Alle innlegg Sukkerforum

Date flere på en gang?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåmann sø. 25 feb. 23:32

Hei singlinger!

Det er en stund siden jeg var single, og nå lurer jeg på om det er OK å date flere samtidig. Vil ikke gå seriøst inn for første beste, må få sett meg inn litt før jeg satser:)

Altså, ikke noe annet enn dating, for de som antok noe mer;)

Greit eller ikke?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 25 feb. 23:36

Det er vel det som er litt av utfordringen med nettdating. En føler at en må frese igjennom noen før en kan satse. Det kan jo være noen bedre rundt neste klikk. En tillater seg ikke å bruke tid på den enkelte, og det er jo ofte det som skal til. Tid.

Skjult ID med pseudonym Blåmann sø. 25 feb. 23:44

Beklager kallenavnet Ruskesara og andre som måtte føle seg støtt, men jeg liker å si det som det er😄

Hvordan åpner man den «esken» på en date?

Jeg ikke et harem men noen få😬

Skjult ID med pseudonym Sara sø. 25 feb. 23:58

Kjempesjarmerende om du driver og dobbel trippeldipper..

Skjult ID med pseudonym Blåmann ma. 26 feb. 00:01

Det er nettopp det jeg IKKE gjør eller har planer om Sara:)

Skjult ID med pseudonym Blåmann ma. 26 feb. 00:26

😂 takk for gode tips. Ble jeg klokere? Kanskje👍

Skjult ID med pseudonym maryandthe ma. 26 feb. 06:41

Har du mulighet, heldiggrisen😎, så gå for det.... men vær ærlig og spill med åpne kort - så får du det samme tilbake.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ma. 26 feb. 09:01

Det er vel noen uskrevne regler om dette. Når det gjelder førstegangs date er det jo greit å date flere. Etter at man har datet noen ganger vil nok de fleste tenke på det som en slags avtale om å satse på å utvikle et forhold og da forventes nok er sololøp av de aller fleste. Det er jo en slags hovedregel, men det er jo også de som ikke ønsker fast forhold og da kan helt andre regler gjelde. Å avklare hva den andre søker er jo bra.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ma. 26 feb. 09:08

Søker du fast forhold tror jeg det er best å date en av gangen uansett. Å date fler vil bare føre til at du får «noe bedre rundt neste hjørnet» syken som nevnt tidligere her i tråden. Det er mitt råd, men ofte må man erfare det selv for å forstå det. Er man ny på nettdating er det jo ofte mye som frister:-)

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 09:33

Det er ok hvis du er ærlig om at du dater flere samtidig og de du dater er villige til å date deg på disse premissene. Personlig mister jeg lysten allerede i startgropen hvis den jeg prøver å finne ut av det med har behov for å prøve ut flere samtidig, fremfor å konsentrere seg om en om gangen og avvikle denne før neste påbegynnes.

Vil også tillegge at det er ingen som trenger å bli sammen med "første beste" fordi om man dater en om gangen. Passer man ikke, er det både naturlig og riktig å avslutte det uansett og det bør ikke være nødvendig å ha noen i "reserve" for å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym gameover ma. 26 feb. 10:27

Når man havner i en utvelgelsesprosess så melder eg meg ut.

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 26 feb. 11:37

Har du lest Faust? Han ville også ha alt. Siden det er vanskelig gjorde han en avtale med djevelen. Djevelen, som i stykket har navnet Mefisto, har som kjent store kapasiteter. I bytte mot «alt» skulle Mefistio få Fausts sjel. Slutten på historien varierer litt, men moralen er i grunnen klar: Vil du ha alt, må du korrumpere din moral. (Gjøre en avtale du vet ikke er moralsk rett) Og prisen er tomhet. (Du ender opp med ingen dame) Faust dyrket kjødets lyst etter som Mefisto la alle verdens nytelser foran hans føtter. Men desto mer Faust tok for seg desto hulere ble han innvendig. Denne hulheten har i vår tid fått ordet «overfladisk» I historien om Faust er denne overfladiske innstillingen ekvivalent med djevelen selv. Huler du ut deg selv har du til sist ingen kjerne. Du blir et skall. Noe som bare har form av overflate, men intet innhold. Dette er det sjelløse menneske. Så det du spør om har mennesker før deg også spurt om. Og det er skrevet evigvarende litteratur om svaret.

Lykke til🙃

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 11:51 Privat melding

Er det ok å date flere samtidig (på kaffestadiet) = du har solgt sjela di til djevelen?

Igjen, slik jeg ser det, kan det tidvis være nyttig med nyanser og graderinger.

Skjult ID med pseudonym SusieQ ma. 26 feb. 12:13

Har man det så travelt at man må teste flere samtidig altså? Jeg ønsker ikke å være med i en utvelgelsesprosess. Og de som er ærlig på at de dater mange samtidig kommer aldri til treff med meg. Om man avtaler med et par tre stykker å møtes til en kaffe første gang er vel ok, men at det blir andre og tredje dates og kontakt med flere som ender i en "rosesermoni" der den beste blir valgt?? Altså... nettdatinga er ikke for meg ser jeg mer og mer..

