Alle innlegg Sukkerforum

Smarte strømmålere

Vis siste innlegg
(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 11:36 Privat melding

Hva synes folk om tvangs-installasjon av de nye smarte strømmålerene? Jeg kjenner at jeg er en smule skeptisk til hele greia.

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 11:56 Privat melding

Mulig jeg blir farget av alt jeg leser på nett, men det er mye skepsis til måten det blir rushet i Norge. Mange studier som viser at det er mer stråling enn antatt. Folk mener at det ikke er nok forsket på og ikke burde installeres enda. Og endel reagerer på at nettselskapene har mulighet til å «overvåke» deg. Når du bruker strøm og i hvilket rom osv. Vet at dette er litt paranoid, men kjenner jeg ikke liker det helt. Hadde vært interresant å høre hva forumet tenker om saken.

Skjult ID med pseudonym Vann fr. 6 april 2018 12:01

Tror virkelig ikke at det er så mange som gidder å detalj overvåke dette i min boenhet. Hvordan er denne strålingen i forhold til alle våre andre elektroniske produkter i hjemmet?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 6 april 2018 12:05

Det er veldig mange andre ting jeg er mer skeptisk til

(mann 39 år fra Rogaland) fr. 6 april 2018 12:06 Privat melding

Som elektriker må jeg le.

Er du redd for stråling så logg av wifi, ta smart telefonen ut av lommen og flytt til fjells 👍🏻😊

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 12:22 Privat melding

Trenger jo ikke å le da 😉 Er det ikke ok å lufte litt om et landsomfattende tema, i stedet for all tulletråder her på forumet. Bare nygjerrig på om folk har gjort seg noen tanker.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 6 april 2018 12:26

En kan få disp med legeerklæring, men da må en pålage seg å betale MYE dyrere strøm enn andre.

Fjernkontroller, alt med motor i, laser, lyspærer, bluetooth, fm/am radio, røntgen, sollys, kosmisk bakgrunnsstråling, ALT elektrisk, mobiltelefonen, GPS, wifi, microbølgeovner, ultraviolett stråling, ledlys, radarer you name it. Alt er nøyaktig samme fenomen, bare forskjellige frekvenser og amplituder. Jeg tror ikke en strømmåleren fra eller til tar knekken på deg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 12:28

Når det gjelder personvern så er jeg selvfølgelig opptatt av å ikke føle meg overvåket. Alt annet vil være det samme som å si at jeg trenger ikke ytringsfrihet fordi jeg ikke har noe å si.
Dog så er vår kjære good for nothing datatilsynet som har kommet ut med overdrevne bekymringsmeldinger om denne måleren. Og det er det eneste datatilsynet er gode på. Å bekymre seg og null nada mer. Men noen må ha den jobben. Men på den positive siden så er det mulig i fremtiden å tjene penger på at din informasjon blir brukt av større selskaper. Så om det er faktisk tilfelle så er det bare å trekke av fra regningen;P.

Skal du nekte installasjon må du vise til overfølsomhet o.l for el. I form av melding fra fastlege eller psykolog.
Noen reagerer feks på å bo nærme trafoer.

Jeg bekymrer meg ikke enda, men aldri si aldri. Også liker jeg ikke "tvang"

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 6 april 2018 12:31

Til sammenligning stråler solen så mye at den varmer opp hele planeten. Det er mer rasjonelt å bekymre seg om å smøre seg med solkrem i vårsola enn strømmåleren. 😁

Skjult ID med pseudonym subjekt fr. 6 april 2018 12:34

Stråling fra diverse diskusjonstråder på sukkerforumet dreper jo daglig millioner av hjerneceller🤕

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 12:46

Og insinuerer du at ananas på pizza ikke er landsomfattende? (om ikke verden)
Makan!

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 13:12 Privat melding

Neida neida Mæk. Ananas på pizza burde faktisk gjøres ulovlig på landsbasis 🤣

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 13:13 Privat melding

Dette med stråling fra hjemmeapparater som telefoner, mikrobølgeovner osv. og allergi / kreft / andre sykdommer har vært en "pet peeve" for meg lenge. Nå er det blitt forsket en del på, og det er rimelig ukontroversielt at de som opplever disse problemene kun har psykosomatiske lidelser da det ikke finnes et snev av bevis for at slikt er skadelig i de mengder det er snakk om.

