Alle innlegg Sukkerforum

Julematen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåmeis sø. 24 des. 2017 13:33

Hva spiser dere til julemiddag? Har dere noen vrier/særheter på den tradisjonelle maten som dere tror ikke andre har?

Her blir det pinnekjøtt, med pølser, sossisser, kålrotstappe, poteter, og blomkålmos 😋

Blomkålmos smaker nydelig til pinnekjøtt 😀

(mann 52 år fra Oppland) sø. 24 des. 2017 13:35 Privat melding

Ribbe er det vel jeg får servert hos min eks. selv om jeg ville ha foretrukket pinnskjøtt.
En glede bare å få servert middag for en gangs skyld..)

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 24 des. 2017 13:57 Privat melding

Ribbe, innmatpølser, medisterkaker, rødkål, surkål OG kålrotstappe (siden vi egentlig pleier å ha både ribbe og pinnekjøtt). Tyttebær og hjemmebrygget øl, synd at man blir så fort mett!😅

Vi blir fire generasjoner til bords idag, nå går jeg bare og gleder meg til gjestene kommer

(kvinne 52 år fra Oslo) sø. 24 des. 2017 14:25 Privat melding

Delvis dansk variant hos oss. Andebryst, rødkål, kokte poteter og brun saus. Halve epler trukket i eplemost, med bløtede svisker og smuttede mandler inni. Stekt andebrystsvor som tilbehør.
Riskrem med rørt tyttebær til dessert. Multelikør til kaffen. Marsipan med bløtnugga og kransekake. Da er juleaften fullkommen for meg.

(kvinne 52 år fra Oslo) sø. 24 des. 2017 14:26 Privat melding

bløt nougat skulle det stå :-)

Skjult ID med pseudonym Blåmeis sø. 24 des. 2017 15:12

Marsipan med bløt nougat er veldig godt 😋 Men fikk ikke tak i nougat noen steder i år 😟

Skjult ID med pseudonym bobb sø. 24 des. 2017 15:19

Ribbe & pinnekjøtt. Alt annet er helt krise.

Protip: svineribben serveres med kapers. 😌

(kvinne 52 år fra Oslo) sø. 24 des. 2017 15:54 Privat melding

Huff, mor glemte å ta med andesvoren hun hadde laget. Eplene også, ble glemt hjemme. Stakkars hun er jo 80 år. Heldigvis har søster mange epler så nå er de i gang med å skrelle. Middag utsatt en time. Viktig med epler. Det hører med på juleaften hos oss.

Skjult ID med pseudonym RettVest sø. 24 des. 2017 15:55

Slenger det noen åpne restauranter i Oslo i dag..

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 24 des. 2017 16:21

Hva er minimum koketid på hjemmelaget surkål? Fikk det for meg at jeg skulle lage noe av den fordømrade rødkålen som lå i kjøleskapet. Så nå står greia og putrer på ovnen. Holder det med en time tro?

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 24 des. 2017 16:22

Regner ned at ingen har noe annet å gjøre nå enn å henge på forumet. Derfor jeg svor. Jeg mener spør🙃

Skjult ID med pseudonym Nanna sø. 24 des. 2017 23:32

Ribbe, julepølse, sosisser, hjemmelagd surkål, hjemmelagde medisterkaker, gulrot, erter, poteter og nyrørt tyttebærsyltetøy. Både stekefett og brun saus. Drikke valgfritt øl, akevitt, brus eller vann. Dessert risgrøt med kirsebærsaus og multekrem. Så mett 😊😊

(mann 52 år fra Oppland) sø. 24 des. 2017 23:33 Privat melding

Fet rømmegrøt på toppen...)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 des. 2017 23:38

Pinnekjøtt når jeg lager selv. Med potetmos og kålrotmos, potetmos er ikke så vanlig.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis sø. 24 des. 2017 23:47

Potetmos brukte vi alltid hjemme hos foreldrene mine Kiara 😊 Det er godt det 😋

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 24 des. 2017 23:49

Det er første gang jeg hører noen andre ha det, Blåmeis. Morsomt! 😍

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 25 des. 2017 12:12

Pinnekjøtt ,hjemmelagde julepølser, surkål.kålrotmos, gulrøtter poteter, rødkål, med Øl, akkehvit eller brus..dessert...

Skjult ID med pseudonym Blåmeis ma. 25 des. 2017 12:17

Ja, Kiara, jeg vet om en familie til som pleier å ha potetmos til pinnekjøttet Selv måtte jeg slutte med det fordi eksen syntes at det var en uting 😒

Solstjerna, vi sa også alltid ribbe om pinnekjøtt hjemme. Mine foreldre sier fortsatt det. Vi kommer vel fra samme traktene tenker jeg 😉

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 25 des. 2017 12:36

@Solstjerna. Det var en skriveglipp🙃 det var rødkål som skulle lages - av rødkål.

