Alle innlegg Sukkerforum

Hvem foreslår stedet for første date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 15:02

Når jeg og en person har blitt enige om at det hadde vært hyggelig å treffe hverandre, kommer nesten alltid spørsmålet fra gutta:
Forslag til et ok sted?

Og for å ikke virke tafatt, eller vanskelig kommer jeg gjerne med et forslag. Og det blir gjerne sånn.
Men helt ærlig. Jeg hadde satt stor pris på et forslag fra ham i stedet. Om jeg synes forslaget er dårlig, kan jeg jo heller foreslå noe annet selv. Men jeg begynner å bli lei av å få ansvaret for å finne en koselig ramme kastet over på meg. Hva tenker andre om dette? Setter dere pris på å få et forslag til sted fra den som vil treffe dere?

Skjult ID med pseudonym blåbær sø. 25 jan. 15:07

Selv synes jeg det er uvesentlig hvem som foreslår selve date eller sted, det er vel likestilling her i landet. Men jeg setter stor pris på de menn som tar sånn initiativ.

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 25 jan. 15:15

Jeg synes det er naturlig at den som inviterer på date, også foreslår et hyggelig sted å treffes. Ellers virker det litt tafatt uansett kjønn.

Skjult ID med pseudonym nuff sø. 25 jan. 15:17

Opplever at det alltid er jeg som må finne ut sånt, så nå har jeg bare gjort meg totalt passiv. Så får man da se da....er så lei av de som ikke gidder ta initiativ eller har ryggrad..Snakk om å kaste bort tiden til en person;) Hvor ble det av de gøyale og spontane mannfolka? :)

Skjult ID med pseudonym HøfligDame sø. 25 jan. 15:25

Kanskje mennene gjerne vil at damene skal foreslå et sted hvor de syntes det er konfortabelt med et treff.
Eller kanskje de har opplevd en gang for mye å foreslå noe som blir forkastet av damen som straks tar over og foreslår noe hun vil. Som Binders selv var inne på om hun ikke blir fornøyd med forslaget.......

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 15:36

Ja, høflig dame. Kanskje de er redde for det. Men akkurat det syntes jeg er et tafatt trekk! Det skal VELDIG mye til for at jeg ikke ville si flott, uansett hva hans forslag var. Han får uansett poeng ved å tørre å foreslå noe...

Tidligere leste jeg alle kritikker fra alle aviser før jeg turde komme opp med et sted. Ringte gjerne venninner også. Det gidder jeg ikke lenger. Nå bare slenger jeg ut det første jeg kommer på. (Og om jeg i framtiden må fortsette å bestemme, kan det tenkes jeg får reservert et eget sukkerbord... *Ler*...:-)

Nei, gutter - om dere vil gjøre godt inntrykk og vise at det er tak i dere - så våg å foreslå et sted... Enige om akkurat det blir man alltid til slutt uansett! :-)

Skjult ID med pseudonym timtim71 sø. 25 jan. 15:58

Ups... tar selvkritikk der.
Skal skjerpe meg. :)

Skjult ID sø. 25 jan. 15:58

Det kan jo være fordi det er ganske likegyldig for menn hvor vi møter damer, mens dere er opptatt av slike ting. Og når dere i tillegg har stort behov for å føle dere trygge og komfortable er det greit la dere foreslå selv, siden egentlig ikke bryr oss om andre enn selskapet. Omtrent som valg av f.eks gardiner.

Skjult ID med pseudonym smilie sø. 25 jan. 15:59

Synes det er helt topp å få lov til å bestemme sted, jeg!!
Tar det som et tegn på at han har lyst til å treffe meg på mine premisser - og det er bare positivt :)
Liker greie gutter jeg nemlig ;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 25 jan. 16:08

Hvilke premisser?
Et sted jeg trives? I likhet med de fleste gutter, bryr jeg meg like lite om sånt som gardiner (har for øvrig ingen:-)
Synes det er fint med forslag fra andre, men kan være enig med Joques i at den som foreslår å treffes, også bør kunne foreslå et sted. ..

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 16:39

Da må vel det mest galante og sikreste være å skrive: Vil du velge sted eller skal jeg?

Skjult ID med pseudonym blåbær sø. 25 jan. 16:44

Skjult 15.58
Der kommer uenighetene Du tror eller vet hva kvinner vil og går ut fra at det blir aldri rett, uansett, eller tar jeg feil ?

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 25 jan. 17:27

Er helt klart en av dem som lar damene velge sted. Har opplevd at forslaget mitt var "feil" og tydeligvis sa noe negativt om meg, så nå lar jeg hovedsaklig hun velge et sted der hun føler seg "hjemme".

Blir ærlig talt litt feil å kalle det tafatt. Jeg har lært av fortiden, det at ikke alle kvinner er like... vel, no suprise there ;-p

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 17:45

Men avslappa - er du enig i det jeg skrev 16.39?

Om hun sier at du kan velge, mister hun faktisk klageretten... Samtidig har hun allle muligheter til selv å legge rammen.

Hvis du føler at en dame uttrykker noe neagtivt om deg som person på grunn av forslag om sted, vil jeg tro at du enten er hårsår eller feiltolket, eller så er hun passe overfladisk eller fordomsfull... Tipper den daten uansett ikke var det helt store, eller hva? ;-)

Som du selv sier - ikke alle kvinner er like. Din konklusjon om at fra nå lar jeg kvinner velge, tar vel bare hensyn til hva som passer deg best, og ikke nøvendigvis henne. Eller?

