Alle innlegg Sukkerforum

...metoo igjen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 16:32

Det er en stor avledningsmanøver at man diskuterer misbruk av menn i forhold til metoo bevegelsen . Denne bevegelsen handler om at kvinner har stått frem og navngitt menn i maktposisjoner . De har vært utsatt for overgrep eller uønsket seksuell oppmerksomhet av menn som har misbrukt sine posisjoner , primært i jobbsammenheng. Dette har igjen ført til at det er blitt tryggere å varsle, at man sikrer gode rutiner, og flere har allerede mistet jobben som en konsekvens.

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 17:02

Nettopp. Det var dét det handlet om.
Takk.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 17:12

Kort fortalt, at uakseptabel oppførsel skal få konsekvenser, uavhengig av kjønn.
Det er jo ikke slik at #metoo er forbeholdt kvinner vel? Dog det er flertall kvinner som er utsatt for slikt. Stort sett fordi kvinner er flinkere til å oppføre seg. :P

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 17:12 Privat melding

Nettopp for min side også (unnskyld my at jeg snakker deg efter munnen)

Dette er noe helt annet. Jeg har jobbet i kvinnedominert yrke i hele mitt liv, og jeg har aldri lidd noen nød. Jeg stygg juling også..

Jeg husker første året på gamlehjemmet som 19 åring. WOW.. Eva som jeg jobbet sammen med.. som var forlovet med en annen.

Kort sagt, min største seksuelle opplevelse.

Men jeg hadde ikke noen makt posisjon, ikke noen annet enn at det var en dame som ble kåt, og synes litt synd på meg.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 17:17

Jeg gjentar : Meetoo bevegelsen handler om at kvinner har stått frem og outet menn som har misbrukt sine posisjoner.

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 17:21 Privat melding

Ja, har forstått det.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 17:30

#metoo dreier seg (stort sett) om kvinner som _anklager_ menn for noe. Hvor ofte det er løgn og hvor ofte det er sant vet jeg ikke, men en skal være rimelig naiv om en tror at det ikke vikarierende motiver (og eller løgn) bak noen av anklagene. Media er flinke til å hausse opp situasjonen slik som med Giske-saken. Anklager blir brukt som bevis. Støre sier nå at han reagerer på ordbruken til Giske når Giske sier at noen av anklagene er feilaktige: hva om de er feilaktige? Hva skal Giske si til sitt forsvar hvis anklagene er feilaktige? holder han kjeft så dømmer mobben han uansett. Hvor er hans rettssikkerhet?

Men, litt moro at feministene nå spiser sine egne barn.

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 17:42 Privat melding

Hvor er/var rettssikkerheten til de han har opptrådt upassende ovenfor da? De han IKKE sier at har uttalt seg feilaktig? Holder det ikke med et overtramp? Så la oss se bort ifra de han mener er feilaktige. Han har valgt å ignorere etiske retningslinjer, han har misbrukt sin posisjon og invadert kvinner på en uønsket måte. Lurer på hva det står i sykemeldingen hans....

Skjult ID med pseudonym my on. 3 jan. 17:42

Joa, H, det vil alltid være noen som slenger seg på en bølge, uansett hva den gjelder. Nå er menneskesinnet imidlertid så smålig at utsagn som dine har en tendens til å feste seg sterkere enn bølgen. Det skyldes den alminnelige trangen til å se konspirasjoner over alt. Og ditt innlegg nører desverre opp under det. Det er synd at det skal være slik.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 17:46

Støre har innrømmet at han har driti seg ut, så han ryker uansett.

Det er uansett er grunnleggende prinsipp i en rettsstat at en er uskyldig til det motsatte er bevist utenfor enhver rimelig tvil = uskyldspresumpsjonen.

Når en ser at anklager medfører automatisk skyld så er kommentarene mine dessverre nødvendige.

