Alle innlegg Sukkerforum

Problemet med dating sider.

Vis siste innlegg
(mann 34 år fra Nordland) ti. 30 jan. 2018 18:28 Privat melding

Ute i den virkelige verdenen går samtaler fint, man kan lese kroppsspråk, plukke opp detaljer i en samtale for å se hvor ting går. Men på nettsider kan man ikke det, for meg er det som kjøre blind. En annen ting er jo at samtaler ikke går så fint, man kan ikke føle på stemningen hvor man kan prøve på humor. Det hjelper jo ikke at man er dyslexic og dermed har litt problemer med tekst. Man kan ikke vise sin glede over filmer som Her, Interstellar og Ameliè, man må bare se de. Gleden over og danse, synge singstar, reise og oppdage nye ting. Utseende er bare tuppen av isberget, det definerer ikke hvem man er.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 30 jan. 2018 18:46

Hvorfor henger du på nett da?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 30 jan. 2018 20:13

Klart han skal få være på nett. Antydet ikke noe annet. Ikke har jeg myndighet til å nelte han det heller.
Spørsmålet var mer en undring over hvorfor han velger å være på nett etter å ha ramset opp x antall negative utfordringer med det, sammenlignet med rl.
Ren nysgjerrighet bare.

Skjult ID med pseudonym Furia ti. 30 jan. 2018 20:28

Man kan vel se utfordringer og negative sider ved dating over nett og fortsatt være her?

Jeg kan være enig i mye av det, men ser også noen fordeler med dating over nett. Allikevel kan det til tider være frustrerende med nettdating, og jeg tror kanskje at det er uttrykk for det?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 30 jan. 2018 20:50

@Jeeez

Er vel mer at dette oppfattes som en klagetråd fra en person som tilsynelatende ikke har noen problemer med å sjekker damer irl. :P

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 30 jan. 2018 20:51

Jeg ser jo poenget ditt Nattegal. Nettdating baserer seg jo på kombinasjonen av bilder og tekst. Tekst er jo bare en dimensjon i vår flora av kommunikasjonsmetoder. Stemme, kroppspråk, øyekontakt osv., alt dette går man glipp av i starten.

Samtidig så er det vel en grunn til at man fortsatt leser bøker, for noen er veldig flinke til å bruke skriftspråket.

Noen snakker om at de liker ikke å meldes for mye, de foretrekker å treffes så fort som mulig. Det kan jo være noe å tenke på for deg, hvis du føler skriftspråket ikke funker for deg

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ti. 30 jan. 2018 21:36

Ikke noe å skamme seg over at du har dysleksi... Hver 4 nordmann har sterk dysleksi...hver tredje har en svakere form for dysleksi...så skriv i vei du og ikke tenk på det... det hjelper å skrive...

(mann 47 år fra Oslo) ti. 30 jan. 2018 21:49 Privat melding

Tenkte at dette er jo bare;
Stating the obvious, med tydelige undertoner av skuffelse og frustrasjon..?

Det trådstarter nevner burde ikke komme som noen overraskelse, vel. Slik er det jo bare. Det er jo mer som the name of the game, og take it or leave it, liksom?

At folk håndterer dette ulikt, og ulikt godt, det må nesten hver og en ta inn over seg realiteten av.

Mangt og mye kan læres, de aller fleste har sikkert potensiale til å bli bedre på nóe, også når det gjelder nettdating.
Det "letteste" å endre/forbedre i så henseende, er seg selv, og egen "kompetanse"/mestring, av formatet.

Fint lite kommer gratis. Hva man får ut av nettdating, står nok ofte i samsvar med hva man putter inn. Ikke alltid, det er ingen garantier. Men ofte, er det nok sånn, akkurat slik som ellers i livet.
Har inntrykk av at en god del kanskje forventer (eller håper på?) (for) mye, ut fra (for) lite egeninnsats, når det kommer til nettdating. Mange profiler, er ganske lite gjennomført, eller gjennomtenkt, og ikke veldig "engasjerende". Halvhjertet, er signalet det sender.

Man må lære seg å kjenne sine styrker og svakheter, og spille (bedre, og bedre?) med de kortene man har, tenker jeg.

Er vel ikke stort annet man kan gjøre...eller? 🤔

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 30 jan. 2018 23:14

@Hønemor
🤣🤣🤣.
Det orner seg. 😉.
Du hadde gjort enhver hane kry! 🐓👍.

Skjult ID med pseudonym pedro on. 31 jan. 2018 18:07

Sukker e ihvertfall ikkje løsninga....
Damene her inne svarer jo nesten aldri!

