Alle innlegg Sukkerforum

Ned i vekt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 10:21

Jeg er en jente som ønsker å gå en god del kilo ned i vekt. I alle fall 10-15. Jeg sliter med forbrenningen min selv om jeg prøver å trene. Noen som har gode tips og erfaringer uten pulverkurer og andre unaturlige metoder?

Takknemlig for seriøse svar.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 3 feb. 2009 10:42

Finne ut det ideelle vedlikeholds-kaloriinntaket for en person på din alder og vekt. Legge seg på ca. 500 kcal under det per dag. Telle kalorier og holde stålkontroll. Trene kardio minst 2-3 ganger i uka (jogge, sykle, langrenn, gå raskt) og helst litt styrke imellom kardioøktene.

Mer komplisert er det egentlig ikke. Det tar tid før forbrenningen kommer ordentlig i gang, men spise riktig mengde (ikke for mye og ikke for lite) og trene kardio er den aller beste måten.

Hilsen Joques, som har hatt god nytte av dette.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 3 feb. 2009 10:48

(Vær også klar over at det er ganske mentalt utmattende å holde sånn stålkontroll, og at det er lurt å legge inn kontrollerte pauser så man unngår de store sprekkene.)

Skjult ID med pseudonym Bunny ti. 3 feb. 2009 10:53

Du kan ta kontakt med legen din å spørre om å få litt hjelp til å komme i gang.
Mange som begynner å trene ser raskt en forandring , men det er ikke alle som gjør det.
Det kan fort føre til at man gir opp før man har begynt.
Med hjelp fra noen tabletter fra legen din som du tar for å redusere fett inntaket kan gi deg den starten du ønsker .
Men dette er jo ikke noe du kan gå på over lengre tid , så du må sette opp en ukes meny for hver uke. For å forandre på det du har i deg.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 3 feb. 2009 10:54

Noe som jeg opplevde tidligere da jeg var ganske tynn og egentlig litt mager, var at jeg gjerne gikk opp noen kilo i perioder der jeg var veldig fysisk aktiv og trente, fordi matlysten ble markert øket. Og den gangen opplevde jeg det som en positiv effekt.
Så dersom du nå trener gjevnlig, så blir det vel viktig å ikke øke matinntaket for mye, et økt matinntak som egentlig er en naturlig kompensasjon på at du har blitt mer aktiv.

Utrolig nok for meg, så har jeg også nå blitt nødt til å bli litt mer obs på hva, og hvordan jeg spiser. Slik jeg har forstått det etter å ha leitet etter litt informasjon over tid, er at det er smartere med mange små måltider enn få og store måltider. Å ha et lite måltid hver tredje time er visst det som blir anbefalt.
Selv lar jeg annethvert måltid bestå av enten bare frukt, eller bare grønsaker (en fullstendig hjemmesnekra ide som jeg ikke har hentet noensteds fra) og jeg har begynt å bli venn med følelsen av å være sulten.... man _må_ altså ikke spise bare fordi magen sier i fra.
Et rigid system med når jeg spiser, og hva jeg spiser når, har vist seg å funke fint for meg. Er jeg ikke sulten tre timer etter forrige måltid, så spiser jeg allikevel for det har noe med å holde forbrenningen oppe på.

Men det viktigste er å sørge for økt aktivitet for kroppen, for det blir en utrolig trist matopplevelse dersom mindre inntak av mat er det eneste som skal sørge for at en enten klarer å gå ned i vekt, eller sørge for å ikke gå opp.
...dersom man ikke har mye å hente på å endre på hvilken type mat man spiser, da...
:-)

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 3 feb. 2009 10:57

Ikke bare er det utrolig trist, men det funker ikke fordi hvis man bare sulter seg, så går forbrenningen bare ned. Så må man spise enda mindre, så går forbrenningen enda lenger ned osv osv. Det blir en ond sirkel.

Det er umulig (hvis man ikke har veldig spesielle gener) å gå nevneverdig ned i vekt bare ved å redusere matinntaket hvis man ikke trener.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 3 feb. 2009 11:02

Hvis du har råd til det er det best med en personelig trener . De hjelper deg ved å vise deg hvordan du skal trene og hva du skal spise for å få det beste resultatet.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 3 feb. 2009 11:09

Joques:

Joda, man vil nok gå ned i vekt dersom man spiser mindre selv om forbrenningen vil gå ned og man dermed må spise enda litt mindre. Men å sulte seg er vel ikke den morsomste måten å gå ned i vekt på :-)

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 3 feb. 2009 12:06

Det er muskler som forbrenner mest fett. Dessuten er det slik at moderat kondisjons trening gir bedre fett forbrenning enn høy kondisjons trening. Går du feks på en tredemølle vil du se at weight lose programmet har et lavere tempo enn kardio programmet. I starten er det muligheter for at du går opp i vekt, fordi muskler veier mer enn fett, men de musklene du bygger vil på sikt gi et bedre resultat fordi, som nevnt, muskler forbrenner mest fett.
Om du ikke har trent tidligere kan det være viktig å prate med en trener, dette er som regel inkludert i prisen dersom du begynner på et helse studio, slik at du starter opp med et program som kan gi deg styrke i de musklene som kan være med på å forebygge skader. Eksempelvis oppbygging av muskler rundt knær og ankler for å forebygge vrikking av ankler, og belsatning skader i knærne. Sørg for sko mer god demping, som er egnet for den aktiviteten du velger. Mange tråkker skjevt, og det finnes sko som kompenserer for dette. Ta med deg et par sko, flate, ikke høyhelt, og vis den frem der du kjøper treningsskoen. De vil kunne se utfra skoens slitasje om/ hvordan du tråkker. Noen utsalgssteder har en glass kasse der du kan stå barbeint slik at de kan se hvordan du belaster foten, andre er mer avanserte og bruker tredemølle og videokamera for å sjekke det samme. Riktige sko, med god støtdemping er viktig for forebygging av skader!

Ellers: Det er lurt å øke protein inntaket i kosten din. Proteinet er kroppens byggestener, og er viktige i prosessen der kroppen bygges opp igjen etter at du har trent. Det enkleste du kan gjøre for å øke protein inntaket er å spise mer egg, feks på brødskiven og å bruke rene kjøtt produktereks. til middag. Kyllingfileter, karbonadedeig og annet rent kjøtt er best.

