Alle innlegg Sukkerforum

Spane på partner?

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Akershus) on. 27 des. 2017 20:57 Privat melding

Leser på VG om et norsk firma som tilbyr overvåking/kartlegging av bevegelsesmønster der en partner er mistenkt for utroskap. Hvor, på usikker/sjalu/kontrollbehovskalaen er du?

Hvor langt ville du gått hvis du mistenkte utroskap? Ville du tatt i bruk potensielt ulovlige metoder, eller ville du funnet frem din indre detektiv, funnet ut av det selv og konfrontert din kjære? Og, hva ville du egentlig brukt bevisene til? Hvor hotte facts trenger du for å ta en avgjørelse? Og, ville du blitt hos en partner som hadde betalt andre for å forfølge deg, uansett om du var skyldig eller ikke?

Skjult ID med pseudonym Xxyy on. 27 des. 2017 21:21

Jeg har en gang gått så langt som å smugtitte på tlfmeldingeene til han jeg var sammen med. Der fikk jeg bekreftet det jeg ante.Følte han fortjente å bli avslørt, men følte også at det ikke var rett av meg å gjøre det på den måten. Ikke lett...

Skjult ID med pseudonym Lone on. 27 des. 2017 21:35

Om han/jeg hadde spanet selv eller om han/jeg hadde hyret en detektiv er ett fett, går ut på det samme, like sykt begge deler.
Hva den detektiven eller en selv finner ut av er egentlig ikke så viktig. Det viktigste er vel at av en eller annen grunn er tilliten fraværende/liten i forholdet. Det er et stort problem, da.

Jeg lurer fælt på hvem som bruker penger på sånn i Norge.
Skjønner at det er et marked for det f.eks. i USA der det ofte er lagt inn klausuler om økonomisk kompensasjon/"straff" dersom utroskap i ekteskapskontrakten, at man trenger bevis, men skjønner ikke helt hva man skal bruke bevisene til her.

(mann 31 år fra Sør-Trøndelag) on. 27 des. 2017 21:40 Privat melding

Gode spørsmål her. Jeg har ikke vært i en slik posisjon at jeg har mistenkt noen ting som helst av utroskapelig natur i ett forhold, så får dessverre ikke helt satt meg inn i det. Men jeg mener at det ikke er noen unnskyldning som helst for utroskap. Om man ikke er tiltrukket nok eller ikke er glad nok i sin partner, så får man slutte det hele før man hopper på en annen person, om ikke av respekt for seg selv, respekt for sin daværende partner. Kjærlighet kan få folk til å gjøre de utrolige ting, så om jeg hadde mistenkt noe så kan det jo hende jeg hadde gjort noen grep, men det er også veldig situasjonsbestemt. Tror dog at om jeg hadde mistenkt noe så hadde jeg spurt om det, på en måte. Det spørs så mye hva mistanken konkret gjelder. Jeg kan for lite om dette, så beklager dårlig svar :).

(mann 47 år fra Oslo) on. 27 des. 2017 21:43 Privat melding

Ca -8 sjalu på en skala fra 1-10. Hadde mista all selvrespekt hvis jeg hadde satt partneren under overvåking, og ville sporenstreks dumpa henne hvis hun hadde gjort det samme mot meg.
Et sånt forhold hadde tett pg slett ikke vært verdt å satse på for noen av oss.

Skjult ID med pseudonym Lone on. 27 des. 2017 21:57

At man trenger detektiv for å finne ut, hører vel til sjeldenhetene, tror jeg. De fleste avslører seg selv virker det som. I omtrent samtlige av de forholdene som jeg kjenner til der det har blitt avslørt utroskap, er det teknologien som har felt dem. Mange er rett og slett for dårlig på teknologi (data/mobil, app'er, innstillinger, grupper, elektroniske spor, billetter etc).

(kvinne 50 år fra Oppland) on. 27 des. 2017 22:31 Privat melding

Hadde ikke vært aktuelt overhode, og hadde jeg oppdaget at en partner hadde spanet på meg - da hadde det vært slutt uten returbillett.

Skjult ID med pseudonym bobb on. 27 des. 2017 23:13

@HerrFekt:
https://www.youtube.com/watch?v=I59uYMg35TU 😁

Det var sikkert ikke det du mente, men litt leken, årvåken, lett sjalusi er bare sunt tror jeg. Det gir partner bekreftelse, selvtillit og en følelse av å ikke bli tatt for gitt. Naivitet og uttrykt bekymringsløshet tror jeg kan være en medvirkende årsak til en del utroskap. Jeg snakker av erfaring som den da naive halvdelen.

Å engasjere privatdetektiv er naturligvis helt på bærtur og noe jeg tror de færreste av oss har vært i nærheten av?

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 28 des. 2017 01:34

Well...

-like this... maybe... @bobb...? 😁

https://www.youtube.com/watch?v=XgKHdanxE6A

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 28 des. 2017 01:44

Selv går jeg nok mer for eyes wide open... 👀

Spaning ville i de fleste tilfeller være overflødig. Vil jeg tro...

#haukeblikk

Skjult ID med pseudonym Apache to. 28 des. 2017 06:15

Jeg er min egen detektiv. Får jeg mistanke så finner jeg det ut. Kjenner man partneren sin så er det spor vedkommende etterlater seg selv om hvor forsiktig han/hun er. For meg er det små ting som jeg fester meg ved, ting som han ikke tror er merkbar. Det kan gjelde alt fra det instrumentene viser og matematiske beregninger om de stemmer overens med det han forteller hvor han har vært til mikrosmå forandringer på han selv.

