Alle innlegg Sukkerforum

Religion...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tyren fr. 23 feb. 18:28

Kan man få til et forhold, med ulik tro ? Troende og ikke troende f eks ?

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 23 feb. 19:00 Privat melding

Absolutt. Så lenge respekten er der.

Skjult ID med pseudonym missa fr. 23 feb. 19:14

Ja

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 19:18

Nei - klin umulig!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 23 feb. 19:20

Er ikke religiøs og vil ikke bli prakka på noe heller...

Skjult ID med pseudonym SusieQ fr. 23 feb. 19:27

Nei. Ikke om det er en viktig del av livet

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 19:29

Altså, jeg har ingen problemer med å respektere en eller annen religiøs tro, men jeg klarer ikke respektere at kjæresten min tror på en eventyrbok! Som ateist er dette hinsides, og jeg vil tro en troende kjæreste vil ha tilsvarende, med motsatt fortegn, problem!

Skjult ID med pseudonym RettVest fr. 23 feb. 19:30

Kommer an på graden .....

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 19:42

En av de fineste mennene jeg kjenner er religiøs. Klok, fin og interessant mann som ikke prakker på noen noe som helst. Ofte oppfatter jeg ateister som mer fordomsfulle og ‘religiøse’.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 19:47

Det er en meningsløs sammenligning! Det høres ut som om det er likegyldig for deg hva noen tror, så lenge du får deg en mann!? Premisset for diskusjonen må vel være at man tror, fullt og helt, på hva det nå måtte være en eller annen historisk figur vil du skal tro på!?

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 19:57

Som agnostiker er jeg ikke sikker på noe, han som kristen har og hatt sine tvil. Du som ateist virker veldig faslåst. Og å si : ‘jeg har ingen problemer med å respekter en eller annen religiøs tro, men jeg klarer ikke at kjæresten min tror på en eventyrbok! ‘ Snakk om å bite seg sjøl i halen.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 23 feb. 20:15

Et veldig interessant spørsmål, synes jeg. Jeg har tenkt på å skrive en tråd om "problemstillingen" selv. Mest for å høre hva religiøse eventuelt har å si angående å date noen fra en annen religion eller noen uten religiøs tilhørlighet.
Stort sett hele verden er religiøs, jeg har ikke tall men det er svært, svært få mennesker som ikke er religiøse rundt om i verden. Noen har religion fremst både i hodet og hjertet, andre vil du aldri kunne tippet er religiøs uten å spør direkte.

Jeg er ikke troende, kall det ateist eller kall det agnostiker. Allikevel synes jeg det er noe interessant og tiltalende med religiøse av motsatt kjønn. Om det hadde fungert i et forhold er umulig å si da jeg bare til nå har vært i forhold svartvingede engler lik meg selv. 😌 Det hadde i det minste blitt noen interessante diskusjoner av det.

@frøken-o
Hva er egentlig forskjell på en agnostiker og en ateist? En ateist vil da tro på gud så lenge bevis på ens eksistens blir fremlagt i en vitenskapelig kontekst?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 20:19

Skjønner du virkelig ikke forskjellen på å respektere at mennesker har behov for å tro, og å ikke ville ha det i livet sitt, frk o?

Skjult ID med pseudonym ruddin fr. 23 feb. 20:45

Ikke helt !

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 20:47

Ok, du er en fundamentalist ruddin, ..alle må tro?

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 20:49

@bobb : Så lenge det da ikke er bevist så ligger jo fortsatt forskjellen i at en ateist fornekter Guds eksistens mens en agnostiker ikke er sikker. Uansett interessant vinkling ) Synes religion er interessant og ikke minst viktig for å skjønne den verdenen vi lever i bedre. Jeg er nok ikke der at jeg tror på en Gud, men synes Jesus var en fin klok fyr og et godt forbilde uansett om man er religiøs eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 20:54

Hva med han som beit seg i halen frk o? Hvor passer det inn i ditt verdensbilde?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 23 feb. 20:56

En ting er å tro på julenissen, alver eller gud... En annen ting er å si seg enig i skriftene i bibelen og budskapet...

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 21:00

@ Delfi.: Det ble litt feil i nå, fortid eventuell kan bli. Med det menes : Hun hadde da vel ikke i utgangspunktet vært kjæresten din hvis hun trodde på ei `eventyrbok`. Eller finner du ut etter hvert at kjæresten din er religiøs ? ehh..

(mann 46 år fra Oslo) fr. 23 feb. 21:03 Privat melding

Man kan godt ha respekt for et individ uten å ha respekt for det samme individets religiøse overbevisning. Fravær av kvalifisert respekt er ikke det samme som kvalifisert disrespekt.

