Alle innlegg Sukkerforum

Til Blåmann - frp

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 13 juli 20:46

Kunne du vært sammen med noen som stemmer frp?

Skjult ID med pseudonym Dommern fr. 13 juli 20:48

Bare hvis hun er dritfin og kinky.

Skjult ID med pseudonym Blåmann fr. 13 juli 20:50

Ja, kanskje - jeg liker en god diskusjon☺️

Skjult ID med pseudonym Man Anonim fr. 13 juli 20:50

100% uaktuelt, samme med alt til venstre for AP. Hadde bare ikke respektert henne nok. Det er viktig med respekt i ett forhold

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 13 juli 20:54 Privat melding

Oi. Her serveres fordommer på et vidt fat.
Selvsagt kan jeg det.

Skjult ID med pseudonym Nanna fr. 13 juli 20:56

Selvfølgelig 😊 Uten og gå inn på hva jeg stemmer. Har respekt for alle uansett valg av parti.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 13 juli 20:56

Nope.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 13 juli 20:58 Privat melding

Ikke sant, Nanna.

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 13 juli 21:02

Jeg kan vel ha respekt for de jeg ikke vil ha som kjæreste? Dersom ikke er det ikke mange jeg har respekt for😄

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 13 juli 21:05

For meg er det ganske enkelt. Noen grunnleggende verdier og holdninger må vi ha felles fordi de er viktige for meg. De som stemmer FRP har ikke de grunnverdiene. Fair nok at jeg ikke vil dele livet med noen med andre verdier, og handler ikke om mangel på respekt for vedkommende. Det handler bare om at jeg har respekt for meg selv.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 13 juli 22:50 Privat melding

Nei.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 00:53 Privat melding

Jeg er litt enig med Kiara her, noen grunnleggende verdier må man ha sammen i et forhold. Vennskap er en ting men et forhold er noe annet.

Jeg har kompiser som stemmer Rødt og jeg har kompiser som stemmer FrP. Selv er jeg Sentrist/Liberalist. For meg er Sentrist, Sentrum Venstre og Sentrum Høre ingen problem. For langt i den ene retningen eller den andre, da kan man kanskje ha noen problemer.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 00:54 Privat melding

Høyre forresten, ikke høre. Veit ikke om hu Erna hører så godt.

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 08:43

Absolutt ikke. Jeg har hatt nok diskusjoner med folk som stemmer Frp til å vite at det hadde ikke fungert å være sammen med en som har den type holdninger. Jeg er ikke veldig politisk engasjert, men Frp.. No way.. Selv stemmer jeg SV som regel og det blir bare for mye kræsj. Og dessverre så hjelper det ikke om man stemmer Frp uten å være særlig engasjert, det er faktisk VÆRRE! Jeg tror uansett ikke at jeg jeg kunne blitt forelska i en som stemmer Frp selv uten å vite at han stemte det, nettopp pga det skinner igjennom i samtaler...

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 10:22 Privat melding

Kunne du vært sammen med noen som stemmer Rødt eller MDG?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 10:23

Kunne du vært sammen med en som ikke stemmer?

Skjult ID med pseudonym ruddin lø. 14 juli 10:26

Selv stemmer jeg Høyre , og har ingen fordømmer om andres politisk valget ..
Har flere venner med forskjeller politiskbakgrunn , men vi diskuter ikke politisk centenses når vi er sammen .... Det som er viktig for meg er , verdiensgrunnleggende og respekt til hverandres valgt, i hva man er og ikke er----
Yes , respekt for alle uansett av politiskbakgrunnsvalget,s..ikke viktig for meg, hva han stemmer for , bare han respekter meg som jeg er ,,,er viktigere enn alle andre 7 failed..

