Alle innlegg Sukkerforum

PRIDE, homofili og "utagerende oppførsel"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 11:53

Først vil jeg presisere at jeg har ingen ting i mot homofili og hvem som elsker hvem. Din seng, din business.

MEN det jeg stiller meg undrende til, er dette fokuset som homofile har på sex, kropp, klær/utkledning osv. Hva er greia med dette? Hva er psykologien bak?

Jeg har selv to bekjente som er homofile, disse har jeg både på Snap og FB (alder på han ene er 30, den andre 47). Og jeg overdriver ikke når jeg sier at 98% av det de legger ut dreier seg om "gay pride". Det er altså med hashtag, regnbueflagg osv. Alltid! Er det en bursdag som feires så er det understreket at dette er "gay party!!".

Helgeturer til Oslo dreier seg om drag-show og utkledning. Bilder som ikke noen av mine heterofile venner ville ha lagt ut på FB, publiseres av disse. Det kan være kun iført en "susp" med bling, eller at en dragqueen tar vedkommende i skrevet(!).

Hvorfor dette eksponeringsbehovet? Hvorfor denne enorme fokuseringen på sex og behovet for å understreke og ROPE ut sin seksuelle legning til alle og til en hver tid?

Bemerker forøvrig at Jan Thomas også har en kommentar til dette temaet i Dagbladet.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 30 juni 12:01

Jeg vet ikke, det uroer meg derimot hvorfor dette må være en offentlig/media sak. At media/politikere/byråkrater blander seg inn i noens familieliv/soverom er utenom min forstand. Virker som at det er tabloidavis nivå. Når visse organisasjoner vil at det også skal bli en offentlig sak er utenom min forstand

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 30 juni 12:06

Dette tror jeg kun er personavhengig. Husk at det du legger merke til er det som er utagerende og avvikende i dine øyne. Jeg har plenty (8 gode venner og div perifere) homofile/lesbiske venner uten et eneste bilde av susp, drag og lær.
Noen gjør det ene og noen det andre. Men når det gjelder behovet for å "rope" ut sin seksuelle legning så kan jo det ha sammenheng med at det fremdeles ikke er 100% godtatt i samfunnet at man kan få lov å elske den man vil og at det fremdeles er viktig å dytte litt i andres fordommer... Kanskje..

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 30 juni 12:08 Privat melding

Det er nok fordi det var ulovlig, ikke akseptert av samfunnet osv. Det er en reaksjon til undertrykkelse. Det du snakker om blir å roe seg ned etterhvert som seksuell legning ikke spiller noen rolle blant folk flest. Når de ikke lenger får negative reaksjoner pga. legningen sin, blir de ikke å føle at de har behov å 'pushe det i trynet' til folk. Det har allerede begynt å roe seg ned mange plasser (NY, LA osv feks.). Det er kanskje mere relevant på bibelbeltet, i Russland, Tsjetsjenia osv. enn i Oslo.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 12:21

Tror de virkelig at dette skal tjene deres sak? Jeg blir ærlig talt bare smått irritert over dette sexfokuset og "fjolleriet" med rar stemmebruk og håndbevegelser.
"Oppfør deg som folk!" tenker jeg da. Og takker høyere makter for at jeg ikke har leilighet ved siden av han på 30 år med tanke på festene han holder in the name of pride....

Ja til flere homoer som Per Kristian Foss! 😄👍

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 30 juni 12:26

Helt akseptert er det vel ikke ennå perla. Ikke lenge siden vi kunne lese at to gutter ble slått ned her i Norge for å holde hender.

Er nok mye fordommer fortsatt selv om de unge som vokser opp i dag er mye mer tolerante.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 12:34

Jeg har blitt sjekket opp av homofile minst 3 ganger. Ble egentlig ganske smigret.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 30 juni 12:37

sjekket opp
forsøkt sjekket opp

😜🤭😂

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 12:40

😂
Ja, forsøkt sjekket opp. Han ene sniken sneik hånda under genseren og strøyk ryggen min. Ordentlig metoo øyeblikk. Skjønte ikke at han var det :P

Skjult ID med pseudonym ZeZe lø. 30 juni 12:45

Eksponeringsbehovet er jo ulikt fra menneske til menneske, sånn er det jo med hvilken som helst annen ting også. Det handler vel bare om å respektere andre mennesker uansett hva man ønsker å gjøre med sitt liv, hvordan man ønsker å utfolde seg, uansett hvem de er og hvilken legning de har.
Ja takk til raushet for ulikheter 🙌

