Alle innlegg Sukkerforum

Negative/ubehagelige følelser

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 00:39

Av og til deler noen på Forum at de blir skuffet triste, frustrerte osv. over ting de opplever i nettdatingverdenen (for eksempel over manglende svar på meldinger eller at noen de skrev med plutselig bare forsvant uten å gi beskjed om at de ikke ønsket mer kontakt). Dette utløser som regel en del råd eller moralske pekefingre som går på at de som reagerer med slike følelser har et "problem"; at den sunne eller forventede/ideelle måten å reagere på ville vært IKKE å bli skuffet osv., men heller gi blaffen/være likegyldig til det som skjedde. Det har til og med forekommet at personer som har delt sin sine negative/ubegagelige følelser er blitt rådet til å holde seg unna nettdating, som om den underliggende antagelsen var at følelser som skuffelse, tristhet eller frustrasjon er så vanskelige for et menneske å bære at om noe vekker slike følelser, er løsningen å unngå å utsette seg for det, slik at man kan unngå disse følelsene.

I dag kom jeg tilfeldigvis over videoen det er link til nedenfor: "Why it's good to embrace negative feelings". For meg er det som sies der selvfølgeligheter, men at noen faktisk holder foredrag om det understreker vel bare at det er mange som ikke ser slik på det. Hva tenker dere om dette? Er negative/ubehagelige følelser - i dere selv og andre - noe dere ser nytten av eller hensikten med, eller er det noe dere tenker det er mest hensiktsmessig å unngå?

https://www.facebook.com/susandavidphd/videos/10159946579040652/

Skjult ID med pseudonym Furia sø. 11 feb. 2018 00:49

Jeg tenker ikke at det er noe man skal unngå, og tror at man kan lære mye av de negative følelsene også.

Allikevel så kan det bli for mye, og om man blir veldig påvirket av det så er det kanskje greit å ta seg en pause fra for eksempel nettdating.
Jeg slettet for eksempel selv Tinder for eksempel fordi jeg synes den påvirket meg negativt. Ikke fordi jeg skulle unngå de negative følelsene, men fordi det var en arena jeg ikke synes at etter hvert gav meg noe positivt.

Men jeg tror at for å være på nettdating så må man kunne håndtere negative følelser også, og det er helt greit å føle seg skuffet, trist og lei på grunn av diverse. Man skal ikke slette seg kun av den grunn :)

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 01:01

Jeg er enig med Blabla.
Det ser ut til å være en tendens, og et tabu å gi uttrykk for følelser, som er kompliserte, og vanskelige i dagens samfunn. Jeg måtte selv gå i meg selv.
For en liten tid tilbake. Og valgte å vise en video. For mine barn. For jeg selv er av den oppfatning at det er viktig å være i kontakt med følelsene sine, og å gi utrykk for det du føler på en fornuftig, og forståelig måte. Til min store forbauselse, forundring, og glede. Så hadde de allerede sett videoen på skolen. Det synes jeg var stort. Og positivt. At det er fokus på også det indre i skolen. Og det å mestre, og forstå følelser, også andres.
https://youtu.be/vuDLFGb7khA

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:04

@Kiara
Jeg husket ikke hvem som har sagt hva om dette før (og er heller ikke opptatt av det), bare noe av hva som er blitt sagt.
Hva - i Forum-sammenheng - får deg til å trekke den slutningen at det å uttrykke f.eks. skuffelse eller tristhet er noe mer enn bare dét, da? Altså at det snarere er et tegn på at situasjonen kun skaper negative følelser og svekker selvfølelsen - altså dreier seg om selvdestruktivitet heller enn "konstruktive" negative/ubehagelige følelser (de du er "tilhenger "av å føle)?

(mann 48 år fra Oslo) sø. 11 feb. 2018 01:05 Privat melding

Negative og ubehagelige følelser er en del av livet. Det betyr ikke at man på død og liv trenger å skylde på alt og alle andre for at man opplever dem.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:19

@Herrfekt
Jeg tenker at det er forskjell mellom å si noe om ens egne følelser/hvilke følelser en annen "vekker" i en, og å påstå noe om hva andre er eller ikke er. Og selv om noe person A sier/gjør vekker en bestemt (negativ eller positiv) følelse i person B, og selv om B refererer til det A sa/gjorde som vekket denne følelsen for å forklare hva som vekket den, trenger ikke det å bety at B gir A skylden for følelsen. Like lite som B gir A "æren" for følelsen hvis det er en positiv følelse som vekkes.

