Alle innlegg Sukkerforum

Mannen har ansvaret, punktum.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåmann ti. 10 juli 2018 18:14

Opplever at absolutt alle av de jeg møter er på mitt eget initiativ. Det samme etter en date. Ingen respons fra meg = laber respons fra motpart. Dette til tross for at damen er interessert når jeg følger opp!

Trodde vi hadde kommet lenger i 2018!

Er tydeligvis sånn at mannen er den som må holde det «gående» - selv i disse likestillingstider?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 10 juli 2018 18:20

Følg med a! Dating er selvsagt ikke en av områdene hvor det ønskes likestilling.
Uansett, likestilling er vel bare et dustete ord. Det kvinner ønsker er like rettigheter og lik lønn for likt arbeid. Det er det.

Skjult ID med pseudonym bekkarekka ti. 10 juli 2018 18:27

Noen ganger kan det skyldes usikkerhet og et ønske om ikke å virke for på. Redd for å skremme bort.
Bare noen tanker fra meg..

(mann 41 år fra Vestfold) ti. 10 juli 2018 18:39 Privat melding

Jeg vet ikke hvordan det er her i Norge, men i Irland er det i hvert fall litt annerledes fra din beskrivelse. Det er langt ifra uvanlig i Irland at det er dama som starter kontakt og holder kontakten gående. Det var alt jeg kunne bidra med fra min egen erfaring i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 10 juli 2018 18:40

🤔 På skremmer ikke meg...
😆😆😆
👻👻👻

Skjult ID med pseudonym Mækstuff ti. 10 juli 2018 18:48

Jeg opplever at hvis damer er interesserte så er det null problem for dem å ta kontakt/initiativ

Skjult ID med pseudonym bekkarekka ti. 10 juli 2018 18:51

Var bare noen tanker fra meg. Er jeg interessert så gir jeg klare signaler på det. Ikke no diva nykker her 😉

Skjult ID med pseudonym Leiplei ti. 10 juli 2018 19:03

Hvis jeg ikke gir respons så er jeg ikke interessert, men hvis det er jeg som må ta initiativ hele tiden så regner jeg med at motparten ikke er så interessert heller... Så da dabber det naturligvis av..

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 10 juli 2018 19:04

Signerer @bekkarekka

Var daten vellykka (sett fra mitt ståsted), sender jeg melding etter at jeg kommer hjem.

Bruker forresten å sende uansett, da med annet innhold seff ("takk for et trivelig møte, men...").

Skjult ID med pseudonym bekkarekka ti. 10 juli 2018 19:08

@coma ja viktig å gi beskjed den ene eller andre veien.

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 10 juli 2018 19:20 Privat melding

Mannen har ansvaret, for seg selv, og for å formidle hva han har på hjertet/intensjon, og evt. forsøke å skape (nok) interesse hos en akuell kvinne.

Det samme ansvaret som kvinner har, for seg selv, og overfor en aktuell mann, tenker eg....

Får man ikke responsen man ønsker seg, så trenger det ikke å ligge noe mer bak enn at hans/hennes interesse er .....nettopp, laber.

Hvordan man velger å forholde seg til det innledningsvis, må jo være opp til den enkelte.

Litt sånn avhengig av: How bad do you want it, muligens...

It's not rocket science.

Når det kommer til diverse games, players...og adferd med vikarierende motiver/incentiver, så tror eg ikke vi kan frikjenne noen av kjønnene....

✌️ 😎

(mann 48 år fra Oslo) ti. 10 juli 2018 19:22 Privat melding

Det Mækstuff sa. Er de interessert/du interessant for dem, tar de kontakt. Det har for øvrig ingenting med likestilling å gjøre, som powpow påpeker.

Skjult ID med pseudonym Supermann ti. 10 juli 2018 19:29

Tja. De jeg løper etter får jeg ikke. Så det gjør jeg ikke lengre. Jeg bare venter til hun kommer løpende etter meg. Men selv da må hun overbevises om at jeg faktiskt kanskje vil ha mer enn en runde eller to.
Og jeg er ekstemt kravstor. Så det skjer ikke ofte nei.
.😊.

Skjult ID med pseudonym Supermann ti. 10 juli 2018 19:35

Og nettdating har jeg gitt opp.
Fine klær, fine sko. Og ett greitt smil på ett utested eller butikken er det eneste som funker for meg.

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 10 juli 2018 19:42 Privat melding

Så er jo noen mer sjenerte, usikre eller tilbakeholdne av seg som person, også.... det er jo greit å være åpen for også den muligheten.

Men det gjelder forsåvidt også begge kjønn...

Det henger nok likevel noe igjen tror eg, hos mange, iallefall i bakhodet, at det er ikke alle menn som takler like bra, at kvinner er mye/ mest på.

"Akkurat passe" madonna/hore framferd, er heller ikke like lett å treffe alltid. Foretrukket faktor varierer jo noe...lism. 🤪

I tillegg kan det som alltid når to mennesker møtes, oppstå misforståelser og feilvurdering, begge veier.

