Alle innlegg Sukkerforum

Er det lov å bli litt skuffet og sint

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 20:28

når en føler seg litt lurt?
Eller må en hele tiden ha i bakhodet at en kan ikke stole på noen og at en alltid bør være skeptisk? Og hvis en legger skepsisen til side og lar seg rive med, har en bare seg selv å takke hvis det går på tryne 🤔
Ok, bakgrunnen for min frustrasjon og dette innlegget er at til tross for at jeg har blitt mer bevisst og selektiv i hvem jeg skriver med, så har jeg nettopp gått i baret. Jeg vet at mange her inne konsekvent ikke skriver med bildeløse profiler. Selv har jeg ikke vært så konsekvent til det. For jeg har opplevd at det kan skjule seg en bra mann bak en profil uten bilde. Min opplevelse her om dagen, var at jeg kom i kontakt med en mann som skriver utrolig godt og hyggelig. Han har ingen bilder av ansiktet sitt. Alderen på profilen hans er 42 år, altså på min alder. Etter noen fine meldinger vil han over på Skype. Ikke Messenger eller Snap. Skype er det eneste som gjelder. På forespørsel om jeg kan få se bilde av han, er han litt unnvikende eller overser spørsmålet. Jeg går med på å chatte på Skype, men bare med tekst. Jeg spør igjen om bilde. Han vil ikke gi meg bilde, men kan gjerne vise seg live på kamera. Han viser seg uten at han ser meg. Det eneste jeg ser er noen hender som skriver på tastaturet. Jeg ber han om å bøye seg ned sånn at jeg ser ansiktet hans. Det er visst veldig vanskelig 🙄 Etterhvert ruller han kontorstolen bakover slik at jeg kan se hodet hans så vidt i det dunkle lyset. Han sitter der i morgenkåpen sin og smiler fra øre til øre. Men saken er at denne mannen er IKKE 42 år 😣 Jeg konfronterer han med det og han innrømmer at det ikke er hans riktige alder. Så vil han at jeg skal gjette alderen hans, noe jeg ikke er interessert i. Da ender han opp med å si at han er 47 år. Men jeg vet at det ikke er sant. Det lille jeg greide å skimte i det halvmørket rommet, sa meg at denne mannen var nærmere 70.
Jeg sitter igjen med spørsmål om hva det er som får folk til å lyve om alderen sin. Og hvordan kan en som virker så omtenksom og intelligent greie å lyve så samvitiighetsløst overfor andre. Vi diskuterte til og med det med at enkelte ikke har respekt for hva andre søker og dermed kaster bort tiden til vedkommende.
Det er ikke første gangen at jeg har opplevd dette med feil alder på menn her inne på Sukker. Men jeg skjønner virkelig ikke poenget 😡 Følte meg både dum og lurt 😒 Noen som har gode forklaringer?

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 15 feb. 20:41

Desperate menn. På jakt etter yngre kvinner...
Det verste er at de tror de har sjangs og har glemt å se seg i speilet.. Jeg kunne selvsagt gått mye lenger med å utdype det...men det tar seg ikke ut på trykk...

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 15 feb. 20:44

Han fyren på skype @blåmeis.. veit jo veldig godt at du ikke hadde pratet med han om han var ærlig. Løgn og bedrag hele mannen. Og tydeligvis god på det i og med at du gikk over til Skype.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 20:44

Hans forklaring på feil alder var at han ikke ønsket å bli gjenkjent 😂 For det er vel ikke mange menn som er 42 år i en viss norsk by 😜
Han og andre har også forklart at de har prøvd å få forandret på alderen de først la inn med en feil, men det går visst ikke ann 🤔 Stemmer virkelig det?

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 20:45 Privat melding

Hans beveggrunn kan man jo bare spekulere i, noe teorier er vel mer nærliggende enn andre.

Men, ja, selvsagt må det være lov å bli skuffet.