Dersom du spiser 100 kcal innen 15 min etter at du har trent vil kroppen fortsette å forbrenne energi i flere timer etterpå. Lar du være vil kroppen gå i hvile modus mht. forbrenning og du mister etterforbrenningen. En banan er ofte et godt tips som etter trening mat, da bananer inneholder mineraler som forebygger muskel kramper.

Husk å drikke nok væske. Enkelte personlige trenere kan være litt hystriske mht hvor mye vann man trenger. Du får i deg nok væske om morgenurinen er lys på farge.

En viktig suksess faktor i forhold til vekt reduksjon er å endre minst mulig på de vanene du har. Noen vil gjerne at du skal kjøpe et helt konsept, feks Grethe Roede, men jo ferre vaner du slipper å endre jo større er sjansen for et

Skjult ID med pseudonym kula ti. 3 feb. 2009 12:20

for å opprettholde forbrenning,må du spise lite og ofte. Jeg spiser hver 3. time og har delt måltidene i to. Rekker ikke å bli sulten da.

Skjult ID med pseudonym Ærlig ti. 3 feb. 2009 12:22

Spis matvarer som stimulerer forbrenningen. Les Fredrik Pauluns bok om fettforbrenning.
Koffein, kaffe , hvit og grønn te, krydder i alle varianter, chili, jalapenos og annen sterk mat.
Få i deg sunt fett fra nøtter, avokado, kaldpressede oljer. Kutt margarin og annet som inneholder herdet fett. ( kjeks feks)
SPis masse proteiner og mindre karbohydrater.
Les litt om GI og spis matvarer som har lav GI og holder blodsukkeret stabilt.

En grei side; www.matoppskrift.no og www.matvareguiden.no

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 3 feb. 2009 12:27

Fortsetter litt til:
En viktig suksess faktor i forhold til vekt reduksjon er å endre minst mulig på de vanene du har. Noen vil gjerne at du skal kjøpe et helt konsept, feks Grethe Roede, men jo ferre vaner du slipper å endre jo større er sjansen for et varig resultat. Ta vare på de gode vanene du allerede har, og på det du må endre: forsøk å finne erstattninger og en levemåte som ligner mest mulig på den du har i dag. Forskere hevder at man ikke bør legge om mer enn to vaner av gangen, og vente med å ta inn flere endringer til de to første endringene er godt innarbeidet. Hvis du har trening som den ene endringen din bør du kanskje ikke ta de mest revolusjonistiske grepene i kostholdet samtidig. Dette betyr det vil ta lengre tid å komme i mål ifht vekten, men du vil til gjengjeld slippe å gå opp og ned i vekt som en jojo slanker.

Sett deg et fornuftig mål. Det er ikke meningen at du skal veie like mye som du gjore i tenårene. Del opp målsettingen om antall kilo i flere delmål. På den måten virker de ikke fult så uoppnåelige og fjerne. Uansett hvor stor eller liten en oppgave er må man ta litt og litt av gangen.Ta med andre mål enn bare vektredusksjons målsettinger. Feks. å trene minst to ganger i uken, å kunne løfte x antall kilo på vekter, og å måle hvor mye bedre kondisjonen din er blitt.

Når du synes det går tregt... sett fokus på hvor langt du har kommet og hva du har oppnådd fremfor å stirre deg blimd på hvor langt det er igjen til målet.

Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 3 feb. 2009 12:31

Det viktigste er å spise frukt og grønnsaker _hver dag_ !! Det stimulerer forbrenning og du får i deg vitaminer som kroppen trenger .

Hmmmm , mange gode tips her ... på tide og sette igang litt selv for å få en sprek bikini sesong ;o))

Skjult ID med pseudonym Ace ti. 3 feb. 2009 13:16

er sikkert forskjellig fra person til person hva som er beste måten. Tror man bør prøve seg frem hva som passer best for _deg_

Uansett bør en komme seg i bevegelse, få opp forbrenningen.

For meg fungerer kondisjonstrening best. 3 ganger i uka løpe/sykkel minimum 1,5 time hver gang. (forholdsvis høyt tempo)
Å gå fungerer selvsagt like bra, bare bruk lengre tid. Som noen skrev her, lavere tempo forbrenner mere fett, men forskjellen er ganske marginal, så tror ikke man skal henge seg opp i akkurat det. :-)
Fordelen med slik trening er at forbrenningen fortsetter også dagen etter trening, og fungerer ikke bare mens man trener.

Ulempen ved å kondisjonstrening er sulten. Man blir utrolig sulten av det, så ikke alltid å anbefale hvis man ikke klarer å motså slutfølelsen. Leste et sted en "ekspert" som ikke anbefalte damer å slanke seg med kondisjonstrening pga dette. (hvorfor bare damer? menn blir jo like sultne)

Skjult ID med pseudonym loppa ti. 3 feb. 2009 13:20

Jeg klarte å ta av 25 kilo på et år. Jeg kuttet ut alt som het godterier, snacks og Cola etc. Byttet ut nista med to - tre epler. Spiste ofte og lite, og hadde en jobb hvor jeg beveget meg mye. Gumlet epler så fort jeg ble litt sulten.

Jeg forberedte meg mentalt på at det ville ta tid å komme ned på ønsket vekt, selv om jeg selvfølgelig helst ville at det skulle skje på to uker.
I og med at jeg beveget meg mye på jobb, så hadde jeg ikke noe behov for å trene ved siden av.

Motivasjon kommer innenfra, men ingen skal påstå at det er lett å gå ned i vekt.
Forbered deg på at det blir "trappetrinn" hvor vekten står helt stille. Ikke gi opp selv om vekten stagnerer en stund innimellom. Du vil snart merke at alt blir lettere, og det i seg selv er veldig inspirerende.

Noe du også må være forberedt på, er at det er fort gjort å gå opp igjen etterpå, så når du når målet må du være bevisst på at du ikke begynner å spise deg opp i vekt igjen.
Jeg har klart å holde vekta i over et år nå, og kan jeg, så kan du. Det er jeg overbevist om.

Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 18:07

Takk for mange gode råd, og jeg skal gjøre så godt jeg klarer. Men hvordan jeg skal klare å finne motivasjon til å holde ut vet jeg ikke. Jeg har hatt mange mislykkede forsøk der jeg har gitt opp og selvtilliten er deretter. Håper det går bra for jeg ønsker ikke et liv som feit jente. Når jeg leser profilene her inne av alle guttene som bare vil ha slanke jenter skjønner jeg jo at ingen vil ha meg sånn som jeg er nå, og det føles trist. Men takk for at dere orket å skrive litt til meg! :))

Skjult ID med pseudonym Ærlig ti. 3 feb. 2009 18:15

Motivasjonen kan du styre stort sett selv. Du må ta kontroll over ditt eget hode og overbevise det om at trening er moro. At du blir avhengig av trening. Kan ikke leve uten grønnsaker. Sjokolade og brus smaker piss etc
Du må manipulere og hjernevaske deg selv.
Plutselig har du ett kosthold og en livsstil som gjør at du blir en slankere og sunnere jente dag for dag.