(mann 46 år fra Oslo) ti. 10 juli 2018 20:19 Privat melding

Sassy. Baby. Om ikke du hadde blokkert meg....

Skjult ID med pseudonym rumpabar ti. 10 juli 2018 20:38

Motparten? Skal dere forhandle?
Jeg vil ha en kjæreste som er på bølgelengde jeg og ikke en motpart😱

Skjult ID med pseudonym Supermann ti. 10 juli 2018 20:39

Du er ikke alene @Mr. Hun kommer nok til å belære forumfolket med sine visdomsord til lenge etter at hun har passert 60. Blokkert de aller flaste Unntatt de som skjønner gamet selvf.
Og hun vil fremdeles ikke skjønne hvorfor menn er så dumme.

(mann 39 år fra Rogaland) ti. 10 juli 2018 21:05 Privat melding

Har kun fått til date eller forhold ved gjensidig interesse.

Det er dog svært skjelden, men man får bare lete.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 10 juli 2018 21:09

@Drømmeren

Vet ikke jeg. Får jo høre hele tiden at kjærligheten dukker opp når en minst venter det, så da passer en jo på å vente det minst mulig. :P
Tafatte? De bryr seg sikkert ikke så mye da vet du, om de får kjæreste eller ikke.
Beste må være en mellomting. Ikke for tafatt og ikke for desperat.

Skjult ID med pseudonym Orakelet ti. 10 juli 2018 21:17

det går an å starte en ny (privat= fame på nettlesaeren og navigere til redtube.com... mthe rest is history

(kvinne 43 år fra Oslo) ti. 10 juli 2018 21:32 Privat melding

Det pleier i grunn å være slik for de fleste, @Deshi....det er vel ikke så vanlig å gå på date, eller gå inn i et forhold, ved totalt/kun ensidig interesse?

Innledningsvis er det naturlig/vanlig at graden av gjensidighet når det kommer til interesse, varierer. Så er folk ulikt gode til å håndtere det, og til å skape (mer-)interesse, selvsagt...

Men interesse er ikke en konstant, som enten alltid bare er mystisk tilstede, eller ikke. Interesse er en dynamisk greie, som påvirkes av mangt og mye.

@Mr. Robåt, (fønny valg av nick, btw 😄), guess you just have to trust me on that ONE.. 😉

@superdumt det der ja, supermann

Skjult ID med pseudonym HalvSmart sø. 15 juli 2018 01:15

Som regel er det jeg som må ta initiativet til å treffe de damene jeg skriver med her. Så lenge de viser interesse i meldingene sine og signaliserer at de mest sannsynlig er interessert, så gjør ikke det meg noe. Den siste tiden har det hendt at damene har kontaktet meg etter første date for mer kontakt, noe som ytterst sjelden skjedde før, tolker det positivt. Har dama lyst til å treffes igjen har hun gjerne måter å hinte om dette i løpet av første daten også.

(mann 49 år fra Nordland) sø. 15 juli 2018 10:13 Privat melding

Som jeg vel har nevnt før 🤓 tror jeg ikke «det norske velstandsmennesket» trenger hverandre lenger. At vi er helt selvforsynte med tanke på de ressurser som trengs for å handtere livet og tilværelsen. Det eneste vi trenger en kjæreste til, er sex og fysisk nærhet. Men et forhold, dvs en offentlig etablert, ekteskapslignende relasjon, har vel aldri i menneskehetens historie kun vært tuftet på «kjærlighet». Tvert i mot har kjærlighet vært den lille detaljen bare. Relasjonen mellom mann og kvinne har vært og jeg vil påstå, er fremdeles, mer av institusjonell karakter. Når denne delen fjernes står vi igjen med en liten brikke av lengsler etter nærhet, som ikke har særlig gjennomslagskraft. Det vi ser i alle disse profilteksten er jo nettopp kriterier av samfunnsmessig art og hvordan disse fullstendig trumfer det å etablere en relasjon kun på kjærlighet. Altså på erotisk lyst. Det vi søker er den institusjonelle delen av relasjonen. Det er det vi beskriver opp og ned og i mente i profilteksten. Felles interesser, høvelig lik bakgrunn, kanskje også utdanning, akseptabel økonomi, passende alder, passende alder på barn, geografisk avstand osv, osv. Også krav om den andres fysiske beskaffenhet og personlighet hører inn under den fornuftsorienterte delen. Vi ønsker passe høyde og vekt, utadvendt eller innadvendt etc. Kanskje vi kan si en viss grad av grunnleggende kulturell likhet. Alle slike ting som egentlig hører til den praktiske delen av relasjonen. Kort og godt en passende partner vi kan være bekjent av, først og fremst overfor oss selv, men dernest også overfor samfunnet rundt oss. Kjærlighetsbiten er helt sekundær. Men problemet er altså at vi er selvforsynte når det kommer til et praktisk behov for en partner. Vi har overhodet ikke bruk for hverandre, annet enn til et slags sexbasert vennskap. Dermed faller behovet for en matchende partner bort. Vi er selvgående og holder vår status, posisjon og økonomi oppe på egen hand. Dessuten også vårt eget hjem. Vi er på sett og vis vår egen perfekte partner. Målt med denne skjeen faller de fleste gjennom. Kanskje har narcissismen tatt helt overhånd slik at det vi søker er vårt eget speilbilde bare. En person, som kan gli nærmest sømløst inn i livene våre uten å forstyrre noe som helst.

