Alle innlegg Sukkerforum

Interessant, men absolutt ikke sjokkerende

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Vestfold) fr. 16 feb. 17:40 Privat melding

Kom over denne saken på nrk! Nå har ikke jeg testet dette men etter responsen her inne så er ikke damer så mye bedre dessverre...

https://www.nrk.no/vestfold/rullestol-bildet-skremte-bort-menn-1.13917463

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 16 feb. 18:09

Jeg synes heller ikke denne saken viser noe uventet, om enn det er aldri så urettferdig at mennesker ikke en gang får en sjanse fordi de har en synlig funksjonshemmelse. Man skal være innenfor ganske smale rammer på nettet, og helst tror jeg ikke man skal skille seg for mye ut i noen retning. Samtidig innrømmer jeg selv, at jeg velger vekk mange ut fra kriterier som jeg hadde oversett om jeg møtte en jeg falt for i direkte møte. Være seg rullestol eller helt små barn, er det noe som jeg kan få meg til å ikke være interessert i å møte noen via nett. Det er fordi det etter min mening er helt feil og aktivt oppsøke personer, hvor jeg ser at jeg må leve på en annen måte enn jeg ønsker i nåværende livsfase. Slik sikkert en del velger meg vekk, fordi jeg har skog- og padlebilder, og jeg har lastet opp nesten bare det for å gjøre det enklere for de som ønsker det. Forelsker man seg ellers, er det jo da man sier alle flosklene om kjærligheten som er uransakelig osv. For det er den jo.

(kvinne 48 år fra Akershus) fr. 16 feb. 19:14 Privat melding

Jeg er ganske sikker på at hvis/når gutten min, som også sitter i rullestol, treffer en jente/dame noen gang, og det oppstår gjensidige følelser/forelskelse, så kommer det til å skje i et miljø hvor det er flere med cp/lignende utfordringer med/uten rullestol.

Det er viktig å huske at rullestolbrukere er like forskjellige som alle andre. Noen har tilleggsdiagnoser. Jeg lurer på om de som feks har en lettere psykisk utviklingshemming i tillegg, er åpne om dette. Jeg vil tro at det ganske fort blir åpenbart for den man tar kontakt med, og at det kanskje er pga av DET at kontakten opphører. Rullestolbrukeren vil kanskje da anta at det var rullestolen som var årsaken. Bare en tanke, siden jeg lever sammen med en gutt som møter slike utfordringer ofte, på.skolen og ifm andre sosiale settinger.

Jeg hadde FINT kunnet vært kjæreste med en mann som satt i rullestol, såfremt vi matchet på ting som er viktige for meg.

Skjult ID med pseudonym Furia fr. 16 feb. 19:40

Bare måtte få med litt klaging på kvinner også. Det er jo obligatorisk i alle tråder 👍

Jeg synes ikke at det er rart at noen i rullestol får mindre oppmerksomhet enn en som er funksjonsfrisk. Mange vil nok for seg et liv med mange flere utfordringer da, og nettdating er som alle vet overfladisk.

Det er kjipt ja, men jeg tror egentlig at det er noe man nesten må belage seg på. Folk blir valgt bort av alle slags grunner. Noen mer enn andre.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 16 feb. 19:43

Folk er overfladiske. Kall en spade for en spade.

(mann 37 år fra Vestfold) fr. 16 feb. 20:33 Privat melding

@Kiara: Jeg vet ikke hvordan din livsfase er akkurat nå men en rullestol betyr nødvendigvis ikke at man kan være i skogen eller padle. At jeg ikke er den personen har forsåvidt ikke så mye med at jeg sitter i rullestol. Jeg hadde nok ikke vært den personen uansett.

Det som irriterer meg litt er at veldig mange (ikke alle) har en del formeninger om hvordan det er å sitte i rullestol og hva man kan gjøre og ikke gjøre. Poenget er at rullestol brukere er like forskjellige som alle andre og noen gjør langt mer enn mange personer uten noen form for funksjonsnedsettelse.

Poenget er at jeg skjønner deg godt, herregud jeg er et resultat av det samme samfunnet som alle andre og er like overfladisk selv (dessverre), eller jeg håper jeg er litt mindre noen ganger ...

