Alle innlegg Sukkerforum

Unkarslandet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 14:35

Norge er blitt ungkarslandet. Forskerne leter etter svaret på hvorfor færre menn får barn.

Aftenposten har en artikkel om det nå. Men jeg har ikke abonnement så får ikke lest den.

Så... hvorfor er Norge unkarslandet tro?

Skjult ID med pseudonym 76 mann to. 4 jan. 2018 15:25

Dette har nok flere årsaker,men en årsak er helt klar : norske kvinner,
i hvertfall endel av dem, har ALTFOR høye krav til menn, både som kjærester,
livsledsagere og som potensielle fedre. Og dette er bare ikke noe jeg tror, det var
jo nevnt på nyhetene, i oktober tror jeg. Altså at stadig flere norske kvinner
passerer 40 uten barn fordi de ikke vil ha barn med "lavstatus-menn". Så der
fikk jeg ( og sikkert mange andre ) en "tittel", omsider . . . 😒 Disse kvinnene bør slutte å lete etter feilfrie "superhelter" og heller se etter
"vanlige" menn, der finnes det helt sikkert mange bra kjæreste-emner og
fars-emner 👍 Jeg er kanskje ikke en av dem,men det får bli
en annen tråd, i så fall . . .

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 15:28

Here we go again. Årsaken til det meste hos kvinnen.
Så fantasifullt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 15:30

Men en stor del av andelen må jo være et bevist ønske hos mannen også.
At man ikke vil etablere seg?

Skjult ID med pseudonym Tipsern to. 4 jan. 2018 15:40

Når nå mannen faktisk er ærlig og sier at kvinner i Norge er kravstore så får mannen høre at det er bare tull osv. Alltid så skal Norske kvinner trykke ned på Norske menn, Med en gang Norske menn så vindt klager på kvinner så blir det rama skrik. Jeg selv er singel mann og merker at kvinner i Norge er etter min oppfatning, betyr at jeg kan ta feil har mer lyst på Bad boy og når de finner en snill fyr så prøver de og gjøre alt for og finne feil og mangler. Vært en del i utlandet både i Asia og amerikanske kontinettet der faktisk snille menn er mye mer noe de vil ha. Fordi man de har annen kultur. Jeg tror at hvis man skal finne grunnen til dette skjer så kan ikke kvinner sitte og si nei vet du hva ikke skyld på oss så lite fantasifullt. Hvis da dette er sant er ikke dette noe kvinner bør ta til seg??? Jeg selv merker at her på sukker så er jo det meste basert på utsende, jeg er mer enn menneske person. møter mennesker letter ute enn her inne. Så jo jeg vil si Norske kvinner har for høye krav mot Norske menn og noen menn orker ikke være med en kvinne som er som en mann. Forholde blir helt feil for mange. jeg får sikkert høre jeg tar feil og det er helt i orden. Om jeg tar feil så håper jeg virkelig jeg har det. Men tror Norske kvinner kunne ha lært noe og faktisk tørre og bli kjent med folk uten for det de til vanlig tiltrekkes av fordi siden de er singel nå så tydeligvis har de gjort noe feil et sted. Dette gjelder menn og. Lykke til Folkens

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 15:45

Så all grunn til at norske menn er barnløse er kvinnens valg?

Skjult ID med pseudonym Svele to. 4 jan. 2018 15:48

Se her ja! Et helt nytt tema 😀😀

(mann 43 år fra Hedmark) to. 4 jan. 2018 15:56 Privat melding

Er det overtall av menn da eller ? Eller deler de kvinner som skal ha barn på de menn som til enhver tid har høyest status ? 😃

Skjult ID med pseudonym Lady to. 4 jan. 2018 15:57

Jaha så fordi vi er single så har vi gjort feil. Der fikk vi den servert av Tipseren....

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 15:58

Veldig relevante bilder du setter opp mot hverandre der du, Adam.
Du som selv har gitt uttrykk for at du er kroppsfiksert og ikke kunnet vært sammen med ei overvektig dame.
Hva hadde du valgt da? Om bildene var av kvinner?

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 jan. 2018 16:04 Privat melding

Det er ingen ting jeg ønsker meg mer enn at ei dame kommer bort og sier: "Du, nå har jeg ENDELIG senka krava nok til at jeg vil ha barn med deg."

Skjult ID med pseudonym Tipsern to. 4 jan. 2018 16:16

Hehe, men saken er at Norske menn må bidra de og. var vel en undersøkelse for en stund tilbake som sa at Norske kvinner ønsker seg en mann som er mann. Men når en mann er for mann da er man sjovenist. Og når menn ønsker kvinner som er litt mer kvinner så blir det rama skrik når de drar til Asia og henter seg en kone. Men mange forskjellige årsaker, mye dårlige unnskyldinger som henger sammen med at mye ligger i redsel og man ønsker ikke bli såra. Det er jo nesten lettere og være singel enn og ha forhold til noen fordi før sa var ekteskap noe man ønsket og være i. Nå skilles folk mer en 50% så noe har forandra seg om det er kvinner eller menn som er skylda så vil jeg tro det er 50 - 50 her og det som er hele poenget mitt. Men hva kan man gjøre for og få disse tallene opp. Legge skyld på alle andre er jo veldig typisk Norsk og Amerikansk. Jeg vet at Ironi er vanskelig skriftlig, tror folk forsto jeg prøve og være Ironisk tidligere. Men forslag her. Kan ikke folk prøve noe nytt bare prøve noe man ellers aldri har prøvd bare for moro skyld og se hvordan det går. Hadde vært gøy og se om noen fant noen da.