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 30 juni 12:48

Sorry. Klarte ikke å la vær😂

Det hørtes ikke helt bra ut. Har noen veldig pågående der også som blant heterofile.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 12:51

Hadde jeg vært bifil ville jeg hatt dobbelt så stort utvalg, og dobbelt så mye action. Kanskje jeg skal bli sjekket opp neste gang 🤔😁😂

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 13:12

Fordi hånden ikke var ønsket vel...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 13:19

Så å stryke noen på naken hud når det ikke er ønsket, er helt innafor? Notert at du godkjenner den type oppførsel.

Skjult ID med pseudonym Lapps lø. 30 juni 13:26

Holder med @Møkstuff i den diskusjonen der. Tror andre her må lese seg opp om #MeToo 😉

Ellers er jeg LITT enig med trådstarter. Men for all del, de må jo bare holde på som de vil 😊

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 13:32

Bare gjør som deg og setter det på spissen nå, Erta ;)
Tipper du ikke synes sånt er innafor.

Ja, flamboyant funker fint i sitcom, men hadde nok vært litt overkill i hverdagen. Whatever floats your boat, og alt det der...

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 30 juni 13:32 Privat melding

Eg og, @Mækk. 3 ganger. Den første i studietida,var egentlig smigrende. Ho var veldig vakker og sexy, og flørtet bare subtilt, den andre var too fønny, den tredje var... pushy og pågående, litt "scary", og iallefall ganske ubehagelig, husker eg.
Ho var bi, gift, og eg ante ingenting før ho plutselig begynte å prøve å overtale meg til det ho mente ville være garantert koselig sengeaktivitet, mer som umiddelbart etter de andre hadde gått fra nach på hotellrommet hennes.
Vi var bekjente gjennom jobb/profesjon, og hadde vært på fin fest/galla i den sammenheng. Så eg visste vi ville måtte forholde oss til hverandre senere, dermed ble den rett og slett litt kinkig der og da, husker eg...
Eg var helt uforberedt, da ho
begynte å stryke meg på låra, bena, og prøvde å ta av meg pumpsa mine, mens vi "diskuterte" situasjonen. -Eller, eg avslo (så høflig, bestemt og...humoristisk..eg klarte i et slags forsøk på damage control), og ho foreslo..bare mer og mer😅.
Husker at mens eg tok på meg igjen, den ene skoen, prøvde ho å ta av meg den andre...🤨 😳
Ho var "litt" påseila, (og horny, I guess) og ville ikke gi seg.
Til slutt måtte eg bli ganske streng. Eg tok/fikk ho til slutt med ut, under påskudd av å få i ho (og meg) noe nattmat, og da ble det en naturlig anledning til å si "takk for meg"(; stikke av!) med maska i behold, og uten noe "uvennskap", med tanke på senere 😝

Vår relasjon ble likevel aldri helt den samme.., skjønte jo plutselig hva som lå bak at ho hadde likt meg såå godt, sagt så mye fint om/til meg... og hvorfor det var så om å gjøre at eg ble med på nach...🙄 Awkward..🤪🤦‍♀️ men bare noe å le av, i ettertid, da. 🤭

Vi traff hverandre også bare én gang i profesjonell sammenheng, etterpå, før ho skiftet beite. Heldigvis..;p

Eg følte meg noe mindre "naiv", og "uskyldig", etterpå da...som om ho hadde åpnet øynene mine, for at alt er jaggu mulig, også det du "minst venter"..i den avdelingen.😶 Så ho tok på en måte noe av "uskylden" min likevel, følte eg😆.

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 30 juni 13:34 Privat melding

For øvrig; mine skeive venner og bekjente, beter seg rimelig normalt, vil eg si.
Veldig person/(vennegjeng?)-avhengig, det der med hvor "utagerende" man fronter seksualiteten sin.
Men det @ts, snakker om har vel preg av opprør, og frigjøring... Forsåvidt enig i at det sexfokuset kan bli litt i overkant, og mer som et dominerende og definerende trekk, hos noen.
Men tror vel likevel hovedandelen av skeive her i landet, er mer som.. f.eks Per Kristian Foss.. sånn til daglig, jaffal.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 13:56

#metoo er vel å utnytte sin posisjon og med det sin makt til å ture frem som man vil?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 14:45

Hvem har nevnt at dette ikke var en jeg jobbet med?...

