Alle innlegg Sukkerforum

Første melding

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Salten lø. 20 jan. 11:55

Jeg er ikke glad i å skrive direkte til folk. Har får mye dårlig erfaring med det. Enten fordi jeg blir avvist i første melding, eller folk ikke svarer i det hele tatt. (Og jeg blir faktisk skikkelig lei meg, når jeg blir avvist.)
Derfor ønsker jeg å vite; Dere som er mye her på "sukker" hva bør en skrive i første melding, for at dere i alle fall skal være interessert i å bli kjent med vedkommende, før dere eventuelt avviser eller ignorerer det? (Jeg forstår jo at folk avviser "tullemeldinger og folk som går "rett på sak". Men utover da.)

Skjult ID med pseudonym kosogklem lø. 20 jan. 11:58

Tror faktisk ikke det har så mye å si hva du skriver. Svar får du hvis mottaker liker profilen din😉

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 12:11

@Salten:

Jeg (m.fl.) svarte på dette i den tidligere tråden din, "Angående hva en skriver". Skriver derfor ikke et nytt svar her.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 20 jan. 12:14

Du kan faktisk ikke ha det bra og være på nettdatingsider samtidig, om du blir lei deg over å bli avvist. Det må du tåle, ellers må du finne andre arenaer.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 20 jan. 13:01 Privat melding

@ Salten,

En ting er å starte en tråd med et tema som er tatt opp (ad aeternum) tidligere, vanligvis null problem.

Dog. Dette er tredje tråden _du selv_ i løpet av kort starter med basically samme tema/spørsmål.

Som Blabla skriver, så har du allerede fått mange svar, også en del gode svar. Jeg hiver meg på og legger til:

Selv om disse trådene gjerne tar/sporer av, så er det ikke noe problem å henvise til de gode innleggene og be om utdyping, heller enn å starte en ny tråd og be om svar på samme spørsmål.

En annen ting er å gidde delta i trådene du starter. I de to foregående trådene har du til sammen ett enkelt innlegg, og det bare en kortversjon av åpningsinnlegget ditt.

Just a thought.

Skjult ID med pseudonym Furia lø. 20 jan. 13:17

Jeg skulle ønske at det var mulig ar man kunne sitere brukere, og til tider synes jeg at "fjasingen" her inne ødelegger tråder der den som har laget tråden kanskje noen ganger sitter igjen uten å ha fått så mye svar eller svarene drukner i "fjas".

For min del er det ikke nøye hva en mann skriver. Han kan skrive "Hvordan går det?" og jeg svarer hvis jeg synes at han virker interessant. Det er ikke nødvendig å skrive noe voldsomt interessant til å begynne med, synes jeg. Det gjør ikke noe om han har en lengre første melding, men det er ikke nødvendig. Jeg pleier stort sett å åpne med noe sånt selv, om jeg er den som skriver første melding. Hvis jeg ikke leser noe på profilen som jeg kan spørre om da.

Skjult ID med pseudonym Vårsol lø. 20 jan. 13:24

Å bli lei seg av avslag fra folk du ikke kjenner på nettet, må være veldig slitsomt.

Nettdating er ikke et sted hvor man bygger relasjoner med folk som ikke er kjærestemateriale, eller av interesse. Så enkelt er det.

Folk er her inne for å finne en bestemt person, og man er ikke pliktig til å svare eller bruke tid på alle andre som tar kontakt.

Jeg kjenner ikke deg, har ikke sett profilen din og vet ikke med hvem, og på hvilken måte, du tar kontakt. Men hvis du har en godt utfylt profil, gode bilder, og tar kontakt med dem som matcher i alder, geografi, interesser og livsstil, er sjansene for å få svar større enn om du bare sender ut til alle du liker, tror jeg.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 13:53

Ikke enig med Kiara i at man ikke kan ha det bra og være på nettdating samtidig hvis man blir _lei seg_ over å bli avvist, eller at det å bli lei seg over å bli avvist er det samme som ikke å "tåle" å bli avvist. Å bli lei seg (eller skuffet) over å bli avvist er jo en naturlig og normal reaksjon. Ubehagelig følelse å ha, ja, dog ikke et "problem", ikke noe "farlig", men en følelsesmessig bearbeiding av en uønsket/ubehagelig/skuffende hendelse, før man går videre. Det er forskjell mellom å bli lei seg versus å gå "helt i kjelleren", bli deprimert, syk, mentalt skadet eller "ødelagt", satt ut av spill, osv. Å bli lei seg er en umiddelbar reaksjon på noe som skjer, en forbigående tilstand, ikke en tilstand man ender opp i og blir værende i. Forskning på følelser og psykisk helse tyder på at psykisk lidelse ofte er forbundet med å ha lite toleranse for/ikke "tåle" følelser, og da ofte (men ikke alltid utelukkende) vansker med å "tåle" nettopp ubehagelige følelser (f.eks. tristhet, sinne og sjalusi.). Og vice versa: god takhøyde for (alle typer) følelser er forbundet med god psykisk helse.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 20 jan. 14:23

Det ligger ikke noe helsefremmende i å oppsøke situasjoner som gjør deg 'skikkelig lei deg'. Det å tåle også de negative følelsene er bra, men avvisninger av ei melding til det som faktisk er et bilde og en profil på nett, er så lite personlig at man må finne måter å beskytte seg på om man skal være her inne.

