Alle innlegg Sukkerforum

Utdannelse i et forhold

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Styx sø. 17 juni 2018 09:36

Hei.
Lurer litt på hva folk tenker vedr. utdanning.
Er selv håndverker, men kanskje ikke en helt helt representativ sådan med tanke på interesser mm. Noe som gjør at omtrent samtlige av de jeg matcher best med har høyere utdanning, noe som selvfølgelig påpekes som problemområde.

Hva tenker folket veier tyngst her, formell utdannelse, eller holder det med sammenfallende interesser og god kjemi?

Skjult ID med pseudonym Styx sø. 17 juni 2018 09:48

Hehe, ser den 😉
Men har mange kjempegode matcher, og er da typisk et rødt blad på treet: utdanning.
Så kjenner litt på en liten bekymring dersom dette er viktig for folk 🤔

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 17 juni 2018 09:49

Har selv en høyere utdanning, men bryr meg lite om hva den andre parten jobber med. Hovedsaken er at han er oppegående/har sosial intelligens og kan forsørge seg selv.

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 17 juni 2018 09:53

Påpekes dette selvfølgelig, som et problemområde ? Skjønte ikke

Skjult ID med pseudonym HalvSmart sø. 17 juni 2018 09:54

Er ikke så opptatt av utdanning selv, har datet damer både med kort og lang skolegang. Tenker det viktigste er at profilen kommuniserer hvordan du er, så får folk ha det som utgangspunkt. Utdanning er bonusfaktor vil jeg si, men ikke det viktigste mht tiltrekning.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 09:57

Utdanning er alfaomega for min del, vil ikke kjæresten ha/har mastergrad da ser jeg ingen fremtid.

Det punktet er egentlig det eneste jeg er kresen på. (Klarer fint å fikse IKEA møbler 😎👍🏻)

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 17 juni 2018 09:58

Følelser har da ingenting med formell utdannelse å gjøre. Hvor er problemet?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 10:06

@Piapia
Respekt er også viktig

Skjult ID med pseudonym Sommeren sø. 17 juni 2018 10:07

Jeg har selv høy utdanning. En ikke representativ håndverker med sammenfallende interesser hadde vært midt i blinken! ☺

Skjult ID med pseudonym Zorro sø. 17 juni 2018 10:11

Coma, da. Ikke rart jeg er så betatt av deg. 😘

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 17 juni 2018 10:11

Man A: Respekt er viktigere enn formell utdannelse😊 Hadde denne tråden handlet om manglende respekt, hadde jeg skjønt at det var et problem.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 juni 2018 10:15

Kjent problematikk. Jeg er handverker men har alltid hatt interesse for kunst, filosofi og akademiske fag. Det resulterte i at jeg til slutt tok en master i samfunnsvitenskap. Så nå er jeg en høyt utdannet akademisk snekker! Det jeg kjenner på er at ja, utdannelse betyr faktisk en god del. Jeg datet en hyggelig dame en gang, som så på filosofi som dumt og unyttig. Akkurat da hun sa det, falt interessen min som en stein til jorden. Min erfaring er at damer som er sympatisk innstilt til tenkende menn ikke bryr seg så mye om utdannelse han har. Det er dine refleksjoner i samtalen med henne som betyr noe. Det er min erfaring. Snakker du passelig klokt og informert, ja da kan selv en dame med doktorgrad finne deg spennende, selv om du "bare" er en handverker. Og husk, damer liker tross alt praktiske mannfolk.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 17 juni 2018 10:21 Privat melding

Er enig med subjekt der. Utdannelse, formell eller ikke, utvider horisonten din. Og det er nesten trist når en ellers ok person ikke evner å interessere seg for annet enn de helt nære og trivielle ting. Og viser liten evne til refleksjon.

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juni 2018 10:26 Privat melding

Har du jobb og stødig økonomi så tror jeg du kommer langt. Jeg har 4 utdannelser men ingen jobb og ei heller dame.

Når jeg skriver jeg er fattig og arbeidsløs så er det ingen som vil drikke te sammen med meg en gang

(mann 51 år fra Østfold) sø. 17 juni 2018 10:32 Privat melding

Chill. Det er flere måter å bringe inn filosofi på i en samtale da. F.eks om den du snakker med har et moralsk dilemma så kan du hente praktisk hjelp fra det fagfeltet. Ellers er det masse sinnsyke ting filosofer har sagt og ment opp gjennom tidene som kan være gøy å snakke om. Så enkelt kan du begynne.

Skjult ID med pseudonym Piapia sø. 17 juni 2018 10:35

Jøsses! De uten lang utdannelse, kan ikke reflektere? Filosofere? Tenke selv?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 10:45

Tja, litt det samme som at jeg ikke vil date noen som ikke trener fordi jeg mener såpass bør man investere for seg selv og samfunnet (på lik linje som utdannelse) Eller handy!
Ja, mulig det forklarer mer om mine verdier som et menneske enn den som trener (eller har utdannelse)
Eller?... Kanskje det er bare en preferansesak/ærlig sak. Ingenting galt i det egentlig.

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juni 2018 11:07 Privat melding

Jeg er handy og høyt utdannet, det hjelper ikke en dritt. Jeg ser bra ut også, det hjelper heller ikke... 😎

(mann 51 år fra Østfold) sø. 17 juni 2018 11:09 Privat melding

Ja, alt er svart/hvitt, Piapia. Det er enklest slik.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 11:11

Gentleman, til tross for 4 utdannelser virker det ikke som du har basal sosial kompetanse (beklager på forhånd denne kommentaren. Den virker hardere på papiret enn den er ment).
Og grunnen til at jeg sier det er at jeg i flere tråder merker meg at det første du fremhever med deg selv er at du er fattig og arbeidsløs.
For det første forundres jeg over at du definerer deg selv som dette. Da virker det som det er dette du mener er dine mest fremtredende «egenskaper» , og det er litt trist.
For det andre så skjønner de fleste at å fronte dette ikke er det beste innsalget. Jeg har deg mistenkt for å egentlig mene det litt humoristisk, og det er bra, men det er ikke så smart. I en innledende kontakt-arena som dette er så siles vi fort og brutalt pga små uvesentligheter. Vi danner oss kjapt bilder og forestillinger om den vi ser og reagerer ut fra det. Det at du er fattig og uten jobb kan sende signaler om at du kan ha vansker med å forsørge deg selv. At en potensiell kjæreste ser for seg en ekstrabelastning, og det tiltaler jo ikke, og da velges du bort.
Så front DEG og de fine egenskapene ved deg. Da får du kontakt med folk og så får detaljene i livet ditt komme etterhvert.

Dette ble litt på siden av temaet. Jeg er enig med Bruce. Utdannelse utvider horisonten, og generelt så tror jeg det blir best match om en er rimelig lik i både utdannelsesnivå, kulturell bakgrunn, alder etc. Men såklart, unntak finnes jo hele tiden.

(kvinne 57 år fra Troms) sø. 17 juni 2018 11:16 Privat melding

Liker best menn som kan praktiske ting...Og elsker lukten av en som har vært i skogen og jobbet..... Så en papiringeniør m/ dress og slips- Nope- ikke noe for meg. Men er det en som er kreativ og handy med høy utdannelse....så kan han bli godkjent. Selvfølgelig er dette mest vås... Det er kjemien- at man trives sammen- ler sammen- kan leke" sammen - som er viktigst.