Høres ut som en klein situasjon, sass. Bra det ikke eskalerte:p

(mann 46 år fra Oslo) lø. 30 juni 14:51 Privat melding

@ Ertabert, @ Coma,

Ikke korrekt.

#Metoo er i dag en bevegelse mot spekteret fra «uønsket seksuell oppmerksomhet» til «overgrep». At den har et spesielt fokus på og finner sine fleste tilfeller ved

1) Kvinner og
2) Arbeidsliv/maktbalanse

begrenser ikke #Metoo til «kvinner i makt.

At det sitter noen rødstrømper rundt om som misliker at også menn (1 av 6 oppgis det) tar i bruk #Meetoo får vi bare leve med, men den bredeste enigheten synes å være at #Metoo favner om all uønsket seksuell oppmerksomhet, trakassering og overgrep uansett kjønn, legning og situasjon/posisjon.

Selvsagt er det @ Mækstuff opplevde omfattet av #Metoo.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 15:03

For meg blir det noe HELT annet når mennesker i kraft av sin posisjon utnytter kvinner/menn, kontra "ordinær tafsing" i fylla på et utested.

I den første gruppa kan det dreie seg om f.eks. risikoen for å ikke få en jobb/beholde en jobb/få opprykk osv. Kan få store konsekvenser for deg på andre områder i livet.

På en bar kan du bare skyve vedkommende fra deg uten at det får noen videre konsekvenser enn at du føler deg sint og tråkka på.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 30 juni 15:06 Privat melding

Selvsagt er det to veldig forskjellige situasjoner, men det var ikke spørsmålet. @ Ertaberta ber @ Mækstuff "lese seg opp" og påstår at han opplevelse ikke kommer inn under #Metoo.

Det er spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 15:18

Mæk sin opplevelse hører til under den andre kategorien jeg nevnte over her; "tafsing i fylla".
Omfavnet #metoo i utgangspunktet alle oss som har blitt tafset på/har tafset på noen i en slik setting? Eller var det slik at "alle" plutselig hengte seg på og skulle komme med en "jeg ble dypt krenket i 1995"- historie? Men som egentlig bare hører hjemme under fyll og dårlig dømmekraft?

Skjult ID med pseudonym bobb lø. 30 juni 15:21

Det er mange heterofile også som går med sin seksualitet utenpå skjorta, men her er vi så blaserte at vi ikke legger merke til det. Folk får ture frem som de vil de, naturligvis, personlig foretrekker jeg mennesker med flere dimensjoner enn utelukkende sin kjønnsdrift og seksualitet.
Homoseksuell, hetroseksuell, a-seksuell eller hvilkensomhelst annen legning, hos de fleste er seksualitet bare en av mange sider. Sånn tror jeg også de fleste mennesker ønsker å bli møtt, kanskje spesielt homofile. All den tid vi heterofile har det med å tillegge homofile en del egenskaper og stereotyper som ikke nødvendigvis er der.

Sånn sett skjønner jeg jo også litt av kritikken mot pride, for den feirer en del stereotyper. Men det er en gang i året så det får både homoer og hetroer tåle, eller hur?

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 15:36

@bobb
Jeg våkner aldri opp om morgenen og tenker "jeg er heterofil og stolt av det!" og føler at jeg ergo må rope det ut med hashtags på sosiale medier: #birthday #hetero #stolt #happyhetero #heterofriendsforever osv.osv.

Hvorfor skal det være nødvendig å proklamere dette til en hver tid?! For meg er det like ånds å være stolt av at man er homo som at man er stolt av å være hetero. Er det det som definerer deg som menneske, vel da får du finne deg i å bli satt i bås og å bli sett på som annerledes. Siden du selv insisterer på å være det.

Jeg vil ikke ha trykket seksualiteten til folk så til de grader opp i trynet. Statistisk sett burde jeg ha bekjente som er i BDSM-miljøet også. Jeg vet heldigvis ikke hvem det er, det hører til den private sfæren om du liker analsex, bondage, wetsex osv.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 15:39

😁

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 30 juni 15:46

Tafsing i fylla har jeg aldri reagert på. Det kostes bort og skrives på kontoen «tafsing i fylla». Det er jo ikke grei adferd,
og vi reagerer ulikt og har ulike grenser.
Oppleves det som en «me too»-hendelse, ja så er det det, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 15:52

@nigma
Stråmannsargumentasjon. Du tillegger meg meninger jeg ikke har. Har aldri sagt at det er greit med tafsing i fylla.

