Alle innlegg Sukkerforum

Hva med en Singelminister?

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 17:45 Privat melding

Tilbake etter flere måneders pause. Ettersom vi har fått en eldreminister, og det er over 1 million single landet over - hva med en minister til å representere oss?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 28 jan. 2018 17:49

Hvilke rettigheter skulle den jobbet for å følge opp, føler du?

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 17:52 Privat melding

GuriMalla: Det kunne jo være økonomiske saker, som at single ofte er alene om utgifter som ellers par deler på gjennom to inntekter.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 28 jan. 2018 18:00

Det veies vel opp av all skiten du slipper 🙂

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 18:05 Privat melding

GuriMalla; Vel, det å være alene er både og. Savnet etter en jente er jo alltid der. En samtalepartner, en beste venn og et godt hjerte <3

(mann 40 år fra Buskerud) sø. 28 jan. 2018 20:06 Privat melding

Singelkort (halv pris på alt 😂)

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 28 jan. 2018 21:56

Eller redusere utgiftene eller ta mer utdanning og få bedre betalte jobber slik enkelte av oss har gjort. Funker fjell det og.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 22:01 Privat melding

Jeg tar dem my. Selv om økonomien for single varierer veldig. Og det har jo vært tatt opp i media tidligere om singles og ikke minst skiltes økonomiske slagside. Derfor er det så viktig å ha rettferdige økonomiske betingelser i forhold til samboende og gifte. Men dette er det nok delte meninger om.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 22:25 Privat melding

Descalzo: Boutgifter, kommunale avgifter, gjeldsforpliktelser osv. Og så det faktum at aleneforeldre, da i all hovedsak alenemødre ofte sliter økonomisk. Dette er et sårt tema for mange, mye pga havarerte ekteskap med opprivende samlivsbrudd på toppen av kaka. Da er det lett å gå i forsvarsposisjon i debatter - fordi dette er et vanskelig tema å forholde seg til. Det er mye tabuer, skam og andre faktorer som gjør dette komplisert og man har lett for å sette livet på vent.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 22:53 Privat melding

Descalzo: Gjeld kan være så mye, forbrukslån en tok opp mens man var to. Utgifter til bil, faste regninger, mat, Boutgifter kan være husleie eller boliglån. Alt dette og mer til skal man fikse med en inntekt, der det før var to. Samfunnet er enda lagt opp til kjernefamilien fremfor singellivet. Men du har rett i at det er flere stønader man kan få, og det skulle jo bare mangle. Og så disse "pengetyvene", som den daglige caffe latte eller aviser og godteri. Men single er mye mer bevisste på egen pengebruk, og er nødt til å forholde seg til en inntekt uansett. Skillsmisser kan av og til være en økonomisk ruin for noen, da huset man bodde i sammen, blir delt og den ene må betale ut den andre. Røyk og snus bør man kutte ut fordi de er snikende pengetyver. Nei, jeg kjenner ikke alle sider av hver enkelt sak, da hadde jeg vært synsk. Men jeg snakker på generelt grunnlag. Jeg vet at mange sliter, og det er tabubelagt å brette ut sin egen situasjon hvis den er prekær - og det er den faktisk for enkelte. En av fem bor alene. Og ikke alle surfer på den grønne grein. Alle har sin historie, sitt liv og sin status.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 28 jan. 2018 23:02

Singelminister vet jeg ikke, men selvfølgelig er det dyrere å leve som singel, det er ingen å dele regningene med.

Vi konkurrerer også på samme boligmarket. En singel person stiller som regel svakere enn ett par med to inntekter. Single bruker en god del mer av sin samlede inntekt til bolig enn par. Vi som bor alene betaler like mye i strøm linjeleie som en familie. NRK-lisens, samme beløp som en familie på fire. Mat, den rimeligst kommer gjerne i store familiepakninger. Som singel betaler vi ekstra for enkeltrom, osv osv.

Som godt voksen har jeg faktisk lite lyst på å i kollektiv for å ha noen å dele utgiftene med.