Skjult ID med pseudonym Blåmann sø. 15 juli 2018 10:47

Id69: er enig i det meste du skriver. Putter vi inn det Kiara også nevner er verden, slik jeg ser det, ganske riktig beskrevet. Selvfølgelig ganske forenklet, men det holder for å gi en temmelig riktig retning på tingenes tilstand på dette området👍.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 10:49

Eh.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 10:56

(mann 49 år fra Nordland) sø. 15 juli 2018 11:09 Privat melding

Behovet for tilknyting er selvsagt sterkt, det er jeg ikke uenig med deg i, Kiara. Men det ser ikke ut til at dette behovet er sterkt nok til at vi finner hverandre. Det som gjorde at folk fant hverandre før var at de hadde et stort praktisk behov for en livspartner. I dag trenger vi ikke engang en partner for å få barn. Langt mindre da av andre praktiske og/eller Økonomiske grunner. Selvstendighetens pris er parforholdets havari som institusjon. Og med dette forliset går også kjærligheten ad undas. Fordi kjærlighet er en liten brikke i en større mur. Kjærlighet alene er som en murstein på bakken. Robust, tåler alt, vakker der den ligger, men uten å ha en funksjon. Meningen med kjærlighet er jo at den støtter muren! At den er en del av en helhet. Og denne helheten har vi tatt bort og erstattet med Gud veit hva.

(mann 49 år fra Nordland) sø. 15 juli 2018 11:26 Privat melding

For å bruke muren som metafor: tidligere har vi mennesker trengt å være to for å bygge en mur. Nå bygger vi den like gjerne helt alene. Så dukker vi opp på sukker.no og skal finne en partner. Men alle har allerede sin egen komplette grunnmur ferdig. Det finnes ikke så mye som er lite hull! Jaja, kanskje der hvor mursteinen for kjærlighet skal være da. Men hva med resten av muren da? Jeg kan jo sette min murstein, den som representerer kjærlighet, inn i din mur, slik at ditt byggverk blir komplett, men hva med med resten av min egen mur? Hva skal jeg gjøre med den? Det blir dobbelt opp, ikke sant. Det et dette som er selve velstandsproblemet. Vi har allerede det vi trenger. Og hvis jeg river ned muren min og sier hei, jeg trenger deg, for jeg har en så dårlig mur, ja da går vi i allefall forbi. Ingen vil han en person med skrantet byggverk!

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 15 juli 2018 11:52

Rosablogging er liksom ikke min stil, Kiara 🤪

Jeg mener at en hver troverdig samfunnsanalyse, selv på forumnivå MÅ inneholde i det minsten kimen av problemstillingen «tau eller pistol». Det er selvsagt litt mørkt men er ikke livet ganske mørkt da? Husk at vi skal alle ned i et hull i jorden. Ingen kan vel mene at livets eventyr har en lykkelig slutt! Går jo selvsagt an å more seg litt på veien da.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 15 juli 2018 12:30

Lykkelig som singel er noe dere damer driver med. Ikke alle da, men mange/de fleste. Menn derimot er avhengig av en kvinne for å være lykkelig. Det finnes ikke noe som heter en lykkelig, singel mann. Det er dikt og forbannet løgn! Noe som egentlig har en veldig alvorlig implikasjon idet mange menn reagerer med vold når de blir forlatt. Jeg tror kanskje det er litt underkommunisert hvor stor betydning kvinnen har som en slags konstituerende faktor for mannens tilværelse. Når et par etableres går mannen inn i kvinnens liv og blir en del av det. Hun blir nesten som en livmor for ham. Han kan selvsagt bytte henne ut, men bare så lenge en annen kvinne vil ha ham. Finner han ikke en ny kvinne er han som en satellitt uten en planet. Han går bare rett frem, uten mål og mening.

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 15 juli 2018 12:34 Privat melding

Nå vrøvler du, subjekt.
Snakk for deg sjæl...

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 13:20

Mye overlapping også. Ikke bare det sekundet på perrongen alene.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 13:49

Hvilke områder kunne man tenkt mannen bestemmer i? Lurer litt på det selv.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 13:50

Alle?
På samme måte som kvinnen gjør det.

