Alle innlegg Sukkerforum

Også menn blir brukt.

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 10:10 Privat melding

Det er faktisk endel sant i dette.

https://www.dagbladet.no/kultur/det-er-nok-mange-fedre-som-kunne-stemme-med-i-et-me-too/69221995

Heldigvis sluppet det selv, men sett venner bli kjørt i grøften av ex.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 des. 2017 10:42

Samværssabotasje fra begge kjønn, er så alvorlig og skadelig at det helt og holdent kan løftes og bekjempes som et eget fenomen. Uten å legge inn i furting og degradering over metoo, og at noen menn i maktposisjoner plutselig må ta konsekvenser for atferd som har vært godtatt i alle år.
Dette er et digert og alvorlig tema, og jeg kjenner mange damer som er fortvilet over fedre som ikke tar ansvar, eller gråtende barn som plutselig må bo hos fedre som aldri har tatt ansvar før de oppdaget at de slipper å betale barnebidrag ved 50-50.
Det er uansett tragedier, og barna er de som rammes.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 10:48 Privat melding

Vi har tydeligvis to forskjellige oppfatninger av dette Kiara, og det er jo interessant nok i seg selv. Min opplevelse er menn som blir utestengt og du har mottatt. For ordens skyld kjenner jeg menn som bevisst ikke har stilt opp for barn, men det er i mindretall tror jeg.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 10:50 Privat melding

Nå verken furter eller degraderer jeg metoo.
Slike holdninger vil jeg ha meg frabedt å bli tillagt meg.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 31 des. 2017 11:01

Poenget mitt med å nevne den amdre gruppen, som kanskje er i mindretall på lik linje med at det faktisk er mindretall av mødte som boikotter samvær, er at dette er et foreldreproblem, og ofrene er ungene. Forøvrig er det veldig bra for barn og fedre at det settes lys på dette med samværssabotasje, for barn har rett til begge foreldre, og jeg kjenner mange par der far nok ville vært den som hadde vært best for barna og bo mest hos.

Nå kommenterer jeg artikkelen og inneholdet i den, og jeg mener den føyer seg inn i rekken av de som ikke kan metoo være metoo og heller si at det OGSÅ er mye annen urettferdighet i verden som man ønsker å endre. Dine holdnimger kjenner jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 31 des. 2017 11:17

Og vi er mange som har sett motsatt, @Santonse. La oss heller enes om at det finnes litt av hvert, og alle som ikke ser, forstår eller hjelper til med det overordnede ansvaret og forpliktelser hva gjelder, når man har satt barn til verden, har feilet, uansett kjønn. Big time.

Men at artikkel blander inn metoo er hverken nytt, eller nyttig. Som de andre sier her, vær kapabel nok til å holde slikt adskilt. Nok av problemer å ta av. Dessverre.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 11:17 Privat melding

Da forstår jeg Kiara. Og forøvrig er jeg enig. Metoo er en viktig kampanje som burde stå "alene". Jeg sikkert mer til innholdet i artikkelen og tenker vel også at metoo hadde ikke trengt å bli nevnt.

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 31 des. 2017 13:42 Privat melding

Jeg skjønte ikke denne:"vi har tydeligvis to forskjellige oppfatninger av dette, og det er jo interessant i seg selv". Why?

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 31 des. 2017 14:39

For å vite hva mødre gjennomgår så må menn gå i deres sko. Kjenner mange kvinner der menn ikke stiller opp, menn som ikke vil være fedre, fedre som i forhold er fraværende og etter skilsmissen kommer med krav-og når barna ikke vil være med dem så skylder de på mor, fedre som 10-15 år senere dukker opp og tråkker på mor/barn fordi det er deres rettigheter det gjelder selv om de forlot barn som ble såret og sinte og fedre som glømmer barna fra 1. forhold når barn i forhold 2 dukker opp.

Mange menn har det med å si at kvinner er mye verre.
- vold i forholdet: så agerer menn som en gruppe og sier kvinner er mye verre.
- voldtekt: så fordømmer de ikke, men henger på en kvinner gjør det og.
- far er fraværende: nei mor er verst, hun er den som skader forholdet.
- metoo kampanjen: lite fordømmelse av menn. Kvinner trakasserer menn, kvinner ligger seg til topps, kvinner klager når de ikke får det som de vil.
- En og annen reklameplakat av en halvnaken mann, der forholdet menn/kvinner er 1:10000: Kvinnegruppen Ottar klager at kvinner blir brukt som sexobjekter, men vi ser at menn har det mye verre.

Dette er kun noen reaksjoner som menn har kommet med. Kvinner er verst uansett. Når menn blir tatt i noe, så sier de at kvinner er mye verre. Store mørketall i tillegg.
Menn tenker ikke på individnivå, men som gruppe. De tenker som religiøse grupper, der gjør du noe mot 1, så har du gjort mot alle i den gruppen.:-)

Mange norske menn er konservative og ønsker seg samfunn med patriarkalske trekk.

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 31 des. 2017 14:46

Helt idiotisk artikkel, spør du meg. Koblingen til "metoo" og seksuell trakassering er rimelig søkt. Spekulativ, legger opp til en skyttergravskrig mellom kjønn. Bruker metoo for alt det er verdt, utnytter kraften og blesten rundt den kampanjen til å fremme en helt annen sak?, skaffe seg litt medieomtale selv? komme i avisa ?...:/

Saken som tas opp er sikkert relevant nok, den. Sikkert mange/ noen menn som opplever seg sabotert av mor. Den saken kunne vært løftet ved f.eks. ta opp hvor viktig fars tilstedeværelse og deltakelse i et barns liv er, pekt på hva barn, fedre, mødre, og samfunnet taper på at far ikke blir prioriter med hensyn til deltagelse i sine barns oppvekst, at barn har rett til kjenne sitt opphav, samvær og knytte bånd til begge foreldre osv.
Istedet blir saken sauset sammen med metoo. Synd.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 14:59 Privat melding

Hun henviste til at hun kjenner til saker der far ikke stiller opp, men min opplevelse er at kvinner ofte ikke lar far stille opp. Jeg vet at far ikke stiller opp i noen saker, men inntrykket er at det er flere sier hvor far ønsker å være del men mor nekter en andre veien. Forøvrig tviler jeg ikke et sekund på at hun også vet at det er to leire i slike saker. Ja jeg skrev også at i sammenheng med metoo er denne saken ikke relevant. Skjønt jeg har jo også ompåstått at andre saker som nevnes i metoo kampanjen heller ikke er så relevant. Men jeg valgte og poste denne for sakens kjerne og ikke koblingen til metoo. Men mer det at menn blir brukt (dog ikke misbrukt) Om du er enig eller ei er mindre interessant for min del.. Men nå skal jeg finne frem tingene mine og komme meg avgårde på middag. Ha en fortreffelig nyttårsaften folkens.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 31 des. 2017 16:03

@Santonse: Din opplevelse er ikke alle kvinners opplevelse. Din opplevelse er din personlig og din omgangkrets sin. En manns opplevelse er ikke lik alle kvinners opplevelse som er forskjellig på individ nivå, om det da ikke er sånn at det kvinner opplever er halvparten så viktig som en manns sin.

Menn er ikke bedre enn kvinner, that's it. Og menn har store mørketall der de forlater single kvinner etter å ha vært med på å gjøre dem gravid, og mister interessen når kvinnen blir gravid fordi han vil være fri og frank.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 31 des. 2017 17:10 Privat melding

Jeg har vel strengt tatt ikke sagt at det kun er min opplevelse som er den eneste. Men jeg vet at det er mange menn som har opplevd dette. Og ikke bare i min omgangskrets. Samtidig vet jeg at menn har stukket av. Dog ikke i like stort omfang som tidligere da dette var mer "vanlig"

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 11:54 Privat melding

Jeg skal innrømme at jeg har ikke lest noe som helst annet enn overskriftene i disse meetoo-tider. Leser aldri artikler om vold og overgrep.
Hvem som trekker i tråden vet jeg og da er detaljene uinteressante. Jeg vet den onde går rundt som en brølende løve. "Tyven kommer kun for å stjele, drepe og ødelegge, jeg er kommet for at de skal ha liv og overflod" som Jesus Kristus sier.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 1 jan. 12:24

Så behagelig det må være å slippe å forholde seg til urett.

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 12:33 Privat melding

Bedre å forsøke å gjøre noe med de bakenforliggende årsakene.
Som jeg har skrevet før; "Vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men...."

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 1 jan. 12:44

Forstår jeg deg riktig når jeg oppfatter at du mener det beste du kan gjøre når du ser urett begått mot medmennesker så er ikke det å aktivt gripe inn, men å heller gjøre noe med de bakenforliggende årsakene, altså omvende de ikke-troende?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 1 jan. 13:01

Det er djevelens verk. Så om man overser det eller fnyser til det så har man overtaket. Sånn vinner man over djevelen.......

😳

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 13:02

Det kan jo være at disse er forkjempere for menn i saker som omtales, og det kan være at de kjemper tungt for den rett som skulle være helt selvfølgelig. Konsekvenser her er enorme fordi det gjelder, ens barn klarer man ikke la seile sin egen sjø. Jeg har også noen skrekkeksempler på dette i omegn, hvor menn til slutt har måttet melde pass.

I artikkelen her linkes det mot metoo av den grunn som nevnt til slutt, likestilling.

Det har opp igjennom årene blitt skreket og båret faner for likestilling, men terskelen er nok langt høyere når det gjelder å bære faner for menn, og dette emne som omtales her er nok høyst relevant. Og det verste er at det ligger i systemet, i offentlig forvalting. Dette gjelder ikke bare noen utskudd, det ligger et snev av det over hele linja.

Man ser i metoo artikler og tråder, at menn generelt får gjennomgå, og i tråder her opplever jeg at de som melder seg har en mindre toleranse for menn. Kvinner kan omtale og si hva de mener, men gud forby når mannen har en egen subjektiv oppfattelse av at ting er mer nyansert enn hva som til tider kommer fram, da er det fort gapestokken.

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 13:03 Privat melding

Absolutt..)
Det og bønn er de mektigste våpen fordi det fjerner det som trigger overgrepene.

Det er opplagt at om du faktisk er vitne til et fysisk overgrep så gjør du noe aktivt der og da, i Jesus Kristus navn..)

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 13:06 Privat melding

Det dere ikke skjønner er at den størte kampen, med de største seiere, og tap,foregår i den åndelige sfære...

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 13:07 Privat melding

Og, når djevelen ble beseiret på korset så trenger vi kun å leve i denne seieren..)..men, du må vite at du har vunnet OG handle på det.

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 13:08 Privat melding

Men, det er klart, først må du jo tro på dette..)...og, da er vi tilbake ved omvendelse...

(mann 52 år fra Oppland) ma. 1 jan. 13:10 Privat melding

Et menneske kan oppnå mer med bønn, enn tusen politikere som kjemper mot et problem.

