Alle innlegg Sukkerforum

Etter brudd: delt bosted for barns psykiske helse

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 jan. 20:01 Privat melding

Fra Aftenposten i dag:

"Ungdommer som bor like mye hos mor og far etter foreldrenes samlivsbrudd, har færre psykiske plager enn de som bor mest hos én av foreldrene – eller i en stefamilie."

Uansett hva man skulle mene om dette - gledelig at det kommer ny kunnskap på bordet.

Dette forteller ingen ting om det individuelle tilfellet, men statisk sett kan det late til at delt bosted gir færrest psykiske følger.

https://www.aftenposten.no/article/ap-8wBpnG.html

(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 jan. 20:12 Privat melding

Som sangt, dette sier ikke noe om enkeltsakene, det er kun et statistisk funn. Det å høre et barn er vel nettopp en del av en individuell vurdering, som aldri kan erstattes av statistikk.

Skjult ID med pseudonym Vårsol ma. 15 jan. 20:14

Det er ikke så lett for barn å skulle velge mellom mor og far, selv om de skal bli hørt. Det er fort gjort at barnet kommer i en lojalitetskonflikt. (Jeg har ikke lest artikkelen)

(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 jan. 20:40 Privat melding

@ Vårsol.

Kunne ikke vært mer enig. I en ideell verden burde det ikke være nødvendig å høre barnet i det hele tatt. Der ville alle foreldre hatt kontakt nok med barnet, seg selv og virkeligheten tilstrekkelig til å forstå hva som er "barnets beste", velge nettopp det og i så fall trenger ikke barnet bebyrdes med å skulle velge noe som helst.

Skjult ID med pseudonym RettVest ma. 15 jan. 21:05

Er lett å se seg blind her.
Som foreldre så er man pliktig å gjøre sitt ytterste for at barna skal ha det best mulig uansett fordeling.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 jan. 21:26 Privat melding

Ja, er det ikke nettopp det, @RettVest, og hvorfor har det seg slik at man ender opp blind når fokuset burde være så aldeles krystallklart?

Jeg tror dessverre svaret kan være at en eller begge foreldre har et helt annet fokus enn "barnets beste" – det trenger ikke alltid være opplagt, men barnet trenger i alle fall at foreldrene setter sine egne preferanser til side.

«Historien skrives av vinneren» heter det, men på dette feltet vil ofte historien omskrives av barnet når den tid kommer.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 15 jan. 21:46 Privat melding

Så langt jeg kan se: Nei, det er kun en måling. Men spørsmålet berøres og det åpnes der for at det er en del av forklaringen. Og det er jo helt naturlig.

Skjult ID med pseudonym RettVest ma. 15 jan. 23:52

Ikke enkelt uansett. Det meste går i bølgedaler. Blir sjeldent perfekt. De fleste foreldre kjemper for det de mener er best for barnet men blir ofte blendet av sitt eget syn på den andre part.

(mann 38 år fra Vestfold) ti. 16 jan. 00:13 Privat melding

Ja.... det er vel sjelden foreldre kjemper om at barnet bør ha mest mulig kontakt med begge foreldre enn hvorvidt barnet skal bo fast og være mest 😩