@descalzo: Jeg håper også at sønnen din finner noen! Hvis en person har tilleggs diagnoser og en eller annen form for psykisk utviklingshemning så blir ting fort litt komplisert. Ærlighet varer lengst, sies det ...

Personlig så blir jeg litt irritert når jeg hører: "du må finne deg noen som er sånn som deg". Jeg skjønner at det er godt ment, men en gang så klarte jeg ikke å holde meg og svarte: Å, du mener ei med rødt hår? Det ble ganske stilt...

@furia og mækstuff: ja, jeg skjønner at jeg ikke stiller først i køen liksom. Og det kan jeg fint akseptere, men det jeg syns er snodig kanskje spesielt her inne hvor man kan skrive til hverandre at folk ikke er mer nysgjerrig. Jeg hadde trodd at det var lettere å ta kontakt her, eller stille noen spørsmål som man kanskje ikke ville ha stilt ellers.

Skjult ID med pseudonym Furia fr. 16 feb. 20:47

Ja, man skulle kanskje på mange måter tro at det på flere områder skulle være enklere her.
Noen ganger synes jeg nesten at det er vanskeligere her. I hvert fall på noen områder.

Det er veldig lett å dømme og folk blir veldig overfladiske. Flere virker også som de leter etter den "perfekte".

Jeg tror ikke at alle lykkes like godt på nettdating, og jeg er en av dem. Jeg tror ikke det er en like god arena for alle dessverre.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 16 feb. 20:53

@Tealc, jeg er klar over at personene i rullestol, og egentlig
årsak og funksjonsnivået til de som sitter der, er like forskjellige som folk flest. Seriøst tror jeg mange med rullestol er mye mer aktiv, både fysisk og sosialt, enn hva jeg er. Jeg var selv i en prosess hvor jeg begynte å akseptere at jeg måtte ha transportstol, for noen år siden. Det var knallhardt psykosk for meg. For meg var redningen å finne riktig spesialist, og så viste det seg at to små operasjoner snudde alt tilbake igjen. Jeg ser ikke bort i fra at den frykten jeg selv følte på og tanken på hvor krevende det var for meg, gjør at jeg ville trukket meg unna en i stol. Selv om jeg forstår og vet at de som har levd med det hele livet eller forsonet seg og funnet sin måte og leve på, slett ikke ser det slik jeg følte det. Nå ville jeg aldri tvunget en mann uavhengig av rullestol eller ei, å alltid bli med meg på tur. Jeg har ikke som krav at han padler eller liker friluftsliv, men jeg er avhengig av å gå mye på sti og i ulendt terreng. Jeg ønsker at den jeg møter kan være en del av det, fordi det er så viktig del av livet mitt. Men, seriøst teor jeg at om jeg møter en som e
jeg faller for, stikker jeg ikke fordi det også viste seg at det fulgte en rullestol med. Det bare begynner i andre enden her.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 16 feb. 20:55

Min livsfase er forresten slik; etter 23 år med ansvar for barn og det meste av tiden alene, flyttet minstemann hjemmefra i høst. Så jeg er liksom førti, frekk og frodig, mens jeg klør meg i hodet og finner ut av hvordan man lever uten å ha ansvaret fra andre.😁 Jobber på egenomsorgsevnen min, og prøver å finne en gos balanse i hverdagen. Går overraskende bra.😁

Skjult ID med pseudonym gameover lø. 17 feb. 10:59

Er sikkert mye vanskeligere å finne noen når man sitter i rullestol, men mange tenker sikkert på en mer belastende hverdag. Selv om personen kanskje er frisk å ikke har noe problemer i hverdagen så blir det ofte en del ting som faller bort. Som et fungerende sexliv.. eller balanse i hverdagen og i forholdet. Så det er ikke alltid enkelt å se for seg et forhold med noen i rullestol. Men som sagt så er alle rullestolbrukere forskjellige og det er trist at mange ikke gir det en mulighet i det hele tatt. Men tror nok at en rullestolbruker sliter inn på her hvor mennesker analyserer hvert eneste ord som blir skrevet og avfeier folk for den minste feil og mangel.