Alle innlegg Sukkerforum

Aldersforskjell.

Vis siste innlegg
(kvinne 64 år fra Vestfold) on. 3 jan. 2018 12:11 Privat melding

Det er en kjennsgjerning at kvinner har en høyere levealder enn menn.
Jeg, som da er over 60 år, søker menn rundt min alder + - . Blir veldig overrasket at veldig mange menn ønsker mye yngre kvinner enn seg selv (kun liten promille vil ha noen som er like gamle eller noen år eldre). Hva tror dere om dere selv, ?
- leter dere etter en sykepleier til alderdommen ? - ok, kanskje kun sex ? - eller er dere såååå rike. ? Se dere i speilet en gang til.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla on. 3 jan. 2018 12:23

Enhver får nesten på lov til å ha de preferansene de selv ønsker uten å måtte verken forklare seg eller bli tillagt holdninger og agendaer.
Bitter?

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 3 jan. 2018 12:57 Privat melding

(kvinne 51 år fra Oppland) on. 3 jan. 2018 13:26 Privat melding

Alder er alder.
Kjemi er kjemi.

Alt for mange henger seg opp i alder synes jeg - kjemien mellom to mennesker er vel mer avgjørende for et forhold?

Skjult ID med pseudonym Lady on. 3 jan. 2018 13:54

Jeg går for kjemi så får andre ta seg av alder 😉 😇

Skjult ID med pseudonym Lone on. 3 jan. 2018 15:48

Veldig mange menn her holder seg veldig godt og er fortsatt unge til sinns.
De føler derfor at de har mer til felles med ei dame på 12-20 år yngre enn de jevnaldrende damene.
Det er en av de mest brukte forklaringene, har jeg inntrykk av.

Å føle seg yngre enn det man er skal visstnok være et universelt menneskelig fenomen, har jeg hørt, og skal visst inntreffe allerede fra tredveårsalderen. Ettersom årene går vil avstanden fra fysisk alder til «følt» alder suksessivt bare øke.
Noe av forklaringen på at menn på 60 søker damer fra 24-48 år, menn på 44 søker dame fra 24-40 år, ligger kanskje der?
Forklaringen om fertilitet, evne til å bære fram avkom (biologi) passer ikke like bra alltid (kvinner på 48 er vel ikke så veldig fertile).

Det jeg synes er litt artig/interessant med dette fenomenet er at «alle» later til å tro at de er «alene» om å ha det slik, at å føle seg som 35 når man er 50 er noe fåtallet opplever.
De har kanskje en forestilling om hvordan det skal _føles_ å være i en viss alder, og når den følelsen ikke er der narres de til selv å tro at andre også oppfatter dem til å være i den alderen de føler selv at de er.
Det er sjelden tilfelle. Derfor det blir så patetisk.

Snakker man med 90-åringer vil omtrent samtlige si at de ikke føler seg eldre enn 45; 45 år med 90 års livserfaring. Og det er bra. Å føle seg yngre gir visstnok helsegevinst; man føler seg som i den alderen man hadde livsgnist, orket mer, -> man orker mer.
Det er når man ikke skjønner at dette kun er en illusjon at det ikke blir bra.

Skjult ID med pseudonym jaja.. on. 3 jan. 2018 20:56

For det første, menn og kvinner lever omtrent like lenge, marginale forskjeller. For det andre, en overveiende aktiv og sunn person, med litt utskeielser, vil stort sett oppnå sin potensielle alder. Noen få blir eldre enn gjennomsnittet, uansett kjønn. For det andre, skal man leve sammen og dø noenlunde samtidig, bør en dame velge en 2-3 år yngre mann. Dersom man velger en mann eller kvinne som er 5 år yngre eller mer, må den andre gå ut i pensjon mens den andre kanskje jobber i 5-10 år ekstra, alt etter som. Hva blir det da igjen av en felles alderdom? Her må man selvsagt velge etter kjemi, men det lønner seg å lete etter kjemi i noenlunde eget alderssegment, om man vil leve sammen så lenge som mulig.