Misforståelsene grunner som oftest i manglende forståelse for fenomenet stråling, og at folk blir lurt av pengekåte og alternative "helseeksperter". Hvis man for eksempel innfører mobil / wifi-forbud hjemme har dette overhodet ingen effekt, da signalene omtrent er globale trenger og igjennom det meste. Antageligvis vil det være langt mer skadelig å gå rundt i blydrakt.

Stråling skader ved å ødelegge DNA i cellene våre (og slik skape mutasjoner / kreft), eller ved å drepe cellene direkte. Man må vesentlig høyere opp i energinivå (f.eks. alfa, beta, gammastråling osv.) for at dette skal skje. Når energinivået er så høyt kalles det ioniserende stråling, fordi den ioniserer atomene eller slår elektroner helt ut. Ved lavere energinivåer gjør strålingen deg i verste fall varm, fordi den ikke er "sterk" nok til å bryte bindingene til atomer og molekyler. Og med mindre man kryper inni mikrobølgeovnen er ikke dette farlig.

Fant en ganske grei oppsummering av helseforskningen her: https://www.theguardian.com/science/blog/2016/feb/17/electromagnetic-radiation-doesnt-make-you-ill-or-give-you-cancer-heres-why

Bekymringen om personvern og måter man kan bruke denne dataen på (sammen med all annen data som sankes) er derimot høyst reell.

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 13:16 Privat melding

@Alex
Ser helt klart hva du mener ang stråling osv. Det er nok dette med personvern og følelsen at det er tvang som plager meg mest.

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 6 april 2018 13:19

Er veldig skeptisk til overvåkningsaspektet ifm den nye AMS måleren.
Er det greit og bli overvåket hele døgnet? At strømselskapet kan slå av strømmen når det må passe dem, at strømselskapet vet når du står opp og legger deg? Og ikke minst at anlegget kan hackes.
I norges land er det mange som er opptatt av stråling og helserisiko forbundet med de nye målerene.
Med alt av utstyr jeg allerede har i hus som avgir stråling, så har jeg ingen hast med og installere mer.
Kan i hvertfall vente til 2019, når det skal komme sanksjoner for og nekte.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 13:35 Privat melding

Skjønner helt klart dette med tvang. Selv er jeg blitt helt nummen siden vi tvinges til så mangt. Og med personvern vet jeg ikke engang hvor en skal starte - bare tenk på alle avtalevilkår man godtar hver uke, som omhandler måling, sporing og mye annet. Forskjellen i dette tilfellet er at strømmåleren er fysisk. Hadde man måttet godta at det kom noen og fysisk installerte sporingsutsyr på mobilen og på pc'en i den grad det faktisk brukes tror jeg mange ville fått en ganske brutal oppvåkning.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 13:54

Konkret hva kan måleren dra ut av husholdningen? Hver enkel kurs skal fortelle hvor mange gjester du har til middag? Vises det til noen konkrete eksempler annet enn skremselspropaganda?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 14:10 Privat melding

Alene virker det nok ganske uskyldig, men sammen med annen data kan man finne ut mye om hva du gjør i ditt eget hjem. Det er faktisk bare fantasien som setter grenser. Vil du for eksempel at arbeidsgiver skal vite når du legger deg? Hvor lenge du var i dusjen den dagen du var sen til jobb? At du sitter et kvarter lenger på toalettet i arbeidstiden hver onsdag siden en eller annen nettavis har spesialutgave e.l.? At du og han som sitter ved siden av deg på kontoret er X% mindre effektive hver gang en ny episode av GoT skal komme ut?

Høres kanskje dumt ut, men problemet er at før eller siden vil det være mulig å ha "totaloversikt" over hva du gjør til et hvert tidspunkt, og denne oversikten er dømt til å misbrukes. De som har tilgang til big data er bare mennesker de og.

Det er etter min mening viktig å holde på visse prinsipper her, for å unngå total dystopi. Vi gir alle etter litt etter litt, slipper ansiktsløse firmaer inn i hjemmene og livene våre på en måte vi aldri har gjort før - og det er sannsynligvis umulig for enkeltindivider å forestille seg hva totalen er.

Klisjé, men summen utgjør mer enn bestanddelene.

Skjult ID med pseudonym subjekt fr. 6 april 2018 14:13

Alex sa det. Helt på linje med hans refleksjon ang overvåkning. Den er i ferd med å bli total. Det vil si total i ordets absolutte betydning. Det bør bekymre oss.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 14:34

Nå er jeg som nevnt tidligere i tråden, fult ut opptatt av personvern, og fult klar over at total overvåkning i samfunnet er uunngåelig. Men nå etterlyste jeg hva konkret måleren kan hente ut av informasjon. Jeg er uopplyst på det området.

