Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym perdita ti. 3 feb. 2009 10:00

...hva brukes det mest til,...seriøs personlig utvikling, eller mer for "picking up" flest mulig?
Vet ikke mye om fenomenet, så skulle gjerne hørt hva gutta selv mener. :-)

Skjult ID med pseudonym hobby ti. 3 feb. 2009 10:14

og pua var ...????

Skjult ID med pseudonym jeppe ti. 3 feb. 2009 11:01

Pickup artist

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 15:00

Jeg har lest the game og fulgt med litt på nett... Mye bra der om personlig utvikling og vise din beste side til kvinnen (put your best foot forward), har hjulpet meg faktisk en del med mitt forhold til kvinner. Når det er sagt, mange løfter om rockstar life og dette er helt klart tidenes beste markedsføringskonsept. Som man pleier å si: if you want to get rich, sell dreams to the hopeless...

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 3 feb. 2009 15:37

Her, som alle andre steder, er ordtaket "alt med måte" viktig.
Hvis man bruker f.eks. the Game til å tørre mer, kontakte flere etc. så er det jo bra. Kvinner innrømmer jo glatt at de liker noen som er oppsøkende bedre enn han som sitter bakerst i lokalet og ser ned i ølen sin.
Hvis man derimot bruker dette til å bli en "horebukk", ny dame hver kveld osv. tror jeg fort du sitter igjen med svarteper... (og muligens noen kjønnssykdommer - men det er vel en annen tråd ;-) )

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 15:45

Kan bare slutte meg til det Mr. Anonym skriver.

Vil i tillegg tilføre at det er forskjellige "skoler" innen den bevegelsen, hvorav noen er tilhengere av først og fremst å bygge opp selvtillitt, karakter og sosiale ferdigheter (såkalt "inner game") og å bli kvitt eller i det minste redusere nervøsiteten for å forsøke å sjekke opp fremmede kvinner uten 12 øl innabords. Eksempler på dette er Eric Disco og Cory Skyy. David DeAngelo er vel en annen av "guruene" som jeg tror best passer under den "skolen", selv om han også satser endel på det ytre "spillet". Jeg skal ærlig innrømme at jeg har hatt mye nytte av å lære av disse gutta, og at en av grunnene til at jeg i dag våger å forsøke å sjekke opp jenter på f.eks. t-banen eller i butikken er at jeg ble inspirert av disse og begynte å utfordre meg selv til å prøve det samme i blant (ok, feiger ut i blant fortsatt, men blir bedre og bedre). For så sent som et års tid siden var det for meg helt utenkelig, slik jeg tror det er for mange andre. Så sent som i morges begynte jeg å flørte med ei jente på banen, og jeg kunne se at hun begynte å bli imponert, men for andre gang på rad måtte jeg gå av banen etter et par minutter - noe jeg synes er altfor kort tid til å etablere nok kontakt til å spørre om nummeret hennes (og også til å bestemme meg for om jeg liker henne godt nok til å gjøre det).

Andre satser på stategier og triks for å vekke oppmerksomhet som går mye mer på det ytre (f.eks. såkalt "peacocking" med merkelige hatter, klær som blir lagt spesielt merke til, smykker etc). De som satser på sistenevnte, som de i blant kaller "outer game", er nok også de som er mest tilbøyelige til å løpe rundt og skulle lese i hender, ta den "5 questions game" som ble nevnt som en pest og en plage i en annen tråd her, og generelt sett fort kunne bevege seg over grensen fra interessant og morsom, til klovn og merkelig, eller rett og slett til å bli irriterende og plagsomme for de kvinnene de forsøker å sjekke opp. En av de som startet den delen av "pua-bevegelsen" var jo da også en eksentrisk tryllekunstner som kaller seg Mystery. De metodene passer sikkert utmerket for en profesjonell tryllekunstner og underholdningsartist, men kanskje ikke for alle andre. Selv har jeg som du sikkert skjønner ikke altfor mye til overs for slikt spill, fordi jeg synes det blir for sært, innøvd og ofte også ganske manipulerende, men det er bare min personlige mening og andre vil sikkert være uenig.

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 16:01

Hehe ja oslomann, men du begynner jo å mestre day game så du har fått mye utbytte! Hatt noe mer kontakt med jenten du sjekket opp midt på gaten?

Du burde forresten ta deg en tur til USA, for mestrer du day game i oslo, da kommer du til å treffe sykt mange damer i new york f.eks, der folk er superåpne...

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 16:06

Glemte forresten å svare på spørsmålet ditt TS. Nå er ikke jeg med i "pua-samfunnet", eller "the community" som de visst nok kaller det, men har som sagt hatt mye nytte av rådene og materiellet som en del av disse gutta gir på nettet eller i bøker (finnes forresten noen få jenter som driver med dette også). Tror menn begynner å studere dette av mange ulike grunner. Noen vil finne seg én kjæreste å være glad i, mens andre bare vil ligge med flest mulig.