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 3 jan. 2018 22:05

Jeg lurer på nøyaktig hva folk mener med at de føler seg yngre enn sin faktiske alder? Hvordan hadde de forventet å føle seg når de kom i den alderen de er i, til forskjell fra hvordan de føler seg? Jeg antar at når noen sier de føler seg yngre, mener de ikke at de synes de SER yngre ut i speilet, de snakker om en følelse inni seg? Tror de da at de fleste på samme alder som dem selv har en veldig annerledes følelse inni seg som kjennes "eldre" ut? Er de overrasket over å føler seg omtrent som før inni seg bare fordi alderen øker med årene? Forventet de at deres egen personlighet, følelses- og tankeliv eller "sjel" plutselig skulle bli veldig annerledes når de nådde en viss alder enn da de var yngre?

(mann 53 år fra Oppland) on. 3 jan. 2018 22:20 Privat melding

Kremt...kremt....

(mann 53 år fra Oppland) on. 3 jan. 2018 22:21 Privat melding

😆

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 3 jan. 2018 22:21

Ja, hva som evt er så positivt med det, er et godt spørsmål, synes jeg. Regner med at de som skriver at de føler seg "yngre", selv tenker at dette er positivt trekk ved dem, og kanskje at andre også synes dette høres bra ut?

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 3 jan. 2018 22:39

Jeg får også noia av disse, Kiara. På samme måte som jeg fikk i barndommen av en (godt voksen) tante som på død og liv skulle omtale seg selv som "jente". Og når ordet gutt" dukker opp i en profil, er det totalt seksuelt avtennende på meg. Det samme når noen prøver seg med meldinger à la "Hvordan går det med denne jenta da?" Jeg kan ikke noe for det.

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 3 jan. 2018 23:10

Jeg synes det er bra at de som er slik, markedsfører seg som det, og har i stedet utviklet en frykt for å bli sammen en mann utenom nettdating, for da får jeg kanskje ikke greie på at han er en "gutt på 52" før vi allerede har startet et forhold 😅

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 3 jan. 2018 23:22

Det er vel ingen som kan noe for hva som tiltrekker/tenner eller avtenner/frastøter dem, Gravlax, og det gjelder like mye de som avtennes/frastøtes av middelaldrende "gutter"/"jenter", som de som eksempelvis liker yngre eller eldre. Jeg ser for meg en barnekropp når jeg leser "gutt" i profiler.

(mann 48 år fra Oslo) on. 3 jan. 2018 23:33 Privat melding

Å skrive "gutt" når man har passert førr er bare SÅ 2017. ALLE gjør jo det, derfor virker det ikke lenger like uimotståelig ungdommelig som det gjorde for bare et par år siden. Selv presenterer jeg meg alltid som "pjokk 46" i førstemeldingene jeg sender. Damene blir åpenbart så perplekst sjarmert at de faktisk glemmer å svare, alle som en.

Skjult ID med pseudonym 1-2-3 on. 3 jan. 2018 23:38

@Blabla 👍
@Honey eller visa versa
Jeg tiltrekkes ofte av de som er noen år eldre enn meg, men de må ikke være satt!!
Ikke noe galt med å være godt voksen, men hvordan man tar det!

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 00:01 Privat melding

Noen assosiasjoner jeg får når jeg tenker på ulike aldersreferanser..

Barnslig - leken, uansvarlig, tull og tøys, umoden.

Ungdommelig - (tror de) ser yngre ut enn alder skulle tilsi, sprek, uansvarlig, følger med i tiden, mye ute på byen, føler seg ikke gammel, opptatt av utseende, vil tiltrekke seg yngre.

Voksen - ansvarlig, bevisst, streng, bestemt, moden, prøver ikke se yngre ut, evnt vil fremstå med autoritet.

Eldre- grått/hvitt hår, rynker, kaffe og (små)kaker, slitne, god tid, kloke, bedreviter, saktegående, middagshvile, brodder, lårhalsbrudd.