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 13:27

Det kan jo være at disse er forkjempere for menn i saker som omtales, og det kan være at de kjemper tungt for den rett som skulle være helt selvfølgelig. Konsekvenser her er enorme fordi det gjelder, ens barn klarer man ikke la seile sin egen sjø. Jeg har også noen skrekkeksempler på dette i omegn, hvor menn til slutt har måttet melde pass.

I artikkelen her linkes det mot metoo av den grunn som nevnt til slutt, likestilling.

Det har opp igjennom årene blitt skreket og båret faner for likestilling, men terskelen er nok langt høyere når det gjelder å bære faner for menn, og dette emne som omtales her er nok høyst relevant. Og det verste er at det ligger i systemet, i offentlig forvalting. Dette gjelder ikke bare noen utskudd, det ligger et snev av det over hele linja.

Man ser i metoo artikler og tråder, at menn generelt får gjennomgå, og i tråder her opplever jeg at de som melder seg har en mindre toleranse for menn. Kvinner kan omtale og si hva de mener, men gud forby når mannen har en egen subjektiv oppfattelse av at ting er mer nyansert enn hva som til tider kommer fram, da er det fort gapestokken.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 14:22

Så glad for at jeg tok med meg rett fot inn i det nye året! Opp med hodet guttær; det er et nytt år, med 365 blanke dager å fargelegge med latter og glede.

Vi kvinner har reist oss opp, og ut av mye gjennom historien, dere klarer sikkert «å riste av dere» ometoo. Hvis dere vil. Skal dere se. Eller skal vi legge plaster på? Med Ole Brumm, kanskje?

Trøste. Og bære.

Skjult ID med pseudonym frøken-o ma. 1 jan. 14:34

..der var latterliggjøringa allerede på plass, til og med med riktig fot inn i det nye året.. godt gjort )) ps : ‘me too’ var en del av innledningen på tråden.. /

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 14:40

Vet det, sutrekopper. Det er 1. Januar. Be f*ckin’ happy (for once). Take a chill pill, frøken, and lighten the f up.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 1 jan. 15:10

Mulighetene i det nye året er mange, nå det gjelder bare å gripe dem

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 15:14

Riktig, @Tvilsom💫💫💫

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 15:18

Det betyr at man må venne seg til at tråder her fortsatt vil bli kuppet med fjas og vas skjønner jeg 😃

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 1 jan. 15:48

Det er standard forum kutyme det. Hadde du forventet noe annet på det nye året?

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 17:23

Nei.. de som er høye på seg selv vil nok fortsette med det i 2018 sikkert..

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 17:38

(kvinne 49 år fra Oppland) ma. 1 jan. 18:37 Privat melding

Dagens beste @Alice 👏👏👏

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 19:24 Privat melding

And the train goes buhu-buhu-buhu-buhu....

(mann 41 år fra Hedmark) ma. 1 jan. 19:26 Privat melding

Noen her burde se å få seg en blogg.... få litt utløp for eksponeringsbehovet sitt 😀

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 19:30 Privat melding

Hehe, good one, T, DEN satt, tenker jeg!👊

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 19:47

Tenker du på deg selv, @Tyr...?

(mann 41 år fra Hedmark) ma. 1 jan. 19:51 Privat melding

Det tror du vel ikke Alice... 😂

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 19:57

Hva jeg tror er jo helt uvesentlig. Med mindre jeg er enig. Eller?

(mann 41 år fra Hedmark) ma. 1 jan. 20:02 Privat melding

Mye uvesentlig her, er du ikke enig ?

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 1 jan. 20:02

Spot on, Alice. Alt annet enn når du er enig, er nok vare idioti og tull.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 20:04 Privat melding

Man blir fort en kverulant og dumt naut hvis man ikke er enig, ja...

Skjult ID med pseudonym my ma. 1 jan. 20:12

Godt dette ble en faenihællvettetråd om noe annet enn starten. Å bli kjørt i senk av en ex har ingenting med metoo å gjøre.

Men! Sånn ellers blir dette et strålende år for fortsatt jakt og klaff og bom og venting og tro, håp og ydmykelse, så lenge prins(esse) Vilikke'r og froskene Får-aldri-nok fortsetter runddansen.
Og forresten; Blogg kan De selv være.

Godt nytt år!

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 20:13

Indeed, ladies🎀

Så for dem som har kjørt seg litt fast:

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 20:16 Privat melding

Men, helt serr: hvorfor lar disse mennene seg bli kjørt i senk? Har de ingen fighting spirit?

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 20:25

Kanskje for mange av de som sitter og steller og stuller med sånne ting, er av typen kvinnfolk, tror vi har noen veldig gode eksemplarer av de i tråden her nå faktisk 🙈

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 20:30 Privat melding

Der var du, MED pseudonym.... Så du mener at mange fedre blir veike i møte med kvinnelige saksbehandlere, familierådgvere etc?

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 1 jan. 20:31

Kverulantkvinner
til plage og besvær
Kritiserermegkvinner
ødelegger mitt begjær
Jeg vil ha dikkedamer
som nikker søtt og blidt
mens jeg sutrer over
uretten
som mannen nå er gitt.😓😰😢

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 1 jan. 20:32

(jeg har ikke strøm i dag, og eneste underholdning er mobilen)

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 20:46

Tror ikke fedre flest er veike i slike situasjoner, men som jeg sa det ligger litt i systemet også. Treffer man i tillegg på et slikt nesevist skrekkeksemplar av ei maktsyk burugle, blir ting fort veldig komplisert. Enkelte kan det kunsstykke å koke suppe på intet 😅

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 20:51 Privat melding

Du skriver at det "ligger litt i systemet", hva mener du? Hvordan får nesevise skrekkeksempler av maktsyke butikker (hva er det forresten?) overkjørt en far med ryggrad, som står opp for sine rettigheter og kjenner lovverket?

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 20:52

Man er jo selv beviset på hvordan man håndterer ting, og hva gjør ut av livet. Både med og uten barn. Men enklest å skylde på systemer og «burugler». Det med suppe er sant. Kokes mye suppe her inne.

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 20:55

Du vet hva jeg mener Des.... men jeg gidder ikke "kverulere" med deg her jeg, hadde egentlig bestemt meg for å konsekvent ikke svare deg og et knippe andre, som et nyttårsforsett 😂 Men jeg glemte meg 🙈 Full skjerpings her nå...

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 20:57 Privat melding

Nei, jeg vet ikke hva du mener, derfor spør jeg. Kan du ikke komme med noen eksempler da?

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 21:06 Privat melding

Ingenting...... Da blir det bare stående som en hul påstand, da. Greit for meg👍

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 21:18 Privat melding

Det er vel ingen tvil om at kvinner vinner frem oftere enn menn i fordelingssaker for eksempel des. Alt fra NAV går automatisk til kvinnen. For eksempel brev om faren sin permisjon. Min venn er en av de som tok saken høyt opp og vant gjennom da han mistet noe angående permisjon fordi hun fikk brevet og ikke han.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 21:20 Privat melding

Jeg måtte søke om barnetrygd, det slapp min ekskone. Jeg måtte bevise at jeg har datteren min 50 prosent, det måtte ikke min ekskone. Hvorfor? Jo selvsagt! Det er jo fordi hun er mor til barnet det...

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 21:23 Privat melding

Hva har det der med å bli kjørt i senk å gjøre?

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 1 jan. 21:27

Dere må ikke glemme en liten detalj her. Barnet er inni kroppen til mor frem til det blir født. En mann kan velge om de vil forholde seg til barnet, det kan ikke mor. Det er MANGE menn som har valgt bort barnet sitt, og historisl sett slapp disse mennene fra både ansvar og skam. Det er det spm er utgnagapunktet og normalen for kultur og praksis vi har i dag. Har menn endret seg, skal kultur og praksis endre seg. Men det går å kjempe for den endringen og stå opp for barnets rett til å ha en far, uten å sause det til med at det er skikkelig urettferdig at damer får flere rettigheter og rett til å slippe å la seg trakassere seksuelt. Vi lever i en historisk kontekst, og det er faktisk menns ansvar å vise at menn er foreldre som er der. Kvinnen har ikke valg, og kan ikke kreve at en som ikke vil er der. Menn har et valg, og kan kreve å få være der men må ta sin andel av ansvaret.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 21:35

Uvitenhet er også en greie. Jeg kan bekrefte at det er en hel del som IKKE går automatisk gjennom NAV, selv om du er kvinne. Det er like mange ulike historier og erfaringer, som det er mennesker på begge sider av bordet - uavhengig av kjønn. At DET er vanskelig å godta, er fascinerende på mange nivåer.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 21:40 Privat melding

Des. Du spurte eksempler. "Ligger litt i systemet" Alice, jeg snakker ikke om alle tjenester nav har...

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 21:40 Privat melding

Ikke sant, Alice....

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 21:43 Privat melding

Men, seriøøøøøøøst, santonse, VIRKELIG?!? Henger menn seg opp i slike filleting (også). Altså, NAV holder INGEN i hånda, det er bare å manne/kvinne seg opp og bruke sin undersøkelsesplikt....

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 22:00 Privat melding

Des. Fri for argument? Filleting når nav sender brev til mor som angår far?? Filleting? Jeg syntes ikke det er filleting at alt blir gjort automatisk for mødrene. Registrer at du syntes det, da er vi uenig.. enkelt og greit. 😊

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 22:02 Privat melding

Ok, så da er det NAV som kjører menn i senk, ikke moren til deres barn. Skjønner.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 22:15 Privat melding

Hehe

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 22:16

Fin hersketeknikk du har der... Des

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 22:18

Vel, noen av oss kjenner til motsatt, @Santonse. Igjen: NAV gjør ikke alt automatisk, takk, fordi du er mor. Er du morsom eller? Det du nevner skjer andre veien også. Kjenner du til absolutt samtlige saker som går gjennom NAV systemet? Jeg snakker faktisk om nevnte problemstilling.

Så istedenfor å gjenta meg selv, se forrige kommentar fra meg.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 22:24 Privat melding

Og, her er det snakk om små utbetalinger og permisjonsspørsmål. Hvis en far blir kjørt i senk av ikke å, automatisk, få noe fra NAV, hvordan står det til med økonomien ellers da? Har har råd til å ta vare på barnet/barna? Hvis han blir kjørt i senk av systemet, når han kjemper for det mest dyrebare han har..... Er det ikke meningen at man skal kjempe med nebb og klør for det man tror mest på, og det som betyr mest for en?

Det gjør jeg.... For helse, for barn og barnebarn, for jobb og god økonomi...

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 22:30 Privat melding

Klarte du å finne hersketeknikk i noe jeg skrev, Tyren? Fortell!

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 22:36 Privat melding

Vi skal ikke trenge å kjempe, det er poenget. Disse tingene er "små" men likevel viktig. Skulle likt å se hva som hadde skjedd om det var omvendt. At kvinnen måtte få et signert papir fra far på at barn er der 50%. Eller at du måtte kontakte skole for å få samme informasjon, ja eller lege/tannlege. Så kan jo du bare synes det er så uviktig du ønsker, det betyr meg ikke så mye egentlig.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 1 jan. 22:37

Det blir vel sendt dit barnet har postadresse.....