Uansett... Vi som forbukere ønsker oss en sømløs hverdag i en digital tidsalder. Vi skal ha i pose og sekk, og for at selskaper skal tilby utvalg og skreddersydde løsninger for hver enkelt må det samles inn data og analyseres. Og som alle vet, kan man ikke få både i pose og sekk. Det koster å få.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 14:34

Fullt*
Hvor er mary når jeg trenger HENNE?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 14:40 Privat melding

Gammel myte @Ruskesara :)

Kun hvis døren / seglet er ødelagt vil RF-stråling kunne lekke ut, og moderne (dvs. ikke flere tiår gamle) ovner slutter å virke når dette skjer. Selv da er det ekstremt lite sannsynlig at det vil stoppe en pacemaker, fordi disse er laget for å tåle en støyt og er godt isolert. MRI og annet utstyr med kraftige magneter kan potensielt påvirke de, men det skal mye til. Også har det ingenting med stråling å gjøre.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 6 april 2018 14:41

Helt på linje med dine syn på personvern @alex, men jeg klarer ikke helt å se hvordan så konkret informasjon kan hentes ut. Med litt godvilje kan en vel kanskje få et slags bilde på type belastning i anlegget ved hjelp av faseforsyvninger, men ingen kan med sikkerhet si at «nå ser du på tv» eller «nå bruker du varmtvann» osv.

Litt metadata kan en vel hente ut over tid, som når det er aktivitet i anlegget osv. Men det blir for småtterier å regne i forhold til alt det andre vi utsettes for, spesielt foran mobilen og datamaskinen.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 14:46

Hold deg til saken, Høna!
Bra du ikke svarte motsatt, Liz.
Da måtte jeg tvinge meg til å elske ananas pizza.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 14:47 Privat melding

@bobb & Mækstuff: Helt enig i at alene så er det nok ikke lett å få mye ut av det, men så er det som nevnt summen som er problemet. Og hvem vet hvilke revisjoner / forbedringer av målerne som vil rulles ut over de neste årene. For meg handler det om å holde igjen der vi kan.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 15:00 Privat melding

Kan jo også spekulere i at sammen med bl.a. vannmåler, kvittering fra komplett som sier hvilken strømforsyning du har i PC'en koblet med info fra internettleverandør om hva du bruker PC'en til, hvilken TV-modell du har osv. er det ikke helt utenkelig at man kan finne ut både det ene og det andre. Det er jo en kjent sak at metadata er god forretning, og at dette selges for gode penger mellom forskjellige firmaer og aktører.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 15:09

Vi skal etterhvert få betalt for den informasjonen som blir brukt. Bare vent å se.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 15:15 Privat melding

Det er lov å håpe, men vet ikke om en snickers i mnd. er god betaling for "sjela". Tror uansett ikke vi skal si opp jobben riktig enda ;)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 15:18

Ikke vær frekk!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 15:40

Jeg elsker når noen bruker "nå" foran da med spørsmålstegn. Kan få alt til å høres ut som et evinnelig mas. Eksen var flink til det.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 15:43 Privat melding

Ugh er det galt å skrive nå da og nå da?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 15:47

Nei, du kan skrive det så mange ganger du vil ;)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff fr. 6 april 2018 16:07

Jeg fikk lyst på en kald halvliter nå, Høna. Hva med deg?

(mann 33 år fra Oslo) fr. 6 april 2018 16:14 Privat melding

(mann 39 år fra Rogaland) fr. 6 april 2018 17:13 Privat melding

Hele kluet med "smart strømmåler" er rushtids pris på strøm som vil komme grunnet strømnettet er "sprengt"

Gamle målere teller bare strøm, de nye loggfører hvor mye strøm til en gitt tid, og dette oppmot strøm pris som svinger hver time vil gi rushtids priser.

Har man "smart hus" kan man hente data fra måleren å få huset til å justere ned varme / energibruk om det skulle bli for høyt. Bygger slike systemer så her er mulighetene store for god besparelse.

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 17:24

Hvis de nye "smarte" strømmålerne kan logge din aktivitet, og danne seg en profil basert på din strømforbruk, så bør dette være forbudt, men mindre kunden selv sier ok.

Om strømselskapene overvåker eller ikke er underordnet, men at dem kan gjøre det har alt å si. Det krenkelse av privatlivets fred, og kan sammenlignes med å putte inn et kamera eller mikrofon inn i stuen din hvor dem kan følge med på hva du gjør.