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 00:05

Er helt enig med deg i at det ikke skulle være noen noen motsetning mellom å være voksen eller moden og å ha humor, tulle og tøyse, gråte, le og ha alle slags følelser, Gravlax... det er egentlig en selvfølge, spør du meg...Men hvorfor oppstår behovet for å understreke hvor "ungdommelig" man er, eller for å bruke "jente" og "gutt" - som egentlig er betegnelser på barn - hvis man oppriktig føler at man som voksen mann eller kvinne kan være slik du beskriver?

Og hvis du har så mye romslighet for "tull og tøys og latter og lek", hvorfor ikke også la de som morer seg på bekostning av middelaldrende med stort behov for å fremheve sin ungdommelighet, få lov til det?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 00:09

Er det så nøye da? De som reagerer på bruk av ordene «gutt» og «jente» klikker seg lett videre. Vi som ikke er så jævla nøye på og legger så himla mye i det klikker inn. Easy peasy.
J.fr x antall tråder om manglende hell med nettdating så er det kanskje et pittelite sjakktrekk å legge fra seg slike uvesentlige detaljer.

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 00:11

"Pjokk", ja 😅 Da ser jeg for meg en som er enda et hakk lenger unna kjønnsmoden enn en "gutt".

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 00:14 Privat melding

@iridium
Alle aldre har både positive og negative sider er min oppfatning - så hva ville du frem til?

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 00:15

Hvorfor har ikke du funnet noen da, GuriMalla, du som ikke er så nøye på det?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 00:16

Ha ha. Godt poeng, blabla

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 jan. 2018 00:18 Privat melding

Vurderte en stund profilbilde med matrosdress og midtskill, men ville jo ikke gi inntrykk av at jeg prøvde FOR hardt, heller.
Halvt seriøst, så koker vel dette ned til det sedvanlige "show, don't tell"-prinsippet. Lite er vel mer imponerende enn f.eks. en generisk, dørgende kjedelig profiltekst som også bedyrer at man har MASSEVIS av humor, osv.

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 00:25

Helt enig. Bare vær det i stedet. Og det er er du god på HerrFekt. Jeg skrattler av mye av det du skriver 😂

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 00:41 Privat melding

Du @iridum, kanskje du skal komme med dine egne assosiasjoner og ikke henge deg opp i mine som i dine øyne er negative.

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 00:45 Privat melding

@herrfekt - matrosdress og midtskill hadde vært topp, finner de med samme humor fort da 👍

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 01:45 Privat melding

@iridirum - good for you.
Litt snevert assosiert i fht hvordan jeg assosierer, men forskjellige innfallsvinkler lever jeg fint med.

Jeg skrev barnslig og mente barnslig - barnlig gir andre assosiasjoner for min del.

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 02:02 Privat melding

Tråden handler om aldersforskjell og jeg assosierte rundt aldersreferanser generelt.
Har ikke sagt en eneste ting om menns profiler her på Sukker, men jeg kan si at barnsligreferansen er mer i relevans med hvordan en god del menn reagerer når de ikke får det svaret de ønsker på personlige meldinger.

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 02:17 Privat melding

He he du henger deg opp i det jeg skriver men alt annet i denne tråden er helt klart og tydelig.
Interessant må jeg si.

(mann 46 år fra Vest-Agder) fr. 5 jan. 2018 14:51 Privat melding

Litt eldre er greit for meg, men når kvinner som er 10-20 år eldre tar kontakt takker jeg høflig nei takk😊. Jeg er snart 45 og vil helst ha ei som er rundt min alder. Det sies jo at +/-7 år er en ideel grense.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 17:42

De som er humoristiske og lette til sinns vil være det som eldre hvis de har holdt seg friske og har hatt lite sorg. Folk forandrer ikke personlighet uten grunn.

Så et program om eldre. Der var det om et nyforelsket par på 85-90 år. Kvinnen fortalte at hun inni seg hadde samme forventning, spenning og kriblingen som da hun var ung. Hun følte seg som rn 20-åring, men når hun så seg i speilet så et gammelt ansikt tilbake. Det indre og ytre matchet ikke. Hun og mannen hatet hva alderdommen gjorde med utseendet og kroppen.