Skjult ID med pseudonym Kjappfot to. 4 jan. 2018 16:20

Flere menn får to kull. Det er ofte vanlig blant høystatusmenn.

(mann 43 år fra Hedmark) to. 4 jan. 2018 16:24 Privat melding

Tror du har litt rett tipsern, man blir kanskje redd, fordi det er så akseptabelt/vanlig å bli sittende der med skjegget i postkassa. Tidene vi er i er individualistenes og de selvrealiseringskåte sin æra..

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 16:27

Tipseren .... poenget er at mange menn har misforstått hva kvinner definerer som en mann. Mannsjovinistisk er laaaaangt ifra det man mener. Stikk motsatt faktisk

Selvgodhet og selvinnsikt er på hver sin side av skalaen her.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 16:35

Hvis kvinner møter menn som enkelte som har svart her så er det forståelig. Tenk å leve i et forhold der kvinnen er en boksesekk og i tillegg er den som er ansvarlig for alt.

Kan årsaken være at mange menn er vant med gamle familiemønstre og ikke takler at kvinner er mennesker som menn først og fremst, mennesker med samme rett og plikt som menn alltid har hatt, og disse mennene nekter å se egne feil og forandre seg i takt med tiden? Kommentarfelt i avisene viser menn som er tradisjonelle.
Det må være hardt å ha vært mann og vokst opp i hjem der mannen har vært familieoverhode med alle rettigheter og komme i ny tid der kvinnen er som mannen. Yngre genersjon er redningen.:-)

(mann 48 år fra Oslo) to. 4 jan. 2018 17:08 Privat melding

Apache:
Hvis du med "yngre generasjon" mener menn i generasjonen under f. eks. meg, tør jeg med rimelig stor sikkerhet hevde at i hvert fall de fleste menn i MIN generasjon har null problem med kvinners rettigheter.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 4 jan. 2018 17:10

Norske menn er på det jevne oppdratt høflige, reserverte, stille og «snille» i forhold til mange andre kulturer. Det er for kvinner overalt, en svakhet og en gigantisk turnoff seksuelt.

Når i tillegg skandinaviske kvinner ikke lenger er avhengig av menn hverken sosialt, økonomisk eller for å oppdra barn går det som det må gå. En vanlig norsk mann har ingen rolle å fylle eller funksjon bortsett fra å være skattebetaler og forbruker.

Grunnen til at norske menn slår ann i feks Thailand er ene og alene av økonomiske og sosiale årsaker, ikke sex-appeal.

Jeg generaliserer og setter ting på spissen men i grove trekk er det nok det som skjer. Japan opplever det samme. Japan har kapitulert fullstendig, der har de sluttet å prøve.

Skjult ID med pseudonym Coma to. 4 jan. 2018 17:17

Nå høres det ut som om det er BARE alfahanner og rikinger som får barn! Det er det vel ikke?! 🤔
De fleste jeg kjenner/vet av/ser er milevis unna å kunne plasseres i en slik kategori. Allikevel får de med veik hake og tøfler reprodusert seg.

Min nabo fra barndommen venter nå barn med ei, kull nr. 2. Han er langt fra kjekk eller er en alfahann. Barnemor er ei som fra før er fratatt barn av barnevernet. Det er en sånn fyr som mer enn antyder at å bombe nav-kontor er en god idé. Samt et språkbruk på FB som bare bekrefter alle fordommer jeg har mot ham.
Dette er dessverre ikke et enestående tilfelle, flust av slike menn og kvinner. Men BARN skarre'em ha!

På den andre siden har jeg en bekjent som er forholdsvis kjekk, 47 år, som har en bra jobb, men som ikke har kjæreste eller barn. Hvorfor vet jeg ikke. Kanskje han ikke har lyst til å få barn? Og iallefall ikke med den type dame som er nevnt over her...

Også vet jeg selvsagt av en god del mannfolk hvor jeg skjønner hvorfor vedkommende har kjøpt "kjærlighet" (aka thaidame) på slep.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 17:24

Jeg tror at hovedårsaken er tiden vi lever i. Det ble skrevet om påvirkelse i en tidligere tråd. De siste årene har avisene hatt stort sett negative artikler om norsk økonomi, og norske økonomer ser kun problemer og spår om dem år i forveien. Dette vil selvsagt påvirke par som gjerne vil ha barn. I tillegg kom nye boligforskrifter der det er 15% regelen på egenkapital og lån max 5×inntekt. Så alle får ikke lån selv om hvor godt de tjener. Regjeringens politikk når det gjelder klassefradrag, skatt og stønader er også en medvirkende årsak.

