Alle innlegg Sukkerforum

laser operert?

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Troms) to. 5 feb. 2009 19:44 Privat melding

eller kjenner du noen som har gjort det?
vurderer å kvitte meg med linsene,og virker som det er stor forskjell på pris,her i bergen skal de på et sted ha 39000 etter rabatt på 5000..

Skjult ID to. 5 feb. 2009 19:52

Hei
Selv har jeg tenkt tanken 10000 ganger. Men er redd om det går galt, kunne ha mistet mye men synes, hjeeeelp.
Har flere venner som har tatt det og har tenkt jeg må vente å høre hvordan det går med dem.
Det er vist to måter å gjøre det på en med mye smerte og en ikke. En skulle ha uten smerter og fikk begge øynene operert noe som ikke skal gjøres pga for kraftige smerter. Tror ikke det var årsaken at synet har falt tilbake og bruker på ny linser.
Eller har jeg andre erfaringer med at ja dyrt men fy søren så deilig å slippe linser.
Jeg tenker at det skal ikke være prisen som tilsier om jeg skal eller hvor jeg skal gjøre det. Det er resultatet. Synet går vel tilbake etter normale 10-15år..slikt at utgiftsmessig går det vel kanskje i ca 0.

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 5 feb. 2009 19:58

ja jeg har fått klarsignal på laser uten noen kirurgi,kun laser,det nye... men noen sier det koster 15 for hvert øye,sparer gjerne 9 tusen jeg da:-)
tror det er liten fare nå om dagen med slikt....

Skjult ID med pseudonym :) to. 5 feb. 2009 19:59

hm virket litt dyrt. Har en jeg kjenner osm gjorde det, han betalte 30000, det var i Oslo. Han er ganske fornøyd. Bruker ikke briller han nå, men har jo ikke spurt i detalje, men er værre jo lenger du venter ( i forhold til alder). Men du er ikke for gammel til å gjøre det du.
Men han synes det er sinnsykt digg og slippe det linsegreiene.
Er jo opp til deg, så vanskelig å si j eller nei

Skjult ID med pseudonym grønnte to. 5 feb. 2009 20:04

Eg tenkte meg om i 5 år etter enda ein master før eg klamra meg fast til benken og tok lasik for 2 år sidan. Har ikkje angra eitt sekund! Ikkje var det vondt heller, lukta berre litt svidd:)
Det kosta kr 30 000 hos Trondheim øyelegesenter. Har forøvrig perfekt syn no og er ikkje tørr på augene lenger slik som eg var etter linsebruk:) Det er absolutt verdt det!

Skjult ID med pseudonym Perle62 to. 5 feb. 2009 20:08

Jeg har gjort det og er veldig fornøyd. Særlig fordi jeg ikke kunne bruke linser, men var avhengig av briller.
Prisen vet jeg ikke så mye om, siden jeg valgte å gjøre det i utlandet. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte være forberedt på to operasoner (av begge øynene), siden jeg hadde så skjeve hornhinner. Og det ble det. Fly, hotelopphold, og operasjon x 2 kom på ca 17 000,- Nkr. De var veldig dyktige på den klinikken der jeg var, og jeg hadde ingen komplikasjoner.

Du må være forberedt på lysømfintlighet i minst et år etterpå, og det blir bruk av solbriller mer enn vanlig. Fremdeles har jeg litt dårlig mørkesyn, noe de forberedte meg på. Men så har jeg aldri vært særlig god til å se i mørket tidligere heller. Det som plaget meg en god stund var mørkekjøring, dvs. motgående trafik på ellers mørk vei.

Jeg er svært fornøyd med resultatet :)

Skjult ID med pseudonym Perle62 to. 5 feb. 2009 20:17

Jeg ble laser operert, det tok ca 90 sekunder på hvert øye, og jeg hadde lite smerter etterpå. Men å gå rett på jobb hadde jeg nok ikke gjort, med renning og uklart syn i perifert synsfelt. Dagen etter derimot, tok jeg flyet hjem etter at de hadde kontrollert synet og at hinnen på øyeeplet hadde festet seg.

