Alle innlegg Sukkerforum

Hva er 17. mai for deg?

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Oslo) on. 16 mai 10:12 Privat melding

Hva er dine tradisjoner, og hva betyr dagen for deg?

(mann 32 år fra Oslo) on. 16 mai 10:50 Privat melding

Selv skal jeg til hytta, og flyr fra Gardermoen @0710 :O

Må sikkert stå opp 0430 i natt. Hipp hipp hurra!

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 16 mai 10:54

Tradisjon er barnetog og videre til barneskolen for de aktivitetene som er der.
Bort til et vennepar for et par glass vin før grilling eller middag ett eller annet sted..

I år er siste år med barneskoleunge for min del.. og jeg har vistnok fått tildelt ansvar for å gå med ungene og holde orden i rekkene. ( kunne vel knapt funnet noen værre til den jobben....)

Så dukket det opp en hyggelig middagsinvitasjon her i forrigårs .. så da blir det sosialt for meg også selv om ungene skal på grillings til far.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 16 mai 11:01

Gode barndommsminner

(mann 50 år fra Østfold) on. 16 mai 11:16 Privat melding

Bare lurer på om unger faktisk synes det er gøy med 17. mai eller om det er de voksne som mener at barna skal like barnetog, sekkehopping og en bærepose med is, brus, pølser og vondt i magen?

(mann 50 år fra Østfold) on. 16 mai 11:18 Privat melding

Jeg spør fordi jeg selv begynte i skolekorpset for å slippe å gå og rope hurra på kommando.

(mann 38 år fra Vestfold) on. 16 mai 11:18 Privat melding

Gode barndomsminner .
Tradisjon med familie . Være med fra morgen til kveld . Se på barnetoget og møte venner/familie i byn .Spise is og være med der det skjer.
For ikke snakke om å bli vekka av russen natt til 17.... 😜

Skjult ID med pseudonym Leiplei on. 16 mai 11:36

Foretrekker egentlig skogstur på 17 mai.. Får noia av så mye folk. I år blir det 17mai hjemme med familie på besøk og god mat. Langt unna sentrum. @bruce jeg hatet 17 mai tog som pesten i oppveksten men skolekorps er jo tusen ganger værre! De spiller jo hele fuckings dagen.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 16 mai 12:10

@Bruce.w
Jeg husker veldig godt 17. Mai fordi det var en trivelig dag for en gangs skyld med masse mennesker, ting skjedde, det var liv, aktiviteter. Folk overalt og var glade. For å ikke snakke om lokkematen med en gratis brus og bolle (når det var rosiner ble det litt surt for meg 😅)

Så ikke på det som plikt egentlig (det hadde jeg med skole og alt annet)

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 16 mai 12:16

Aldri hatt tradisjoner... jeg ser på det som en familiedag..

(mann 46 år fra Oslo) on. 16 mai 12:18 Privat melding

17. mai har innebåret så mye forskjellig opp gjennom tidene at jeg nok ikke knytter én spesiell tradisjon eller aktivitet til den dagen.

Men patrioten i meg er nok ikke sterkere noen annen dag i året. Jeg er stolt av landet vårt, hva det har blitt, verdiene vi holder, samholdet, tilliten, naturen, menneskene, alt. Og jeg er stolt over at vi, som vel det eneste landet i verden, har barnetog og ikke militærparade på nasjonaldagen.

Og selv om det vel er grunnlovsbeseglingen som er utgangspunktet for feiringen, så er det flagget, og alle som har gitt eller risikert sitt liv for det, alle som har ofret stort for det, alle som har betalt dyrt for friheten vår, som først og fremst er i mine tanker den dagen.

Til alle som har gitt oss dette landet – jeg bøyer meg i ærbødighet og forblir der i takknemlighet!

(mann 38 år fra Rogaland) on. 16 mai 15:42 Privat melding

Bakfull eller treningsdag / fridag har det vært i det siste.

17 mai er for familier og kids. Merker jeg trekker meg litt bort slike dager da man bare blir sittende å lengte etter å ha noen der selv.

Skjult ID med pseudonym bobb on. 16 mai 16:02

Blir som regel dresskledd for å se på barnetoget og mingle litt Hadde jeg hatt bunad hadde jeg tatt den i bruk. Ellers så bruker det å bli kaffeslaberas med familie på ettermiddagen. I år blir det jobbing, desverre.

