Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan får man seg jobb?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 16:01

Har hatt jobb hele livet, så dette er jo uvant. Hvordan får man seg jobb egentlig? Ville melde meg på et passende NAV kurs, men det er fullbooket. Trenger å pusse på ferdigheter for å nå opp i konkurransen med de unge lovende.....Jeg er jo i begynnelsen av 50 årene og ikke så attraktiv på jobbmarkedet. Jobb innen kontor, administrasjon og regnskap hadde passet. Tror ikke det blir så lett.

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 10 april 2018 16:07

På det området du nevner har du jo vikarbyråene. Det kan være en innfallsport til fast ansettelse!

Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 16:10

Hadde følt at jeg kunne prestert så mye bedre om jeg hadde gått et kurs, mest for å være oppdatert på det som forventes rundt omkring på de norske arbeidsplassene nå til dags. Mine kunnskaper fra handel og kontor på 80-tallet er liksom litt avleggs. Vikarbyråene forventer at du går rett ut og kan det som forventes. Eller har de noen form for opplæring der kanskje?

Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 16:18

Jeg har jobbet i en internasjonal organisasjon som regnskapsmedarbeider/administrasjonsmedarbeider. Men der har de et helt eget system og forholder seg ikke til norske regelverk, revisor og lignende. Så hvis jeg skal ha tilsvarende jobb i norsk bedrift må jeg nok læres opp. Men jeg har jo erfaring med Excel, Word og Outlook så klart. Og kan sette opp brev og har også de siste månedene drevet med anbudsrunder med norske bedrifter, men med utenlandske betingelser og krav.

Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 16:30

Hmm ja. Føler meg ikke som en ekspert etter bare noen måneder med det. Jeg fikk god veiledning mens jeg holdt på, og lærte en god del. Vet ikke hva som egentlig kreves for en slik type stilling. "Anskaffelser", hva slags stillingstittel vil det være?

(mann 51 år fra Østfold) ti. 10 april 2018 17:13 Privat melding

Om du har høyskole eller universitetsgrad, uansett retning, så får du jobb i det offentlige på et eller annet kontor. Bare å søke.

Skjult ID med pseudonym RettVest ti. 10 april 2018 17:14

Hold deg unna NAV.
Bruk litt tid på å lese deg opp på krav og regler som man må kunne for å drive med regnskap.

Ring gjerne et selskap og hør hva som kreves i den type jobb.
Frisk opp CV.
Kontakt deretter et bemanningsbyrå eller et headhunter selskap.

Men uansett så er det best om du selv er aktiv i søken etter jobb.
Ikke alt blir lyst ut.
Sjekk nettsider osv.

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Vann ti. 10 april 2018 17:45

Bemannings byråene ville jeg brukt som en siste løsning. Godt voksen og har lyst til å jobbe/stå på havner ofte litt bak i køen hos byråene er min erfaring. Jeg ville i din situasjon oppdatert CV som nevnt tidligere og brukt internett til å søke opp hver enkelt bedrift i ditt nærmiljø. Proff viser de aller fleste og du har da en oversikt over potensielle arbeidsplasser. Ville søkt opp de firmaene du fant som du kunne tenke deg å jobbe for, se om de søker etter personell på sin hjemmeside. Eller du kan lage åpne søknader og sende til den som mest sannsynlig sitter med personalansvar på mail. Til mindre firmaer så ville jeg ha levert søknad personlig i håp om å treffe blink. Noen ganger handler det bare om å timing og å være heldig.
Lykke til 😊

Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 17:46

Problemet er at jeg ikke har noen formell utdannelse utover handel og kontor. Nå til dags må man ha en formell utdannelse for å konkurrere. Noen ganger kan relevant erfaring kompensere for mangelfull utdannelse, men det hører til sjeldenhetene. Takker for mange gode råd her :-) @RettVest hvorfor skal jeg holde meg unna NAV. Det kurset jeg ønsker vil gjøre meg i stand til å gå rett ut i jobb. Det er et 36 ukers kurs med 3 ukers sommerferie og juleferie. Jeg synes det hadde vært veldig fint å få med seg. Det ville gitt meg mer selvtillit også.

Skjult ID med pseudonym maryandthe ti. 10 april 2018 19:32

Orker ikke nav sjæl...forsåvidt på jobbjakt, men nyter frihet og vår.... og har vel heller ingen krav å melde.... enn så lenge går det bra!😎

Skjult ID med pseudonym RettVest ti. 10 april 2018 19:35

Med den enkle grunn som har fremkomt i den senere tid. Nav betaler selskaper for å ansette deg. Det er ingen garanti at du får jobb men det er en garanti for at selskaper utnytter muligheten til å få "gratis" arbeidskraft i en gitt periode for så å få en ny etter deg.
Men klart det er hyggelig med gratis kurs.

Ja jeg er ikke fan av bemanningsbyrå heller men det kan være bedre enn nav.

I min tid i arbeidslivet så har jeg vel vist mine papirer fra skolen 1-2 ganger.
Men det jeg har er personlige referanser fra tidligere arbeidsplasser.
Sist jeg jobbet med noe jeg har 5 års utdanning innen var i 1995.