Men jeg mener fortsatt det er forskjell på når en adm.dir. legger press på en undersått om seksuelle tjeneste mot å få beholde jobben, kontra "likeverdige" på et utested.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 16:29

Det var snakk om hvem #meetoo - bevegelsen EGENTLIG var for, ja.

Holder forsatt hardnakket på at det er verre å mister jobben (og ergo kanskje hus og hjem) hvis du ikke kn*ller sjefen, kontra å få en hånd på ryggen, puppen etc. av en full skapning når du er på by'n.

Men nå vokste jeg opp på bygda i Nord-Trøndelag, så mulig jeg er ekstra hardhudet og ikke redd for å si "ka i HELVETE e d du driv med din svinpæls?!" til de som måtte finne på noe i nærheten av tafsing.

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 30 juni 16:31

Hadde en på jobben som sa unnskyld til meg her for noen måneder siden.
Skjønte ikke hva han babla om.
Han la ut om #metoo og at han hadde utnyttet sin posisjon ovenfor meg når han hadde flørtet.
Snakk om å leve i en fjern verden.
Mannen har da vitterlig ingen posisjon over meg.
Spurte han om hvordan han kunne mene at han var i den posisjonen...
Og hvilken posisjon han snakket om..?

Han flakket greit med blikket når han gikk.

Snedig opplevelse.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 30 juni 16:40

Jeg mente ikke å bruke det så bokstavelig. Regnet med at de fleste skjønte det. Jeg tror tafsaturet til enkelte her skriker # metoo :p

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 30 juni 16:48

@coma faktisk så er det ofte de heterofile som har mest fokus på homofil sex. Mannfolk som GLAAAAAANER når to lesbiske kysser litt på byen, eller folk som spør hvordan har dere sex da? Eller slår ned folk som holder hender.... bare fordi det er to menn eller to kvinner.

Folk er forskjellige, men de oppfører seg jo ikke som skruller eller annet FORDI de er homofile og har sex med samme kjønn. De oppfører seg som seg selv og de fortjener å få lov til å vise seg selv og sin kjærlighet offentlig uten å føle de må skjule seg eller være redde. De er akkurat like forskjellige som deg og meg.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 30 juni 17:00 Privat melding

Men @ Coma,

det er ingen som er uenige i at det er forskjellige alvorlighetsgrader her. Leukemi er mer alvorlig enn forkjølelse, og voldtekt er mer alvorlig enn et rumpeklaps. Null problem.

Du spør om Metoo opprinnelig omfattet å bli tafset på i ’95. Vel, du definerer tafsing ut av Metoo for ditt vedkommende, så da gjør den ikke det. Men uønsket seksuell oppmerksomhet omfattes, også dersom den fant sted i 1995. At det greit for deg at jeg uoppfordret lurer hånden min under genseren din og begynner å stryke deg på ryggen på byen, vel ok, da er du den typen. At andre finner det overskridende den grensen som heter «uønsket», vel det er ikke opp til deg.

Uansett - hva Metoo i utgangspunktet omfattet er irrelevant. Hva Metoo i dag represeterer er relevant. Dersom du vil hevde noe annet, så får vi gå tilbake til oprinnelsen. Metoo var først en kampanje til støtte for og synliggjøring av svarte kvinner som hadde opplevd seksuell trakassering.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 30 juni 17:08

kan hende han følte seg viktigere enn deg vettu høna.

Synes du var streng med han jeg...

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 30 juni 17:14 Privat melding

Tenker at i og med at det er en utfordring for deg, så har du mulighet til å spørre dine homofile venner direkte om hvorfor de har et slikt fokus, Coma, og at du også kan si noe om hvordan du oppfatter det.
Det ville vært realt av deg.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 17:16

@Krisskross
De er ikke mine venner, bare bekjente. Jeg har ergo ikke et så nært forhold til dem at det er naturlig med en sånn samtale. Ergo spør jeg her.