Dagen betyr ikke så mye symbolsk som det kanskje gjør for eldre generasjoner, men jeg synes markeringen vi har er fin.
Ingen jagerfly og tankser. 👍

Barnetog, korpsmusikk og vafler > militærparade.

Skjult ID med pseudonym Furia on. 16 mai 16:23

Det er jo så "populært" å fortelle hvor mye man misliker 17. Mai. Jeg merker i hvert fall at mange er veldig opptatt av å få det frem i hvert fall.

Ser ikke helt hvorfor, fordi hvis man vil feire dagen ved å gå opp på en fjelltopp, liggende på sofaen med hånden i buksa eller ivrig viftende med flagget i folkemengden er da helt kurant alt sammen.

Selv liker jeg 17. Mai. Jeg likte å gå i tog som liten, jeg likte det også da vi feiret 17. Mai på Tusenfryd flere år på rad og jeg liker å ta en mer rolig feiring.

Skjult ID med pseudonym Leiplei on. 16 mai 16:59

@furia du ser ikke hvorfor nettopp fordi du liker 17 mai.

For meg er den dagen forbundet med tvang. Så selv om jeg tar med flagg de gangene jeg har mulighet til å gå på skogen og deltar på familie sammenkomster så er sannheten at jeg hater den jævla dagen.

Skjult ID med pseudonym Furia on. 16 mai 17:10

Men hvorfor kan man ikke da ha en alternativ feiring? Det er det jeg ikke forstår når folk klager. Hvorfor ikke gjøre noe annet da?

Skjult ID med pseudonym Leiplei on. 16 mai 17:12

Man kan ikke ta bort dagen. Jeg har alternativ feiring nettopp fordi jeg hater dagen. Så jeg gjør noe annet.. Hvorfor plager det deg at ikke alle synes dagen er gull

Skjult ID med pseudonym Furia on. 16 mai 17:20

Folk kan gjerne ikke like dagen, men ser ikke helt grunnen til å syte over det hvert eneste år.

Akkurat som at jeg ikke liker kleine familieselskap med svigers eller generelt familieselskap. Kan ikke ta det bort, så da går jeg og gjør det beste ut av det.

Skjult ID med pseudonym Leiplei on. 16 mai 17:33

Vel jeg forbeholder meg retten til å syte så mye jeg vil, selv om jeg også gjør det beste ut av det.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 16 mai 17:45

Er ikke så glad i ‘krampedager’, så jeg sover så lenge som mulig og jobber natt til 18.. )

(kvinne 51 år fra Akershus) on. 16 mai 18:56 Privat melding

Sånn cirka er det hos meg midt på dagen i morgen. Samt et bordflagg jeg setter ved siden av Proseccoen. Fordi mor fortjener det. Synes jeg, jaffal. Her i huset har det vært ny tradisjon de siste par årene etterat yngstemann var ferdig med barnetoget - og etter over 20 år halsende etter i folkemassen.

Men det sitter en liten kar på skulderen min i år som mener jeg bør ta på meg bunaden jeg kjøpte i fjor og entre massen med lystig smil og ‘Gratulerer med dagen!’ løst på tungen. Han satt der igrunnen før bunaden ble kjøpt også.

Jeg tror jeg børster ham bort i kveld. Det kommer nok nye muligheter med barnebarn sånn etterhvert. Inntil da trenger jeg å lade.

(kvinne 51 år fra Møre og Romsdal) on. 16 mai 19:08 Privat melding

Her blir det alternativ feiring, fjelltur med gode venninner🇳🇴

(kvinne 51 år fra Akershus) on. 16 mai 19:09 Privat melding

Det er fullt mulig å få seg, Des, og det er himmelsk skjønt å ha hjemme:) Rekkehus med noen få kvadratmeter tomt holder lenge!

Skjult ID med pseudonym Tyren on. 16 mai 19:11

Egentlig en småtrist dag når man er singel, man blir påminnet det man ønsker å ha rundt seg..

(kvinne 51 år fra Akershus) on. 16 mai 20:23 Privat melding

Usj, det høres kjipt ut, Des. Teite bestemmelser som likevel kanskje muligens har mening, men som kan være urimelige i noen tilfeller.

