Alle innlegg Sukkerforum

Kjapp, sunn og god middag!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Freud on. 28 jan. 2009 21:16

Jeg har gjennom årenes løp eksperimentert en del med å middagslagingen. Selvfølgelig. Det som er viktig for meg er at maten kommer FORT på bordet uten at jeg har rukket forbedredt tining og at maten er SUNN og GOD. Jeg tenker nå å forklare en av fremgangsmåtene på en ca 12 min kokking med tradisjonelle plater:

1) Fyll varmtvann (varmt som mulig) i en kasserolle og hiv frossen gourmettorsk(selve bitene), vakumpakket laks eller vak.pak.ørret oppi varmtvannet. ->
2) Skru på store plate på full gass og sett på teflonstekepanne. (vær rask med å hive oppi kalde ting (pkt.3) ellers kan overopphetet teflon gi giftig gass!) -> umiddelbart til 3.
3) Hiv oppi rapsolje og wokgrønnsaker, brokkolibiter, paprikabiter og sett på lokk på pannen. Sett mellomste panne på full gass.
4) Ta fisken ut av kasserollen direkte eller ved å klippe opp vakuumlommene og legg nedimellom grønsakene. Hvis laks har skinn på, legg dette ned og rull av med gaffel etter ca ett minutt. På med lokket og skru ned effekten avhengig av tilstand oppi der (mengde mat). Skal være fuktig så ha oppi litt vann (ca 3 ss) hvis det er for tørt. Dampkokes mer enn det stekes oppi der. -> kjør på til neste punkt for nå er den mellomste plata snart gåen av varme hvis du ikke er superkjapp!
5) Skyll kasserollen og fyll med ikke for mye kaldtvann og sett straks på den glohete plate. Når det begynner å boble i bunn (luft løst i væsken utgasses) hiv oppi La Collezione tagliatelle (ca 4 ruller per pers). Skru ned effekten til 20% og ha på lokk. Pass på at det ikke koker over. Middag er ferdig om 7 minutter.
6) Åpne lokket til wokkefisken og dryss over urtesalt, lit pepper, provance krydder (og Santa Maria Cacao og Chili krydder hvis laks eller ørret). Hvis du skal breie litt så ha oppi bittelitt creme fraishe, rømme eller fløte.
7) Slapp av i 3 minutter.
8) Hiv oppi noen cherrytomater under lokket i woken
9) Server etter ytterligere 2 minutter: Olivenolje i pastaen, saltbøsse på bordet, litt rødvin i glasset/ene er supert til laks og ørret!

Skjult ID med pseudonym sulten on. 28 jan. 2009 21:40

Følger det med oppvaskhjelp også??

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 28 jan. 2009 22:19

Du mekker, jeg spiser.
Takk :-)

Skjult ID med pseudonym sulten on. 28 jan. 2009 23:24

Du mekker,jeg spiser
Takk;-)

Skjult ID med pseudonym Freud on. 28 jan. 2009 23:28

Det var ment som info. For oss som er i farta og ikke skal bli feite :-p

Skjult ID med pseudonym sulten on. 28 jan. 2009 23:31

hehe Freud
Fikk så lyst på servering her jeg...

Skjult ID med pseudonym Freud to. 29 jan. 2009 00:22

Ja nå står det hvordan det skal gjøres. Ikke la deg stoppe av latskapen, men smell det sammen i morgen! :-D
Jeg serverer ikke i tide og utide ;)

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 29 jan. 2009 17:32

Forstår motvillighet for å servere i utide, men... ; )