Geriateren sa at ungdommelig sinn har mye å si for hvordan alderdommen blir. De kan takle sykdommer lettere og ta det på en mer positiv måte.

Det å ha ungdommelig sinn trenger ikke å ha noe med uansvarlighet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 17:55

@Kiara: Tror ikke det er noen på Sukker som har så høy alder el. treng geriatere. Men hvem vet.

(kvinne 51 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:05 Privat melding

Oldiser finnes mange steder har jeg erfart ????

Skjult ID med pseudonym Svele fr. 5 jan. 2018 19:15

Hmm?

(mann 46 år fra Vest-Agder) fr. 5 jan. 2018 20:24 Privat melding

@my, jeg er ikke interessert i å innlede et forhold med kvinner over 60. De er da på samme alder som mine foreldre og det blir helt feil, i hvert fall for meg.

Kan kanskje strekke meg til å innlede et forhold med en kvinne opp til 50 år, men vil helst at hun skal være mellom 38 og 45. Sånn er det bare 😉.

Skjult ID med pseudonym Blabla fr. 5 jan. 2018 23:21

StigRemi: Det står at du er 44 år og søker i aldersgruppen 34-45. Hvorfor kan du bare kanskje strekke deg til å innlede et forhold til noen som er 6 år eldre enn deg, samtidig som du tilsynelatende synes det er uproblematisk hvis du er 10 år eldre enn henne?

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 00:39

Blabla: Han fikk noe å tenke på der🙄 Ti år er mer enn 6 år.. Men sannheten er at Stig ikke er mindre på tilbudssiden en snittet av menn tipper jeg.
Selv husker jeg ikke nøyaktig hva jeg har satt, men tipper fra ca 30 til min egen alder (50).

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 01:00

Men seriøst: Det er jo ellers et greit og forståelig spørsmål. Hvorfor? For min del kan jeg ha virkelig glede av å feste og ha gode samtaler med damer eldre enn meg selv. Absolutt! Men tror ikke jeg vil bli så lett forelsket. Men jeg kan jo ta feil. Har ikke begynt å date enda😂 Vet om par det kvinnen er mer en fem år eldre enn mannen. De virker happy og når jeg ser de sammen tenker jeg fint par. Men hun er veldig hyggelig da. Finnes ikke noe fasit på det med alder!

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 01:02

Ok my. Det er godt å høre👍

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 01:07

Og vi to skal jo ha en fest sammen en gang. Ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 01:09

Det hadde vært hyggelig. Vi to på tar et par øl på en brun pub før vi går på forumfest på the well..

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 01:16

Baloo: jeg har ikke kunnet unngå å lagt merke til det. Har kun helt unntaksvis sett mannsprofiler som er like generøse mot kvinnen som søkes som mot seg selv, når det gjelder retning på akseptabel aldersforskjell. "Alder er bare et tall" skriver mange, og søker en fra 20 år yngre opp til max egen alder :p

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 01:21

...Altså hvis jeg ser bort fra de i kategorien søker kvinne som er betydelig eldre enn seg da...

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 01:35

Ja, men folk er her av egoistiske grunner. Man søker vel ofte mot det man liker godt utseendemessig i første omgang. Så får man eventuelt realitetsorientere seg om det var urealistisk eller innholdet ikke sto i forhold til utseende. Jeg har eksempelvis vært med noen søte kollegaer i tyveåra på fest en del ganger og merker at væremåten, det de snakker om mm ikke appellerer til meg som potensiell partner (men de er veldig hyggelige og kan absolutt sjarmere meg om de vil). Jeg vil ha mye mer utbytte av å ha et forhold til en dame et eller to tiår eldre. Rett og slett fordi det vil passe bedre sammen.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 02:26

Ja, tiltrekning er selvfølgelig ikke altruisme eller veldedighet, Baloo...Men klarer menn flest , når de ikke vet en kvinnes eksakte alder, å identifisere hvem som er eldst/yngst av kvinner med kun noen få års aldersforskjell? Blir menn konsekvent mest tiltrukket av dem som er yngre enn seg også når de ikke vet alderen hennes? Er dette grunnen til at i nettdatingsammenheng resonnerer så mange at blant kvinner som er alt fra 20 til 1 år yngre enn dem selv kan de finne noen de kan føle seg tiltrukket av, men ikke blant de som er f.eks. 1 år eldre? :p

(mann 46 år fra Vest-Agder) lø. 6 jan. 2018 12:05 Privat melding

@Blabla, det er lett å svare på😊. Jeg har satt 34 som nedre aldersgrense. Er ikke interessert i kontakt med kvinner som er yngre enn det.