Jeg bor i et grendelag med selveierboliger - rekkehus, tomannsboliger og eneboliger. Ingen månedlig husleie - men en årlig grendelagsavgift til dekning av felles tv- og internett + brøyting. Kommunale avgifter i tillegg, selvsagt. Men frihet til å gjøre like mye som for enhver bolig. Ingen har klaget på jacuzzi og nytt gjerde rundt eiendom, vaffal. Det har gått fem år. Ikke tenkte jeg på om jeg måtte varsle det..? 😬

Men jeg har ikke fått opp passende feste til balkongflagget ennå gitt. Flagget jeg har passer ikke i festet som var her da jeg kjøpte. Også hadde jeg kasta det som fulgte med.. 🙄 Skal si noen ting tar fryktelig lang tid å ordne.. Jeg vil helst ha flaggstang, da. Men det tror jeg vil se litt teit ut her på den lille rekkehustomta. Så da blir det et lite bordflagg på fot - på jacuzzilokket:)

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 16 mai 20:39

Ta frem strømpebuksa fra konfirmasjonen igjen da. Noe har tydeligvis bedre kvalitet enn normen...

Bunaden skal jeg nok klare å træme meg inn i også.... 🙃

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 16 mai 21:25

Jeg regner med å bli bura inn og satt på glattcelle frem til 18.mai. Når bunadpolitiet tar meg på fersken med mine myke, deilige ordinære, upynta og ulovlige anti-bunadsko ... da ryker jeg sikkert i arresten. Orker bare ikke å flanere rundt i vonde, nye, høye. Liker ingen bunadssko, så det får stå til! Helt klart et i-landsproblem!

Frem til det skjer skal jeg sløre meg blid med venner på en restaurant i byen, hvor vi har bord med fin utsikt 😊– 17.mai går vanligvis i mat og vin og venner ...

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 16 mai 21:43

Mine bunadsko er de beste skoa jeg har. Som smørr på beina. Bare passer seg dårlig å bruke dem til andre plagg enn bunaden🙃

Skjult ID med pseudonym Nanna on. 16 mai 22:14

Opp tidlig og gjøre klar alle i huset. I morra er det meg og sønnen. Henge ut flagg på husveggen. Gå i barnetog. Spise is og kjøpe ballong. Så er det tradisjon at hele slekta samles. Både stort og smått. Til hjemmelagd bløtkake og ertesuppe. Så er det ut og se på borgertog. Før resten av dagen taes på sparket.
I morra brytes tradisjonen som har vart i 34 år. Ingen ertesuppe. Vi griller i stedenfor. Litt vedmodig, men blir nok bra.
Alt er nystrøket og funnet frem i kveld. Og bunadsskoa er gått inn 😊

(mann 46 år fra Oslo) on. 16 mai 22:32 Privat melding

Jeg kan være skoa dine jeg, Hønemor. Som snørr på beina skal du se.

Eller jeg kunne vært din kjole. Men assosiasjonen og låtteksten er noe kolliderende.

Di derre
Jeg kunne vært din kjole

https://youtu.be/VUTDIQ3-vSc

Skjult ID med pseudonym Hønemor on. 16 mai 22:42

Det kunne du veit du @parent.

Det er slitsomt å gå i vonde sko ialllefall

https://youtu.be/LI9rlbBUhz0
Mil etter mil

(mann 46 år fra Oslo) on. 16 mai 22:45 Privat melding

Så det skal man helst ikke.

På den annen side, sagt med Cornelis,
Somliga går med trasiga skor

https://youtu.be/IWHxsqOl_v0

(mann 48 år fra Oppland) on. 16 mai 22:46 Privat melding

Jeg er jo bergenser, så da blir det vel å stå i regnet for å se på hovedprosesjonen og høre buekorpsene registrere 7.2 på richters skala. Deretter stå 3 timer i kø på en serveringsplass for å kjøpe en 0.4 øl i plastglass til 172 kroner. God stemning med andre ord!

Skjult ID med pseudonym Nanna on. 16 mai 23:48

Hadde gjerne betalt 250,- for en øl på 17. Mai. Og kunne gjerne tatt meg en fest i kveld.
I steden er jeg godt plassert hjemme i sofaen. Og holdes våken av bassen til de som spiller musikk 2km unna🙈
17 mai er for meg barnas dag. Da må hodet være klart ifra tidlig morgen. Og da blir det ingen alkohyler på meg. Hverken i kveld eller imorgen 😊