Skjult ID med pseudonym Styx sø. 17 juni 2018 11:17

Takker for mange gode innspill 😉
Har ellers notert meg at det er en viss overrepresentasjon av personer innen helsesektoren blant matchene.. Kanskje man har havnet på feil hylle i livet 😜

Ruskeguri, hvor bor du kanskje i kan ordne noe 😉😉😉😜

Skjult ID med pseudonym Styx sø. 17 juni 2018 11:22

@Piapia
I "oversikten" til Sukker får man en slags oppsummering, er der det påpekes 🙂

Skjult ID med pseudonym sør sø. 17 juni 2018 11:58

For meg er det kjemi. Men det må være jobb, fast inntekt og orden på livet. Bryr meg ikke om det er håndverker, lærer eller adm Kjemi og intr er viktigst. Jeg ser etter hvem du er ikke hva. Og ikke minst hvordan jeg blir behandlet og respektert

Skjult ID med pseudonym Lurituri sø. 17 juni 2018 12:11

Jeg tenker at dette har mye med kjønn å gjøre, eller snarere med tradisjonelle kjønnsrollemønstre. Som høyt utdannet kvinne er jeg opptatt av at mannen må være ressurssterk og reflektert. Dette henger jo ikke nødvendigvis sammen med høy utdanning, men det er en av faktorene jeg bruker til å «sile ut». Poenget mitt er at menn ikke tenker slike samme grad, de søker gjerne «nedover», akkurat som de gjør i forhold til alder. Tradisjonelt er det jo slik at mannen har mer utdanning, bedre betalt jobb, er eldre osv enn kvinnen.

(mann 51 år fra Østfold) sø. 17 juni 2018 12:15 Privat melding

Tror kanskje "kjemi" er den mest forslitte floskelen jeg leser her inne.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 12:17

Har vel noe med alderen å gjøre :P

Skjult ID med pseudonym ZeZe sø. 17 juni 2018 12:17

@gentleman Slik som du presenterer deg selv, virker du dessverre ikke spesielt smart, det er heller ikke noe tiltrekkende ved det. Å kjøre sympati-kort og presantere seg selv som en «fattig-stakkar», er så turnoff som det kan bli. Jeg kan godt date en mann som ikke er økonomisk sterk, ikke har arbeid eller er av lav utdannelse. Men å fremstille deg selv på den måten du gjør, skremmer heller kvinnene enn å tiltrekke deg dem. Ærlighet er en fin ting det, men konsentrer deg heller om ærlighet av de positive kvalifikasjonene dine.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 12:19

Tror det er en ironi som ikke når helt frem.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 12:24

@Ruskeguri
For meg handler det mer om å ikke bli dårlig stemplet av familien. Har hatt dårlige erfaringer også, så holder meg fint til konseptet.

@Piapia
Vel er den type familien at kjæresten hadde blitt verbalt satt på sidelinjen hvis hun ikke kunne snakke for seg så... helst finne ei som kan si noe fornuftig. (Av det blir det respekt)

@chill
Jeg fleiper ikke, hadde skapt skandale i familien om jeg ikke satset så høyt på en partner. Hadde vært nødt til å være stups forelsket om jeg våget på noe annet. Bommet med det ett par ganger

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 12:31

Mækk. Jeg tror også det er et forsøk på en humoristisk twist, men den feiler hvis hensikten er å tiltrekke seg damer.

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juni 2018 12:36 Privat melding

Herlig, da kan jeg også legge til at jeg er sosialt inkompetent samt virker lite smart. Jeg begynner å se hvorfor jeg er singel. Jeg hadde nok ikke datet meg selv heller

Men altså utdannelse har lite å si er vel konklusjonen her da

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 12:38

Bare vennligsinnede tips i forhold til presentasjonen din altså.
Du er nok både sosial og smart nok du som oss andre.

Skjult ID med pseudonym ZeZe sø. 17 juni 2018 12:38

@styx
bør utdannelse ha noe å si i hvordan du matcher med et annet menneske? Å være i arbeid/arbeidsløs, høyere utdanning/ingen utdanning, økonomisk sterk/svak, intelligent/uintelligent, det er ikke noe som bør henge i sammen. Jeg har venner jeg som knapt har videregående utdannelse, men har høyere lønn enn jeg bare kan drømme om. Jeg har også venner som er uten arbeid som er de mest fantastiske og intelligente menneskene jeg vet om. Poenget mitt er, at det betyr noe bare om du selv lar det sette en begrensning for deg. Jeg dater gjerne en mann med levere utdannelse enn meg, det er hva han har mellom øra og hvordan han er som menneske som virkelig betyr noe.

(mann 46 år fra Aust-Agder) sø. 17 juni 2018 12:38 Privat melding

@Ruskeguri østlending utvandret til aust agder her 😉 sørlandsferie i sommer? 🤪

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 12:39

Stammer du fra en adelslekt fra 1800 tallet eller, ManA?

Vi lever i Norge, liksom
En lagermedarbeider eller hvilken som helst arbeider fra gulvet kan tjene gode kroner til livets opphold, og opplever at stort sett alle jeg møter har blitt oppdratt på samme måte mtp god gammel folkeskikk og respekt for hverandre. Og er opptatt av å bidra på en eller annen måte. Arbeiderklassemoral er desverre mangelvare i disse doktorgrad tider.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 12:40

@Zeps
Null stress, vi har alle våre utfordringer. Det er mer en forventning enn noe annet, hadde vært uvanlig om jeg ikke gjorde det.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 12:42

@Mækstuff
Ja jeg er adelig, og nei det stammer fra langt lenger tilbake

Jeg vet veldig godt at jeg lever i Norge -.-

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 12:49

Huffda, Man Anonim

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 12:51

@Gurimalla
Har møtt ei nylig med samme bakgrunn som meg (litt mer tragisk men, skal ikke gå for dypt i detaljer) så har mye håp for fremtiden! :)

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 12:52

Du lar deg seriøst påvirke av familie i valg av partner? Har familien holdninger rundt hvilke typer jenter som er «bra nok»?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 12:53

Hva vil samme bakgrunn si?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 12:57

@Gurimalla
Vi har bare 1 i familien som ikke har mastergrad. Fordi han er funksjonshemmet.
Selvfølgelig preger det meg

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:04

@Gurimalla
At hun også er adelig

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:10

Adelig liksom. Hm. Jeg klarer ikke engang å kommentere den.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:11

@Gurimalla
Hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym CPU sø. 17 juni 2018 13:12

Jeg syns utdannelse er helt uvesentlig. Det som er av betydning er om du har jobb og ikke mister jobben din i fremtiden. Verre om du har lang utdannelse, men får ikke jobb fordi dem ikke trenger din kompetanse.

Så for min del kan du gjerne være selvstendig næringsdrivende med null utdannelse.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:14

Fordi å rangere mennesker på den måten er fryktelig 1800-talls. Det blir bare så veldig veldig fjernt for meg at folk fremdeles tenker slik.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 13:15

Enig med Subjekt og BruceW.

Det er imidlertid ikke formell utdannelse/avlagte eksamener i seg selv som spiller en rolle. Det er ikke det å ha en tittel/grad, og det er definitivt ikke "status".
Det er heller ikke det å ha eksplisittt kunnskap og være et slags vandrende leksikon innen et bestemt fagområde, og kunne føre samtaler/svare på spørsmål om dette.

Det er å ha gått gjennom en prosess som utvider horisonten, perspektivet og å oppøve evnen til å tenke, resonnere, innhente informasjon, evnen til å være kritisk til det man hører/leser, osv.
Det er erfaringen det gir, alle aha-opplevelsene, når man f.eks. leser en teori som virker veldig "vanntett", for så å lære om en annen teori eller høre/lese en kritikk av den forrige som tvinger deg til å se svakhetene ved den.
Det er syntesen av alt man etter hvert har vært gjennom av teorier, forskning, tro og tvil, endring av egne tenkemåter underveis, alle erfaringene med øyeblikk hvor du tror du har skjønt det helt til du skjønner noe mer/annet som setter det du allerede hadde skjønt i et annet lys.

Det er den personlige utviklingsprosessen det er å gå gjennom alt dette over tid og integrere det i din egen personlighet.

Iallfall er det slik når man studerer samfunnsfag, filosofi o.l. fag, som det vel neppe er mulig å studere uten samtidig å relatere det til seg selv og reflektere over og utfordre ens egne tenkemåter. Det påvirker deg som menneske, innenfra og blir en del av hvem du er. Da er det vanskelig å finne sin "soul mate" i en man ikke kan dele dette med. Det er mulig det er litt annerledes hvis man har utdannelse innen mer tekniske og faktapregede fag, at det ikke på samme måte blir en del av deg som person, det kan jeg ikke uttale meg om.

