Alle innlegg Sukkerforum

Menn er fra Mars og kvinner fra Hælvete, som regel

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Oslo) lø. 13 jan. 15:11 Privat melding

Påstand: Det er ingen problematiske forskjeller mellom kvinner og menn.

Over mange år mener jeg å ha gjort en observasjon: Jo høyere intellektuelt og generelt mentalt nivå i et miljø, desto mindre fokus er det på kjønnsstereotypier. Når man først har lagt merke til det, så er det påfallende – utpreget intelligente mennesker er ganske enkelt ikke opptatt av spørsmålet ettersom disse angivelige forskjellene ikke eksisterer i deres eget miljø, i det minste er svært lite fremtredende.

Eksempelvis stand-up komikere vet å bruke disse stereotypiene for alt de er verd, og publikum ler så de revner når det raljeres over temaet. Men komikeren kapitaliserer på _ideen_ om disse problematiske forskjellene, ikke at forskjellene faktisk finnes. Og publikum består av «folk flest», så jeg ler som faen jeg også.

Jeg ønsker selvsagt å omgås mest mulig stimulerende mennesker, så da søker jeg disse etter fattig evne. I «toppsjiktet» hører jeg aldri snakk om slike trivialiteter. Derimot er det gjerne fokus på individspesifikke forskjeller i personlighet når det først er snakk om utfordringer i parforhold eller på andre arenaer.

Vel vel. Jeg ble bare litt inspirert av alt gnålet her på forumet om «kvinner ditt» og «menn datt», og jeg tror rett og slett ikke på det. Det er bare støy. Ikke engang at folk kan være enig i stereotyp problematisering av eget kjønn endrer på dette. My opinion. Men _hvis_ det er riktig, så er det også slik, at jo mer man generaliserer kjønn og forskjeller, desto mindre smart er du.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 13 jan. 17:55

Det var i hvertfall; verdt en tanke. 🤔.
😆😆😆.

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 13 jan. 18:00 Privat melding

Takk!🙂

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 13 jan. 18:14

Grunnleggende uenig. Menn og kvinner er like forskjellig inni som utenpå. Vi har hver våre styrker og svakheter og komplimenterer hverandre perfekt av natur. Det er jo ikke noe negativt og jeg klarer ikke helt forstå hvorfor vi på død og liv skal trykke begge kjønn gjennom samme form. Ulikhetene og stereotypene er sjarmerende og til tider morsomme i begge kjønn, det er vel det som gjør av de fleste er tiltrukket av motsatt kjønn. Ulikhetene må heller feires enn kues og undertrykkes.

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 13 jan. 18:22

Ulikhetene har naturligvis også en funksjon. En funksjon både i den individuelle familien og i samfunnet.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 13 jan. 18:53

I jeg har sett kvinner, som er mer maskuline, og menn som er i overkant feminine.
Verden er stor, eller liten...
Veldig relativt.
😆😆😆.

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 13 jan. 19:02

Joda, alle befinner seg en plass på spekteret. Men grunnen til begrepene maskulinitet og femininitet i det hele tatt eksisterer som motsettninger er for å kunne beskrive nettopp forskjellene på kjønn.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 13 jan. 20:11 Privat melding

Det spekteret er bra!
Blæsta!
😆😆😆.
Det er ikke alt som passet i en box!
Blæst!
😆😆😆.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 13 jan. 20:12

F U! Scrappy! 😡.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 14 jan. 18:41 Privat melding

@ Bobb

Jeg er enig i at det er forskjeller på menn og kvinner, men det er ikke poenget her. Det jeg påstår er at det ikke er _problematiske_ forskjeller.

Og din tanke om at forskjellene bør feires, er jo helt i takt med dette: De forskjellene som faktisk finnes, er uproblematiske (og verd å feire, gjerne det, men så er forskjellene positive i så fall).

Det jeg forsøksvis angriper, er den grenseløse forenklingen som gjøres dersom man argumenterer med at kjønnene av natur er belemret med et sett av kjønnsbetingede «kvaliteter».

Jeg mener det er riktig å si at i den grad stereotype forestillinger om kjønnene i noen miljøer faktisk treffer, så er det fordi man i disse miljøene ukritisk aksepterer og også dyrker disse forestillingene - og at de da blir nær selvoppfyllende.

Når du bringer begrepene maskulinitet og femininitet på banen, så vil jeg la påstanden omfatte også dette. Jo mer intelligent et menneske er, desto mindre utpreget feminin/maskulin _personlighet_ har vedkommende. Hvorfor? Fordi det på dette nivået ikke er viktig for selvhevdelsen å identifisere seg som hverken det ene eller det andre.

Skjult ID med pseudonym Tilfeldig sø. 14 jan. 18:50

Dette var interessant, selv om man er Patent.... Hvordan forholder du deg når du treffer noen på et høyere intellektuelt og generelt mentalt nivå og som er mer stimulerende mennesker enn deg, selv om du prøver å søke dem etter din fattig evne, og de synes du faller helt igjennom?

(mann 46 år fra Oslo) sø. 14 jan. 18:51 Privat melding

Jeg forholder meg grenseløst beundrende og går litt skuffet tilbake til min egen øl.

Skjult ID med pseudonym Nice_Noise sø. 14 jan. 18:54

Ja gjør det.

Hilsen