Alle innlegg Sukkerforum

Biff-hjelp

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 30 mars 23:58

Jeg spiser ikke biff, men skal servere det i morgen. Trenger nødhjelp.
Hva kjøper jeg? Den mest fancy butikken jeg har tilgjengelig er cooperativen.
Hvordan skal den stekes og evt krydres? Andre knep?

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 31 mars 00:03

Steik den 3 min på 80% varme(begge sider) så la den hvile 5 min

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 31 mars 00:04

Mente 2 min

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:05

Entrecote har mest smak. Ytre-og indrefilet er mørt. Jeg går alltid for entrecôte.

Hvor lenge den stekes avhenger av strl på stykke og ønsket kjernetemperatur.
Men du kan begynne med å fyre plata på medium sterk varme. Panna skal være så varm at det ryker. Salt biffen og hell på/i olje. Brun på hver side, skru ned temp - tilsett smør, fedd av hvitløk og timian. Bruk en skje for å øse smør over biffen mens den stekes.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:06

Hviletid er også viktig som nevnt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:07

Og pepre den til slutt. Pepper svir seg i for høy varme, så derfor venter du.

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:08 Privat melding

Kjøp ytrefilet av storfe. Mye smak, og relativt lett å få mør.
Salte og pepre før steking.
Om det er skivet biff, så start med høy varme, skru ned til middels varme etter at de er i panna.
Tommelfingerregel er å steke de like mange minutter på hver side som de er tykke i antall cm. Eller snu når blodsaft pipler opp gjennom biffen.

Skal du gjøre den ekstra god så slenger du i et par hvitløksfedd og en kvast urter i panna (rosmarin, timian e.l.). Så øser du smør over biffen ofte etter du har snudd den.

Er det en hel ytrefilet:
Stek den på alle kanter i varm panne.
Inn i stekeovn, med steketermometer i tykkeste del av fileten.
Tas ut når ca. 58 grader, om du vil ha den medium.

Uansett i skiver eller hel filet. La den hvile i ca. 10 minutter etter ute av varmen før servering.

Men det er mange veier å gå.
Google eller youtube om du vil.
Det jeg har beskrevet er sånn jeg lager den.
Lykke til GM.
Det går nok bra.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 31 mars 00:09

Ta biffen ut av kjøleskapet minst en time før den skal stekes 😊

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:09

Herlig. Takk assa. To be continued.

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:09 Privat melding

Ja, her kom det jo mange råd.
Da funker det sikkert.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:10

Men nå er det motstridende info her. Pepre før eller etter steking?

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:12 Privat melding

Om du gnir inn pepperet i kjøttet før steking går det bra.
Etter min mening.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:13

Kunne du kommet og stekt biffen for meg? Passer det ved 18-tiden?

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:14 Privat melding

😁
Passer dessverre dårlig.
Men dette får du til!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:15

Prøv å se hva du liker best. Sjelden noe fasit i matlaging. Kun preferanser. :)

Dette med å romtempere biffen har jeg lest og hørt av kokker flest i alle år. Men nylig har jeg fått litt tvil om det er noe hensikt.

https://hobbykokken.no/2017/10/15/temperering-av-kjott/

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:21

Hva jeg liker best? Jeg liker middagen best uten biff.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:23

Pepper før eller etter.

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:24 Privat melding

Enig mht smak Mæk.
Men entrecote kan være vanskelig å få mør.
Seig biff er no go.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 31 mars 00:25

Kommer det mange på middag hadde jeg gått for en hel indre/ytre filet alla Stairways. Så kan du slenge inn litt brokkoli og andre grønnsaker i langpannen i ovnen.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:27

Og for å finne ut hvordan rå/medium-og godt stekt skal være, skal du få noen tommelregler:
Medium-rå - legg tommel under pekefinger
Medium - legg tommel ved siden av pekefinger (bøyd)
Godt stekt - legg tommel oppå pekefinger

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:29

Det er ikke enkelt å få et bra stykke, men hvis man først får det og varmer det riktig. Dog best å grille synes jeg.

Ellers hadde jeg gått for helt stykke av ytrefilet. Brunet og puttet det i ovnen på 180°c til ønsket kjernetemperatur.

Skjult ID med pseudonym Franke lø. 31 mars 00:30

Slowcook noe billig høyrygg. Mørt og fint. 👌

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 00:41 Privat melding

Ble du klokere GM?
Spør om du trenger flere tips.
Det raste jo inn med biffstekere her, inkludert meg 😐

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 31 mars 00:42

Jeg ville gått for helstekt eller noe annet, om du ikke har gjort det før. Hilsen en med lang erfaring i å drepe biffer.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 00:45

Hva blir tilbehør?
Jeg liker å lage en god rødvinsaus til, og servere med fløyelsmyk stappe, soppstuing og spinat til.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 31 mars 00:52

Enig med deg der Mæk. Hadde gått for sopp, brocolli og en pastinakk puré😋

Ble sulten jeg nå. Kan jeg komme?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:53

Skal bare steke til tre, så det blir ikke helstekt. Fløtegratinerte poteter og noe grønnsaker. Skal prøve å lage bearnaisesaus. Har aldri gjort det før, men det burde vel gå bra.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:54

Du kan komme hvis du steker biffen.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 31 mars 00:55

Kokken får vel litt rødvin også...