Personlig har jeg ikke bare manglende respekt, men en klar forakt for enhver form for religiøs tro, som jeg sidestiller med troen på alternativ medisin, paranormalitet et al.

Agnostikere (andre enn gnostiske ateister som pliktskyldigst godtar at enhver ateist også må være agnostiker og da plasserer seg på den absolutte ytterkant av det agnostiske spekter) opplever jeg stort sett som ryggradsløse tøysekopper som finner det mest komfortabelt å kunne være enige med alle.

Tro på det oversanselige, og da spesielt en «misjonerende» religiøs overbevisning, i den vestlige verden i dag, er for meg intet annet enn et hån mot menneskeheten og de utfordringer vi står overfor. (Jeg skiller selvsagt mellom kultur avledet fra og knyttet til religion på den ene side og religionen og troen per se på den annen.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 21:03

..som om det ikke er å tro på nisser, alver, og historiske mørkemenn som ønsker kontrollere mennesker og kvinners seksualitet til egen vinning! Kan noen forklare meg hvordan religion ikke er noe annet enn et maktmiddel?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 21:06

..jeg har ikke noe intensjon om å gjøre meg dummere enn hva jeg er, frk o! Har du? Tenker du det er en reel problemstilling?

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 21:18

@ Delfi : Trenger ikke gjøre meg dum, det holder med å ikke skjønne hva jeg leser. Uansett, jeg er over femti år og jeg orker ikke dette barnslige fjaset ditt.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 21:24

Nja...gjøre MEG dum var vel hva jeg skreiv...så får du gjøre deg opp en mening om hva som er barnslig og ikke...at du er 50 er ikke noe kvalitetsstempel i så måte om du trodde det! Det kan ofte være vanskeligere å få rulatorbrukere til å innse sine mentale svakheter enn de kvikke unge, frk o!

Skjult ID med pseudonym gameover fr. 23 feb. 21:27

Er det ingen innpå her som greier å ha en normal diskusjon? Dere kan jo ordne en egen tråd for personangrep... slik at dere får ut litt aggresjon

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 21:34

Jeg har to (2) ganger ila kvelden etterspurt det samme! 1. gang var je nazi, 2.gang var jeg religionshater, eller noe. Kan vi ikke bare være venner...å diskutere...

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 23 feb. 21:35 Privat melding

👍🏿

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 23 feb. 21:55

Hadde håpet på at noen religiøse deltok i tråden ) Var en inne her ei stund som deltok ei stund, men ble tror kanskje utestengt fra forumet fordi meningene ikke ble tålt. Og det synes jeg er dumt.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 22:07

Om du tror noen ble utestengt fra sukker-forum pga religiøs tro, frk o, synes jeg du skal anmelde det!
Det forutsetter selvfølgelig at man har en noe mer nyansert og oppegående tilnærming til religion enn hva du ser ut til å ha!? «Alle skal i fengsel» er ikke hvordan vi forholder oss til religiøse spm her i landet, frk o!

Skjult ID med pseudonym Tvilsom fr. 23 feb. 23:02

Her lærer man noe nytt hver kveld altså. Så ateister vil tro på gud om man kan bevise dens eksistens med vitenskapelige metoder... Vel, det finnes jo et bevis, basert på Boyles lov.

Se her:
https://www.alphadictionary.com/fun/hell.html

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 23:03

Det er ingen som gidder diskutere realitetene, Kiara, dessverre, save it for another day!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 23 feb. 23:09

«Document not found», er det tilfeldig at det alltid er slik når man skal lete etter Gud og en eller annen dud han hadde med seg?

Skjult ID med pseudonym Delfi lø. 24 feb. 00:35

...feil tråd! Party all night long i TelAviv Alice!
MTV kjører nach på stranden!

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 26 feb. 07:15

Hvorfor skulle man ikke få til det. Folk har da fått til det i tusenvis av år.

Jeg derimot hadde ikke fått til det. Han bør nok ha noe samme verdisyn, tro og politisk overbevisning

Skjult ID med pseudonym Furia ma. 26 feb. 15:09

Jeg er skeptisk til om det kunne fungert for meg.

Jeg er ikke religiøs i det hele tatt, og meldte meg ut av ststskirka for mange år siden. Mulig det kunne gått med en som ikke var dypt religiøs, men jeg tror det kunne blitt en mulig konflikt med tanke på at jeg ikke ønsker å gifte meg i kirka(hvis jeg i det hele tatt skal det), jeg ønsker ikke at eventuelle barn skal døpes i kirka og jeg vil ikke ha noen kirkelig begravelse. Dette er noe jeg føler ganske sterkt for, og hvis han da følte det like sterkt for at han ville ha alt dette i kirken så ville det blitt et problem.