Så selv om noen Sukkermenn ser på kvinner som årsak og får svar som det passer dem, er nok økonomien og boligsituasjon og usikkerheten rundt de hovedårsaken.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 4 jan. 2018 17:41

@Apache
Vi bor i et av verdens rikeste land og har et velferdssystem som belønner å føde barn. Allikevel er vi i det nederste sjiktet når det kommer til befolkningsvekst og fødselsrate. Jeg tviler på boligforskriften kan forklare trenden. Om noe så er det ofte fattige land som har de høyeste fødselsratene.

Skjult ID med pseudonym jaja.. to. 4 jan. 2018 18:08

Hvite kvinner desimeter hvite land. Dette gjelder hele Vesten. Om et noen hundre år er vi alle ngre eller annet brunt. Må være undermåler for ikke å se utviklingen. I noen europeiske land fødes det 1.3 barn i snitt. Tar ikke lang tid før den opprinnelige befolkningen da dør ut.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 18:14

@bobb: Det var nå en forenkling av det jeg skrev. Der var du som en avisoverskrift. Økonomi er mer enn å kjøpe bolig.

Det at vi er et av verdens rikeste land er riktig, men også blitt en myte. De siste årene er ikke vi blant topp 5 engang. Dessuten har mange vestlige land en større økonomi enn Norge. Den andre feilen er å sammenligne Norge med fattige land. Norsk velferdssystem er blitt nedbygd de siste årene, selv om den ennå eksisterer. Det er under press. Regjeringen gjorde en god kalkulert plan da de satte sammen sin politikk. Høyere uførepensjon, men også skatt som lønnsmottakere. Bruttointekten ble lagt til grunn for bl.a. bostøtte som gjorde at med høyere brutto uførepenson falt de utenfor bostøtte ordningen. Det de fikk tidligere med gammel ordningen gjorde at de fikk bostøtte som samlet ble høyere netto enn de får i dag. Trinnskatten ble innført og med det så hjalp det lite med skattelette for de med middels- og lave inntekter. Fradrag for lån som bl.a. boliglån minket og gjorde at skatten også økte. Fra i år er pendlerfradraget også redusert. Flere økonomiske grep har blitt gjort der de med middels- og lave inntekter har blitt rammet. Arbeidsplasser forsvinner ut av Norge noe under denne regjeringen også, sentralisering gjør at mange arbeidsplasser går tapte, den økte ikke-vestlige innvandringen har også noe å si for økonomien. Det er kun regjeringens velgere som forsvarer dette. Dette er en liten del av det som har blitt forandret de siste årene.

Hadde jeg skulle hatt barn så ville jeg ha hatt økonomi og bosted i tankene. Dernest å finne en mann som ikke har altfor dyre og altoppslukende hobbyer og vaner, er moderne tankemessig sett og som faktisk har tid til familien. Det er også mange menn som kvinner som ikke vil ha flere barn pga at de har barn fra før.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 4 jan. 2018 18:19

@jaja
Flott, om alle er lysebrune til slutt slipper vi rasisme og elitistisk bigotteri i fremtiden. Da må vi finne andre grunner å hate hverandre for. 🙃

Skjult ID med pseudonym bobb to. 4 jan. 2018 18:30

Helt greie poeng det @apache. Men sammenligner vi oss internasjonalt og historisk sett lever vi som grever og grevinner de aller fleste av oss. Å peke på økonomi som en av hovedgrunnene til færre og færre får barn/gifter seg er feil da kurvene for velstand og fertilitet ser ut til å gå stikk motsatt.

Timing og stabilitet er viktig, men jeg tror de med partner som ønsker barn ikke lar seg stoppe av trang økonomi. Klarer vi det ikke i Norge hvordan klarer de det i resten av verden da?

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 18:40

@bobb: Vi som har det greit må ikke se alt fra vår synsvinkel. Det er mange i Norge som sliter og politikken skaper avstand mellom de som har det godt (som de fleste har) og de som har det ikke like bra. Og vi er i Norge og ikke i et annet vestlig land. Mye vi betaler som skatt og avgifter tar mange land for gitt. Norge er et byråkratiland, og alle løsninger politikere kommer med er reformer, økt skatt og avgift. Det skaper ikke flere arbeidsplasser og eksport.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 18:48

Fertiliteten har mye å si, og trenden har vært å bli ferdig med utdannelse og skaffe seg god jobb og bolig før barn. Det har gjort at kvinner som førstegangsfødende har blitt eldre, og fruktbarheten minker etter fylt 35 år. Sædkvaliteten hos menn blir også dårligere med alderen. Sex uten beskyttelse kan gi kjønnssykdommer som gir ufrivillig barnløshet.