For meg har det dreid seg om personlig utvikling, dvs. rett og slett å bli en mer interessant (for kvinnene), selvsikker og sosial mann. Å bli den beste mannen jeg kan være. Men målet og motivasjonen har selvsagt vært å bli bedre til å sjekke damer, slik at jeg lettere kan finne en kjæreste - og samtidig ha det gøy mens jeg leter. Uten at jeg er eller har noe ønske om å bli en player som ligger med flest mulig damer.

En hyggelig sideeffekt som jeg merker er at jeg helt klart er både tryggere på meg selv nå enn før, langt mer positiv til livet og menneskene rundt meg, og rett og slett mer lykkelig. Stort sett alle tanker som svirrer oppe i hodet mitt nå er positive faktisk, og de gamle negative tankemønstrene som gjorde meg deppa og usikker er brutt. Det er både til glede for meg selv og de rundt meg vil jeg tro. Og bedre sosiale egenskaper og det å forstå seg mer på det annet kjønn er jo ikke bare nyttig når det kommer til sjekking. Jeg merker jo også at jeg også er i ferd med å bli en mer populær venn blant mine kvinnelige bekjente og lettere også får nye venninner enn tidligere. Og jeg liker jo å ha jenter som "bare venner" også :)

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 16:08

@ Mr. Anonym

Skal snakke med henne i kveld. Så får vi se ;-)

Daygame er gøy ja, og spennende ;) Må begynne å ta t-banen mer enn en gang i uka. Det er egentlig et utrolig bra sted å møte jenter, tro det eller ei. Og det aller beste er at siden ingen andre gjør det har jeg jo overhode ingen konkurranse der hehe.

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 3 feb. 2009 16:13

@oslomann - syns vel heller du kunne legge hevd på kun _en_ linje og så kunne resten av oss dele på de andre stedene ;-)

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 16:14

Kjenner flere i pua miljøet i oslo... de fleste av dem går på blindern, skikkelig nerdegjeng som snakker i akronymer hele tiden, men bra folk. De drar damer for all del, men ikke av den typen jeg liker, altså kvalitet :)

Det beste jeg har lært av the game er å smile mye. Smil gjør underverk, det visste jeg ikke, noe så elementært som å smile til en jente mens du snakker med henne hadde aldri falt meg en gang at det er så alldeoles viktig. Og gå med rak rygg.

Skjult ID med pseudonym perdita ti. 3 feb. 2009 16:20

Takker for flotte svar gutter. :-)

Da kommer mine neste spørsmål.
Hvor utbredt tror dere dette er,.... hvor mange har lest boken The Game, og faktisk bruker det de har lært?
Og tror dere det er relatert til alder? Er det de yngre som evnt. bruker det mest?

Forstår selvfølgelig dere ikke kan svare konkret på dette, men i forhold til kompiser og bekjente?

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 16:22

Jeg tror mange har lest boken og har lært en del om kvinner. Tror neppe det er mange som bruker triksene i den...

"Så dere de to jentene som gikk løs på hverandre utenfor?"

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 3 feb. 2009 16:24

Tja, fikk boka til jul av en kompis som absolutt hadde brukt den. Skal nok sies at han ikke slet med damene før den tid heller, men han "rykket nok opp" litt i kvalitet.

Er nok vanligere blandt de under 30 enn de over, men tror de fleste som forsøker seg rett og slett ikke er så gode på.
Snakket med ei på sukkerfesten om nettopp dette: hu nevnte flere som hadde prøvd seg på henne med type push-pull (positiv kommentar og negativ kommentar) men gjort den negative alt for negativ til å kunne "redde" seg inn igjen.

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 3 feb. 2009 16:29

@Mr. Anonym - ser heller ikke for meg at det å "disse" den mannlige kompisen hennes hele tiden gir inntrykk av at du er en kjernekar... Men boka er jo skrevet (hovedsaklig ihvertfall) for amerika.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 16:32

@ Mr. Anonym

Ja, god kroppsholdning, smil, og også øyekontakt med den du snakker med kommer du langt med. Og ikke bare ovenfor damer, men også ovenfor kunder, kollegaer, venner, etc. Jeg har også mye mer fokus på kroppsholdning nå enn før, ikke minst det å gå og stå med rak rygg (og husk at nakken er en del av ryggraden også). Og å holde øyekontakt med dem du snakker til, og ikke minst de som snakker til deg. Kjempeviktig. Jeg er mye, mye bedre på det i dag enn jeg var før - og alt det tok var egentlig å bli klar over det og så begynne å tenke på det bevisst, så blir det en vane etterhvert.