Skjult ID med pseudonym GeekyGirl ma. 25 des. 2017 12:38

For meg er julemiddag potetstappe, rabbestabbe, surkål, raudkål, brudevollmor, kokt fenalår i store, møre stykker og ein relativt salt saus laga på kjøtkrafta med blant anna brunost i.
Er ikkje so veldig glad i svineribbe, men pinnekjøt går fint.

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 25 des. 2017 13:45

Vi så også ribbe om pinnekjøtt! Jeg er vel fra samme trakten jeg også.😄 Husker hvor vondt det var å være meg for flertallets definisjon da jeg flyttet østover.😃

(mann 52 år fra Oppland) ma. 25 des. 2017 13:47 Privat melding

Jaja, det er nå bare mat. I dag blir det Fjordland fisk her.

Skjult ID med pseudonym pølsevev ma. 25 des. 2017 16:11

Ribbe, noe annet ville vært krise.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 25 des. 2017 17:12

Koma. Fått nok mat på en stund jeg nå. Ribbe og medisterrester fra i går. Ble litt mye det etter en sen men stor frokost... Skal på kino om en time... stor sannsynlighet for at jeg sovner.
Satser på at filmen holder meg våken og skjerpet

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 25 des. 2017 17:26

Juletorsken er for lengst et avsluttet kapittel. Heldigvis! Selv om torsk er godt, var det ikke akkurat julemiddagen jeg gledet meg til som barn. Med risgrøt til dessert. Ikke engang riskrem. Men mandel i grøten var alltid spennende - med twistpose som gave til den som fant. Det var selvsagt alltid min søster og meg. Husker en gang mamma forsøkte seg med ‘tilfeldig utvalg’. Det ble et svare rabalder siden jeg fant, men ikke min søster. En annen gang hadde mamma forlystet seg med å putte flere mandler i hver eneste tallerken! Sånne ‘småting’ fester seg, gode minner:)

I går var det pinnekjøtt og ribbe. Som regel bare det første, men med en nederlandsk ung dame på besøk, tenkte vi at ribbe er lurt å ha i tillegg. Hun likte pinnekjøtt, hun!

Men hva står på menyen hos dere i dag, da?
Her er alle sønner på juledagsbesøk og får marinert kalkun, rosenkål og stekte poteter - med sjokoladepudding til dessert. Gammel slager.

Skjult ID med pseudonym my ma. 25 des. 2017 18:17

Mat? Orker ikke tanken på mat, etter å ha spist mer enn magen trengte igår. Og sønnene er over alle hauger hos venner, for nå begynner festingen for dem.
Har mitt moment of zen. Deilig.

Skjult ID med pseudonym Athene ma. 25 des. 2017 20:31

Ja, de ble visst sultne i dag også, gitt.

Det høres slettes ikke feil ut med et sånt ‘moment’ my. Jeg får heldigvis et lykksalig øyeblikk i morgen når guttegjengen skal til far med besteforeldre.

Vi dro på fest 2. juledag husker jeg. Så..hm..skikkelig ‘ungdommen’ er i våre dager - alle kamerater er med familie hjemme eller på hytta. Men vi hadde ikke dyre hytter på fjellet. Der har’u svaret skal du se.

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 26 des. 2017 01:17

Svineribbe, medisterkaker, sossiser, julepølse, ribbefett, surkål, rødkål, store lefser og sennep. Riskrem og krumkaker til dessert.

Idag (1. Juledag) ble det pinnekjøtt, laget i stekeovn, kålrabistappe (muskat👌) og poteter.

Satser på kalkun på nyttårsaften. Veldig lyst på lutefisk😩

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 26 des. 2017 10:00 Privat melding

Frokost 2.dag jul: en kopp kaffe og seks ruter med melkesjokolade😁🍫

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 26 des. 2017 13:12

Frokost hos min søster. Ferske hjemmebakte rundstykker, roastbiff , hjemmelaget sennepssild. Gravlaks.... Ost og kjeks. M.m

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 26 des. 2017 14:28 Privat melding

Julemat - vik fra meg 😜.
Nå er det andre typer av mat som frister gitt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 26 des. 2017 17:40

Karamellpuddingen ble aldeles ikke værst👍

(mann 49 år fra Oslo) ti. 26 des. 2017 18:33 Privat melding

Jeg har spist fisk, og kalkun med gladkål hold jeg på å si.

Jeg er så si veganer. Men når det gjelder kjøtt, så går det på fisk. Det går ofte i Sushi. Jeg elsker det.

(kvinne 47 år fra Akershus) fr. 29 des. 2017 14:21 Privat melding

Helstekt and idag🦆

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 29 des. 2017 14:23

Pasta... med pesto og parmesan. Vil ikke se noe kjøtt på bordet i dag 🙈

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 29 des. 2017 22:00