Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Honey sø. 18 feb. 19:00

Jeg ser at folk skriver at de ønsker seg en partner som er seg selv. Men er ikke de fleste seg selv i disse dager, eller finnes det mange som er falske og later som om de er noe annet? Er det alltid bra å være seg selv, er det nok i lengden? Er det ikke nødvendig å ha forbedringspotensial?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 18 feb. 19:34

Når de dater og skal selge seg inn, er det ganske mange som bytter ut seg selv med mr Peacock.

Skjult ID med pseudonym SusieQ sø. 18 feb. 19:41

🤣🤣🤣@kiara

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 18 feb. 19:43

Godt poeng!
Honey! 😘.
Potensiale, er det overflod av.
🌊🌊🌊.

(mann 37 år fra Rogaland) sø. 18 feb. 19:49 Privat melding

Er langt mellom de gangene jeg møter noen som er seg selv, ikke følger strømmen å har egne sterke meninger.

Skjult ID med pseudonym Tyren sø. 18 feb. 19:54

Er mange som ikke våger å være seg selv ja, i mer eller mindre grad.. Meg overrasker det faktisk, hvor mange som påvirkes av "omgivelsene". Har vel sagt det før, at integritet er en mangelvare.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 18 feb. 19:57 Privat melding

Jeg skjønner ikke helt åpningsinnlegget jeg.

På den ene siden er det et spørsmål om folk forstiller seg til noe mer enn de er.
På den andre siden er det et spørsmål om hvorvidt hva man enn er i utgangspunktet, vil være nok for fremtiden.

Er ikke dette en sammenblanding av to tema med begrepet «seg selv» som fellesnevner, eller er det en link her som jeg ikke ser?

Skjult ID med pseudonym Honey sø. 18 feb. 20:05

@Patent
Nettopp. Poenget er diskusjon om temaet.

Skjult ID med pseudonym Honey sø. 18 feb. 20:11

@Deshi2
Må man være original for å være seg selv? Kan man ikke være det kjedeligste mennesket i verden og fortsatt være seg selv? Eller mente du at de ikke tør å si det de egentlig mener.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 18 feb. 20:15 Privat melding

Jawohl!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 18 feb. 20:21

Har vansker med å svare om noen er seg selv eller ikke med mindre jeg kjenner dem tvers gjennom...
Men en endrings-og tilpasningsevne ser jeg på som en god egenskap. Ikke nødvendigvis bare ifb skifting av miljø som å være med kollegaer, fremmede, foreldre, venner osv, men å kunne være innstilt på å være åpen og ønske endringer rundt seg, da det eneste konstante vi har en endringer.

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 18 feb. 20:25

Omtrent det dummeste jeg hører, er disse som sier at "det er bare å være deg selv, fullt og helt, så går det bra". Da tenker jeg bare at: nei, det bør man så absolutt ikke.
Være seg selv til en viss grad: JA. Men fullt og helt: Nei.
Ser ikke hvordan det skulle funket sånn i praksis, hvis alle skulle gått rundt og vært seg selv 100% hele tida.
Det handler ikke om å være falsk, det handler om å moderere seg, tilpasse seg; tilpasse seg, nok, uten å gå på akkord med seg selv.
Og apropos om det å bare være seg selv holder i lengden: det kommer vel an på hvem man er, men jeg tviler. Nye situasjoner vil kreve at man utvikler/ forbedrer seg på det man ikke behersker så bra, lærer nye ferdigheter etc.
Verste jeg hører er når folk kommer med den frasen "Jammen, jeg er bare slik. Det er slik jeg er." Som om det ikke går an å endre seg. Litt. Forbedre seg.
Så passive,..:

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 18 feb. 20:51

Godt svar Mækk! 😉. 👍.

Skjult ID med pseudonym Honey sø. 18 feb. 21:27

Veldig enig med deg @Lone. Brukes ofte som dårlig unnskyldning for å slippe strevet med å prøve å bli en bedre utgave av seg selv. Noen ganger må man høre på kritikken for å få bedre selvinnsikt. Og så kommer valget mellom å godta og forbli med unnskyldningene, og å forstå og forbedre seg.

Skjult ID med pseudonym Jeeez sø. 18 feb. 21:38

Vet ikke helt hvem jeg skal være jeg utenom meg selv. Robert De Nero muligens.