Jeg også liker kvalitet ;)

@ Avslappa

Tar ikke t-bane så ofte, men de gangene jeg gjør det er det som oftest vestgående tog om morgenen. Du kan ta østgående ;)

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 16:39

Har forøvrig lest en bok om kroppspråk, fikk lære mye fornuftig av den. Så har jeg også lest en del romaner, har blitt mer veltalende enn før og det er noe jenter faktisk setter pris på, i hvertfall i mitt miljø. Har lest de med glede da, var ikke bare for å være en mer interessant fyr, det er bare dumt :)

@Avslappa

Tror det som var hovedpoenget med boken var å fjerne obstruksjonen for å nå til målet. Altså fjerne den bitre mannlige bekjente som beskytter henne mot andre menn, fordi han selv ikke får seg noe. Og jeg er enig med Neil Strauss at sånne karer er en pest. Gloves are off for min del.

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 3 feb. 2009 16:40

Hm, tror jeg kanskje skal holde meg til trikken :-D

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 16:48

@ perdita

Aner ikke, men tipper det er ganske mange som har lest den boken. Må imidlertid igjen si meg enig med Mr. Anonym: jeg tviler på at altfor mange bruker de knepene de har lest om der, eller andre steder. Å lese om noe er jo ikke det samme som å beherske disse ferdighetene selv, og jeg vet av egen erfaring at det tar mye øvelse, selvdisiplin og guts å lære seg nye slike sosiale ferdigheter. Jeg lærer selv fortsatt. (jeg bruker forresten ikke ferdig innøvde sjekkereplikker, jeg er alltid spotan og finner på noe å si der og da, men bare det å starte en samtale med et vilt fremmed menneske du er tiltrukket av kan jo være nervepirrende nok, det tror jeg de fleste vil være enig i).

Men noen er det nok som bruker det de har lært av pua-taktikker ja, som negging (en skikkelig uting) og push-pull og alt det der. Jeg også har hørt at det er et pua-miljø i oslo som bruker dette aktivt, som Mr. Anonym skriver. Det var t.o.m. en reportasje om dem i et eller annet magasin jeg leste før jul en gang.

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 17:37

Helt enig med SteinR.

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 18:03

Om det er en trøst steinr... tror damer liker bedre bodybuildere enn pua gutter så du bør ikke bekymre deg:)

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 18:05

Forresten så var dama til Neil Strauss utro, med godeste Robbie Williams...

Skjult ID med pseudonym perdita ti. 3 feb. 2009 18:12

Takker igjen gutter, har lært en masse av der alle. :-)
Har også funnet litt rundt på nett, men kjekt å få høre deres meninger om det.
Håper dere fortsetter å bruke det som "inner game", og at jeg kan nyte godt av det på neste Sukkerfest. ;-)

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 18:38

@SteinR

Neste gang noen alphamaler deg, går du bort til fyren, grip fast i skulderen hans med hånden og hvisk han i øret: "Bli med ut".
Eller grip fast rundt ballene, det er enda mer effektivt.

Skjult ID med pseudonym inner game ti. 3 feb. 2009 18:48

Er det noen god bok som går spesifikt på "inner game"(sett inn tilsvarende synonym)?

Skjult ID med pseudonym bingo ti. 3 feb. 2009 21:21

PUA er menn som er så usikre på seg selv at det må begrepifisere kvinner for å tørre å snakke med dem. Dette gjøres ved å se på kvinner som objekter (target). Da blir hele sjekkingen som et videospill og ikke noe som foregår i denvirkelige verden. Mange av disse er såpass sosialt inkompetente at de må ha støttekontakt for å få til hele spillet. Ofte omtalt som "wingman". I bunn og grunn dreier PUA seg om å få ligget med flest mulig jenter uten å være nødt til å forholde seg til resten av den virkelige verden. Ting som følelser, forpliktelse, selvstendighet og andre mindre viktige ting. Det blir med andre ord som å sette en boblemotor i en Porche.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 3 feb. 2009 21:34

Hehe, morsomt skrevet ... ;-)

Skjult ID med pseudonym Gutt ti. 3 feb. 2009 22:23

Bingo jeg er helt enig, men det siste verden trenger er enda en singel mann til og det er vel bedre at de sysselsetter seg med noe som gir dem følelsen at de får noe til enn at de kverker seg selv, selv om det å være mann betyr i praksis at en er i veien for alt og alle, og som singel er en ikke verdt en dritt. Det finnes heller ikke ting som rydder menn av veien i samme stil som før med tanke på kriger og sykdommer, så da får vi en haug med hvite trasige single selvhatende kvinnehatende unge menn som gjør sitt beste for å komme igjennom hverdagen i et samfunn som hater dem og absolutt ikke har plass til dem. Og da gir the game litt mening i den hvite bittre unge pissemaurens liv.