En annen ting som er viktig er det : hvis du en dag tar helt av med godis eller noe annet som du kanskje har på usunn-lista, så må du ikke la det knekke motivasjonen. For det er ubetydelig i den store sammenheng.

Første skritt på veien er å luke vekk den dårlige motivasjonen din. Kan ikke gå rundt og si at du ikke vet hvor du skal finne motivasjonen. For da har du allerede lagt en demper på den.
Se lyst på tilværelsen frøken, finn innbitt kampmot og kjør på med livvstilsendring fremover.

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 3 feb. 2009 18:17

Tror det er viktig å fokusere på hva som er din trivselsvekt, og ikke hva andre foretrekker. Jeg har skrevet i min profil at jeg ikke er slank. PÅ denne måten sparer jeg og den som leser min profil, og som ønsker seg en mega slank dame, tid begge to.
Selv om mange ønsker seg en slank dame, dette er jo idealet for tiden, er det mange som liker mer feminine former. Det viktigste er at du trives med vekten din og at du holder deg sunn og frisk.
Å være tynn er ikke det samme som å være sunn. Trening og fornuftig kosthold er det som til sist er avgjørende for om du tar vare på seg selv.

Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 18:19

Men jeg trives på mange måter med den jeg er. Det er bare så synd at andre ikke liker meg med noen kilo ekstra for jeg er jo ikke en som liker å ligge på sofaen og går gjerne både på fjellet, på stranda om sommeren og på ski og liker å være ute. Men en kjæreste vil jeg jo ha, og da forstår jeg at jeg nok må gå ned i vekt. Synd det skal være sånn og det er vel derfor jeg sliter med å finne motivasjonen kanskje.

Skjult ID med pseudonym Ærlig ti. 3 feb. 2009 18:22

Hvis ikke en mann kan ta deg som du er, slik du trives med deg selv, er han da en mann å satse på?

Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 18:24

Kanskje ikke men om ingen vil ha meg som jeg er da må jeg jo gjøre noe selv for å ikke bli ensom antar jeg. Hadde jeg bare kunne fått en inspirasjons sprøyte eller noe :)))

Skjult ID med pseudonym Perle62 ti. 3 feb. 2009 18:32

Let etter den som liker deg slik du er. De er der, men sier kanskje ikke så mye ifra om at de liker rundere damer. De kan jo fort bli betraktet som litt "kinky" i våre dager, der tynn = sund = ung = sånn skal det være. Han som liker deg for den du er selv om du ikke har det nåværende skjønnhets idealet har viktige egenskaper du ellers kan miste.
Han liker deg fordi du er den du er. Det gir trygghet og du kan bytte ut missnøye med egen kropp med muligheten til å vise hva du har å by på. Dessuten kan det å innrømme at man ikke har en smak som er helt main stream som mann, vitne om at fyren er reflektert og gir litt blaffen i mote hysteriet. Det er ikke noe minus. Jeg sitter ofte igjen med følelsen av at en del menn veger dame som status symbol. Av typen hei, se hva jeg kan kapre. For mitt vedkommende er denne gruppen uaktuelle for meg. De er for overflatiske.

Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 18:36

Men jeg er ikke i veldig dårlig form for jeg liker å være i aktivitet. Kolesterol, blodtrykk og alle slike ting er helt perfekt sies det. Det er ingenting som feiler meg og jeg er ikke lat. Jeg veier bare for mye og ønsker å gjøre noe med dette fordi jeg tror på sikt det er bedre for helsen min å veie litt mindre, og jeg tror det er bra for helsen min å ha en kjæreste å være god med også :))) Men hvordan jeg skal klare det vet jeg ikke helt. Synes det er vanskelig og rart at alle andre får det til utenom meg. Men får det vel til en vakker dag jeg også håper jeg! Takk for oppmuntrende ord Perle!

Skjult ID med pseudonym Goliat ti. 3 feb. 2009 18:43

T.S. Jeg er enig i alt som er sagt tidligere i denne tråden i forhold til kosthold og mosjon. I tillegg kan det være lurt å gå til fastlegen og få tatt en blodprøve som måler om det er for lavt eller for høyt stoffskifte. For lavt stoffskifte kan føre blant annet føre til vektøkning, at man fryser mye og at man kan bli deprimert. For høyt stoffskifte kan føre til at man raser ned i vekt uansett hvor mye en spiser, og at man kan svette mye. Slik som du beskriver dine problemer kan det høres ut som om du kan ha et for lavt stoffskifte.

Skjult ID med pseudonym nemo ti. 3 feb. 2009 19:20

Jeg har vært inne i god periode ang trening i de siste månedene. Jeg hadde ikke vært i nærheten av treningsstudio hele mitt liv men en kamerat fikk masa meg til å prøve. Så jeg fikk satt opp litt program og sånn. Den første fasen var å venne seg til å møte opp rett og slett. Begynn i det små. For meg fungerer trening på vei til eller fra jobb best, om jeg kommer innom dørstokken hjemme er det straks mye tyngre å rusle ut i villværet for å trene - så jeg har valgt meg et treningssted som ligger beleilig mellom jobb og hjem fremfor det absolutt billigste. Det er også enklere å holde på om man melder seg på fellestimer fremfor å dille rundt på egen hånd (og da får du også observere andre: "Egen lykke er det beste, men andres ulykke er heller ikke å forakte! ":D).

Skjult ID med pseudonym rosa ti. 3 feb. 2009 19:47

Sjekk ut eat.com. Jeg har hatt stort hell med den. Kiloene raste av og jeg var mett hele tiden. Men det betyr en livsstilendring, ikke bare bruk det som en diett. Har ikke hatt problemer med å holde vekten nede heller etter at jeg la om. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym jente ti. 3 feb. 2009 20:12

takk for godt råd rosa, men kan du si litt mer om denne kuren? Hvor får man kjøpt produktene og hvordan fungerer dette.....