Så det er mange grunner til færre barn om man er villige til å se bort fra kvinner sin skyld.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 4 jan. 2018 18:58

@Apache
Jeg har aldri antydet at det noens skyld, hverken ene eller andre veien.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 19:01

@bobb: Har ikke antydet at du har sagt det. Men noen i tråden kommer med det hele tiden.

Skjult ID med pseudonym Zorro to. 4 jan. 2018 19:08

I følge annonsen det refereres til velger noen kvinner menn med voksen økonomi. Disse mennene har gjerne flere barnekull med forskjellige kvinner. Videre antydes det at en del kvinner fra bygda flytter til byen og etterlater seg et manneoverskudd i periferien. Dette er jo dokumentert i flere undersøkelser, så særlig nytt var det ikke.

Skjult ID med pseudonym DrStockman to. 4 jan. 2018 19:17

Kvinner gifter seg helst ikke med noen de oppfatter står lavere i sosiokulturell anseelse enn dem selv. En slik elitisme finner man i mindre grad hos menn som i dette tilfellet da er mindre fordomsfulle og mer inkluderende enn kvinner...

Skjult ID med pseudonym DrStockman to. 4 jan. 2018 19:21

Du er vel da bare det litt bisarre eksempelet som bekrefter regelen My...

Skjult ID med pseudonym Zorro to. 4 jan. 2018 19:35

Hun er ikke bisarr.. Det skal ikke så mange prosentene til av damer som velger flerkullsfedre før det ender opp med at en del menn ikke får barn.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 19:52

Dette passer inn her.

http://www.webpsykologen.no/artikler/tankefellene-som-forpester-livet/

Skjult ID med pseudonym DrStockman to. 4 jan. 2018 19:59

Jo, Zorro. My er bisarr fordi hun tydeligvis har hatt et forhold under sin stand...

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:02 Privat melding

Jommen er det mange som er bisarre om det kommer til det å ha forhold under sin sosiale status. Forferdelig rangering btw 😬
Artikkelen blir nattens lesestoff - må jo se hva som rører seg .

Skjult ID med pseudonym Zorro to. 4 jan. 2018 20:17

Jesus var en hippie som hadde fylleorgier med disiplene og den hellige ånd hver kveld.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:20 Privat melding

Det er mye negative krefter i sving her inne på sukkerforum også, det er synlig for alle.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:21 Privat melding

Hvorfor regerer dere så sterkt på det jeg skriver ?
DET kan dere fundere litt på...

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:22 Privat melding

Det er greit, bare sladre til moderator...

Skjult ID med pseudonym DrStockman to. 4 jan. 2018 20:23

Ja, grusom rangering, kjeks. Det illustrerer hvordan flertallet av kvinner velger partner... Synd du bor så avbakkelig til, forresten.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:31

Her må jeg få lov til å være enig med Des. Makan. Ta deg en bolle, Apollonis. Du har åpenbart lite kjennskap til depresjoner og har ikke vært tett på personer med alvorlig depresjon

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:38 Privat melding

Mange fysiske sykdomer er også i realiteten ånder som kan drives ut....

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:38 Privat melding

...av den hellige ånd..

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:39

Om du påstår at det er mye onde krefter her inne @apollonis vil jeg påstå du er en av klubben. Å denge ned folks depresjoner med djevelskap og forklare det med onde makter og latterligjøre det med st man bare blir frisk med å hengi seg til Gud .... det er ikke friskt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:40

Du må jo være besatt av noe farlig noe

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:40 Privat melding

Jeg påstår ikke, jeg vet..)
Du velger selv hva du vil tro på Hønemor.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:41

Du veit ingenting. Du tror.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:41

Nesten så jeg er overbevist om at hele Apollonis er fake.
Slike holdninger er for drøye til at noen virkelig kan ha de.

Skjult ID med pseudonym Lone to. 4 jan. 2018 20:43

Han er det, Guri. Det tror jeg de fleste har gjennomskuet for lenge siden.
Er her bare for å provosere litt, underholde.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:43

Som pårørende til alvorlig syke kjenner jeg at jeg blir både forbanna, oppgitt og provosert over det du sier nå, Apollonis. Respektløst. Virkelig.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:44

Så alle psykiske lidelser er djevelens verk?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:44

Hvis det er reelt. Velger å tro at du er slik Lone sier. Og det er faktisk litt respektløst uansett, overfor mennesker som står i alvorlig krise.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:46

Det er jo underholdende til en viss grad. Bare bekymret når man veit at det går tilsvarende reelle ekstreme tilfeller rundt.

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:50 Privat melding

Et lite fun fact ( som ikke finnes morsomt) - veldig mange blir innlagt i psykiatrien pga religion, og da er det som regel med negativt fortegn.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:51 Privat melding

Nesten alle sykdomer kan være forårsaket av onde ånder.
Men, klart, livsstilssykdommer har en naturlig årsak. Men igjen, indirekte, hva er årsaken til at du lar kroppen forfalle....tenk på den...