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 10:32 Privat melding

Hva er verst? Noen som stemmer på et ekstremt parti, som Demokratene eller Rødt og som ikke har lest partiprogrammet, eller som faktisk har lest og fortsatt stemmer på slike?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 10:37

Den var kinkig, Bruce. Første tanken er jo at det er verst med de som faktisk har lest programmet og fortsatt sympatiserer. De som ikke har lest programmet kan jo bare være diltere som kan snus den retningen vi den blåser, men jeg vet ikke om det er noe bedre. Kan være de farligste de.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 10:37

Den retning vinden blåser.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 10:42 Privat melding

Gurimalla. Tror sauene er lettere å styre inn mot midten igjen. De andre koster for mye energi, eller er rett og slett for ødelagt og må finne ut av det selv på et vis etter noen år med dårlige erfaringer. Omtrent som tungt religiøse.

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 10:51

@bruce til meg? Isåfall Rødt muligens det kommer ann på hvorvidt han er kverulant eller er åpen for andres meninger.. MDG har jeg stemt et år selv... Jeg synes forresten det er værre å stemme på et parti uten å ha lest programmet. Og @mæk jeg kunne ikke vært sammen med noen som ikke stemmer, da er det bedre å stemme blankt, det har jeg også gjort...
@rosalinn jeg tror heller ikke alle som stemmer ditt eller datt er en ensartet gruppe, allikevel har jeg merket meg at de som stemmer Frp som jeg har kommet borti ofte har et stort behov for å "sette andre på plass", argumentere høylytt og nedlatende for sitt syn og ha tunnelsyn når det gjelder sitt parti...

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 10:52

Og hva er egentlig poenget med å stemme blankt? Hva oppnår man ved det?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 11:24

Jeg bare finner ikke et parti som tiltaler mine verdier. Er det gæli nå? Nå synes jeg du skal de på det positive istedenfor, Plei

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 14 juli 11:35

Atle Antonsen og Johan Golden startet "Det Politiske Parti" for noen år siden. De slapp med skrekken og havnet akkurat ikke på Tinget. De hadde ingen vedtatt politisk agenda, annet enn at de forpliktet seg til å legge ut for offentlig avstemning alle saker som det skulle voteres for på Tinget. Og så var de nødt til å stemme som flertallet på disse målingene viste. Litt som i Sveits hvor det ofte er folkeavstemning om viktige tema. Klarer ikke helt å bestemme meg for om det var genialt eller idiotisk. Artig var det i alle fall 😁

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 11:38

@gurimalla man oppnår stort sett det samme ved å stemme blankt som å stemme... For meg så er det protest når jeg har gjort det men også fordi partiene har vært for like...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 11:47

Nja. Å stemme blankt er nesten det samme som å ikke stemme. Det telles, men det tells egentlig ikke. Å ikke stemme er nærmeste alternativ. Ok, Jeg skal prøve blank til neste gang.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 14 juli 11:47 Privat melding

Helt innafor at dreambaben stemmer FRP 😎

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 12:06

@mæk for meg er det helt greit å stemme blankt, det viser iallefall at man ikke er en hjemmesitter
😉

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 12:11 Privat melding

Angående FrP. Kunne godt blitt sammen med ei som stemmer det. Om det er fordi hun tror på den liberale økonomiske modellen deres. Om hun stemmer FrP fordi det flyttet inn en utenlandsk familie inn i et hus hun selv ikke har råd til og tror kommunen betalte for den, så er historien en helt annen.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 14 juli 12:15

FrP har i mine øyne lenge hatt stempelet som "protestpartiet", men etter at de kom i regjering så er den oppfattelsen noe tvilsom.

Jeg synes egentlig det er litt rart at ikke flere stemmer på litt alternative partier og alternative saker. Der står vi langt bak våre naboer i Danmark, som gjorde det ultimate valget etter min mening, da de valgte den uavhengige Jacob Haugaard inn på Folketinget.

Hans hjertesaker var av typen "Medvind på sykkelstiene" og kampsaker som "Hvis det er så sunt å jobbe, gi jobben til de syke".

Til alles overraskelse og mest av alt hans egen, så ble han valgt inn på tinget. Saken ble dog fort noe seriøs, da han kom i en slags avgjørende posisjon mellom to like store fløyer i Danmark.

