Alle innlegg Sukkerforum

...metoo igjen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 16:32

Det er en stor avledningsmanøver at man diskuterer misbruk av menn i forhold til metoo bevegelsen . Denne bevegelsen handler om at kvinner har stått frem og navngitt menn i maktposisjoner . De har vært utsatt for overgrep eller uønsket seksuell oppmerksomhet av menn som har misbrukt sine posisjoner , primært i jobbsammenheng. Dette har igjen ført til at det er blitt tryggere å varsle, at man sikrer gode rutiner, og flere har allerede mistet jobben som en konsekvens.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 2018 17:12

Kort fortalt, at uakseptabel oppførsel skal få konsekvenser, uavhengig av kjønn.
Det er jo ikke slik at #metoo er forbeholdt kvinner vel? Dog det er flertall kvinner som er utsatt for slikt. Stort sett fordi kvinner er flinkere til å oppføre seg. :P

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 17:17

Jeg gjentar : Meetoo bevegelsen handler om at kvinner har stått frem og outet menn som har misbrukt sine posisjoner.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 17:30

#metoo dreier seg (stort sett) om kvinner som _anklager_ menn for noe. Hvor ofte det er løgn og hvor ofte det er sant vet jeg ikke, men en skal være rimelig naiv om en tror at det ikke vikarierende motiver (og eller løgn) bak noen av anklagene. Media er flinke til å hausse opp situasjonen slik som med Giske-saken. Anklager blir brukt som bevis. Støre sier nå at han reagerer på ordbruken til Giske når Giske sier at noen av anklagene er feilaktige: hva om de er feilaktige? Hva skal Giske si til sitt forsvar hvis anklagene er feilaktige? holder han kjeft så dømmer mobben han uansett. Hvor er hans rettssikkerhet?

Men, litt moro at feministene nå spiser sine egne barn.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 17:46

Støre har innrømmet at han har driti seg ut, så han ryker uansett.

Det er uansett er grunnleggende prinsipp i en rettsstat at en er uskyldig til det motsatte er bevist utenfor enhver rimelig tvil = uskyldspresumpsjonen.

Når en ser at anklager medfører automatisk skyld så er kommentarene mine dessverre nødvendige.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 17:51

Til og med mangel på nesegrus enighet med #metoo gjør jo tydeligvis folk til en drittsekk nå for tiden (tenker ikke på denne tråden, men andre diskusjoner jeg har vært borti)

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 17:52

Jeg vet jo ikke hva han har gjort: men han har jo innrømmet feil, så jeg har ingen grunn til å tvile på at han har driti seg ut. I hvilken grad kan jeg jo ikke si i all den tid anklagene er hemmelige. Jeg tror det er mange mannlige feminister som skjelver i buksene etter #metoo.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 17:53

Suggested by a friend: "If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote 'Me too' as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem."

If you've been sexually harassed or assaulted write 'me too' as a reply to this tweet.

– Alyssa Milano på Twitter 15. oktober 2017

Hensikten med emneknaggen var at ofrene skulle gi seg til kjenne og at antallet ville synliggjøre hvor vanlig seksuell trakassering er. Enkeltsaker skal tidligere oftest ha blitt oversett eller holdt skjult, og omtaler tabuisert. Mens mange av ofrene skal ha skammet seg og følt skyld etter opplevelsene, skal miljøet rundt ha bagatellisert og trivialisert hendelsene.[

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 18:12

@Kvinnoline: du har nok rett i det: at det var den opprinnelige meningen. Det er ikke det #metoo er nå.

@Descalzo: Jeg vet som sagt ikke hva han har gjort. Jeg synes det er helt greit at han er blitt outet: hvis en føler seg trakasser skal en jo si i fra. Det er oppførselen til mobben jeg reagerer på. "Dere" vet ikke hva han har gjort eller hva som er sant. Allikevel har mobben bastante meninger om at han må bli straffet. Sist jeg så et slikt kjør var rett før Tore Tønne tok selvmord.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 18:50

Jeg gjentar : Mens mange av ofrene skal ha skammet seg og følt skyld etter opplevelsene, skal miljøet rundt ha bagatellisert og trivialisert hendelsene

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 19:15

Nei, vi trenger ikke detaljene. Men de som skal bestemme hva som skjer trenger det. De trenger også Giskes versjon. Jeg drar Tore Tønne inn fordi han tok livet av seg pga mediakjøret: Giske er allerede sykmeldt. Alt må ikke løses på et par uker, vi har tid til å la saken gå sin gang. Sensasjonsjournalismen og "altskalløsesførnestetwittermelding-tankegangen" er farlig.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 2018 19:28

@Kvinnoline

Fin gjentagning. :P
Så problemet er altså filmbransjen? Jeg jobber ikke i filmbransjen, så jeg kan dessverre ikke hjelpe så mye mer enn å stå fordømmende på utsiden og se inn.
Og jeg er så heldig (må vel si det siden det er så utbredt tydeligvis) at det ikke er noe slikt på min arbeidsplass. Hverken ovenfor kvinner eller menn.