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 31 mars 00:56

Er på påskeferie på fjellet. Dette fikser du👌

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 00:59

Vi burde lagd sånn firestjerners middag eller no. Møttes 4-6 personer hos en eller annen og lagd mat sammen.
Eller møttes ute og spist middag sammen, ei passe stor gruppe satt sammen rett aldersmessig. Var det ikke et slikt konsept en gang?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 01:07

Bernaisesaus er ikke det enkleste å prøve på for første gang. Just sayin'
Fløtegratinerte poteter og bernaise er veldig godt, men kan kanskje blir 2 litt mektige komponenter å ha på samme tallerken?

En pastinakkpure er sjelden feil :)
Eller selleripure, evt skorsonnerotpure :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 01:08

Da havner jeg desverre utenfor rent aldersmessig. Synd, jeg elsker å lage mat :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 01:08

Bli*

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 01:10

Jeg er flink til matlaging generelt, så Tipper det går bra med sausen. Men sellerirotpuré er nydelig. Hasselbackpoteter vurderes også

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 31 mars 01:10

Pinnekjøtt imorgen😋

Ellers er rødvinsaus og peppersaus godt. Har lært at hva gjelder biff, er selve kjøttet omtrent det eneste som betyr noe. Hjortemedaljong er også bra👌

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 01:12 Privat melding

Ærlig talt Mæk.
Fløtegratinerte poteter OG bernaise?
Ta deg en øl til du, så våkner du kanskje fra fettdrømmen din.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 31 mars 01:12

Fres litt hel pepper i pannen før du steiker og la de ligge der mens du steker. Et ekte kokketips.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 01:14

Noterer

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 31 mars 01:14

Ikke glad i bearnaise til fløtepoteter. Da vil jeg heller ha noen av nevnte.

Kryddersmør og bakt potet er også godt tilbehør👌Med en god salat

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 01:19

Må du lese en gang til hva jeg mente, Stair :)

Hvis du er flink på sauser er det nok ingen problem, Guri. Jeg vet bare av erfaringer at den skiller seg lett pga temperaturen. :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 31 mars 01:24

Hvis du trenger forret så kan ceviche eller kamskjell med asparges være innafor? Artiskokk er å anbefale også !

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 01:31 Privat melding

Ok Mæk.
Hvis du mente hver for seg (ikke i samme rett) er jeg enig.

GM - har du forretten klar?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 01:33

Tenkte på liksuppe da

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 01:33 Privat melding

He he...
Your choice!

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 01:34

Må prøve å sprite den opp litt da, så det ikke blir så dau smak. Hø hø.

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 01:36 Privat melding

Du er morsom.
Tenker du har kontroll!

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 31 mars 10:06 Privat melding

Mange gode tips her ser jeg. Men det viktigste mangler såvidt jeg kan se.
Det viktigste spesielt når du skal servere gjester biff, er biffen.
Hvis du bare kjøper første du finner i hyllen, kan du være heldig, men du kan og være veldig uheldig.
Biff fra kjøttfe er sikrere.

På Rema selger de biff fra Pampas slettene i SørAmerika. Sikker vinner til en grei pris.
Fins og noen norske produsenter som kun selger kjøttfe.

Skjult ID med pseudonym Haakon lø. 31 mars 22:10

Saken er (eller ble) biff?

Eller utgikk den til fordel for påskequiz? :p

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 22:12

Det ble biff. 😁👍
Gjestene lever fortsatt. Tror jeg...

(mann 49 år fra Akershus) lø. 31 mars 22:14 Privat melding

Så bra GM.
Jeg visste det.
At gjestene lever er ikke så nøye.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 31 mars 22:16

Blow job tips neste? 😅

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 22:20

Hva lurer du på, Coma?

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 31 mars 22:30

😂 😂 Det er jentene som tenker langsiktig det.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 31 mars 22:48

Vel....siden du spurte om råd ang. biff, så var det naturlig å tenke på "desserten" også, om du hadde stålkontroll på den 😜

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 22:53

Jeg er jo ikke født i går lizm. Dessuten tror jeg kanskje faren min hadde fått anginaanfall om jeg disket opp med en slik dessert. Var ikke motivert for hlr i dag

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 31 mars 22:59

Nei, det hadde vel satt selv påskeevangeliet i skyggen vil jeg tro 😂

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 31 mars 23:00

Jepp😁