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:52 Privat melding

ALLE psykiske sykdommer er relatert til slike krefter ja.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:52

Jeg ser ikke underholdningsverdien gitt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 20:52

Ojj Ojj 🙃

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:53 Privat melding

Religion er en av de mest effektive måtene Satan låser mennesker i, helt korrekt det Kjeks..)

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:54 Privat melding

Vi har da diskutert religionsånder tidligere....Satan elsker religion, Gud vil ha relasjon...

(kvinne 51 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 20:56 Privat melding

Apollonis --jeg støtter ikke synet ditt overhodet. Har møtt mange nok pasienter innenfor psykiatrien til å si at religion ikke alltid gjør et menneske godt , noen blir veldig skade lidende av det som gjøres i guds navn.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 20:56

@Gurimalla: Det at Apollonis er fake har jeg også tenkt på. Har nevnt det tidligere i en tråd der han skrev at han ikke likte praktiserende kristne. Da jeg spurte han så kom det mange ulogiske svar.

Hadde Apollonis vært ekte så hadde han visst at Jesus kom med budskap om kjærlighet og trykket de som slet til sitt bryst og fordømte dem ikke. Han beskyldte dem ikke for å ha onde ånder. Det han sa nei til var fariseere som opphøyet seg selv og som mente at trengende og syndige var ikke noe å være i nærheten av.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 4 jan. 2018 20:58

Jeg klarer ihvertfall ikke forholde meg til han lengre, fake eller ikke fake.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 20:59

For kristne er det å ta vare på de syke, trengende, vise kjærlighet og tilgivelse det sentrale budskap.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 21:00 Privat melding

Jesus drev ut onde ånder..

Værenkjeks
Det gjøres mye ondt i Jesus navn, men det er ikke Jesus sin feil, for å si det slik.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 21:02 Privat melding

Apache
Og det jeg skriver står i opposisjon til dette mener du ?

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 21:07

@TS:
Det er vel nødvendigvis omtrent like mange "ungkarskvinner" som det er ungkarer. Men du mener kanskje flere barnløse menn enn barnløse kvinner?

Hvorfor?

Som andre allerede har skrevet her henger vel dét sammen med at noen menn får barn med flere kvinner, samtidig som noen menn aldri får barn.

Samtidig har kvinner mulighet til å bli gravide med donor, noe som etter hvert kanskje ytterligere bidrar til at flere menn enn kvinner blir barnløse.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 21:13 Privat melding

Jesus budskap om kjærlihet og nåde er det viktigste, det er helt korrekt Apache, men det er vel velkjent.
Tusenvis av kristne i Norge har kunnskap om disse åndelige tingene, men de fleste går ikke offentlig ut med det slik jeg gjør her inne..)
Selvsagt er det drøy kost for de som ikke tror, men det er også en del av totalbildet.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 21:29

Mener barnløse ja @blabla

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 21:34

Det er tro @apollonis, ikke kunnskap.
Røverhistorier

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 21:35

@Apollonis: Sykdommer er ikke onder, men en del av å være et menneske. Det du sier er at et sykehus er et sted med onde ånder. Hvis dine barn, foreldre og andre nære havner der så er de besatt mener du.m

Det vi diskuterte var at du var i mot praktiserende kristne. Det å forkynne er å praktisere en religion. Praktisere har ikke kun med ytre ting som klær og mat å gjøre. Det at du forkynner, men ikke liker praktiserende kristne er ulogisk.

Apollonis var datter av Apollo fra gresk mytologi, og det har ikke noe med kristendom å gjøre og står langt fra kristen tro.

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 21:38

Descalzo 4. januar kl. 15:55:
Dét spørsmålet er virkelig på sin plass! 👍

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 4 jan. 2018 21:45

@76 mann 4. januar kl. 15:25:
Hvilke krav er det du mener kvinner har til menn (hvis vi skal snakke på gruppenivå), og hva er det du mener gjør disse kravene "for høye"?

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 21:45 Privat melding

Apollonis er noe jeg har funnet på. Tenkte først på Apollon, men kom til at det kunne jeg ikke ta.

Religiøs praksis var det vel jeg tok avstand fra.
Jeg har gitt opp å forklare dette noe mer. Dere har ikke forutsetningen for å kunne forstå forskjellen.

De åndskreftene jeg snakker om er over alt, ikke bare på sykehus.
Det er en usynlig åndeverden rundt oss alle.
Kristne er også påvirket av disse onde kreftene, men en kristen kan ikke bli besatt (under full kontroll) at en ond ånd, da den hellige ånd (Guds kraft) allerede opptar den plassen.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 21:49 Privat melding

Heldigvis finnes det også engler rundt oss..)

Skjult ID med pseudonym Apache to. 4 jan. 2018 21:55

@Apollonis: Du vet fint lite hva vi vet og ikke vet og hvilken oppvekst vi har hatt.

Er du kristen så er du religiøs. Religiøs kommer fra ordet religion. Kristendommen er en religion. Religiøs praksis er her kristen praksis og da er du en religiøs praktiserende kristen. Det sa jeg også dengang.

Apollonis er et velkjent navn så tviler på det.

