Alle innlegg Sukkerforum

Falske profiler

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Oslo) to. 5 juli 2018 09:59 Privat melding

Skulle kanskje ha et tråd for å advare hverandre på metoder og atferd som burde ringe bjelle eller reise røde flagg.

Jeg har blitt kontaktet av flere kvinnelige profiler her som har nogenlunde troverdige profiler som fører en samtale med GoogleTranslateGebroken norsk og invterer til å fortsette samtalen på Google Hangout. Der starter de en videosamtale der de spiller en video (uten lyd) istedetfor bildet fra webkamera med en lettkledd dame sol jåler foran kamera. Jeg har ikke giddet å ta det videre enn akkurat det stadie men vær oppmerksom på at det er scammers.

Jeg har, for ordens skyld, blokert og meldt disse til Sukker.

(mann 27 år fra Rogaland) to. 5 juli 2018 11:10 Privat melding

Er ikke sukker godt nok? 😂

(mann 46 år fra Oslo) to. 5 juli 2018 11:22 Privat melding

Joa. Men "messengeren" på sukker lagger. Man ender opp å skrive forbi hverandre på grun av tiden det tar fra en melding er sendt til den er mottat. Det er spesielt i situasjoner der forventningen er at det er "realtime" samtale.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 5 juli 2018 12:22 Privat melding

Utenom de falske profilene som blinker på lang avstand synes jeg sukkersensuren er blitt begredelig de siste årene :

-Man kan nesten ha hva som helst som profilbilde.

-Det finnes ikke moderasjon på forumet.

-Falske profiler, eller sovende profiler kan ligge her i 2-3 år uten at det er foranding på dem. Blir satt online ofte ser jeg men samme profil år etter år uten å bli fjernet.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 5 juli 2018 17:14 Privat melding

@Patent

Ikke godt å vite. Men har jo hørt om nettsteder som fyller inn fiktv aktivitet.

(mann 46 år fra Oslo) to. 5 juli 2018 17:56 Privat melding

Jeg tror ikke at det er gjort med intensjon. Jeg har 80 venneforespørsler på FB som er fra fake profiles. De er sikkert laget av clickfarm workers for å lage andre profiler basert på disse...
Jeg tror det at folk ser ut til å være online mens de ikke er det skyldes uoptimalisert bakende/koder. Eller at de er inlogget på mobilen som er tilknyttet wifi og gjør sine sjekk uten at brukeren er aktivt online pr. se.
Uten å vite fakta så tror jeg proggrameringsspråket, backnden som var valgt i begynnelsen for Sukker ikke har vist seg å skalere så bra mht. antall brukere som skal betjenes og databaser som må aksesseres for hvert søk/update. Og anomaliene skyldes kanskje at algoritmene prøver å optimalisere. Og det går på bekostning av presisjon og at det blit delay.
Tenk på alle de kategoriene som er listet opp i Appen. Hver gang man går tilbake til kategoriene alle de må oppdateres....
Alex vet sikkert mer om dette.