(mann 33 år fra Akershus) on. 31 jan. 2018 18:24 Privat melding

Nå er jeg her mest for forum, men personlig ville jeg ikke satset for mye her inne. Slitt konsept, og damer flest (tror jeg) blir overkjørt av meldinger. Godt mulig jeg tar feil, men om jeg hadde mottatt 20 meldinger hver dag så hadde jeg blitt en smule mett, samme hvor tiltalende melding/profil/avsender er.

(mann 33 år fra Hordaland) on. 31 jan. 2018 18:30 Privat melding

Shovi er inne på noe - trenden på digitale flørtemedier hvor ene grupperingen er i overmåte aggresive og tidvis ufine er lite representativt for hvordan interaksjonen foregår i det virkelige liv og da får en kjapt nok, og blir lite interessert i å følge opp henvendelser. Men nå er det også en gang slik at når disse verktøyene er tilgjengelige, så er det på overflaten en enklere ingang til å bli kjent med nye mennesker, og terskelen det å hilse på en fremmed i en sosial setting blir høyere 🙂

Skjult ID med pseudonym HalvSmart on. 31 jan. 2018 19:23

Det finnes ulike måter å treffe en kjæreste på, og alle har sine fordeler og ulemper. Er man ny innen nettdating vil det kunne oppleves uvant og frustrerende i starten, men så fort man har lært det viktigste så går det som regel bedre. Treffer man noen på ordentlig får man se kroppsspråk, tonefall osv, og får selvfølgelig lettere inntrykk av om det er match. Likevel kan folk som er flinke på førsteinntrykk lett bruke dette til sin fordel. Enten man er bevisst eller ikke på det, så vil man alltid gjøre seg opp antagelser av folk, basert på hva de presenterer gjennom profil, enten avsender gjør det med vilje eller ikke.

Og ja, jenter får masse meldinger. Det har følgende årsak. Menn er programmert til å reprodusere seg selv, og overleve. I det "virkelige liv" ser de kvinner hele tiden som de kunne tenke seg en romanse med. Likevel tar de ikke kontakt. Dersom de hadde gjort det i oldtiden ville de i verste fall kunne blitt slått ihjel eller kasta ut av stammelederen dersom de gikk feil frem. Dersom kvinnen de prøvde seg på latterliggjorde dem foran andre, ville dette føre til at ikke andre kvinner heller ville ha dem. I alle tilfellene ville genene til mannen ikke bli videreført. Han måtte altså gå forsiktig frem, og det var viktig å ikke drite seg ut. På nettet er ikke denne frykten like fremtrendende, så mannens reproduksjonstrang blir ikke holdt nede på samme vis, og vipps, kvinner får masse meldinger. Gjerne kvinner som er mer kresne her enn på ordentlig, siden de kan vege og vrake.

Når man har drevet med nettdating en stund kan man lettere se om personen i andre enden er interessert eller ikke, i hvilken grad osv.

(mann 47 år fra Oslo) on. 31 jan. 2018 19:33 Privat melding

"Reproduksjonstrang" - nytt halvsmart ord for kåthet, der altså.

Skjult ID med pseudonym Bigluv on. 31 jan. 2018 20:43

Kvinner er på lik linje med menn, programert med instinkter, og atferd, og reagerer på stimuli. Det ligger noe i det @Halvsmart sier... 😆😆😆.
En halvsannhet kanskje...
🤔.
Interessant tanke, at det ligger noen mønster til grunn, for hvordan vi ter oss, i en gitt setting. Og at flere handlingsmønstere er gjentagende.
Det er tilsynelatende, flere her, som benytter seg, av skjemaer, og styrer på autopilot. De gir uttrykk for å være veldig bevisste, i sine egne valg, og handlinger.
Men, det ser desverre ut som, at det er ubevisstheten vår, som styrer mesteparten av tiden.
🤣🤣🤣.

(mann 33 år fra Akershus) on. 31 jan. 2018 21:09 Privat melding

Uansett... Fingeren vil alltid peke tilbake. Life lesson 👐

(mann 34 år fra Nordland) to. 1 feb. 2018 14:46 Privat melding

Så klart er jeg frustrert og skuffet. Jeg er det mest over meg selv siden jeg tydligvis ikke er så verbal rik på det skriftlige fronten til å kunne bedre vise hvem jeg er. Men også bedre tolke "toner" i tekster. Jeg bor dessverre på en plass som er så lite folk at jeg må ty til internett for å få kontakt med folk. Det har ikke vært et problem tidligere, man bare drar ut og snakker med folk. Men så er det jo en annen ting, typer som meg faller gjennom sprekken siden vi ikke klarer det med tekst, vi er ansikt til ansikt type folk. En annen ting er jo at man "dikter" opp hvordan en person er, så når man møtes så er det ikke noe å hente der. Så nettdating, skjønner det ikke.

Skjult ID med pseudonym CPU to. 1 feb. 2018 23:01

Tinder er kanskje veien å gå fremfor sukker?