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 13:53 Privat melding

Jeg har vært singel mesteparten av mitt voksent liv, og er ikke utilfreds med det. Jeg har ikke lyst til å være i et forhold bare for å være i et forhold.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 14:21

Ikke for å fyre opp under noe...

https://morgenbladet.no/aktuelt/2018/06/du-kan-ikke-sutre-deg-til-dame

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 15 juli 2018 14:46

En ting som er nevnt her som jeg vil utfordre.

Det nevnes at menn, oftere enn kvinner, står klare med en ny partner før deres nåværende forhold er over.

Ifølge den mest pålitelige statistikken som jeg har sett om det temaet så er det faktisk omvendt, med god margin.

Det er som sagt mer vanlig at dama har en ny mann klar.

Jeg husker ikke nøyaktige tall. Kilde er Familiekontoret.

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 15 juli 2018 14:47

Enig med Alice. Menn er kompliserte. (Kvinner er «enkle») Dette har en årsak, nemlig i det at kvinner står mye tryggere i sin egen kjønnsidentitet enn menn gjør. En kvinne i seg selv er et hjem og et helt lite minisamfunn, egentlig. En kvinne kan nesten reprodusere seg selv. Nesten. Med moderne teknologi kan hun det. Dermed blir hun «selvforsynt» på kjønnsidentitet. En kvinne trenger derfor knapt en mann for at hun skal føle seg bekreftet og anerkjent som kvinne. En mann derimot trenger tonnevis av bekreftelse fra kvinner, fra andre menn og fra samfunnet på at han er mann. Det er fordi en «mann» først og fremst er en kulturell oppfinnelse, mens en kvinne, i tillegg til å eksistere som et kulturindivid, også er en biologisk realitet. En kvinne eksisterer i kraft av seg selv mens en mann kun eksisterer så lenge det finnes kvinner som anerkjenner ham som mann. Det trenger forsåvidt ikke være katastrofe ettersom han da kan eksistere som et menneske. Det er ingen dårlig erstatning. Men det gjør jo også kvinner. Den kjønnsløse menneskeidentiteten er brillefin den, men etterlater den mannlige identiteten i et vakuum mens kvinnen fortsatt er et særegent og kraftfullt, skapende individ. Det er denne anerkjennelsesgreia som gjør mannen komplisert (og farlig). Andre mennesker, særlig kvinner og barn må bevege seg i et minefelt hvor mannens kjønnsidentitet alltid ligger der og truer i skyggene. Føler mannen seg trygg i sin egen kjønnsidentitet er han rolig og harmonisk. Blir det lite bekreftelse stiger aggresjonsnivået. Det er vel forsket på at voldtekt handler mer om makt enn om sex, for eksempel. Det vil si at det voldtektsforbryteren egentlig søker er bekreftelse på sin egen mandighet/styrke/overlegenhet osv og bare i mindre grad handler om seksuell lyst. Men her skal jeg uttale meg forsiktig, bare så det er sagt. I alle tilfeller er det slik (filosofering har vi alle lov til🤪) at mannen trenger kontinuerlige bekreftelse på sin kjønnsidentitet. kvinner trenger bare å få det bekreftet en eneste gang. Når de får mensen som 12 åringer. Da forstår jenta sitt eget kjønn, som kvinne, på et dypt og grunnleggende identitetsnivå, mens guttene på hennes egen alder fortsatt løper rundt som unger. Det gutten trenger da, er et godt mannlige forbilde. Hm. jenter vet at de er kvinner allerede som tre-fire åringer når de spør hvor babyen kommer fra. Egentlig tror jeg ikke menn blir voksne noensinne, mens kvinner er «voksne» hele livet. Men så har vi jo unntak da.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 14:48

Kiara :P

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:04

@Ertaberta
Hva man skal gjøre av aktiviteter, hvordan, hva skal spises, når skal spises, hva skal kjøpes. Alt av daglig dagse ting. Når kjæresten vil at jeg skal ta styring og være «mannen» har jeg noe å si egentlig?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:06

Hva mener du egentlig nå, Man?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:08

Er det normalt at dama sier at jeg skal bestemme alt?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:08

Nei

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:09

Ønsker du en slik kjæreste?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:11

@Gurimalla
Vet ikke, hadde likt litt at hun var mer bestemt men, føler litt mann av det så jeg vet ikke helt. Derfor jeg spør.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:12

Hm

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 16:24

Er man ikke sammen fordi man trives sammen? Tenkte det var grunnmuren i et hvert solid forhold... At alle gode ting kan komme til ende skjer, men ingen grunn til å gi opp helt vel.
Eller er dette endestasjonen for oss alle? :O

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:32

@Gravlax
Nei hun er Polsk. Hun virker også veldig opptatt at vi ikke er likestilt. Som var litt av ett sjokk for meg egentlig.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:34

Hun er ikke odelsjente, unnskyld, adelsjente, eller hva mener du med likestilt?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:39

@Gurimalla
Jo hun er adelskvinne, vel hun tar ett religiøst standpunkt i det med arvesynd. Så jeg blir nødt til å diskutere det en stund føler jeg.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:41

@Hønemor
Spiste eplet, Adam&Eva, kastet ut av paradis osv

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 16:42 Privat melding

Det er vel ganske mange i Øst-Europa som er langt mere tradisjonell når det gjelder kjønnsroller.