Setter pris på svar :)))

(mann 43 år fra Akershus) ti. 3 feb. 2009 20:50 Privat melding

Egentlig koker alt ned til følgende: du skal spise for å leve, men ikke leve for å spise

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 3 feb. 2009 20:50

Siden vi først er inne på emnet...jeg har gått ned en del de siste to årene, men har nå stagnert. Vil gjerne ned minst 5 kg til. Spiser sunt men ikke ofte nok (vanskelig å få tid til det på jobb), har et høyt aktivitetsnivå. Kalori-inntaket ligger litt under forbruket, men vekta ligger på samme sted. Noen som har noen tips som kan få meg igang igjen? Treningsmetoder, muskelgrupper som bruker mer energi, matvarer som kan hjelpe til? Spiser lite karbohydrater, hovedsaklig kjøtt/fisk og grønnsaker. Ei venninne mente jeg skulle la være å spise etter kl 18, noen som har erfaring med det? NB: pulverkurer/piller er ikke aktuelt:-)

Skjult ID med pseudonym Leonin ti. 3 feb. 2009 20:54

Enkle tips: spis frokost! helst grovt brød. Drikk vann, og unngå melk.
Hvis du spiser 2 brødskiver til vanlig, ta heller 1 og 1 halv skive, og spis frukt eller grønnsaker til du er mett.

Drikk vann.
11:00
Spis lunch: unngå ost eller melk. Grove skiver med litt magert kjøttpålegg, leverpostei eller lignende. Ikke spis noe sukkerholdig. Unngå sukkerholdig juice og lignende. Spis 2 skiver, og frukt/grønt til du er mett.

Drikk vann!
14:00
Spis frukt og grønt
Drikk vann!

16:30
middag. ikke spis mer en 1 potet hvis det er potetmiddag. Spis renskåret kylling, fisk, kjøtt eller lignende men skjær bort fettrander og slikt. spis MYE grønnsaker. Avslutt med frukt til dessert. Det renser tennene og gir deg litt fruktsukker.
Drikk vann!

Ikke drikk kaffe eller te etter 20.00.
Drikk vann!

spis grønnsaker og frukt hvis du blir sulten i mellom måltidene. Avslutt med en lett grovskive med lett pålegg hvis du må ha noe etter 20:00.

Kos deg med en god, solid diett..uten å sulte!

Skjult ID med pseudonym lev livet ti. 3 feb. 2009 20:55

og hvor ble det av gleden i livet med å leve slik? Mat er til for å nytes!!!

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 3 feb. 2009 21:00

Melk er faktisk bra for oss som er på slankern, kalsiumet er svært nyttig men man bør selvsagt velge magre melkeprodukter:-) Så det er en feilaktig myte at man skal holde seg unna ost og melk!

Skjult ID ti. 3 feb. 2009 21:00

Ønsker også å gå ned i vekt, men jeg liker IKKE å lage mat. Finnes det noe man kan kjøpe som er sunt som Fjordland eller noe, og kan man spise yoghurt eller smoothie eller noe til frokost som kan fungere når man slanker seg? Jobben min krever at jeg må være tilstede og kan ikke spise mange ganger om dagen, noe som er et problem for meg. Takknemlig for smarte forslag!

Skjult ID med pseudonym Trist! ti. 3 feb. 2009 21:04

føler at jeg bare øker vekten min når jeg mislykkes med å slanke meg gang på gang. Jo mer jeg tenker på det, jo vanskeligere er det. Prøver hver dag, hver mandag og så sprekker jeg og går opp i vekt hele tiden og da blir selvtilliten og selvfølelsen på bånn :(

(mann 41 år fra Troms) ti. 3 feb. 2009 21:04 Privat melding

Pixie :Bare kutte ut melk til lunch.. holde sukkernivået nede=) Fruktsukker yumm

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 3 feb. 2009 21:11

Skjult ID, det fins desverre få raske løsninger som er sunne:-) Fjordland, kjøpe-smoothies og yoghurt inneholder mye skjult sukker, salt og lite næringsstoffer. Spis frukt og grønt, sørg for å ha med deg salat eller oppkutta frukt/grønnsaker. Om du legger oppkutta gulrøtter/kålrot i en bolle med vann i kjøleskapet holder de seg friske et par dager, så slipper du å tilberede hver dag:-)

Skjult ID med pseudonym trening. ti. 3 feb. 2009 21:15

@jente.
Jeg har gått ned endel i det siste med med masse trening og et mere fornuftig inntak.
Har unnet meg litt av alt men, ikke like mye som før. Vært veldig bevisst på at jeg skulle kunne spise litt kake og snop, men kun et stykke eller noen få biter. Jeg visste at jeg ville sprekke som fy om jeg ikke spiste litt.....
Har bevisst spist mindre til middag og hyppigere målitider. Spiste en periode grove knekkebrød med magert pålegg, i stedet for brødmat. Drakk masse vann. Prøvde å unngå ligth brus de første mnd, da dette sies å øke apetitten...

Jeg har trent endel i flere år, men økte antall treningstiner pr uke fra 3-5. Trente to timer 2-3 ganger pr uke.. Har trent det jeg selv liker å trene istedet for å høre på hva jeg burde trene.... Finn din treningsform/ aktivitetsform, eller øk hyppigheten på aktiviteter du har fra før.

Dette har funger for meg. Vi er alle forskjellige og må finne vår måte. Jeg har brukt lang tid og det skal visst være det beste;-)

Lykke til;-)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 3 feb. 2009 21:19

Jeg gikk ned 10 kg på 2 uker, men da spiste jeg ingenting, levde kun på juice og vann. Men er jo kanskje ikke å annbefale til alle, hvis du ikke har bra psyke, men det er de første 3 dagene som er værst faktisk.
Etter de 2 ukene spiste jeg, og sakte men sikkert spiste jeg normalt igjen, og har holdt meg der siden.
Men funker kanskje ikke for alle.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 3 feb. 2009 22:33

Studer BFL.com. Har prøvd det, gav meget bra resultater på bare 12 uker.

Kjøp boka på amazon.com, det gir deg nok motivasjon til å holde ut programmet.

PS annet liknende norsk program finnes på tn.no. Kjører det i disse dager. Funker bra det og.

