Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Honey on. 7 feb. 13:22

Når er det ok å spørre den man dater om eventuelle kroniske, smittsomme eller arvelige sykdommer? Og når bør man fortelle om det, hvis man har noen selv? Jeg kjenner folk som venter med å fortelle til lenge etter at de er blitt kjærester, slik at forholdet forhåpentligvis skal tåle det. Men er ikke det litt urettferdig? Når ønsker du å få vite, og når hadde du turt å fortelle?

(mann 38 år fra Vestfold) on. 7 feb. 13:40 Privat melding

Jeg er selv, kronisk syk, med arvelig sykdom. Dette er jo noe som sikkert flere har. Ikke uvanlig. Jeg legger ikke det ut i profilen min.
Men, det er ikke noe jeg skjuler.
Og det vil åpenbare seg i et evt. Første møte uansett.
Folk bekymrer seg, uroer seg, og enheter seg for så mye her inne.
Jeg personlig, finner det latterlig.

(mann 38 år fra Vestfold) on. 7 feb. 13:41 Privat melding

*enheter seg. 😉.

(mann 38 år fra Vestfold) on. 7 feb. 13:42 Privat melding

Engster *
Er ikke det ord? 🤔.
😆😆😆.
Ordboka kødder med meg, eller omvendt...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 7 feb. 13:59

Ord, Scrappy. Er mye småpirk på enkelte, men folk oppfatter det forskjellig. Derfor mange antagligvis venter med å utlevere sånt. Om det er urettferdig? Ærlighet varer lengst, er min mening om den saken.

(kvinne 60 år fra Østfold) on. 7 feb. 14:02 Privat melding

Jeg er også kronisk syk, og ikke noe jeg legger sjul på, selv om jeg ikke har det i profilen. 😊
I det øyeblikket man prøver å være noe man ikke er, har man tapt. Jeg vil da ha en mann som liker meg med feil og mangler, så å sjule det, er jo bare teit. 🙄😊
Engster..... måtte bare prøve, @scrappy 😂😂

(kvinne 38 år fra Telemark) on. 7 feb. 14:44 Privat melding

Å være syk eller ikke ha "alt på stell"... Man blir sårbar på et annet vis. Det koster å være ærlig om det, fordi sjansen for å bli valgt vekk er så mye større enn hvis hele sulamitten- hode, kropp og generelt alt i livet- er i orden.
Noen ting er forbundet med mye skam, og man føler man må vrenge innsiden ut til et fremmed menneske... Jeg skjønner at det stopper opp for enkelte. Blottlegge seg er aldri enkelt. Men du er som du er. Erkjennelse. Og du har fått utdelt noen kort på hånda som du må spille ut så best du kan. Ærlighet.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom on. 7 feb. 19:06

Jeg vil jo si at det er veldig avhengig av sykdommens natur. Hvor mye kommer denne sykdommen til å påvirke ditt/deres liv?

Jeg tolker spørsmålet ditt slik at det er snakk om relativt store konsekvenser.

I slikt tilfelle ville jeg ønske å få vite det fort. I starten forstår jeg godt at man ikke ønsker å snakke om det, fordi man ER jo ikke sin sykdom, man ønsker jo å få frem hvem man ER først. Men det er jo ingen grunn til å prøve å skjule slike ting. Det vil for meg være et større turn off at hun prøvde å skjule det enn at hun var syk. For hvis man ikke viser sin partner den tilliten, hva blir man da?

Skjult ID med pseudonym my on. 7 feb. 19:17

Ta med skjema fra folkehelseinstituttet på fjerde date. «Hvordan scorer du på dette helsebarometeret, gode mann?»

Skjult ID med pseudonym my on. 7 feb. 19:19

Ærlig talt: «når spør man om kroniske sykdommer?»
Det gjør man IKKE.

Skjult ID med pseudonym my on. 7 feb. 19:20

Bortsett fra «Har du syfilis?»
Det er innafor.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff on. 7 feb. 19:22

Haha

Skjult ID med pseudonym Bigluv on. 7 feb. 19:26

🤔.Tenke seg til et samliv, og en partner uten sykdom... 😊.
Jeg personlig, finner hele tankegangen, og logikken absurd.
For min egen del...
🤣🤣🤣.

Skjult ID med pseudonym Honey on. 7 feb. 19:47

Hvis du f.eks. har veldig lyst til å ha barn, men partneren vet på forhånd at det er stor sjanse for at barna kan arve en alvorlig sykdom - vil du ikke vite så tidlig som mulig?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom on. 7 feb. 19:56

@bigluv, hva mener du er absurd?
Jeg tenker det er absurd å avvise et menneske pga en sykdom som det går fint an å leve med.

Jeg tenker også det er absurd å prøve å skjule samme sykdom for en potensiell partner.

@Honey - jeg tenkte også det var slike konsekvenser det var snakk om her fra TS sin side. Eller f.eks. at h*n ikke kan få barn i det hele tatt, mens partneren har et klart ønske om å få barn. Da tenker jeg det er egoistisk å prøve å skjule det.