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 22:04 Privat melding

"Er du kristen så er du religiøs"....feil, dette handler ikke om teolologi, men nok er nok fra min side..)..

(mann 53 år fra Oppland) to. 4 jan. 2018 22:15 Privat melding

Jeg regner med at hun som rapporterte meg inn til sukker forrige gang har gjort det igjen, så dere er nok snart kvitt meg.
Litt synd, for da får jeg ikke undervist dere..)

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 4 jan. 2018 23:57

Så... en ordentlig kristen kan ikke bli syk mener du?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 5 jan. 2018 00:07

Skjønner ikke helt koblingen jeg? En kan fint være ungkar MEN ha barn. Og en kan fint være opptatt og IKKE ha barn.

Men for å svare på spørsmålet så finnes det kun 2 hovedsaklige grunner til at færre menn får barn.
Enten vil de ikke ha barn eller så kan de ikke få barn. Det er grunnen. Enkelt og greit. Problemet løst.
Hvilke forskere skal jeg kontakte for å gi dem svaret og hvor leverer jeg fakturaen for denne jobben som tok meg hele 30 sekunder?
Tar betalt pr. påbegynte time, så det blir rundt 950.000 kr.
Sikkert fortsatt langt unna det disse forskerne skal ha.

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 5 jan. 2018 01:15

Vi har rett til å ha våre egne meninger men ikke rett til å ha vår egen realitet.

Apollonis: Hadde du vært født på en annen kant av verden så hadde du vært like hellig overbevist om at akkurat DIN gud var den rette! Enten det nå var Allah, Krishna eller et pinnedyr for den del. Er ikke det et tankekors? Tilfeldigvis ble du født i Norge og antakeligvis indoktrinert fra barnsben av. Slik holdes religioner i live med straff vs belønning som skremselspropaganda.
Ånder i forbindelse med sykdom? Come on, give me a break! Vi lever i 2018 nå! Vi har fått VITENSKAPEN siden den gang folk dreiv med dette åndetullet for ting de ellers ikke kunne forklare eller forstå!

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 07:26 Privat melding

Hvordan kan jeg vite at min Gud er den rette ?
Et vanlig spørsmål.
Den bibelske Gud har bekreftet sitt ord for meg, som han sier han gjør for de som tror. Det betyr at han har vist sin kraft og sin tilstedeværelse for meg. Når han også klart sier at "Du skal ikke ha andre guder enn meg", så blir dette veldig enkelt.
Satan står bak ALLE andre innbilte Guder. Også satan kan gjøre tegn og under og kan gi sine intetanende (nesten ingen av de som er under kontroll av ham er klar over det selv for dette er mørkets rike) disipler evner og makt. Synske f.eks, får sine evner fra Satans rike, men de er ikke klar over det.
Dersom vi kunne se Satans åndehær hadde mennekser blitt skremt og de hadde gitt seg over til Gud alle som en.
Den bibelske Gud (lysets Gud)er en levende Gud som kan frelse. Gud elsker oss og vil at alle skal bli frelst, derfor ble Jesus Kristus sendt til jorden som et menneske og en Gud.
Når Satan er ferdig med folk kaster han dem på søppla.
Han hater mennesker.

Jeg er nykristen og er dermed ikke inndoktrinert fra jeg var barn...)

Forøvrig har jeg ikke sagt at kristne ikke kan bli syke.

Den synlig verden er midlertidig, den eksisterer kun for en periode. Den åndelige verden er evig.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 07:34 Privat melding

Hvorfor blir kristne syke ?

Det er mange grunner til det, og alt kan vi ikke forstå. Gud tenker ikke som mennesker, hans tanker er ikke våre tanker som det står. Men , en av hovedgrunnene er at de kristne (altså de som er det og ikke bare sier at de er det) ikke følger Guds betingelser for beskyttelse. Er vi ulydige mot Gud kan vi ikke forvente at han beskytter oss hele tiden.
Jeg tror Gud beskytter alle mennekser til en viss grad uansett, for dersom Gud hadde trukket seg tilbake hadde Satan fått fritt spillerom, og da hadde jeg ikke ønsket å være på jorden i alle fall...

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 5 jan. 2018 07:36

Så man risikerer å bli syk om man i et uoppmerksomt øyeblikk ikke er helsterk i troen?

(mann 50 år fra Østfold) fr. 5 jan. 2018 08:30 Privat melding

Apollonis, ikke innbill deg at du er særlig mer religiøs enn meg. Du tror bare på én gud flere enn jeg gjør. Av de 3000 vi vet om folk har tilbedt opp i gjennom historien fornekter du 2999. Så du er bare en tredjedels promille fra å være ateist. På sørlandet er det massevis av dere. Kanskje slenge ut snøret der? Sånn ungkarsmessig?

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 08:32

@Apollonis: Du skrev i går at nesten alle sykdommer kan være forårsaket av onde ånder. Og at mange somatiske sykdommer er også i realiteten ånder som kan drives ut. Livsstilssykdommer har naturlig årsak.