Store ting som personforandring er lett å merke.

Er han utro så kan jeg tilgi når kjærligheten har bleknet, men glømmer ikke så lett. Hos meg blekner følelsene ganske fort etter at fase 1 følelsesmessig er over. Med sviktende tillit minker kjærligheten. Uansett så er han ute av mitt liv. Utroskap er svik og bedrag. Unnskyldninger som fyll, det bare skjedde og hjemlige problemer er ikke godtatte. Lytter og hører på dem og kan forstå hvis problemet er forholdet, men mitt ståsted er kommunikasjon og ærlighet før det går så langt.

Leie inn detektiv og overlate spaning til vedkommende er overtramp.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 28 des. 2017 13:43

@sufflør
En sexy og litt oversett film av Kubric. En klassiker i min bok. 👍 But I digress.

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 28 des. 2017 17:09

Enig i det, @bobby. Oversett, men ikke glemt.
Mye nerve i den filmen... Compelling tittel, også...

Digressions a loud;

https://www.youtube.com/watch?v=dPZQ7ZLy3MI

Chris Isaak - Baby Did a Bad Bad Thing

Skjult ID med pseudonym Delfi to. 28 des. 2017 17:33

Jeg stoler fullt og helt på min «indre-detektiv»! Uansett skjønner jeg ikke «forhold» hvor dette er aktuelt. Om din beskrivelse av et forhold gjør seg gjeldende er det vel bare å sette spikern i kista uansett! Høres ikke veldig sunt ut!

Skjult ID med pseudonym bobb to. 28 des. 2017 21:06

Sånn jeg har forstått det så gjorde filmen det bra kommersielt, men den har kanskje ikke samme kult-status som Odyssey, Clockwork eller Shining? Jeg så den ikke før mange år etter den kom ut, men så var jeg bare guttepjokken på den tiden og den hadde nok gått langt over hodet mitt da.

Du har det med å dukke opp der det skjer @Alice. Forumets lille enigma. 😌

https://www.youtube.com/watch?v=CsrfovOPcjk

Skjult ID med pseudonym dama to. 28 des. 2017 21:37

Jeg har aldri følt behov for å snoke eller spionere på partner. Mulig jeg er naiv men tror ikke jeg har blitt bedratt og har heller ikke bedratt noen. Håper jeg slipper og oppleve det for jeg anser det som lavmål og ikke akseptabel adferd..

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 28 des. 2017 21:50

..Tja, ikke så opptatt av kult-status, eller ei... liker det jeg liker, og det som treffer på en eller annen måte. Har nok også mye "kult" tilgode å se... får satse på at det blir ei råd med det, óg..en gang.
..men ja, du har nok sikkert rett i det,@bobby..

"guttepjokk"...*fnis* ..cute 😏 ..men dét er du formodentlig ikke lenger, da... 👁️

Skjult ID med pseudonym bobb to. 28 des. 2017 22:09

Filmen er vel snart 20 år gammel, det får være grense hvor lenge en kan gå for ung og lovende. Nå er jeg nærmere gammel og kynisk blitt. 😐

Skjult ID med pseudonym sufflør to. 28 des. 2017 22:52

pffft....

#fremdelesungoglovende

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) lø. 30 des. 2017 23:56 Privat melding

Lurer man på om det er utroskap ute å går , vel da bør man virkelig lytte til det partneren din forteller deg.for det hjertet er fylt av renner munnen over med.Og de vil alltid røpe seg. dessuten skal man lytte til magefølelsen den lyver aldri. Da er det verre med fornektelsen som dukker opp over lengre tid. det å godta at det foregår rett under nesen på deg. Og det er vanskelig å svelge.

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) sø. 31 des. 2017 00:13 Privat melding

Det er alltid en grunn for at man har en magefølelse. Om det er angst for at det er noe i det, er jo en grunn for at man må være oppmerksom og følge litt med, og ikke fornekte det man kjenner på.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 31 des. 2017 00:16 Privat melding

Selvfølgelig kan magefølelsen ljuge. Tull å påstå noe annet. Finnes nok av folk som fnyser av logikk og empiri og lar magefølelsen være eneste rettesnor. Skummelt.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 31 des. 2017 00:18 Privat melding

Magefølelsen behøver ikke å være noe annet enn dine følelser, og følelser kan man ikke stole på...

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) sø. 31 des. 2017 01:34 Privat melding

Kan bare si at min magefølelsen har aldri sviktet meg.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 21:10

I den fasen av livet jeg nå er i og med den erfaringen jeg nå har er jeg redd for at min interesse for partneren hadde blitt betydelig mindre om jeg hadde en dårlig magefølelse på dette med utroskap. Forholdet ville muligens død ut av seg selv. Å være i et forhold som en ønsker mer enn den andre er bare destruktivt.

(mann 43 år fra Møre og Romsdal) on. 3 jan. 18:41 Privat melding

Hei

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 21:01

Får jeg en mistanke om utroskap så gidder jeg ikke snoke og styre på for å prøve og bekrefte det. Gjør det bare slutt i stedet.
For har du først fått den følelsen/mistanken, så blir du aldri kvitt den. Og da er det bare å gjøre det slutt først som sist.