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 30 juni 17:20 Privat melding

Ja, det var en smule spesielt, Hønemor. Om han med det mente at han var i en posisjon overordnet deg - uten faktisk å være det. I så fall synes jeg du taklet det bra! Jeg hadde nok blitt helt overrumplet og smilt fårete..! Men kan han ha ment «posisjon» som for kollegaer mer generelt, tro..?

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 17:26

@Patent
Hvor i all verden har jeg skrevet at jeg synes det er greit med tafsing? Og "den typen"? Hva i huleste insinuerer du?!

Og når vi snakker om meetoo med hashtag foran, refererer dette til #Metoo som kom som en støtteerklæring til de mange kvinnene som hadde turt å si ifra om trakassering og overgrep fra filmprodusenten Harvey Weinstein. Det er denne jeg forholder meg til, slik antakeligvis samtlige gjør som ikke har googlet akkurat nå i ettermiddag. At kvinner har kjempet for sine rettigheter og mot undertrykkelse er vel ikke akkurat noe nytt.

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 30 juni 17:28 Privat melding

«Bare FB-venner» altså, Coma.
Ja, da kan det sikkert være greit å bite 98% av oppdateringene deres i deg og ikke gi tilbakemelding på at du sliter litt med deres fokus på seksualitet.

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 30 juni 17:29

veit sannelig ikke hva som er sannheten når det gjelder grunnen.
Men jeg tipper det er fordi han er eldre enn meg, er mann og i en kultur der politisk spill er vanlig.

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 30 juni 17:30

@coma Hvis det plager deg så sterkt så vil de heller sikkert at du ikke følger dem enn at du sitter og himler med øya over hva de velger å dele fra livet sitt

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 30 juni 17:38

Altså. Man kan jo ha tanker om noe og reflektere over fenomenet utenat man nødvendigvis sliter med det.
Jeg har også undret meg over dette enorme behovet enkelte har for å synliggjøre og «spille» på det seksuelle mens man samtidig kjemper for at homofili skal aksepteres som en normalitet (som det selvsagt er i mitt hode). Hvis homofili skal oppleves som en helt naturlig ting av folk flest da blir det litt rart å fokusere på det som noe spesielt.
Men jeg ser jo også poenget til Daithi.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 18:05

@GuriMalla
Nettopp! Det er essensen i det jeg mener.

Disse to jeg kjenner er trivelige folk på alle mulige måter, og jeg ønsker ikke å "unfriend'e" noen av dem. Allikevel undres jeg over den delen av dem som er så outrert og hvor dette kommer fra.

Mange homofile følger liksom en mal for hvordan homofile "fjoller" skal oppføre seg. Det er denne biten jeg er nysgjerrig på. Hvor dette tilsynelatende skuespillet kommer fra som med en gang gjør at du settes i en bås?
Hvorfor er det så viktig å bli identifisert som homofil, når det egentlig ikke skal bety noe hvilken seksuell legning man har?

Seksualitet og livsstil/dagligliv sauses sammen til noe som blir fremmed, rart og oppfattes som en unormal livsstil og oppførsel/væremåte.

Jeg hadde sett på det akkurat likedan om noen av mine heterofile venner plutselig begynte å danse med boratbadedrakt i Oslo, full av sminke mens de gjorde jukkebevegelser med hoftene.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 30 juni 18:21 Privat melding

@ Coma 17:26

Du karakteriserer @ 15:18 @ Mæks opplevelse som tilhørende «kategorien» du beskriver @ 15:03: «På en bar kan du bare skyve vedkommende fra deg uten at det får noen videre konsekvenser enn at du føler deg sint og tråkka på», og som du kaller «tafsing i fylla» @ 15:18, for deretter å legge til «…men som egentlig bare hører hjemme under fyll og dårlig dømmekraft» som at argument mot at hans opplevelse sorterer under Metoo.

Med det avskriver du at det å snike hånden under genseren og stryke deg på ryggen er «uønsket seksuell oppmerksomhet».

Jeg gidder ikke mene noe om det andre du skriver.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 30 juni 18:30

@Patent
Du skriver mer eller mindre rett frem at jeg er typen som liker tafsing. Nei, jeg er IKKE den typen! Og jeg har aldri sagt at tafsing er GREIT.
Hele min diskusjon har vært i konteksten #metoo.
Det er helt i orden for meg om du definerer denne hashtag'en annerledes enn det jeg gjør. Jeg argumenterer for det jeg mener, og jeg kommer ikke til å ligge søvnløs i natt fordi om du mener noe annet.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 30 juni 18:32 Privat melding

Sludder. Jeg trekker naturlige og nødvendige slutninger basert på dine ord alene.