(forts)

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 13:16

(forts.):

Men som sagt, det er ikke formell utdannelse i seg selv som er viktig. Når det er sagt, er det vel også slik at valget av utdannelse i stor grad preges av hvem man er fra før; dvs. at man tar en bestemt utdannelse fordi man har visse tilbøyeligheter som gjør at man føler en dragning mot visse fag/temaer. Så det man preges av etter endt utdannelse, er kanskje mer en forsterkning eller videreutvikling av trekk man allerede hadde. En kjæreste kan derfor godt mangle formell utdannelse for min del. Det viktige er at han har de egenskapene jeg ser etter. Når jeg ser på profilen til for meg helt ukjente, vurderer jeg allikevel oddsen for at han er min "soul mate" som bedre hvis han har høy utdannelse, og helst innen fag som er beslektet med det jeg har studert. At man velger å ta en lang utdannelse, tyder også på at man har andre egenskaper som jeg setter pris på; som at man er så interessert i noe at man har valgt å fordype seg i det, at man har evne til å jobbe systematisk mot et mer langsiktig mål, og at man er ydmyk nok til å ha tenkt at man kan ha noe å lære. Min erfaring er også at jo mer folk kan elerl har gått in for å lære seg noe, jo mer bevisste er de blitt på alt de IKKE kan og hvor uendelig mye mer det alltids er å lære - et sympatisk trekk som jeg foretrekker fremfor de som mener de kan så mye at det ikke er noen vits å ta utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:20

@Gurimalla
Rangere folk?
Hvis du tror at jeg ser ned på folk, så tar du feil. Det gjorde folk ovenfor min familie, mistet gods og eiendom bare pga bakgrunn. Det er nettopp slik kunnskapsløshet som får meg til å miste interesse. Jeg kunne godt, lyvet, glemt. Fakta er fakta, om jeg vil det eller ikke.

Tenker at ett menneske som har god selvinnsikt har det lettere for å forstå andres situasjon også. En god utdannelse kan gjøre det bedre for begge parter.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 13:23

Interessant at du velger 2-3 setninger om hvorfor det ikke er så viktig med formell utdannelse, uten noe videre utdypning, men fordelen ved videreutdanning utdypes i ca 200 setninger.

Men ellers er det ikke så dumt det du skriver. Sjeldent jeg finner så lange innlegg interessant nok til å lese alt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:24

Forklar meg da, hvis jeg har forutinntatte holdninger.
Jeg reagerer på at du bruker ordet adel, for hva er poenget med det? Du sier noe om at familien din foretrekker at du får en partner som også tilhører adelen. Hvorfor det?
Pga det du sier her så får jeg inntrykk av at du er oppdratt til å tenke rangering, altså arbeiderklasse, adel og de over der igjen (jeg kan for lite om det).
Men opplys meg gjerne.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:31

@Gurimalla
Engelsk adel var langt mer opptatt av forskjeller mellom folk og avstand. Spesielt på en snobbete måte. I andre land var det mer bundet med plikt, enn status.

Du kan forvente visse ting fra noen med en viss bakgrunn. En som jobber i baren burde kunne alkohol, en som jobber på bibliotek leser sikkert bøker.

Like mye som det har jeg blitt oppdratt til å kreve veldig mye av meg selv. Lært etikette, gode mannerer, høflighet, fromhet, plikt. Jeg kommer til å oppdra barna mine på en veldig lik måte. Ved å ha en kone med lignende (høy utdanning, adelighet) kan jeg forvente mindre konflikter i ett forhold.

Det handler mer om at det ikke vil være et gigantisk stup mellom meg og konen min. Hadde jeg valgt noen med arbeiderklassebakgrunn hadde hun hatt helt andre forventninger med å oppdra barn f. Eks.

Handler mer om realistiske fremtidskonflikter enn, opphøyelse eller rang

Skjult ID med pseudonym Livlaga sø. 17 juni 2018 13:33

Vel, jeg er litt lei av at håndverker yrkene skal sees ned på. Skal det være en veileder som forteller om man smart eller ikke??
Du kan ha tatt høy utdannelse, men være totalt avstumpet innen sosial intelligens, og den vil jeg si er viktigere i det store og hele.

Jeg vil si en håndverker er smartere. Han slår 2 fluer i en smekk. Håndverkeren behøver ikke å dra på treningssenter etter jobb, han får jo fin og gratis trening gjennom hele dagen. 💪
De høyt utdannede som sitter stille og flytter papir hele dagen, de må på treningssenteret etter jobb. Der må de trene og bygge kroppen litt, da det å flytte ark ikke skaper særlig muskler...
En kropp bygd på arbeid er for meg mye mer sexy, enn den som er bygd ved å pumpe jern på et treningssenter... 🏋️

Det er også i mine øyne bedre å vite litt om alt, enn alt om litt 🤓
Dette er nå bare min mening 😬

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:35

@perla
Religion holder meg på bakken, så det går greit. Familien min stammer fra en rik adelsfamilie som mistet alt. Tradisjonene ble igjen, jeg jobber meg bare gjennom det.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 13:36

Shakespare ringer og vil gjerne ha eksklusive på storyien din :P

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:37

@mækstuff
Haha :)

@Livlaga
Det er en av hovedproblemene i Norge, man skriker jo etter håndverkere ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:43

@perla
Stammer ikke fra Norsk adel, den ble aldri avskaffet. Ja, jeg forventer ikke særegen behandling fra statlige tjenester. (Noe som går helt greit for min del)
Å si at jeg ikke er den jeg er, ville vært som å fornekte meg selv.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:45

Tror du hadde blitt overrasket hvis du hadde gitt arbeiderklassejentene en sjanse. Du finner både høyt utdannede, dannede, høflige etc jenter der som alle andre steder selvsagt. Merkelig holdning.
Sliter vi ikke nok på Sukker med å finne noen som passerer nåløyet om det ikke skal være adel som krav i tillegg? Er vel ikke mange som definerer seg som det? Og hvordan finner du ut av det? Spør man direkte? Jeg spør av nysgjerrighet.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 13:46

@Gurimalla
Du ser det veldig lett på oppførselen :)
Jeg har gitt de en sjanse, ble ikke noe av det desverre. Man feiler og lærer hele livet.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:48

Men hvordan kan du konkludere med at det var pga manglende adelskap det ikke ble noe match?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 13:52

Dette hadde vært moro å diskutert med deg face to face, man. :-)
Hva legger du i gode manerer og etikette feks. Og har ikke folk flest dette inne?

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 13:59

@Mækstuff kl. 13:23:
Er det meg du henvender deg til?

Hvis ja: hva er det du ønsker utdypet om hvorfor det ikke er så viktig med formell utdannelse?

Jeg tror ikke jeg har noe mer å si om det enn at det er innholdet i hva man kan, refleksjons- og tenkeevnen og bevisstheten om seg selv (og andre) og egne begrensninger (selvinnsikt) som har betydning, og ikke at man har et "papir" på at man har studert noe eller oppnådd en grad - altså formell utdannelse.

Ergo: hvis du har sittet for deg selv hjemme og fordypet deg eksempelvis i hva ulike filosofer og vitenskapsteoretikere har tenkt gjennom tidene, uten at du noensinne å ha tatt en eneste eksamen, men du har allikevel jobbet systematisk og grundig med stoffet og åpenbart integrert det du har lært i hvem du er og nmåten du fungerer på, spiller det ingen rolle for meg om du har formalisert det eller ikke. Det eneste eventuelle aberet med at du ikke har fått "papirer" på at du har vært gjennom denne erkjennelsesprosessen, er hvis du selv plages av at du da kanskje ikke får mulighet til å jobbe med noe du synes er interessant. Kanskje du da i stedet må jobbe med noe annet og kun kan drive med dette andre som en slags hobby på fritiden. Men hvis jeg er din partner, spiller ikke det noen rolle for MEG, så lenge du allikevel stort dette kommer fornøyd hjem fra jobb og på fritiden har interesse og evner som jeg som din partner kan få glede av i kontakten med deg.