Skjult ID med pseudonym Furia sø. 11 feb. 2018 01:23

Det er noen som skylder på andre, og da synes jeg at det er greit å realitetsorientere dem litt eller prøve å få dem til å snu tankegangen.

Ellers synes jeg at det er helt legitimt å kunne uttrykke frustrasjon, for det er frustrerende med nettdating. Til tider veldig frustrerende også :)

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 01:29

Det er vel sånn, at mange som søker seg hit, i utgangspunktet.
Meg inkludert.
Ikke har det så bra.
Det finnes x-antall løsninger, eller evt. Måter en kan gi uttrykk for det.
Men, punktum her, er vel at det er viktig å gi uttrykk, for det du føler på en konstruktiv måte.
Uansett, om noen er villige til å høre etter.
Å starte en tråd her, er kanskje ikke så dumt...?
Selv om du kan ende opp med å motta dårlige råd, og kritikk. 🤔.
🤣🤣🤣.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:35

@Kiara
Merker at du reagerer negativt på det jeg skriver, ja.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:45

@Kiara kl. 01:23
Det stemmer at jeg en gang problematiserte noe du skrev i en eller annen tråd (jeg husker ikke hvilken), ja. Eller beskrev hvordan jeg tenkte annerledes om det enn deg/var uenig. Det tenker jeg må være lov i en diskusjonstråd. Var ikke meningen å fornærme deg, bare å si hva jeg tenkte om saken. Men det virker som du har fått et horn i siden til meg på grunn av det

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:55

@Patent
Det er en hersketeknikk jeg bruker å vente til de mest oppegående debattantene er blitt trøtte og/eller berusede nok til ikke å klare å falsifisere mine påstander

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 01:57

Oi, det var da voldsomt, Kiara.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 02:03

Kan ikke si jeg kjenner meg helt igjen, nei, Patent... 😕 Men helt greit om hun, eller du oppfatter meg slik.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 02:29

Blabla.
Du er en fantastisk, insiktfull, hensynsfull og omsorgsfull person.
Jeg syns du er utrolig observant. Og at du plukker opp, og legger merke til det som er budskapet hos TS.
Jeg ser ikke helt hensiktene, til Kiara og Patent.
På lik linje, som jeg ser ditt engasjement. 😉. 👍.
Jeg synes du er fenomenal.
Og poenget, er ikke å vinne en argumentasjon.
Kun å nå frem, med et budskap.
Og jeg mener at du leverer, høyt over Standard. På forum. Bigluv! 💖

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 02:37

Tusen takk, Bigluv, det varmer virkelig å høre. Du har et stort hjerte, tror jeg 💜

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 02:48

Fosho!
Du gleder meg også Blabla. 😊
Særdeles. 💖.
Jeg vet du har et stort hjerte Blabla.
Det kommer tydelig frem. 😉.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 11 feb. 2018 02:50 Privat melding

Patent.
Jeg siktet også til tidligere tråder...
Det er tydeligvis en avsporing. 😉.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 02:52

Scrappy! 😡!
Stay in your lane! 👊👊👊.
You're the fucking discord!
Blast! 💥💥💥.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 11 feb. 2018 03:22

Luvu2! Patent! Take it easy! 😉.
Luvumost sober & troublefree!
💖💖💖.
Bigscore! 😊.

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 11 feb. 2018 04:18 Privat melding

Hvorfor skal alt karakteriseres som sutring ??🙄🤔

Skjult ID med pseudonym Furia sø. 11 feb. 2018 09:24

Nei, det synes jeg ikke man skal, Kiara.
Jeg ser på det som en dårlig måte å håndtere negative følelser. Istedenfor for å se på seg selv, nettdating som format osv så velger de å skylde på den andre, altså kvinner, og tillegger kvinner masse negative katakteristikker.
Det er ikke noe man skal støtte opp om, men det ser ut som noen menn velger å gå den veien. Det er nok enklere enn å innrømme for seg selv at man kanskje gjør noe feil.

(kvinne 38 år fra Østfold) sø. 11 feb. 2018 09:36 Privat melding

Jeg har ikke fått med meg alle trådene her på forum, men de jeg har lest har ofte vært ganske sutrete. Til og med et par som har hintet innpå at mangel på respons fra kvinner i nettdating-verden, påvirker menn til å ta selvmord. Så jeg tror ikke helt på å «omfavne» de negative følelsene alltid. Aksepter et nei, et nederlag. Børst av deg støvet og gå videre.
Det ble også nevnt her i tråden at mange som søker hit, ikke har det bra. Da kan denne verden bli ganske så brutal desverre. Jeg har mest tro på å prøve å akseptere sin nye «tilværelse» som singel først. Det brukte jeg selv en god stund på. Ønsket å trives med meg selv og mitt liv, FØR jeg kastet meg ut i nettdating. Da er man etter min mening, bedre rustet til å takle nederlag, men også bedre rustet til å finne en ny person man kan leve resten av livet med.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 11 feb. 2018 11:39

Jeg lurer på om det ligger noe i dette med "I-lands problemer"...

