Alle innlegg Sukkerforum

Skjønnhet er lik fribillett...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 12 feb. 22:44

Hva er det som gjør at vi overser ting vi normalt ikke liker, samt går på akkord med oss selv, når det gjelder vakre mennesker ?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ma. 12 feb. 22:49

Fnis

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 12 feb. 22:57

Smaken er som baken, den er delt.
Jeg liker de som faller på plass for mine øyne.
Et menneske kan være vakkert ,men i det de åpner kjeften så faller de rett i do og da trekker man bare snora ,og sier neste.. ja takk 😁

Skjult ID med pseudonym Furia ma. 12 feb. 23:02

Folk som lar seg blende av skjønnhet er ikke så mye å samle på. Sorry, men hvis man overser at det mennesket har mange dårlige kvaliteter bare fordi de er pene er man ikke da litt enkel?

Det er i hvert fall lite interessant med de som bare er pene og lite annet.

Skjult ID med pseudonym Tyren ma. 12 feb. 23:13

Det er mange av oss som gjør det.. jeg kan ikke komme forbi at jeg tar meg i å gjøre det selv...Altså jeg avskjærer alle som er ordentlig ufyselige. Men allikevel.. når det gjelder karismatiske vesener, så slipper de lettere unna med småtterier. Fordi jeg er sjarmert forelsket osv..

Skjult ID med pseudonym Furia ma. 12 feb. 23:23

Litt forskjell på å være direkte ufyselig og et helt vanlig menneske. Jeg kan ikke si at jeg har møtt mange ufyselige mennesker av utseende i hvert fall.

Du skrev heller ingenting om småtterier. Jeg vil påstå at når man er forelsket så er det helt vanlig å gjøre. Altså de småtingene overser man i begynnelsen, og kanskje til og med synes er sjarmerende.

Det du skriver der har ikke noe med å la seg blende av skjønnhet i mine øyne, og fleste blir ikke sammen med folk de synes er ufyselige.

Det du skriver heter å være forelsket.

Skjult ID med pseudonym Zorro ma. 12 feb. 23:29

Vel verden er urettferdig, og så dør du. What else is new?😂

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 12 feb. 23:32

Det kan jo også snus 180 grader. At en overser kosmetiske trekk fordi andre egenskaper gjør at en ligger langflat?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 12 feb. 23:34 Privat melding

Dersom vi aksepterer at det nå engang er slik at noen (selvsagt subjektivt) oppfattes som mer attraktive enn andre, så må det ha en effekt?

Dersom det ikke hadde en effekt/konsekvens, så ville vi heller ikke registrert store forskjeller i (opplevet) attraktivitet.

Personlig tror jeg ikke at den effekten er så veldig stor med mindre man samtidig vurderer personen som partner (i praksis eller bare i fantasien). I så fall er det først når vi derfor ønsker oss oppmerksomhet fra denne personen, at det å gå på akkord med oss selv vil kunne skje. Da tror jeg at TS er inne på noe i sitt siste innlegg: (En grad av) forelskelse/betatthet - og den tilhørende, uunngåelige omskriving av virkeligheten til det bedre. For det er vel først når den er over, at vi har den ringeste mulighet til å innse at vi har oversett ting vi ikke liker, at vi har gått på akkord med oss selv?

Man kan jo spørre seg om effekten er større dersom vedkommende tilhører det kjønn du begjærer.

Skjult ID med pseudonym Lone ti. 13 feb. 00:03

En grad av betatthet, ja, men jeg tenker at det trenger ikke være noen man begjærer.
Så et program om et forsøk, på TV en eller annen gang, med barn som skulle velge, utifra bilder, hvem de ville ha som barnepasser el.l. De gikk for de «peneste».
Og dersom man har observert grupper med bare kvinner, vil man ofte se at de «peneste» ofte har høyere status enn andre.
Mennesker trekkes mot det vakre?
Og hva er vakkert? Det symmetriske, velpropsjonerte, rene er kanskje det som er virker mest harmonisk?
Vi søker intuitivt mot harmoni kanskje? 🤔 Jeg vet ikke.

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 13 feb. 07:54

Utseendet er tross alt legemliggjøringen av vår eksistens i verden.

Skjult ID med pseudonym Lady ti. 13 feb. 10:44

Skjønnhet kan i mange tilfeller tiltrekke seg mye søppel....

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 13 feb. 14:34

Jeg har f eks en eks, hun er veldig pen og karismatisk, og det er dessverre slik at jeg synes hun har seilet rundt på sin rosa sky, altfor enkelt...

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 13 feb. 16:12

Var vel ikke spesifikt det jeg mente, Rufsetuska... Men er flere eksempler der, hvor man lett kan framstå som den "store stygge ulven", ved siden av en slik part... Tror mange med litt livserfaring har eksempler på det... allerede fra skoledager også, vil jeg tro..

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 13 feb. 16:30

Jeg legger i disse OL dager merke til at jeg regelrett blir mer fascinert av de blonde og pene jenter sine triumfer, enn de som ikke framstår som så heldig... Et annet godt moment på dette, er vel også at de får mer plass i media.... Vi er bare så tragiske, dessverre 😜