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 17:50 Privat melding

Tipper Giske kjenner til noen grunnleggende prinsipper rundt akseptabel atferd også.....
Håpet han å komme unna med det han har gjort?
Han MÅ ha begynt å skjelve pittelitt i buksene Da #meetoo eskalerte. Synes DU han har driti seg ut, Hrafn?

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 17:51

Til og med mangel på nesegrus enighet med #metoo gjør jo tydeligvis folk til en drittsekk nå for tiden (tenker ikke på denne tråden, men andre diskusjoner jeg har vært borti)

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 17:52

Jeg vet jo ikke hva han har gjort: men han har jo innrømmet feil, så jeg har ingen grunn til å tvile på at han har driti seg ut. I hvilken grad kan jeg jo ikke si i all den tid anklagene er hemmelige. Jeg tror det er mange mannlige feminister som skjelver i buksene etter #metoo.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 17:53

Suggested by a friend: "If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote 'Me too' as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem."

If you've been sexually harassed or assaulted write 'me too' as a reply to this tweet.

– Alyssa Milano på Twitter 15. oktober 2017

Hensikten med emneknaggen var at ofrene skulle gi seg til kjenne og at antallet ville synliggjøre hvor vanlig seksuell trakassering er. Enkeltsaker skal tidligere oftest ha blitt oversett eller holdt skjult, og omtaler tabuisert. Mens mange av ofrene skal ha skammet seg og følt skyld etter opplevelsene, skal miljøet rundt ha bagatellisert og trivialisert hendelsene.[

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 17:54 Privat melding

Hva synes du er verst da, det han har gjort, eller at han har blitt outet?

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 17:58 Privat melding

Bare jeg ser tryne på Giske, så kan jeg merke lukta.

Han er faen meg så slibrig den mannen der. Jeg kan formelig se for meg hvordan han sitter på dass, og tror at vær besjekladd han presser ut av endetarmen har en betydning for verden.

Det er sånne fundamentalistiske rasshøl som man må fjerne i fra ledene posisjoner i vårt samfunn.

Det er klart at en sånn tankegang, klår på damer.

ÆSJ..

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 18:12

@Kvinnoline: du har nok rett i det: at det var den opprinnelige meningen. Det er ikke det #metoo er nå.

@Descalzo: Jeg vet som sagt ikke hva han har gjort. Jeg synes det er helt greit at han er blitt outet: hvis en føler seg trakasser skal en jo si i fra. Det er oppførselen til mobben jeg reagerer på. "Dere" vet ikke hva han har gjort eller hva som er sant. Allikevel har mobben bastante meninger om at han må bli straffet. Sist jeg så et slikt kjør var rett før Tore Tønne tok selvmord.

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 18:50

Jeg gjentar : Mens mange av ofrene skal ha skammet seg og følt skyld etter opplevelsene, skal miljøet rundt ha bagatellisert og trivialisert hendelsene

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 18:50 Privat melding

Han har opptrådt upassende, på en seksuell måte, trenger vi detaljene? Hva har "mobben" gjort? Og hvorfor drar du Tore Tønne saken inn her? Hva med heller å tenke tenkt konsekvens der en kvinne tar sitt liv pga skamfølelsen etter et maktovergrep?

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 18:54 Privat melding

Der har du et meget godt poeng @Des...

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 19:15

Nei, vi trenger ikke detaljene. Men de som skal bestemme hva som skjer trenger det. De trenger også Giskes versjon. Jeg drar Tore Tønne inn fordi han tok livet av seg pga mediakjøret: Giske er allerede sykmeldt. Alt må ikke løses på et par uker, vi har tid til å la saken gå sin gang. Sensasjonsjournalismen og "altskalløsesførnestetwittermelding-tankegangen" er farlig.