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 22:41

Er nok litt mer nyansert enn som så.

Skjult ID med pseudonym blåtrost ti. 3 feb. 2009 22:43

@bingo

Morsomt skrevet, og jeg er vel enig. Men på en annen side. Det er litt skremmende at gutter må lære seg teknikker eller hva det er som må til for å få kontakt med det motsatte kjønn. Objektifiseringen og kynismen i samfunnet blir mer og mer fremtredende, og alt skal måles i prestasjoner. Jeg lurer på om kvinners økende krav gjør det snart umenneskelig å være mann, og man må lære seg riktig fremgangsmåte for å innpass hos damene?

Det jeg er ganske sikker på er at mange menn kan ha godt av litt mer selvtillitt, eller i det minste lære seg å late som. Forskjellen mellom kynisme og selvtillit tror jeg er noe kvinner har særs vanskelig for å se forskjell på...

Skjult ID med pseudonym Gutt ti. 3 feb. 2009 23:17

nyansert hvordan da? hva skal Norge med enda en singel fyr som er overdesperat og tigger etter jenter på byen, og når han først får dame kaller han henne for "sjefen" og dilter bak henne i butikken og lever på hennes seksuelle nåde. gudene må vite hvorfor det fødes guttebarn, spesielt hvite guttebarn, men flaut er det faen meg.

Skjult ID med pseudonym blåtrost ti. 3 feb. 2009 23:36

@gutt

Kunne vært interessant å vite hva du mener med "hvite" gutter/pissemaur/trassige selvhatende unge menn?

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 23:37

Skal si deg at det er mange flere damer i verden enn menn... det er de som er desperate for å treffe oss, bare du som ikke har fått med deg det!

Skjult ID med pseudonym blåtrost ti. 3 feb. 2009 23:39

@mr.anonym

Du må vite at envher kvinne er guds gave til mannen. Vi skal være lykkelige vi har fått æren av å leve i deres nærvær. hoho :p

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym ti. 3 feb. 2009 23:41

Hehe, når hun får vite at du tenker slikt... da er det når du plutselig lenger ikke får svar på de sms du sender

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 4 feb. 2009 00:01

@ Gutt
Og du er kanskje singel selv? Siden du er på sukker? Men du høres mest ut som en av de bittre, selv-foraktende unge (hvite?) guttene du selv beskriver dessverre...

@ blåtrost
Godt poeng egentlig, men det der kan fort bli en lang tråd av seg selv, og sikkert ikke særlig pen heller. Med kvinnefrigjøring, kvinnehat, pornopung og det hele... Tror i det minste jeg lar den ligge.

@ Mr. Anonym
Siden du spurte i sted:) Hun jeg sjekket opp på gata ser ut til å nøle og begynner nå å komme med "unnskyldninger" om hvorfor hun ikke kan møte meg med det første likevel, så tror ikke det blir noe av på en stund om i det hele tatt. Skjønt kan jo hende at jeg bare må godsnakke litt mer med henne først, men det får i så fall vente noen dager nå. Men hun andre jeg sjekket opp på lørdag, på et utested, hun har jeg snakket med på telefonen i dag og skal på date med på førstkommende lørdag. Gleder meg, for hun var skikkelig flott. Og definitivt kvalitet ;-)

Skjult ID med pseudonym Bakeren sø. 22 feb. 2009 23:41

PUAs er ekte og PUAs er falske. Som folk ellers er noen ærlige, andre er uærlige. Jeg er sikker på at fleste vil utvikle seg selv positivt. Jenter vet jo at de blir sjekka opp - ja de fleste antar til og med det selv når de ikke blir sjekka opp.

Denne lørdagen, under daygame i Oslo, handlet det bare om å være sosial og omgjengelig med alle vi så, og samtidig være 100 % ærlig. Verden blir et bedre sted når fremmede folk tør å prate sammen på cafeer, busser og i gatene. En kompis og jeg fortalte jentene at vi sjekka dem opp - men var helt ærlige og sa at det ikke betydde at vi nødvendigvis ville ha sex med dem, men ønsket å bli venner først (noen jenter byr tross alt på overraskelser - av det ubehagelige slaget).

Nerdegutter uten sosial kompetanse som tror de må dekke seg bak et nett av teknikker og liknende har ikke forstått PUA, og de går rett i baret. Likevel er det bedre at de prøver å være sosiale, i steden for å snike seg opp langs baren og "tilfeldigvis" åpne en samtale med ei jente og bare være en creepy og ekkel stalkertype.