Skjult ID med pseudonym 76 mann sø. 1 juli 09:58

Har ingenting i mot "skeive" folk i utgangspunktet, men disse gay pride-paradene
misliker jeg sterkt. Dette fokuset på hysteriske klesdrakter og kropp er bare for
provosere ( og det lykkes de med ! ) Hva er vitsen, jeg har da ikke noe behov for
å fremheve hvor hetero jeg er ? ( og jeg er mer enn 100 % hetero, faktisk ) 😜

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 1 juli 10:10

Synes faktisk pride paraden er fet. Masse liv i gatene, høy musikk, og god stemning. Hva er feil med det? Alle er med på feiringen. Til og med stonerne har sin egen hasjmarsj. La nå de som vil (ikke alle selv) få en dag på å markere så vi blir litt bevisst på at alle ikke går i kaki og polo. Jeg synes 17 mai er gørrkjedelig:P men unner da unga en dag med tog, pølser og is hvis det gjør dem glade.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 13:34 Privat melding

@ Kiara 06:46

Det er ingen her i tråden som har hatt problemer med å skille på alvorlighet, tvert i mot vil jeg si. Men #Metoo favner over hele spekteret, og det har i alle fall ikke jeg noe mot. Både dokumentfalsk og mord er dekket av straffebud i samme lovtekst, men ingen har problemer med å skille de to og alle skjønner at konsekvensene og straffeutmålingen må bli forskjellig.

Så jeg skjønner hva du sier, men ikke hvor kritikken din skal treffe.

@ 76 mann, Coma et al.

For meg blir det noe søkt å sammenlikne med de heterofiles (manglende) behov for å vise hvor hetero vi er. Som @ Daithi peker på tidlig i tråden, så har homofili vært forbudt (og er det fortsatt mange steder i verden), det har vært (og blir) sett ned på og LGBT’ere blir fortsatt utsatt for trakassering og det som langt verre er.

Heterofile er i flertall - presumpsjonen er at folk du møter på gata er heterofile. VI har selvsagt ikke noe markeringsbehov. Vi har heller ikke noe reelt behov for å identitetsmerke oss som heterofile. Som åpen LGBT’er har man kanskje nettopp et slikt behov, og at dette gir seg utslag i alt fra diskrete symboler til 100% skrulle, synes jeg er helt greit. Variasjoner og ytterliggåenhet blant heterofile er da heller ikke uvanlig.

Så når denne gruppen og deres støttespillere ønsker å markere LGBTs tilstedeværelse og rettigheter, så ville det nesten være rart dersom en tydelige identifisering ikke var en del av bildet. At de tar stor plass disse dagene er uproblematisk for min del – samfunnet har jo hittil ment at de ikke skal ha noen plass i det hel tatt.

Uansett er Gay Pride bare barnemat i forhold til hva de (i hovedsak) heterofile steller i stand i Magaluf hver kveld.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 1 juli 20:22

Eh. Nei, ikke alle står like godt i det, og det kan være mange årsaker til at man ikke ønsker/klarer å konfrontere. Og det kan faktisk også gi en del konsekvenser dersom man konfronterer, feks i form av straffereaksjoner videre i arbeidssituasjonen.
Dette handler ikke om at den utsatte gir sjefen for mye makt. Det er ikke arbeidstakersiden ansvar å hindre overtramp/overgrep, men den som utfører det.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 1 juli 20:24

Men kvinnelige ledere kan utnytte sin maktposisjon i like stor grad som menn selv om de er fysisk underlegne.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 20:37

Personlig har jeg opplevd for lite sexpress på jobben, men det er meg da🙈

Det er stor forskjell på ønsket og uønsket der.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 20:40 Privat melding

Men @ Kiara, det er jo et glimrende eksempel.

For vi kaller ikke alle bølger for tsunamier, men en tsunami er likevel en bølge. På samme måte skiller vi mellom tafs & klå og voldtekt. Begge deler er uønsket seksuell oppmerksomhet. Begge deler faller innunder #Metoo.