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE4575352/Da-Jacob-Haugaard-kom-i-Folketinget-ved-folketingsvalget-i-1994/

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 12:16

Jeg kan sikkert være på en fjelltopp eller redde små katteunger uten å stemme, hvis det hjelper. Sitter ikke i sofaen da.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 12:59

Jeg tenker som Leiplei her, at det å ikke stemme er også en dealbreaker. Stemme blankt er å stemme, og det er et signal til politikerne og en protest. Et beskjed om at de ikke gjør god nok jobb.
Jeg er også enig i at den som stemmer FRP og ikke aner hva de stemmer på, er skumlere enn de som vet og stemmer. Det gjelder for så vidt generelt. Det å ikke ta deg bryet å sette seg inn i litt hva partiet de stemmer for står for, gir jo mennesker som kan skade det som betyr noe for deg makt til å gjøre det. Vi lever i et fritt, demokratisk land, og det er så ekstremt skremmende hvorlikegyldig og kunnkapsløs vi er som befolkning. Vi har makt, plikt og vi har ansvar.
Ingen er enig i alt i et partiprogram, men noe må man da virkelig ha av verdi som betyr noe og man vil skjerme? Du for eksempel, Mæk. Små barn; hvem gir best skole med de verdiene du mener er viktig, hvem slåss for sosiokulturelle tiltak for barn og unge, sykkelveier, lekeplasser, helsetilbud... Politikk handler om hvordan man ønsker å fordele ressursene i et land. Hvor man vil bruke penger, og hvilke virkelmidler man setter inn for å oppnå forskjellige resultat i samfunnet. MDG er er godt eksempel på et part med et klart mål, og med sterke virkemidler for å nå det. Frp et annet parti, ned med alkoholavgiftene og skattelette. Det har de vel fått til, og de reduserer utgiftene på trygdesiden ved å fjerne goder og redusere trygd, for å finansere.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 13:02

Avsnitt skal jeg huske neste gang.

Skjult ID med pseudonym Dommern lø. 14 juli 13:16

Alle som stemmer FRP og Høyre er enten stein rike eller bare lettlurt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 13:19

Som en fri demokratisk borger forbeholder jeg meg retten til å være uenig og protestere på min måte. Hva andre mener om det er meg revnende likegyldig - på lik linje som hvor munchmuseumet burde stå. På mange måter har vi det såpass bra takket være lottogenvinsten oljepenga, men på en annen side ligger vi steinaldre bak når det kommer til holdninger mot integrering, innvandring, ruspolitikk, skolesystem, psykisk helse, miljø, barnefordeling osv - ift mange andre fremoverlente land. Vi er fortsatt de bøndene og fiskerne med gammelmanns holdninger som janteloven - bare bortskjemte pga oljepenger. Hva hadde vi vært uten dem?
Jeg er mer opptatt av overnevnte punkter, men respektere sef at andre er opptatt av lekeplasser og kulturtilbud. Det er det som skaper trivsel også.
Jeg er glad og takknemlig for at vi har det såpass godt som vi har det i Norge, men er fortsatt uenig i den "vi er verdensmestre i alt, men skal late som vi er ydmyke" holdningen blant folk.

Kanskje jeg er født i feil land, eller er mindre opptatt av enkelte verdier enn den gjengse nordmann. Eller kanskje jeg bare trenger en sydenferie for å se litt lysere på ting. 🙃

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 13:19

Avsnitt er oppskrytt.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 13:20 Privat melding

Ja og alle SV-stemmere er barnehagetanter med fotformsko. Sånn ære bare ass.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 13:24

Men klart, man ser bedringens vei med nye generasjoner politikere.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 13:37

Fotformsko er undervurdert. Hadde jeg valgt det her i livet, hadde jeg sikkert hatt et par vondter mindre nå😂

Bra du ER opptatt av mye da Mæk, selv om du ikke stemmer. Like føkkings vel er det ditt ansvar å finne ut hvem det er som jobber for de løsningene du tror er riktig, og støtte dem. Som fri borger i et demokratisk land er det en moralsk plikt.