Jeg er ingen PUA. Men jeg skal utvikle meg til å bli det. Det er en tjeneste flere menn skylder både seg selv og de evinnelige horder av seksuelt frustrerte kvinner.

Skjult ID med pseudonym *** on. 25 feb. 2009 00:24

Man kan jo spørre seg hvorfor det er et marked for dette. Kan jo hende at det etterhvert har blitt slik at jenter stiller såpass urealistisk høye krav til en gutt at vi også er nødt til å være litt mere bevisste på forskjellige ting ?

Skjult ID med pseudonym Gutt on. 25 feb. 2009 13:52

Oslomann, ja jeg er singel men jeg er kjekk og jeg vet veldig godt at jeg er det...jeg er fullpakke og kgprisen er høy på denne biffen.
Har aldri hatt problemer med jenter når det kommer til det fysiske og kan lett spille på utseende alene om jeg ikke orker å gi gass.
Men jeg hater The Game, nå er det overalt..absolutt overalt...hørte om en episode på et Tangokurs der PUAs hadde blitt bedt om å melde seg på der det faktisk nesten utviklet seg til en voldelig konflikt mellom Puas og jentene på kurset.
Vet også om flere episoder på Blindern der PUAs ikke har forstått når nok er nok og jenter har anmeldt dem.'

Og er det ikke slik at 37bussen i OsloSentrum er blitt det hotte prosjektet for Bislett kurset dette semesteret? Har venner som går der nå og kjenner til noen som har tatt det.

Har også jobbet som dørvakt endel og etterhvert ble det rutine å kaste ut PUAs, det er vanskeligere for jenter å avvise dem enn "ulærte" gutter siden de blir lært opp til å ikke gi seg så lett....etterhvert som kvelden går og de får i seg mer og mer alkohol så blir de svært ubehagelige for jenter.
Og nå har de faen meg begynt der jeg trener og, der trener også flere jentehåndball lag og det gikk en uke før de fikk klager på seg.

Det værste er at disse guttene skriver på forumene sine at det går bare bedre og bedre, og at de opplever stor fremgang..ja å plage håndballspillere på trening er jo helt fantatisk.
Det aller værste med disse guttene er ikke at de er blitt så mange og nesten alle tilhørig Oslo, men når du spør dem om hvorfor de fortsetter slik de holder på så sier de "hah du forstår ikke hvordan du skal bruke the game, du bruker det statisk og greier ikke å improvisere eller å tilegge dine egne ord og din egen oppførsel slik at det passer din personlighet" ah lord om jeg hører den engang til...

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 25 feb. 2009 17:16

Jeg vet ingenting om 37 bussen, og er verken interessert i å delta på noe PUA-forum eller -kurs. Tangokurs har jeg gått på, men for å lære a danse tango, ikke for å sjekke damer. Synes tango er veldig stilig, særlig argentinsk tango. Min RL kjennskap til andre som har lært av PUAene begrenser seg til én, og han hadde draget fra før også, men tok det til nye høyder etter å ha studert David DeAngelo.

For meg har dette bare handlet om å utfordre meg selv til å forsøke å sjekke opp en søt jente i butikken eller på t-banen hvis jeg får lyst til det, i stedet for å holde kjeft og angre etterpå. Om å bygge opp mer selvtillitt på det eneste området i livet jeg lenge følte meg som en fiasko. Det har handlet om å bedre forstå kvinner og hva kvinner tiltrekkes av. Altså ny kunnskap og nye ferdigheter. Jeg ser i ettertid at jeg levde på flaks og ren vilje til å forsøke, og at jeg enkelte ganger gjorde alt rett og lykkes uten engang å vite hvordan og hvorfor. Jeg kan i ettertid forstå hvorfor jeg faktisk hadde adskillig mer draget på damene som en aggressiv "bad boy" 18-20-22 åring med masse issues, men med et image og en oppførsel som tydelig tiltrakk en del kvinner, enn jeg hadde etter at jeg senere bestemte meg for å få livet mitt på rett kjøl før det gikk helt galt og jeg enten endte opp med kriminelt rulleblad, kvestet for livet eller død. Og det var det faktisk en reell sjanse for, alle tre har skjedd med folk jeg kjente på den tiden. Men jeg har nå innsett at jeg trolig kjørte fra den ene grøften til den andre, og de siste årene har jeg definitivt vært altfor "nice guy" for mitt eget beste – og få norske jenter tiltrekkes jo av ”nice guys”, med noen unntak selvsagt. Så til slutt innså jeg at det var meg det var noe ”galt” med, ikke kvinnene. Jo da, logisk sett burde jeg sikkert ha vært et catch som rimelig snill, velutdannet, hyggelig og veloppdragen fyr med god jobb, ambisjoner og karriere, men det hjelper jo pent lite når det ikke tenner dem seksuelt – og det er jo det alle kvinner i dagens Norge nå ser ut til å være opptatt av siden de er frigjorte og har egen inntekt. Det er bare slik det er, og egentlig like lite poeng i å diskutere eller krangle over som at solen går opp i øst. Så jeg bestemte meg for å forandre meg selv, og der ble jeg inspirert av PUA-ene. Og selv om jeg fortsatt er singel så er jeg i bedre form, mer lykkelig og mer tilfreds med livet enn jeg har vært på mange, mange år – og det mens jeg fortsatt går veien, og enda ikke er i mål.