Kan dem logge strømforbruket ditt og vise det i sanntid (mer eller mindre, som de nok gjør) så vet dem: Når du er borte, når du er hjemme, nå lager du mat, nå har du startet oppvasken, vasker klær, ser på tv, sover etc.

Forskjellige enheter har forskjellig strømforbruk og kombinert med boligareal og hvor mye enheter trekker strøm ved oppstart, over tid osv, kan dem finne ut det meste ved å bruke strømprofiler, som inneholder strøm signaturen til forskjellige varemerker. Så dem kan også finne ut hva slags tv, kjøkkenmaskin, vaskemaskin etc. du har, ned på produsent og modell nivå.

Dette vil bli misbrukt.

Jeg tror datatilsynet har utvist inkompetanse, eller rett og slett gitt blaffen i privatlivets fred til fordel for strømselskapene (hvor motivet kan diskuteres).

Hvis de strømmålerne som blir installert kan logge og følge med på forbruket ditt, så bør kunden eie dataene, og ha retten til å se alle dataene når som helst, lett tilgjengelig og kunne slette disse selv, når som helst. Vet ikke hvordan lovverket er med hensyn på det i dag.

(mann 39 år fra Rogaland) fr. 6 april 2018 17:47 Privat melding

@CPU

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at i 4 draget plugger de fleste inn el-bilen etter endt arbeidsdag, tar en dysj og setter på middagen.

At man kan finne ut så mye i detalj som du beskriver er umulig, og fullstendig fjasete konspirasjonsteori.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 17:55

Vet ikke hva jeg synes egentlig... Men fikk bakoversveis over strømregning i vinter...
Flytta inn i flunka ny leilighet 1desember. Bor aleine og bruker egentlig minimalt m strøm...
Regninga var større pr mnd nå enn da jeg bodde oi et dårlig isolert 200 år gammelt hus som var dobbelt så stort!
Hvordan kan det være mulig? 🤔

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) fr. 6 april 2018 17:59 Privat melding

Det skal være et eget uttak for å hente ut egne data. HAN kobling feks. Lovpålagt fra NVE. Protokollen for komunikasjon er dog ikke klar før utgangen av året. Og måleren sender ikke hvert minutt til E-verket. Jeg er mer bekymret over hva Sukker bruker sine data til, eller deler. De sender data både til Google og Facebook, som "alle" apper gjør rimelig detaljert.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 6 april 2018 18:02

Tvang er ikke min greie
Med mindre det er kjærlighet (fra hjertet i hjertet) :)

Anyways on topic:
Kjenner elektriker så kan alltids spørre han om råd. Svømmer med han hver uke for å opprettholde kontakten. Er man single så holder man seg med venner :)

Ny her på forumet? :)

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 18:26

Konspirasjonsteori... Nei du, det er nok vitenskap det.

Det er ikke greit om dem vet hvilke produkter du kjøper og når du bruker dem, eller lader dem.

Det er ikke greit at dem vet når du er hjemme og gjør ting, og det viser dine rutiner, som du kanskje ikke ønsker å publisere, dem har ingen krav på dine rutiner. Heller ikke ok at dem vet at du er borte, kanskje på sommerferie, eller juleferie.

Tror ikke mange er inneforstått med hva dette åpner opp for.

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 18:33

CPU
Enig m deg!
Men kan du forklare hvorfor regninga blir større også? Fatter det ikke....

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 18:36

Bør jeg kjøpe 109 m med aluminiumsfolie og tapetsere inn hele sikrings skapet 😂😱

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 18:46

Det må du gjerne gjøre hvis du har lyst :)

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 18:54

Oki CPU
Aluminiumsfolie og gaffatape it is 👍😳🤣

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 19:23

:D

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 19:33

Hvis du har et strømregning som du mener er altfor høy, så må du jo bare se på forbruket ditt og og avtalen du har. Nettleien har også økt den siste tiden, hvis jeg ikke tar helt feil. Kan være dårlig avtale, glemt å gjøre avtale når du flyttet og betaler høy pris som følge av det. Avtale med useriøs aktør. Kan også være at dem har fakturert deg feil, eller stipulert deg for høyt.

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 19:54

Det blir jo som med Echo høytalerne til Amazon. Veldig kule høytalere som du kan gjøre mye morsomt med og ha nytte av. Men når du vet at dem tar opp (logger) alt du sier og gjør i din bolig så er det ikke så artig å ha disse høytalerne likevel.