I tillegg stiller jeg spørsmålstegn ved at han helt seriøst tror på det som står i bibelen eller en annen religiøs tekst.

Jeg ville også ha hatt store problemer med en som ikke trodde på evolusjon, men på kreasjonisme.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 26 feb. 17:33

En del av det å være i et forhold, handler da virkelig om å ha respekt for hver andre og det den enkelte står for der i blant deres tro.. Ja man kan fint ha et forhold til en som er troende , om man ikke har en tro selv eller en annen tro... Men det må jo være respekt for hverandres tro i så fall..

Skjult ID med pseudonym WHY NOT.. ti. 27 feb. 01:01

Ække religion opphavet til stort sett alt? Det var vel en gud som kasta en stein i verdensrommet som førte til bæng-teorien? Og noen mener at mennesker er den mest intelligente rasen på jord..Hahaha.. go spit!!

Skjult ID med pseudonym bobb ti. 27 feb. 10:14

Big bæng mothaf*cka. Erru hypp på 'bli skækk eller?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 28 feb. 21:05

Kommer an på personen, en troende person hadde sikkert holdt seg langt unna en person med "Ateist" i profilen, ikke nødvendigvis pga, mangel av tro men heller tanken på at personen er amoralsk. Hvis en person følger en viss "kodeks" i livet ditt så trenger du en slik stor bagasje som en som har ett problem med å forholde seg til visse leveregler være det: Rutiner, oppførsel, dannelse, ikke tenke svart/hvitt åpen for andre mennesker. Jeg personlig har følt mye hat fra personer bemerker seg som ateister eller rettere sagt "en ideologisk driv" som gjennomsyrer det å tenke. Være åpen for noe kan være ett viktig element i ett forhold, der det handler om kompromiss.

Så for min del så når jeg ser "Ateist" tenker jeg "NOPE - Still a child"

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 28 feb. 21:10

Oh btw ja det funker helt fint, 😉 uansett hva egentlig hvis man respekterer hverandre

(mann 46 år fra Oslo) on. 28 feb. 21:15 Privat melding

Mulig jeg har tungt for det, men jeg skjønner faktisk ikke hva du sier her @ Man Anonim?

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 28 feb. 21:38 Privat melding

Nei. Det e'kje mulig, @Patent.

Just saying.

(I tilf. du var "veldig" i tvil, altså.. )

Hilsen

Anonimus

(mann 50 år fra Østfold) on. 28 feb. 21:45 Privat melding

Selvsagt kan jeg ikke være sammen med en tungt religiøs dame. Da kan jeg like godt finne noen som insisterer på at julenissen og tannfeen også finnes. Og det går heller ikke. 😂

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 28 feb. 21:48 Privat melding

🐭 píp

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 28 feb. 22:09 Privat melding

Que! -Onanimus..?

*fnis*

Melder meg inn herved inn i

'Onanimus Anonimus', OA
(-Ikke helt som AA..)

(mann 46 år fra Oslo) on. 28 feb. 22:55 Privat melding

Så du er ikketroende?
Hilsen fordoms-fugl

(mann 46 år fra Oslo) on. 28 feb. 23:06 Privat melding

Tror jeg tra-la-la,

men hva snakker vi om nå (bevis)?

Skjult ID med pseudonym Furia on. 28 feb. 23:08

Så du forventer at andre ikke skal være fordomsfulle, men du er det selv @man anonim?

For alle ateister er jo helt like, ikke sant og alle religiøse er alltid åpne og fordomsfrie?

Hvis jeg forstod deg rett, så må det være fint å leve i en slik boble.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 28 feb. 23:32 Privat melding

Trur eg ingenting på, my. ..Trur eg... Kanskje,ikkje.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim to. 1 mars 07:22

@Patent
Hva er det som er vanskelig å forstå? Når en person er trangsynt så er det vanskelig å kommunisere, og kommunikasjon er alfaomega i ett forhold...