Du får reagere så mye du gidder og vil, men når noe faktisk oppfattes som uønsket seksuell oppmerksomhet, så er det ikke opp til deg å nedgradere opplevelsen til å falle utenfor kampanjen bare fordi det finnes verre tilfeller.

Og #Metoo er vel heller ikke en kampanje for å sortere det verste fra det mindre ille? Voldtekt med døden til følge er liksom ikke noe vi trenger å minnes på at ikke er greit.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 20:45

Stor forskjell på sjef og leder nigma slik jeg ser det da. En leder er verdig sin stilling.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 1 juli 20:51 Privat melding

Er #metoo for menn også?

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 20:53

Ja. Krenkelse er ikke kjønnsbestemt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 1 juli 20:59

Det er vel strengt tatt flisespikkeri å diskutere om begrepet «metoo» innbefatter sånn eller slik. Det som er essensen er at både menn og kvinner opplever uønskede seksuelle tilnærmelser. Noen av maktpersoner i jobbsammenheng, noen av partner, noen av tilfeldige på byen. Dette får både store og små eller ingen konsekvenser for den som blir rammet. Vi har ulike toleransegrenser og det er vel det som er styrende. Poenget er at folk må skjerpe seg. Folk må bli bevisste på adferden sin og skjerpe seg og arbeidsgivere/ledere må ha stort fokus på dette og ha nulltoleranse for slikt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 1 juli 21:34

Selvsagt skal det ikke være slik, men slik ER det noen ganger. Og det trenger ikke nødvendigvis være den formelle lederen som yter press. Det kan feks være en lege som har en autoritet overfor en sykepleier og som svarer med samarbeidsproblemer og sabotering når ting blir tatt opp. Verden er ikke alltid etter boka.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 21:35

Vi har også jevnlig evaluering av ledere hos oss. Hvis de scorer dårlig må de gå veiledning/kurses. Ved gjentatte dårlige scoringer blir de flyttet til en annen stilling.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 22:00

Er ikke enig med deg Ertaberta. Sjef er litt gammeldags og ovenfra og ned. Gjerne litt frykbassert, mens en leder leder sine arbeidere til å prestere og dra lasset sammen ved helt andre mekanismer. Ikke dermed sagt at man må være enig i alt av den grunn.

Skjult ID med pseudonym rumpabar sø. 1 juli 22:05

Absolutt ikke Kiara. Det kan like ofte. Kanskje oftere også🤔 være karismatiske ledere/sjefer av begge kjønn.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 22:07 Privat melding

@ Kiara,

"Jeg kjenner to som i praksis er arbeidsledig etter en metoosak, og må si jeg reagerer på at samme begrep brukes om å bli tatt på ryggen på byen."

Selvsagt er det en nedgradering når en person opplever å blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet (som /er/ det #Metoo handler om. Det, og seksuell trakassering hele veien til rene overgrep, som fremkommer soleklart ved både engelskspråklige og norske kvalifiserte kilder) og du mener at det ikke er alvorlig nok for #Metoo.

Det er en /ren/ nedgradering fra hva den personen mener til hva /du/ mener.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 22:22 Privat melding

Vil også legge til at de fleste tragedier nok starter nettopp med «de små opplevelsene».

Vi skal ha slutt på dritten. Vi skal ha faenskapet vekk, i enhver form, situasjon og grad. Den tiden skal være over, og takket være #Metoo, og også et den favner over hele spekteret, så har folk måtte tenke seg om, mange har måtte skjerpe seg og mye vondt har nok blitt unngått.

Jeg vil anta at med unntak av overfallsvoldtekt og tilsvarende spontane tilfeller, så starter det meste med disse mindre, dog uønskede, seksuelle tilnærmingene. I mange tilfeller eskalerer det etter avslag, og tragedien er brått et faktum. Samfunnet må gjennom en total opprensking der ALT blir slått ned på, rapportert og får konsekvenser, om enn ikke mer enn at vennegjengen på byen vender deg ryggen for kvelden på grunn av din oppførsel.

My opinion.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 1 juli 22:26 Privat melding

Det er i hvert fall lettere å rapportere trakassering, tafsing eller overgrep og få rettferdighet i et arbeidsmiljø, selv om det er en sjef/leder. Hvis gjerningspersonen er derimot en forelder, lærer eller prest, da er det langt mere vanskelig å få noe gjort om saken (i hvert fall historisk sett). Men jo lettere det er å rapportere og bli trodd på, jo lettere det er å rapportere falskt.

