Alle innlegg Sukkerforum

Sjenanse (og snev av sosial angst)

Vis siste innlegg
(kvinne 28 år fra Akershus) on. 11 juli 00:43 Privat melding

Noen andre som sitter i samme "problem"? Jeg er sjenert og en stille person, og det blir jo en liten utfordring til dating og slikt.. 😔🤔😞

(mann 18 år fra Nordland) on. 11 juli 02:15 Privat melding

F

(kvinne 39 år fra Akershus) on. 11 juli 07:17 Privat melding

Jeg kan være litt nervøs/forsiktig på første date, men det har aldri vært så ille at det har ødelagt for daten.
Men jeg var mer sjenert før og kjenner absolutt igjen problemstillingen i andre settinger. Det er ikke gøy.
Jeg tenker at det beste kanskje er å være åpen om at man er stille og rolig på forhånd av daten, og at du kanskje går for personer som ikke er ultra utadvendte selv.
Og gjør ting som får deg til å føle deg komfortabel.
Prøv å slappe av, puste og være deg selv, så går det kanskje bedre enn man tror.

Skjult ID med pseudonym Leiplei on. 11 juli 08:22

Noen ganger ja... særlig hvis jeg virkelig synes mannen er kjekk og ønsker å gjøre et godt inntrykk. Da kan jeg få så mye angst at jeg avlyser hele daten. Når jeg først er på date er det stort sett ikke noe problem. Også en fordel om daten blir planlagt på kort varsel for da sitter jeg ikke og overanalyserer og blir mer og mer kritisk til meg selv 😆 Det er tragisk vettu... men men hvis man er ærlig på det til den man skal møte så synes jeg det er lettere, for de som faktisk er interessert er interessert selv om man er litt sprø..

(mann 50 år fra Buskerud) on. 11 juli 13:55 Privat melding

Ikke i samme situasjon, birgitte90, men tenker at det kan være greit å nevne hvilke situasjoner du er særlig ukomfortabel med innen dere møtes, slik at du unngår eksponering. Sjenanse tenker jeg er mer overkommelig. Jeg er i utgangspunktet litt sjenert, men tør som oftest fort opp. Gjør jeg det ikke, er ikke vedkommende rett for meg (ikke at det har hendt da, men det kunne nok skjedd om jeg hadde nettdatet når jeg var på din alder).
En annen sak. Jeg treffer ingen etter to-tre korte meldinger, men venter til jeg har skrevet en stund. Det gir litt trygghet for om vedkommende virkelig kan være noe for meg, og tvinger meg på sett og vis til å by litt på meg selv når jeg møter vedkommende. Den som intet våger osv...

Lykke til! 👌🏻😊

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 11 juli 14:48

Problem? Ja helt klart. Alle antar jo bare at jeg ikke er interessert fordi jeg ikke er frempå nok. :P

Skjult ID med pseudonym Coma on. 11 juli 16:27

Ta brodden av det ved å si ifra til daten på forhånd om at du kan være litt stille til å begynne med 😊

Også kan du tenke ut noen "åpne spørsmål" på forhånd, altså spørsmål som krever mer enn et ja/nei svar fra motparten. Så lar du han prate i vei og hjernen din slipper å være på høygir hele tiden 😊

(mann 46 år fra Oslo) on. 11 juli 16:34 Privat melding

Klipper og limer denne fra "Ideer til første date"-tråden. Er vel nesten enda mer relevant her:

>>
Ah, råd og vink-tråder. Love it!

Men dette kan gjøres fryktelig enkelt. Gå for gull, ikke ta sjansen på å bli sittende i trykkende stillhet uten muligheten for retrett.

Ufeilbarlighet er nøkkelordet, de beste datescener er selvsagt:

1. Crash en tilstelning, kandidater:

- Bryllup: her er det jo som regel så mange andre som heller ikke kjenner hverandre, at det i seg selv danner en allianse. Gratis mat og drikke også, så en gentleman eller rødstrømpa-fra-hælvete trenger ikke tenke på hvem som tar regninga.
- Konfirmasjon: Crashingens svar på ektremsport - kommer dere unna med denne i fellesskap, ja da er det bare å hoppe rett til ektepakten.
- Begravelse: Fordelen her er at ingen tør konfrontere dere med «hva gjør du her?» En skikkelig safezone som likevel kan gi en del å snakke om etterpå, og det er lov å være lavmælt og eftertenksom.

2. Arranger en konkurranse.

En aldeles fortreffelig aktivitet er eksempelvis å strikke om kapp, «førstemann til ett par selbuvotter». Spenningen er selvsagt til å ta og føle på, noe som effektivt eliminerer enhver «awkward silence».

3. Gjør noe kriminelt sammen.

Dette fungerer spesielt godt for folk som ikke er så snakkesalige. Her vil evnen til å holde kjeft være høyt skattet, så prøv et innbrudd eller stjæl en bil i et godt opplyst nabolag.

4. For de særeste blant oss:

Klassiske fellesaktiviteter som kollektivt selvmord, lekeplassdumpe, statskupp og grunnmursarbeider bør vurderes kun i de tilfeller der man har sondert terrenget noe på forhånd. Morsomt som det sikkert kan være, så er det visse ting som gjerne forutsetter at en gjensidig tillit allerede er etablert. For hvem glemmer vel første gangen man ble «dumpa på dumpa»? Nemlig, det svir.
>>