Det hjelper for øvrig heller ikke om du kan skilte med masse utdannelse dersom du tilsynelatende ikke er en reflektert, klokt og godt menneske. Og ja, slike finnes også, og de finnes både blant høyt og lavt utdannede.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 14:03

👍

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 14:09

@perla
Jeg har Polsk adel, litt forskjellig :)
@Gurimalla
Du hadde muligheten på sukkertreffet i går! ;)
Nei, absolutt ikke. I Norge må jeg begrense meg skikkelig så folk ikke tror jeg er en mannsjåvinist f.eks. Selv om jeg hatt positiv feedback når folk var veldig fulle. So who knows

Jeg vet bare at jeg ikke bare er ute etter en vakker kropp med min min partner. Helst noe å kunne snakke om og dele enn bare hverdagslige ting.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 17 juni 2018 14:09

@Man Anonim
Jeg kan på en måte relatere til, eller i alle fall forstå litt av det du sier om adelighet og fortsatt adelig tankegang. Da jeg studere tidlig i tyveårene, var en av mine medstudentene fransk Markis. Han var på et vis i en annen tankeverden og sosial virkelighet. Skjønn fyr men med en omgangsform det var vanskelig å forstå seg helt på rett og slett. Den kjentes mye mer formell enn jeg var vant til. Han slapp virkelig ikke hvem som helst inn på seg. Ja, hvem gjør vel det, men han hadde mye mer av det enn vanlig. Likte han godt men han kunne neppe blitt sammen med meg eller en annen mer uformell type. Det var et for stort gap, en stor klasse avstand jeg aldri har opplevd verken før eller siden.

Skjult ID med pseudonym Livlaga sø. 17 juni 2018 14:11

Merker meg en ting her... Jeg kan ikke tenke meg en fra adelen... som ser såpass ned på folk, om de ikke er høyt utdannet..

@ Alice. Det synes jeg du bør 😊.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 14:14

@Livlaga
Jeg sier det for ente gang jeg ser ikke ned på folk...
Jeg har bare høye forventninger til meg selv, ville gjerne hatt en ambisiøs partner også.

@Willie
Det var interessant, Fransk attpåtil 🤔

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 14:16

Kunne ikke møte deg i går, man. Jobbet. Arbeiderklasse vettu :-)

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 14:17

@Gurimalla
Haha touché 👍🏻

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 14:19

Så konklusjonen er at generalisering forekommer både blant utdannede og u-utdannede, men unntak finnes?

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 17 juni 2018 14:30

@ Man Anonim
Ja, jeg snakker litt med han. Slik jeg oppfattet han, var studier i Norge et slags forsøk på å leve utenfor den ekstremt høyborgelige familien i Paris i en periode. Få noen andre impulser, andre måter å forstå verden på. Selvfølgelig er adelen avskaffet i Frankrike. Men ikke i familiene for å si det sånn. Moren hans oppfattet seg fortsatt som absolutt adelig og levde også slik. Hun forventet også det fra sine barn. Slik jeg forsto han, sto han i en form for klemme. Den adelige verden som egentlig ikke eksisterte mer i det moderne Frankrike, men som i høyeste grad fantes i hans familiesystem. Han opplevde også at en god del ikke adelige franskmenn fortsatt hadde en form for «hat» eller motvilje mot de gamle adelige familier. Jaja. Nok om det. Men jeg lærte noe fra han tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 14:31

@Mælstuff
Min konklusjon er at folk har forskjellige preferanser, jeg føler mine er ganske greie i forhold til hva jeg har hørt om av historier O_o

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 14:33

@Wille
Høres veldig likt ut som min familie, sikkert noen hakk verre med tanken på Franske revolusjonen

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 15:01

@perla
Faren er Polsk, moren er Norsk

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 15:02

@perla
2.generasjons «innvandrer» -.-

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 15:20

Så du er en polakk?
Kan du komme å klippe plenen min? 😁
Kødder! :P

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 juni 2018 16:20

Etter fem år som musiker, tyve år som handverker inklusive en brokete billedkunstkarriere og fem år med akademiske studier føler jeg meg lettere - schizofren🤪

Men ærlig talt, dette med å være adelig. Har jeg nevnt for dere at jeg stammer fra grevinnen av tømmer von ankerstokk? Historien er slik at en viss prinsesse Sofia av Montblanch fra fyrstehuset Borboun i det herrenes år 1684 rømte med et skip mot England fordi hun ikke fikk gifte seg med en skomakerknekt fra Madrid. Så kom de ut av kurs og havnet utenfor Nordlandskysten, ja det var her utenfor Nyksund i Vesterålen. Så gikk skipet ned i et forrykende uvær, men utrolig nok klarte den unge adelsdamen å berge seg i land. Her traff hun så en kjekk fisker, unggutten Leon fra Brokløysa og historien forteller at hun falt pladask for ham på grunn av at hun tråkket på en fisk. Men Leon fra Brokløysa var ikke sen om å fange den spanske skjønnheten i sine sterke armer og ikke lenge etter ble hun med barn. Sønnen deres, min tipptopptipptopptipotopptippetitoppetott bestefar var da faren til min mor, som gikk under navnet leonora den giftig skjønnheten fra Svartvatnet. Selv kjenner jeg at det rykker litt i blodet hver gang jeg hører litt sober spansk. Så arbeiderklassejenter er veldig eksotisk for meg, kan dere si.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 16:27

He he.
Jeg har aner av same og kvæn. Det får ikke blitt verre kombo.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 16:59

Jeg stammer visstnok fra Djengis khan, så dere er mine undersåtter å regne.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 17 juni 2018 18:46

@nigma
Tvert imot! Notorisk er jo å ha drive, være en som aldri gir opp, og å være forbryter på 1600 tallet tyder god vilje til å overleve! Skikkelig fighter! Aldeles utmerkede gener det der tenker jeg! 👍

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 17 juni 2018 18:47

*tyder på*

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 17 juni 2018 18:57

@Mækstuff
Nei du... beklager altså 😂

@Ertaberta
Ser bare det ikke for meg, egentlig. Vil helst at forholdet er litt dypere. Får inntrykket at de fleste er ute etter veldig enkle behov. Forhåpentligvis tar jeg feil.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 17 juni 2018 19:33

@nigma
👍

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 19:58

Hah. Søtt når du prøver å være sarkastisk, Zeps. Men si meg, er du like sarkastisk irl, eller er det en liten guilty pleasure du har på nett?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:05

Haha. Er vel litt pus når det er stemning for det, men var Djengis det? Trodde han var ganske brutal og herskete av seg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:06

Alt er i orden, Alice, men takk for at du drar i øra hvis det trengs. :)
Som erta sier, ingenting galt i å være litt pus ;)

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 17 juni 2018 20:07

Er ikke noe galt for en mann å være en pus vel? Mange menn er jo det. Tøff ute, pus hjemme. Det er helt vanlig det.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:09

Jeje, let's take a chill pill. Blir så klein stemning når lek går over til alvor.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:10

Purrrrrfect. Da er vi enige :D

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:12

Patent.
Are u kittin me? Hvor kjøpte du den? :P

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:16

Den var veldig fin på deg, pat. Du får hilse datter fra meg og si det.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:23

Jeg senser en viss anspenthet her. Er det dårlig stemning ell?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 20:29

Slapp av zeps. Alt er helt kult fra min side jaffal. Noe misforståelser/feiltolkninger vil alltid vanke her inne.
Patent har tatt på seg kattelua. La oss senke kanonene for cats sake ^^

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 21:06

Bra. Jeg er rolig som en agurk sjæl.
Men er du frekk en gang til kjører jeg en agurk opp der sola aldri skinner på deg. :D