(mann 34 år fra Buskerud) to. 17 mai 00:12 Privat melding

Dagen betyr ingenting og aldri gjort det, men utnyttes best mulig som en fridag. Mest sannsynlig pakkes primusen og kaffen i sekken og en tur i en skog eller til et vann et eller annet sted og kanskje kaste ut snøret å se om d napper. 😎 Ingen planer om at det skal bli 6 timers vandring i skogen som sist torsdag men man vet aldri 🙂

Skjult ID med pseudonym ZeZe to. 17 mai 10:04

17.mai for meg 😁 Gratulerer med dagen 🇳🇴

(mann 27 år fra Buskerud) to. 17 mai 10:23 Privat melding

Gratulerer med dagen folkens 🇳🇴

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 17 mai 10:52

Skjult ID med pseudonym bobb to. 17 mai 11:23

Så fin i bunad @hønemor! 👍
Gratulerer med dagen.

Skjult ID med pseudonym Supermann to. 17 mai 11:43

Tidenes mest utilpass 16-17 mai for meg.
Etter tre dager med omtrent kontinuerlig jobbing i en by langt der oppe langs iskanten, evnet billettansvarlig å sette meg på ett så sent fly at jeg ikke kom meg hjem igår. Sjekket inn på hotell og tok en tur ut kl. 00.30. Edru og alene.
-utilpass.

Nå skal jeg sjekke ut. Gå rundt i byn vanlig kledd og med en stygg, sliten og skitten bag. Prøve å finne ut hvor bussen går fra nå.
-Utilpass.

Kanskje likså greitt å bare begynne å drikke først som sist.

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 17 mai 12:07

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 17 mai 12:40 Privat melding

Gratulerer med dagen! 🇳🇴 😊

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 17 mai 12:45

Tenker litt likt i dag ser jeg😊 Litt kakepynting mellom slaga her

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 17 mai 12:54 Privat melding

Hehe, nice høna! 👌 Blir ekstra bær/jordbær ved siden av, her også 😉 Må være mye bær til/på pavlova! 😋

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 17 mai 13:04 Privat melding

(.og da kom eg på.... lurer litt på hva vår eminente superbaker SmileyLiz oppdriver i dag, i grunn.. 😄 -og om hun deler med oss. Bilde altså.. 😃.
Hører du,@SmileyLiz? he he.. 😁 )

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 17 mai 13:59

Skjult ID med pseudonym Furia to. 17 mai 14:54

Jeg har vært ute og luftet festdrakta mi 🙂 🇧🇻 Nå må jeg jobbe med innlevering til i morgen.

(mann 46 år fra Oslo) to. 17 mai 20:00 Privat melding

Ja, alle de tusener i tjeneste for vårt land, levende og døde, veteraner og aktive, lotter og generaler.
Ja, alle som gikk foran oss, som har ofret alt, som har lagt ned sine liv, som har gitt for at vi skulle få.

Ja, vi elsker dette landet! Ja, vi elsker dere, for dere har gitt oss dette landet!

Skål og evig minne!

>>
Må nesten legge til den beste NRK-produksjonen i manns minne:
NRK-Super – Til Dovre faller
https://youtu.be/iXoOqaeRXc8
>>

Skjult ID med pseudonym Nanna to. 17 mai 20:42

Ikke jeg @My 😊
Ungen i huset våknet til Til Dovre faller i dag. Viktig og lære litt om Norges historie 😊

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 17 mai 20:48

My, ikke i fylla, men kan bli det ellers.

(mann 46 år fra Oslo) to. 17 mai 20:49 Privat melding

Vi får se, har kun tatt en enkelt pils til nå. Men nei, det har ikke skjedd før, så det skjer vel ikke i dag heller, uansett hvor jeg fint jeg skulle stått rak også med blanke øyne på en slik dag.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 17 mai 21:00

Men jeg savner veldig en kjæreste på en slik dag. Det har jeg kjent på.

Skjult ID med pseudonym Svele to. 17 mai 21:01

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 17 mai 21:06

Klok av skade der, noen sikkert.

Skjult ID med pseudonym Svele to. 17 mai 21:08

Fin-serviset må brukes på 17mai

(mann 46 år fra Oslo) to. 17 mai 21:19 Privat melding

Men @ my, hvorfor tenker du at det var stygt?

Eller sagt med Travis Bickle: You talkin' to me? : )

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 17 mai 21:32

Skjorta utenfor buksa er laid back og kult.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 17 mai 21:34 Privat melding

Slakk 17 Mai. Mat hos foreldre, så ut å trene / rulle 👍🏻

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 17 mai 21:38

Russen er ferdig med rulling jo.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 17 mai 21:41 Privat melding

Rullesko m/blink !