Nå ser det ut som du har konkludert med at jeg snakker om avvisning i relas,oner generelt Blabla, men jeg svarer TS. Jeg har ikkke sagt noe om andre typer enn den avvisning du får når du tar kontakt på nett. Og det fastholder jeg at man må tåle uten for sterk følelsesreaksjon, om man skal drive med dette over tid. Utover det har jeg på ingen måte uttrykt at man ikke skal reagere følelsesmessig på avvisning i relasjoner, eller generelt fortrenge og benekte følelser og påføre seg psykisk uhelse. Følelser er jo slik de er, men det å regulere følelser handler både om å tillate dem og det å bli bevisst når de kanskje ikke nødvendigvis er helt kalibrert i forhold til virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 20 jan. 14:29

@Salten.
Jeg setter stor pris på at du deler med oss andre; hva du føler, jeg tenker det er en god start.
Det kan kanskje være greit; å sette seg litt mindre mål, underveis?
Det avhenger kanskje ikke så mye av hvem du er, men hva den andre ser...
At du blir trist, eller lei, ligger kanskje i; hvor mye følelser du legger i det.
Det er selvfølgelig ukomfortabelt å bli avvist.
Hilsen: fra en; som har vært mye trist, men, som også er veldig glad. 😊.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 14:39

Nei, jeg forstod at du snakket om avvisning på nett, Kiara. Og jeg sikter selv til det å bli lei seg over å bli avvist i vid forstand, både på nettet og utenom, og i ulike typer relasjoner.

Er ellers enig i at å "oppsøke" situasjoner som gjør en 'skikkelig lei seg' neppe er helsefremmende. Feks. hvis man blir værende i lengre tid i et forhold der partneren stadig gjør en lei seg/sårer en, er det vel snarere noe selvdestruktivt i det og et tegn på dårlig selvfølelse som gjør at man ikke føler man kan forvente så mye bedre (kanskje fordi man er vant til å bli dårlig behandlet av andre). Men jeg oppfattet det ikke slik at det lå noen stor dramatikk i det trådstarter skrev om sine følelser. Mer at han er der at han erkjenner for seg selv at det å stadig bli avvist går inn på ham, og at han forsøker å finne løsninger på hvordan forebygge at dette skal skje igjen og igjen. Men hva som ligger i det for ham må han nesten svare på selv, eventuelt.

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 20 jan. 14:48 Privat melding

Mitt inntrykk, etter å ha lest denne type innlegg noen ganger, er at mange som deler dette hjertesukket, IKKE klarer å sortere vekk skuffelsen... Det blir den ene skuffelsen som overtar etter den andre, følelsen av nederlag overlapper hverandre. For mange blir nok søket etter en livsledsager ganske altoppslukende, og det blir vanskelig å ta innover seg at det hverken er en selv eller andre det er noe galt med, man har bare ennå.ikke funnet den eneste ene ennå😏

Mange har nok falske forhåpninger om at nettdating er en garanti for treff og kjærlighet. Det er jo ikke sånn, tvert imot, så er nettdating ofte langt mer energikrevende og, for mange, en langt mer kynisk form for å komme i kontakt. Avvisning og det å bli ignorert er en stor del av 'pakka', noen av oss er godt rustet til å tenke "ja, ja" og lete videre, mens andre igjen tar dette veldig, veldig personlig.

Jeg lurer på hvorfor det er overvekt av slike tråder fra menn? Og gjerne de samme mennene igjen og igjen som formidler sin skuffelse over ikke å bli valgt. Er det et riktig bilde, eller blir kvinner like triste, sinte, bitre, men har en mye høyere terskel for å dele dette. Hvorfor er det evt sånn? Hva ønsker menn å oppnå, når de samme rådene og trøstende ordene er å lese i den ene tråden etter den andre?

Skjult ID med pseudonym Furia lø. 20 jan. 14:53

Blir ikke alle lei seg eller skuffet i det minste om man gang på gang skriver til noen og får avslag eller ikke får noen svar?