(mann 36 år fra Oslo) sø. 17 juni 2018 21:37 Privat melding

Luri: Tradisjonelt sett var menn med bedre utdanning for 30 år siden. Nå har kvinner like høy eller høyere utdanning. Det burde absolutt ikke være en grunn til å kreve at man skal være like høyt utdanna. Hva skal skje hvis vi menn skal utdanne oss bare for å kunne få seg en kjæreste? Det er samme som å studere psykologi for å kunne hjelpe seg selv. Ingen vil ta fag som snekker eller elektriker fordi da blir man alene resten av livet.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 17 juni 2018 21:49 Privat melding

Ja Erta, enig. Jeg har egentlig jobber med snekring noen år.. i hvertfall prøvde det, ogda hadde jeg dame, men ikke fra dating side.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 17 juni 2018 21:50 Privat melding

Sry eventuelle skrivefeil, autocorrect sin skyld...og kanskje min og

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 21:58

Du må nesten stille i bikini. Ta bilde og legg ut her. Vi skal vurdere

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 22:01

Ræva film, Perla.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 17 juni 2018 22:06 Privat melding

And now, the watergirls are going to have a watarfight with each other

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 17 juni 2018 22:08

😁😂

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 17 juni 2018 23:05

Utdannelse er et pluss for alle, tenker jeg...
Selv, så har jeg bestandig vært rastløs på skolebenken, så utdannelse, var tydeligvis ikke noe for meg. 😊
Jeg beundrer, og respekterer, det arbeidet, innsatsen og ikke minst den dedikasjonen. Det stort sett ligger i det å få seg en utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 23:19

Jeg også, enig med Chill. Har sett det samme i andre sammenhenger også. Da fra personer med lavere eller ingen høyere utdannelse som prøver å få degradere de med høyere utdannelse enn dem. Utsagn à la at personer med mye utdannelse "mangler sosial kompetanse", er bare "teoretikere uten livserfaring", "klarer ikke å skru sammen et møbel fra IKEA" o.l.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 23:28

At enkelte gjør det, tar jo ikke bort det faktumet som Chill påpeker, @Descalzo. Det finnes drittsekker og narsissister med uberettiget høy selvfølelse og trang til å degradere andre blant både høyt og lavt utdannede, fra alle land og kulturer, på tvers av kjønn etc.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 17 juni 2018 23:29

Det virker på meg som en del som selv har høyere utdannelse argumenterer med at de selv, på grunn av sin utdannelse, er flinkere til å reflektere, resonnere og argumentere enn dem som ikke har tilsvarende utdannelse.

Slikt er jo en garantert måte å få dem som selv ikke har lang utdannelse til å sette ut noen pigger.

Men, det er vel bare en liten demonstrasjon av hva slags diskusjon _kan_ oppstå i et forhold mellom lavt og høyt utdannede.

Personlig, så tenker jeg at utdannelsesnivået er ikke avgjørende, så lenge man har respekt for partnerens tenkemåte og synspunkter. Som avkom av bønder, sjøfolk og arbeidere så har jeg sett mange eksempler på fordommer og motstand mot dem med utdannelse, men jeg har også sett langvarige gode vennskap, kjæresteforhold og gjensidig respekt mellom disse gruppene. Det går mer på de enkeltmenneskene som det handler om enn å kunne hekte merkelapper på dem.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 23:37

Men Tvilsom: Tror du ikke det skjer noe som helst med en persons evne til å tenke, resonnere og løse ulike typer problemer eller oppgaver når man tar utdannelse, da? Tror du man bare sitter der og står på stedet hvil, liksom? Hva er vitsen med å lære noe som helst da?

Er det slik med de som tar håndverkerutdannelser også - at de lærer ingenting mer om snekring , f.eks. enn de som ikke har tatt denne utdannelsen? Alla andre er like flinke til å snekre?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 23:39

Det er sikkert forskjell på praktiske yrker og akademiske. Alle kan jo tenke og resonnere lizm

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 17 juni 2018 23:45

@GuriMalla
Det er da vel heller ingen som har påstått at personer med ingen eller lavere utdannelse ikke kan tenke- og resonnere.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 23:47

I know

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 17 juni 2018 23:50

Jeg lekte Tvilsom

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 00:01

OK. Ble litt overrasket over den kommentaren fra deg, ja @GuriMalla

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 18 juni 2018 00:15

Du tar jo fin sammenligning der, med snekkere.

En snekker lærer mye om treverk og bruk av verktøy, vet mye om faget.
Likevel er det mange som ikke er faglærte snekkere som er flinke med treverk og verktøy.
En smart faglært snekker vet dette og vil kunne kommunisere godt med en hobbysnekker og ha respekt for jobben som han gjør.

Så tenker jeg det er også med videre utdanning. Det er en måte å utvikle seg, men det betyr bare at man har fått instruksjoner om bruk av noen tankeverktøy. Å snakke ned dem som ikke har fått disse instruksjonene er etter min mening en indikasjon på at man må ha misforstått formålet med verktøyene.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 00:47

Tvilsom:

"Instruksjoner" om "bruk av tankeverktøy"...? Det er det du tro man får når man tar "videre utdanning", som du kaller det? (jeg antar du sikter til akademisk utdannelse/universitetsutdannelse)? Hva er forresten "tankeverktøy"? Hvor har du disse forestillingene fra? Dette blir for rart til engang å diskutere med deg, føler jeg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 01:06

Diskuterer dere om hvem som snakker ned hvem nå? Og argumenterer dere for det...
Blir litt... Jeg har rett til å kalle deg dust, fordi jeg forstår bruken av ordet bedre enn deg. Jeg har rett til å kalle deg dust tilbake, fordi du mener jeg ikke forstår godt nok hva en dust er... Så dumt eksempel... er et passende eksempel for hvor denne diskusjonen har endt...

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 18 juni 2018 04:47

En ting man lærer, ikke bare innenfor akademiske utdanninger, men også i andre typer av mer inngående studier, er viktigheten av å begrense problemstillingen. Denne tråden, som metafor for en masteroppgave ville blitt vurdert til stryk. Problemstillingen er grei nok, men den påfølgende utgreiingen er jo kaos. Her blandes alle momenter i en grøt som til slutt blir helt uforståelig. Ingen sammenhengende metodikk, intet teoretisk utgangspunkt, ingen etterprøvbare referanser, bare en kaskade av meningen og synspunkter som spriker i alle himmelretninger. Og konklusjonen? Funnet? Gud vet. Typisk mennesker som snakker sammen mao. Det vil si; Vill vest og krangling til slutt. Innenfor samfunnsvitenskapen ville man kunne si at dette er veldig forutsigbart ved å lage en statistisk beregning av hele greia.

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 18 juni 2018 06:08

Problemet er at utdanning fortsatt rangere mennesker etter status. Denne statusen gjenspeiles enten i lønn eller sosial anseelse og er en åpenbar årsak til forskjellige former for misunnelse og mindreverdighetskomplekser. Men pendelen svinger også motsatt vei. Læreren, som kanskje har fem års studier bak seg for å undervise i norsk har ikke noen særlig status i dag. Han er nå mest en hoggestabbe og syndebukk i likhet med mange andre som jobber i offentlig sektor. Det som kanskje blir litt glemt er at et veldig teknisk avansert samfunn krever, og i seg selv genererer, en høyt utdannet stab til forvaltning av sine egne systemer. Bare tenk på driften av skoler, sykehjem, kulturskoler, bibliotek og forskjellige kommunale tjenester. Det er et enormt behov for juridiske kompetanse, ingeniørtjenester, legekunnskap, lærere og alle former for tjenester innen helse og medisin. Og alt dette skal planlegges og organiseres.. utdanning er helt sentralt for et moderne samfunn.

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 18 juni 2018 06:09

Apropos en kaskade av meninger i alle retninger🤪

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 07:26

@Chill
Godt oppsummert, dessverre...