Skjult ID med pseudonym CPU on. 7 feb. 20:19

Ærlig talt, du spør ikke om sånt, på den måten du legger frem der.

Men selvsagt, hvis dere har vært sammen en god stund og et eller annet skjer, som gjør at du må spørre som følge av mistanke, fordi du bryr deg om din kjæreste, det er noe annet. Omsorg og empati.

(mann 46 år fra Oslo) on. 7 feb. 20:36 Privat melding

Smittsomme sykdommer? - i det kroppsvæsker skal utveksles.

Annet?
(Personlig MERKNAD:
-det være seg (relevante) sykdommer, eller alt mulig annet* som kan være relevant, men som kanskje oppfattes å befinne seg på "baksiden av medaljen"
( *som innebærer langt mer og flere forhold enn, 'sykdom')

Når det føles(er) riktig og/eller relevant.

Å dele ting/informasjon av mer eller mindre privat og personlig (og kanskje sårbar) karrakter, er for meg et spørsmål om personlig valg/preferanse, samt om tillit, fortrolighet og relevans mellom to mennesker, noe de færreste oppnår første gang(ene) dem møtes.

Jeg tror nok de fleste avventer å brette ut _alle_detaljer om seg selv, inntil det føles relevant og/eller trygt.
"Sykdom", som et samlebegrep, er ikke i en særstilling, eller mer relevant enn andre forhold nødvendigvis.

"Førstesortering", anyone? ;P

'Sykdom', kan også være en blessing, og et fortrinn, in disguise.
Ut av ganske svarte greier, eller nær sagt "dritt", kan det komme vakre, knallharde, skinnende diamanter.
Husk på dét, dere!
Noen av dem vakreste, sterkeste, mest interessante, og gode menneskene jeg har truffet i mitt liv, er mer som uvurdelige, dyrebare menneskelige kunstverk, av typen Kintsugi. 'The art of scars.'
-Det er ikke alltid like lett å se the beauty in what's broken, i mennesker. Det krever at man har, og/eller får innsikt i det.

Uansett, 'perfekt uperfekt', er ikke bare en frase. Noen ganger er det uperfekte, enda bedre enn det perfekte.
(...uten å med det forsøke å på noen måter forgylle, eller bagatelisere alle de mindre vakre "ansikter", konsekvenser og lidelser, 'sykdom', bringer med seg.)

Jeg kan godt ta en sånn der "B-vare", jeg altså. :-)

(mann 45 år fra Oslo) on. 7 feb. 20:48 Privat melding

Jeg er helt kompromissløs på det der - har jeg en forkjølelse, så skal du få vite om det med det samme. Legger heller ikke skjul på min patologiske kjærlighet til alt som er mer gøy enn det er smart og mer dumt en det er sundt – antatt arvelig. Siste er jo kronisk, så da tikker jeg vel av alle tre boksene.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 7 feb. 20:58

Smittsomme sykdommer; det sier man før man møtes om det er luftbåren smitte, eller før man har sex på de fleste andre smittsomme sykdommer som ikke bare er forbigående.

Kroniske sykdommer spør man ikke om, og man har slett ikke opplysningsplikt overfor potensielle dater. Det handler om å være ærlig, uten å utlevere seg selv. Det går an å fortelle om eventulle livstiler, hvem man er eller hva man ikke kan gjøre, uten å dele ut diagnoser. En diagnose sier ikke så mye, men om du har massiv hjertesvikt og invalidiserende artrose i begge knær, er det ikke noe sjakktrekk å selge seg inn som en toppturentusiast. Med mindre begge lidelser ee så godt regulert og gir så lite symptomer at du er ei fjellgeit.

Når fortelle? Når du begynner å bli kjent og vil at det skal bli noe seriøst med personen, og har tillit til vedkommende. Ingen har krav på tillit etter noen meldinger og et par kaffekopper.

Jeg kjenner en person, som husker meg fra sukker noen år tilbake. Vi har møttes gjennom felles kjente, og han fortalte at vi hadde match på 93. Når vi pratet litt kom det frem at vi hadde skrevet litt, men på den tiden hadde jeg en skade i begge anklene som gav ganske store begrensninger. Da jeg skrev det var det takk og farvel fra hans side. Det fascinerende er at selv på kanten av rullestolliv var jeg mer aktiv og mer på tur enn han er. Nå er jeg operert og hele den greia er historie, og nå har vi så forskjellig aktivitetsnivå at han sikkert ikke ville skrevet til meg pga bildene mine. Så... moralen er... Det er ikke nødvendigvis en skavank eller sykdom som setter grenser.

Når det gjelder å ikke kunne få barn, og den andre gjerne vil det sterkt, er det viktig å være ærlig tidlig.

Skjult ID med pseudonym bitcoin on. 7 feb. 21:23

Det er faktisk helt legitimt å stille det spørsmålet.