Jeg vet hva #metoo startet med, men betyr det at den er KUN reservert kvinner?

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 19:51

Bruken av emneknaggen #HimToo («han også») for å rette oppmerksomheten mot trakassørene og ikke ofrene, skal ha oppstått da en amerikansk akademiker ville navngi en overgriper.Samme stikkord har også vært brukt av norske kvinner.#HimToo, sammen med #MeToo, skapte dessuten uenighet blant feminister i India da det kom lister over serieovergripere innen akademia.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 2018 20:31

@Kvinnoline: Presis, og det jeg tok opp i tidligere tråd er akkurat dette med at motstanden har kommet som bagatellisering og fortelling av hva menn har opplevd. Den diskusjonen er jeg ferdig med.
Metoo er for alle, selv om kvinner startet den.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 2018 20:39

Det at enkelte overleger som er mentorer driver med sextrakassering er ekkelt. Ja sextrakassering uansett er det. Men lurer på hva disse overleger tenker når de undersøker en pen kvinnelig pasient. Ser de på henne som pasient el. sexobjekt. Hvordan oppfører de seg hvis disse pasientene argumenterer, blir de arrogante og ufine?

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 2018 20:47

Jeg gjentar :Bruken av emneknaggen #HimToo («han også») for å rette oppmerksomheten mot trakassørene og ikke ofrene

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 2018 20:56

@Kvinnoline

Gøy å bare klippe og lime fra internettsider? :P
#HimToo er ganske, hva skal en si, diskriminerende. Ved å bruke Him så er det samme som å si at det er KUN menn som kan gjøre noe galt.
Men det er kanskje det som er poenget? Å lage et skille. Si at dette er det greit at damer gjør, men ikke menn?

Det tristeste av alt er at vi i 2018 trenger noe slikt som #metoo.
Jeg håper vi får en fremtid hvor en holder fingrene for seg selv og brødboksen lukket og lar folk være i fred.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 21:03

@Apache: Jeg kan i alle fall garantere deg at jeg ikke tenker på kvinnelige pasienter som sexobjekter hverken før, under eller etter undersøkelsen. Jeg er opptatt med å gjøre jobben min. Men sett at jeg hadde tenkt den tanken, om enn kun et flyktig øyeblikk: skal tanker være gale også nå? Hvis vi skal begynne å ta folk for "tankeforbrytelser" også, da melder jeg meg ut.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 2018 21:12

@Hrafn: Det er ingen som sier det, og det er ingen som kan gjøre noe med at enkelte kvinnelige pasienter kanskje har slike tanker i møte med en mannlig lege. Så overrasker meg ikke om disse velger en kvinnelig lege.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 2018 21:19

En må jo velge den legen en er komfortabel med. 🙂 Noen av mine kvinnelige pasienter ønsker å ta celleprøve hos en kvinnelig kollega, men går til meg for andre problemstillinger. For meg er dette uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline to. 4 jan. 2018 11:21

Her er et eksempel på oppfølging istedenfor avledning :

http://www.dagsavisen.no/innenriks/vi-gutta-vil-ikke-sta-og-se-pa-1.1077040

"Vi gutta vil ikke stå og se på
Menn må stå opp og si fra. Det krever nærmere 600 av «gutta» i fagbevegelsen i et nytt opprop om trakassering og overgrep"

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 8 jan. 2018 14:54 Privat melding

@haakon
Deler din observasjon her. Blir for dumt rett og slett.

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 2018 15:13

Det som skjer i Hollywood skal ikke sette standard for det som skjer i Norge. Hollywood pr. kåthet skal ikke norske kvinner svi for.

Metoo-kvinner er selvstendige individer, og ikke gruppe. Deres historier har Metoo tilfelles, den ytre rammen, men hver og en av dem har hver sin unike historie å fortelle og hver sin måte å reagere på.

Når en rød Hollywood kjole blir til kvinner i en stor bås så er det å ta fokuset bort fra det som skjer i Norge.