Skjult ID med pseudonym vygn sø. 18 feb. 21:42

Vi mennesker er alt for komplekse til å være oss selv.

Skjult ID med pseudonym WHY NOT.. sø. 18 feb. 21:42

Hvis jeg ikke er meg selv.., hvem er jeg da??

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 18 feb. 21:43

https://m.youtube.com/watch?v=7bfKCk3cRTM

Skjult ID med pseudonym my sø. 18 feb. 22:06

Jeg er meg selv med mine gode og dårlige sider, og når jeg endrer meg selv sine dårlige sider til det bedre eller verre, er jeg fortsatt meg selv, og ikke naboen for eksempel. Når jeg spiller teater, er jeg ikke meg selv, men later som jeg er en annen.
Det er imidlertid ikke alle sider ved meg selv jeg viser straks, men jeg er fortsatt meg selv. Egentlig ganske meningsløst å be etter en som er seg selv.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 19 feb. 15:50

Jeg er også alltid meg selv..men det betyr ikke, at jeg ikke er istand til å ta hensyn til andre fintfølende mennesker, til en hvis grad..

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 19 feb. 16:41

Jeg er aldri meg selv. Jeg er under stadig forandring. Derfor er et ikke mulig å være sammen med meg, for personen du falt for og forelsket deg i er ikke lenger der året etter.

Skjult ID med pseudonym SusieQ ma. 19 feb. 17:02

Det skulle tatt seg ut... om jeg skulle være meg selv hele tiden. Og seg selv er man jo uansett om man tilpasser seg miljø og situasjon. Bare ikke 100%. For det er jeg kun i mitt eget selskap.

Skjult ID med pseudonym Furia ma. 19 feb. 21:41

Hvorfor er det slik at noen påstår at folk ikke er seg selv så lenge de ikke har sterke meninger og går mot strømmen? Er man liksom mer ekte da enn andre?

Jeg stusser veldig over at for å være ekte og seg selv så må man være på en spesiell måte. Ikke alle har sterke meninger eller går mot strømmen, men de er fortsatt seg selv.

I tillegg så kan man faktisk ikke vite hvem som ikke tør å si meningen sin og hvem som faktisk er sånn, så kanskje man skal være litt forsiktig med å dømme noen når man egentlig ikke kjenner dem.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ma. 19 feb. 22:30

Men, det er jo sånn, med konformitet da.
Furia. 😉.
Det er en mentalitet, det handler om å passe inn... 🤔. Eller ikke... 🙃.

Skjult ID med pseudonym Furia ti. 20 feb. 00:04

Å passe inn gjør vel de fleste. Sjeldent jeg møter folk som er så originale og har så annerledes meninger. Jeg har mer inntrykk av at det er noe folk ønsker å tro at de er og har, men de har det egentlig ikke.

Folk er oppflasket på "ikke vær en kopi, vær deg selv" osv, men nesten alle er en kopi av en kopi.

Folk som skriker høyest om at de er så mye mer spesielle enn andre er stort sett like konforme som alle andre.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 20 feb. 00:08

Er litt enig med deg her, Furia... I tillegg er set jo forskrekkelig mange spesielle som er seg selv, på samme måte som de andre spesielle. 🙂 Man kan meget vel være godt sosialt integrert, og samtidig ha integritet, konsistens og være seg selv.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 20 feb. 00:45

Det kan være veldig ignorant å gå på akkord med seg selv.
Det er ikke bare; å innfinne seg, å tilpasse seg; i alt! 😉.
Man må øyne, og se; at det ikke er så lurt; å følge strømmen, da går det faen fort ned, og under!!! Det er min mening.
😝😝😝.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 20 feb. 07:42