Lykke til:-)

Skjult ID med pseudonym Xradon ti. 3 feb. 2009 23:25

Drikk vann.
Du får i deg nødvendig veske til å holde organer fuktige. Vannet tiltrekker seg sukker og hindrer binding og du avfører mye i urinen. Slankemiddel nr 1 for meg. Men husk hva man spiser. Kutt ut unødvendige sukkerprodukter og spsi rikelig med fiber. Jeg for min del bruker å trene litt ved sien av. Jeg spieste ikke mindra ev denne grunn. Akkurat samme måltid som før men ikke fete mettede produkter er å trakte etter.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 4 feb. 2009 00:16

jente, du kan klare det - men det er viktig å ikke bare tenke rutiner, kosthold og trening, men langsiktighet.
En venninne av meg som ikke hsr speiselt mye viljestyrke ellers, klarte å gå ned 20+ kilo. Hun var flink til å bare fortsette selv om hun skeiet ut eller det sto stille - bare durte i vei med opplegget sittt, uten å sulte seg.

I tillegg til noen reale økter, har jeg også tro på gratis hverdagstrim, og da bevegelse flere ganger om dagen.
Hva er poenget med å trene tre ganger i uken hvis man da alltid tar heisen fremfor trappen, bussen fremfor bena?
Noen kommer ikke på at det å gå er et alternativ i det daglige - hvor langt er det til jobben din?
Det vil ikke gi kjempekondis, men det vil gi trim og forbrenning. Grunnen til at jeg nevner det er at det som er litt felles for de av mine venner som er overvektige er at alt som lyder av anstrengelse er et ork ("Åh nei, må vi gå?"). I steden for å tenke på at som en mulighet for å få pulsen lltt opp og holde forbrenningen oppe. Så mitt råd i tillegg til de gode du ahr fått er ikke glem hverdagstrimmen, og tenk langsiktig.

Skjult ID med pseudonym slanker on. 4 feb. 2009 20:32

jeg har stadig vært på slankern, og det er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vanskelig og holde seg til dietter, uansett hvor bra de er.
MEN jeg har klart det.
Først hypnose for å slippe søtsuget (det hjalp)
Så forberdte jeg meg mentalt. Jeg sa til meg selv flere ganger daglig: "Jeg er en slank person, jeg trenger ikke spise hele tiden"
Videre så sluttet jeg å spise når jeg var mett, dvs, jeg spiste aldri opp maten min. Hvis det var noe som var ekstra godt, trøstet jeg meg med at jeg kunne spise resten til neste måltid.
Det var tøft i starten, men husk 3-regelen.
1. de 3 første dagene er tøffest
2. etter 3 uker er det enklere
3. etter 3 månder går det vedlig greit
Lykke til, jeg gikk ned over 20 kg på 6 mnd

Skjult ID med pseudonym slim Jim on. 4 feb. 2009 21:18

Hadde ett veddemål med en kompis hvorpå jeg skulle slanke meg fra 80kg til 65 kg på 10 uker , droppet brød,pasta , melk .ris , og gikk entime før jobb hver eneste dag , (ble veldig godt kjent i byen også hehe) så etter 10 uker veide jeg 62 , så det funket !! nå veier jeg 72 som er min match vekt og har gjort det i 2 år nå , så det så .

Lykke til :-)

Skjult ID on. 4 feb. 2009 21:21

Men hvordan klarer dere å mobilisere til å gjennomføre slike tiltak? Føler meg så lat som ikke har viljestyrke til å mestre det for jeg har prøvd så mange ganger i så mange år at jeg blir trist av det og mister selvfølelsen jeg har.

Skjult ID med pseudonym * on. 4 feb. 2009 21:23

Jeg har gått ned 25 kg på 6 mnd. Spiste alt, men i mindre porsjoner og fordelt på 5 - 6 måltider.
Men det som var det viktigste tror jeg, det var trening, enten gåing eller aerobikk, sykling osv, hver dag 1/2 time.

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 4 feb. 2009 21:28

@Skjult ID, kunsten er å sette deg små mål så blir det lettere å oppnå dem! Da øker du selvfølelsen for hvert lille steg du klarer:-) Ta et eller to kilo om gangen, gå 15 min lenger enn sist, ta 5 repetisjoner mer enn sist, sykle 1 km lenger enn sist... Gjør det til en konkurranse med deg selv, men på en posistiv måte? Ingenting kommer gratis, alt tar tid og sånn er det bare! Lykke til:-)

(mann 46 år fra Oslo) on. 4 feb. 2009 21:30 Privat melding

For å gjøre det enkelt:
Vektklubb.no (ja, den til VG)
Godt system som fungerer glimrende for veldig mange.

Ang trening: invester i en pulsklokke, så er det mye enklere å få effektive treningsøkter.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym :) on. 4 feb. 2009 22:08

Veit ikke om dette stemmer, men har en liten teori om at gutter er litt flinkere til å glemme ting/legge ting bak seg.
Jeg klarte mange ganger å tenke at jeg ikke var sulten, bare dreit i det. Men alt går jo på psyken, så du må gjøre det som passer deg best.
Og tror at det ikke er lurt å tenke langsiktig. Ta heller en dag om gangen som mål, da blir det lettere og la være å gå tilbake til den gamle vanen.
Tenk at denne dagen skal jeg klare det, ikke tenk på neste dag. Og hvis det blir vanskelig, tar du bare for hver time.
Nå skal jeg ikke spise noe usunt i løpet av denne timen, oi det funka, så tar du en ny time og gjør akkurat det samme.
Men det spørs om det funker på jenter, om de klarer å tenke sånn. Ikke vet jeg, men funka på meg iallfall. Jeg trengte ikke å tenke hver time, det hørtes litt slitsomt ut, hehe, men håpte du skjønte poenget mitt.

(mann 30 år fra Østfold) on. 4 feb. 2009 22:44 Privat melding

kutt ut karbohydrater, spis mat med en del fett i isteden, spis lite og 8-9 ganger daglig til faste tider, beveg deg mye og få nok søvn (7-8t), så raser du nedover.. :-)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 4 feb. 2009 23:04

Til :)
Når du sier "ikke tenk langsiktig" så misforstår du maximalt.
En vektøkning på 10-15 kg som skal vare MÅ komme over tid. Det betyr iikke at man skal tenke "åh, bare 200 dager igjen".
Eller bare 48000 timer igjen, slik du antyder. Jeg tror ikke man skal tenke så mye, men bare ha rutiner som gjør at man slipper å ta så mange valg hele tiden - da slipepr man å tenke så mye på det.

Og: Poenget med å tenke langsiktig er at man IKKE skal fly på vekten hver dag og håpe på radikale resultater. For det er ikke en tidsfestet kur som funker best, det er en varig endring i livstsil.