Og Man Anonim, når du sier arvesynd, vil det si fra Adam og Evas fall og utvisning fra Eden?

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 16:43 Privat melding

Nå svarte du spørsmålet før jeg trykte på Enter-knappen. XD

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 16:47 Privat melding

Jo, Polen er hovedsakelig katolsk, og det er også Irland, men jeg trodde at det her med 'arvesynd' var mer en fundamentalist protestantisk ting. Men kanskje så forveksler jeg det med Predestinasjon.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:51

@Daithi
Ja helt riktig
Hehe :)

@Hønemor
Vel for meg virker det som at jeg skal ta avgjørelsen i de fleste ting (av sånt daglidags), betale regningen, åpne døren osv.

Vel med likestilling tar hun det veldig langt at hun er imot det. At folk ikke er like eller skal ha like rettigheter. Hun ville heller ha levd i ett føydalt samfunn politisk. Noe som går imot mine mer republikanske verdier og kapitalistiske hvor jeg mener det burde være lagt opp til at alle kan være sin egen lykkes smed.

Jeg henter mer inspirasjon og idealer (er en idealist) mens, hun har mer anger føler jeg på hvordan situasjonen er idag.

Visste ikke at det fantes folk som tenkte det så jeg ble litt overrasket

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:53

Hva er sammenhengen mellom arvesynden og det å ikke være likestilt?
Har det noe med at Eva tygde eplet og ikke Adam? Jeg trodde arvesynden rammet både Eva og Adam, altså hele menneskeheten eller hur? Jeg spør av nysgjerrighet, som den ateisten jeg er.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:54

Vel. Jeg ville løpt hvis jeg var deg.
Alle som mener at man ikke skal jobbe for like rettigheter er skumle.

(mann 39 år fra Akershus) sø. 15 juli 2018 16:56 Privat melding

Det var denne passiviteten og total ansvarfraskrivelse samt null vilje til å ta egne valg som endte hele greia i mitt tilfelle. Jeg føler jeg var psykolog og NAV istedet for kjæreste. Heldigvis er ikke de fleste damer ELLER menn slik. Men de finnes, og det er skikkelig turn-off!

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:57

@Gurimalla
Jeg vet ikke helt, derfor jeg må snakke med henne om det. Hun nevnte bare arvesynden. Tenker det har med det å ha spist eplet hovedsakelig.

Jeg blir ikke lett lettskremt + det gir en liten usikkerhetsfølelse rundt det neste av meninger. Føler det mer som spennende og uvant

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 16:57 Privat melding

@Gurimalla, tja arvesynd rammer begge kjønn, men kvinner litt mer fordi Eva fristet Adam med eplet (dog ho tvang han ikke), så dermed har kvinner litt mere skyld. Men hun ble jo også fristet av han tykje, så i mine øyne bør ikke skylda ligge hos han? Tja, veit ikkje. Jeg kommer ikke fra en religion/sekt/kirkesamfunn som trur på arvesynd.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 16:59

Han tykje har skylda. 👍
Jeg digger når du snakker nord-norsk.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 16:59

@Hønemor
Ja ideelt, selv om vil fullføre doktorgraden sin

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:00

Hun vil fullføre*

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:01

@Hønemor
Hvis hun legger en stor innsats i å fostre opp barn. Ja definitivt.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:02

Men ser utfordringen rundt den manglende likestillingen mellom dere. Hun doktorgradsstudent og du bare vanlig lærerstudent 😁

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:02

Sårri. Kunne ikke dy meg 😇

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:03

@Gurimalla
😅
Vel hun syns jeg er klok og meget reflektert så who knows 😄

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:03

Good for you.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:04

@Hønemor
Det hadde vært en dealbreaker for meg

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 17:05 Privat melding

Hva med å adoptere? Det er mange barn som trenger foreldre, men som ikke har.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:06

@Hønemor
At hun ikke kan. (Begge veier egentlig)
Vi hadde den samtalen og vi begge kan så det er ikke noe problem. Vi vil bare utsette det først med tanke på utdanning

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:07

Prøverør kunne jo vært et alternativ selvsagt, hadde det ikke vært fordi det var offentlig subsidiert, og velferdsordninger er vi jo imot. 😁

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:07

@Daithi
Jeg føler en plikt med å føre slekten videre så inntil jeg har mine egne er det utelukket for min egen del. Men når vi som ett par ikke kommer til å kunne ha barn ville jeg vært åpen for adopsjon.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:08

Eh. Dere vet at dere kan få barn sammen? Nå ble jeg nysgjerrig. Hvordan finner man ut det uten å faktisk få det fastslått?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:08