Kall meg gjerne gammeldags, men det er mest vanlig at mannen i et forhold er eldst. Vet ikke hvorfor, jeg har bare en sperre når det gjelder alder på kjæreste.

Primært leter jeg etter ei i alderen 38-45 (+\-). Kanskje finnes det ei der ute som klarer å overbevise meg om at eldre enn meg er best, hvem vet?

Det viktigste for meg er å finne ei som vil ha meg som kjæreste, ei som er snill, raus og omtenksom. Gjerne ei som også liker kos, nærhet og sex😉. Så får fremtiden vise hvilken alder hun har.

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 6 jan. 2018 12:42

Det finnes massevis av undersøkelser som viser at om du viser frem bilder av damer i alle aldre vil de fleste menn uansett alder tenne mest på de som er 25. Det er fordi disse fysisk sett er best egnet til å få barn. Og det er hva genene våre har skjønt er lurt å gå etter for å spre seg utover. Det er følgelig den alderen de fleste pornoskuespillerinner befinner seg i fordi det selger best.

Så kan det være så upraktisk, kjønnsdiskriminerende og patetisk det bare vil, men det driter evolusjonen i. (Sorry, Apollonis, dette kan du jo ikke tro på siden du er tungt religiøs.)

Etterhvert som vi blir eldre skjønner de fleste av oss at det er lurt å søke etter damer sånn noenlunde på vår egen alder, men det er mest en kulturell og erfaringsbasert greie. Vi ønsker jo noen man fungerer med i hverdagen også.

Så til sex er det kroppen og utseende som gjelder for urhjernen. For et forhold er det hvor kompatible damene er på flere nivåer som teller. Dessverre er det mange her inne som lar seg styre av de mest primitive delene av hjernen for å skaffe seg en relasjon. Så da blir det å kontakte smårips og ellers sende nydelige bilder av familiejuvelene eller kanskje fortelle om statussymboler til intetanende ofre, men det er en annen histrorie.

Skjult ID med pseudonym RettVest lø. 6 jan. 2018 12:48

For min del så har jeg hatt forhold med både eldre og yngre kvinner.
Både med positive og negative erfaringer.
Jeg personlig ser at en yngre kvinne stiller høyere krav til meg og det gir meg også mer tilbake...
Nei jeg søker ikke en sykepleier på mine eldre dager..
Nå er det faktisk flere kvinner her inne som søker kun et par år opp i alder men har en nedre alder på -10 så dette er ikke kun et manns fenomen.
Kvinner søker ofte menn som har lik eller høyere utdanning/inntekt enn dem selv mens en mann setter dette lavt nede på sine kriterier...
Kom over en profil som i teksten skrev: Ønsker ikke kontakt av snikkere, rørleggere, selgere siden hun hadde en høyere utdannelse....
Så konklusjonen er vel om du ikke finner noen med de kravene du stiller så må du enten lempe litt på kravene eller forbli singel...

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 6 jan. 2018 12:54

Litt spesifikk på yrkesvalg hun der da. Ja, damer er ofte redebyggere og synes det er greit å ikke slite økonomisk med noen..

(mann 46 år fra Vest-Agder) lø. 6 jan. 2018 13:20 Privat melding

@kiara, har lest flere profiler hvor kvinner søker menn som liker kos og nærhet. Har du samme konklusjon da? Eller er det helt greit? Hvorfor er det greit at kvinner søker etter menn som liker kos og nærhet, men «feil» om en mann gjør det?

