Alle innlegg Sukkerforum

Til dere som har bilder av barna deres i albumet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hønemor fr. 6 feb. 2009 21:14

Jeg liker det ikke!

Skjult ID med pseudonym Dee fr. 6 feb. 2009 21:15

Så la være å se da!

Skjult ID med pseudonym Melody fr. 6 feb. 2009 21:17

Enig, hadde aldri satt inn bilder av andre her inne...barn ,venner, familie osv.. ..De har ingen ting med dette å gjøre...og ikke sikkert de setter pris på å bli blottlagt på denne måten heller....

Skjult ID med pseudonym loppa fr. 6 feb. 2009 21:27

@hønemor
Helt enig med deg. Skrudde mennesker finnes overalt. Sikkert her inne også. Ikke godt å vite hva slike mennesker kan få ut av bilder av barn.

@Dee
Litt for lettvint å si det, for det har ikke noe med det å gjøre. Tror du har misforstått "hønemor" litt. Eller?

Skjult ID med pseudonym Kit fr. 6 feb. 2009 21:36

Jeg er helt enig med hønemor og loppa. Å legge ut bilde av andre er en uting

Skjult ID med pseudonym hønemor fr. 6 feb. 2009 21:40

Det er ikke det at JEG har noe imot det personlig, men liker ikke at noen vil eksponere sine barn på denne måten.

Skjult ID med pseudonym sj fr. 6 feb. 2009 22:31

@hønemor: Ola og Kari Dunk er vel ganske naive når det gjelder slikt.

Skjult ID med pseudonym hannisj fr. 6 feb. 2009 22:39

Hva har barn på en dating-side å gjøre???

Skjult ID med pseudonym loppa fr. 6 feb. 2009 22:47

@hannisj
De fleste mennesker er veldig stolte av avkommet sitt, og vil gjerne vise dem frem.
Heldigvis er også de fleste andre også normale, i den forstand at de ikke tiltrekkes seksuelt av barn.
Derfor tenker de kanskje ikke over at det faktisk kan finnes mennesker her inne som ser på barna deres med helt andre øyne enn det normale mennesker gjør.
Dessverre.
Jeg tror vi er altfor naive når det gjelder slike ting, så det er kanskje på tide å få øynene opp for dette?

Skjult ID med pseudonym sj fr. 6 feb. 2009 22:49

@loppa

De fleste mennesker er også DRITT LEI av å høre alt pjattet om avkommet til andre folk. Dritt lei! Foreldre har tydeligvis veldig liten forståelse for at kolleger osv. egentlig gir blaffen i avkommet deres. "Åååå så fin" sier man gjerne, mens man tenker "herregud for en stygg unge".

Skjult ID med pseudonym Arve fr. 6 feb. 2009 22:55

@SJ,,, den var direkte stygg. Antar at du ikke har barn....

Det handler ikke bare om stolthet, men noe med å presentere livet sitt til den rette vedkommende.
Noen har bilder av alle turene sine, noen av alle festene , noen av dyra deres, noen av hvor aktive de er og noen av barna sine..
Alle har forskjellige måte å fremlegge sin profil på uten at alle og en hvermann skal legge seg i det. Vedder på at de aller fleste har ting i sin profil som andre ikke setter pris på heller. Noe med å feie for sin egen dør og respektere andres valg!

Skjult ID med pseudonym loppa fr. 6 feb. 2009 23:17

@sj
Kanskje du omgås en egen rase med mennesker? Enten det, eller så er du sannsynligvis veldig ung. Jeg unnskylder deg med det, for som Arve sa, så var den direkte stygg.

Skjult ID med pseudonym mmmm fr. 6 feb. 2009 23:22

@ sj
Jeg skjønner ikke hva du tenker jeg! Jeg vil gjerne se bilder av en potensiell partners barn, men jeg føler det blir feil dersom jeg bare kikker innom en profil. Da tenker jeg at mannen ikke beskytter barna sine godt nok, men tvert imot "bruker" dem for å fremstå som en "god far". Jeg liker det ikke, både mann og kvinne burde ha en grense der de beskytter barna mot eksponering. JKan jo også legge til at jeg ser på supernanny, og andre realityshow der barna blir utsatt for eksponering. Jeg får imidlertid dårlig samvittighet, hva sier naboene, kolleger eller venner av familien? Hva sier klassekamerater og venner til barna? Hva sier barna selv om seg selv når de blir 12 år,og ser seg selv spytte på mamman sin?