Skjult ID med pseudonym Tyren sø. 11 feb. 2018 13:48

Når man er negativ, sutrete og har det vondt, blir man farget av situasjonen. Om man har funnet formelen for seg selv, så kan man la være å svare, hvis det bare er pekefinger mentalitet som det føles for å utøves, det trykker bare folk ned. Det er ikke særlig intellektuelt, det tyder også på et snevert perspektiv...

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 14:00

Det virker som mange i tråden så langt forbinder det å "omfavne" og sette ord på egne negative/ubehagelige følelser, med noe slikt som dette:
A) å karakterisere og beskylde/komme med spydigheter til andre, f.eks. utsagan av typen "Kvinner som ikke svarer er kravstore og bør se seg selv i speilet" som man titt og ofte ser på bl.a. Sukkerforum.

Dette (A) ville ikke jeg karakterisere som å "omfavne" egne følelser, og jeg oppfatter det heller ikke slik at det er dette hun foreleseren i videoen mener når hun snakker om dette. Dette er jo egentlig varianter av "DU/DERE er...[fyll inn negativ karakteristikk/skjellsord/fornærmelse]", altså negative påstander om andre. Ved utsagn av denne typen går man jo - snarere tvert imot av å "omfavne" og uttrykke det man kjenner inni seg - "ut"/vekk fra å snakke om dette og over til i stedet å påstå noe om noe utenfor seg selv, dvs. påstår noe om andre mennesker. Og dette dessuten i et verbalt aggressivt angrep mot andre.

Det jeg hadde i bakhodet da jeg skrev åpningsinnlegget mitt, var deling av negative/ubehagelige følelser mer i denne stilen:
B) f.eks. "Jeg ble skuffet" eller "Når jeg ikke får svar blir jeg skuffet".
Altså varianter av "JEG føler [fyll inn navn på følelse]...", der noen setter ord på selve følelsen sin direkte. En henvisning til hva slags type situasjon som vekket denne følelsen/reaksjonen i en - eksempelvis "når jeg ikke får svar" - er ikke en beskyldning eller personkarakteristikk av andre, men en identifisering av type hendelse/handling man reagerte på.

Riktignok kan det tenkes at det er de(n) samme følelsen(e) som "innerst inne" ligger "bak" utsagn av A-typen som når uttrykksform B brukes, men i så fall er jo A i beste fall en fordreid//tildekket måte å gi uttrykk for den egne FØLELSEN. I tilfelle A tar personen nettopp ikke "ansvar" for følelsen. Han/hun begrenser seg ikke til å si noe om sin indre/subjektive opplevelse eller "sannhet". I stedet legger vedkommende ansvaret ut på andre og snakker som om h*n uttaler seg om ytre, "objektive" "sannheter", nemlig "sannheter" om andre personer. Dette mener jeg er så å si det motsatte av å "omfavne" egne følelser.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 14:42

@Ruskesara kl. 01:01 og @Hans80 kl. 04:18
Ja, det jeg hadde i tankene var den typen fenomener som dere nevner.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 11 feb. 2018 16:15

@SmileyLiz

Det er helt sant det. Det viktigste er å først trives som singel. Når en virkelig trives som singel så vil en komme til det punktet at det ikke er så viktig med kjæreste.
En slapper mer av, blir mer komfortabel og tar ting mer som det kommer fremfor å nilete etter en kjæreste.
Når en kommer dit så er nok sjansen større for å finne noen som virkelig passer og som blir noe som varer, fremfor å nesten hoppe fra forhold til forhold uten særlig varighet.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 20:15

@Bigluv @ kl. 01:01:37
Veldig bra video 👍 (jeg fikk ikke tid før nå til å se hva det var du la ut).

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 21:09

@Haakon kl. 20:57
Helt enig med deg i at det er en del av det i dette forumet (såvel som i andre nettfora) og at det er lite fruktbart.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 21:44

@Haakon kl. 21:17
Dét kan du jo lage en annen tråd for å diskutere, hvis du ønsker det? Som jeg tror jeg gjorde klart i innlegget mitt kl. 14:00 er det som ofte skjer etter utsagn av typen B jeg ønsket å diskutere i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 11 feb. 2018 22:39

Blabla: Jeg mener også å ha registrert noen i kategori C, som er de som spør om hjelp. De virker å akseptere ideen om at det er noe de selv kan gjøre med saken og viser en vilje til å utvikle seg selv. Jeg synes det står respekt av slikt.