Det er bare til dels sant at det er oljepengene som gjør at vi nordmenn lever godt nå. Det var faktisk et ypperlig, mesterlig og innovativt politisk arbeide som ble gjort, for å sikre både at verdiene på norsk sokkel ble norske og at verdiene som hentes ut kommer den norske befolkning til gode. Det er ikke slik at vi alle har sittet på steinrøysa og spikket seljefløyter og gnaget på tørrfisk, mens olja plutselig kom til oss. Ikke fullt så godt politisk håndverk er gjort for å ivareta de pionerene som faktisk gjorde olja tilgjengelig i praksis, men det er en annen historie.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 13:41

Der er jeg enig mtp funn og forvaltninga, men om det er en hvilepute... men hva gjør vi om verdien av olje er lik null i morgen?

Min plikt? Jeg betaler skatt som går til å dekke disse resursene som fordeles i samfunnet. Samvittigheten min er helt fin.

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 14 juli 13:43

Kiara 😍 👏

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 13:54

Har ikke noe imot politisk ståsted på kompis/venn nivå. Kjæreste er bare en annen liga. At noen som stemmer på noe som kunne enten fratatt meg eiendom eller kastet meg ut av landet i det lange løp eller mener at jeg ikke eksisterer i deres politiske landskap... trenger ikke den type diskusjoner i et forhold

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 14:24

@bruce jeg kunne like gjerne sagt at Frpere er halvgamle rasistiske blekfeite ølvommete mannfolk, men jeg vet bedre... (vel de finnes også.. Men) De er skjult under et glatt lag av normalitet helt til de åpner munnen 😘

Hvis joggesko og sykepleier går under samme lest så lever jeg fint med det
☺️

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 14:44 Privat melding

Leiplei. Ironien var spilt? Blir enten for dumt eller for avansert for meg nå tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 14:50

Man, det er ingen som tar fra deg eiendom. De som lar deg betale minst skatt, er også de som vil kaste folk ut av landet.😉 Du må velge.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 14:53 Privat melding

Kiara. Rødt gjør faktisk det i følge partiprogrammet.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 15:01

Tar all personlig eiendom og kaster ut alle utlendinger?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 15:04

Jeg synes Aune Sand og Morten Harket skulle styrt landet.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 15:12

Jeg har aldri lest det noe sted, Bruce W.

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 15:28

@bruce du er klar over at man oppfant emojis for en grunn... det er utrolig vannskelig å vite om noen er sarkastisk eller ironisk i ren tekst uansett hvor mange "ass" du slenger på. Men hvis du leser innlegget mitt nøye så er det faktisk to stk emojis der.. tolk de som du vil

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 15:39 Privat melding

Fra Rødts prinsipprogram, revidert i 2014:

En demokratisk revolusjon er nødvendig
Selv om folk i Norge har oppnådd en rekke viktige demokratiske rettigheter, står
selve kapitalismen i motstrid til et reelt demokrati. Det må skje en radikal endring
av maktforholdene. Dette vil innebære en demokratirevolusjon. Det vil være en
videreføring av arbeiderbevegelsens kamp for å gi vanlige kvinner og menn økt
innflytelse gjennom allmenn stemmerett og større sosial og økonomisk trygghet
gjennom oppbygginga av velferdsstaten. Når arbeiderklassen og dens allierte
har reell og formell makt, legges grunnlaget for helt andre direkte demokratiske
prosesser enn i dagens samfunn. Arbeiderklassen kan ikke styre innenfor
rammene av kapitalismen og den private eiendomsretten og med utgangspunkt i
det borgerlige statsapparatet. I stedet må det bygges en reelt folkestyrt stat.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 17:12

@Kiara
Familien min ble frarøvet eiendom av kommunister, alle ideologiske på venstresiden som snakker om likhet, høye skatter for meg til å tenke at de er smilende banditter.

For å ikke nevne alt til høyre for partiet Høyre, som minner meg om folk med mentale sperrer som tenker som hulemenn og at vi lever i en illusjonistisk stamme...