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 1 jan. 22:39

iallefall blir min datters brev sendt hit og min sønns brev sendt til far. Det som er relevant taes bilde av og sendes på melding oss imellom.

Skjult ID med pseudonym Kiara ma. 1 jan. 22:45

Sitter og ser på overskriften til denne tråden, også menn blir brukt. Hadde ikke artikkelen surret det så til med metoo og samværssabotasje, er jeg helt enig. Menn blir brukt, utnyttet, misbrukt, trakassert, utsatt for overgrep og mishandlet. Det er fenomener som ikke bare et kjønn opplever, men individer og individuelle forutsetninger i relasjoner.

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 22:45

Oj, mye du ikke vet, @Santonse. Eller bare vil du ikke vite, eller "høre" når jeg skriver at slike ting skjer andre veien også? Hvis du haddde visst hvor mye "viktig" som går galt motsatt vei, så hadde du kanskje toet din bastanthet noget.

Evner, eller vil man ikke forstå at det skjer like mye rart og urettferdig som det er saker og personer, eller er det slik at menn kun tror at det skjer mot DEM, og ikke avhengig av kjønn? Jeg vet om mange damer som ser urettferdighet der den skjer mot far i "systemet", like mye som når den skjer mor. Gjelder ikke det hos menn, @santonse? Men jeg oppfatter lite forståelse for kvinners kamper (både i, og utenfor systemet). IGJEN.

Godt nytt år! (så får de som vil stå fast i egen smørje.)

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 22:46 Privat melding

Men, ER det å kjempe? Virkelig? På NAV står det vel at man må dokumentere feks delt bosted, eller omfang av samvær. Jeg har søkt om stønader siden jeg har en barn med funksjonsnedsettelser, og har da alsri følt det som en kamp. Disse vurderes med jevne mellomrom, og da må mye dokumenteres. Har ALDRI følt at jeg har kjempet, jeg har bare gjort det som forventes av meg.

Aleneforeldre med barnehagebarn må feks søke om støtte til barnetilsyn, overgangsstønad etc, ingen automatikk der. Noen slappinger synes nok dette er grusomt mye jobb, men det sier mer om de enn om NAV.

Er det viktig å få info fra tannlege, forresten ?

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 1 jan. 22:51

Og ellers, som @Des sier.

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 22:52

Men start med å lese boken av denne forfatteren da, jenter... eller fares det bare med løgn, er det hva dere mener ?

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:03 Privat melding

Men Alice se hva jeg skriver da! Jeg sitter at: mor må ikke søke barnetrygd (kommer automatisk til mor. Utvidet må hun søke) (far må BEVISE at han har barnet 50% for å få barnetrygd. Mor blir i de fleste tilfeller tildelt omsorg ved tvist (google is your friend) Jeg er heldig, min ekskone er fantastisk på mange måter, men min venninne er ikke like fantastisk. Hun gjorde det slik at mannen ikke får samværsrett på 50% hun nektet å flytte den tvisten å signere på at far hadde barnet halve tiden (noe han hadde på det tidspunktet) Hvordan skal han kjempe? Kidnappe barnet? Han tapte i rettssak (mor skryter av denne saken, så er ikke en skjult side jeg ikke vet om) Mor flyttet til annet fylke med barnet. Far hadde da ikke andre valg enn å flytte etter. Uten sukker jobb og uten omgangskrets. Kom ikke å fortelle meg at dette er like lett for menn å gjøre! Hva jeg ønsker å vite angående informasjon fra tannlege des det blir mitt problem. Ikke bagatellisere mitt behov er du snill. Du har søkt om stønader ja des, men som jeg skriver tidligere, dette handler ikke om andre saker enn forskjellsbehandling mellom mor og far. Har ikke ett pukk med dine barn som har funksjonsnedsettelse å gjøre. Og Alice, hvor mye viktig for galt motsatt vei? Opplys meg, jeg er tydeligvis uvitende? Er ikke uten grunn at regjering i sin tid gikk inn og overkjørt NAV angående brev stilt til far, men sendt til mor. At dere faktisk oppstår at far har like rettigheter som mor er egentlig litt underholdende.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:03 Privat melding

Hva slags bok er det snakk om?

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:05 Privat melding

Lurte jeg også på. 😂 Bladde litt nedover for å finne ut, men fant ikke noe 😂

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:06 Privat melding

Og forresten. Hva vet du om oss siden du kan kalle oss (i og med at du bare slang den ut uten mål) slappinger?

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 23:06

Du som er en så ivrig og skarpskodd debattant i denne tråden må vel ha fått med deg det, des...

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 23:07

Camilla F. Pettersen, cand. scient og forfatter av boka «Samværssabotasje

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:09 Privat melding

Hvem har bagatellisert dine behov, santonse?

Og, altså, jeg klarer ikke å kalle slike ting som du ramser opp for forskjellsbehandling, de finnes jo ikke graverende eller ødeleggende på noe vis. Legge frem dokumentasjon på samvær, hvor vanskelig kan det være?

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:11 Privat melding

I utgangspunktet er ikke det vanskelig des. Ja om vi ikke tar de sakene der mor velger å være vanskelig da.....

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:11 Privat melding

Hvorfor bytter du til pseudonym hver gang du skal slenge med leppa, Tyren? De fleste her vet jo hvem du er.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:13 Privat melding

Hvilke flere pseudonym bruker han da?

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:14 Privat melding

"I utgangspunktet er det ikke vanskelig ". Ok, kanskje greit å forholde seg til det da? Ja, hva med de sakene der mor velger å være vanskelig? Er det verre med en vanskelig mor enn en vanskelig far?

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:15 Privat melding

https://www.vg.no/nyheter/meninger/samlivsbrudd/moedre-motsetter-seg-delt-bosted-naar-samlivet-tar-slutt-uten-gode-grunner/a/23993375/

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:16 Privat melding

Som sagt. Jeg sier det igjen. Stort sett sitter MOR og saboterer.

Skjult ID med pseudonym person ma. 1 jan. 23:17

Det som er rart er at det virker ikke som om kvinner vil ta ansvar for at de behandler fedre dårlig.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:18 Privat melding

Hvilke samliv tar slutt uten gode grunner?😃

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:19 Privat melding

Men fedre tar ansvar for det motsatte, person?😃

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:21 Privat melding

Godt poeng, Solstjerna 👍

Skjult ID med pseudonym person ma. 1 jan. 23:22

Ingen grunn til å gå i forsvar, jeg forventer ikke at du, eller noen andre kvinner skal gjøre det. :) Det var egentlig bare en bemerkning.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:25 Privat melding

Forsvar? Hvor da?

Skjult ID med pseudonym Haakon ma. 1 jan. 23:25

"Mødre motsetter seg delt bosted når samlivet tar slutt - uten gode grunner"

"Det finnes flere årsaker til at mange barn ikke ser sine fedre. Den største konfliktdriveren i dagens situasjon synes å være mødre som uten gode grunner motsetter seg delt bosted når samlivet tar slutt"

Sikkert ingen samliv som tar slutt uten gode grunner, men det var nå ikke det artikkelen handlet om da :p

Uten at jeg skal gå god for hva: "CAMILLA F. PETTERSEN, forfatter av boken Samværssabotasje, utgitt av Aschehoug." har som grunnlag for artikkelen sin ;)

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:28 Privat melding

Det er forskjell på et forhold som tar slutt og nekte samvær med barnet.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:29 Privat melding

I 2000 fikk mor omsorg i 96 av 100 saker. Det betyr ikke at far er en dårlig omsorgsperson.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:33 Privat melding

2000, altså 17 år siden.....
At mor fikk hovedomsorg i 96% av sakene i 2000 betyr heller ikke at alle de møderene saboterte eller ønsket hovedomsorg/lite samvær for far uten grunn. I de 96% er det masse, masse grums som fedrene er ansvarlig for også.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:35 Privat melding

Dette var den første artikkelen jeg kom over. Trenger med at tallene er penere nå. Men du tror vel ikke at det er så mye grums at 96 % av sakene er"riktig"

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:37 Privat melding

Hva er "riktig " i dine øyne da, santonse?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 1 jan. 23:38

Heldigvis har den statistikken endret seg mye @santonse.

I 2012 hadde 25% av skilsmissebarn delt bosted, en tredobling fra 2002.

Gjennomsnittlig antall dager med samvær hos "den andre" har også økt de siste årene, dvs. at når barnet bor mest hos den ene forelderen så har antall dager hos "den andre" økt og er nå 8 dager.

Kilde: https://www.bufdir.no/Statistikk_og_analyse/Oppvekst/Familie_omsorg_og_relasjoner/Barn_og_samlivsbrudd/

Skjult ID med pseudonym person ma. 1 jan. 23:39

"I de 96% er det masse, masse grums som fedrene er ansvarlig for også."

Se der, forsvarsposisjon :)

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:39 Privat melding

Riktig er at far blir vurdert på et skikkelig vis. Ikke at saken er forhåndsdømt på grunn av slik har det alltid vært. Noen utdrag fra artikkelen.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:40 Privat melding

Eneste løsning for pappa er da å gå til søksmål. Et søksmål som ofte tar ett år og koster flesk. Med status som alenemor har kvinnen i svært mange tilfeller krav på fri rettshjelp. Når saken endelig kommer opp til doms, vurderer retten hva som er barnas beste under nåtidige forhold. Med det mener jeg at moren har hatt ett år på å sette barna opp mot pappa, forklarer Rækken.

Mindre rettsbeskyttelse enn ved bruktbilkjøp
Selv etter at en dom om samvær foreligger, kan moren fortsette å sabotere, ifølge Rækken.

- Mor kan anke helt til høyesterett. En utmattelsestaktikk jeg ikke unner min verste fiende og som de færreste holder ut, sier Rækken. - Tvangsbot ilegges så godt som aldri. I praksis har pappa mindre rettslig beskyttelse til sine egne barn enn til bilen ved bruktbilkjøp, sier han.

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:41 Privat melding

Ja heldigvis blitt bedre nå tvilsom.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:45 Privat melding

Jeg tenker at noen mødre vinner frem fordi DE er den beste omsorgspersonen, sett med rettens øyne. Jeg tenker at noen mødre vinner fordi far ikke interesserer seg for barna, annet enn for å slippe de som utgiftspost. Jeg tenker at mange mødre vinner fordi de har klart å overbevise de som må overbevises.
MEN, begge foreldre har akkurat de samme mulighetene til å bevise at barna er best tjent med å bo hos h*n. Jeg synes det er naivt å tro at det er systemet sin skyld at utfallet blir som det blir. I saker hvor avgjørelsen ankes, hender det jo at det blir helomvending. Skal man plutselig TAKKE systemet da?

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:48 Privat melding

Jeg tror ikke du helt forstår begrepet "forsvarsposisjon", P😃 Er du i angrepsposisjon?

Gjennomsnittlig antall dager i 2012 var 8 dager i måneden. Tenk på alle de som drar NED det snittet da, alle de fedrene som IKKE kjemper for mest mulig tid med barna sine.... Fortsatt mange av de...