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 12:36

Ja, tviler på at mange er ærlige om dette, @ Descalzo. Tenker det samme som deg her. Gode spørsmål.

(mann 52 år fra Østfold) ma. 26 feb. 12:52 Privat melding

Kaffedate er i grunn kjedelig da de som regel foregår i jobbintervjustil:
"hva jobber du med da?"
"har du barn"?
"hva er din favorittfarge?"
"hvilket stjernetegn er du født i?"

Bedre med opplevelser hvor man kan utfolde seg litt og se ekte reaksjoner, følelser og føre naturlige samtaler.

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 26 feb. 13:17 Privat melding

Treffer og blir kun kjent med en om gangen.Når det har gått så langt at jeg ønsker å møte den personen jeg har skrevet med så har man vel strengt tatt ikke behov for å involvere seg i andre .
Men erfaringsmessig så er det forskjell på hva som blir sagt og hva som blir gjort.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 13:19

Jeg har aldri opplevd en førstedate som et "jobbintervju". Et godt jobbintervju er forresten mer som en samtale der begge parter forsøker å bli bedre kjent med hverandre, om man gjensidig er en god match, og ikke bare arbeidsgiver som stiller spørsmål og jobbsøker som svarer... Og slike spørsmål som du forbinder med "kaffedate", @ El-born, har jeg aldri møtt noen uten å vite svaret på på forhånd -forutsatt at begge har vært ærlige mens vi har skrevet med hverandre. Det første møtet har da dreid seg om å utdype og utvide det vi allerede vet om hverandre eller er blitt spesielt nysgjerrig på, snakke videre om temaer vi har "snakket" mens vi hadde skriftlig kontakt, i tillegg til å sjekke ut tiltrekning og kjemi osv. Men jeg pleier å skrive en del før vi møtes da, for å finne ut om det er noen grunn til å møtes. Og har aldri møtt noen av disse som sender førstemeldingen sin til meg (og helt sikkert mange andte) et halvt minutt etter at de så meg logge inn...

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 26 feb. 16:22

Date flere på en gang er useriøst. Sier alt om personen som gjør det. Mistenker jeg at den andre gjør det, så blir det ingen fortsettelse, selv om den andre ønsker det.

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 26 feb. 16:29

Jeg har mer enn nok med en kvinne i hodet av gangen. Ære være de som kan sjonglere. Jeg har vel heller aldri hatt så draget at jeg kan knuse pikehjertet i øst og vest.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 26 feb. 16:48

jeg hadde nok tatt 4 steg tilbake og latt de andre jentene krangle om mannen om det var en situasjon som foregikk rundt en som var interessert i å drikke kaffe med meg.

Skjult ID med pseudonym Blåmann ma. 26 feb. 17:04

Altså det jeg mente var det som omtales som uskyldig kaffedate.

Selv om meningene er delte må vel det være innafor?

Dersom det blir noe mer har jeg kun lyst til å gå for kun en.

Er seriøs sånn.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 17:28 Privat melding

Spørsmålet fra TS er hvorvidt det er ok å date flere personer innenfor et tidsrom. Etter hvert er det konsensus i tråden om at man snakker om «kaffedate», som vel da må bety at man møtes, sosialiserer (hvordan enn) og går hjem igjen.

Annet enn at TS i så fall «finner» kaffedatene sine på en nettside, så skiller ikke dette seg mye fra hvordan mitt sosiale liv var i gamle dager. Man traff folk absolutt hele tiden, noen nye, noen nye /og/ single, og vurderte selvsagt de single personene også med ens egne «singlebriller» på. Dette da i prosesser som gikk over tid.

TS spørsmål utelukker da ikke at man konsentrerer seg om én enkelt person idet man fatter genuin interesse?

Skjult ID med pseudonym bobb ma. 26 feb. 17:42

Det er vel ingen som mener det bør være karenstid etter en prat over en kopp kaffe eller en øl og en dans på byen? Om det er det TS mener så forstår jeg ikke vits å starte en tråd om det. Så lenge en ikke forleder andre bør TS gjøre akkurat som han vil. Kardemommeloven var pensum på barnehagen.

Skjult ID med pseudonym Blåmann ma. 26 feb. 17:44

@patent. For meg stopper det ved kaffedate. Deretter fortsetter jeg kun med en dame.

@d grunnen til at jeg spør er at jeg har funnet tonen på meldinger med to - som igjen har spurt om vi skal møtes.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 17:47 Privat melding

@ Bobb,

presis, og glemte å legge til dette med å "være ærlig om det", noe som samtidig ser ut til å utelukke en hel del. Så lenge man befinner seg på kaffekoppen, så ville jeg heller fått the creeps dersom noen hadde følt for å være «ærlig» om at de drakk kaffe med andre.

(mann 48 år fra Rogaland) ma. 26 feb. 17:52 Privat melding

Sjonglerer når det gjelder chatting. Kan være ille nok det.
Etter møte, med påfølgende ... Er det det. Frem til det ikke er det mer.
Annet blir det kun ett helvetes spetakkel med!

