Alle innlegg Sukkerforum

Endelig OL

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Rogaland) on. 7 feb. 2018 20:04 Privat melding

Endelig er dagen her som jeg har lengtet etter! I natt braker det løs i PeyongChang og den norske delegasjonen har tømt lagrene for astmamedisin. Bør vi ikke sende friske utøvere istedet og dermed legge all diskusjon om astmamedisinens prestasjonsfremende effekt vekk?
Uansett så blir det curling inatt. Heia Norge!

Skjult ID med pseudonym Calvados on. 7 feb. 2018 21:22

OL??? Nå??? Hvor?? Det har gått meg hus forbi. Jeg tilhører den lille (eksklusive?) delen av den mannlige befolkningen som ikke er videre interessert i sport. Undres av og til på om manglende sportsinteresse ses på som et pluss eller minus hos damene her inne...?

Skjult ID med pseudonym bobb on. 7 feb. 2018 21:28

Jeg har også et veeeldig avmålt forhold til sport på TV. Det er gøy å se herre-landslaget drite seg ut rundt i Europa av til og er innom en og annen sportsbar i PL sesongen, men det er mest en unnskyldning for å få ta seg en pils midt på lyse dagen og være litt sosial.

Jeg klarer liksom ikke å gire meg opp for tour de france, hoppuka og what not. Det er jo streng tatt noe året rundt.

Skjult ID med pseudonym Trollbjørn fr. 9 feb. 2018 23:15

Rett og slett flaut for Norge. Det har allerede vært to dopingskandaler i langrenn på kort tid. Og at Esten. O kommer i Dagbladet og skal forsvare alt blir bare for dumt. Det er ingen utlendinger som tror på at nordmenn er sykere enn deltakere fra andre land, og det har de heller ingen grunn til å tro. På sikt ødelegger jo dette norsk idretts omdømme internasjonalt. På tide at Tom Tvedt snart tar hatten sin og går...

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 9 feb. 2018 23:47

Norge, som nasjonen Norge, har med seg mer astma-medisin enn noen andre! For de som så debatten i går så ble det hevdet at den mengden astmamedisiner norge stiller med skulle tilsi vi stiller til start med alvorlig syke mennesker...?

(mann 49 år fra Rogaland) lø. 10 feb. 2018 00:00 Privat melding

Eller kanskje det er slik? Jeg vet ikke. Men jeg vet at utholdenhetstrening i streng kulde ofte forsterker eller frembringer astma.
Kanskje det er slik at i alle andre land forsvinner disse utøverne fra toppidretten.
Mens i Norge får de medisinsk behandling gratis. Slik at de kan fortsette med idretten sin?
Bare en aldri så liten tanke.

Samtidig. Å tro at ingen av de store norske utøverne de siste 30 år brukte dop er selvfølgelig utopi.

Skjult ID med pseudonym Trollbjørn lø. 10 feb. 2018 00:09

Men det er jo ikke noe annerledes for utøvere fra Finland eller Sverige Leifi. De er jo med i OL allikevel og har tatt med mindre astmamedisin enn Norge.

Dessuten, er dette snakk om EKSTRA doser i tillegg til det utøverne har med seg av personlige medikamenter. Så det er langt ifra snakk om medisin beregnet på helt spesifikke løpere med allerede kjente problemer.

(mann 49 år fra Rogaland) lø. 10 feb. 2018 00:30 Privat melding

@Trollbjørn. Kan jo være at svenske og finske utøvere har med seg dobbelt opp, for å være sikre på at de har nok. Mens norske har ikke.
Den listen de viser frem, forteller faktiskt ingenting. Annet enn at finnene og svenskene kanskje må gå på ett lokalt apotek å kjøpe medisiner hvis en eller flere utøvere skulle rote bort medisinene sine. Kjøpe medisiner med Koreansk skrift vil neppe være anbefalt.

At veldig mange norske utøvere i vinterutholdenhetsgrener bruker astmamedisin er kjent. Ikke alle gjør det.
Det sier ikke nødvendigvis så mye mer enn at fysisk anstrengelse i streng kulde ikke er sundt.

Norge bruker og såkalte forstøverapparater. Blandt annet med saltvannsoppløsning for å renske luftveiene.
Mange nasjoner gjør ikke det.
Kanskje de finner det mer formålstjenelig og økonomiskt å heller bruke en gryte med varmtvann og håndkle over hodet. Effekten er den samme.

Ting er ikke alltid slik det kan fremstå.

Skjult ID med pseudonym Svele lø. 10 feb. 2018 10:13

En skrekkslagen Roar Hjelmesth forventer å må stå skolrett, men får ikke et eneste kritisk spørsmål. Må være helt blind for å ikke se at jentenes klassiskski var helt uten feste, men TvNorges folk hadde tydeligvis ikke fått det med seg.

Skjult ID med pseudonym Vann lø. 10 feb. 2018 10:56

Veldig bra med sølv i OL og supert for interesse og spenningen at det var 3 ulike nasjoner som stakk av med medaljene. Men jeg synes det var ikke OL verdig fra publikum sin side. Veldig glissent og tenkte på det underveis at det virket litt trist. Klart hjemme nasjonen har muligens ikke all verdens interesse for langrenn kvinner.