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 25 jan. 17:55

@Binders - tja, men da lar jeg jo henne velge om jeg skal velge et sted ,-p Det du indirekte sier ar jo at hvis ikke jeg bare bestemmer meg for at jeg skal bestemme er jeg tafatt...

Nei, de som mente jeg valgte "feil" er jo ikke kjæresten min i dag for å si det slik :-D

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 18:07

@avslappa

Det er jo hele poenget med et diskusjonsforum, at man beveger seg litt i forhold til innspill! Mitt utgangspunkt var at jeg personlig opplever det som tafatt å alltid bli spurt om jeg vet hvor det er OK å gå. (m.a.o. finne et sted som jeg kan gå god for på vegne av oss begge).

Når jeg ser at noen kvinner sier at de foretrekker å velge, modifiserer jeg meg litt og kommer opp med et genialt kompromiss...
Nemlig, som du sier, at hun får velge hvem som skal velge.

Den er grei for meg, og bør være grei for de damene som har sterke meninger om sted selv. Er den grei for deg også? :-)

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 25 jan. 18:10

Noe sånnt kan jeg aaaaaaaldri leve med!!!!! Alt eller ingenting her i gården ja ;-p

Så, hvor skal vi? ;-)

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 18:12

hehe... Skal jeg velge matrett fra menyen for deg også, kanskje? Så du slipper å velge "feil" og jeg bare MÅ vurdere deg som en annenrangsborger resten av livet? :-))

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 25 jan. 18:14

:-D
Nei helst ikke, blir vel noe karseskudd med en lett vin-edikk når dere damer får velge :-p

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 18:21

Jepp! Nettopp hva jeg hadde i tankene..... :-)

Fader heller, der sa du det... Neste gang jeg blir bedt om å velge sted, skal jeg velge noe super-femi med blondegardiner og tørkede blomster overalt. Da tipper jeg han kjapper seg å velge sted neste gang....

Neida. Skal ikke det. Det har seg nemlig slik at jeg har lyst til å sanke flest mulig poeng og at vi skl ha det hyggeligst mulig sammen.
(Bare ikke ta ansvaret for det hver gang!)

Men da vet du i alle fall det: Om du ikke tåler kritikk på det du selv foreslår, så la henne i det minste velge hvem som skal velge! :-)
Si at du er enig med meg, og skal gjøre det, da!! Please!!!!

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 25 jan. 18:30

Mulig du misforstår meg litt her. Det er ikke så mye det at jeg ikke tåler kritikk (om det nå er rette ordet), det er mer det at jeg blir såpass skuffet over at denne personen (som jeg jo i utgangspunktet likte) er såpass shallow at et foreslått sted gjør meg "annenrangs" i hennes øyne. Denne skuffelsen fører nok til en viss grad av en forsvarmekanisme der jeg (i stedet for å bli skuffet igjen - allerede FØR vi møtes) heller lar henne i hvertfall ha muligheten til å velge.
Men, klart, sier hun "kan ikke du velge" gjør jeg jo gladelig det.

Gammel er du forresten ;-)

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 18:38

Skjønner faktisk veldig godt hva du mener, avslappa... Jeg startet denne tråden fordi jeg nylig hadde lyst til å kaste ballen tilbake, men valgte i stedet å ikke lage så mye fram og tilbake, tok ansvar og foreslo noe. Når man får tilbake et tja, jo, det kan funke, er det ikke så veldig inspirende.

Så joda, jeg forstår deg. Men synes likevel ikke holdningen din er utpreget galant ;-)
Vi kvinner ER forskjellige... (er i andre halvdel av 30-årene) og noen av oss er det faktisk riktig hyggelig å gå på date med også!

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 25 jan. 18:40

Men hallo, om du ber meg velge, og jeg svarer: Kan ikke du velge? Da er det jeg som er tafatt. Og den merkelappen vil jeg ikke ha på meg! :-)

Ingen andre som har noen meninger om dette?

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 25 jan. 19:16

Seriøst...er det mulig??

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt sø. 25 jan. 20:09

Synes det mest oppløftende i denne tråden var å lese at det finnes flere gardinløse damer enn meg her inne :)))
Men maskeringsteipen i vinduene som fortsatt ikke er ferdigmalte er jeg vel kanskje alene om?

Uansett hvem som velger eller foreslår er vel poenget å finne en setting som fungerer for begge?

Mine to siste forslag har vært å komme med statoilkaffe og bensinstasjonhjemmebakt til en som var inne på tredje uken med utendørs kveldsarbeid da snøen kom (men han var visst like opptatt av å presentere seg fra en forberedt side som meg, så det ble med tanken) og dertil har jeg invitert meg selv på tekopp hjemme hos (forslag godtatt, men tidspunkt fortsatt i det blå).
Utover det kjenner vel frodoen til noen fler av forslagene fra undertegnede ;)

At mannen lar meg velge, ser jeg først og fremst som hans hensyn til at jeg skal trives i situasjonen.
Han som ba meg velge i ukjent by hadde nok ikke helt tenkt gjennom strategien...