(mann 46 år fra Oslo) to. 17 mai 22:02 Privat melding

Akkurat det med skjorta avgjøres av cut'en nede det, veit du @ My - har den sidesplit så kan (bør) du glemme å ha den på utsiden, er den straight blir den gjerne for kort for tucking, sånn med vilje på en måte.

See what's happenin' heah?

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 17 mai 22:15

Men altså.... 😳 Trenger du et par sko?

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 17 mai 22:25

Rusler hjem etter en aldri så liten lang fest. Bittelitt tipsy. Fnis

(mann 48 år fra Rogaland) to. 17 mai 22:54 Privat melding

Registrerer at @sassy og @Høna bruker klasebomber når de lager sine kaker.
@Nanny prøver jo med presisjonsvåpen, Men hun svikter jo totalt.
Det gjør jo bare vondt verre, skriker i øynene. Hvor er koordineringsevnen? ?

Og ikke minst. Hvor er @SmileyLiz når vi trenger henne?

(mann 38 år fra Vestfold) to. 17 mai 22:57 Privat melding

🙈🙊😂

Skjult ID med pseudonym Supermann to. 17 mai 23:08

Ikke bare er dagen min ødelagt.
Hele helga likeså.
Havnet i sola med noen øl.
Skulle ta siste båt hjem, ingen problem.

Viste seg, at mens båten har søndagsrute idag,
kjører bussen lørdagsrute.
Dere kan vel selv tenke dere hvilken betydning det har?
Fant jo ikke det ut før det var for sent når jeg stod der.

Guds lykke for noen at jeg nylig har fått heving av betingelser knapt sett i dette landet siden jappetiden
Hvis ikke ville noen blødd.

Skjult ID med pseudonym Supermann to. 17 mai 23:39

Og ikke minst.
Grunnet manglende bruk av hjelm, hatt og solkreminnsmører,
har jeg blitt solbrent på toppen.
jaja.

(mann 46 år fra Oslo) fr. 18 mai 00:24 Privat melding

Den vet best hvor skoen trykker, den der har den på. Så det veit jeg ingen ting om @ Hønemor.

Men jeg veit at dagen ble bra og fortsatt er,
dog ser jeg ikke skoa for bare tær.

(kvinne 42 år fra Oslo) fr. 18 mai 00:55 Privat melding

...å bo heme, eller le bohème...

salud mon chéri bb! ^.^

(mann 46 år fra Oslo) fr. 18 mai 00:57 Privat melding

Wunderschön Zeps - en perle!

(mann 46 år fra Oslo) fr. 18 mai 00:59 Privat melding

Soeur chère, ma seule, toujours!

Skjult ID med pseudonym Kravstor fr. 18 mai 06:51

Det var rart å våkne i LA og innse at mesteparten av feiringen i Norge var over. Kom til å tenke på at det var første gang i mitt liv jeg ikke hadde opplevd 17. Mai toget i Oslo. Ikke hadde hverken datteren min på 15 eller sønnen min som er russ lagt ut noe på FB heller.

(mann 48 år fra Rogaland) fr. 18 mai 10:35 Privat melding

Ser at en uforbeholden unnskyldning er på sin plass.
Fra undertegnede til @sassy, @Hønemor og @Nanny.
For at jeg tidligere i tråden gav negativ omtale av forannevntes 17mai kake.

Unnskyld. Trodde jeg var morsom. Ser jo nå som jeg har blitt edru at slikt kan medføre både gråt, redusert selvfølelse og søvnløse netter.
Kakene deres smaker helt sikkert fortreffelig. Er bare jeg som er misunnelig fordi jeg ikke er utvalgt til å få lov til å smake.

Og jeg er helt sikker på at kakene deres smaker mye bedre enn hun derre @SmileyLiz sine.

(mann 48 år fra Rogaland) fr. 18 mai 11:03 Privat melding

Og nå ser jeg at jeg må be om unnskyldning til @SmileyLiz fordi jeg insinuerer at kakene hennes ikke smaker noe godt!
Skal ikke være lett.
Doomed if you do, doomed if you don`t.

(kvinne 42 år fra Oslo) fr. 18 mai 11:21 Privat melding

None taken, @leifi.

Tror SmileyLiz sine kaker smaker kjempegodt!