Jeg for min del blir av og til litt frustrert når jeg leser tråder av type A og må erkjenne at det påvirker min opplevelse og innstilling til type B. Som oftest klarer jeg å undertrykke denne frustrasjonen og leve opp til regelen "Hvis du ikke kan si noe konstruktivt/positivt, så hold kjeft".

Så, har jeg da gjort det riktige ved å anerkjenne de andres rett til å uttrykke sine følelser uten å bli kritisert for det

Eller

Har jeg egentlig bare mislykkes i å uttrykke mine egne følelser?

Finnes det en mellomvei?

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 23:57

@Tvilsom kl. 22:39
Jeg er ikke her for å vurdere hvorvidt noen gjør ting "riktig" eller "galt". Men slik jeg tolker spørsmålet ditt, spør du også om det å "holde kjeft" hvis du ikke har noe positivt/konstruktivt å si, er a) å anerkjenne den andres rett til å uttrykke sine følelser eller om det er b) å mislykkes i å uttrykke dine egne følelser. Jeg tror at for at en annen person skal oppleve en som anerkjennenede/bekreftende til hans/hennes følelser, trenger han/hun antagelig en form for respons/et svar. Ikke nødvendigvis alltid med ord, for anerkjennelse/bekreftelse kan jo også uttrykkes gjennom f.eks. nikking eller et "Mm" (lyd), men i nettforumsammenheng, hvor vi verken ser hverandres kroppspråk eller hører hverandres stemmer, er det jo kun gjennom skrevne ord (eller emojis) vi kan formidle oss. Så fravær av respons vil antagelig ikke så mange oppleve som en "anerkjennelse", tipper jeg. Men ikke nødvendigvis som noe negativt heller. Ved å "holde kjeft" uttrykker man imidlertid ikke det man eventuelt føler på en tydelig og direkte måte. Dermed blir HVA man egentlig uttrykker - og HVORVIDT man egentlig mener å "si" noe med sin stillhet/fravær av respons - åpent for andres tolkning. Det kan jo noen ganger være en indirekte måte å uttrykke f.eks. fiendtlighet på (gjennom å "behandle den andre som luft"), men det kan også være f.eks. at man bare ikke hadde tid/ork til å svare eller at man lar være å si noe fordi man stiller seg nøytral og ikke føler særlig engasjement/behov for å si noe. Hva grunnen er, er det bare personen selv som strengt tatt kan vite. Så om du mislykkes eller ikke med å uttrykke dine følelser de gangene du lar være å si noe, vet du best selv, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 11 feb. 2018 23:58

@Tvilsom

Jeg måtte dele opp svaret mitt til deg for å få sendt det. Her er siste del:

Jeg synes ellers at det du skriver i 2. avsnitt om at frustrasjon over tråder av type A påvirker din opplevelse og innstilling til type B, er interessant og en viktig (selv-) refleksjon. Det at man "trøttes" av mange erfaringer med type A-utsagn og kanskje begynner å forvente slike også når de IKKE kommer, kan sikkert føre til at man noen ganger er litt rask på labben med også å tolke/forholde seg til type B-utsagn som om de var av type A. Da kan man også reise spørsmålet: Hvordan påvirker det de som i utgangspunktet presenterte seg i en type B-form dersom de gjentatt ganger blir negativt bemøtt med f.eks. hånende eller irriterte tilbakemeldinger? Blir de da mer redde for å uttrykke sine følelser direkte og går over til type A, som er en måte å uttrykke seg på som stiller en mindre sårbar overfor andre enn type B (fordi med type A snakker man jo om andre, ikke om egne følelser, og går til og med til angrep på andre)?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 12 feb. 2018 22:23

@Blabla

Som vanlig så svarer du på en utmerket måte, saklig og utfyllende.

Når det gjelder om negative tilbakemeldinger til type B utsagn kan påvirke vedkommende til å skrive en type A melding neste gang, så skjønner jeg poenget ditt. Det kan jo fort bli en negativ spiral utav dette.

For å komplisere saken ytterligere, så føler jeg ikke at det går noen klar linje mellom A og B, det blir ofte en blanding.

Personlig tenker jeg at begge parter må klare å akseptere den andres respons. Ingen av partene har "rett" i min bok, men så er jeg heldigvis heller ikke kommet her til å dømme noen.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 10:50

Jeg ligger litt på etterskudd her jeg.