På den annen side - just antother shithead on the loose.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 20:46

Ja, Hønemor, følte meg ganske dum som lot meg lure 😣 Men han var virkelig hyggelig og veltalende 🙄

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 20:50 Privat melding

Veltalen bibringelse ere kun for dem, der ei noget andet haver at byde paa!

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 15 feb. 20:51

Om det er noe trøst.... kjent på den dumheten flere ganger...

Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 20:59

Takk Hønemor, det hjelper litt 😘

Descalzo, ja, kanskje er det nettopp fordi jeg etter å ha vært ganske kritisk i lang tid, gjorde at jeg følte meg mer lurt, når jeg et øyeblikk slappet av og opptredde naivt? Og at sinnet ikke bare er rettet mot idioten som greide det, men også mot meg selv som lot meg lure?
Etter å ha begynt med nettdating har jeg sett så mye understell som aldri før, så tror ikke at han kunne skremt meg med det 😆
Det som irriterer meg mest er dette med å lyve om alderen.

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 21:03 Privat melding

Presumpsjonen må være at folk ikke lyver på alderen (til tross for viten om at det nå og da likevel skjer).

Slik sett synes jeg ikke det var noe naivt over dette fra TS' side.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 15 feb. 21:06

Han der skype fyr'n der lokker sikkert alle aldre til sin skype konto vil jeg tro. Forundrer meg ikke en spøtt om han lokker barn fra andre kanaler til sin morgenkåpe hule.

Ekkelt, sykt og skummelt

Skjult ID med pseudonym SusieQ to. 15 feb. 21:14

Naivt eller ikke... skuffet har man lov å bli uansett. Ser ikke på det som naivt. Man må jo våge litt innimellom for å vinne. Det er menneskelig å gå på trynet innimellom. Hvem har ikke det, på et eller annet vis. Bare å reise seg og glemme hele dusten.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 21:24

Jeg har ikke sendt mail til Sukker, men jeg har rapportert profilen som falsk.

Det er vel som flere av dere skriver, litt sånn at noen sjanser må en kanskje ta for å kunne lykkes.

Skjult ID med pseudonym Blabla to. 15 feb. 21:30

Selvfølgelig er det lov å bli skuffet og sint. Heldigvis er ingen følelser forbudt ved lov i dette landet. Samtidig er det viktig å ha i bakhodet at man ikke kan vite hvem man kan og ikke kan stole på før man iallfall har langvarig erfaring med dem. Og man kan ikke under noen omstendighet vite dette med noen man kun har skrevet med på nettet, som ikke trenger å være den de utgir seg for i det hele tatt. Til og med massemordere kan presentere seg og fremstår som ærlige, ordentlige, kjærlige, fornuftige og som "verdens beste kjæreste", osv. Hvis man allikevel lar seg rive med og tror på det gode selv når det viser seg å være feil, eller hvis man blir lurt, er det menneskelig og en har aldri "seg selv å takke" for at en annen lyver og oppfører seg som dritt. De som oppfører seg slik bærer jo selv ansvaret for dette EGENTLIG. Det er bare det at siden slike ikke TAR ansvar for egne handlinger, er man nødt til å passe på seg selv for å beskytte seg mot dem.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis to. 15 feb. 21:36

Godt skrevet Blabla 😊👍

Skjult ID med pseudonym Delfi to. 15 feb. 21:37

Heldig skal du være om du går igjennom livet uten arr! Dette er vel ikke annet enn en moro historie? Det handler ihvertfall ikke om å være naiv...med mindre du vil det selv..

Skjult ID med pseudonym Tvilsom to. 15 feb. 21:53

Jeg skjønner godt at du er skuffet Blåmeis og synes ikke du var naiv på noen måte. Man må jo tørre å kommunisere med andre folk, hvis ikke er det meningsløst å være her.

Jeg håper ikke du trekker deg helt inn i skallet etter dette, det ville jo vært kjipt for deg og han som leter etter deg der ute.