Jeg kunne faktisk godt tenke meg at single fikk økonomisk statlig støtte for å utjevne forskjellene. Det beste hadde vært, synes jeg, en skattemessig endring for single. Mindre skatt rett og slett.

Men jeg lever helt greit selv, fordi jeg alltid har kontroll på hva jeg bruker og sparer. Og selvfølgelig kjøper jeg de store familiepakkene og lager store porsjoner og fryser ned. Det er kjedelig ekstraarbeid, men jeg kjøper ikke små pakker som er opptil 50% dyrere. Jeg følger med på tilbud og kjøper rimeligere der det går.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 28 jan. 2018 23:11

Det ville vel være merkelig, om staten skulle sponse insentiver; som gjorde Det mer attraktivt å være singel, kontra det å inngå i et samliv/partnerskap...
Likevel en nysgjerrig tanke. 🤔.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 23:12 Privat melding

Ja svært mange single er veldig bevisste på matinnkjøp, og følger godt med på tilbud og kampanjer. Selv har jeg en sunn økonomi, da jeg har opparbeidet en sparekapital gjennom bankfond og profit sharing. Og jeg bruker en del mindre en jeg tjener, så jeg sparer konstant og er gjeldfri. Men ikke alle har det lett, særlig dem som har høy gjeld og store boutgifter. Samfunnet burde legge mer til rette gjennom skattesystemet og kommunale avgifter - for her rammes det skjevt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 28 jan. 2018 23:16

Vi har verdens beste velferdsordninger som sikrer alle et minimum. Vi må ikke bli helt hjelpesløse. Ja, det er magrere å være singel, men det går. Og går det ikke da må vi innrette oss deretter. Bo trangere, bo mindre sentralt, ta utdanning og få bedre betalt jobb og evt ta fn ekstrajobb. Jeg har gjort alt dette og gått fra magert og trangt i leid kjellerleilighet til godt betalt jobb i dag og eid enebolig. En må ta litt ansvar selv også og gjøre det beste ut sv ting.

(mann 56 år fra Hordaland) sø. 28 jan. 2018 23:29 Privat melding

Nå er det jo ikke alle som kan jobbe natt og dag fordi om man er singel. Noen kan ha helseplager eller helseproblemer, og noen få er uføre og lever på eksistensminimum. Jeg tror vi skal være så rause at vi unner dem en fordelsbehandling fra den søkkrike norske stat. Ja barnetrygd får jo også milliardær foreldre i Norge, men....

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 28 jan. 2018 23:42

Det offentlige sponser vel allerede:
Samboende og folk som er gift havner i en annen skatteklasse enn folk som er særbo, og det gis særfradrag for single som har forsørgeransvar for barn under 18 år.
Det at man er alene om utgifter som andre er to om å dele (boutgifter, TV-lisens etc) på blir tatt hensyn til når skatten beregnes.

(mann 56 år fra Hordaland) ma. 29 jan. 2018 00:06 Privat melding

Det skal sies at de fleste single har det bra i velferdssamfunnet i dag, selv om det ikke alltid har vært slik. I 1957 fikk ikke enslige lån i husbanken, for å nevne et eksempel. Det handler dels om holdninger og tabuer, og dels om at kjernefamilier føler seg truet av "kravstore" single. Mens alenemødre tidligere ble uglesett og kalt for umoralske og billige - til sosial aksept i dag. Samfunnet forandrer seg, sammen med myter, tabuer og gammeldagse holdninger. Og takk for det.

(mann 56 år fra Hordaland) ma. 29 jan. 2018 22:18 Privat melding

Politikerne er nok de som må svare på hva, hvordan og hvor mye det skal koste. Personlig tror jeg ingenting skjer. Eninntektshusholdninger må nok betale samme skat, samme kommunale avgifter, lisens, nettleie osv osv... Det er jo ikke snakk om store omveltninger, men evt mindre justeringer på skattetrykket. Kanskje særlig for aleneforeldre, som ofte sliter mest.