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 6 jan. 2018 13:23

Kanskje fordi damer er litt skeptiske til menn som enten virker litt feminine, trygghetssøkende eller som de kanskje tror pakker inn bruk-og-kast med "kos&nærhet"

(mann 46 år fra Vest-Agder) lø. 6 jan. 2018 13:25 Privat melding

@kiara, i mitt ekteskap var det lite kos og nærhet, men sex var det mer en nok av. Noen kvinner virker å tro at menn kun er opptatt av sex, men vi også trenger kos og nærhet i hverdagen. Det er enkle signaler som viser kjærlighet og omsorg.

Har man manglet det i tidligere forhold, er det vel ikke feil å være ærlig om at dette er viktig for deg i et nytt?

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 14:17

StigRemi kl. 12:05: Jeg synes det virkelig like underlig å være overbevist om at at "eldre enn meg er best" som "yngre enn meg er best" - som om alle individer innenfor samme aldersgruppe var klin like...

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 14:18

Jeg synes det *virker*...

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 21:46

Blabla, svaret mitt på det er at det kan være stor forskjell på hvor raskt folk modnes og eldes. Så ei på førti kan eksempelvis holde seg bedre utseendemessig en ei på et parogtredve. Noen er «latebloomers» og er veldig pene også som femtiåringer. I tillegg til hvordan man eldes er det seff også i utgangspunktet store forskjeller i utseende på folk. I sum gjør dette at jeg ser mange på rundt 40 -45 som jeg syntes er penere en mange som er eksempel ti år yngre. Altså meget store variasjoner! Men: i gjennomsnitt er yngre damer penere, sånn ser nok de fleste menn på det.
Meen, så er det samtidig slik at en god del kvinner ikke får helt «riktige/perfekte» hofter/rumpe før de er ca midt i tyveårene. Så min fasit er (rent utseendemessig, naken gjennomsnittsdame): På topp midt i tyveårene, så går det sakte nedover, men meget store variasjoner! Nå snakker jeg overfladisk kun netto/naken kvinne (oppfattet at det var det du lurte på).

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 21:55

Jeg syntes forøvrig damer helt oppi sekstiårene kan være pene/vakre å se på. Men den erotiske tiltrekningskraften holder ikke følge like langt for min del.

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 21:58

Alice: prøvde bare svare seriøst på spørsmål jeg fikk🙂 Enten svarer jeg da noenlunde det jeg mener eller så svarer jeg ikke😊

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 22:03

Hadde du plukket opp skiene for meg da Kiara? Husk at jeg bare drømmer om å sitte i badestampen og nyte livet med et glass med noe i og en fin dame som deg ved siden av😜

Skjult ID med pseudonym Baloo lø. 6 jan. 2018 22:24

Kiara: Ja.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 23:55

Det jeg tenkte på, Baloo, var det fenomenet at så mange menn, i nettprofilene sine, setter kvinnens øvre aldersgrense nøyaktig lik eller 1 år under sin egen alder, til nød 1-2 år eldre enn seg selv. Eksempel: mann på 42 år søker en kvinne 25-42 år.

Jeg skjønner det du sier om å tenke at "i gjennomsnitt er yngre damer penere" enn eldre. Men: La oss tenke oss at en mann er forsøksperson i et eksperiment der han får se la oss si 99 kvinner, og der 33 av kvinnene er 41 år, 33 er 42 år og 33 er 41 år. Mannen får i oppgave å dele kvinnene inn i tre grupper ut fra kvinnenes faktiske alder, slik at alle 41-åringene kommer i gruppe A, alle 42-åringene i gruppe B , og alle 43-åringene i gruppe C. Mest sannsynlig vil han da i stor grad bomme på kvinnenes eksakte alder og blande 41-, 42- og 43-åringer i alle de tre gruppene, fordi kvinnene - på gruppenivå - ser temmelig jevngamle ut. Hvis mannen derimot får i oppgave å fordele 25-, 35- og 45-årige kvinner i riktige grupper, ville han imidlertid antagelig ha i større grad gjette riktig.