(mann 39 år fra Buskerud) ma. 1 jan. 23:49 Privat melding

Om du leser det avsnittet jeg la inn. Sp stor det at saken kan ta et år og koste flesk, mens mor ofte for fri rettshjelp. Samme mulighet?
Og jeg vil nå påstå at det koster MER å ha min datter hos meg annen hver uke (utgifter til mat, klær, utstyr, aktiviteter) en hva det ville kostet meg å betale bidrag, så det er ikke mye til argument. Naivt å tro det? Jeg vil si at det er naivt å tro at det ikke er systemet.

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:51 Privat melding

DET er jo en paranoid påstand, det at "mor har hatt et år på å sette barna opp mot far".

"Med "status" som alenemor har kvinnen i svært mange tilfeller krav på fri rettshjelp". Ja, og så?

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 1 jan. 23:52

Ta deg en bolle nå des... sett deg heller ned og bruk dine skarpe evner som omsorgperson og sug til deg litt mer ut av systemet..

(kvinne 47 år fra Akershus) ma. 1 jan. 23:53 Privat melding

Hva mener du, Tyren? "Skarpe evner som omsorgsperson", hva er det for noe? Og hva mener du med det siste?

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 2 jan. 00:03 Privat melding

Du sier: begge foreldre har akkurat de samme mulighetene til å bevise.... Nei de har ikke de samme mulighetene når mor ofte får dekket kostnadene (fri rettshjelp) og far ikke får dette.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 2 jan. 00:05 Privat melding

Ja kanskje en paranoid påstand, men det skjer. Ingenting i den påstanden som konkluderer er det?

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:07

Driver dere å fekter her inne?

Kjenner jeg er glad for at jeg ikke har erfaring personlig med sabotering den ene eller den andre veien.
Men det er bra det er fokus på problematikken. Sabotering pga egoisme er stygt og bør slåes hard ned på.

Om samværsdelingen er gjort med barnas beste som eneste fokus derimot og den ene føler seg som en taper og sitter igjen med en følelse av å bli sabotert.... den er skummel.. jeg tenker at mange også kjenner på den.

(mann 39 år fra Buskerud) ti. 2 jan. 00:10 Privat melding

Bare en sakelig uenighet 😉 ja jeg er også fryktelig glad jeg slipper slikt.

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:15

Det er jo tydelig at du har spisse albuer des... klarer å klore til deg det meste forstår jeg..

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:16 Privat melding

Og da tar du IKKE med at mor "ofte" har krav på det pga lav inntekt, og at hun ALDRI hadde hatt en sjanse til å prøve sine interesser i retten, hvis far truer med rettssak? Siden du velger å bruke ordet "ofte", så kan det jo være greit å ta med at kvinner OFTE tjener mindre enn menn. OFTE er dette pga hun har ofret utdanning og karriere for å kunne bli mamma, mens far OFTE har fortsatt sitt løp i arbeidslivet. Synes du det er urettferdig, at begge foreldrene har de samme mulighetene til å møte i retten?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:17 Privat melding

Hva er det du forstår at jeg klarer å klore til meg, Tyren?

Skjult ID med pseudonym AHE ti. 2 jan. 00:17

Som eneforelder til mitt barn hele hans liv - vil jeg si at systemet legger ikke bare tilrette .
Jeg har måtte bevise flere ganger for nav at faren til barnet ikke har vært tilstede i barnets liv - og det er jo lett når faren ikke gjør seg tilgjengelig overhodet.

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:21

Det du skulle mene å ha krav på, og det er ikke lite forstår jeg...

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 2 jan. 00:21

Nemlig, @AHE. Men disse variablene er det noen som ikke vil ta inn over seg. Tydeligvis. Har mange eksempler å komme med. Men vil ikke bli personlig eller utlevere andre.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:22

Hva er det egentlig du driver med nå @tyren?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:23 Privat melding

Hvor får du dette fra, Tyren?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:26 Privat melding

Hvor mye er det snakk om, slik du forstår det da, Tyren?

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 jan. 00:31

Tyren hvor langt er du villig til å synke når noen først hat fornærmet deg?

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 2 jan. 00:32

Hvem var det som nevnte hersketeknikker igjen?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:33 Privat melding

Jeg synes egentlig bare synd på han......

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:35

«Er det ikke meningen at man skal kjempe med nebb og klør for det man tror mest på, og det som betyr mest for en?

Det gjør jeg.... For helse, for barn og barnebarn, for jobb og god økonomi...»

«Altså, NAV holder INGEN i hånda, det er bare å manne/kvinne seg opp og bruke sin undersøkelsesplikt....»

«Så du mener at mange fedre blir veike i møte med kvinnelige saksbehandlere, familierådgvere etc?»

«Men, helt serr: hvorfor lar disse mennene seg bli kjørt i senk? Har de ingen fighting spirit?»

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 00:36 Privat melding

Oj oj ...noen som føler seg tråkket på her i tråden eller hva foregår?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:37 Privat melding

Stalker du meg, Tyren? Skulle ikke du skjerpe deg, og holde nyttårsforsettet ditt? Du skrev det selv. Hva er poenget ditt med å kopiere ting jeg har skrevet? Undervurderer du folks evne til å lese selv?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:38 Privat melding

Aner ikke, Værenkjeks, (nesten) alle har klart å være saklige i kveld, og droppe personangrep.

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 2 jan. 00:39

Ser ikke noe grunnlag for «poengene» du prøver å plassere på @Des her, @Tyren. Men et forvaklet syn på ting fremstår du som du har.

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 00:40 Privat melding

Noe er det som gnager @Tyren 🤕

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:40

Du lurte på hvor jeg hadde det fra, utfra for eksempel disse sitatene, kan man forstå at du ordner deg greit. Mens de veike menn får skylde seg selv 😃

Men du er i båt med endel flere her skjønner jeg

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:42

Hva med disse utsagnene er det noe i veien med? Skjønte ikke jeg. Er vel ingenting med disse som svarer for påstand om å gjøre det personlig rellatert til at DES karrer til seg som det blir hentydet til.

Må da gå an å diskutere temperert uten å bli useriøs

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:43

Hvilken båt?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:43 Privat melding

Du er helt på jordet med det tullet der, Tyren.
Hvem er "man", bortsett fra deg selv?

Du har ennå ikke svart meg på mine tidligere spørsmål, har du tenkt til å gjøre det?

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:45 Privat melding

Hvordan DU velger å tolke ting jeg har skrevet, plukke det ut av sammenhengen og forsøke å få det til å se ut som noe annet enn det er, får virkelig stå for din egen regning. Det du driver med, er søren ikke mye sunt....

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:46

Båten med å ordne seg greit har seilt forbi meg iallefall.....

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:50 Privat melding

Jeg aner ikke hva "ordne seg greit" betyr engang....

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:51

Nei... du får følge med i tråden da vet du hønemor, hun har bagatelisert problematikken tråden igjennom. Og problemet hentydes flere ganger til at menn er veike.. Så da er det jo lett å forstå at dette er et kvinnemenneske som vet å ordne seg...

Men et annet fenomen som kan knyttes opp i mot temaet er kanskje det vi er vitne til her nå i kveld, at en del av dere kvinnfolk fort samles i flokk...

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:52 Privat melding

Hva betyr "dette er et menneske som vet å ordne seg"? HVA, helt konkret, er det jeg har ordnet meg?

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 2 jan. 00:53

Og det gjør ikke menn? I flokk altså...

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 00:55

Utover det at det ser ut som at det hentydes indirekte om å utnytte systemet.... noe som jeg regner med at tyren ser om han legger viljen til.. for jeg tar det som en selvfølge at det ikke er med vilje og med hensikt😳
..... Så kan den båten forlise for min del.

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 2 jan. 00:56

Så takknemlig for at jeg vet at det finnes trygge, sterke, fremoverlente, humoristiske, oppegående, omsorgsfulle og empatiske menn der ute, ellers kunne vi jo bare snudd i døra til 2018 og løpt motsatt vei. Phew😅

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 00:56 Privat melding

Dette er jo rett underholdene!
Hva skulle forum gjort uten sure og krenkede medlemmer?

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 00:57

Tror du klarer å konsumere hva "ordne seg greit" betyr des... Det later ikke til at du har store problemer med å ta til deg ny lærdom.... ref : undersøkelsesplikt...

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:57 Privat melding

Ja, litt fornøyelig, inn i dag 2, 2018🙊

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 00:58 Privat melding

"Vi ordner oss" burde nesten bli det nye mottoet til den kvinnelige delen her på forum 😇

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 00:59 Privat melding

Hæh, Tyren?????? Hang du deg opp i DET ordet?😂
Men altså, dette er dine påstander, kanskje du skulle vist deg som en mann, og stått inne for dem/forklart hva du mener?

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 jan. 01:00

Det er fordi vi er så gysla god på å ordne oss og karre til oss ting på NaV, at vi kan være på forum. Blir så rik at vi har råd til å være medlem, og ikke trenger vi menn til å forsørge oss. DET er noe dritt, for da kan vi snakke dem midt i mot.

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 01:03

Er noen slue reveenker her tror jeg ja... 😂 😂

Skjult ID med pseudonym Hønemor ti. 2 jan. 01:04

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 01:05 Privat melding

Tror du Tyren får årets pris for å være fordomsfri - ikke verst å få det så tidlig på året .

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 2 jan. 01:06

Sov godt dere søte og sjarmerende forum jenter 😘 😘

Sånn avslutningsvis; jeg regner med det bare er å ta kontakt med deg når jeg skal fylle ut diverse skjema, Des... 😉

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 01:06 Privat melding

Jeg får litt sånn "mann som hater kvinner" wibes her....

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 01:07 Privat melding

Hvilke skjema, Tyren?

(kvinne 49 år fra Oppland) ti. 2 jan. 01:18 Privat melding

Wow igjen @jolly, du vet å velge ditt publikum.
Oppfordrer deg til å slette disse to innleggene dine.

Skjult ID med pseudonym Lurerpå ti. 2 jan. 01:23

Det er flere menn i alle yrkeslag, politiske miljøer som tier veldig om kvinner som klår.

(mann 41 år fra Troms) ti. 2 jan. 01:25 Privat melding

dere.. er de beste publikummet som kunne tenkes
fordi jeg er ikke så heldig å få en av dem til meg.. eller ti, basicly det samme, men her kan faktisk noen prøve benekte, forsvare.. whatever.. så plutselig kommer det ut.. når noe som ikke er kjent av TUSEN grunner.. fordi ikke innholdet, men reaksjonene

(mann 41 år fra Troms) ti. 2 jan. 01:27 Privat melding

påstand, svada.. kanskje løgn nå right? Må skje noe mere før selv politiet må bekrefte at vi har.. ikke akkurat sverige her, men.. avlegger av oslo

(mann 41 år fra Troms) ti. 2 jan. 01:28 Privat melding

og da når folk hører det.. brenner vel bilene, ned, helst med de som kan sikkert identifiseres inni spør du meg

(mann 41 år fra Troms) ti. 2 jan. 01:38 Privat melding

nesten et helt avsnitt er blanda sammen met et annet og bare rot.. fordi jeg måte dele, så ser ut som jeg sier.. de alle styrte med den der stor saken, som var en LITEN sak i tromsø, men eksporderte i oslo.. JEG hadde det som bar hvem som var gode sjåfører, deltid, men bodd i norge noen år, men nå er det så mye endringer at få kan engelsk

(mann 41 år fra Troms) ti. 2 jan. 01:49 Privat melding

nå liker jeg politiet mindre enn somalske rapister omtrent, eller er en tie der

Jeg sa at de fikk kontrollen over 20 milliner kr ja? Jeg leste det i avisene om de 20 ilo heroin i en bil utfor en adresse tilhørende et kontonummer..