Skjult ID med pseudonym arne to. 26 feb. 2009 18:32

Senpubertale greier.

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 26 feb. 2009 19:22

@ arne

En tåpelig kommentar fra en som sannsynligvis ikke har peiling. Gidder ikke kommentere den ytterligere.

@ Gutt

Glemte forresten å tilføre at jeg synes det er bra enhver "PUA-student" bannlyses fra tangokurs. Tango, og særlig argentinsk tango, medfører veldig mye kroppskontakt. Kåte wannabe "sjekkeartister" har ingen ting der å gjøre. Du går ikke på tangokurs for å sjekke damer (eller tafse), da fortjener du å bli kastet på hodet og ræva ut øyeblikkelig, og kanskje anmeldt også hvis du har gått for langt. Slik dans skal være en hyggelig og behagelig opplevelse for begge parter og da er man avhengig av tillitt og god oppførsel. Sjekkinga kan du gjøre ute etterpå når du praktiserer det du har lært. Samme gjelder for andre sensuelle dansestiler med mye kroppskontakt, som f.eks. bachata, ja for all dans egentlig. Skal du sjekke damer på dansekurs i det hele tatt får du holde deg til dansestiler med litt mindre intim kroppskontakt, som swing eller salsa.

Og uansett hva man synes om PUA'er, hva de kan lære bort og teknikkene deres så bør man alltid oppføre seg skikkelig og ta et hint hvis jenta ikke er interessert. Tror noen tar det der alt for langt. Ja, selv boka ”The Game”, som jo har inspirert mange av de som oppsøker den "bevegelsen", beskriver jo faktisk hvor galt det gikk da PUA-bevegelsen inntok Hollywood i stor stil med flokker av ”studenter” som jaktet på og trakasserte alt som kunne krype og gå av damer der. Håper virkelig ikke at det skjer her i Oslo, som jeg får inntrykk av at du synes, men jeg er litt over 30 så kanskje går vi på forskjellige utesteder. Eller kanskje er jeg bare ikke særlig observant ;) Jeg mener uansett at PUA'ene har mye å lære bort, det er jo en grunn til at mange av dem har gått fra enslige stakkarer til rene Don Juan’er, og jeg har selv hatt nytte av en del jeg har lært av dem gjennom websider og bøker, men alt med måte som Avslappa sa tidligere her.

Skjult ID med pseudonym arne to. 26 feb. 2009 23:50

@ oslomann

Bra! Var litt som deg da jeg var 19 -før jeg vokste det av meg.

Skjult ID med pseudonym Kent1980 fr. 27 feb. 2009 00:10

Har aldri vært en PUA, og jeg føler at å starte i en alder av snart 30 blir å ta et steg bakover. Skjønner noen synes det er verdt det fordi du får deg dame osv. Men jeg personlig har liksom aldri fattet interesse for det.

Jeg er drittdårlig på å sjekke damer, og jeg synes det er helt greit. Men det er vel også fordi jeg ser på det som alt annet enn et spill.

Har ikke en gang lyst til å bli god på det.

Jeg prøvde å lese "The Game" bare for å se hva som sto der, men etter noen sider ga jeg opp. Det ble for kjedelig lesestoff.
Men jeg har aldri skjønt hvorfor gutter er så opptatt av å ha skills på sjekking.
Hvis jeg må være noe annet enn meg selv, så får jeg vondt inni meg.

Hvordan klarer en mann å ta på seg en maske og spille et spill, for å få sex?
Til og med hvis man skal ha seg en kjæreste. Og hva med kvinnene, som faller for det hver gang. Jeg synes det er turn off med en jente som vil at jeg skal leke noe jeg ikke er for at hun skal like meg. Det blir liksom feil for meg.

Nei enkelte ting er ikke for alle:)

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 feb. 2009 10:44

@ Kent

Hvis du synes det er greit å være "drittdårlig på å sjekke damer" så er jo det fint for deg, så lenge du trives med det. En vakker dag vil kanskje en hyggelig jente ta initiativet og sjekke opp deg i stedet. Det skjer det også. Eller kanskje finner du en dame som gjennom jobben eller felles venner, og som liker deg for den du er uten at du behøver å stikke hodet fram og forsøke å sjekke henne opp først. Alle har ulik smak og preferanser.