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 3 jan. 19:25 Privat melding

Har du snakket med Tore Tønne etter at han døde, siden du vet årsaken til selvmordet? Det kan ikke ha vært at han visste at han kom til å stille dårlig da? Økokrim tok ut tiltale dagen før han ble funnet? Synes det er dårlig gjort mot #meetoo, det du prøver på der. Giske FÅR anledning til å gi sin versjon, Tønne valgte å avstå fra den muligheten, han.

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 19:26 Privat melding

Hrafn
Jo, du har et poeng der.

Men jeg tror at det er så mye vrede på grasrota som kommer til utrykk i dag blant kvinner som føler seg trakassert.

Når det gjelder mitt utsagn, og min erfaring jeg har med mennesker, så har jeg alltid tenkt når jeg har sett Giske: ”Den mannen er falsk”

Men det skal ikke tas til inntekt for det andre. Men det undrer meg ikke et sekund at han sitter i den situasjonen i dag.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 19:28

@Kvinnoline

Fin gjentagning. :P
Så problemet er altså filmbransjen? Jeg jobber ikke i filmbransjen, så jeg kan dessverre ikke hjelpe så mye mer enn å stå fordømmende på utsiden og se inn.
Og jeg er så heldig (må vel si det siden det er så utbredt tydeligvis) at det ikke er noe slikt på min arbeidsplass. Hverken ovenfor kvinner eller menn.

Jeg vet hva #metoo startet med, men betyr det at den er KUN reservert kvinner?

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 19:51

Bruken av emneknaggen #HimToo («han også») for å rette oppmerksomheten mot trakassørene og ikke ofrene, skal ha oppstått da en amerikansk akademiker ville navngi en overgriper.Samme stikkord har også vært brukt av norske kvinner.#HimToo, sammen med #MeToo, skapte dessuten uenighet blant feminister i India da det kom lister over serieovergripere innen akademia.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 20:31

@Kvinnoline: Presis, og det jeg tok opp i tidligere tråd er akkurat dette med at motstanden har kommet som bagatellisering og fortelling av hva menn har opplevd. Den diskusjonen er jeg ferdig med.
Metoo er for alle, selv om kvinner startet den.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 20:39

Det at enkelte overleger som er mentorer driver med sextrakassering er ekkelt. Ja sextrakassering uansett er det. Men lurer på hva disse overleger tenker når de undersøker en pen kvinnelig pasient. Ser de på henne som pasient el. sexobjekt. Hvordan oppfører de seg hvis disse pasientene argumenterer, blir de arrogante og ufine?

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline on. 3 jan. 20:47

Jeg gjentar :Bruken av emneknaggen #HimToo («han også») for å rette oppmerksomheten mot trakassørene og ikke ofrene

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 3 jan. 20:56

@Kvinnoline

Gøy å bare klippe og lime fra internettsider? :P
#HimToo er ganske, hva skal en si, diskriminerende. Ved å bruke Him så er det samme som å si at det er KUN menn som kan gjøre noe galt.
Men det er kanskje det som er poenget? Å lage et skille. Si at dette er det greit at damer gjør, men ikke menn?

Det tristeste av alt er at vi i 2018 trenger noe slikt som #metoo.
Jeg håper vi får en fremtid hvor en holder fingrene for seg selv og brødboksen lukket og lar folk være i fred.

(mann 49 år fra Oslo) on. 3 jan. 20:58 Privat melding

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 21:03

@Apache: Jeg kan i alle fall garantere deg at jeg ikke tenker på kvinnelige pasienter som sexobjekter hverken før, under eller etter undersøkelsen. Jeg er opptatt med å gjøre jobben min. Men sett at jeg hadde tenkt den tanken, om enn kun et flyktig øyeblikk: skal tanker være gale også nå? Hvis vi skal begynne å ta folk for "tankeforbrytelser" også, da melder jeg meg ut.

Skjult ID med pseudonym Apache on. 3 jan. 21:12

@Hrafn: Det er ingen som sier det, og det er ingen som kan gjøre noe med at enkelte kvinnelige pasienter kanskje har slike tanker i møte med en mannlig lege. Så overrasker meg ikke om disse velger en kvinnelig lege.