Men sto ingenting om penger, enda jeg hørte om DET først...

Men så er det greia med nnpf.no norges narkotikapolitiforening.. Gå til nettsiden der.. og bestill f.eks 100 plasser på 3500 kroners seminar for "identifisering av bruk narkotiske midler" og se hva optins du får ti betale med :D

Skjult ID med pseudonym my ti. 2 jan. 02:33

Er du også blitt brukt, Jollycola? Er det det du prøver å si?
° ° °
°
🐠

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 06:24

Det at mor automatisk får barnetrygd er logisk. Mor får 2 mnd etter fødselen automatisk et vedtak fra Nav om utbetaling av barnetrygd. Nav har fått opplysninger om fødselen fra folkeregisteret.
Det å utbetale til mor skaper forutsigbarhet på en rettighet der de allerede vet hvem den ene av foreldrene er og dets binding til barnet. Mor føder barnet og melding går ut. Barnet får også eget fødselsnummer og blir en ny borger. Myndighetene betaler automatisk ut til den som føder. Kan ikke bruke tid til å søke etter fedre da det ikke er alle mødre og fedre som bor sammen ved fødselen. Det er mange mødreskjebner med hver sin historie. Enslige mødre har mange ganger en far til barnet som ikke er rede til å bli far. Kan se for at en slik far får barnetrygd utbetalt. Da er det ikke sikkert at de penger går til barnet.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 07:10

Synes synd i døtre av menn som mistenkeliggjør metoo kampanjen. De får ikke mye støtte om de blir utsatt for sextrakassering.

Menn gjør seg selv til ofre hver gang det kommer opp historier om maktmisbruk mot kvinner.
Hvor er alle menn som sier at sånn oppførsel mot kvinner vil ikke jeg som mann være med på? Hører kun menn som sutrer.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 08:25

Jeg kjenner ingen menn som mistenkeliggjør metoo kampanjen. Vi vet jo at det finnes menn som oppfører seg sånn. Det skal visst være like utbredt med kvinner som oppfører seg ufint, noe jeg heldigvis ikke har opplevd særlig mye av. Menn tar nok litt lettere på dette og ser ikke seg selv som ofre like lett. Jeg kan huske et kyss i nakken fra en ganske beruset dame som var kanskje 10 år eldre. Husker det som ekkelt, men det er jo ikke noe som ødelegger livet akuratt.

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 09:57 Privat melding

De mennene (og kvinnene) som bagatelliserer og latterliggjør kampanjen, jeg lurer på hvorfor.... Jeg skriver "kvinner" i parentes fordi det hittil har vært overvekt av menn son gjør dette. Uansett om det er større skala eller uskyldige kommentarer/hentydninger/fysiske "tilnærminger". Hvorfor må man, kvinner som menn, bruke seksuell tilnærming for å komme i maktposisjon ovenfor en annen person?

Skjult ID med pseudonym Fr.Positiv ti. 2 jan. 10:06

Retten må gå sin gang.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 10:28

@Kravstor: Da lukker du øynene hvis du ikke har fått det med deg. Gått så langt at det har kommet egne artikler om det i enkelte aviser.
Og du selv klarer ikke å nevne kampanjen uten at "kvinner like mye" slenger seg med. Det har blitt så vanlig å høre norske menn si det. Sier norske menn fordi menn fra andre vestlige land fordømme enkelte menns oppførsel uten å slenge på en - kvinner ikke bedre - bisetning.

Ja kvinner gjør det og, men ikke like mye utbredt. Dette gjelder spesielt i karriere sammenheng fordi det fremdeles er mannens verden i mange yrker. Det at det er det er ikke mannens feil alene pga mange kvinner vegrer seg å ta sjefsjobber.
Metoo kampanjen har vist at førende leger som er mentorer for kvinnelige studenter, mentorer i kunstens verden, små og store sjefer innen musikkbransjen, opera og mange andre områder driver med sextrakassering. Det at mannlige mentorer innen medisin driver med dette har rystet meg.

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 2 jan. 10:59 Privat melding

Det er ganske ulogisk å tenke/tro at det er like mange kvinner som oppfører seg ufint, som menn.
Fact: oddsen er langt større på et utested, en konsert, her inne, i arbeidslivet, nære relasjoner etc, for at det er menn som begår overtramp. Hvis noen nekter på det, vil jeg gjerne lese begrunnelsen , UTEN barnslig fjas. Jeg forstår ikke behovet til enkelte for å fortelle om episoder som de IKKE har tatt skade av? Det er jo ikke en del av debatten, annet enn et forsøk på å "vanne ut" tallene og alvorlighetsgraden.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 14:25

@Apache
Jeg sier bare at jeg ikke kjenner noen som mistenkeliggjør metoo kampanjen. Altså mine venner tar dette på alvor!
I mine ører høres det logisk ut at det er flest unge kvinner som blir utsatt for dette. Statens arbeidsmiljøinstitutt sier imidlertid dette» I strid med tradisjonelle oppfatninger er det like mange menn som kvinner som blir utsette for seksuelt krenkande utsegner og handlingar». I disse likestillingstider synes jeg det er riktig å ta avstand fra uønsket seksuell oppmerksomhet uansett hvilket kjønn som er ansvarlig.

Mvh
Mann på 52 år!

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 jan. 14:50

Relevansen ved å trekke frem episoder av uønsket seksuell oppmerksomhet som uproblematiskn, er ikke-eksisterende. Jeg har mange episoder av å bli tatt på eller får oppmerksomhet jeg ikke ønsker, men det er ikke derfor jeg kan hashtagge me too. De er vesensforskjellige fra ubehagelige og destruktive episoder i jobbsammenheng.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 15:26

Metoo kampanjen tar ikke for seg det som skjer i fylla ute blant likesinnede, men menn i maktposisjon. Det er mange fedre som har varslet på vegne av døtrene og er sinte på mange fra sitt eget kjønn.

Menn har samme mulighet og rett til å henge seg på kampanjen. Det hadde vært mer respekt av enn å komme med - kvinner og - innlegg og kampanjer.

Menn er egne individer og bør uttale seg som individer og ikke som en gruppe som føler seg kollektivt såret.

Dette er reaksjoner til menn som har uttalt seg:
1. Kvinner gjør det også.
2. Møtte en kvinne på fedt som tok han på låret.
3. Ute på byen kommer kvinner og tar deg på rompa.
4. Kvinner hevner seg fordi de ikke fikk den oppmerksomheten de la opp til.
5. En kvinne slikket meg i øret på fest.
6. En kvinne satt ved baren og blunket til meg for senere å sjekke meg opp.
7. En kvinne på jobb sa......da jeg tok plassen hennes fordi hun skulle gå for dagen.
8. En kvinne la armene rundt halsen og kysset meg uten at jeg ba henne om det.
9. Kvinner ser kjendiser og er snar med å by seg frem.
10. Kvinner ligger seg til topps.

De fleste punktene går under fyll og fest. Og skulle det ha blitt tatt med under Metoo kampanjen så hadde enda flere kvinner stått frem.
Nr. 7 er kjefting og ikke sexuelt.
Nr. 9 er kvinnediskriminerende og viser et forkvaklet kvinnesyn.
Nr. 10 er kvinner som vi ikke ser under Metoo. De er spesielt sammensatte og kan måle seg med mange menn.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 15:32

Fedt menes fest. Ment egentlig som fedt og som kodeord.😉

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 16:00

Jeg tar sterk avstand fra denne maktmisbruken og benekter ikke på noen måte at dette forekommer. Det gjør heller ikke menn i min omgangskrets. Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av menns reaksjoner. Det er et fåtall menn som er overgripere og også et fåtall menn som tar avstand fra metoo kampanjen.

Metoo kampanjen er basert på opplevelser jeg tror i all hovedsak er reelle opplevelser utført av menn med lite respekt for kvinner.

Påstanden om at menn ikke tar metoo alvorlig mener jeg derimot er lite fakta basert. De aller fleste menn er bra mennesker! På samme måte som at de aller fleste fra Telemark er bra mennesker til tross for at det er fylket med flest anmeldelser av seksuelle overgrep.

Skjult ID med pseudonym my ti. 2 jan. 16:06

På Wikipedia beskrives metoo-kampanjen som "omfanget av seksuelle overgrep og trakassering, særlig begått mot unge kvinner i arbeidslivet".
Jeg ville strøket "særlig".
Dette startet med kvinner som var (forsøkt) seksuelt utnyttet av menn i posisjon til å kunne ødelegge jobbmulighetene deres. Det bør metoo fortsette å være. Ellers vokser innholdet seg for stort, med utydelige grenser og alt av krenkethet vil påkalle metoo-status, uansett hva slags oppførsel som har utløst det.
Annen krenkelse, seksuell, rasistisk eller hva som måtte passe, må finne sine egne plasser.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 16:19

@Kravstor: Jeg snakker om menn som uttaler seg. De som er tyste burde stå opp og ta et oppgjør.

Skjult ID med pseudonym frøken-o ti. 2 jan. 16:45

@Apache : Det kan jo hende at de tyste er enige med de som uttaler seg, de som uttaler seg og ikke er enig med deg. Kanskje det er nettopp derfor de er tyste. De orker rett og slett ikke eviglange diskusjoner.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 17:20

@frøken-o: Kan være....who knows.

Nå ser jeg på samfunnet generelt og ikke menn inne på forumet alene.

I USA har flere ledende mannspersoner og kjendismenn gått fram og tatt parti med Metoo kampanjen og er en fin motvekt til de som bruker sin makt for å sextrakassere kvinner og unge homofile menn. I Sverige er det omfattende opprør fra menn mot disse maktmennene, og i mange andre vestlige land har det samme skjedd der vanlige menn står side ved side med kjendismenn for å få bort utysket som skjer og har skjedd i lang tid.

I Norge kritiserer de kampanjen, bagatelliserer den, skylder på kvinner, tier stille el. henger på en - kvinner sextrakasserer like mye. Det siste er som når noen sier- du er så flink, men....Du er så pen, men... Du har gjort et godt arbeid, men..

Det er stort sett fedre med døtre som har blitt utsatte og menn fra ytterst venstresiden som off. har reagert. De som har reagert blir av kritikerne beskyldt for å være feminister og tannløse menn.

