Jeg spiser ikke biff, men skal servere det i morgen. Trenger nødhjelp.
Hva kjøper jeg? Den mest fancy butikken jeg har tilgjengelig er cooperativen.
Hvordan skal den stekes og evt krydres? Andre knep?
Jeg spiser ikke biff, men skal servere det i morgen. Trenger nødhjelp.
Hva kjøper jeg? Den mest fancy butikken jeg har tilgjengelig er cooperativen.
Hvordan skal den stekes og evt krydres? Andre knep?
Steik den 3 min på 80% varme(begge sider) så la den hvile 5 min
Mente 2 min
Entrecote har mest smak. Ytre-og indrefilet er mørt. Jeg går alltid for entrecôte.
Hvor lenge den stekes avhenger av strl på stykke og ønsket kjernetemperatur.
Men du kan begynne med å fyre plata på medium sterk varme. Panna skal være så varm at det ryker. Salt biffen og hell på/i olje. Brun på hver side, skru ned temp - tilsett smør, fedd av hvitløk og timian. Bruk en skje for å øse smør over biffen mens den stekes.
Hviletid er også viktig som nevnt.
Og pepre den til slutt. Pepper svir seg i for høy varme, så derfor venter du.
Ta biffen ut av kjøleskapet minst en time før den skal stekes 😊
Herlig. Takk assa. To be continued.
Men nå er det motstridende info her. Pepre før eller etter steking?
Kunne du kommet og stekt biffen for meg? Passer det ved 18-tiden?
Prøv å se hva du liker best. Sjelden noe fasit i matlaging. Kun preferanser. :)
Dette med å romtempere biffen har jeg lest og hørt av kokker flest i alle år. Men nylig har jeg fått litt tvil om det er noe hensikt.
https://hobbykokken.no/2017/10/15/temperering-av-kjott/
Hva jeg liker best? Jeg liker middagen best uten biff.
Pepper før eller etter.
Kommer det mange på middag hadde jeg gått for en hel indre/ytre filet alla Stairways. Så kan du slenge inn litt brokkoli og andre grønnsaker i langpannen i ovnen.
Og for å finne ut hvordan rå/medium-og godt stekt skal være, skal du få noen tommelregler:
Medium-rå - legg tommel under pekefinger
Medium - legg tommel ved siden av pekefinger (bøyd)
Godt stekt - legg tommel oppå pekefinger
Det er ikke enkelt å få et bra stykke, men hvis man først får det og varmer det riktig. Dog best å grille synes jeg.
Ellers hadde jeg gått for helt stykke av ytrefilet. Brunet og puttet det i ovnen på 180°c til ønsket kjernetemperatur.
Hva blir tilbehør?
Jeg liker å lage en god rødvinsaus til, og servere med fløyelsmyk stappe, soppstuing og spinat til.
Enig med deg der Mæk. Hadde gått for sopp, brocolli og en pastinakk puré😋
Ble sulten jeg nå. Kan jeg komme?
Skal bare steke til tre, så det blir ikke helstekt. Fløtegratinerte poteter og noe grønnsaker. Skal prøve å lage bearnaisesaus. Har aldri gjort det før, men det burde vel gå bra.
Du kan komme hvis du steker biffen.
Kokken får vel litt rødvin også...
Er på påskeferie på fjellet. Dette fikser du👌
Vi burde lagd sånn firestjerners middag eller no. Møttes 4-6 personer hos en eller annen og lagd mat sammen.
Eller møttes ute og spist middag sammen, ei passe stor gruppe satt sammen rett aldersmessig. Var det ikke et slikt konsept en gang?
Bernaisesaus er ikke det enkleste å prøve på for første gang. Just sayin'
Fløtegratinerte poteter og bernaise er veldig godt, men kan kanskje blir 2 litt mektige komponenter å ha på samme tallerken?
En pastinakkpure er sjelden feil :)
Eller selleripure, evt skorsonnerotpure :)
Da havner jeg desverre utenfor rent aldersmessig. Synd, jeg elsker å lage mat :)
Bli*
Jeg er flink til matlaging generelt, så Tipper det går bra med sausen. Men sellerirotpuré er nydelig. Hasselbackpoteter vurderes også
Noterer
Må du lese en gang til hva jeg mente, Stair :)
Hvis du er flink på sauser er det nok ingen problem, Guri. Jeg vet bare av erfaringer at den skiller seg lett pga temperaturen. :)
Hvis du trenger forret så kan ceviche eller kamskjell med asparges være innafor? Artiskokk er å anbefale også !
Tenkte på liksuppe da
Må prøve å sprite den opp litt da, så det ikke blir så dau smak. Hø hø.
Mange gode tips her ser jeg. Men det viktigste mangler såvidt jeg kan se.
Det viktigste spesielt når du skal servere gjester biff, er biffen.
Hvis du bare kjøper første du finner i hyllen, kan du være heldig, men du kan og være veldig uheldig.
Biff fra kjøttfe er sikrere.
På Rema selger de biff fra Pampas slettene i SørAmerika. Sikker vinner til en grei pris.
Fins og noen norske produsenter som kun selger kjøttfe.
Det ble biff. 😁👍
Gjestene lever fortsatt. Tror jeg...
Blow job tips neste? 😅
Hva lurer du på, Coma?
Vel....siden du spurte om råd ang. biff, så var det naturlig å tenke på "desserten" også, om du hadde stålkontroll på den 😜
Jeg er jo ikke født i går lizm. Dessuten tror jeg kanskje faren min hadde fått anginaanfall om jeg disket opp med en slik dessert. Var ikke motivert for hlr i dag
Nei, det hadde vel satt selv påskeevangeliet i skyggen vil jeg tro 😂
Jepp😁