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 5 feb. 2009 20:24

så bra å høre:-) jeg vet at jeg får ny operasjon om synet forandrer seg i fremtiden,men ang turer til utlandet,har de neppe slike garantier men:-)

Skjult ID med pseudonym o2 to. 5 feb. 2009 22:27

Tok det for ca 3-4 år siden. Kjempefornøyd. Var utrolig den lasermaskinen. Kurerte nærsynthet(ca 3,5), skeive hornhinner. Og faktisk gjorde den nattesynet mitt bedre, selv om jeg så sånne streker rundt gatelysene i mørket en stund etterpå.

Bare et godt råd. Få med deg noen til å passe på deg dersom du tar begge øynene samtidig. Ser ikke mye ut gjennom de fantometbrillene du får på deg etterpå. Havna ut på karl johan og skulle lete etter taxi, men så ikke en dritt. Etter en stund skimta jeg at jeg i neddopingsørska hadde glemt å ta av meg de blå fotposene. Lurer på hva folk tenkte når de så meg svime rundt der. Typisk meg å bare gi bæng og havne i en så lite gjennomtenkt situasjon :)

Men jeg snublet da over en taxi etterhvert og kom meg hjem.

Var en spennede dag. Og var veldig ubehagelig i 4-5 timer etterpå. Som å ha en ekstra ille influensa, der jeg bare ville sove i sengen min, men fikk det ikke til pga irritasjon. Men etter de 5 timene var over, åpnet jeg øynene, all irritasjonen var borte, og jeg så bedre enn jeg kunne huske å noen gang ha gjort. Var bare så utrolig deilig!

Tok det på Argus Øyenklinikk. Utrolig flinke og bra utstyr. Kostet 30000 for begge øynene. Men det er kankje billigere nå.

Anbefales!

Forresten, ikke se bilder eller film av operasjoner før du bestemmer deg. Ser bare så utrolig mye eklere ut enn det egentlig er.

Skjult ID med pseudonym o2 to. 5 feb. 2009 22:31

Forresten veldig raskt gjort å få utført dette. Tok bare et par tre dager fra jeg fant på at jeg skulle ha lasersyn til jeg gikk rundt i ørska med briller og fotposer i Oslo sentrum :)

(mann 49 år fra Østfold) to. 5 feb. 2009 22:32 Privat melding

Du får gjort det i Sverige for 20 000 svenske. Ferdig på en helg.

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 5 feb. 2009 22:33

he he,ja måtte vært et fint syn der du virret på karl j...
det er hos argus jeg har fått tilbudet.... rart at det er så mye rimeligere i oslo da,her var prisen 44000 syntes det var vel mye,
ikke at jeg vil velge det rimeligste,men jeg har ikke så veldig dårlig syn,og kun en liten skjevhet .....
har fått en dvd ja,bør jeg ikke se den da? he he

Skjult ID med pseudonym o2 to. 5 feb. 2009 22:34

Nei dropp dvden. Hopp i det uten å tenke deg om. Det er det enkleste :)

(mann 46 år fra Buskerud) to. 5 feb. 2009 22:40 Privat melding

Heisann

Anbefaler operasjon på det sterkeste, Jeg tok min på Romerike synskirurgi, betalte 30000 uansett type operasjon for begge øynene. De har egen hjemmeside og, ta en titt, de er å anbefale.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 6 feb. 2009 11:36

Har du mulighet til ferie over dammen - USA eller Cananada - så gjør det i samme slengen. 1/3 av prisen og topp teknologi. Hvis korreksjonsoperasjon nøvvedig (ikke vanlig), så er det dekket og selv om du mmå fly frem og tilbake en gang til så vil det være billigere. Har en veninne som gjorde det ifbm ferie, hun ble operert i Cananada for ca CAD 2000 (NOK 10000) med siste teknologi. Gjort på et par dager. Fikk perfekt syn etterpå.

Skjult ID med pseudonym Lemen fr. 6 feb. 2009 23:29

Har en kompis som er lege, og han ville ikke anbefale det. Det går bra i 99% av tilfellene, men det betyr faktisk at det ikke går bra i ett av hundre tilfeller, og at en av hundre blir sittende igjen med betraktelig dårligere syn enn utgangspunktet.

Selv stilte jeg meg spørsmålet om det var så viktig for meg å slippe linser/briller at jeg ville utsette meg for den risikoen å bli en del av den ene prosenten synsopererte som ikke lenger kan lese en bok eller se en film som før. Svaret jeg ga meg selv var et rungende nei - da fortsetter jeg heller med linser - med de nye døgnlinsene utgjør det uansett veldig liten praktisk forskjell.