens man er på jobb👍
Vi fikk alltid potetgull m paprika til grillet kylling😅😂
Den er ny for meg...
Ingen flørter med meg @Mæk. Det er bare jeg som flørter.. Ikke med deg. Men med Guri og Dama og Nanna og Høna og Athene og Alice og suff og..ja. Stort sett hele bøtteballetten. Men altså.
Ingen flørter med meg mæk
Det skulle jo tatt seg ut.
Klem til deg Leifi 🤗
Det der er jo ren helligbrøde @Athene. Og du lurer på hvorfor du er singel?
Du har fortsatt poeng fra Anda di så ikke bekymre deg.
🔥 🤗Tusen takk @mor. Gjengjeldes tenfold.
Kjappis var jo ille. Chipsen var jo det som tok det til ja..
Så lenge jeg har ovnen på under 100 grader er jeg ikke veldig bekymret for å ha den på når jeg ikke er hjemme. Liker liksom ikke spise klokken 3 på natten. Noe resultatet hadde vært om jeg skulle langtidsstekt etter jeg kom hjem.. Leifi. Din flørtepus....
Og steke om natta hørtes værre ut enn og steke mens jeg er på jobb... Tror langtidssteking må forsøkes en søndag jeg...eller få en mann i hus som kan ta seg av stekingen mens jeg er på jobb. Noen som melder seg frivillig?
Nanna. Så du søker en mann uten jobb? 😂
@Santose Neida...han kan godt jobbe nattevakter eller turnus. Da har han tid til og varte opp meg når han har fri 😜 Viktig at en mann vet sin plass på kjøkkenet og soverommet 😂
Det er ikke noe større problem å ha en stekeovn ståendes på 90 grader enn det er å ha en panelovn på. Men hjvis du har en sånn moderne ovn med vedfyring, trenger du jo fyrbøter.
Forøvrig en av mine sterkere sider: Hugge, bære og fyre ved.
@Athene. Øks? Hva slags moderne redskaper er det dere besitter der østpå?
Kan det ikke tilberedes med mine to redskaper: Klubbe og flintstein, er det altfor feinschmekket for meg.
Vil du se på flintsteinlageret mitt foresten?
Kvinner under 50 kan ikke lage mat. Mødrene til disse var flinke. Besteforeldre til disse helt eminente.
Jeg har en gryte med høyrygg i ovnen over natta nå. Null stress og ingen bekymring.
Hva skal du lage @stuffin?
jeg vil tro at menn har tapt seg tilsvarende på tradisjonelle kjønnsmønster så det tar jeg ikke så tungt.
Blir en enkel gryte med løk og gulrot, kraft og øl. Krydres med laurbær, salt og pepper. Serveres med poteter og rotgrønnsaker. Enkelt og god comfort food
Det blir valgets kval det. Skal jeg ta hun jeg vil ha men som ikke kan lage mat?
Eller mora eller bestemora?
Eller bør jeg skifte fil og satse på en Sant eller Mæk?
Som kan lage mat, men ikke går i skjørt og har stikkende hår i ansiktet.
Tror vi sier filskifting er uaktuelt. Skjørt må hun ha!
Jeg har ikke laget mat på over et døgn, men likevel har jeg spist og fråtset og blitt servert morgen og kveld og ettermiddag..Den følelsen...
Menn har ikke tapt seg like mye, og mange menn overhodet ikke, av det "tradisjonelle kjønnsmønsteret". Kvinnen har tapt det meste.
Hørtes godt ut @stuffin, flink du👏
Er du flink til å lage mat, da, jaja..?
Neida @jaja. De fleste kvinner har ikke det veit du.
Menn i hopetall sliter med å finne sin plass i det nye mønsteret. Full forvirring pågår
Bare koser meg, dama. Til jul blir det å lage mat til 11 pers. Ulempen ved å være glad i å lage mat.
Hva lager du til gjestene da?
Hva er det nye mønsteret? Skalaen går fra Lohte til Pilgård.
Så at en ikke langtidssteker mat er synonymt med at en ikke kan lage mat? 🙈
Lager vanlig norsk husmannskost jeg. Kjøttkaker, fårikål, lapskaus, ertesuppe, frikase og hjemmelagde lunchkaker. Alt lært av mamma og bestemor. Også lager jeg pasta bolognese ifra bunnen av. Verdens beste bolognese 😉 Men er ikke så god på og lage så mye annen mat enn det.... Hyggeligog være flere på kjøkkenet. Lese oppskrifter og dele på oppgavene.