Skjult ID med pseudonym frøken-o ti. 2 jan. 17:24

Ok.. tok utgangspunkt i de her inne ))

Skjult ID med pseudonym my ti. 2 jan. 18:19

metoo-kampanjen er bare en delmengde av reaksjoner mot seksuell trakassering i enhver form.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 18:43

@my

Denne tråden handler ikke om metoo, men om en paralell til metoo. Det er vel ikke uinteressent at også kvinner kan utsette menn for uønsket oppmerksomhet. Jeg forstår ikke hvorfor det skal redusere betydningen av metoo. Den eneste forklaringen på det må være for de som ønsker å se verden veldig sort/hvitt(kvinner mot menn). Jeg tenker på det som et opprør mot maktmisbrukene.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 18:55

@ Apache

Det var da voldsomt til angrep på norske menn. Jeg har jo ganske tydelig sagt at jeg støtter metoo kampanjen. Ingen har da kalt meg verken feminist eller tannløs.

Hvor tar du dette fra? Kan du dokumentere på noen måte at norske menn ikke støtter metoo kampanjen og at det er en dramatisk forskjell på norske menn kontra amerikanske og svenske menn?

For meg fremstår det mest som at du har valgt en syndebukk og deretter lager forklaringene.

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 19:35

@Kravstor: Er du alle norske menn el. et eget individ?

Ser ikke at jeg har nevnt deg noen steder annet enn at jeg ikke synes noe om dette med å si - kvinner er like ille som menn når det gjelder dette.
Ingen har nektet for at kvinner er det, men blir menn sextrakassert av en kvinnelig overordnet så er det å henge seg på metoo.

Skjult ID med pseudonym my ti. 2 jan. 19:55

Mmmm. Søtt. Som Sukker skal være💖

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 20:29

@Apache

Jeg behøver ikke være representant for alle norske menn for å stille spørsmålstegn ved ditt angep på norske menn. Du påstår at norske menn ikke støtter metoo uten noen dokumentasjon på dette. Norske menn jeg kjenner støtter metoo og er sinte på de mennene som begår disse overgrepene.

På hvilket grunnlag har du konkludert med at norske menn ikke støtter metoo?

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 2 jan. 23:01

@Kravstor: Det finnes ikke noe forskning på hvordan norske menn er og er irrelevant all den stund det er snakk om de som uttaler seg offentlig som vi har sett siden metoo startet. Det er de som taler høyt som folk lytter til og ikke alle de som tier stille i krokene.
Så har jeg ikke angrepet alle norske menn, men om de som har uttalt seg høyt. Hva du og dine naboer hvisker i krokene skaper ikke historisk sus @p.

(mann 42 år fra Telemark) ti. 2 jan. 23:53 Privat melding

Jeg kommer nok litt seint inn i denne tråden. Men det er viktig å være bevist på at taperne er av begge kjønn, men de er barn.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 2 jan. 23:58

@Apache

For det første synes jeg du utaler deg veldig nedlatende om at det ikke betyr noe hva den vanlige mann måtte mene om metoo. Folke opinionen har faktisk stor betydning, ikke minst har den betydning for hvordan politikere og andre kjendiser for dens saks skyld uttaler seg.

I tillegg lurer jeg på hvilken medievirkelighet du beskriver her. De store riksdekkende media gir jo et helt annet inntrykk. Da regner jeg ikke med Se og hør og lignende media for jeg har ikke særlig peiling på hva disse skriver!

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 3 jan. 00:26

I byen jeg bor i et det et kjent fenomen at jenter ned 13-14 års alderen suger/har sugd gutter på toalettet på Mac Donalds for en chees burger. Blowchees....
For å bli med i gjengen. Å ødelegge sitt eget selvbilde på denne måten. Å være med på å normalisere noe så nedverdigende som delaktig indirekte eller direkte .... og ikke sette spørsmålstegn eller kjenne på sin egen verdi? Fravær av integritet og fravær av respekt.

Det er skremmende at mange jenter.. også gutter.... kjenner på skam. Plasserer skammen hos seg selv.. istede for å bevist skjønne hva de blir utsatt for når noen benytter autoriteten sin for seksuell tilfredsstillelse.

Det er ikke bare menn og kvinner av gammel skolegang som trakasserer og tafser. Våre barn gjør det mot sine også. Vi har et ansvar som kollega, foreldre, medsøstre og kompiser og venner om å ikke bagatellisere eller normalisere at man bevist eller ubevisst utsetter folk for nedverdigelse.

Tror det er mange som blir utsatt for det i det små... kommentarer ... berøring... som kjenner et ubehag av en følelse de ikke klarer å plassere. Dette skremmer meg litt. At det er så lett å påføre andre skam for sin egen forlystelses skyld.

Skjult ID med pseudonym Baloo on. 3 jan. 01:21

@Apache
Når jeg er på forum har jeg av og til lest innlegg fra deg fordi du er tydelig/konkret og har et verdensbilde et godt stykke fra mitt eget (Syntes det er spennende å se andre verdensbilder en mitt eget). Men det skjemmer dessverre at du med ujevne mellomrom kommer med påstander eller henvisninger som er innlysende feil (fake news..). Og jeg mistenker at du vet bedre..
Et par eksempler fra første dag av denne tråden (orket ikke lese mer..):
"Voldtekt, så fordømmer de ikke" (om menn).
Dette er blank løgn Apache: Jeg har tilgode å møte en mann som ikke fordømmer voldtekt. Også her på forum ser du overalt menn (innkludert meg selv) som selvfølgelig skriver at både voldtekt og sexuell trakassering er helt uakseptabelt.
et annet eksempel: "Menn tenker ikke på individnivå, men som gruppe. De tenker som en religiøs gruppe" Det sitatet var jo nesten litt morsomt, men når det gjelder gruppetenkning og gruppepsykologi så er det bare det at flere forsøk faktisk har vist at det er kvinner som lettest lar seg styre av det andre mener: En ung slektning av meg fortalte i Jula at hun hadde hørt på skolen om forsøk hvor studenter tror jeg det var skulle sette strøm på noen i et slags forsøk. En autoritet som ledet eksperimentet satt ved siden av og sa studentene måtte øke strømstyrken som en del av forsøket. Til tross for tydelige smerteskrik fra den som fikk støtene fortsatte mange studenter mye lenger enn de burde/ville. For å gjøre en lang historie kort så lar vi oss overraskende mye påvirke av andres meninger, spesielt om det er en autoritet. Det min slektnting ikke ble fortalt om forsøket (men som jeg mener å huske fra når jeg hørte om dette i min ungdom) var at det i gjennomsnitt var kvinnene som lettest lot seg påvirke til å øke strømmen til alt for høye doser. Kanskje den opplysningen ikke er politisk korrekt lenger? (sier ikke at det nødvendigvis er slik fordi om jeg tilfeldigvis har hørt om klassiske forsøk som indikerer det, men når du legger så opp til mann VS kvinne så måtte jeg nesten nevne det ..).
Kan ta flere eksempler om du vil, men mitt poeng er: Man begynner å lure hva som egentlig er din agenda?

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 03:49

Har ikke mer å si til de som angriper andre personlig og sier at man lyver og lager fake news. Stygg debatteknikk og uærlig måte å opptre på.
Bortkastet energi å diskutere med slike.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 03:57

@Baloo: Det at min virkelighet er en annen enn din er flott. Og igjen blander du menigmann du kjenner med de som uttaler seg i mediene. Jeg uttaler meg ikke om de tause og alle du kjenner, men om de som uttaler seg offentlig. Enten i kommentarfelt el. annet. Du lager fake news om hvem jeg uttaler meg om. 

Jeg følger med på mange medier og ser hva som blir skrevet. Og jeg er ikke den eneste som gjør det. Lenger nede på innlegget kommer det du mener jeg lyver om. 

@Kravstor: Følg med hva kjendismenn som har uttalt seg har sagt. Helge Jordal er en av dem. Flere av kjendismenn har uttalt seg om - kvinner og. Og det er dette - kvinner og - jeg diskuterer. Har også skilt mellom de som tier stille og kjente folk som diskuterer det høyt. Har faktisk skrevet det også gjentatte ganger. Så du leser mine innlegg med vrangbriller på. Og med sånne er det ingen vits i diskutere. Har ikke mer å si om den saken. 

Her er noen få av det @baloo mener jeg lager fake news om. Dette er ekte saker så det er stygt å lyve om andre debattanter.

https://www.bt.no/kultur/i/e1K239/-En-kvinne-begynte-plutselig-a-befole-meg-pa-larene-og-opp-i-skrittet-Det-var-ydmykende

Her er en annen som har annen verdensbilde enn deg og som har merket det samme som meg.
https://www.vg.no/nyheter/meninger/metoo/kanskje-paa-tide-aa-skru-av-dette-idiotiske-metoo-fjolleriet-naa/a/24215687/

Kan være greit å lese.
http://www.itromso.no/meninger/leder/2017/12/10/Har-MeToo-opprullingen-gått-for-langt-15732505.ece

http://www.itromso.no/meninger/2017/12/16/«Slutt-å-bagatellisere-seksuell-trakassering»-15765211.ece

https://www.nrk.no/ytring/hvor-er-de-kvinnelige-svina_-1.13772953

http://www.nationen.no/article/seksuell-trakassering-kan-ikke-bagatelliseres/

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/m6RazO/-OnlyMe--Ydmyket-mann

https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/ngRr85/Na-tror-jeg-mange-menn-begynner-a-fa-nok-metoo

Kunne ha fortsatt mange sider. Det samme om påstått voldtekt.

Skjult ID med pseudonym Alice on. 3 jan. 05:33

@Apache og @Hønemor

@Kravstor, menn selv uttaler seg offentlig i kommentarfelt både her og der og i offentlige grupper. Så bakteppe for uttalelser og oppfattelsen av mengden kommer via offentlige kanaler og fra private opplevelser og utsagn. De må ikke letes opp og graves frem fra steiner. De høres og synes. Særs godt.

Hvis du hadde visst hva enkelte menn kan få seg til å si/skrive/gjøre mot/til damer, ville nok du, og andre med deg endre syn på endel ting. Husk; hva kompisen mener til deg er ikke nødvendigvis den han er ovenfor det motsatte kjønn når ingen «ser og hører» ham. Det gjelder alt fra vold, til seksuell vold/trakassering. At han (mannen) er noens sønn, ektemann eller kompis, betyr ikke at han ikke gjør det. Han er (gjør) likevel. Weinstein var gift. Og pappa. Stoppet det ham? (Eksempel for illustrasjonens skyld).

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 05:37

Det kan ikke være slik at de som får anledning til å uttale seg i media, defineres som ett (og åpenbart bagatelliserende) syn på metoo? Det er å undervurdere folk flest (og dét selv om de identifiseres med et bestemt parti hvis navn ikke skal være nevnt). Å lese slik nedlatende holdning til alle andre (i hvert fall menn) gir meg frysninger.

Åsså Helge Jordal?? Hææ? Den mannen eier da ikke påvirkningskraft i noen retning! Give me a break!