Skjult ID med pseudonym spookyboy on. 4 feb. 2009 23:06

prat om x antall kg på (ofte begrenset) tid er avhengig av veldig mange individuelle faktorer.
Kommer man i aktivitet eller øker den og i tillegg spiser litt mindre enn det som forbrennes er man i gang.
Alt til sin tid.

Hva med følgende lille motto:
Mg3 - lest som: M ganger 3, eller Mengde Mat Glede Mosjon :)

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 4 feb. 2009 23:12

Anima kom med et viktig poeng: Nok søvn! Viktig:-)

Skjult ID med pseudonym :) on. 4 feb. 2009 23:22

@vibe
er ikke det poenget mitt er. Og når sa jeg "bare 200 dager igjen", er jo helt motsatt av hva jeg sa. Når jeg sier ikke tenke langsiktig, så mener jeg at mange tenker, of må jeg gjøre dette i 2 uker til. Det kan bli for harde mål for noen. Tror du en toppidrettsutøver tenker langsiktig for å nå målet sitt? Tenk deg Bjørn Dæhlie, når han har 3 km igjen og er nesten helt ferdig, hvor tror du han klarer å hente kreftene sine fra? Tror du han tenk,er yes bare 3 km igjen, eller tror du han tenker så kort som, bare jeg kommer over den bakketoppen, det skal jeg klare. Og når man plutselig er på bakketoppen, oi jeg klarer litt til, og kan sette seg et nytt mål. Er iallfall sånn jeg tenker når jeg presser meg maksimalt. Så tror egentlig jeg ikke missforstår.
Vet ikke om du leste den ene meldingen min høyere opp, så har jo litt erfaring anngående sult følelsen.

Skjult ID med pseudonym :) on. 4 feb. 2009 23:25

@ anima, er ikke nok bevis på at jo flere ganger om dagen man spiser i små mengder vil øke forbrenningen. Energi inn = energi ut. Forbrenningen er der alltid. Så lenge man ikke spiser mere enn energi inn enn ut så er det egentlig det samma.

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 4 feb. 2009 23:31

En ting som gjør at man anbefaler mange små måltider under slanking er at det hjelper oss å holde blodsukkeret stabilt, man blir ikke "småsulten" og unngår søtsuget. Det er da det er størst sjanse for å sprekke og f.eks. kjøpe en sjokolade, visstnok er 15-16 tida verste tida fordi det er lenge siden lunsj og kroppen trenger noe ekstra... jeg kan ikke nok til å uttale meg om det virker inn på forbrenningen, men det høres logisk ut for meg at forbrenningen fungerer bedre når den har jevnt med drivstoff å jobbe med?

Skjult ID med pseudonym kulemave on. 4 feb. 2009 23:32

Sier som enkelte andre her: Hvordan orker dere å holde ut? Jeg er nok eldre enn gjennomsnittet her, men har aldri klart å gå ned i vekt i lengden.

Skjult ID med pseudonym :) on. 4 feb. 2009 23:41

Er jo det jeg prøver å få fram, at man må prøve å tenke minst mulig på det, og når man tenker på det ikke ha så store mål, eller ikke tenk langt fram i tid, bare tenke der og da, så går det over i en viss preiode, så kommer det tilbake igen, men med en gang man skal begynne å tenke alt man skal igjennom, så går det som regel dårlig.

Skjult ID med pseudonym :) on. 4 feb. 2009 23:47

@Pixie,
Har bare sett en del forøk på det og tester. Var en som bare spiste frokost, men spiste masse på en gang, men spiste ikke noe mere i løpet av dagen, hun følte seg ikke sulten igjen før klokka 9-10 på kvelden. Og hun holdt seg stabilt, gikk ikke opp et gram.
Testet det i ca 2 uker.
Men tror ikke det er noen konkret fasit svar som kan dokumentere det ene eller det andre.
Jeg gikk uten noen ting i 2 uker, og skjønner egentlig ikke hvorfor folk føler de får det behovet for mat hele tiden. Jo lenger tida gikk jo letter var det å holde seg unna mat, selv om man tenkte på det. Tror at når man får så mye mat i seg hele tiden, så blir det jo vanskeligere å la være, men det er jo min mening. Det kan jo være noen som mener noe annet.

Skjult ID med pseudonym shorty on. 4 feb. 2009 23:51

Oj oj oj....dette er til smiletegn :)....det du beskriver høres ut som en spiseforstyrrelse for meg! Håper du har sluttet med det du beskriver! Mat må man ha!

(mann 30 år fra Østfold) on. 4 feb. 2009 23:54 Privat melding

@ :)

Det vil kanskje ikke øke forbrenningen, men det vil optimalisere den og hindre kroppen i å lagre energien.. hvis du spiser mye 3 ganger daglig vil kroppen lagre mye av dette, slik at det den har noe å hente ut hele tiden fram til neste måltid, men du får ikke brukt opp alt innen neste gang du fyller på eller .. spiser du lite og ofte, vil kroppen bruke det du fyller på, og ikke lagre det.. kroppen lagrer altså ikke energi, men bruker det lille det får av gangen, og i tillegg bruker kroppen av det som du allerede har lagret, altså de kiloene som du vil kvitte deg med.. og siden du spiser ofte sulter du deg ikke, og som Pixie sier så unngår du med litt selvdisiplin å spise søtsaker og slikt som som alle vet ikke er sunt..
:)

Skjult ID med pseudonym :) to. 5 feb. 2009 00:06

@shorty
er det fra siste meldingen du går ut ifra? Vra en test, hun hadde trent seg opp og foresstem har jeg ikke noe med forsøket å gjøre, fant bare litt forskjellige ting på internett.
Nei jeg har ikke noe spiseforstyrrleser i det hele tatt. Spiser variert og ganske sunt. Trener 4 ganger i uken. Spiser når jeg er sulten. Spiser frokost, 2 bananer før jeg trener, og så middag etterpå, sånn er det jeg spiser som regel i løpet av uken.

Men jeg var overvektig en periode, så min metode funka for meg, men funker kanskje ikke for alle, varte jo bare i 2 uker.