@Kiara
Jeg stemmer Liberalistene
Takk og lov er de hverken Nasjonalistiske eller sosialistiske som FRP i mine øyne

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 17:14

Når da, Man? Under 2 verdenskrig?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 17:17

@Ertaberta
Ca 1945-1950
I folkerepublikken Polen.
Tidligere vandret de også fra Kiev (1918 ca.)

Så jeg er nokså bevisst hva slags type mennesker er villig til å gjøre bare de får sjansen

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 17:20

Bare å ikke eie en dritt det så slipper du å bekymre deg om det

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 17:21

Det er mange som har historier å fortelle fra krigen. Mange velger heldigvis å dele ut blanke ark til nye generasjoner.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 17:22

@Mækstuff
Vurderte å bli monk, problemet er at jeg vil ha familie og føler en plikt å videreføre slekten. Så det ble en umulighet

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 17:24

Ah. Livet som munk har jeg vurdert mange ganger, men så har jeg kommet på alt som er digg å ha/gjøre/eie.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 17:25

Men du kan være munk og ha familie

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 17:26

Og sex, Man Antoin. Du ville ikke hatt et liv uten sex?

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 14 juli 17:27

Ertaberta. Ikke Rødt. De er kommunister som har skjønt markedsføring bare...

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 17:31

@Gurimalla
Jeg kunne godt overlevd uten det faktisk, null problem. Det å ikke ha barn er litt verre, ene krever det andre vet du 😉

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 17:54

Trenger ikke ha sex for å få barn

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 17:56

@Leiplei
Man kan gå til jobb også, tar heller transport for det.
Hvorfor skulle jeg ikke gjort det naturlig? 🤔

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 14 juli 18:00

Gjør det naturlig Man! 👍😎
💥💥💥

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 18:07

Du lever her og nyter godt av de godene de til venstre for høyre har kjempet fem imher i norge, Man Anomin. Om du skal sitte å sulle i fortiden og benekte at verden er gått videre, har du faktisk et seriøst problem. Skal alle etterkommere som ble frarøvet liv, selvstendighet og verdighet av adelen sitte å mulle over det i dag, får vi et samfunn uten håp.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 18:10

Det står ikke at det ikke er lov å eie noe der, Bruce. Det står noe om hvilke rammer de vil styre under.

Skjult ID med pseudonym Leiplei lø. 14 juli 18:39

@man jeg bare kommenterte siden du skrev at det ene krever det andre.. det gjør ikke det... at du ikke vil gjøre det sånn.. vel det er noe annet.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 18:49 Privat melding

Kiara. Dette er grunnen til at LO ikke vil støtte Rødt*. Partiets syn på medlemmenes rett til privat eiendom. Og du nevner det selv. Om Rødt får makten vil de endre rammene i samfunnet. Kapitalisme (F.eks at bedriftseiere gir arbeidere penger for å jobbe**) opphører og eiendomsretten må bort for at systemet skal fungere. Og arbeiderne skal velge sine egne ledere i de statsovertatte bedriftene. Osv osv.

* https://frifagbevegelse.no/nyheter/fagforbundet-nei-til-rodt-slik-partiet-er-i-dag-6.158.454965.92b595bb7d

** https://snl.no/kapitalisme

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 19:21

@Kiara
Vi har ett samfunn uten håp med mindre man snur på trenden. Eneste jeg kan si positivt om AP sin politikk over årene er at de:
1. Meldte seg ut av komitern veldig tidlig
2. Fikk til med oljeutvinning
3. God politikk når det kommer til å sveise sammen Landsmaal og Riksmaal

Mesteparten av det du anser som goder ser jeg på som tragedier. Jeg skyr NAV som pesten f.eks

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 19:22

Oki, når du sier det. Men de kaster ikke ut innvandrere?

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 19:22

@Man
Er du født og oppvokst i Norge?

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 19:23

Utdannet her?