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 1 juli 22:33

Pride arrangementet er fint iallefall.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 22:38 Privat melding

Pride er fantastisk! Mer, større, villere, råere, ja takk!

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 1 juli 22:57

Enig, @Patent 20:40.

Heldigvis var ikke metoo-kampanjen en konkurranse om hvem som har opplevd den verste formen for uønsket seksuell oppmerksomhet eller overgrep...

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 1 juli 23:06

Hva som er uønsket og subjektivt oppleves verst for den enkelte er det bare den enkelte som utsettes som det som selv kan definere - ikke andre på vegne av den personen. For noen kan det ene føles verst, for andre noe annet. Det kommer an på personen som opplever det, hva denne personen har opplevd før og hvordan det nye som skjer "treffer" i dette, hvordan det skjedde, diverse omstendigheter rundt, relasjonen til den som gjorde det, hvilke valgmuligheter man følte man hadde i situasjonen, hvordan den som gjorde det reagerer når/hvis man konfronterer vedkommende, hvordan folk man har rundt seg reagerer og er støttende eller ikke, m.m. Det som juridisk og "objektivt" vurderes som mest alvorlig er ikke nødvendigvis det som psykologisk og subjektivt oppleves mest ille, sårende, nedverdigende eller skadelig.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 1 juli 23:10 Privat melding

@ Kiara

Men #Metoo er da ikke en sekkebetegnelse?

Det er en ikke ubetydelig omveltning i samfunnet, enormt viktig, langt på overtid.

Igjen får jeg vel peke på kongerikets straffelov. Alt den omfatter blir å forstå som kriminelle handlinger. Men vi snakker ikke om at «to menn ble i går natt arrestert, mistenkt for kriminelle handlinger». Hvorfor skulle vi ikke evne å skille en voldtekt fra en beføling? Skille å bli presset til sex for å beholde jobben fra det å bli hvisket noe slim i øret av sjefen på julebordet? Hva er problemet?

I 1789 og et drøyt tiår fremover var det storming av Bastillen, menneskerettigheter ble nedtegnet, godsmonopolene opphevet, nasjonalforsamling opprettet, krig mot Østerrike, Nederland, Portugal, Spania, England og Preussen ble igangsatt, borgerkrig ble likegodt også igangsatt, adelen halshugget og avslutningsvis et godt, gammaldags statskupp av Napoleon B. som satte hele driten tilbake til square one og nytt enevelde var et faktum. Alt dette kalles vel den franske revolusjon. Sekkebetegnelse? Nei. Revolusjon. Ja.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ma. 2 juli 00:12

Fantastisk hva en setning med et ord kan starte.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 2 juli 02:47 Privat melding

@ Kiara,

Jeg hitsetter ditt første innlegg i denne tråden i sin helhet:

>>
Jøss. Er det fortsatt så vanskelig å forstå forskjell på å utsettes for uønsket seksuell oppmerksomhet fra noen med makt over deg, og radom uønsket seksuell oppmerksomhet? Uønsket er uønsket, men mener dere de to er likestilt, aner dere faktisk ikke hva dere snakker. Så enkelt. Hva med å innse at dere ikke har peiling, og heller lytte til de som har levd med begge deler? Tro meg, det er STOR forskjell, hvorav tafsing i fylla garantert er i den mindre truende enden av skalaen.
>>

Essensen av dette har du forfektet i dine 13 etterfølgende innlegg, og det uten at noen har motsagt deg hva gjelder at det er en forskjell.

(Jeg legger også merke til ditt svar på Rosalinns innlegg @ 20:20. Lite musikalsk etter mitt skjønn.)

Videre til ditt svar til @ Nigma @ 19:59:

>>
Nigma, om du aldri så ofte får uønsket oppmerksomhet på byen, kan det aldri sammenlignes med å utsettes for det i jobb.
>>

Det handler ikke bare om de hendelsene som ikke fører til noe mer. Det handler også om de som får konsekvenser, tidvis alvorilige, runierende, dødelige. Tør du hevde det samme overfor foreldrene til Martine Vik Magnussen?

Du har ingen grunn til å “rest your case” I faktisk forstand. Men du legger kanskje noe annet i det uttrykket.