@Gurimalla
Du vet hvordan å provosere meg nå 😅🤣👍🏻

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:08

He he.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:09

Vært i kontakt med legen

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:09

Det er sagt med litt Glimt i øyet men du ser det ikke så godt

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:11

For privat å fortelle det her på forum 🤭🤫
Du kan jo søke opp på Internett. Finnes sikkert informasjon om det

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 17:11 Privat melding

Jeg forstår det Man Anonim. Har du ingen søsken som har ført genene videre? For min del så har broren min og eldre søstera mi hatt barn, så jeg føler ingen stress med å få barn. Jeg synes det hadde vært fint å ha egne barn, men det er ikke no must for meg.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:11

Oki. Nå skal jeg reslitetsorientere deg litt. Legen kan ikke være sikker. Selv om din spermprøve virker bra og hennes ett eller annet (usikker på hva/hvordan de tester?) isolert sett ser bra ut så kan også kombinasjonen deres være ugunstig. Man kan ikke vite før man har testet.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:13

@Daithi
Nei desverre, har massevis av fettere men, de har ikke noe hastverk og vet ikke om det blir noe barn ut av de. Søsteren min er langt mer opptatt av karriere. Så jeg føler litt mer plikt på skuldrene mine som eldst i flokken

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:14

@GuriMalla
Jeg kan bare ikke snakke om det her, har sagt for mye på det temaet allerede

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 17:15

Skjønner det. Som regel går det jo bra da.

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 17:29

@mananonim ojojoj... Du vet ikke mye om temaet. Du kan ikke være sikker på at du kan gjøre henne gravid, at hun ikke aborterer, at hun ikke får tidlig overgangsalder, at hun ikke blir ufrivillig barnløs av ukjent årsak. Der det ikke er noe problem så er jo det fryd og gammen, det er når man faktisk har begynt å jobbe med saken (altså prøve å bli gravid) at man kan si noe om det er mulig for deg og henne å få barn.
@daithi adopsjon er ikke noen enkel prosess, langdryg, forbundet med venting, håp, store!! utgifter, skuffelser og det er faktisk noen som venter for lenge med å prøve å bli foreldre at når de endelig bestemmer seg for adopsjon så går tida og plutselig er de for gamle til å adoptere. Jeg kjenner flere som har adoptert. Et par var heldige prosessen gikk fort, barnet var et spedbarn og ventetida overkommelig. Et annet par ventet sikkert 5 år før de fikk beskjed om at de hadde fått "tildelt" et barn og så tok prosessen i landet 5 år før de kunne komme og hente. De hentet en 5 åring som bare snakket sitt språk og som hadde bodd hos slekt. De sliter som familie selv etter flere år i Norge.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:33

@Leiplei
Abort er ikke et tema takk og lov

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 17:36 Privat melding

Jo, du har helt rett Leiplei, det er ingen enkel eller rask sak. Og ja, det varierer også fra land til land. Min tante og hennes mann adopterte to 'problembarn' (med vilje). Men adopsjon var jo kanskje litt enklere og raskere på den tiden. Mindre bakgrunnssjekk osv.

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 17:40

@mananonim jeg tenkte på spontanabort, det kan du faktisk ikke styre

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 17:41

Ahh skjønner

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 17:50 Privat melding

Løsningsorientert ja :D hehe. Når jeg skrev 'problembarn' da, så mener jeg at de adopterte ei jente som hadde blitt misbrukt og voldtatt, og en gutt med hjerneskader.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:07

Jeg er tom for vannmelon:(

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 18:07

@rosalinn du misforstår, realitetsorientere han er ikke for å sette han fast men opplyse han

Og det spiller ingen rolle hva han tenker eller du tenker for den saks skyld. Dette er et forum for meningsutveksling. Vi utveksler meninger.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:09

Who caaares! Jeg er tom for vannmelon! Og jaggu har lemonaden også blitt drukket opp.

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 18:10

@mæk hvem spiste det opp? Du? Tips: klar deg uten!! Jeg vet det er hardt, men det går bra

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:12

Eh. Samme faen om nabobikkja har spist det. Jeg er tom! Får nyte luft og venteboller da! Eller vann... whoopi-doo...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:14

Og den sahara tørken her begynner å bli bra. Plenen ser ut som Mars nå.
Burde jeg ta dette i klagetråden?

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 18:15

@mæk er sikkert en bensinstasjon som er åpen et sted, kommer bare ann på hvor nøden du er
@rosalinn men det er sånn det er her på forum take it or leave it 😜

Skjult ID med pseudonym Leiplei sø. 15 juli 2018 18:15

@mæk alle tråder ender som klagetråd før eller senere

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:19

Haha. Stemmer det. :P
Klager faen meg på at jeg har 3% batteri i samme slengen, og sitter ute i solsengen milevis unna lader.
Men får jeg kjøpt vannmelon på bensinstasjon?