Nå har du latt ett eller annet løpe av med deg, Apache, og det er akkurat når kvinner bikker over i sin argumentasjon at de ødelegger debatten for oss andre også. Så takk skal du faen meg ha.

Skjult ID med pseudonym Alice on. 3 jan. 05:52

Bare sånn for nysgjerrighetens skyld, @my: hva konkret mener du @Apache ødela for deg som kvinne her?

Skjult ID med pseudonym Alice on. 3 jan. 05:54

Eh...eller «oss andre»...

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 06:12

@my: Stått opp med for tidlig?
Jeg ble beskyldt for å ha annen virkelighet og komme med fake news da jeg skrev om at en del menn som uttaler seg offentlig kommer med -kvinne like ille- historier i stedet kun å ta avstand el. henge seg på metoo hvis de mener de er blitt sextrakasserte. Og at det er en del bagatellisering blant dem. Det har blitt kverulert med av noen.

Linkene jeg kom med er for å vise at jeg ikke er alene med sånt inntrykk og at det har vært så ille at noen måtte ta det opp i offentligheten. I tillegg vise hva enkelte skriver.
Det at du har bagatelliserer og latterliggjør Helge Jordal er din sak, men tro ikke at det ikke finnes dem som liker han. Kunne tatt med Kjetil Rolness, men antar at du vil kalle han høyreekstrem (noe han ikke er).

Har flere linker som motbeviser at jeg kommer med fake news.

Ellers er det å lese Giske-, -Metoo, -Notmetoo og noen tråder til for å se hva mange forummenn mener.

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 06:31

Helt konkret:
Jeg synes Apaches fremstilling av menns (som en homogen gruppe) reaksjon på metoo er så rasende og såret at den virker mot sin hensikt. Det blir fjollete å påkalle Helge Jordal som talsmann for alle menns innerste følelser, og tendensiøse fremstillinger av hva jeg måtte mene om andres ideologiske ståsted, er nå lagt til ved "Kunne tatt med Kjetil Rolness, men antar at du vil kalle han høyreekstrem.." Akkurat sånt får meg til å se rødt. Du kan ta den derre "antar at du vil" og stappe den ned i halsen, A. Du vet ikke en dritt.

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 06:49

For å si det helt kort:
Den måten å skrive om metoo på, fremstår som ensidig og unyansert, og vil stå til retorisk stryk. Ikke smart, når det er menn det snakkes til.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 07:12

@my: Jeg har ikke skrevet noen steder om alle menn, men om de som har uttalt seg offentlig i debatter og kommentarfelt. Og jeg har ikke gjort Helge Jordal, som du har problemer med, til talsmann for alle norske menn. Han er kun et av eksemplene. Les hva jeg skrivet før du lager suppe.
Da ser du at jeg tydelig har skrevet om de som sier noe offentlig.

Står jeg til retorisk stryk (som jeg ikke bryr meg om) så stor du til stryk på analyse og forståelse av tekst.

I sinne ser du enøyd og har tunnelsyn så mine uttalelser om menn som uttaler seg offentlig blir for den enøyde til alle. Helge Jordal som et eks.av mange blir til talsmann for alle norske menn. Hvor du henter ordene "alle norske menn" vet jeg ikke, for jeg har i hvert fall ikle brukt de ordene.

Dette er så en stor forvrenging av mine ord at det er latterlig. Og kverulanter som forvrenger-, tilføyer- og stryker det som ikke passer er bortkastet å bruke energi på. Jeg skal på jobb så har ikke tid til kverulanter.

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 07:20

Les deg selv, A. Fremstillingen sto du for. Språk er makt, men der har du rettet baker for smed.

Anbefaler dette: https://retoriskinstitutt.no/

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 3 jan. 09:32

@Apache

At det finnes menn som uttaler seg negativt om metoo er jo ikke noe bevis for at flertallet som uttaler seg i media ikke støtter metoo.

Når noen påpeker at det også finnes kvinnelige overgripere er jo det ikke på noen måte å redusere betydningen av metoo. Det virker som du ønsker å skape en kvinner mot menn konflikt, mer enn å stå opp mot overgripere!

Flertallet av norske menn ser at maktmisbruk og uønsket seksuell oppmerksomhet mot kvinner er et problem. Metoo bidrar til at norske menn nå bedre forstår omfanget av problemer og nå følger bedre med på hva som skjer på norske arbeidsplasser. Det vil nok bli vanskeligere for disse overgriperne etter metoo.

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 3 jan. 09:36

For å oppsummere kort fra tråden; det alltid er mest synd på kvinnfolk.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 3 jan. 16:20

Nå ja... du har gjort en tapper og redelig innsats for å balansere den tankegangen på forum, Tyr.

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 16:24 Privat melding

🙊

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 3 jan. 16:30

Og for at det ikke skulle være noen tvil..... det er helt klart mannfolka som har de største probleme🙄

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 16:40 Privat melding

Feel free to tolk about it🙊🙊

(mann 52 år fra Oppland) on. 3 jan. 16:56 Privat melding

Er dere snart ferdige ?...

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 16:59

«Det är synd om människan»
Sånn helt kort sagt.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 20:22

@my: Jeg har aldri sagt at jeg er en retorisk ekspert slik du later som at du er. Realfag er mitt område. Det du holder på med er hersketeknikk for å forsøke å drite meg ut, men jeg er en person som ikke går an å drite ut. Til å late som du er retorisk ekspert så skriver du som en gammeldags bryggesjauer og skriver som en tenåring, i tillegg så kan du ikke diskutere uten å bli personlig.

Nå er jeg ferdig, men du skal få siste ord.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 20:33

Who cares...Notme.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 20:57

Jeg bare slenger inn en brannfakkel og sier at kvinner kan bli brukt, mens menn snarere lar seg brukes. :P

Skjult ID med pseudonym LassoLARS to. 4 jan. 23:01

Jeg har en sønn på 6 år, som jeg aldri får se og er i min sjette runde i retten for å få hovedomsorgen. Det er samværssabotasje hele tiden. Domstolen kjefter på mor, men tør ikke å flytte barnet over til meg fordi det har vært så lite samvær.... Allikevel, det tar jo bare 1 uke etter dom å skaffe dokumentasjon til at det blir en ny runde i retten. Siden dette er en langvarende kamp også, så kjører jeg sakene selv uten advokat, det er også noe jeg anbefaler andre fedre også å gjøre for da tappes en ikke for penger. Advokat er svindyrt, og min erfaring at også at det bare ble verre. Å ta saken selv går helt fint, for du trenger ikke å forsvare deg selv, og saken handler jo om barnets beste. Det er jo også alltid sakskyndig inne i bildet, i allefall her.

Og for dere som tror det er noe å tjene på barnebidrag. Så er loven skrevet av menn, med gode smutthull for menn(som vanlig). Størrelsen på barnebidrag er din inntektsevne. Allikevell så har jeg tjent 20 millioner kr på 5 år ved å starte mitt eget selskap, jobbet MYE overtid fordi jeg ikke har hatt samvær, som jeg har solgt og investert i andre ting via et annet selskap. Og siden jeg har hatt vanlig lønn, så har jeg ikke trengt å betale mer enn 2500kr måneden med dom på ca 5 dager samvær i måneden. 5 dager er det som er maks mulig når jeg bor i Flekkefjord og min eks i Vadsø. Eksen min vet ingenting om det heller.

Uansett, jeg ville mye heller fått tid sammen med min sønn, vi har det kjempefint sammen og det er utrolig synd at domstolen og lovverket beskytter mødre i større grad enn barna. Jeg er forbanna og sint, det samme er familien min.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom to. 4 jan. 23:26

@LassoLARS

Det er veldig synd å høre at du sliter med samværssabotasje. Jeg forstår at dette er veldig frustrerende for deg og jeg føler med deg. Det høres jo ut som du er en ressurssterk mann og kjemper din kamp bra.

Spørsmål: Har din sønn det bra hos sin mor? Har han venner, familie, nettverk, oppe i Vadsø? Hvis du får hovedomsorg, vil det være mulig for deg å samarbeide med mor, den andre veien? Fordi, selv om du får hovedomsorg så vil det jo være til din sønns beste å treffe sin mor, så du er jo nødt til å få til et samarbeid med henne uansett?

Jeg ønsker deg lykke til!

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 00:08

Den var det fyr i, @Pow. Jeg finner ingen menn å bruke, eller var det brukandes? Bruktkjøp derimot. Veldig for resirkulering. Spesielt gode menn som har mer å gå på i andre runde. Byr jeg🙋‍♀️Eller bjuda på kanskje? Either way.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 6 jan. 11:01

Jeg kan nok alltids bruke en mann, om det er det han ønsker.😁

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 6 jan. 16:49 Privat melding

Kanskje en auksjon er tingen her inne! La oss auksjoner bort mennene? (Dårlig ide kanskje??) La overskuddet gå til?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 6 jan. 17:02

Redd barna vil vel være en naturlig kandidat

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 17:02

De som et for ulv😂😎

(kvinne 49 år fra Oppland) lø. 6 jan. 17:03 Privat melding

For et artig ide @santose 👍
Overskuddet burde gå til noe som kommer barn til gode 😁

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 17:39

Tvilsom🙈😅

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 6 jan. 17:39 Privat melding

Tenkte mer at overskuddet burde gå til "fffamm" (foreningen for frustrerte, avviste og misforståtte menn) En stadig voksende gruppe.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 17:43

De får frustrere seg videre på egenhånd. Mulig de kan ble statlig subsidiert.

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 6 jan. 17:54 Privat melding

Ja gruppen er på vei til å samle nok underskrifter til å bli et politisk parti.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 18:11

Tviler ikke.

(mann 39 år fra Buskerud) lø. 6 jan. 18:40 Privat melding

😂

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 6 jan. 19:06

@santon - det kan jo være en idé dette med fffamm gutta. De kan få sponset Sukker abonnement og opplæring i hvordan man kommer seg til forum. Da er vi straks i gang. Eller forresten... never mind

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 6 jan. 20:34

Kunne ønske jeg fant en som vil bruke meg. Til både det ene og det andre.

Skjult ID med pseudonym Uenig sø. 7 jan. 12:33

Det jeg ikke tror norske kvinner forstår er at norske menn flest er livredde dere.
Ja, livredde.
Jeg vil ikke miste jobb, hjem og fremtid fordi jeg sa noe feil i nærheten av en kvinne og slik tenker svært mange andre menn jeg kjenner og.

Giske er en av 100.
Menn flest er ikke som han og vi hater han, jeg har aldri stemt på han og jeg ser på arbeiderpartiet som en enorm knusemaskin som knuser alt i sin vei og ødelegger menneskeskjebner.
Det eneste de har gjort for meg var å ta fra meg arv da de tok over gårdene og pengene til mennene der jeg kommer ifra som ble sendt i konsentrasjonsleirene.
Jeg hater dem og jeg hater Giske, at han ikke havner i fengsel for slik oppførsel som næringsminister opprører meg dypt.