Skjult ID med pseudonym Man Anonim to. 1 mars 07:24

Bruce.W du tror ikke på julenissen? Hva er det neste? At Norges hovedstad ikke er Oslo? 🤣🤣🤣

Skjult ID med pseudonym Man Anonim to. 1 mars 07:29

@Furia hvis familien din hadde blitt herset med av kristne fundamentalister så hadde du også vært skeptisk (skeptisk til troende altså)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 1 mars 07:49

Jobbet på et kristent arrangement for et par juleaftener der vi skulle arrangere gavepakker og mat for de som ikke hadde andre steder å være. (Vanskeligstilte osv) Jeg prøver da å være åpen for de fleste diskusjoner og mennesker, så det ble naturligvis en samtale med de ansatte fra kirken og organisasjonen. Det som ovverasket meg litt var at selve temaet -og historikken, og refleksjoner rundt bibelen eller andre historier var ikke interessant for dem å diskutere. Det de ville var å pirke under overflaten, tillegge meg en slags meningsløs tilværelse og servere sannhet og løsning med frelse og tilhørlighet. I tillegg til et å bli servert et par personlige "sørgelige" historier som om hvorfor dem ble frelst og valgte Herren jesus osv.

Fikk match med ei søt jente fra Tinder for et par dager siden. I profiltekst står det: Religiøs. Da blir jeg litt nysgjerrig og spør hvordan hun stiller seg til en som ikke har spesielt forhold til religion eller kristendom. Svaret blir stilt med et spm: "godt spm, men får jeg stille et spm tilbake; hva tror du på?
...
Svarte: Jeg tror på godhet og at det kommer innenfra og er viljestyrt.
Svar: så fint, men hvorfor tror du det er så mye ondskap i verden.
Svarte: det formes vel av oppvekst og miljø. Vet ikke... Noen mennesker er bare onde.
Blabla, videre med hvem styrer onde krefter" Jeg skjønte hvor hun ville så jeg skrev at jeg ikke har alle svarene og spurte hva hun trodde.
Da ble det stille, gett.

Men jeg er åpen for at kristne, praktiserende religiøse - whatever er åpne for noe annet enn å servere sin egen røre. Har bare ikke opplevd det enda :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff to. 1 mars 07:57

Overasket*

Skjult ID med pseudonym Furia to. 1 mars 09:05

Man anonim.

Og hva vet du om det? Jeg har hatt mine opplevelser med sterkt troende, men det finnes heldigvis grader av hvor sterkt folk tror.

Jeg er skeptisk til om jeg kunne ha hatt et forhold til noen som var religiøs eller som hadde ønske om å ha kirkelig bryllup osv.

Folk her skriver at det hadde gått greit så lenge man respekterer hverandre. Jeg tror ikke det er så enkelt.

Skjult ID med pseudonym Furia to. 1 mars 09:06

Og hadde nok vært bedre 😛 Regner med at en som er religiøs også ønsker seg kirkelig bryllup osv.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim to. 1 mars 09:17

@Furia
Jeg teoritiserte hovedsakelig

Med tanke på kirkelig bryllup så for min del er viktigere som «test» på forholdet enn religionskrav. Hvis du er klar til å si for hele verden (Gud i tillegg) at du vil være med partneren din og ingen andre så føles det som en større tillitserklæring enn underskrive noen papirer på ett rådhus...

Skjult ID med pseudonym Furia to. 1 mars 10:09

For deg ja. For meg som ikke er religiøs og utmeldt av statskirken så er det latterlig om jeg skal stå i en kirke og love noe til noe jeg ikke tror på.

(mann 50 år fra Østfold) to. 1 mars 10:23 Privat melding

Om all menneskelig kunnskap ble slettet ville det før eller senere eksistert matematikk og alle andre kjente fagfelt. Og sikkert også religion, men ikke med de samme gudene som det refereres til i dag. Folk ville funnet opp helt nye og vært blåsikre på at det er den evige sannhet. Joda, man skal være åpen og hippie og alt det der, men det er lov å bruke hodet 😂 Og det er da enhver religion faller sammen, og det er nettopp derfor tungt religiøse nekter å være skeptiske til hva de holder på med.

Skjult ID med pseudonym bobb to. 1 mars 11:10

Gud er en metafor som litt for ofte blir tatt bokstavelig.

Men det er greit, mennesker har begrensninger, de fleste av oss har svin på skogen i større eller mindre grad. Andre illusjoner som faller utenfor religion er konsepter som sjel, liv/død, godt/ondt, opp/ned. Det er lett å snuble, og jeg synes ikke det er god grunn til å se ned på eller hate andre mennesker fordiom.

Vi er alle farget av subjektivitet, alt du noensinne har sanset eller opplevd er gjennom menneskebriller og prossesert i hjernen. Ingen vet hva som egentlig er utenfor sitt eget hode. Materie, tid og rom, farger, smaker, følelser er objektivt ikke sånn vi opplever det. Alt er skapt i ditt eget hode.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim to. 1 mars 11:53

Håpet på å snakke om forhold på en datingnettside... men hvis folk vil heller prosjektere sine fobier angående religion bør de lage en off-topic

Snakkes!