Hvorfor skal dem overvåre akkurat DEG. Det handler ikke om deg, men det handler om penger. Og det er ingenting som sier at det skal stoppe der, men nå handler det om penger.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 20:08

Smarte strømmålere er ditt siste problem i en slik sammenheng CPU!

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 20:11

Vel, driver vel egentlig i hvor mye smart vi omgir oss med! Så lenge jeg ikke må betale for morro jeg ikke aner hva er eller har nytte av!

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 20:11

Driter i.. Skulle d være 👍

Skjult ID med pseudonym Haugtussa fr. 6 april 2018 20:17

Følte egentlig for å poste en teit saue Gif nå, men fant ingen som var "publikum" verdig her....

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 20:23

Mer interessant er hva vi mener om ACER 3, EUs 3.energipakke! Politikerne ser ikke ut til å bli enige. Vi sa ja til en og to, handler om å gjøre strømmarkedet til et mer fritt marked enn hva det er i dag (og i dag er det, sammen med valutamarkedet ett av to mer eller mindre frie markeder).

Skjult ID med pseudonym CPU fr. 6 april 2018 20:28

Jeg mener dette med smarte strømmålere ikke bør tvinges på andre, jeg syns det er spesielt at det tillates i Norge å påtvinge folk dette, det burde være valgtfritt. Eller, så må dataene eies og bestemmes av kunden selv.

Jeg tror nok at disse strømmålerne blir brukt til hva strømselskapene sier dem skal brukes til. Problemet er hvilke muligheter det åpner opp for, uten at det er noen kontroll med det. Så en ting er hva som sies nå, og argumenteres for mens man driver å installerer rundt omkring. En annen ting er om noen år, når dette er ferdig installert i alle hjem.

Er det noe jeg vet så er det at selskaper vil alltid prøve å dra nytte av teknologisk potensial hvis det kan gi dem en fordel, strategisk eller økonomisk. Så dem vil nok begynne å tenke ut hvordan vi best kan utnytte disse målerne, og brukes på flere måter.

Men nok for min del. Har brukt nok tid på dette nå :)

(kvinne 56 år fra Telemark) fr. 6 april 2018 20:30 Privat melding

Delfi
Der kommer "vi" til å angre i ettertid!
Et helt uforståelig vedtak sett fra mitt ståsted!

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 20:33

Er det fattet ett vedtak? Jeg vet ikke? Det er riktignok flertall.
Men jeg håper st henger seg på, og sier ja til ACER 3! Hvorfor tenker du dette er gærent Vitae?

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 20:35

*...riktignok et st flertall i dag...*

(kvinne 56 år fra Telemark) fr. 6 april 2018 20:38 Privat melding

Fordi vi ikke vet nok av konsekvensen...
Hvor mye kommer EU til å dominere priser, forskning etc?
Vet vi det?

(kvinne 56 år fra Telemark) fr. 6 april 2018 20:38 Privat melding

Forsyning av strøm "

Skjult ID med pseudonym Leiplei fr. 6 april 2018 20:48

Jeg ser ikke problemet. Folk lager styr av alt mulig.

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 20:52

Gjør vi ikke? Og hvilken rolle spiller det ift ACER 3? Vi er fortsatt herre over egen infrastruktur! ACER kan ikke pålegge Norge å bygge nye strømkabler til utlandet. Det er det konsesjonsmyndigheten i Norge som gjør. Deltakelsen i ACER påvirker ikke strømprisene i Norge. Vi har lenge vært en del av et europeisk kraftmarked. Og ACER får ikke på noen måte vedtaksmyndighet overfor Norge eller norske markedsaktører, slik det alltid har vært gjennom EFTA og EØS. Sorry mac, dette er ikke annet enn en forlengelse av markedsbetingelser vi alltid har vært en del av! Og jeg kan LOVE deg at EU aldri vil komme i nærheten av vår infrastruktur!

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 6 april 2018 21:02

SmileyLiz? Teksten min var ment for deg siden du er trådstarter. Sorry hvis jeg skrev noe gal?