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 19:24

@Kiara
Nei det gjør de ikke, sa tross alt til venstre for AP (altså AP folk er helt Ok i min Ok. Noe av de mest konservative sosialdemokrater i Europa)

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 19:24

Ja født og oppvokst i Norge, med unntak av ett år i privatskole i utlandet

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 19:40

Vel, du sa til venstre for høyre. Allerede før du begynte på skolen, hadde det norske samfunnet dekket mer enn du sannsynligvis vil betale tilbake i skatter. Skolegangen din, tannhelsen din, utdanningen din... Les deg opp og få deg litt realitetsorientering. Du må gjerne sørge over all eiendommen og fordelene slekten din har mistet, men at dine foreldre og du kan greie dere fint her, er faktisk fordi det er så uendelig mange goder dere har fått ta del i. Som de til venstre for høyre har kjempet frem. Vis respekt fordi du lever med goder MINE slekter har slåss for, uten blått blod eller hva det er nå de adelige har. Du får sette deg ned å lese historie. Alt jeg har lest om de adel og kongelige, er at de har ranet til seg verdier og makt på bekostning av massene og mennesker flest i generasjoner. Der de fleste ikke har hatt muligheter en gang til å skape seg et bedre liv.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 19:44

Takk, Kiara!👏👏👏

Skjult ID med pseudonym Monk lø. 14 juli 19:55

@Man Anonim.
Her er det jeg som er monk!

(mann 38 år fra Akershus) lø. 14 juli 19:56 Privat melding

Skal ikke blande meg inn i politiske diskusjoner, men Siv Jensen kan du få gratis av meg. I say no more.

(mann 38 år fra Akershus) lø. 14 juli 19:56 Privat melding

Skal ikke blande meg inn i politiske diskusjoner, men Siv Jensen kan du få gratis av meg. I say no more.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 19:57

Gratis skolegang og bøker for alle i 13 år
Gratis tannhelse for alle i 18 år
Gratis tannhelse for alle med hjemmesykepleie og sykehjemsplass
Gratis hjemmesykepleie
En forholdsmessig liten egenandel for sykehjemsplass
Gratis helsehjelp i svært mange tilfeller (en mikroskopisk egenandel)
Gratis legehjelp i 16 år
Lønnet svangerskapspermisjon i ett år.
Ække mange land i verden som kan skilte med det.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 20:01

Jah.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 20:02

Lurer på hvorfor Man skyr NAV som pesten?

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 14 juli 20:05

Det spørs hvor lenge vi klarer å opprettholde denne velferden da, når snart halve Norge er enten pensjonister eller ikke vil/kan jobbe.
Det er vel ikke mange land som kan skilte med det heller, at du slipper å yte før du kan nyte.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 20:06

Vi er ganske fucked ja, hvis vi i tillegg ikke skal ha innvandring.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 20:07 Privat melding

Jeg kunne ønske at mitt hjemland hadde de tingene, Gurimalla. Men vi har noen gratis ting til de fattige og arbeidsledige, mens de rike må betale fra lomma. 'means-testing' er hvordan trygdesamfunnet fungerer i Irland, ikke for alle.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 20:11

Jeg vet ikke hvordan det var med dine forfedre Kiara, men nordmenn flest var ikke aktive i noen motstandsbevegelse. Vi har en nasjonalromantisk forestilling om at Norge kjempet heltemodig mot tyskerne, men sannheten er langt unna. Nasjonal samling (NS) hadde flere medlemmer enn hva hjemmefronten kunne oppgi. Det slåss flere nordmenn i uniformer med tyskere enn mot dem.
Men ellers enig. Man bør være takknemlig for godene vi har og ikke ta dem for gitt. Alt har et forbedringspotensiale, tho...

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 14 juli 20:11

Tveegget sverd, GuriMalla
Vi vet at enkelte innvandrergrupper ikke deltar særlig i arbeidslivet, men derimot bidrar negativt på andre statistikker.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:14

Som sagt må du lese historie, Man Anomin. Det er ikke motstandsbevegelsen mot tyskerne vi snakker om her. Vi snakker om kampen for frihet, likhet, brorskap, arbeidere, fordeling av goder og et offentlgi veøferdssystem som er uten sidestykke.