@Bigluv 11. februar kl 02.48
Tusen takk igjen for varmende ord💜

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 10:58

@ Tvilsom
Takk, det er hyggelig å høre😊

Jeg er enig med deg i at det ikke nødvendigvis er slik at at noen konsekvent bruker enten type A eller B. Det blir vel ofte litt av begge deler eller en veksling mellom de to (også hos en og samme person).

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 11:08

@Descalzo
Det finnes flere "typer" eller uttrykksformer, ja😊

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 11:22

@My 12. febr. kl. 08.11
Ville nok ikke anbefale et nettforum - vetkrn dette eller andre - til å betro seg til jeg heller. Men jeg innbiller meg at de som gjør det, ofte er de som ikke føler de har noen å gå til, eller som er vant med at det å gjøre det er som å kaste seg til "ulvene". Og at det å prøve å finne forståelse og støtte på nettet i stedet er forsøk på å få noe godt man savner. Ofte bare med det resultat at man får flere dårlige opplevelser.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 13:04

@Kiara
Det må jo nødvendigvis være hver enkelt som selv "definerer" en opplever som forståelse og støtte. Altså ikke et universalsvar på det, eller noe noen kan definere på andres vegne...

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 13:05

*"definerer" hva en opplever...

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 13:35

@Kiara
Ja, det hadde vært interessant å høre hvorvidt de som er blitt møtt med at de syter og klager e.l. når de beskriver at de har opplevd noe som vondt, vanskelig, frustrerende etc, har opplevd det som støttende og oppbyggelig for dem. Det er et empirisk spørsmål.

For øvrig kjenner jeg at etter den utblåsningen din tidligere i trådrn hvor du tillegger meg egenskaper og holdninger,, har jeg for egen del ikke lyst til å diskutere mer med deg.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 14:29

@Ruskesara
Takk for varmende tilbakemelding ☀️

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 18:39

@Kiara
Din beskjed til meg 11. februar kl. 01:55
..."Det er rasjonalet ditt, den moralske pekefingeren og forenklingen av verden, som jeg intellektuelt er helt uenig i og som jeg svarer helt adekvat intellektuelt på. Ikke noe irrasjonelt i det. Eller farlig eller truende, selv om jeg ikke applauderer og jubler..".

Hva vet du om mitt rasjonale, og hva ER min rasjonale (det spesifiserte du ikke)? På hvilket grunnlag påstår du at jeg holder på med forenkling av verden? Og hvor har jeg beskyldt deg for IKKE å svare adekvat intellektuelt eller ha gjort noe irrasjonelt? Når har jeg opplevd deg som farlig og truende eller ønsket at du skal applaudere og juble? Og hvor saklig er dette? Retoriske spørsmål. Dette er ting du tillegger meg.Det er din fantasi. Ikke bland det sammen med min rasjonale osv. Og som jeg skrev tidligere: helt greit at du mener dette om meg. Men jeg gidder ikke å diskutere det.Og jeg opplever deg ikke saklig i det hele tatt når du skriver slikt, så har mistet lysten til å diskutere videre med deg.

Det virker som du fra starten av trodde denne tråden var rettet mot deg. Det var den ikke. Jeg tenkte ikke på deg i det hele tatt.

Siste ord fra meg til deg.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 19:12

Og for ordens/sikkerhets skyld til @ "alle":
Jeg hadde heller ingen annen konkret person i tankene. Jeg ønsker ikke å diskutere personer, men FENOMENET som jeg beskrev innledningsvis. Er enig med @ My kl. 17:56 at det er kjedelig. Dørgende kjedelig.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 19:15

@My kl. 17:56
Spørsmålet/problemstillingen står i åpningsinnlegget...Og er noe utdypet i mitt innlegg 11. februar kl. 14:00.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 13 feb. 2018 20:28

Kortversjonen, på mysk:
Det er sunt å føle ting, selv om det du føler er å være skikkli irritert.
Skriv gjerne om det på forum.
Hvis noen andre blir skikkli irritert over at du skriver det så kan de skrive det også, så lenge de ikke sier "gå ditt peppern gror".
For det er ikke greit.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 20:34

@Tvilsom 😁

Synes det er greit å si "gå dit peppern gror" òg, jeg da. Men "gå"? 😅

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 13 feb. 2018 20:42

Hekkan, fikk jeg nå språkpolitiet på nakken. Jeg bøyer meg i støvet og drar dit peppern gror

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 13 feb. 2018 20:43

Hørtes bare veldig snilt ut med "gå"...