Alle innlegg Sukkerforum

David mot Goliat

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 18:16 Privat melding

I dag startet kampen jeg har fryktet en god stund nå.
For å gjøre en lang historie kort: min bror ble lagt inn på sykehus i august, nå etter en siste operasjon er han utenfor livsfare og kampen hans om å komme tilbake til hverdagen skal starte.

Han har etter blødning i hjernen og ikke minst mange mnd i seng mistet kraft i armer og bein. Slik at han er helt avhengig av skikkelig rehabilitering (ref sykehuset) alt vel så langt, men nå har kommunen kommet på banen siden han er overført til kommunal pleie (egentlig rart) og den bydelen kun har et Helsehus å tilby.

Han var der i litt over en uke tidligere i påvente av en annen plass på sykehuset og det var en opplevelse som jeg ikke unner noen. De var underbemannet, det var skikkelig skittent der og de hadde ikke godt nok tilbud.

Jeg snakket med sykehuset i dag og de holder han igjen litt fordi de også mener at tilbudet er for dårlig. Men kommunen nekter å høre. Jeg har sittet i telefon store deler av dagen for å prøve å få til noe annet. Snakk om å føle seg som David!!!

Til slutt så jeg ingen annen utvei enn å true med fylkesmann og media. For at en 46 år gammel mann med to små barn skal stues bort på det som mest ligner på et gamlehjem er ikke greit! De har nå lovet å se på alternativet som er å finansiere et annet tilbud som vi har skaffet selv. (Ironien er at vårt tilbud ikke er dyrere)

Sliten i dag ja!

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 18:22 Privat melding

Blir en øl her og når jeg kommer hjem! 😓

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 13 mars 2018 18:35

Er han søkt til Sunnås? Det kan også være verdt å prøve.
Be om å få se vedtaket som kommunen har fattet om helsehjelp. Der skal det stå spesifisert hva han er tildelt hjelp til. Be så om et møte med helseinstitusjonen og få beskrevet hvordan de legger opp behandlingen for å oppfylle vedtaket. Dersom dere ser at det ikke samsvarer med det han faktisk får så kan dere rette en klage til Fylkesmannen. Fylkesmannen vil da undersøke saken. Ofte får pårørende/pasient medhold, og det blir satt inn mer ressurser.
Dette kan også være til hjelp for institusjonen, for de gjør ofte så godt de kan med de ressursene de har. Med et pålegg fra Fylkesmannen står de også sterkere hvis det skal brukes mer ressurser.
Lykke til. Håper broren din blir så frisk og rask igjen som han får blitt.

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 19:37 Privat melding

Han var på suunås frem til han kom tilbake til Ullevål for denne operasjonen. Så at han har fått status kommunal helse har kommet etter at han var på suunås. Det er verd å nevne at sist han var på dette helsehuset var legene litt oppgitt fordi de ikke kunne gi han den behandlingen han trengte da. Behovet er vel enda større i dag... Jeg har allerede bedt Ullevål om en skriftlig redegjørelse for behovene fremover nettopp for å se hva dette helsehuset kan møte han på. Har flere baller i lufta nå så får vi se hva som skjer de nærmeste dagene. Men kamp! Det kan jeg love de! Men takk for tips gurimalla 😊

Skjult ID med pseudonym Pote ti. 13 mars 2018 20:04

Når slik som dette skjer er det bare en ting å gjøre: skrike høyt og kontakte media. De elsker slike saker og da skjer det ting. Kommunene vil ikke komme i medias søkelys. Så stå på, skrik høyt og ikke gi deg.

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 20:11 Privat melding

Media er siste mulighet. Håper å slippe..

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 13 mars 2018 20:12

Jeg har svært lite sans for å bruke media til å fronte sin sak. Vi ser gang på gang at slik «roping» gir resultater for den som roper. Det man ikke tenker på er at man da samtidig dytter en annen pasient, som er vurdert til å ha et større behov for helsehjelp, lengre bak i «køen».

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 20:16 Privat melding

Trenger ikke bety det gurimalla. Er jo ikke slik at en ledig plass et sted nødvendig var tiltenkt andre. Heimen til å gå til media vil være fordi de bryter loven eller fjerner seg bak økonomien.

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 20:17 Privat melding

Heimen. Grunnen... Fjerner. Gjemmer... Sliten i dag. 😂

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 13 mars 2018 20:19

Det er vel de færreste stedene en opplever ledige senger/plasser.
Jeg skjønner behovet for å fronte sin sak, og det bør man også gjøre når det føles riktig. Jeg mener bare at en da ikke bør bruke media, men heller de riktige kanalene som er tildelingskontor, kommuneledelse, Fylkesmann eller Sivilombudsmann. Pasientombud kan også benyttes, selv om de ikke har myndighet.

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 13 mars 2018 20:20

Kan det være hensiktsmessig å kontakte Pasientombudet her? De bør vel kunne bistå med noe? 🤔

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 20:22 Privat melding

Jeg er i kontakt med de og flere. Og som jeg skriver! Media er ikke ønskelig.

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 13 mars 2018 20:23 Privat melding

De har forresten gitt meg flere gode tips. Så veldig takknemlig for de. Helfo har også vært behjelpelig.

Skjult ID med pseudonym rumpabar ti. 13 mars 2018 20:23

Stå på for broren din Santonse. Akkurat kjempet en kamp for min mor og man må faktisk stå på krava og ikke gi seg.

Lykke til👌

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 13 mars 2018 20:28

Du er dessverre ikke alene, det er mye arroganse og ansvarsfraskrivelse i helsenorge.
Ønsker deg lykke til i kampen, notere ned alle datoer, navn og hendelser på veien (men du virker "durkdreven", så sikkert unødvendig å si 😊).

Skjult ID med pseudonym maryandthe on. 14 mars 2018 06:36

Lykke, lykke til nå og fremover - been there, done that - så jeg føler med deg! Ikke gi deg, bruk gjerne trusler og kjemp med nebb og klør. Skrik høyt om du må - vi prøvde, men tapte kampen mot bydelen, iallefall delvis😞. Stå på!

(mann 40 år fra Buskerud) on. 14 mars 2018 12:55 Privat melding

Gravlax. Helt rett! David vant! Og det gjorde "jeg" også. Fikk etter noen samtaler frem og tilbake nå en telefon om at helse Sør øst tar å finansierer rehabilitering. Snakk om å få den store skjelven... Nå skal det sies at jeg har presset det jeg kan, men fy fader det har Ullevål sykehus også gjort!!!!! For en jobb de har gjort!

Skjult ID med pseudonym GuriMalla on. 14 mars 2018 16:02

Veldig bra.

(mann 40 år fra Buskerud) on. 14 mars 2018 17:17 Privat melding

Godt å se at fornuften kan seire også i det kommunale. (Jobber i det kommunale selv)