Jeg kan forstå det veldig godt. Før var jeg på Tinder og der var det av en eller annen grunn jeg som måtte skrive til nesten alle og da fikk jeg ofte ikke svar. Selvsagt kan man tenke at det bare er en profil på nett, men samtidig er det også et menneske bak der. Så da kan man føle seg dårlig på grunn av det, og det er ikke rart at folk kan bli lei seg også.

Det å få avslag gang på gang kan være hardt, og slik jeg forstår Salten så virker det som det skjer ganske ofte. Ikke rart at han kan kjenne på litt dårlige følelser da. Det er lett å si at folk ikke bør være her om de får slike følelser, men samtidig synes jeg det virker som han ønsker støtte og forståelse fra oss andre. Kanskje det er derfor han har opprettet flere like tråder?

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 20 jan. 15:07

Jeg tenker @Salten og meg selv; inkludert. Har en legitim grunn for å være her. Det er en helt ny verden for meg, i alle tilfeller.
Å søke råd og hjelp, fra noen med litt erfaring. Er kanskje ikke så dumt?
Nå trenger jeg, for min egen del, kanskje ikke så mye trøst.
😆😆😆.
Men, heller noen å dele mitt syn, og mine erfaringer med.
Spesielt; siden det ikke, bare er; overveldende positivt.
😊.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:10

Ja, dette med å tro at det er noe galt med enten en selv eller den andre hvis man blir avvist eller ikke passer sammen, tror jeg forårsaker mye unødvendig lidelse.

Noen ganger får jeg også inntrykk av at en del har et ganske instrumentelt/"mekanisk" syn på dette med dating/forhold og kjærlighet, som om det dreier seg om å følge en slags "oppskrift" eller bestemt fremgangsmåte for hvordan "få napp", som om dette vil "fungere" på de fleste kvinner eller menn. Litt á la disse "sjekkeartistene" som kommer med råd og tips som visstnok nærmest skal garantere at man "lykkes" i å få de damene man vil. Jeg har f.eks. flere ganger hørt personer som helt seriøst tror at det "lønner seg" å late som man er litt uinteressert og spille et slags "spill", for det skal liksom gjøre eller holde den andre mer interessert. Jeg tenker at i den grad dette "fungerer", er det ganske forstyrrede individer man i så fall tiltrekker seg og et usunt eventuelt forhold man kan forvente seg at det blir.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:12

Siste innlegg fra meg var en kommentar + mine videre assosiasjoner til det Descalzo kl. 14:48 skrev...

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 20 jan. 15:13 Privat melding

Det finnes ingen gode råd for hva man bør skrive i en dørstemelding for å.få.svar.... Noe som kan oppleves morsomt og sjarmerende/spennende/ interessant fra/til en, kan virke klønete, irriterende, provoserende mm fra/til en annen..... Det finnes absolutt ingen fasit. Mange liker sikkert 'på kanten' meldinger også, og tullemeldinger....

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:16

Nettopp. Folk er subjekter. Det er ikke som å trykke på en knapp på en radio og da kommer det en bestemt respons ut.

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 20 jan. 15:20 Privat melding

Hehe, måtte smile av det du skrev om å spille spill, Blabla. Jeg har en konkret erfaring med det, irl.... Jeg datet en mann, likte han skikkelig godt, men hadde ikke dårlig tid mht definere det som noe mer enn dating. Ting tar noen ganger tid, og den gangen føltes det riktig å nyte det vi hadde. Jeg var helt sikker på.at vi kom til å bli kjærester, når tiden var moden for det. Etter en tid ble han utålmodig, følte at jeg ikke gå nok av meg selv han var helt klar for å gå public. Det var jo ikke akkurat slik at vi snek oss rundt i ly av nattens mulm og mørke, vi viste oss sammen overalt, og vi bor på et sted hvor mange vet hvem både han og jeg er. Vel....., derfra skrudde han liksom igjen, ble kostbar, mente at nå var det min tur til å anstrenge meg, og da jeg avslørte dette nye skuespilleriet hans, begynte følelsene å slukne ganske raskt....

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:24

Har det akkurat som deg med slikt. Descalzo, det slukner bare følelsene mine. Jeg har ikke lyst til å være sammen med en manipulerende fyr, jeg...

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:32

Mens vi er inne på dette med å spille spill og hva noen tror om det: en jeg traff var overbevist om at JEG spilte spill når jeg - helt EKTE - ikke var interessert, altså at min manglende interesse tvert imot var et tegn på interesse! Slitsomt. Slitsomt med de som blir interesserte i en jo mindre interessert man er i dem også.

Men nå har jeg nok sporet av fra trådens opprinnelige tema. Beklager.