Skjult ID med pseudonym Diamond fr. 6 feb. 2009 23:35

Bilder av barn har ingenting på en datingside å gjøre. Beskytt barna deres, og bruk hodet.
Det holder at det står i din profil at du har barn. Hvilken alder de har, og hvem de er, blir en sak mellom deg og den du velger å date.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 6 feb. 2009 23:40

Enig, unger har ingen på datinsider å gjøre. Det betyr null og nada for meg hvordan ungene til min fremtidige kjæreste ser ut. Tvert imot, det er rett og slett idiotisk å vise dem fram her inne. Mao. turn off.

Skjult ID med pseudonym hannisj fr. 6 feb. 2009 23:52

@loppa
Skjønner godt at noen vil vise sine barn her, ....men hvorfor? For å vise hva man har fått til her i livet?
At mor eller far er på jakt etter kjærligheten,.... barna kommer i fokus når tiden er inne.
Skjønte forøvrig at du var enig med meg.-)

Skjult ID med pseudonym Bo lø. 7 feb. 2009 02:22

Jeg er enig med Hønemor. Jeg liker det ikke heller. Brukere som legger ut bilder til offentlig skue har få rettigheter. Bildene kan i praksis brukes til hva som helst, hvor som helst, av hvem som helst. Barna har ingen mulighet til verken å forstå omfanget, eller å motsette seg dette. Til barna er myndig er det foreldrenes ansvar å verne om deres privatliv.
Jeg kan også forstå at foreldre er stolte over barna sine og vil vise dem frem, men det blir feil å bruke barna som middel for å få oppmerksomhet av fremmede.
På skolen lærer elevene regler for hva som er greit å gjøre på nett og ikke. Blant annet at de ikke skal legge ut bilder av andre uten samtykke. Er det da greit at vi voksne gjør det?

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 7 feb. 2009 09:22

Dette er et tema som kommer opp fra tid til annen. Det jeg savner er en begrunnelse for hvorfor dere ikke synes det er greit. Som Arve skriver over så er det for noen så viktig, bra og en så stor del av livet at det er naturlig å vise bilder av sine håpefulle.

Noen ganger er det slik at tanker man ikke har satt ordentlig ord på blir til ubegrunnede bekymringer. Sist temaet var oppe var det en som skrev at Sukker sine sider neppe var å betrakte som kilde for pedofile monstere. De har nok andre og langt "beder" kilder. Kan en pedofil se et bilde av en nydelig unge og bestemme seg for å bruke mor eller far, som middel for å få kontakt med barnet? Ja, det er en mulighet. Men selv om dette for mange er en fjern tanke, er dette noe foreldre alltid må ha i bakhodet. Enten de har bilder av barna her, eller ikke.

Skjult ID med pseudonym iknow lø. 7 feb. 2009 09:38

@Perle
Hvis du mener du mangler en begrunnelse, da har du ikke fulgt helt med i timen. Flere her har påpekt grunnen.

Som voksen kan du selv bestemme hvor du vil profilere trynet ditt. Du kan i dag legge ut bilde av deg selv på utallige nettsider; Sukker, Facebook, you name it. Men ikke alle er klare over konsekvensene. I det du gjør det, mister du også eiendomsretten til de bildene. De kan brukes fritt for de som måtte finne det for godt, uansett motiv.
Derffor tar også mange et bevisst valg i motsatt retning, og synes ikke noe særlig om det. Uten at de føler for å måtte begrunne det i detalj.
Som mor eller far tar du dette valget på vegne av dine barn når du legger inn bilder av dem. De har ikke bedt om det, og burde derfor skånes for dette. Det har ingenting å gjøre med pedofile monstre eller lignende, det handler om respekt for enkeltmennesket.

Tenk litt på det ! :-)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 7 feb. 2009 10:33

Diamond skriver; "Hvilken alder de har, og hvem de er, blir en sak mellom deg og den du velger å date."

Er det så fryktelig mye tryggere å utveksle barnebilder og barneinfo på privat mail, mener dere? Etter at "den du velger å date" faktisk har fått vite hvem du er?
Og er dere som er imot bilder av barn i album forsiktige nok i reell datingsituasjon? Det skal ganske mange møter og samtaler til for å bli sikker på at daten din er den han utgir seg for og har de hensikter du tror han har. Hvor lenge dater dere anonymt?
Og med tanke på det store antall dater enkelte velger å ha;
Utgjør ikke en mann som kan presentere seg overfor barna dine som en venn av mor og som kanskje også har vært hjemme hos dere og kanskje til og med har hilst på barna en langt større virkelig fare enn en mann eller flere som sikler på anonyme bilder på nett?