@anima
" hvis du spiser mye 3 ganger daglig vil kroppen lagre mye av dette, slik at det den har noe å hente ut hele tiden fram til neste måltid, men du får ikke brukt opp alt innen neste gang du fyller på eller ."
Men da har man jo fått i seg mere energi inn enn ut ikke sant, for hver gang man spiser?
Men er jo klart enig, at det ikke er så lurt å spise drit mye og sjeldent hvis man trener mye, da er det bedre som du sier, da blir kroppen alt for treig og har for mye å bære på, så er fullt enig der. Poenget var bare anngående forbrenning, men tror vi er ganske enige:)

Men min teori er bare at jo oftere man spiser, jo fortere er det til at man får lyst på noe igjen, så er jo hva kroppen vender seg til. Så hvis det er sånn spising mange overvektige har, så er nok den metoden de andre sier best. Så lenge man ikke spiser for mye på en gang.

Skjult ID med pseudonym ikke_lett to. 5 feb. 2009 00:13

Dette er en lite kjent kur som faktisk virker:

www.ketolyse.no

Metoden minner om den aniam vili beskriver.

Kuren er beskrevet av en norsk lege. Torkel Andersen, les boka og bli klok!

Skjult ID med pseudonym shorty to. 5 feb. 2009 00:23

Ketolyse er den biokjemiske tilstanden kroppen går i når det ikke tilføres karbohydrater til kroppen. Så det er det samme som å kutte ut karbohydratene. Fettstoffer vil da omdannes til ketoner som vil forbrennes. Det er en slags sultetilstand for kroppen, kroppen vil da ta av lagrene (fettstoffer). Dette er farlig for folk med hjerte/kar og nyreproblemer, da det forstyrrer vann/salt balansen i kroppen!

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 5 feb. 2009 00:40

Og de mineral/vitamin-pillene man må kjøpe som en del av kuren får man billigere på apotek, både krom, kalsium,sink og selen selges der.

Skjult ID med pseudonym ikke_lett to. 5 feb. 2009 00:43

Til Shorty
Dette er ikke en "sulttilstand". Enkelt forklart kommer sult av variasjoner i blodsukkeret og varierende insulinproduksjon. Når blodsukkeret synker sender kroppen signaler om at man skal fokuserer på mat for å sørge for å få blodsukkeret oppigjen. Man blir kort og godt sulten. Den tilstanden du beskriver kalles ketose. I denne tilstanden produserer kroppen selv blodsukker og verdiene er stabile, og man blir praktisk talt ikke sulten. (Man kan spise noe karbohydrater, f.eks endel grønnsaker og bær)

Når det gjelder hvorvidt kuren er farlig: Det finnes såkalte naturfolk som ikke spiser rotfrukter og ikke har penger til å kjøpe korn. Disse lever da i ketose. F.eks eskimoene om vinteren.

For skikkelig forklaring, les boka til Torkel Andersen

Skjult ID med pseudonym Scrat to. 5 feb. 2009 00:46

Anbefaler å starte med en tarmskylling eller rensekur for å bli kvitt "gammel moro" ,og så ett sunt og variert kosthold og kutte ut søtsaker og brus.Og mosjon da selvfølgelig :-)

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd to. 5 feb. 2009 13:33

Kjære trådstarter

Ser at du egentlig likevel trives med den du er, og det synes på meg som om idèen om slanking kommer på bakgrunn av det å få seg kjæreste, at gutta skal like deg. Da synes jeg helt ærlig det blir litt feil å slanke seg for ANDRES del. Jeg skjønner tankegangen og har tenkt sånn selv, men jeg føler mest at jeg vil gå ned noen kg og få et sunnere liv for min egen del, og så får det sterke kjønn take it or leave it... Jeg er også noen kilo for tung, men alle blodprøver er fine og jeg har ikke tendens til høyt kolesterol, diabetes eller andre livstilsrelaterte problemer. Puls og blodtrykk er også på normalområdet. Jeg er en fornøyd og blid ung dame som er glad i meg selv og i livet, og hva har jeg igjen da på lista? Jo, kiloene.
Tror det uansett er lurt å forandre livsstilen sin i stedet for å stadig være på slankern, som mange er. De jeg kjenner som har gått på Grete Roede-kurs og liknende, de har gått opp igjen med en gang etterpå og har ikke vært fornøyde. Det å kutte ut søtsaker og alt annet som er "godt og syndig" på en gang og leve ganske diktaturisk vil ofte få deg til å sprekke, og da er det jo ute å kjøre igjen..

Mine tips - alt med måte;
- kosthold med mye frukt og grønt og redusere karbohydrater og "dårlige" fett-typer (spise ofte og lite om mulig, ikke alle har jobb som tillater slik intervall)
- aktivitet (noe som du trives med og som er morro!)
- nok søvn
- unn deg noen søte fristelser av og til (det er jo ikke de små utskeielser hvert skuddår som gjør skade, men det du har i deg til daglig som betyr noe)

og sist men ikke minst:; tenk på INNSTILLINGEN din!
Vær glad i deg selv, ta vare på deg selv og fremhev og fokuser på det du er fornøyd med :) Da kommer det andre av seg selv.
(synes forøvrig du er på god vei jeg, med det du beskriver :)

Husk at å slanke seg for guttas skyld alene ikke nødvendigvis gjør deg lykkelig...

Lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym ulykkelig to. 5 feb. 2009 14:59

Mange gode tips og lese. Men hva med oss som sliter med å spise små måltider da, vi som ikke klarer å la være å spise og som tenker på mat hele tiden og likevel gjør så godt vi kan uten å mestre det. Jo mer jeg tenker på mat jo mer spiser jeg så utsetter jeg slankekuren til mandag og benytter sjansen til å spise masse før mandagen kommer. Mat er nesten som narkotika føles det som. Det finnes vel ingen tips for sånn som meg vil jeg tro og en fyr vil jo aldri orke det. uff! Fint at noen klarer det da.

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 5 feb. 2009 15:24

Kjære ulykkelig, det er en vanskelig situasjon du er i! For meg høres det ut som du bruker mat som en erstatning for noe annet? Mulig du må ta tak i andre problemer før du kan gjøre alvor av slankekuren... Snakk med fastlegen din, eller en kostholdsekspert om mulig, og knytt deg til et program med tett oppfølging der du får motivasjon fra andre i tillegg til deg selv. Husk at en kostholdsendring og økt aktivitetsnivå har en positiv effekt også mentalt! Og ikke gi opp:-) Lykke til vennen!

Skjult ID med pseudonym Svett to. 5 feb. 2009 18:09

Herregud for noen nisser!

Spis sundt og tren til du stuper! Thats it!!!

No pain, no gain.