Når det gjelder de praktiske tingene her, så sjekket jeg dette med å rette opp sin alder hvis man har registrert den feil i starten. Det går riktignok ikke an å gjøre det direkte, men man kan sende en melding til support.

Når deg gjelder bruk av Skype og andre kommunikasjonsverktøy utenom Sukker, så synes jeg det er delvis riktig og delvis feil å nekte for sånt. De damene som foreslår noe slikt (jeg har ikke erfaring av mennene), er ofte falske profiler som prøver å få kontaktinfoen din før de blir utestengt, så jeg synes alltid det er mistenkelig om det spørsmålet dukker opp.

Men, det kan være like anonymt å gå utenfor Sukker. Det er lett som bare det å opprette en egen konto for kontakt med folk du ikke er 100% sikker på, f.eks. på Skype eller Gmail, så det er ingen grunn til å utlevere din personlige konto. Hvis hensikten er å kunne bruke video eller lyd, så kan det være helt greit.

(mann 50 år fra Hordaland) to. 15 feb. 22:02 Privat melding

Ektekjærlighet

(mann 50 år fra Hordaland) to. 15 feb. 22:05 Privat melding

Ser det er ikke bare menn som holder på med å lyge om alderen opplever dette ofte med damer også det som også er litt synd er at mange bruker arkiv foto fra en svunnen tid på dating sidene 😊😊

Skjult ID med pseudonym Zorro to. 15 feb. 22:11

Er nok ikke kun menn som holder på med slikt vissvass. Jeg har også opplevd det fra kvinner. Riktignok aldri med så drøy løgn på alderen, men 5-10 år har jeg opplevd et par ganger. Og unnskyldningen har vært at med tiden ville jeg ikke brydd meg om det, og de føler seg yngre enn hva de er. Akkurat det mener de fleste her i landet i følge undersøkelser.

(mann 39 år fra Vestfold) to. 15 feb. 22:20 Privat melding

Jeg blir lurt hele tiden Blåmeis...
😉.

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 23:04 Privat melding

@ Descalzo 21:08

Jeg har ikke sagt at det har noe med alder å gjøre, jeg har sagt at det har med hvilke forventninger det bør være rimelig å gå inn i en kommunikasjon - altså at motparten ikke sterkt forleder deg (, i dette eksempelet hva gjelder alder).

Det er du som bringer inn naivitet.

Min påstand var at det _ikke_ var noe naivt over TS’ fremferd (, og det uavhengig av hvilke ord hun selv bruker).

Du ber om forklaring på en påstand du selv kommer med, og det synes jeg ikke man skal.

@ Kiara

Nemlig. Hva tenker slike folk om mulighetene i «neste kapittel» etter å ha løyet av seg 30 år på alderen? Jeg fatter det ikke.

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 23:25 Privat melding

@ Descalzo

Som nevnt, «og det uavhengig av hvilke ord hun selv bruker». Jeg skal ikke legge ord i munnen på Blåmeis, men hun nevner Naiv etter at du har påstått det, og det er da et spørsmålstegn etterfølgende.

Du fortsetter å argumentere for at det var en naiv handling (, og gjerne det, der er vi uenige), men det er ikke det jeg adresserer i siste innlegg. Mitt resonnement består, men jeg ser ikke på dette ordskiftet som spesielt interessant.

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 feb. 23:38 Privat melding

Er det ikke slik at Deep Though fortsatt jobber på saken?

Skjult ID med pseudonym Furia to. 15 feb. 23:39

For en dust. Jeg må le litt. Ikke av deg, men av han. Utrolig latterlig. "Jeg skriver at jeg er 42,så synes hun sikkert at det er heelt ok at jeg egentlig er 70 bare hun får se meg".

Lurer på hvor slike folk har gjemt hjernen sin egentlig.

