Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym usikker fr. 6 feb. 2009 22:45

Saken er denne:

Foreldrene mine sitter med et hus med en egen separat leilighet som står tom (ca 80 kvm).

Jeg vurderer å selge leiligheten, flytte inn ved siden av mine foreldre og heller kjøpe meg et lite eget sted litt utafor byen hvor jeg kan tilbringe helger og annen fritid på.

Spørsmålet er da: Ville dere sett det som noe rart om jeg gjorde dette og hadde fast bosted hos mine foreldre i den tilliggende boligen? Er såvidt passert 40....

Skjult ID med pseudonym Kit fr. 6 feb. 2009 22:51

Hadde det vært meg, ville jeg ikke kommet med infoen om at jeg bor hos mamma fortsatt... Selv om det er noe annet enn gutte/pikerommet..

Skjult ID med pseudonym hannisj fr. 6 feb. 2009 22:55

....ingen god ide....-)

Skjult ID med pseudonym usikker fr. 6 feb. 2009 22:56

Vel, ville jo ikke kunne skjule det forever liksom...

Skjult ID med pseudonym hannisj fr. 6 feb. 2009 22:57

----eller kanskje også......hmmm..litt lei den der.....

Skjult ID med pseudonym usikker fr. 6 feb. 2009 22:58

ikke sant?

Skjult ID med pseudonym loppa fr. 6 feb. 2009 22:59

Dersom du og dine foreldre er enige om at dere kan klare å leve hvert deres liv, selv om dere bor tett på hverandre, så kan jeg ikke se at det er et problem.

Jeg er endel eldre enn deg, og for et snaut år siden ble min mor og jeg enige om å leie et hus sammen.
Vi har hvert vårt soverom og hver vår stue, men deler bad og kjøkken.
Dette har fungert helt utmerket, men vi var på forhånd enige om endel "kjøreregler".

Det som kan_ bli_ et problem, er når/hvis du treffer en du har lyst til å dele leiligheten med. Da er det opp til deg å gjøre det klart for dine foreldre at du bestemmer bak egen dør, dersom de prøver å blande seg inn i ditt liv.

Du kjenner vel forhåpentligvis dine foreldre såpass godt at du vet om dette vil funke eller ikke?
Har du tro på at det kan gå greit så skader det jo ikke å prøve. Du kan alltids flytte igjen vet du. :-)

(mann 49 år fra Østfold) fr. 6 feb. 2009 23:02 Privat melding

Jeg synes dette er en fin og respektfull handling ovenfor dine foreldre. Og ser ikke probelmet i å nevne det i hele tatt. Du tar vare på dem, Du bor ikke sammen med dem. Det finnes jo masse genrasjonsboliger rundt i landet også hvor familiene er samlet på et sted uten å bo sammen. Eller at man bor rundt hverandre.Det er en livsstil du har valgt og din tilkomne skal dele ditt syn. Å holde slikt utenfor er jo som å lyve. Men trenger ikke komme opp før det er i en naturlig setting... Dessuten har du alt funnet en egen løsning med et lite sted lenger unna. En evt ny partner skal jo uansett ikke flytte inn med det første :)

Skjult ID med pseudonym usikker fr. 6 feb. 2009 23:06

Det er nettopp det jeg tenker, Arve. Den dagen jeg finner noen jeg vil leve sammen med kommer vi til å finne noen annet. Jeg forventer da ikke at min partner vil leve så tett innpå mine foreldre (Det tror jeg ikke jeg vil selv heller).

Skjult ID med pseudonym usikker fr. 6 feb. 2009 23:07

Loppa

Det gjør meg godt å høre at dette faktisk kan fungere :-)

Skjult ID med pseudonym loppa fr. 6 feb. 2009 23:09

De jeg kjenner fra før, og de jeg har blitt kjent med både her inne og andre steder i løpet av det siste året, har intet negativt å si til at jeg bor sammen med min mor. De har faktisk reagert slik som Arve1968 gjør.

Det hender selvfølgelig at det dukker opp ting vi ikke er enige om, og de få gangene diskusjonen har begynt å bli litt opphetet, har vi rett og slett blitt enige om å være uenig. Går greit det, he he :-)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 8 feb. 2009 00:15

De som bor med/tett på foreldre kan enten a) være mammadalter b) være helt normale.

Dvs. du trenger ikke si det med en gang, du kan vente nok til at den andre ser at du er oppegående og ikke noen hjelpeløs mammadalt. Og du kan si det som du sier det her. Altså ville jeg tenkt som Avre - gitt at fyren ellers gir et ålreit inntrykk. Bare det at du ser et potensielt problem, sier meg at det ikke er et:)

Skjult ID med pseudonym Perle62 sø. 8 feb. 2009 00:25

Det finnes en annen mulighet også. Bo i leiligheten hos forledrene dine. Dersom du kan leie ut den leiligheten du bor i nå kan du innen rimelig tid kjøpe deg et annet sted utenfor byen. Dette forutsetter selvsagt at du ikke har så store utgifter hos foreldrene dine, men foreldre er til tider greie sånn.

Skjult ID sø. 8 feb. 2009 01:14

Alle elsker Raymond

Skjult ID med pseudonym mikro sø. 8 feb. 2009 11:01

Bor i selv i generasjonsbolig og ville ikke hatt noe problem om en mann gjorde det samme.. Så lenge det fortsatt ikke er på barnerommet går det greit...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 8 feb. 2009 13:02

tror dette kan funke helt greit .. og du snakker jo om å ha et lite sted til litt "privat-liv" ved siden av..
Og heller se etter noe nytt sammen med noen når den tiden kommer :o))

(mann 52 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 17:47 Privat melding

@usikker

Tror ikke dette er noe problem i det hele tatt, du har jo din egen separate boenhet.
For alt du vet så kan det jo være slik at din tilkommende disponerer en slik bolig at det blir naturlig at du flytter inn til henne/ham når den tid kommer....;-)

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 8 feb. 2009 18:19 Privat melding

Glimrende ide. Jeg ser ikke negativt i at du eller andre bor hjemme hos sine foreldre så lenge det er egen leilighet. På en annen side er det også med full respekt at du deler ditt med dem og de er åpen om dette.

Selv jeg har bodd hjemme hos foreldre lenge men har eget hus idag som er i full oppussing. Jeg mener så lenge man trives med dette intill den rette dukker opp så er det ingen hindring.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym loverboy sø. 8 feb. 2009 18:40

Det ville jeg syntes var meget merkelig. SÅ bo hjemme liksom også ha et " gutterom" for helger o.l. Nei Klipp navlestrengen og flytt :-)

Skjult ID med pseudonym loppa sø. 8 feb. 2009 19:40

@loverboy
Når man er blitt såpass voksen som TS er, har det ikke noe med navlestreng å gjøre lenger. Jeg vil tro den er klippet for lenge siden. Her er det jo heller ikke snakk om "gutterom". Kanskje du ikke har giddet å lese hele tråden?