Her er min ufrivillige helsehistorie som jeg har begynt å fortelle tidligere og tidligere i min dialog med noen jeg har "møtt", rett og slett fordi jeg ikke gidder å investere for mye med noen for så å oppleve at de blir dritskremte😲 For jeg har møtt folk som i en setning skriver at de ikke er lettskremt og i neste øyeblikk blokkerer uten et ord 👏👏👏

Jeg var frisk og rask til jeg var 21. Da fant jeg ut at jeg hadde en utfordring i form av en øyesykdom. Det tok nesten 9 år og to hornhinnetransplantasjoner før jeg kunne se klart igjen. Livet var digg igjen og livskvaliteten var på topp!☺️
To år etterpå fikk jeg en infeksjon i det ene øyet til å begynne med og så fikk jeg lungebetennelser, brennkopper, bronkitter, kyssesyken ++. Infeksjoner i 18 måneder og som resulterte i full kollaps og sengeleie i laaaaaang tid. Det tok nesten to år før en glup legge krysset av riktig på blodprøveskjemaet og fant ut at jeg ikke hadde testosteron i kroppen. Dom: infeksjoner hadde tatt knekken på balla🙈😜

Og ekteskapet.

Når jeg da skriver/sier disse tingene har jeg ofte tenkt at jeg gjerne skulle vært flue på veggen hjemme hos disse kvinnene jeg har kommunisert med når de får denne meldingen og får fullstendig NOIA! Det hjelper da ikke å si til disse kvinnene at det går an å ta testosteron som tilskudd og at dette fungerer HELT fint 😉
For de har dratt sin vei for lengst.
Av og til får jeg følelsen av å være en blanding av spedalsk og schizofren i deres øyne, men det preller fort av. Man tåler ting bedre med alderen😇
Til info har jeg ingen dokumenterte, mentale lidelser utover det å være litt halvgal da.
Man kan si hva man vil men "friske" folk får ofte hetta 😂. Og hvem vil vel ha en tilsynelatende "frisk" kjæreste som får hetta rundt neste sving?😜

Så noe godt kommer det ut av det 😇😂

Skjult ID med pseudonym Turn of.. on. 7 feb. 21:37

Kronisk/smittsom sykdom er for meg det samme som , det er for noen som ikke kunne tenke seg en som røyker...
Vi har alle noe vi ikke kunne tenke oss å forholde oss til....

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 7 feb. 21:42 Privat melding

Men, hvor går grensen for hva folk mener de har 'krav på å vite når det gjelder kroniske sykdommer da? Og hvordan spør man om noe slikt? Kan man bli valgt bort hvis man feks forteller på mld at man har en kronisk tilstand, men ikke av en slik art at den plager andre. Kan man bli offer for tolkning da, og bli mistrodd?

(mann 45 år fra Oslo) on. 7 feb. 21:46 Privat melding

Shit @ bitcoin, tough one vil jeg tro. Men jeg vet ikke om jeg ville følt at det var nødvendig å fortelle om tilskudd så tidlig, jeg mener, det funker, så da er vel alt såre vel. Da gjenstår spørsmålet om barn, og der kan man kanskje bare si at man ikke lneger kan få? Eller har jeg misforstått?

Skjult ID med pseudonym bitcoin on. 7 feb. 21:58

Hehe! @Patent - Den delen sluttet "dessverre" ikke å virke, så jeg måtte oppsøke kirurg for en liten "snipp snipp" . Jeg er jo blitt en gammel mann som akkurat har passert førti så da syns jeg at jeg hadde gjort mitt med tanke på reproduksjon. Har alltid vært tilhenger av å gjøre ting ukomplisert så mine og dine barn syns jeg var greit. Ikke mine, dine OG våre 😁 Og det er jeg HELT åpen på i profilen min. Elsker barna mine og jeg er med glede bonuspappa for en kjærestes barn😍.
Med tanke på å fortelle tidlig så gidder jeg heller ikke å lyve når noen spør. Og folk spør om alt mulig - meg selv inkludert. Men jeg vil tørre å påstå at jeg ikke er sååå lettskremt selv da.

(mann 45 år fra Oslo) on. 7 feb. 22:05 Privat melding

Da skjønner jeg : ) Synes du uansett har en sunn tilnærming til det sentrale spørsmålet fra ts da!

(mann 46 år fra Oslo) on. 7 feb. 22:41 Privat melding

Good luck med det prosjektet,@Turn of. Høres bra "kronisk" ut det der.. 🤓 😅

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 7 feb. 23:02

Bitcoin, det er vel bare å vente med å fortelle til du har har hatt noen runder hvor du har xxxx vettet ut av henne? Det ER jo ikke noens sak om du produserer det i egne kjertler eller tar medisin. Forøvrig er jeg hellig overbevist om at det bare er å glemme noen som skriver at de ikke er lettskremte. Stødige mennesker som står midt i buksa når det stormer i svingene, trenger ikke skrive det. De har sikkert ikke tenkt over at det er noe man må selge. Tilbake til testosteronproblemet... Jeg personlig har en historikk som viser at jeg kan falle for litt type feminine menn som ikke direkte oser testosteron, (jeg håper jo de tar igjen det med vilje, følsomhet og stayerevne), men jeg ville nok også fått litt angst om jeg leste at ingen produksjon. Det hadde vært greit å ikke vite før etter litt hormonutveksling og prøving av varer.