Det jeg da ikke skjønner - ut fra tiltrekningskriterier - er hvorfor en mann, hvis han først tror han kan bli tiltrukket av en kvinne helt opp til sin egen alder (og derfor inkluderer disse i søkekriteriene sine), ikke tror han kan bli tiltrukket av la oss si kvinner som er 1-5 år eldre enn ham. For han ville jo sannsynligvis ikke klare å skille dem fra hverandre ut fra alders- eller tiltrekningskriterier dersom han ikke visste deres nøyaktige alder.

Når jeg ser en profil hvor la oss si en 42-årig mann søker en kvinne i aldersspennet 25-42, altså fra veldig mye yngre enn ham opp til egen alder, får jeg derfor - helt i tråd med det du sier, Baloo - inntrykk av at han reelt sett foretrekker en som er betydelig yngre enn ham. Da får jeg inntrykk av at en jevngammel kvinne er en slags "second best"-alternativ for ham og at han sånn sett kanskje burde ha satt den øvre aldersgrensen til en potensiell partner ved la oss si 35 år (ikke ved 42). Av samme grunn utelukker jeg de fleste jevnaldrende menn som uaktuelle for meg, selv om jeg er innenfor deres alderskriterier, selv om de kontakter meg, og selv om JEG i utgangspunktet foretrekker en noenlunde jevngammel partner. Samtidig frister det ikke å bli sammen med en betydelig eldre mann bare fordi jeg for disse kanskje er i den foretrukne aldersgruppen...Så sånn går no dagan :p

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 6 jan. 2018 23:58

...der 33 av kvinnene er 41 år, 33 er 42 år og 33 er *43 år

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 jan. 2018 00:23

Hehe 😁 det er sant, Descalzo. Men uavhengig av om de er det eller ikke, blir jeg faktisk frastøtt av selve det en mann foretrekker stor aldersforskjell - og dette uavhengig av om hans alderspreferanse går i den ene eller den andre retningen. Jeg synes ikke det er noe som helst galt med store aldersforskjeller i parfohold hvis det er "ekte kjærlighet" og man mer tilfeldig ble forelsket/glad i en som er mye yngre eller eldre. Kjærlighet kan jo oppstå på tvers av både det ene og det andre. Men når jeg får inntrykk av at man systematisk søker det, blir jeg skeptisk.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 00:30

Blabla. Skjønner. Kan ikke svare for andre enn meg selv egentlig, men hvis det er det typisk for de fleste så er det kanskje noe psykisk/fordommer? (det at man søker akkurat opp til rett rundt egen alder?). Kanskje/sannsynligvis vil dette være annerledes om man møtes i lystig lag på byen uten å vite alder i forkant?
Når det gjelder det du sier om jevnaldrende som second best så er jeg så fersk i gamet nå at vi får se, men trolig har du litt rett. Det frister i utgangspunkt mest litt ned i alder i forhold til meg selv.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 00:47

Blabla: Hvis du tror at hvis en halvgammel gubbe søker fra 25 år til 50 år, så er det egentlig en 25 åring han vil ha. Så tror jeg du i veldig mange tilfeller misforstår.
Hvis 35 år er den alder en mann tror er perfekt for han, så søker han anntakelig eksempelvis fra 25 til 50 sånn ca. Fordi et menneske er så utrolig mye mer enn sin alder også når det gjelder fysisk tiltrekning. Slike ting er så individuelt. Jeg for min del forstår ikke kvinner som søker fra 30 til 40 år feks. Eller noen enda mindre aldersspenn (noen ned til fem års aldersspenn). Men de tenker på en annen måte. Det kan ikke jeg styre. Men jeg velger bred aldersspenn. Ikke fordi jeg ønsker helt i nedre del (helt sant😇). Men fordi jeg vet at det er store individuelle variasjoner og jeg vil ikke utelukke noe som kan være brs (Jeg søker ikke helt ned til 25 selv da. kunne gått så langt ned for en flørt, men ikke noe mer. (Og så er det noe med det Des nevner nedenfor... 😅)

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 jan. 2018 01:03

Baloo: Hvis han er 50 år og søker fra 25-50, har jeg nok en tendens til å tolke det slik at han tenker "jo yngre jo bedre", ja. Mens hvis han er 50 år og søker fra 25-75 eller for den sakens skyld fra 45-55, antar hans preferanse er ca. jevngamle eller at han har en tankegang om at kjærligheten ikke har noen alder; at han ser etter et individ som passer for ham, uavhengig av alder.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 01:56