Coma, de aller fleste innvandrergrupper bidrar positivt og er en ressurs.

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 14 juli 20:15 Privat melding

Kiara, du bruker retorikk. ‘Kaste ut innvandrere’. Det er vel oftest høyresiden som blir beskyldt for å bruke slike virkemidler.

Men jeg er oppriktig nysgjerrig - hva mener du er riktig politikk, da? Skal alle som har mulighet til å komme hit, få være - uansett reelt behov? Hvordan skal vi løse det kostnadsmessig - og ikke minst overfor alle dem som ikke har samme mulighet? Er det sånn vi hjelper flest mulig på mest hensiktsmessig måte?

Jøsses, nå tikket det akkurat inn melding om at jeg vant 30,- i Joker. Fortsetter det slik, blir jeg kanskje rik en dag.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:17

Den siste var til Mækstuff, jeg blandet. Bestefar var med i Gratangen og slaget ved Narvik, så han gjorde vel en grei innsats under krigen. Når jeg snakker om å kjempe ellers, snakker jeg om det å arbeide for frihet eller liksom. Jobbe for rettferdighet, osv osv. Mer sånn metaforisk.

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 14 juli 20:18

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 20:19

Det var en liten digresjon. Delvis enig, men det som er herlig med demokrati er at man kan være uenig og fortsatt leve sammen :D

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 20:20

Det er bra, Kiara. Bestemoren min laget mat til tyskerne. Men hun sa at tyskere flest var hyggelige da.

Skjult ID med pseudonym Hr.Blå lø. 14 juli 20:22

Selv hadde jeg glatt blitt sammen med ei sosialist babe. De er jo så blåøyde og lettlurte 😀

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 20:22

😂

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:25

Sorry, Mæk.

Det var Man som sa han ikke hadde fått bli her om Rødt regjerte, Bacalao.

Jeg er litt usikker på hvor du har fra at jeg står for alle de spørsmålene du kommer med der? Ser ikke relevans mellom et eneste et av dem, og det jeg har skrevet før her. Skjønte ikke helt nå. Bortsett fra at jeg mener de fleste som er her bindrar positivt da. Skrevet i kommentar til Coma.

Men nei, jeg mener ikke at alle som vil skal komme til Norge.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 20:26

@Kiara
Vel da skrev jeg feil mente «til venstre for AP og til høyre for Høyre»

Enhetsskolen er en katastrofe, noe som motiverer meg til å bli lærer slik at ikke alle elever her i landet kommer til å dette ut av skolen.

Akkurat her i landet er det Danske kongen og Dansk adel som har ranet eller blokkert utvikling i Norge. Så jeg forstår ikke kritikken din i min retning akkurat.

Jeg vil heller jobbe og slite for mine egne penger og finner det nedverdigende å få «hjelp» fra staten på noe område. Skatt ser på som en byrde ikke ett gode for noen.

@Ertaberta
Fordi jeg ville sett det på som personlig nederlag og skam i mine øyne. Jeg mener en mann må ivareta flere enn bare seg selv. Slik som jeg merker offentlige skattepenger blir sløst vil jeg mye heller gi penger selv der det trengs.

Jeg planlegger å komme meg fortest mulig ut fra Norge fordi:
Slik velferden er lagt opp kommer jeg ikke til å se en krone av den når jeg pensjonerer meg mest sannsynlig.
2. Ifølge Norsk statistikk er jeg innvandrer andre generasjon, så uansett hvormye jeg brukt tid og energi her ville jeg følt meg som en fremmed pga det. Ingen liker å føle seg som andreklasses statsborger.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:33

Det har ikke vørt adel i Norge etter svartedauen. Jeg snakker om adel i Europa og østover. Kommunismen og revolusjonen i øst, kom jo ikke av at folk kjedet seg og hadde for lite annet å finne på.

Du HAR allerede fått mer av den norske staten enn su noensinne vil være i stand til å betale tilbake. Du forstår faktisk ikke hvordan det henger sammen, ut fra det du skriver her nå. Håper dere har skikkelig samfunnslære på lærerskolen.