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 26 feb. 17:56

Synes du skal date den du vil jeg.. Ikke andre enn du selv som bestemmer det.. Hva andre mener er vel ikke viktig når du vil se deg om først..

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:01

@Patent
Greit nok at vi føler forskjellig om hva som er ok. Men du s akker som om essensen er at man drikker en kopp kaffe, og evt være "ærlig" om det..En mer realistisk ærlighet vil vel være at jeg sjekker ut flere potensielle kjærester/elskere/elskerinner for å finne ut hvem av dere jeg liker best eller som jeg liker og som også liker meg. Foreløpig er stillingen uavgjort". Eller noe sånt. Og ikke om man drikker kaffe, te, spiser, går tur eller gjør noe annet sammen.

Skjult ID med pseudonym Hønemor ma. 26 feb. 18:02

Jeg har blitt spurt om å ta en kaffe, der jeg måtte sagt at jeg allerede prater med en og har avtalt date. Har ikke opplevd noe annet en at de synes det er realt at jeg har sagt ifra om det. Det har hendt ved to anledninger at vi har tatt opp tråden etter en stund.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:03 Privat melding

@ Descalzo

"Tipper han kommer til å gjøre det uansett hva andre måtte mene. For enkelte er kvantitet en viktig bekreftelse."

Men han stiller jo nettopp spørsmålet, så da er det vel ikke avgjort - og du har vært mer enn ivrig med å svare og å stille nye spørsmål, så hva er meningen med den antakelsen?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:08 Privat melding

@ Blabla,

Der _er_ essensen. Hvorfor skal vi komplisere noe som for ti år siden aldri var et spørsmål? Men for all del, man må gjerne annonsere alt man foretar seg.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:21

@Patent
På hvilken måte er det å komplisere? For ti år siden, eller enda lenger tilbake, før nettdating eksisterte: hvis jeg drakk kaffe/te/gikk turer med/på kino/restaurant med (etc.) en gutt/mann ikke fordi vi var venner, men fordi jeg var interessert i ham som en potensiell partner og trodde at han hadde samme motiv overfor meg...så hadde jeg sluttet fort med det, eller raskt utelukket ham som min fremtidige kjæreste, hvis jeg visste at han drev med akkurat det samme med venninnene mine, f.eks.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:27 Privat melding

@ Blabla,

nettopp, hvis du /visste/, men det var vel ikke noe man gikk rundt med plakat og formidlet? Man møtte folk, avtalte nye møter med de samme folka, nye folk igjen, hadde det hyggelig, flørtet, drakk øl, gikk hjem og sov, alt uten videre. Men vi har vel gjort ting forskjellig da, det er vel ikke verre.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:28

Den gangen man ble kjent med det motsatte kjønn på den "naturlige" måten - via eller sammen med venner og bekjente, fikk man gjerne vite det også - via de samme - hvis noen parallelldatet o.l. Denne sosiale kontrollen er gjerne fraværende når man treffer noen via nettet.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:34

@Patent kl 18.27
Har ikke sagt noe om at folk ikke holdt dette hemmelig etc. eller at folk ikke kunne være uvitende om hva som egentlig foregikk, jeg. Men på spørsmål om hva man ville synes er greit, kan man jo svare nei selv om man innser at man kan bli lurt og ført bak lyset. Se også mitt forrige innlegg (skrevet før jeg så det jeg svarer på her).

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:34 Privat melding

@ Blabla,

men så er du tilbake til dating på et nivå som det var verd å reagere på da i så fall.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:34 Privat melding

@ Blabla,

jeg har ikke sagt at du har sagt det.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:41

@Patent
Jeg snakker ikke om å snakke med/sosialt omgås venner og kjente av motsatt kjønn, nei. Det kan man jo hjøre selv om man har kjæreste også...Men de få gangene jeg skriver/møter noen jeg har møtt på nettdating er det jo med et klart mål for øyet: å prøve å finne en partner.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 26 feb. 18:50

@Patent
Du sa noe ( kl. 18.27) om "hvis du visste", men det var vel ikke noe man gikk rundt med plakat og formidlet?" Derav det jeg skrev om hemmelig etc (kl 18.34), hvis det er det du refererer til (kl 18.34). Men samma det...

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 feb. 18:51 Privat melding

@ Blabla,

ikke jeg heller, men sitter vi ikke og spikker på minkepinner her nå? Spørsmålet om hvorfor dette er et (tilsynelatende interessant) spørsmål er jo mer interessant enn spørsmålet i seg selv.

Skjult ID med pseudonym Blåmann ti. 27 feb. 23:44

@Kiara: dette var en fin oppsummering. Jeg velger å kun gå for den ene. Blir for mye å holde på med to😮 Kanskje tar jeg feil? Hvem vet? Det vil tiden vise...:)
Takk for svar:)

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 28 feb. 07:32

Er nok derfor noen opplever at folk ikke kommer til avtalte dater kanskje. . Daten som lå forran i køa var på gli og ble date 2