Skjult ID med pseudonym Hrafn on. 3 jan. 21:19

En må jo velge den legen en er komfortabel med. 🙂 Noen av mine kvinnelige pasienter ønsker å ta celleprøve hos en kvinnelig kollega, men går til meg for andre problemstillinger. For meg er dette uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 3 jan. 22:06

Amen, @Ts

Skjult ID med pseudonym Iridium on. 3 jan. 22:33

@ Kvinneonline,

kan du oppklare:

Dersom det er en avledningsmanøver å inkludere trakassering og misbruk av menn, så reiser dette noen spørsmål:

Hva avledes det bort fra?
Hva er den (presumptivt) uønskede effekten av denne avledningsmanøveren?
Mener du at en bevegelse skal defineres av/ begrenses til den «konstituerende» ideen?

Skjult ID med pseudonym Kvinnoline to. 4 jan. 11:21

Her er et eksempel på oppfølging istedenfor avledning :

http://www.dagsavisen.no/innenriks/vi-gutta-vil-ikke-sta-og-se-pa-1.1077040

"Vi gutta vil ikke stå og se på
Menn må stå opp og si fra. Det krever nærmere 600 av «gutta» i fagbevegelsen i et nytt opprop om trakassering og overgrep"

Skjult ID med pseudonym Iridium to. 4 jan. 20:47

@Kvinnoline

Jeg lurer ikke på forskjellen mellom avledning og oppfølging, jeg lurer på hva du mener med _at_ det er en avledningsmanøver å diskutere misbruk av menn i forbindelse med metoo. Jeg skal kanskje aldri bli klok på dette, men det du hevder er faktisk en påstand i det vil vel alle er enige om at er et svært viktig spørsmål/globalt samfunnsproblem.

Skjult ID med pseudonym Haakon ma. 8 jan. 10:22

Hva #metoo har blitt avledet til (ja, av kvinnene selv):

https://www.minmote.no/#!/artikkel/24225505/blanca-blanco-provoserte-paa-golden-globe

Denne skuespilleren var syndig nok til å stille opp i en RØD kjole, når #metoo-brigaden hadde oppfordret alle til å stille i julebordfavoritten "den lille sorte" på den røde løperen for å vise sin solidaritet til metoo.

Så nå har fokuset blitt på at man er usolidarisk ved å ta sitt eget valg angående hvilken kjole man har, istedenfor å sette fokuset på det kampanjen egentlig handler om. Godt jobba.

Skjult ID med pseudonym Haakon ma. 8 jan. 14:44

"Ingeborg Heldal, moteekspert og redaktør i KK og KK.no, slakter kjolevalget til skuespilleren:

- Hun burde blitt stoppet og sendt hjem idet hun entret løperen! Ikke bare er kjolen et HÅN mot de kvinnelige kollegaene som markerer avsky mot trakassering i bransjen ved å kle seg i svart, den er i tillegg tacky og stygg."

#metoo: Kjolegate.

Da var fokuset over på å shame damene, som om valg av kjole påvriker fokuset på seksuell trakassering i filmbransjen. Var det noen som nevnte avledningsmanøver?

(kvinne 49 år fra Oppland) ma. 8 jan. 14:54 Privat melding

@haakon
Deler din observasjon her. Blir for dumt rett og slett.

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 8 jan. 15:13

Det som skjer i Hollywood skal ikke sette standard for det som skjer i Norge. Hollywood pr. kåthet skal ikke norske kvinner svi for.

Metoo-kvinner er selvstendige individer, og ikke gruppe. Deres historier har Metoo tilfelles, den ytre rammen, men hver og en av dem har hver sin unike historie å fortelle og hver sin måte å reagere på.

Når en rød Hollywood kjole blir til kvinner i en stor bås så er det å ta fokuset bort fra det som skjer i Norge.