Jeg har ikke selv barn, men jeg har her på Sukker hatt albumbilder der andres barn er med med samtykke fra foreldre. Min intensjon er å vise litt av hva min hverdag inneholder, hvilket liv jeg har og hva jeg egner min tid til.
Og det er slik det er; Inntil barna er myndige er det foreldrene som bestemmer. Slik foreldre også bestemmer hva barna ellers skal eksponeres for, være seg partnere, venner, aktiviteter, livsstil eller hva som helst annet.
Min klare oppfatning er at det er andre aspekter ved privatliv som er langt viktigere å verne enn distribusjon av anstendige bilder.

Og mitt generelle inntrykk, selvfølgelig med unntak, er at de mannlige profilene som fremhever barna i tekst eller bilder er de som tar foreldrerollen så alvorlig at et eventuelt kjæresteri med meg kommer i andre hånd. Og slik skal det være!
De som såkalt verner barna fra omtale i profil, er de som etter min erfaring, er raskest med å ønske å involvere meg i barna, som ønsker at jeg raskt skal tre inn i en slags foreldrerolle, og som ikke ser ut til å forstå tanken bak det å verne barna fra stadig nye bekjentskaper.

Skjult ID med pseudonym lurer lø. 7 feb. 2009 10:57

om enn ikke forstår hvorfor det å ha barn på slike sider har enten ikke sett på nyheter. Det burde være nok når mange nok går ut å advarer om å gjøre det. Tenk deg om 1 eller 10 før du gjør det. Det kan virke enkelt ut uskyldig, MEN det er ikke alle som synesst. Tenk på hvor mange bilder som havner på sider som IKKE er mye uskyldig. Trenger bare en psykopat for at det skal se. Tror dere virkelig at de vet om sånne sider og bruker det for så mye det er verd. Ikke vær så blåøyd og tro at det er bare snille folk der ut. Er de der ute, hva er grunnen til at de ikke skal være her inne??...Enig med..TA DET PRIVAT...

Skjult ID med pseudonym hhhmmm lø. 7 feb. 2009 11:06

Tenk nøye over det med bilder av barn, de har ingen ting her inne å gjøre, Men jeg leste hva loppa skrev hehehe, hun kan ikke ha barn, og kansje ute etter en ting her inne, styggt sakt.

Skjult ID med pseudonym loppa lø. 7 feb. 2009 12:00

@hhhmmm
Hva i allverden har du fått ut av det jeg skrev?
Kanskje du burde lese litt mer nøye?
Jeg har to voksne døtre, og tre barnebarn, og jeg har advart døtrene mine mot å legge ut bilder av barna på nettet.
Jeg er såpass gammel at jeg vet hva et sykt sinn kan klare å få ut av bilder av barn.
Kanskje du burde følge litt mer med på hva som faktisk skjer rundt omkring?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 7 feb. 2009 12:14

Jeg har ikke noe problem med at noen velger å legge ut bilder av barna sine .. De er en del av "pakken man kjøper". De som har barn ser på disse som det edlste de har og viser de stolt frem .... blir nesten som å treffe noen på byen og vise frem bilder av dem .. nesten, ikke helt da man her ikke ikke kan kontrolere hvem som ser de.
Jeg har selv valgt å ikke legge ut bilde av min sønn. Jeg spurte og han sa at det var greit .. Men jeg valgte alikevel å vente med dette til jeg treffer noen jeg vil satse på.

Skjult ID med pseudonym :) lø. 7 feb. 2009 12:16

hmm er det noe jeg missforstår her ?
Nå har ikke jeg leste hele innlegget, bare det to siste her, men mener ikke begge det samme a?

@loppa
"Kanskje du burde lese litt mer nøye?
Jeg har to voksne døtre, og tre barnebarn, og jeg har advart døtrene mine mot å legge ut bilder av barna på nettet.
Jeg er såpass gammel at jeg vet hva et sykt sinn kan klare å få ut av bilder av barn."

@hhhmmmm
"Tenk nøye over det med bilder av barn, de har ingen ting her inne å gjøre,"

Skjult ID med pseudonym :-) lø. 7 feb. 2009 12:36

- Barn har ikke evne til å begripe hva det vil si å ha bilde av seg ute på nettet. Foreldre må derfor ta kloke valg for dem.
- Så lenge det står i profilen at man er foreldre, vil jeg automatisk anta at man er uhyre stolt av sine barn.
- Barn har selvsagt noe å si for en ny kjæreste. Men har egentlig et barns utseende noe å si?

Om noen jeg kjente hadde lagt ut bilde av meg i egen profil uten at jeg var klar over dette, ville jeg ikke likt det. Alle bør ha retten til selv å velge grad av profilering på en datingside. Barna kan være verdens vakreste og foreldre verdens stolteste. Det er likevel foreldren jeg ønsker å date frem til ting eventuelt blir seriøst. Først da føler jeg det er korrekt å "introdusere" barna.