@Subjekt
Enig med deg i mye av det du skriver. Denne tråden er ikke den verste i så måte heller. Det er vel heller sjelden at det er besvarelse/drøfting av problemstillingen som ender opp med å bli fokus i dette forumet. Når til og med det å gjespe demonstrativt og forsøk er en vanlig og akseptert måte å opptre på, i stedet for eventuelt å argumentere saklig, er nivået nådd bunnen.

Vil ellers påpeke at høyere/lengre utdannelse korrelerer slett ikke alltid med høyere lønn, ei heller sosial "status". En del like lange utdannelser lønnes også veldig forskjellig - typisk; tradisjonell mannsyrker lønnes høyere enn tradisjonelle kvinneyrker. Og veldig mye styres av markedet + at menn fortsatt i stor grad får høyere lønn enn kvinner med/i samme utdannelse/yrke/stilling.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 07:27

*forsøk på latterliggjøring

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 10:15

@ Alice
Ser ikke på, og forventer ikke, at dette er et akadrmisk forum, nei. Synes allikevel det må være lov å kommentere dårlig debattklima. Det å "gjespe" kommer ikke fra et godt sted - uavhengig av hva slags forum eller kontekst en diskusjon foregår i, hva temaet er og hva slags utdannelse den som gjør det har eller ikke har. Og det er dEt jeg kritiserer som lavmål hos deg.

Ja, du påstår det du påstår om allmennkunnskap. Senest på nyhetene i går eller forgårs opplyste de imidlertid om hvor høy prosentandelen av menn som tjener mer enn kvinner er ( jeg husker ikke tallet, men poenget var at den fortsatt er høy). Så lenge det er et statistisk faktum hjelper det lite å si at de som hevder det har allmennkunnskap på "barneskolenivå". Det minner om en reportasje jeg så nylig om noen predikanter som påstår at de helbreder sykdommer; fellesnevneren er at du åpenbart ikke føler noen forpliktelse til å holde deg til fakta, noe som gir full frihet til å påstå i vilden sky uten grunnlag. Jeg kunne ramse opp noen flere fakta for deg med eksempler på det jeg skrev i mitt forrige innlegg, som er noe av det du putter i "barneskolenivå"- boksen, men jeg tror ikke du er her for å komme frem til hva som er sannheten og det er det samme for meg hva du tror.

Når det gjeldet det du har skrevet tidligere i denne tråden, som jeg antar du refererer til nå ( i går kl. 23.27), tenker jeg at det er en SELVFØLGE at utdannelsesnivå ikke har betydning for et menneskes verdi. Det bør derfor være overflødig å nevne engang. Det som er så slitsomt og ja - drit kjedelig - er å diskutere med noen som hele tiden diskuterer mot det de TROR og TILLEGGER andre å mene, såkalt "stråmannsargumentasjon". Og det gjelder uansett om man disnuterer noe "akademisk" eller f.eks. pupper.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 10:40

Jeg tror Sassy går fått en konkurrent her 😁

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 10:41

Evt *har

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:02

Uff da. Blåse på.
Ser ut som denne tråden er på veis ende, og er klar til å kuppes og spores av i god tradisjonell sukker-kultur.

Jeg følte kommentaren om vannmelonen var low-blow. Hvordan kan vannmelon være negativt i noe(n) sammenheng.

Visste dere at agurk og vannmelon er våtere enn havet? Den søramerikanske Sandia kan bli 60 cm og 50 kg. (Wow) MEN den tyngste melonen er veid opp mot 159 kg :O

Vannmelon skal visst ha en beroligende og rensende effekt for kroppen hvis det spises på tom mage om morgenen, så kanskje noen her bør ta seg en... vannmelon. Et godt alternativ for bolle i disse gluten intollerante tider. :)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:09

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:17

En vannmelon veier 10 kg, og består av 99% vann. Den blir liggende en stund i solen og fordampe, slik at den til slutt bare inneholder 98% vann.

Hva er vekten til vannmelonen nå?

(En vannmelon inneholder bare 93% vann, men se bort fra det i oppgaven)

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:29

Er vel noen lyspærer her inne som tar denne lett.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:44

Det er helt korrekt, mine gents.
Ta dere en vannmelon som belønning. Henvend dere til Nanna. Hun har nok til hele Telemark.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 11:53

Gang 01 med 100 og del på 2 .

Vannmelon med pepper? Den var ny, men ikke utenkelige at det komplimenterer.

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 18 juni 2018 12:27 Privat melding

... og så har du dem som helt fint klarer å kle av seg selv.

Men hva er det dem sier, igjen...: "de enkle, er ofte de beste.."?

"Arbeids"besparende er det iallefall. 😏

Dersom man ikke skal mene noe om de ytrede meninger i en debatt/diskujson, hva skal man egentlig mene noe om da?

-Er det heller selve personene som debatterer man skal _konsentrere_ seg om å mene og synse noe om, kanskje? ??
Ja, det skulle vel tatt seg ut!
Eller hur.... 🙄

@Blabla, er vel på ingen måte en "konkurrent", @mækk.
-Men om du med met mener å si at du ser en viss likhet i argumentasjonsteknikk/form, så kan jo det muligens være fordi vi begge er så høyt akademisk utdannede... ..

...Muahahhahahahah!!

(-den serven, var bare fór fristende, til å la gå forbi, ass.. ^.^)

Har vel fått langt mindre smigrende komplimenter, eller sammenligninger min vei her inne, ja...
@Blabla, er en av dem som skriver forståelig, fornuftig, og saklig her inne slik eg ser det, så takker for the honorable mention, @mækk. ;-)

Skjult ID med pseudonym Nanna ma. 18 juni 2018 12:36

Har mer enn nok vannmelon igjen. Venter på at noen kommer innom for og innkasserer premien 😁

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 12:49

Stemmer det. Faststoffet er cluet, MEN, Kan vann fordampe gjennom det tykke skallet?

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 18 juni 2018 13:05 Privat melding

Bb... 😘

Sier som;

Robbie Williams - "Let Me Entertain You"
https://www.youtube.com/watch?v=ymPu2PdLW3I

Come on come on come on come on
Come on come on come on come on
Come on come on come on come on

Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you
Let me entertain you

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 13:24

@ Chill kl 11.19
Ja, det har du rett i. Poenget ditt kl 22.58 i går er blitt bekreftet, faktisk demonstrert in vivo. Som forventet.

Det er trist og tragisk med stigmatiseringen av/ondskapsfullheten mot "de med høyere utdannelse" fra de med lavere.
Det er også ganske absurd når de som prøver å degradere "høyt utdannede", samtidig beskylder de "høyt utdannede" for å se ned på dem - altså beskylder "motparten" for å gjøre nettopp det de selv holder på med, og dette uten at motparten faktisk har gjort dette.

Jaja. Trekker meg herved ut av selskapet jeg også.

@ Patent kl. 11.17
Takk!

Skjult ID med pseudonym Orakelet ma. 18 juni 2018 14:39

Det er klart inflasjon på grader og distinksjoner. Det er ikke mangel på udugelige mennesker meg mastergrad i ene og andre fag. Samtidig er det en del dyktige autodidakter jeg har hatt glede av å samarbeide med.

Dannelse, takt & tone er langt viktigere for meg enn diploma.
Når det er sagt så skal min framtidig partner også være intellektuelt stimulerende å samtale med. Hot som fy i sengen. Vakker og uredd.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 14:49

@Sassy kl. 12.27
Oppfattet ikke engang at Mæks sammenligning av oss var ment som en fornærmrlse jeg, tok det som smiger :p

@ Descalzo kl. 13.55
Jeg siktet ikke til noe du har skrevet.

@Alice
Du trenger å ta en grundig titt på deg selv i speilet og jeg orker ikke å kaste bort mer tid på deg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 18 juni 2018 14:51

Jeg kaster sjeldent urettmessige fornærmelser her inne. Så nei, var ikke ment som noe fornærmelse.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 15:04

Kl. 14.24, Alice. Glemte det.
Sånn, ferdig snakket med deg.