Mener du at diabetes 1, revmatiske sykdommer, mitokondriesykdommer m.m er onde ånder?

Har din familie noen gang vært syke? Hvordan taklet du å ha onde ånder i nærheten?

Du skrev i går at hver eneste depresjon er en ond åndskraft.
Eks. En pedofil misbrukte et barn og dette barnet fikk psykiske problemer senere i livet. Har denne personen fått ond åndskraft? Har pedofilen en ond åndskraft?

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 08:42

Jehovas vitner snakker også mye om onde ånder.

Skjult ID med pseudonym Zorro fr. 5 jan. 2018 09:10

Tannlegen også.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 18:06 Privat melding

Apache
Alt som er vondt og vanskelig kommer fra mørkets rike.

Se for deg vinden som blåser i et tre. Du hører den kanskje ikke, du ser den ikke, men du ser at noe beveger på bladene og grenene. Slik er det med åndskreftene; du ser dem ikke direkte, men du ser/merker virkningen av dem.

Mord og vold er opplagte onde handlinger, men også småting er forårsaket av minde sterke åndskrefter:
Du merker et stikk av irritasjon på jobben fordi en kollega får ros for noe du egentlig skal ha æren for, du synes synd på deg selv som sitter alene en lørdagskveld, du blir med på å baktale en kollega, du har en uvane med at noen personlige ting må gjøres i en bestemt rekkefølge eller føler du ubehag....osv..osv...små ting tilsynelatende, men det er negeative krefter som står bak. Som plager, som binder, som tvinger...
Alle mennesker påvirkes i større og mindre grad.

Alt vi trenger for å vite om disse tingene og kunne kjempe mot dem står i bibelen som er Guds ord og Guds vilje.
Efeserne 6:12 "Vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet".

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 19:01

@Apollonis: Du har et ekstremistisk tankegang. Kjenner mange kristne og de har et helt annet syn.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:11 Privat melding

Apache
Fortell hva slags syn de har er du snill..👍

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 19:21

Hvem skapte mørkets rike, Apollonis, og hvorfor ble dette rike skapt i det heletatt? Eller er referansen ment å være noe mer verdslig enn hva du gir uttrykk for?

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 5 jan. 2018 19:27 Privat melding

fryktelig enkelt og man trenger ikke forskere for å vite eller skjønne at noen ikke vil ha barn som meg selv bla.... forskjell på å sitte barnevakt, være fadder å vie hele livet sitt 24.7 til unger man får selv i tillegg til at det er langt fra gratis og folk som stresser hit å dit m unger før å etter jobb. Småbarns tida er kos den men det varer ikke mange år dessverre. før man vet ordet av det er de pøblete tenåringer å ungdom :P Satt veldig mye barnevakt for han jeg er fadder til fra han var 1-5 år stas det helt til d beg å lukte shit og man så på klokka at d var alt for lenge til foreldrene kom hjem igjen :P Nå er han 10 .Det blir et helt annet liv litt låst samtidig som man mister mye fritid...og man kan ikke dra hvor man vil uten å ha m unger eller barnevakt..Å få barn er et fritt valg.. men dessverre finnes det det folk som ikke godtar det.. man skal gjøre som alle andre i flokken uten å ha egne meninger.. så har du de som ikke bør få barn. skulle date ei jente på 24 engang som hadde en lita datter men 5 helger på rad inneholder det snapper med bussturer fra krødern til oslo for å drekke seg snydens og ha barnevakt hver helg da hoppa jeg av lasset uten en eneste date. Useriøs mor.. hva skal man m unger når man er mer opptatt av å få barnevak å dra til oslo 5 helger på rad for å drekke

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:28 Privat melding

Lucifer satte deg opp mot Gud og ble kastet ut av himmelen.
Det er forøvrig også bakgrunnen for at mennesket ble skapt.

Og nei, jeg påstår ikke at jeg vet alt🤔

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 19:37

Jo, jeg er kjent med den «populærvitenskapelige» utgaven.
Er mørkets rike en konkurrerende utgave av/til himmelen? Enn så lenge Gud ikke skapte Helvete, og heller ikke regjerer i dette rike? Hvilke makt har Gud til å påvirke mørkets rike, om han ville?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:48 Privat melding

Gud er allmektig, det står i hans ord.
Ikke be meg om å forklare alt😂

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:57 Privat melding

Gud kjenner hvert menneske, hvert hårstrå du har på ditt hodet har han kontroll på.
Gud kan flytte alle Nordmenn over til USA på 1 sekund om han vil🙃
Han kjenner hver eneste tanke du noensinne har tenkt.
Ditt liv var planlagt før jorden ble skapt.

Ingen ting er umulig for den bibelske Gud☺️

Skjønner vi dette? Nei, det ligger laaaangt over vår forstand.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 19:58

@Apollonis: Du har ikke svart på dette.
1. Du skrev i går at nesten alle sykdommer kan være forårsaket av onde ånder. Og at mange somatiske sykdommer er også i realiteten ånder som kan drives ut.