Jeg er blitt utrolig skeptisk til å ta ting videre fra sukker til messenger, skype osv. Jo tidligere de ønsker det, jo mer sannsynlig er det at de er en dust.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis fr. 16 feb. 00:21

Patent, du har forstått meg riktig. Jeg skrev ikke selv at jeg var naiv i utgangspunktet. Jeg la mer vekt på at jeg var skuffet og sint, følte meg litt og stilte spørsmål ved sånn type oppfører.
Da Descalzo skrev at det var naivt, svarte jeg med stille spørsmål om jeg blant annet hadde opptredd naivt.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis fr. 16 feb. 00:21

Litt lurt*

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 16 feb. 00:29

Bra gjort av en 70-åring å smoothtalke en som er nesten 30 år yngre. Kjenner jeg nesten gir han en high five. Kondolerer sånn ellers.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 16 feb. 01:39 Privat melding

@ Blåmeis,

Utfra svarene i tråden ser det ut til at ingen andre enn Descalzo mener du har vært spesielt naiv, og på et tidspunkt må det være lov å stille spørsmål ved om det kanskje er like greit å tillate seg en slik form for «naivitet» dersom det er dette som skal til for å forholde seg normalt uredd her i livet.

Det er klart jeg kan miste livet ved å krysse gata, men jeg velger nå en gang å ta sjansen av rent praktiske hensyn. Jeg signerer Tvilsom @ 21:53 hva gjelder det å tørre.

Synes også at det kom noen svært interessante observasjoner i tråden ellers, henter frem Blabla @ 21:30 og Kiara @ 21:09 - fra sistnevnte: «Jeg lurer på om noen av disse ikke håper på mer en og annen pirrende chat og drømmen det gir næring til».

Avslutningsvis til Kiaras eminente @ 22:48 – ja, dersom man skal snakke om naivitet i denne sammenheng, så er det vel nettopp hos den løgnaktige part?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 16 feb. 02:55

"Everybody lies." - Gregory House

Om du er naiv? Kanskje.. I dagens dataalder er det sånn type 0 grunn til å kommunisere på andre steder enn her på Sukker når en blir kjent.

Hvor går grensen for å rapportere som falsk? Hvis en informasjonsboks ikke stemmer så er det frem med rapporteringsknappen?
Hvis en leder deg an, men aldri tar det noe lenger, er det rapporteringsgrunnlag?`

Dagens leksjon: Hold kommunikasjonen på Sukker og være skeptisk til alt og alle og ikke la deg rive med. Da blir du ihvertfall ikke lurt!

(mann 47 år fra Oslo) fr. 16 feb. 05:51 Privat melding

Du skriver at han SER ut som en 70-åring. Vel, han KAN jo faktisk være en 47-åring med dårlige gener og dårlig nok selvinnsikt til å tro at han kan ljuge av seg fem år.
Det går rimelig fort utfor for de fleste av oss etter fylte noen-og-førr, det veit jeg alt om.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 16 feb. 11:24 Privat melding

@ Descalzo

Jeg prøver etter beste evne å unngå å bruke hersketeknikker ettersom jeg mener at de utgjør ugyldig argumentasjon. På den annen side er det jo snart ikke den ting som ikke kvalifiserer som hersketeknikk, inkludert det å anklage andre for å bruke hersketeknikker.

Det er vel også slik, at det som de facto er hersketeknikk i én situasjon, ikke vil være det i en annen. Jeg tror det er trygt å si at det å anklage motparten for hersketeknikk i en battle rap ikke vil gi noen jackpot. Her på forum er det tidvis skyhøy temperatur og «debatter» som minner mer om en «no gloves - no rules - cage fight», og jeg skal ikke be meg frikjent for å ha deltatt.

Men billige? Det synes jeg var et slag under beltestedet.

Når jeg nå leser gjennom tråden på ny, så kan jeg ikke se at du har noe å sutre over - for å gi deg en konkret knagg å henge hersketeknikk på.

Skjult ID med pseudonym Blåmeis lø. 17 feb. 01:27

Patent, takk 😘
Fant ut nå at profilen er fjernet fra Sukker 😁
Men sannsynligvis så har han vel allerede opprettet en ny....