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 15:34

...slitsomt med de som blir *mer* interesserte i en jo mindre interessert man er i dem.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 20 jan. 15:38

Jeg tenker vel som Descalzo er inne på, at når du lager en og i hvert fall mange tråder om hvor vondt det er at damer avviser meldingene dine, da har du kommet et stykle forbi det å være lei seg på en enkel og hverdagslig måte.

Nå har Salten fått mange gode og hyggelige svar, Furia. Også fra meg. Det trenger slett ikke være slik, men min reaksjon når folk etter å ha fått ganske så gode og utfyllende svar fra mange, velger å opprette nye tråder med nøyaktig samme tema og spørsmål om igjen og om igjen, er at de da rett og slett enten ikke leser svarene eller at de rett og slett ikke vil forholde seg til dem fordi de ikke passer. Da blir jeg på den ene siden litt irritert, men av og til tenker jeg at litt empati med rævspark kan være på sin plass også. Ligger mye omsorg i det.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 20 jan. 15:39

Det dere skriver om spill damer, signerer jeg helt og holdent!

Skjult ID med pseudonym Athene lø. 20 jan. 16:38

Vel, jeg kan nå bekrefte som dame at visst blir jeg lei meg innimellom. Sur og grinete også. Rent ut sagt ganske ufordragelig forbannet til og med. Nesten så jeg lurer på om jeg er meg. Jeg har lært er og annet om egen selvhøytidelighet her inne, det skal være sikkert og visst!

Det som trigger slike følelser i meg, er gjerne fin kontakt frem og tilbake i flere meldinger - og så stopper det. Etter noen tause dager da (har lært meg å sitte litt på henda, vaffal), kan jeg fyre av ei melding som jeg skammer meg i dagevis over etterpå. Det er rett og slett pinlig, og jeg er helt sikker på at det ikke var meg sånn egentlig som gjorde det..

En artig historie var han som umiddelbart blokkerte meg. Selvsagt og helt forståelig. Og jeg angret såååå fælt, men kunne ikke få sagt unnskyld. (Det har blitt noen beklagelser gjennom denne karrieren). Etter noen dager - der jeg hadde slikket mine sår og var på vei videre - hadde han avblokkert meg og sendt melding: «Har det roet seg i topplokket nå??»

Det ble date noen dager senere, gitt. Han synes det var litt sjarmerende at jeg ble så sur! Det ble med den ene daten, da. Sikkert fordi jeg ikke er så sur til vanlig:)

Skjult ID med pseudonym Blabla lø. 20 jan. 18:14

@ Kiara kl. 15:38:

Men hvis du har rett i at TS/noen som lager mange slike tråder er "forbi det å være lei seg på en enkel og hverdagslig måte": Hva tenker du skal komme ut av å påpeke det, eller av å råde noen til å finne seg en annen arena dersom det er slik man føler det?

Dette er ikke ment som en kritikk, men jeg lurer virkelig på hva positivt du tenker skal komme ut av det.

Jeg tenker nemlig slik (og nå mener ikke jeg å spekulere i hvordan verken TS eller andre konkrete personer her inne er eller har det, men mer generelt):

Dersom noen skulle bli mer enn "vanlig" lei seg over noe, er det bra at de forteller hvordan de opplever det på et slikt forum, hvor man potensielt vil kunne oppleve en viss sosial støtte og forståelse for at det er mulig å føle det slik - også (selv om andre kan føle noe annet). Og det er bedre at de snakker anonymt med noen på et slikt forum enn at de sitter for seg selv og grubler på dette. Jeg tror å bli møtt med slik forståelse/inkludert i "samtalen", vil være mer til hjelp til på sikt å tåle avvisning bedre enn å bli rådet til å finne seg en annen arena hvis man føler det man føler. Sistnevnte tror jeg lett - og iallfall av sårbare individer - kan oppleves som "hvis du føler det slik, kan du ikke være her" eller "dette vil vi ikke høre om". Det vil si, jeg tror det kan bli enda en opplevelse av å bli avvist/eksludert - nå når man prøver å _snakke/være åpen om_ sin følelse av å bli avvist/ekskludert...noe jeg tror heller kan bidra til å opprettholde og eventuelt forsterke følelsen av at det er noe galt med en, og dermed følsomheten for avvisning.

Jeg må også si at jeg synes det er en vesentlig forskjell mellom å fortelle hva man selv føler og be om råd om hva man selv kan gjøre for å lykkes bedre, slik denne trådstarteren gjør, versus enkelte tråder hvor noen tillegger andre følelser/motiver, gir andre skylden for at de mislykkes (eksempelvis at kvinner er for "kravstore") og i liten grad (om overhodet) reflekterer over hva de selv gjør eller er åpne for å prøve å endre seg.