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 21:07 Privat melding

@Man Anonim
Sa noe galt? Neida...så ikke meldingen.
Spør gjerne elektrikervennen din. Artig å høre hva folk tenker. Kjenner en elektriker som ikke vil ha denne måleren i sitt hus.
Nei...jeg er ikke ny på forum, bare litt sporadisk ;)

(kvinne 56 år fra Telemark) fr. 6 april 2018 21:17 Privat melding

As you say @Delfi
Orker ikke sløse energien min her eller på deg.
Les deg litt opp på "heftelsene" i avtalen er mitt tips 👍
Da tar jeg helg og ønsker deg en god en 👍😇

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 21:17

Hvorfor vil ikke elektrikervennen din ha denne i sitt hus? (Og bare om du ikke var klar over det, elektrikere driver med strøm, ikke IT)

Skjult ID med pseudonym Delfi fr. 6 april 2018 21:20

Næh, orker du ikke fortelle meg om «heftelsen» Vitae, surprise surprise! Du får ha en fin helg!

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 6 april 2018 22:00

@SmileyLiz
Ja mente galt 🙂 autokorrekt vet du
Jeg spør han i morgen jeg! :)
Forstyrrer han ikke på kvelden. Viktig med søvn 🙂

(kvinne 38 år fra Østfold) fr. 6 april 2018 22:03 Privat melding

Ikke stress med det @Man. Er ikke noe viktig. Var bare nygjerring på hva forumet mente om saken. Fått masse meninger her allerede 😉

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) fr. 6 april 2018 22:11 Privat melding

Hvis noen absoulutt ikke vil ha en slik måler, så lag ditt eget E-verk: https://www.tesla.com/solarroof , https://www.otovo.no/ o.l. (obs: stråling uansett hva du gjør). Ser man frem i tid så er denne "overvåkningen" en bagatell. Og hvis en "målermotstander" her har en smarttelefon, smart-tv eller internett, så er det bare å spise popcorn resten av kvelden.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 6 april 2018 22:24

@SmileyLiz
Huh?
Jeg stresser? 🤣
Kyss meg i baken hvis du vil 😘

(mann 49 år fra Rogaland) lø. 7 april 2018 10:51 Privat melding

Kan ikke si jeg er all verdens bekymret for hva noen kan finne ut av meg ved å lese strømmåleren nei.
Er mer indignert og bekymret over det som skjer av informasjonsinnsamling på nettet og hva det blir brukt til.

Før jeg ble skilt fikk jeg drøssevis av personlig reklame for kajakker, drivhus hageredskaper og romantiske feriedestinasjoner.

Etter at jeg ble skilt, kunne jeg knapt åpne en seriøs nettavis uten å få reklame for datingsider. Dyre sådann. Og i all hovedsak ren svindel.
Jeg gikk fem på og opprettet profiler, betalte dyre dommer med håp om å treffe vellystige kvinner.
Jodda.

(mann 49 år fra Rogaland) lø. 7 april 2018 11:10 Privat melding

Og så ble jeg fanget i sukker nettet.
Please release me. 😔

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 8 april 2018 03:07 Privat melding

Man må jo spørre seg om hva som blir billigst.... det selges ut fra Norge en masse strømkraft... og som en nasjon som fint klarer å forsyne seg selv med kraft ,så må jeg si at det er merkelig at man må kjøpe tilbake kraft når det er dårlige nedbørstider.... vel... tilbake til "nye kraftmålere" hva er vitsen ?? Hva skjer når "alle" skal bruke kraft på den billigste tiden av døgnet? Sier seg selv at prisen går opp.... De prøver å lure alle trill rundt.....
Lurer på hvor mye jeg ville betalt iløpet av 1 år om jeg hadde kun vedfyring og tildels bruk av Diesel aggregat 🤔

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 8 april 2018 07:04 Privat melding

Noe sier meg at den største grunnen til at enkelte begynnte å være i mot de nye strøm målerne er at dem i dag jukser med den gamle måleren de har og på den måten sparer penger... Nå blir det ikke mulig å jukse og de må faktisk betale.

Når det gjelder personvern er det virkelig så skummelt at strøm selskapet kan vite når du har på vaskemaskinen? Facebook, google også videre er langt skumlere personvernmessig enn de nye strøm målerne.

Jeg gleder meg til de nye strømålerne jeg, da kan jeg koble på en datamaskin til HAN porten og få full oversikt.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 8 april 2018 11:45 Privat melding

Vet ikke helt hva jeg mener om dette. Må bare ta på meg aluminiumsfoliehatten min og tenke litt over saken. Skal forresten ut i protestmarsj mot vaksinering og chem-trails i dag. Litt travelt her.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 8 april 2018 11:49 Privat melding

Brodder? Her finnes ikke snø. Ryddet ut motorsykkelen fra boden i går og greier.