Jeg for min del liker å flørte med damer jeg møter på byen, gjennom dans eller andre steder. For min del handler det ikke om å ha sex med flest mulig, faktisk er det ganske få jeg er interessert i å ligge med, men jeg har også innsett at det å være ”drittdårlig” på sjekking ikke akkurat er en fordel når det gjelder å få seg en kjæreste. Jeg ønsker ikke å la flaks alene styre livet mitt på det området, eller vente på at ei jente kanskje bestemmer seg for å sjekke opp meg. Hvis jenta i det hele tatt våger da, for det er absolutt ikke alle jenter som tør å ta initiativ, og jeg har selv opplevd et par ganger at søte jenter i ettertid – etter at de har blitt sammen med en annen i stedet – har betrodd meg at det faktisk var meg de var forelsket i først, men de turte ikke å ta initiativet selv og jeg oppfattet ikke signalene deres.

Jeg ønsker å bli bedre på å lese signalene kvinner sender ut, og være mer bevisst på mitt eget kroppsspråk (sistenevnte hjelper også på mange andre områder i livet, som lederskap, salg, presentasjonsteknikk etc.). Jeg ønsker også å vite hvordan jeg skal unngå å gjøre flest mulig av de vanlige feilene som mange menn gjør når de dater damer (selvsagt kjente jeg til en del fra før, men har også lært om andre som jeg i ettertid ser at jeg har dritet meg ut selv på). Litt om hvordan jenter tenker slik at jeg faktisk forstår dem bedre, noe jeg synes er positivt, og faktisk virkelig FORSTÅ, ikke bare å vite på et rent logisk plan, at kvinner både tenker annerledes enn oss menn og generelt har andre mål og preferanser her i livet. For meg handler det egentlig mer om å utvikle meg selv enn å få bedre ”skills”. Å tenke annerledes, ta ny utfordringer, lære nye ferdigheter. Tror du disse PUA-ene kun er interessert i sjekkereplikker og spill? Nei, de virkelig gode av dem studerer alt fra markedsføring og salg til presentasjons- og taleteknikk til menneskelig psykologi og adferd. Gode ferdigheter å ha hvis man bruker dem riktig, men ...

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 feb. 2009 10:46

… selvsagt mindre bra hvis man bruker dem til å manipulere og fare med løgn. Det handler for meg om å adoptere nye tankemønstre og tilegne seg nye ferdigheter. I fjor sommer tok jeg frivillig på meg selv å være chairman for en arbeidsgruppe som besto av 20-30 lederskikkelser innen internasjonalt organisasjonsliv, fagbevegelse og næringsliv, inkludert to generalsekretærer for store og viktige organisasjoner. Jeg var den nest yngste i rommet, og var så anspent og nervøs at jeg faktisk hadde vondt i nakken og skuldrene helt til neste dag (men ingen hadde visst sett det på meg), men gjorde det like vel og vokste på oppgaven. Det gikk jo bra. Jeg har begynt å flørte med og sjekke opp enkelt damer jeg for eksempel møter i butikken eller t-banen (gitt at jeg liker dem selvsagt), og fått et par dater på den måten. Jeg har begynt med i latinsk dans og tango, først kun med den intensjonen om å bli bedre til å sjekke, men fant nesten øyeblikkelig ut at dette faktisk var gøy. Jeg begynte å passe bedre på kroppen min, og er vel i dag nærmere atletisk enn gjennomsnittlig selv om jeg foreløpig har latt sistenevnte stå på profilen min. For å være ærlig tror jeg ikke at jeg hadde gjort noen av disse tingene hvis jeg ikke hadde blitt inspirert av ”The Game” til å endre livet mitt. Nye utfordringer venter, og jeg er i sterkere og sterkere grad sikker på at jeg kan håndtere enhver situasjon jeg måtte ønske. Noen fantastisk god sjekker blir jeg nok aldri, for jeg er en dårlig løgner (liker ikke å ljuge) og driver ikke med spill eller løgn for å få damer til sengs, og har heller ikke lyst til å være noen rundbrenner. Men det er heller ikke målet mitt. Målet mitt er å få orden på det eneste området av livet mitt som jeg ikke har vært særlig tilfreds de siste årene, og det har vært kjærlighetslivet. Utdannelse, jobb, karriere, venner og helse har jeg. Og jeg har aldri vært interessert i å måtte ”settle for less”. Jeg vil heller øke min egen verdi og attraktivitet på sjekkemarkedet, slik at jeg faktisk kan få slike kvinner jeg har lyst på, og ikke måtte fire på kravene, bare for å slippe å være enslig.