Mener du at diabetes 1, revmatiske sykdommer, mitokondriesykdommer m.m er onde ånder?

2. Har din familie noen gang vært syke? Hvordan taklet du å ha onde ånder i nærheten? 

3. Du skrev i går at hver eneste depresjon er en ond åndskraft.

Eks. En pedofil har misbrukt et barn og dette barnet får psykiske problemer senere i livet.
Har dette barnet fått onde ånder i seg?
Har pedofilen en ond ånd?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 19:59 Privat melding

Jeg har heller ikke sagt at jeg kan, eller vil svare på alt...

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 20:01 Privat melding

Jeg har egentlig svart på alt du spørr om Apache...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 20:01

Okay, Apollonis, Gud er allmektig - så Helvete/mørkets rike er hans vilje! Har du noen tanker om hvorfor vår barmhjertige Gud ville det slik?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 5 jan. 2018 20:04

Huff. Dette er bare trist

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 20:05 Privat melding

Vi vet bare at Guds tanker ikke er som menneskers tanker og at Gud bare er god.
Guds ord er fasiten, ikke det vi ikke forstår.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 20:06 Privat melding

Tvertimot Gurimalla☺️😉😁😀

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 5 jan. 2018 20:10

@Apollonis: Du har ikke svart konkret på det jeg spurte, men svart rundt omkring.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 20:24

Det religiøse rasjonale, er jeg heller ikke ukjent med. Det jeg etterlyser er en vilje til å tenke kritisk rundt dette, gitt ett religiøst premiss! Dvs den religiøse logikken i hva dere tror på, gitt hvorfor dere tror på det?
Du virker å være noe tilnærmet katolsk-kristen.
Du skjønte tilslutt, tror jeg, at det er noe som skurrer ift å tro på en allmektig Gud og samtidig skulle tro på et Helvete!? Det oppstår ihvertfall et forklaringsproblem.

Sånn ellers, så skapte Gud mennesket i sitt bilde, så at Guds tanker ikke er som menneskets vil mange regne som blasfemi!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 20:31

Det er vel egentlig det motsatte jeg gjør, ADAM!?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 20:44 Privat melding

Du har rett Delfi, jeg var upresis:

Jesaja 55: "For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren."...for the record.

Jeg tror det er slik at om man ikke tror på syndefallet, der Satan fikk makten over menneskene, og brakte synd og død inn i verden, kan man aldri skjønne at det finnes en motstander.

Men, løsningen 😀 😀

"For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, forat hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv; for Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men forat verden skulle bli frelst ved ham. …

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 21:00

Hva betyr dette ift til troen på en allmektig Gud, Apollonis?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 21:03 Privat melding

Skremmende ???

Det jeg håper å oppnå er at en av de som leser på tråden skal kjenne seg igjen og kanskje etter hvert søke frelsen vi alle trenger.
For meg er det det beste jeg kan gi et menneske.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 21:15

Tenker du at hviler noe ansvar på deg i en slik sammenheng?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 21:17 Privat melding

Alle kristne har et ansvar for å få frem sannheten.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 21:19

Ok, hva med virkemidler?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 21:21 Privat melding

Å snakke om åndskrefter mener du ?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 21:35

I mitt hode er det klinkende likegyldig hva du velger kalle det! Personlig refererer jeg til dette som oldtidens maktmiddel for å kontrollere mennesker. Hvorfor noen velger dette som rettesnor i det 21. århundre er umulig å forstå! Men jeg er overbevist om at all religion vil være utryddet innen vi trer inn i det 22. århundre.

Hvorfor skal jeg tro på en tilsynelatende allmektig Gud, ikke klarer han holde orden i eget reir? En av disse englene startet visstnok en konkurrerende virksomhet..så mye for allmektigheten! Og om dette var hans vilje, er det åpenbart en hevngjerrig Gud du tror på, og da skylder du å gjøre andre oppmerksom om dette!

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 21:48 Privat melding

Gud vil at mennesker skal velge ham frivillig......
Jeg kjenner Gud. Han er kjærlighet.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 21:58

Supert! Selv om du får eie narrativet klarer du ikke bedre!
At Gud visstnok skapte mennesket med fri vilje er en annen diskusjon, vi god kan ta innenfor en religiøs kontekst, men du vill stange hode i like mange fjellvegger!
Selv religiøse bør kunne svare for en indre logikk ift utgangspunktet for deres tro!

(mann 53 år fra Oppland) fr. 5 jan. 2018 22:09 Privat melding

Det får vi ikke vite Desc..❤️

Skjult ID med pseudonym Tvilsom fr. 5 jan. 2018 22:10

@Delfi, @Appolonis er jo ikke religiøs. Han bare tror på Gud

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 22:27

Hvilken Gud tenker du han tror på?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 5 jan. 2018 22:34

Eller mener du han faller inn under den funksjonelle definisjonen av å være religiøs? ...jeg tror han vil være uenig i det...

Skjult ID med pseudonym Tvilsom fr. 5 jan. 2018 23:52

Han der sikkert...