Skjult ID med pseudonym Furia to. 1 mars 18:54

Mens det er helt ok at du har masse fobier, som du kaller det, mot ateister.

Dobbeltmoralen lenge leve.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 2 mars 07:03

@Furia
Kan du sitere meg på hvilke fobier du tilskriver meg?

Skjult ID med pseudonym gameover fr. 2 mars 07:44

Dette er hva du skrev Man Anonim : Kommer an på personen, en troende person hadde sikkert holdt seg langt unna en person med "Ateist" i profilen, ikke nødvendigvis pga, mangel av tro men heller tanken på at personen er amoralsk. Hvis en person følger en viss "kodeks" i livet ditt så trenger du en slik stor bagasje som en som har ett problem med å forholde seg til visse leveregler være det: Rutiner, oppførsel, dannelse, ikke tenke svart/hvitt åpen for andre mennesker. Jeg personlig har følt mye hat fra personer bemerker seg som ateister eller rettere sagt "en ideologisk driv" som gjennomsyrer det å tenke. Være åpen for noe kan være ett viktig element i ett forhold, der det handler om kompromiss.

Så for min del så når jeg ser "Ateist" tenker jeg "NOPE - Still a child"

(mann 50 år fra Østfold) fr. 2 mars 08:48 Privat melding

Jeg tenker akkurat det samme som gameover, men da om de helt over på den andre siden.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 2 mars 09:15

@gameover
Utenom nederste setning så er det ikke MIN mening
Det er hva jeg har hørt fra andre, så hvis du er ute etter personangrep så treff blinken i det minste.

Skjult ID med pseudonym Løve62 fr. 2 mars 10:01

Jeg tror på julenissen.
Alt annet er helt utrolig.

🦁

Skjult ID med pseudonym gameover fr. 2 mars 10:17

Utenom øverste setning så er det ikke mine ord @Man Anomin kan vel ikke kalle det personangrep når allt eg skrev var «dette er hva du skrev» 🤔 tosk, og det kan du ta som et personangrep....

Skjult ID med pseudonym Furia fr. 2 mars 10:24

Det er fortsatt en fordom eller "fobi" når du tenker "still a child" om noen som betegner seg som ateist.

Jeg tror det er like mange på hver "side" som har fordommer mot den andre siden.

Men hvorvidt man ønsker å være sammen med en som er religiøs når man ikke er det selv og omvendt får nesten være opp til hver enkelt, og deres ståsted.

Skjult ID med pseudonym Zorro fr. 2 mars 10:37

Hvor? I Moss?

(mann 46 år fra Oslo) fr. 2 mars 11:15 Privat melding

@ Man Anonim,

det er en forstemmende mangel på presisjon dersom du nå skal hevde at ditt innlegg @ 28. feb 21:05 ikke er din mening, men altså kun andres oppfatninger.

Det du skriver kan ikke forstås på noen annen måte enn at det er dine oppfatninger. Nå løper du vekk fra eierforholdet.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 2 mars 11:54 Privat melding

Sy du dyrker heller Hortensia enn Mossesia?

Skjult ID med pseudonym gameover fr. 2 mars 12:52

Siden eg kommer fra en veldig religiøs plass så har eg litt erfaring med det, og gjengangeren i denne sammenhengen er nok at ateisten gjerne tar en diskusjon om emne mens den kristne må prøve og omvende... sjelden ateisten ikke respekterer andres livssyn. Har ikke tall på hvor mange ganger de helsike s hobbypredikantene prøver og omvende og mase om hvor galt syn en har. Så og ha et forhold til noen som er religiøs går nok ikke.

Skjult ID med pseudonym gameover fr. 2 mars 12:53

Og selvfølgelig er eg et barn 😁 men bare når eg føler for det 😜

(mann 50 år fra Østfold) fr. 2 mars 13:29 Privat melding

Noen som kan date en satanist da? Og er vedkommende religiøs?

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) fr. 2 mars 13:30 Privat melding

En satanist er jo selvfølgelig religiøs og ville ikke ha datet en 😨🤓

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) fr. 2 mars 13:33 Privat melding

Satanisme er jo en religion akkurat som kristendommen og islam osv. Hvorfor kan ikke folk tenke logisk ? Oppegående mennesker som mener at en eventyr bok er virkelig 🙄 glad eg fikk en god oppdragelse istedenfor det der tullet 😂

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) fr. 2 mars 18:25 Privat melding

Det er bare i forhold til at ateister er amoralske @Des 🤓