Skjult ID med pseudonym juni to. 5 feb. 2009 20:38

Ulykkelig:

Det er egentlig ganske ofte tror jeg, at vi alle setter oss mål og ønsker for hvordan og på hvilken måte vi kan forbedre oss innenfor diverse områder. Dersom ønsket om forandring er veldig stor, men ens egen erfaring er at man gang på gang ikke klarer det, så blir det en stor demotivasjon, og følelsen av å være svak kommer, og litt selvforakt kommer gjerne også. Som en som tidligere sluttet å røyke gang på gang på gang, så vet jeg det, og også andre veldig gode forsett har strandet også.

Bare vær klar over at det er ganske mange av oss som ikke helt klarer å gjennomføre ting vi så inderlig ønsker å få til, så ikke vær for slem mot deg selv :-)

Jeg har overhode ingen peiling på dette, så det er mulig jeg kommer med et dårlig tips nå: men siden matopplevelsen har stor verdi for deg, så kan du kanskje ganske enkelt begynne med å bli mer fysisk aktiv, uten å lage restriksjoner i forhold til mat i starten?
Hva med å starte med å sette av en måned der du bestemmer deg for å være en halvtime mer aktiv enn du allerede er hver dag? Jeg tenker ikke først og fremst på målrettet trening der du _må_ bli svett og sliten, men heller en spasertur, en halvtime rolig svømming i svømmehallen, eller enkle, og ikke så krevende aktiviteter du kan gjøre på stuegulvet (danse en halvtime på stuegulvet med høy discomusikk... eller rolig musikk kan være morsomt, det!)
For da har du kommet et lite stykke på vei til å forandre litt på hverdagen din, og når du føler at formen blir bittelitegrann bedre, er det mulig at motivasjonen kommer for å endre litt på kostholdet også.
:-)

Fint om de som har peiling, kan komme med motforestillinger her hvis det er nødvendig :-)

Skjult ID med pseudonym o2 to. 5 feb. 2009 22:12

Skippe brød, poteter, pasta og ris. Spise kjøtt og grønnsaker. Fungerer utrolig bra for enkelte å unngå karbohydratrik mat.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 6 feb. 2009 11:48

:) Hallo!

Først sier du når sa jeg "bare 200 dager igjen"? Du sa det ikke, men jeg resonnerte meg til at det var det du tenkte med å tenke langsiktig. Og så sier du nettopp det samme - "Bare to uker igjen". Nettopp det som avr poenget mitt, og at det avr IKKE det jeg mente med å tenke langsiktig. Man må bygge sten på sten, og med det mener jeg at man ikke skal foksuere på det så mye i nuet - det ER et langisktig prosjekt, og skal man hele tiden tenke "bare i dag" så tenker man hele tiden. Man må slutte å tenke - abre innføre rutiner og ikke foksuere så mye på det, så vil resultatene komme oevr tid.,

Analogien din til toppidrett er jo helt feil. Vet du, Dæhli tenkte selvsagt langsiktig - tror du han tenker på mål tre km fra løpet sitt? Han tenkte på mållinjen(e) allerede vedoppkjøringen til sesongen! Og han tenker på den ved start og ved tre km; hvordan disponere krefter. Om noen freser fra i starten, så har han sitt løp fordi han vet at løpet er langt.

Det ser egentlig ut som vi emner det samme - å ikke tenke så mye på det (selv om du sier litt i mot deg selv). Mitt poeng er at man må være tålmodig og skeier man ut en dag så er ikke alt ødelagt. Ref analogien til idretten: Tryner man i svingen, så er det bar eå børste av seg og komme seg videre. Fordelen her er at man kun konkurrerer med seg selv, det holder å komme i mål, ikke fortset mulig eller best fohold til alle andre.

TS, husk at mange av de som står frem som vellykkede slankere også er folk som har prøvd mye forskjellig og sprukket mange ganger. Men så finner de nøkkelen som passer for dem. Det vil si at alle kan potensielt klare det, også de som har slitt med det før. Jeg tror også det blir lettere underveis - det er ikke først når du når målet ditt at du vblir glad og fornød, den følelsen komemr underveis når du opplever økt grad av kontroll, bedre helse og glede ved å trene.

Skjult ID med pseudonym :) fr. 6 feb. 2009 17:04

Hmm hva skal jeg si for at du skal forstå a.
Er jo helt håpløst.
Jeg skrev tidligere i en annen mail om hvordan bestefaren min slutta å røyke. Han utsatte hver røyk for hver dag som gikk. Tror du han hadde klart det hvis han bare plutselig stoppa å røyke. Er kanskje noen som klarer det, men det er ikke alle Nei man må gjøre det forsiktig, og ikke tenke langsiktig. Er fort gjort å falle tilbake til gamle vaner, hvis man brå endrer seg. Kroppen trenger lenger enn 1 dag for å endre seg.
Du sier "langisktig prosjekt, og skal man hele tiden tenke "bare i dag" så tenker man hele tiden" Men for de som er avhengig, så bestemmer man seg ikke plutselig, nå skal jeg ikke tenke på det. Det komme i tankene om man vil det eller ei. Men det skjønner du kanskje ikke? Og man blir ikke mere morivert da, hvis man skal tenke langt fram i tid, hva man må igjennom. Da ungår man også å IKKE tenke så mye på det, men det er kanskje dette her du mener?
Så vi snakker kanskje om hverandre, men mener det samme?

Klart de tenker langt fram i tid for å vinne et løp. de planlegger det flere år i forveien. Men er jo heller ikke det poenget mitt er. Poenget er når de er mest slitne, og ikke føler at de har krefter igjen, så må man fokusere og motivere seg selv. Jeg veit hva jeg snakker om, men du har kanskje aldri pint deg igjennom noe? Eller trent så hardt at du ikke veit om du har krefter igjen? Hva gjør du da for å innhente deg igjen? Da gjelder det å tenke på noe som gir deg selv mest mulig krefter. På meg hjelper det da å tenke kort fram i tid. SOm jeg sa tidligere, "bare jeg kommer meg over den bakketoppen." Men er jo klart forskjellige metoder for hver enkelt om hvordan de henter sin siste krefter, men jeg kjenner ingen som tenker langt fram da.
Samme med slanking, når man er i forandring, så vil man komme på det værste punktet en gang, og da gjelder det å motivere seg selv for å komme seg over bakketoppen.

Men vi er kanskje enig? Men jeg har faktisk slanka meg, så jeg vil jo si at jeg har litt erfaring.

Kan du referere til en linje, hvor jeg motsier meg selv?