Ha tro på deg selv

Skjult ID med pseudonym RettVest ti. 10 april 2018 21:41

Klart vi trenger Nav.
Men når det gjelder hjelp til å komme tilbake til arbeidslivet så er det ikke så mye å skryte av.
Man kan ta det aller enkleste på nav. Plikten til å møte på et obligatorisk møte som skal enkelt fortelle deg om hva du må gjøre. Dette må du møte på og signere et papir at du har deltatt på møte for å få fortsatt dagpenger.
Det er ingen forskjell om du møter for første gang eller gang nr 5.
Men at de fra Nav som har møtet er så sløve at de tar imot signatur før møte så går ut og etter en stund kommer tilbake for å gjennomføre det obligatoriske kurset. I mellomtiden har et dusin av deltakere forsvunnet og gidder ikke å delta i noe som ikke gir noe mening.
Gang på gang skjer det på de kursene.
Ikke imponert.

Når det gjelder unge som har droppet ut av skole eller utrulig nok fått en eller annen sykmelding som i teorien gir de en direkte inngang til uføretrygd imponerer heller ikke.
Mye man kan si om Nav både negative og positive ting.

Men det aller beste om man klarer det er faktisk å jobbe aktivt selv for å skaffe seg en jobb.
Beklager om jeg fornærmer noen i systemet. Men systemet er rett og slett for svært til at man klarer å følge opp hver enkelt som de fortjener

Studer gjerne selskapet du kontakter og gjør søknaden personlig.
Møt forberedt og vær engasjert i et intervju

Skjult ID med pseudonym RettVest ti. 10 april 2018 22:18

Har sett nav fra flere sider og folk som har vært og er i systemet.
Jeg hater at folk blir utnyttet så misbruket fra arbeidslivet for å få billig arbeidskraft for en kort stund er jeg imot.
Men systemet er utrolig lett å misbrukes.
All honnør til at de jobber aktivt med å slå ned på misbruk, prøve og få folk i arbeid osv.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 10 april 2018 22:33

@pådate, jeg leser at du ikke føler deg som ekspert etter noen måneder med jobbing med anbud.

Jeg tenker at du kan være trygg og stolt med slik kompetanse, det er en god start og kan gi være noe å bygge på videre.

Ofte er det slik at vi mangler litt tro på oss selv og føler ikke at vi strekker til, vi ønsker å bli tryggere på det vi gjør for å kunne kalle oss "eksperter".

Jeg kan fortelle en hemmelighet. Mange av de du ser på som "eksperter" har egentlig ikke mer kunnskap enn deg, de har bare større selvtillit.

Jeg burde vite det, jeg er jo en av dem.

Så, se med åpent sinn på de muligheter du har. Tenk på hva du kan og husk at det aller viktigste er ikke den kunnskapen du allerede har. Den kunnskapen du skal hente ved å lære nye ting er mye større. Uansett hvilken jobb du satser på, så er det masse du må lære, så hopp i det og grip muligheten når den dukker opp.

Det er dritskummelt. Men det er jo gøy også.

Lykke til

Skjult ID med pseudonym på date ti. 10 april 2018 22:47

Tusen takk @ Det var fin oppmuntring å få :-) Ja, dritskummelt er det. Men det synes jeg faktisk det var da jeg begynte med anbudsrunder for fem måneder siden også. Men jeg tenkte at den som intet våger intet vinner, og så gikk det ganske bra:-)

Skjult ID med pseudonym RettVest ti. 10 april 2018 22:58

Jobber med anbud, tilbud, prosjekter, ordrer osv hver dag.
Den som viser interesse for å lære noe nytt vinner tillit.

(mann 39 år fra Vestfold) to. 12 april 2018 23:35 Privat melding

Greit å få input av et kurs,men et sånt kurs varer gjerne 8-12 uker hvorav siste 4 uker er praksisplass....
de første ukene er greie,men med samme temaer uke på uke i 12 uker blir litt vel meget.
Dessuten så foretrekker bedrifter personlige cv'r og ikke sånne NAV lærte CV'r .....
Men kan nok være bra med et par uker på et kurs som inneholder litt tips og triks 😃

Skjult ID med pseudonym på date fr. 13 april 2018 19:54

Kurset jeg sikter meg inn på er et regnskapsmedarbeiderkurs med praksis, 36 uker varighet, eller kontor og service. Altså ikke et lær og skriv CV kurs. Synes det virket veldig allright. Håper jeg får plass på et slikt kurs.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 13 april 2018 20:12

Det høres jo ut som midt i blinken for deg. Du har jo verdifull erfaring fra tidligere arbeid og med det kurset vil du forhåpentligvis få en oppdatering, som du føler selv du trenger. Med praksisen vil du kanskje også få mestringsfølelsen og selvtilliten før du kaster deg i det.

Jeg tror du undervurderer din egen erfaring, ofte så viser det seg at det går kjapt å komme inn i nye systemer og regler, og at forskjellene er for detaljer å regne.

Lykke til!