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 18 juni 2018 15:55 Privat melding

Viktigste er at de adresserte skjønte det,@Mamækk 😘

(-dog, kanskje en grei opp/av-klaring for evt. andre... som måtte ha misforstått... Sammenhengen mellom intensjon/mening, det skrevne ord, og/eller forståelse/tolkning, kan som kjent, og som så ofte demonstrert her inne, være svært ..varierende... 🤓)

Es todo como un baile, y todos no bailan igual, ¿verdad? 💃 ;

The Big Lebowski - Hotel California - The Gipsy Kings
https://www.youtube.com/watch?v=3l436MSlivQ

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 16:19

Driver du også med skyggeboksing nå, My?

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 18 juni 2018 17:42

Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å mene at utdannelse ikke gjør at du forandrer deg. Hva er da vitsen med å lese hundrevis av bøker, gruble, fundere og skrive og avlegge alskens eksamener? Hvorfor skrive bachelor og masteroppgaver, for ikke å snakke om doktoravhandlinger, hvis det ikke er for å utvikle seg og bli et annet menneske? Du utdanner deg for å skaffe deg kunnskap og innsikt og da tilfører du deg selv noe nytt. Det gjør noe med deg å lese nøye hva andre har tenkt og skrevet. Jeg stolt over utdannelsen min. Den har kostet penger og blod. Den har IKKE kommet gratis! Og ja, den har løftet meg intellektuelt. Uten tvil har den det. Jeg kunne ikke tenkt og ressonert slik nå gjør om jeg ikke hadde vært på alle disse forelesningene og pløyd meg gjennom stabler av bøker og kompendier. Det har vært en fryd å være student. Jeg har gledet meg over hvert eneste semester og hver eneste eksamen jeg har tatt. Jeg ville aldri vært foruten denne dannelsesreisen. Men jeg er jo fortsatt bare en snekker🙃 legger ved et bilde fra dagens dont.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 19:41

@My
Vedr. skyggeboksing: Argumenterer du mot en tenkt motstander som ikke finnes, tenkte jeg på, fordi : ingen i denne tråden (iallfall så langt jeg har lest før jeg skriver dette) har påstått at noen blir et "nytt" menneske av å ta utdannelse, eller at utdannelse gjør at noen slutter å være den de er i kjernen. Og hvem er i det hele tatt så naive at de tror det overhodet er mulig å bli et "nytt" menneske? Så hvem argumenterer du mot?

I går kl. 13:16 skrev jeg faktisk ganske eksplisitt noe som bør være umulig å tolke som en argumentasjon for at man blir et "nytt" menneske av å ta utdannelse:
(Sitat): "Når det er sagt, er det vel også slik at valget av utdannelse i stor grad preges av hvem man er fra før; dvs. at man tar en bestemt utdannelse fordi man har visse tilbøyeligheter som gjør at man føler en dragning mot visse fag/temaer. Så det man preges av etter endt utdannelse, er kanskje mer en forsterkning eller videreutvikling av trekk man allerede hadde" (sitat slutt).

At utdannelse medfører at man i en viss grad ENDRER seg, at "NOE" i en endres (horisonten, perspektivet, osv.), slik @subjekt (kl. 17:42) skriver om, er noe annet enn å endre personlighet, bli et "nytt" menneske eller "bytte ut" sin "kjerne" med en annen "kjerne". Som du også skriver i din kommentar til ham (om utdannelse): "selvsagt tilfører den noe nytt". Men så understreker du igjen dette med at man er den samme innerst inne. Nå har ikke jeg lest Subjekts eventuelle svar til deg, men jeg tviler på at han med det han skrev, mente noe annet. Så: skyggeboksing igjen, tipper jeg iallfall. Blir spennende å se når jeg har trykket "send" her og kan lese hva som har skjedd i mellomtiden.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 19:51

PS @My:
"Nytt" menneske kan jo brukes i flere betydninger, eksempelvis som i "jeg ble som et nytt menneske" - etter å ha tatt et bad, fått en god natts søvn o.l. {fyll inn det som passer] mindre inngripende hendelser i hverdagen. Men jeg oppfatter det som at du mer siktet til en radikal eller total endring av hele personligheten eller av "kjernen" av den man er, og det er dét jeg kommenterer.

Skjult ID med pseudonym Styx ma. 18 juni 2018 20:07

Joda 🤪😜
Nå er jeg rimelig ny her inne (og med denne typen arenaer generelt), men forutså overhodet ikke hvilke retninger dette skulle ta, her debatteres alt fra adelskap til vanninnhold i meloner, tør ikke tenke på hvilken retning det kunne ha tatt dersom jeg ikke hadde huket ut for "seriøs tråd" 😂

Vil uansett takke for alle seriøse innspill, har vel konkludert for egen del, nå lager jeg en stor bolle popcorn og setter meg ned med innspillene i den andre enden av skalaen...

Ha en fortsatt god kveld der ute 😉

Skjult ID med pseudonym Blåklokke ma. 18 juni 2018 21:22

Subjekt, jeg forstår veldig godt hva du mener når du sier at det å ta utdannelse har endret og utviklet deg. Jeg har også tatt høyere utdanning innen humaniora i voksen alder, etter å ha jobbet som faglært i mange år. For min del oppleves den personlige utviklingen minst like viktig som den rent faglige.

Kan det være slik at man som (godt) voksen student opplever den personlige utviklingen på en annen måte enn når man er i begynnelsen av 20-årene? Kanskje man er mer bevisst på, og har en større forståelse for den personlige utviklingen som faktisk skjer, når man er litt eldre (og har mer livserfaring)?

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 18 juni 2018 21:47

Nei, og hvem er det vel det gjør det for, lurer jeg på... 🤔 Virker litt gammeldags om man bare drømmer om å kunne titulere seg selv som "Fru doktor Hansen" eller "Fru sivilingeniør Berg", liksom.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ma. 18 juni 2018 22:59

@blabla, jeg tolker ditt innlegg fra 00:47 som du er noe oppgitt over meg.

Jeg vil bare si at mine innlegg var på ingen måte ment som noe personlig angrep på deg og håper ikke du opplever det slik.

Jeg har lest litt igjennom denne tråden og fokusert på dine innlegg og det ser ut som du er balansert i dine refleksjoner.

Det er absolutt ikke min mening å gjøre narr av dem med høyere utdanning, de har min fulle respekt for det valget de har tatt.

Det samme gjelder den andre veien, mennesker uten lang utdanning har også verdifull erfaring og kunnskap som fortjener respekt.

Om du har lest noe annet ut av mine innlegg, så mener jeg du bør lese en gang til, med andre briller på.

(kvinne 52 år fra Akershus) ti. 19 juni 2018 00:18 Privat melding

Styx spørsmål var:

«Hva tenker folket veier tyngst her, formell utdannelse, eller holder det med sammenfallende interesser og god kjemi?»

Jeg synes diskusjonen har sporet ørlite av og blitt en ‘lav/høy utdannelses-diskusjon.’

Utover det tror jeg ikke noe av dette er avgjørende for at et forhold skal bestå i ung alder når du etablerer en familie - og helst vare så de som er unge slipper å entre denne arenaen som 40-50-åringer. Verken formell utdannelse, sammenfallende interesser eller ‘god kjemi’ - hva nå det enn er - er i lengden avgjørende tør jeg påstå. Det som er avgjørende er at du evner å lyse opp hverdagen for din partner når ungen skriker 5. natta på rad - og ikke én gang den natta - men hver time. At du tar din forbanna dont. Så går det 2-3 år og på’an igjen. Mangel på omsorg og omtanke for hverandre i lengden dreper samhold og nærhet som snikende gift. Utdannelse har svært lite med dagliglivets utfordringer å gjøre. Og min erfaring er at hverdagen er avgjørende.

Men nå blander jeg kanskje litt. Hva man faller for og som er avgjørende i starten - og hva som er avgjørende på sikt. Og nå, som 50+ - åring sliter jeg med å forstå hva som er viktig. Og jeg våger lite lenger for å finne svaret.