Hovedpoenget mitt her er at ”det å være seg selv” ikke er det samme som å være den samme som du alltid har vært – det er jo derfor det heter utvikling. Hvis du synes at den du er i dag ikke lykkes på ett av livets områder, være seg kjærlighetslivet, karriere eller fysisk form/helse, vel da kan man jo gjøre noe med det og forandre seg? ...

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 feb. 2009 10:47

... Lære seg noen nye ferdigheter, komme i bedre form, hva det enn måtte være? Du vil fortsatt være deg selv, bare i en litt annen og forhåpentligvis bedre versjon? Men er du tilfreds så er jo ikke det nødvendig selvsagt. Og man kan jo satse på å ha flaks også. Noen blir jo rike fordi de vinner i Lotto …

Jøss, det ble et langt innlegg ... ;-)

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 27 feb. 2009 15:00

@Oslomann

Vel skrevet!
Har aldri vært borti PUA selv, men så vidt jeg har forstått så handler det vel så mye om det å bli oppmerksom på egen atferd og atferdstyper som det handler om kun å sjekke damer.

Har hatt en del med profilering/rekruttering å gjøre og har også vært på kurs i forhold til emnet.
Det er ikke få som får seg en aha-opplevelse når man blir "tvunget" til å bevisst gjennomgå sin egen atferd.

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 27 feb. 2009 15:53

@ Scorpio65

Nettopp! I det minste de retningene innen "PUA-bevegensen" som jeg har studert litt og lærer av så er det egen adferd og kroppsspråk som står mest i fokus. Ikke skuespill og sjekkereplikker. Selvsagt kan slike være nyttige som "støttehjul" til å begynne med, litt sånn "fake it till you make it", men fokuset er å forandre deg selv, overvinne egne begrensinger og mentale barrierer, og rett og slett jobbe med deg selv for å bli et mer interessant, spennende, fryktløst og utadvendt menneske. Å bli den beste mannen du kan være.

Så er det sikkert mange som ikke skjønner greia og bare løper rundt og driver med spill, eller som bare ønsker å lære seg noen knep for å komme i buksa på flest mulig jenter, eller rett og slett liker spillet i seg selv. Taleevner og kunnskap om psykologi og mennesker kan jo brukes til både godt og vondt, ikke sant? Det er jo ikke ferdighetene det er noe galt med i seg selv, men hva de brukes til. Og mange ferdigheter er jo nyttige i mange av livets sider. Kroppsspråk, retorikk, taleevner, sosiale ferdigheter osv. osv. vil ikke bare kunne tiltrekke seg kvinner, det vil jo også kunne hjelpe deg for eksempel på jobben (hvis du for eksempel er leder, selger, lærer, markedsfører etc.). Og det handler også om å bryte ut av gamle, negative tankemønstre og komme inn i nye. Å si til deg selv at ”jøss, hun dama som står i siden av meg på bussen virker søt og hyggelig, hun skal jeg snakke med, for jeg vet jo at jeg er en hyggelig fyr som folk liker å prate med. Jeg har ingen ting å frykte” – og så gjøre det selvsagt – i stedet for det jeg tror veldig, veldig mange av oss som oftest har gjort, nemlig å tenke at ”jøss, hun ser søt og hyggelig ut, men tenk om hun avviser meg? Det hadde vært flaut det. Nei, best å holde kjeft.” Som Bakeren også sier her litt lenger oppe, og det synes jeg var bra sagt: ” Verden blir et bedre sted når fremmede folk tør å prate sammen på cafeer, busser og i gatene.”

(mann 33 år fra Oslo) sø. 1 mars 2009 16:34 Privat melding

Kent legg merke til hvordan Puas nesten skriver litt som en prest taler, det er veldig interessant hvordan de går frem og det er også veldig viktig for dem å prøve å overbevise deg for igjen gi seg selv den tryggheten de søker.

Skjult ID med pseudonym Kent1980 sø. 1 mars 2009 16:37

@oslomann

Jeg synes det er greit, fordi det gjør meg ikke så mye.

Jeg kan ikke være flink i alt, eller?

@SteinR

I know:)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 1 mars 2009 21:05

Whatever...

Det slår meg faktisk at de eneste som kommer med negative kommentarer her inne er andre menn. Og at enkelte er gjengangere her inne på forumet når det gjelder å komme med sutrete og negative innlegg. Men hvis dere føler at det gjør livet deres litt bedre så vær så god, gjør det så fungerer for dere. TS har vel fått svar på spørsmålet sitt for lenge siden så jeg anser meg ferdig med denne tråden nå.

Lykke til videre gutter.