Skjult ID med pseudonym Exa. sø. 15 juli 2018 18:22

Finnes vel en Brustadbu i nærheten...fole te syting

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:23

Eh. Brustadhva? Er det sånn samvirkelag dere har i gokk?

Skjult ID med pseudonym Exa. sø. 15 juli 2018 18:26

De finnes over alt Mæk.... men du er kanskje for ung til å vite hva det er 😂😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:29

Du snakker om 7/11?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:29

"Fole" er det møring?

Skjult ID med pseudonym Exa. sø. 15 juli 2018 18:29

Du får Google det da vettu 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Exa. sø. 15 juli 2018 18:30

Fole er typisk romsdalsuttrykk

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:30

Ah. Søndagsåpen butikk.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 2018 18:30

Og det er 30 cm mellom hylleradene. Må ha bmi under 19 for å gå inn i de

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 18:31

Hahaha.
Høres ut som joker

Skjult ID med pseudonym subjekt sø. 15 juli 2018 20:05

Alice, takk for fine ord! Morsomt at du nettopp hadde en samtale med dattera di omkring kjønnsidentitet i det perspektivet jeg dro frem her. Tror vi har ganske likt syn på disse tingene, kanskje fordi det finnes en erfaringsbakgrunn med visse berøringspunkter. Det er jo ikke godt å si.

Jeg mener helt bestemt at mannens kjønnsidentitet er mer flytende og uklar en kvinnens, noe som selvsagt henger sammen med kvinnens evne til å føde barn. Det jeg mener er at denne egenskapen er en tung markør i et kjønnsperspektiv, og jeg mener at menn ikke har en tilsvarende tung markør for sin mannlighet. Samtidig er graviditeten farlig for kvinner. Den setter kroppen i en veldig utsatt posisjon og strekker fysikken til det ytterste. Heller ikke dette har en menn en tilsvarende situasjon for. Det er ikke noe som setter mannens kropp i den samme livstruende og dessuten også veldig smertefulle situasjonen som en fødsel kan være. Og særlig da en fødsel med komplikasjoner.

Dette tror jeg er med på å «jorde» den kvinnelige kjønnsidentiteten på en annen måte enn hos menn. Dette mener jeg gjelder i forbindelse med menstruasjonen til unge jenter også. Og det er selvsagt et tema også før de for mensen. Men jeg har erfart at dette er noe som tvinger seg på og blir et tema i samtaler om det å vokse opp. Det er som om voksenverdenen møter jenter mye tidligere enn gutter. Du kommer veldig tidlig inn på dette med hvordan de skal beskytte seg selv, passe på og verne om kroppen sin, være litt på vakt mot menn og da særlig menn som er litt eldre, men også gutter generelt. Selvsagt ikke skremme unødig, men snakke litt realistisk om at menn er en mulig fare.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 2018 20:39

@Ertaberta
Jeg er her hovedsakelig bare for å prate med mennesker, har satt av status på: søker venn av det motsatte kjønn.

Og ja hun vet det. Jeg har bundet meg til å betale noen måneder. Da kan jeg like godt tilbringe tid her på forumet når jeg har «time to kill»

@Kiara
Det er noe som adskiller Polsk adel fra annen Europeisk adel at de er anti- reaksjonære og anti-ancient regime.
Hvorav nesten all adel i Europa var imot republikanisme og liberalisme var Polsk adel «the Odd one out» med sin «adelsrepublikk» det har fått kritikk i moderne tid å være ett Oligarki samtidig som datidens makter så på det som barbarisk anarki...

Derfor det har inspirert meg til å holde fast ved min bakgrunn siden jeg er nokså stolt av den. Hvor fleste land i verden holdt folk/folket i sjakk med bajonetter holdt man kongen i sjakk i stedet.

For meg politisk, det å sette bremser for menneskelig utvikling er nærmest en forbrytelse.

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:07 Privat melding

@Kiara. Jeg veit ikke så mye om adelskapet i mange land, men i Storbritannia er middelklassen MYE verre en adelen. Pluss at nå til dags er mye av den opprinnelige adelen fattig (dessverre ikke alle da... hadde gjort dem godt).

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:10 Privat melding

Okay, uten penger, hvilke privilegier har de da?

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:11 Privat melding

Ja nemlig hønemor, ingen betydning, bare titler fra en svunnen tid. Jo, dessverre har noen av de beholdt land, kapital og eiendommer, men de fleste heldigvis ikke.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 22:12

Kjøper meg en Adeltittel jeg as. Kan dere andre tiltale meg som lord elns. Ta dere en bolle

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:14 Privat melding

*tar seg en bolle*

Skjult ID med pseudonym Dommern sø. 15 juli 2018 22:22

Adelsfolk har liten tiss

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 2018 22:23

Lo høyt her nå

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:47 Privat melding

Jeg synes det er helt greit å ha en mening om aristokrati som institusjon.