Det varmer å se lykkelige par på min alder og over som har holdt sammen i alle år. De burde fått mastergrad i samliv.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 19 juni 2018 00:24

Kan vel si meg enig i at litt input fra div forelesninger og pensum/kompendium har gitt meg bedre evne til å reflektere og endret mine verdier. Så det er ikke helt urettmessig å påstå at litt studerings gir merverdi for personlig utvikling.

Jeg synes kommunikasjon er utrolig fascinerende og fordyper og reflekerer lett rundt div fagstoff som omhandler feks joharis vindu eller metakommunikasjon. Sikkert dørgende kjedelig eller helt opplagt for andre, men for meg gir det verdi, og det lærer meg masse om meg selv, og gir meg verktøy for å kommunisere med andre. Er også helt "betatt" av anatonomi og fysiologi. Knusktørt fagstoff som ikke gir så mye mer verdi enn utenfor jobben, men gøy for meg :)
Viktig å huske på at man blir aldri ferdig utlært - bare ferdig.
For å sitere the great Francis Bacon: Knowledge is power.

Bacon... 🥓

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 19 juni 2018 07:50

@my, er ikke den problemstillingen litt avhengig av at man er høy på seg selv allerede før utdanningen starter? Utdanning vil vel gjøre drittsekker til litt mer kunnskapsrike drittsekker og vanlige mennesker til litt mer kunnskapsrike vanlige mennesker?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla ti. 19 juni 2018 14:22

Sletting er noe drit.

(mann 51 år fra Buskerud) ti. 19 juni 2018 17:00 Privat melding

Jeg ser ikke på utdanning, Styx.
Det fins folk uten som er vel så «breie» som de med, og motsatt.

(mann 41 år fra Vestfold) ti. 19 juni 2018 17:32 Privat melding

Jeg synes ikke utdanning er alt. Jo, det er hardt arbeid (unntatt første året kanskje) og mye gjøgling av forskjellige ting, men man lærer mye (og på mange måter mer) ut i arbeidslivet. Min mor har 3 bachelors, 2 masters og en PhD, mens min far hadde bare lavere diplom. Ikke la deg skremme.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 19 juni 2018 18:16

Alice 👌

Skjult ID med pseudonym Kvinnelist ti. 19 juni 2018 21:40

Jeg tror i utgangspunktet jeg ville passet best med en partner som også har høyere utdanning. Jeg holder muligheten åpen for å møte en som ikke har det. Det viktigste for meg er at han er et reflektert og lærende menneske. Som evner å se ting fra ulike sider og som fortsatt er åpen for å oppdage nye ting.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 22:00

@Tvilsom 18. juni kl. 22:59

Ja, det stemmer at jeg var noe oppgitt over (bl.a.) deg.

Jeg tror imidlertid ikke du var blant dem jeg opplevde at gikk til "personlig" angrep på meg.

Takk, jeg vil også selv påstå at jeg er balansert i mine refleksjoner.

For meg er det en selvfølge at alle har samme verdi - om de har høy eller lav utdannelse, er norsk eller utenlandsk, kvinne eller mann, homo-, hetero- eller bifil osv., osv., osv. Derfor synes jeg det er trøttsomt når så mange skal trekke frem dette hele tiden i en diskusjon som etter mitt syn handler om noe ANNET. Jeg mistenker vel også at de som stadig har behov for å nevne det, gjør det nettopp fordi de IKKE ser det som en selvfølge, og DERFOR tror at "motparten" heler ikke gjør det.

Om du har lest noe annet ut av mine innlegg, så mener jeg du bør lese en gang til, med andre briller på.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 22:05

@Tvilsom

Uuups! Setningen "Om du har lest noe annet ut av mine innlegg, så mener jeg du bør lese en gang til, med andre briller på" i mitt forrige innlegg, var ikke noe jeg skrev, men en kopi fra det innlegget ditt (18. juni kl. 22:59) som jeg nettopp svarte på. (Jeg kopierte inn hele innlegget for å kunne svare deg punkt for punkt og slippe å scrolle flere meter her, og den siste setningen glemte jeg å slette/så ikke at ble igjen).

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 22:13

Lurte litt på det, skjønner du, Gravlax 😅

Skjult ID med pseudonym Supermann ti. 19 juni 2018 22:15

Tror samtlige med sånn noenlunde fornuft leste det som ironi uansett.
Funker like godt med som uten "ikke". @laxen.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 19 juni 2018 22:59

@blabla, det virker på meg som vi er på samme plan da, fint å høre.

Så ser jeg da for meg, at vi kan sitte der sammen med hver våre briller og lese i hytt og gevær, dette kan bli artig 😂

Skjult ID med pseudonym Orakelet ti. 19 juni 2018 23:08

Dannelse. Takt og tone, baby!
Some have it, some don't.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 23:12

@Tvilsom
Ja, den brille-setningen "fra deg" som kom med ved en feil i innnlegget mitt, passet jo egentlig like godt inn i mitt svar til deg

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 23:13

Det skulle vært med en 😅 men jeg trykket på send i stedet for 🙂

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 19 juni 2018 23:18

@ Chill
😀 👍

Skjult ID med pseudonym bobb ti. 19 juni 2018 23:30

Hva med innebandy og jägerbombs? Soppsanking og ulovlig gateracing?
Nei, jeg er tvers gjennom gørrkjedelig og foretrekker en ufarlig kaffedate e.l. som første møte.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom ti. 19 juni 2018 23:50

Det høres ut som en god idé for videreutdanning @bobb.
Først, en teoretisk innføring i jägerbombs hvor de essensielle spørsmålene blir besvart:
- Hvor mange kan man drikke?
- Er det viktig å spise noe innimellom?`
- Er det sant at vin og øl blir krøll mens øl og vin går fint?

Så¨den praktiske delen, gjerne da innblandet med litt innebandy.

Eksamen består av å føre en ball trettitre ganger rundt en stol med en innebandykølle i den ene hånden mens du drikker jäger og synger internasjonalen på spansk.

Jeg er med!

(mann 41 år fra Vestfold) on. 20 juni 2018 00:01 Privat melding

Min eldre søster er utdannet i glassblåserkunst. Jeg vet ikke hvor mange røverhistorier hun kan da.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom on. 20 juni 2018 00:07

Heldig han da 😉

Skjult ID med pseudonym Svele on. 20 juni 2018 00:09

Innebrandy?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom on. 20 juni 2018 00:14

Svele, den ideen der gjør det automatisk egnet som produktutviklings- og salgssjef i denne nye utdanningsinstitusjonen

Skjult ID med pseudonym bobb on. 20 juni 2018 07:41

Feil tråd. 🙈

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 20 juni 2018 08:25

Enig med mye der @chill
Føler jeg lærte litt om meg selv samtidig og om andre. Det å være kravstor for en selv kan skape hindringer for en selv noen ganger (får inntrykket av at brukerne på nettsiden er ett veldig godt eksempel 😅)

Jeg personlig krever veldig mye av meg selv, jo mer jeg kan kreve av en partner jo bedre vil forholdet bli. Derfor tenker jeg det er greit å ha et likt/nærme utgangspunkt.

Utdanning er et viktig element for meg

Skjult ID med pseudonym GuriMalla on. 20 juni 2018 12:05

Til å ikke skulle svare for Chill så får du godt fram hva chill tenker. 👍

Skjult ID med pseudonym Tvilsom on. 20 juni 2018 14:05

How long shall we wait?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim on. 20 juni 2018 14:48

@perla
Hmm?

Skjult ID med pseudonym Styx to. 21 juni 2018 07:43

@Zeps Joda, fikk vel svar på sett og vis, har i alle fall konkludert for egen del 😉 Svarene spriker jo endel 😜 men trekker vi ut meloner, adelskap (og andre skap), så kom jeg vel mål på et vis. Det finnes oppegående jenter der ute som kunne tenke seg en fyr med min bakgrunn, og i de tilfellene der mangel på formell utdannelse diskvalifiserer, så er det nok ingen match uansett 😉