Ok. Jeg har liten tro på at det gjelder majoriteten av menn som søker et vidt aldersspenn (at jo lenger ned i aldersspennet hun er jo bedre) Selv om han søker akkurat til egen alder. Men jeg vet jo egentlig bare hva jeg selv tenker og føler: Hverken øvre eller nedre del av aldersspennet du nevner fra 25 til 50 ville vært drømmen, men snarere muligheter som heller ikke bør utelukkes. Nå har jeg ikke planlagt flere barn, mulig de som planlegger familie er mer der du nevner? Jeg vet ikke.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 02:07

Men jeg og Kiara har jo en avtale nå, så ingenting kan utelukkes 100 prosent😂 Det blir fint å skåle i stampen uansett, men alle kommer til å tro det er bestefar som henter i barnehagen😅 Så vi får passe oss litt tror jeg😜😂

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 jan. 2018 02:25

Det er ikke bare de som ikke har barn/ønsker seg barn som gjennomgående har et slikt søkemønster, men også de som har barn fra før og/eller ikke vil ha (flere) barn. (Jeg har selvfølgelig full forståelse for at de som ønsker seg barn avgrenser søket til kvinner de kan regne med er fruktbare i noen år til).

At majoriteten har dette søkemønsteret er jeg temmelig sikker på (selv om jeg ikke har laget noen systematisk oversikt), men hva dette betyr er jo et tolkningsspørsmål og jeg vet ikke om min tolkning er den som overensstemmer med menns faktiske intensjoner/ønsker/drømmer (det vil selvfølgelig være noen individuelle forskjeller uansett). Det eneste jeg kan si med sikkerhet er at jeg håper du har rett i at majoriteten av menn ikke ønsker seg en dame lengst mulig ned i aldersspennet. For så lenge jeg tolker det slik er er jeg desillusjonert med hensyn til å finne en jeg kunne tenke meg å ha et forhold med.

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 02:32

Jeg tror jeg har rett. Ingen grunn til å bli desillusjonert!👍🐬🦋

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 jan. 2018 02:40

Interessant å høre dine tanker rundt dette iallfall, Baloo 👍

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 02:45

🙂

Skjult ID med pseudonym heksa sø. 7 jan. 2018 03:41

Hva er egentlig eldre menn? Når du nærmer deg 50 så er du jo i den eldre delen av sukkerdeltakerne selv Descalzo.....Om du da med eldre menn søker en på 70 og oppover så tror jeg i alle fall ikke det er sex du er interessert i nei, heller penger, gård og grunn 😂

Skjult ID med pseudonym Svele sø. 7 jan. 2018 09:58

😀😀

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 14:06

Vi beholder nok noe tekstiler på Kiara. Sånn til å begynne med i hvertfall😜
Neida, husk at jeg er 50 da.. Noen tiår siden nå st jeg kunne finne på å skjelve av spenning pga nærhet til lettkledd kvinne.. Men koselig blir det👍😇😜😇

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 21:49

👍🦍🎅🤶🐳

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 22:36

Kiara. Tar kontakt på PM til sommeren. Det blir vel heftig å planlegge mer i detaljer her på forum🤶..
👙

Skjult ID med pseudonym Baloo sø. 7 jan. 2018 22:36

Bikini skulle komme rett under nissemor😂

Skjult ID med pseudonym Baloo ma. 8 jan. 2018 00:18

Ja. Har du gode pedagogiske evner? 😂

Skjult ID med pseudonym Baloo ma. 8 jan. 2018 01:26

Skjønner☺️ jeg er fersk i gamet som aktiv ja ( og foreløbig bare aktiv per Internett 🤓).

Skjult ID med pseudonym Baloo ma. 8 jan. 2018 01:32

Har vært aktiv og betalende medlem mer enn et halvt år (husker ikke nøyaktig), så helt fersk er jeg forresten ikke i gamet.