Navn er så lette å spore. Uten at jeg har møtt folk på sukker, vet jeg hva mange heter, hva de jobber med og hvor de bor. Så lenge folk opererer med ekte navn på f.eks facebook, vil man alltid komme over bilder på facebook man kjenner igjen fra sider som dette. Tilfeldigheter for min del, men ikke tro at man er anonym for enhver pris fordi man har et anonymt nick på en datingside.

Noen etterlyser grunner for hvorfor man ikke skal legge ut bilder i albumet av barna.

Jeg lurer på det motsatte: Hvorfor skal man legge ut bilder av barna?

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 7 feb. 2009 14:27

Rent bortsett fra at man altså kan finne ut av hvem man er irl synes jeg argumentasjonen er tam. Det blir prinsippet for prinsippets skyld. Hvis vi konkret tar tak i at bildet til barna ligger på en profil på Sukker.....
Hva er da virkningen dere frykter?

Anyone???

Skjult ID med pseudonym macky lø. 7 feb. 2009 15:19

Enig med alla som skriver INGA BILDER på barn....vilken jävla turnoff!!!
Varför ska man behöva se dem,om det nu blir något förhållande så får ni nog se de söta små liven tills ni spyr:))

Skjult ID med pseudonym iknow lø. 7 feb. 2009 15:41

@Perle
Det er ikke snakk om hvilken virkning det kan få.
Det er snakk om å vise respekt for de som ikke selv kan stå opp å si "Nei, det vil jeg helst ikke". Jeg går ut ifra at du har den respekten overfor venner, at du spør først om det er greit at du legger bilder av dem ut på Sukker eller Facebook.
Samme, og og til dels større, reapekt bør du utvise overfor dine barn !

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 7 feb. 2009 16:19

Og den respekten er da den samme som fremvises i utallige avisers bursdagsbarn-sider?
Eller når feriebildene eller babybildene eller familiebildene fremvises til gudoghvermann mens poden står og rødmer av skam og sier "Åhnei, mamma! Ikke vis dem frem nå igjen!" ? Eller når du klistrer veggene fulle i barndoms- og oppvekstbilder av avkommet du er så stolt av? Har du da spurt hva ungen ønsker? Og har noen egentlig vetorett i din levetid?
Eller gjelder kravet om respekt kun på nett, kanskje?

Og et krav om respekt for ditt barns integritet kan lett videreføres til svært mange av dagliglivets detaljer, om det er den diskusjonen vi ønsker å gi oss inn på?

Nei, vet du hva, iknow; Her er det nettopp virkning og konsekvens vi snakker om!

Skjult ID med pseudonym iknow lø. 7 feb. 2009 16:30

@Helt Enkelt
Er du enig i at barn bør holdes unna Sukker, eller skulle du bare krangle ?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 7 feb. 2009 16:33

Kan jeg foreslå at iknow leser hele tråden en gang til? Med ettertanke?

Skjult ID med pseudonym iknow lø. 7 feb. 2009 16:41

Takk for intelligent svar !!

Skjult ID med pseudonym charmy68 lø. 7 feb. 2009 17:04

Jeg er helt enig at bilder av barn bør man ikke legge ut på en datingside. Fokuset bør jo gå på bilder av personen som har lagt inn et søk her inne, og ikke de uskyldige barna som ikke har hatt et valg her. Man bør vel ha respekt for barna sine at man ikke utleverer de her inne i form av bilder. Det er ingen av mine venner som har barn som legger ut bilder av barna sine på en datingside, men noen av de legger ut bilder på facebook. Facebook er ikke primært en datingside. Forskjellen der er jo at der har de fleste kun venner, kolleger og familie. Joda vet om de som har samlemani på såkalte venner, men da har de uansett et valg om de vil lukke profilen slik at det er kun venner som får se profilen og bilder.

Skjult ID med pseudonym Diamond lø. 7 feb. 2009 17:11

@heltenkelt

Man dater da ikke anonymt..... En date er et møte mellom to mennesker. Det første man gjør er da ikke å dra opp bilder av barna sine. Kjærevene... Er det virkelig noen som gjør det da...på første treff / date?

Man kan ha kontakt med en person på mail og telefon, og det samme gjelder der, som jeg presiserte tidligere. Hvem barna dine er kommer man til senere. Altså når man har truffet personen noen ganger, og ønsker å fortsette med det. Først da kan man vise fram bilder av barna sine.
Det er min mening.

Skjult ID med pseudonym gjerrig lø. 7 feb. 2009 17:48

Tror ikke jeg er usaklig her...Man kan jo be barna lage sin egen profil på sukker..jeg synes 15 års grensen er helt på tryne