Eller så kan mannen lage mat og jeg ta oppvasken 😊
Trenger en mann til og bære inn ved btw 😜
Menn har fortsatt tradisjonell jobber, så de kan både mekke, snekre, legge rør og ledninger på fritiden. Kvinner kan å sende e-post eller "snakkejobbe," eller spørre gamle om hvordan de har det i dag, grovt fortalt. Observer virkeligheten, og man får svar. Jeg klarer meg fint på matfronten, med masse råvarer. Ikke fordi jeg liker å lage mat, men fordi jeg må. Skal man la barn vokse opp på Fjordland og Tacos hver uke? En del folk der ute som matmishandler unga sine, virker det som.
Det blir tradisjonel julemat med ribbe, medisterkaker, pølser, tilbehør osv. Moren til min søsters samboer døde av kreft for snaut en uke siden så vi skal feire julen i hennes ånd sånn hun ville.
Så hyggelig tenkt, blir sikkert veldig bra😊
Lager du medisterkakene ifra bunnen @Mæk?
Hyggelig med ordentlig tradisjonsjul da 😊😊
Hva søker du her, jaja..?
Dame over 50?
Og selv om jeg lager mat til barn og leker gjemsel, så kan jeg også sage ned 10m høye trær med motorsag og kløyve alt sammen sjøl, før jeg stryker skjortene mine. Trenger ikke kvinner. Kun til samkvem.
Heldigvis er brodern er racer på kjøkkenet så jeg står ikke alene. Blir hyggelig det. Blir også første julefeiring med jentene hos meg. Så for første gang på lenge gleder jeg meg til jul. Skal gi dem hele julegreia sånn jeg gjorde det. Satt foran peisen i sofaen med dyna eller teppet. Juletegneserier på tv og en varm kopp kakao med krem.
Alt lages fra bunnen. Men om det blir farse eller deig er ikke bestemt enda.
Den norske byggebransjen er jo i ferd med å bli rassert av arbeidsinnvandrere og norske gutter har tidenes frafall fra videregående skole. Så det var vel et dårlig eksempel å dra. Skremmende mange som ikke klarer å dra seg på jobb/skole i en alder av 19 år.
Flink du er, da, kan det hele selv...:)
Kanskje du har forklaringa på liten respons der? Få damer her søker mann for kun samkvem, tror jeg... sånn relativt sett i hvert fall, i forhold til antallet menn..
Tynnribbe blir det såfall. Er egentlig ikke så glad i medisterkaker-og pølser. Oppskrytt. Kunne lett heller servert lam eller småvilt.
Blant de yngste menn er det ille, enig i det, Tuppa. Men det er også mange unge som ikke får sjansen, da arbeidsgiver heller "ansetter" en polakk/øvrige på 44 enn en norsk 20-åring med fagbrev. Idiotisk, men sant. Men på 35+ kan fortsatt veldig mye, kommer fra en tid hvor Norge klarte mye selv. Men Norske Kvinner har ikke blitt utkonkurrert av Polske kvinner på arbeidsplassen, de har bare blitt sånn av seg selv, at de ikke kan noe nevneverdig verdifullt på fritiden, inkludert matlaging. Tenk om man kastet norske kvinner ut av sykepleieryrket eller offentlige jobber, for å erstatte dem med ei fra utlandet.. Hadde det ikke vært for oljepengene, hadde kvinner hadde en enorm ledighet, i dette landet.
Er helt enig i at lam er bedre @mækk. Åhh nå gleder jeg meg til påske 😂.Lammelår med masse gode urter og hvitløk 😍
Synes deig gir best resultat @Mæk. Men er ikke sikker på at min bestemor er enig 😂
joda stuffin, er enig i at det er mye som er bedre men det handler jo mye om tradisjoner og hva en er vokst opp, ihverfall for min del.
Norske kvinner har da alltid blitt utfordret på kvalitet på arbeidsplassen. I mange kvinnedominerte yrker har man heller senket nivået istede for å følge normalt spill om tilbud og etterspørsel. Ufaglærte inn i helsesektoren, normen av pedagogisk personale i barnehage og skole skrotes. Kvikk fiks på mangel på folk med en hel haug innleid form via bemanningsbyrå også på sykehus. Det offentlige kvitter seg med forpliktelser med å privatisere.
Oljen er bra den. Men den største inntektskilden her til lands er humankapital. Hadde det ikke vært for oljen tenker jeg at det er norske menn som hadde hatt en større arbeidsledighet jeg.
Tradisjoner kan fornyes.
Nanna 👍
Rudolf på menyen i dag😊 Scorer mammapoeng
Nam Hønemor.