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 22:51 Privat melding

Tja, det er vel ofte bare at man ikke formulerer seg like godt som man mener.

(mann 41 år fra Vestfold) sø. 15 juli 2018 23:02 Privat melding

Det ble mye forbisnakking og mange misforståelser når vi diskuterte utdanning tidligere :D

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 16 juli 2018 00:52 Privat melding

Får deja vu.... 👀

-akkurat denne diskusjonen om maskulinitet vs. feminitet og selvbilde/identitet, har vi jammen hatt før @subjekt.

Mener eg skrev ganske mye om det og linket til flere gode intervjuer o.l der.

-og ja, en av konklusjonen/påstandene minner mye om det du tar opp/påpeker her;

At "maskulinitet".... som kvalitet per se, har ingen klar/åpenbar identitetsbærende samfunnsfunksjon/purpose lenger , slik feminitet har en klar purpose, nemlig å produsere/bære frem barn...

(Å krige/forsvare flokken og jakte/skaffe mat, tidligere typiske mannlige hovedoppgaver i livet, er ikke så relevant, eller avhengig av fysisk/maskulin muskelkraft lenger)

anyway, kom bare på det....husker ikke hvilken tråd, akkurat nå..men det var rett før du skulle ta pause husker eg.. 🤓

Skjult ID med pseudonym Man Anonim ma. 16 juli 2018 07:22

@Kiara
Du ser på økonomi som en stor uforanderlig kake? Hvis så hadde jeg vært interessert å bake flere for meg selv og andre...

@Hønemor
Fra antikkens tid var det krigere/familier som hadde gitt støtte til ledere (stammehøvdinger/prinser/konger/keisere) og hadde tjent landområder og makt i gjengjeld for politisk støtte. Etterhvert som tiden gikk, endret spillet seg avhengig av land og tid.

Noen land holdt det å ha penger for å få tittel (f.eks Storbritannia, Østerrike) synes ikke særlig høyt om kjøpte tittler. Andre situasjoner så var det kongen som ga adelskap/tittel sammen med nye gods for å gi en fortjeneste til politiske støttespillere.

I Polen-Litauen etter at valg av konger startet og adelens makt ble forsterket var det vanlig for adelsmenn å adoptere hele familier/slekter. Opptil 10% av befolkningen ble adelsmenn på denne måten i sin tid (sammenlignet med 1% i Storbritannia). Det var også tilfellet med gjøre en til ridder i heder og ære på slagmarken eller etter en bragd (noe jeg ser mest opp til, det å være edel i ord og handling). Noe av rariteten i Polsk adelig tradisjon var likhet i rang blant adelen. Alle adelsmenn hadde 1 stemme hver under parlamentforsamlinger. Så titteler så man på som fremmed siden alle skulle være likeverdige riddere i prinsippet.

Resten er historie

@Kiara
Av det jeg vet er det bare i Storbritannia det med privilegier (eget politisk kammer house of Lords)

@Hønemor
Akkurat som Odelsfamilier, selv om de er rettslig forsvart i loven. (Kanskje det samme med Tysk lov i forhold til «Von» etternavn) så er det hovedsakelig status og tradisjoner. Noen ganger arvegods også

@Mækstuff
Uugh
Heller bli til ridder som pingvinen!

@Dommern
Hmm første gang jeg hører, har også hørt nor angående lillefingeren.

@Rosalinn
Jeg mener at alle kan mene hva de vil, holder meg bare til mine prinsipper på det! 😅

@Kiara
Da kjenner du dårlig til Polsk martyrologi 😁

@Rosalinn
Tusen takk for dine varme ord, har mer med drømmer, aspirasjoner å gjøre enn å føle seg bedre/dårlig. Aldri følt trang til å hevde meg. Så det nokså irrelevant for min egen del. Bare jeg kunne gjøre hva jeg ville så klagde jeg ikke 😎👍🏻

Skjult ID med pseudonym Man Anonim ma. 16 juli 2018 07:28

@subjekt
Jeg tenker vi kan umulig ha styring på hele samfunnet, det hadde også vært meningsløst å kontrollere områder som klarer seg fint på egenhånd.
Ta Wikipedia som eksempel
Hvilket leksikon bruker du oftest hvis du skal slå opp informasjon?

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 16 juli 2018 09:46

Hei sveis!

Jeg skrev et par inspirerte innlegg her om velferdsstat og feminisme, Men så fant jeg ut at jeg heller skal skrive en artikkel og sende til en avis. Så da slettet jeg kommentarene mine. Bare sånn til orientering 🙃

Skjult ID med pseudonym Man Anonim ma. 16 juli 2018 10:59

@subjekt
Godt du tar ansvar! ;)

(kvinne 41 år fra Vestfold) ma. 16 juli 2018 17:28 Privat melding

Jeg tar stadig initiativ. Er like forbanna singel fordet. Føler at menn ikke liker initiativ jeg 😅