Mennesker er flokkdyr så dette med å følge strømmen faller ganske naturlig på en eller annen måte. Noen fellesnevnere deler alle, som behov for søvn, mat, og luft og, men ellers er vi blitt ganske komplekse og har alle våre særtrekk på hver vår måte. Vi er ikke lenger huleboere og vi alle er ulike som snøfnugg osv....
Jeg henger med på tankegangen din Bløv, men jeg tror det mest handler om ønske om å skille seg fra resten av flokken. Det er gjerne de som ikke er så komfortable med og bli satt i bås - ikke måtte føle seg tvunget til å møte-og svare på alle forventninger samfunnet setter, og generelt kunne bevege seg fritt utenfor rammene, som ser seg selv som frisjeler mens alle andre er kveg.
Det er så enkelt at noen fint kan leve som frittgående "kveg" uten å føle det går løs på integriteten dems, mens andre vil aldri føle seg frie til å være seg selv i frykt for å bli satt i bås.
Jeg har møtt blåsnipper som har hatt en 10 ganger mer fargerik personlighet enn dreadshoder, så jeg vil bare minne på at man aldri skal dømme boken etter omslaget :)
Til syvende og sist vil det alltid falle tilbake på en subjektiv oppfatning av livet. Noen trives med å snakke om gullruten og OL i lunsjen, mens andre finner det mer interessant å diskutere temaer som dette. Ingenting er riktig eller galt uansett. Vi er bare forskjellige.

Skjult ID med pseudonym gameover ti. 20 feb. 08:20

å være seg selv 😨 er ikke mulig å unngå det egentlig ? Man har jo dem som undergraver seg selv for å passe inn men er ikke dem også seg selv? 🤔🤔🤔 vi er jo uansett oss selv. Noen bruker kanskje lengre tid på å vise sine dårligere sider kanskje. Men hvis ikke man skjuler det littegrann så skulle en tro man virkelig ble evig singel 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 20 feb. 09:26

Jeg liker mat. Mat til magen. Mat til hjernen. Mat til hjertet, og mat til sjelen. Hvordan denne maten «tilberedes, serveres og fordøyes», avhenger av motparten. Det kan være alt fra «lette måltider til 7 retters» som er mer tungt fordøyelig. Jeg liker lettbent like mye som jeg liker mennesker rundt meg som utfordrer meg, og ikke bare jatter med. Jeg drømmer om å samle alle forskjellige typer mennesker jeg har møtt opp gjennom til langbord, med god mat og drikke, og prate om livet rariteter til lyse morgenen. Slik vil jeg tilbringe livet; i samtale med mennesker, på kafé, i sofaen, bryggekanten eller med motorstopp i regnet. Finner jeg en som tenker slik og blir med på reisen. Halleluja.

Jeg er visstnok å regne for det sorte får, ikke fordi jg må, men det bare er sånn.

(kvinne 60 år fra Østfold) ti. 20 feb. 09:30 Privat melding

I dag våknet jeg og var en annen. Merkelig følelse 😳😃

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 20 feb. 10:10

...må bare legge til at samtaleemnene kan være alt fra grove vitser, shallow stuff, musikk, og dypdykk i livets mørke avgrunner.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 20 feb. 10:12

Du ser ihvertfall lik ut, på profilbildet Ruskesara! 😉.

(kvinne 60 år fra Østfold) ti. 20 feb. 10:14 Privat melding

Det er en lettelse, @ Bigulv. Liker denne mørke dama jeg 😂

(kvinne 60 år fra Østfold) ti. 20 feb. 10:15 Privat melding

@ Alice, jeg følger deg helt i det du skriver. Jeg elsker nye bekjentskaper av alle slag 😃❤️

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 20 feb. 10:21

Ser ut som du har duket for et stort bord, Alice! 👍😊.

Skjult ID med pseudonym Alice ti. 20 feb. 10:45

Alltid BigLuv. De det er hjerterom er set husrom, og det er aldri ikke plass rundt mitt bord. Sant, sara?!☺️

(kvinne 60 år fra Østfold) ti. 20 feb. 11:10 Privat melding

Sant sant 😃

Skjult ID med pseudonym my ti. 20 feb. 14:33

Dette er en tullediskusjon. Ta heller motsatt utgangspunkt, og gå i dybden på hva det er; ikke å være seg selv.
Hvis noen sier «Han er ikke seg selv», så er det jo gjerne fordi vedkommende er dritings, GHBpsykotisk eller har slått hodet sitt. Eller øver seg på en rolle han ikke kan helt ennå, f eks slik:
https://youtu.be/Ktlpea018Cc

Sånn ellers er vi oss selv. Har ingenting å gjøre med bedre eller verre, originalere enn uoriginalest eller den kvalmende forventningen andre bærer på. Dét er en helt annen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym gameover ti. 20 feb. 14:53

@my 👍🏻