Javisst kunne det vært lignende kampanjer for menn, som Hustad har regnet ut - 77% av velferdsgodene i Norge går til kvinner med og uten barn, 72% av alle statlige ansatte i Norge er kvinner.
Kvinner i staten ansetter omtrent utelukkende bare andre kvinner til de trygge jobbene innendørs.
Kvinneklubbengrei i staten kødder du ikke med.

Om jenter bryr seg så veldig, hvorfor er det hvert år mannlige frivillige som melder seg til FN tjeneste i vest-afrika for å bevare afrikanske kvinner og barns trygghet? det er ikke mange norske jenter som drar ned men det er mange norske menn...allerede på 60 tallet dro tusenvis av unge norske menn ned for å stoppe de grusomme voldtekene..

Hvorfor lar dere jenter ta kysseselfie av seg selv og fortelle om engang en mann gikk etter henne hjem(men så skulle han jo visst bare samme vei) og legge utover i aftenposten mens de fryktelige overgrepene i malmø blir totalt oversett?.

Skjult ID med pseudonym Uenig sø. 7 jan. 12:35

Du ser fremdeles annonser på finn der det står at de søker jenter, leier bare ut til jente eller ansetter bare jenter.
Jeg har fått svar på søknader på statlige arbeidsplasser der de svarer at de ikke helt ser at de vil ansette en "gutt" enda.
I et institutt som skal representere oss alle på universitetet.

.......yep.

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 7 jan. 12:40 Privat melding

Det kan jo feks være fordi det er overvekt av mannlige ansatte allerede? Den med "leier bare ut til jente" forstod jeg ikke. Det står man jo fritt til å bestemme.

Skjult ID med pseudonym Uenig sø. 7 jan. 12:55

Nei, det er en overvekt av kvinnelige ansatte i staten og de ansetter omtrent utelukkende kvinner.
Av en eller annen merkelig grunn er det ikke grunnlag for å gi menn trygge jobber.

http://www.tv2.no/a/8608170/

70 prosent av dei tilsette i offentleg sektor er kvinner.

Det begynner vel å bli litt vanskelig å skulle rope "sytepave" hver gang en mann også prøver å belyse at det ikke nødvendigvis bare er lett å være mann, privat eller på jobb.

Hadde jeg skulle sykemeldt meg like ofte og over de samme tingene som de barnløse kvinnene jeg jobber sammen med gjør, hadde jeg forsvunnet ganske kjapt ut av arbeidslivet.

Kvinneklubbengrei i staten er faen meg en egen metookampanje i seg selv, det er ikke lett å være mann og ansatt i den delen av det norske samfunnet.
Ikke bare forventes det at du skal jobbe ekstra fordi de kvinnelige kollegaer ofte er sykemeldt, men du har ikke mye å stille opp med dersom du ikke synes det er ok at kvinner tafser på deg på julebord/lønningspils og dersom du trener litt får du høre at det er din egen feil at du blir tafset på.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 7 jan. 13:22

Om 70 prosent er kvinner i offentlig sektor, er det nok helseforetakene og kommunene som trekker opp snittet. Menn er hjertelig velkommen til å jobbe i både renhold, skole og helse. Fritt valg.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 7 jan. 17:12

@des, det kan være ulovlig diskriminering å ønske kun kvinner eller menn som leieboere. Unntaket er hvis det er en saklig grunn for det, f.eks. for et bokollektiv hvor det bor noen fra før.

Hvis du ønsker kun å leie ut til kvinner fordi du tror de er bedre leieboere, så er det diskriminering.

En fin artikkel: https://www.aftenposten.no/bolig/Dette-kan-vare-ulovlig-16b.html

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 7 jan. 17:55 Privat melding

Og så, Tvilsom..... Er det noe du ville laget bråk om, eller ville du bare funnet et annet sted å leie? Ville du "stått på krava " og heller bodd et sted du var uønsket? Finnes mange saklige grunner, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 7 jan. 18:08

Nei @des, jeg ville ikke stått på krava og laget bråk over noe så lite som å gå glipp av et bosted. Det finnes flere steder. Helt generelt så lager jeg ikke bråk over det om noen er uhøflige mot meg, jeg tenker bare "stakkars menneske".

Men, jeg har en hybel jeg leier ut. Jeg ville ikke brukt kjønn som kriteria for å velge en leietaker. Heller ikke nasjonalitet, hudfarge osv. Jeg har faktisk tjent godt på den holdningen og fått kjempefine folk som leietakere som har blitt avvist andre steder pga. slike bagateller. Av og til kan det være lønnsomt å kvitte seg med noen fordommer 💵

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 05:50

@Uenig: Det var ensidig og svart/hvitt fra din side der det er tydelig at du er ute etter å ta kvinner.

Hva sier du til dette? Selv om det ser ut som det er mange kvinner lenger nede på rangstigen i off. sektor så er det flere menn høyere oppe. I privat sektor er det flest menn som sitter som ledere og mellomledere. Flest kvinner som er rengjøringsansatte, kantineansatte og vaskehjelp. Det er flest menn i styre og stell og flest menn i idrettsorganisasjoner. Flest mannlige trenere,

Det at det er flere kvinner i offentlig sektor har også å gjøre med at menn ikke tar lavlønnsyrker som man fra gammelt av anser som kvinneyrker. Disse yrkene er yrker der det oppstår mye slitasje og dernest sykdommer.
Det er ikke kvinnens feil at menn ikke søker på sånne jobber.
Disse kvinnene gjør en flott jobb som også du vil takke den dagen du står der og trenger hjelp.
Jo høyere oppe og bedre status en yrke har jo flere menn som vil konkurrere om de yrkene.

Jeg har ennå ikke sett at det står søker etter kvinner i utleieannonser. Sier ikke at det ikke står, men det er ikke vanlig. Som enslig kvinne ville jeg hatt leieboere jeg kjente meg trygg på.

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 07:10

Det som får kvinneandelen opp i off. sektor er helse og sosial, i tillegg undervisning. Helse og sosial har hjelpepleiere som en av de største gruppene. Hvorfor søker ikke menn på sånne yrker? Menn som har valgt sykepleien havner ofte ganske fort som leder.

81% av menn jobber i privat sektor. Der er lønnen bedre. Diskriminering av kvinner?

Skjult ID med pseudonym Lone ma. 8 jan. 07:21

Kvinner står fritt til å søke seg til privat sektor, ingen tvinger dem til å jobbe i offentlig sektor, så: nei.

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 11:01

@Lone: Nettopp som menn har i offentlig sektor. Det er mange år siden kvotering av kvinner.

Men det er nå slik at i privat sektor har menn som ledere ansatt menn, slik idrettsforbund har prioritert menn som det siste års historier bekrefter . Kvinner har kommet inn som alibi. Selvsagt er ikke bildet svart/hvitt, men at menn har vært prioritert har det vært flere tilfeller.

Skjult ID med pseudonym Balder ma. 8 jan. 17:41

Må innrømme at jeg sluttet å lese tråden den 1. januar, men føler for å nevne at min opplevelse er at mor blir trodd og far blir mistenkeliggjort ved barnefordeling.
Jeg har blitt utsatt for beskyldninger fra min ex, som jeg har måtte kjempe mot med nebb og klør. Jeg opplevde at hun som mor automatisk ble trodd, og jeg liksom måtte bevise min uskyld.
Ser at det blir diskutert om overvekten av kvinner i offentlig sektor har noe med saken å gjøre. Min opplevelse er at de verste jeg har møtt i "systemet" er menn. Kvinnene jeg har møtt har stort sett vert mye mer profesjonelle og objektive enn mennene. (Kanskje dyp utringning og "stakkars lille meg, kan du redde meg" fungerer bedre på menn en på kvinner?).

Skjult ID med pseudonym Uenig ma. 8 jan. 20:21

Hah ingen mannlige søkere? Gud bedre så jeg hadde ofret mye for en av de jobbene når jeg slet som verst i 20årene.
Jeg jobbet 12 timers dager for flyttebyrå i 3år og gipset fingrene som knakk selv for å unngå fravær fra jobb.
Hadde noen tilbydd meg en jobb i kommunen på det tidspunktet med sommertid, helligdager og alle mulige ordninger hadde jeg falt på mine knær og takket de høyere makter.
Uansett hvor mye jeg søkte fikk jeg som oftest ganske greit tilsvar at de søkte "en kvinne".
Det er fremdeles menn som dør på jobb i Norge, ikke kvinner.

Merkelig lite fokus på at kvinner i staten omtrent utelukkende bare ansetter andre kvinner?.

Hustad er ingen uredelig økonom, han forklarer i detalj at dere nettopp har 70% av ytelsene fra velferdssamfunnet, dere har 70% av de trygge statlige jobbene og dere har 80% høyere sykefravær enn norske menn...dette til tross for at dere har ekstremt mye bedre helse merkelig nok.

Hvorfor er ikke dette noen kampanje da? Mann starter bedrift, ansetter kvinne og kvinne sykemelder seg?.
Er ikke det spesielt?.

Jadda jadda..jeg vet at alle norske hvite heterofile menn er slemme og vi er bittre og vi er fæle.

Men her har du menn som forteller intime historier om sine knuste liv, de får ikke lov til å se sine egne barn fordi mor ikke lar dem.

De har mistet alt de eier og har til kvinnen de ble sammen med og når de er knust materieltsett, skal de også ikke få se barna sine.

Det finnes ingen klinikker for dem eller steder de kan gå, de kan ikke sykemelde seg pga stress og de har ingen løsninger.
Når dere kaller dem sytepaver og latterliggjør dem og sier "stakkars deg" eller så "synd på deg"....så la meg si dette, jeg blir heller klasket på rompen av Giske enn at noen knuser meg økonomisk og tar barna mine fra meg.
Så ikke forvent allverdens sympati fra alle menn....uansett hvor mye dere skal "shame" menn som står frem og forteller om problemene sine og si "stakkars" så vit at dere gjør akkurat det samme som de mennene dere mener ikke bryr seg nok om @metoo.

Skjult ID med pseudonym Uenig ma. 8 jan. 20:22

hahahahahha lønnen bedre i privatsektor...jada de som sitter på kundesentrene til apple og get har 135kr timen, en assistent på barneskolen har 207kr timen.

Skjult ID med pseudonym Uenig ma. 8 jan. 20:24

Og hva med kvinner mot spesielt yngre kvinner på arbeidsplasser i nettopp kommunene? Hvor mye koster det i tiltak med HR/coacher og megling mellom kvinner som rotter seg sammen og skal ta andre kvinner?.

Alle arbeidsplasser jeg har vært på har hatt enorme konflikter med kvinner som nekter å samarbeide med andre kvinner, spesielt de som er yngre og penere enn dem selv.

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 21:12

Her må blikket løftes når det er snakk om en hel nasjon. Det enkelte opplever er den enkeltes opplevelse, og kan ikke sies å være det offentlige Norge som helhet. Hev blikket når et helt land skal diskuteres.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 21:13

Hustad er kjent for å være ekstrem i uttalelser.