Men hvordan kan det at statistikken sier du er 2. Generasjons innvandrer få deg til å føle deg annenrangs? Du er jo det. Du uttrykker jo her på forum, større identitet tilknytning til polen, og det er jo der slekten din kommer fra. Likevel har du fått norsk hjelp og velferd hele livet ditt, på nøyaktig lik linje som mine barn.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 14 juli 20:35

Jeg er ikke enig i at de fleste innvandrergrupper bidrar positivt. Bare se hvordan Sverige sliter med gjengoppgjør, skyting, bilbranner og "no go" soner for selv utrykkningskjøretøyer.
I Norge ser vi tendensen.

Vi må igjen forholde oss til at kvinner blir undertrykt i et nå importert patriakalsk parallellsamfunn.
Tvangsgifting
Omskjæring
Burka, hijab
Æreskodeks
Koranskoler
Segregering av kjønn
Moralpoliti
Overfallsvoldtekter
Generelt økt trusselbilde (eks. 17.mai)
m.m.

Vårt sekulære samfunn er truet av sterke religiøse krefter.

- jeg ser ikke på noe av dette som en berikelse for landet.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 14 juli 20:35

@Kiara
Så hvis du blir matet i fengsel skal du føle deg takknemlig?

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 14 juli 20:37

er i mot velferdsetaten fordi de får mat i fengsel? Eller fordi det finnes fengsel? 🤔

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:38

Eh... Den skjønte jeg ikke, Man Anomin. Matet i fengsel? Jeg er ikke potensiell fengselsfugl, men jeg er takknemlog for at de som sitter i fengsel i Norge får mat. At det jobbes for å rehabilitere dem aom trenger det.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:38

Tror de får mat i fengsel i Polen også. Eller har de ikke fengsel der? 🤔

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 20:41

Du kommer ikke til å se en krone av velferdsmidler når du pensjonerer deg, Man? Seriously?

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 20:41

Hva er det som stanser deg da, Man?

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:41

Har du opplevd det som å være i fengsel å bo i Norge, Man? Det er i så fall ikke velfersstatens skyld. Og ja, du har din mulighet til å forme sjebnen din, når du har fått helsehjelp og skole/utdanning. Da er du jo frisk og fri til å flytte dit du vil. Jeg sier ikke at du akaø være mer takknemlig enn andre, men enhver som er oppvokst her i landet bør føle på et snev av takknemlighet. Det jeg synes du bør gjøre, er å vise respekt. Og sette deg inn i sammenhengene og hvorfan de virker. Det synes jeg alle bør også, for så vidt.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 20:41 Privat melding

Kiara
Han mener at staten prøver å dytte all mulig velferd ned i halsen hans og forlanger skattepenger til gjengjeld så staten kan gjøre det samme til de som ikke bidrar like mye. Dette liker han ikke og ønsker ikke å takke for. Trur eg.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 20:42 Privat melding

Det holder sikker å sparke ut irene.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 20:43

Eh... Bruce. Hva velger man vekk? Gi meg en liste hva du helst vil slippe?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 20:44

Jeg liker ikke krig og fred og religion og politikk og sånn, hvis noen lurte

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 20:45

Men det er jo hele essensen i sosialdemokrati. Man sørger ikke bare for seg selv men også for de som av ulike årsaker ikke selv er i stand til det.
Vil tro selv Man Antoin ville verdsatt det om han feks skulle pådratt seg eg hjerneslag og blitt pleietrengende.

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 14 juli 20:46 Privat melding

Eg for min del...var neimenn ikke klar over at alle (!) elever her i landet kommer til å dette ut av skolen, dersom ikke ManA blir lærer... 👀

Det høres noe dramatisk og overdrevet ut!
Nesten så eg datt av pinnestolen, som ei venninne sa, en gang... 🤓
Det kan vel umulig stemme....vel....

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 20:48

Eller fikk et funksjonshemmet barn, og dermed ikke kunne jobbet 100%. Du ønsker ikke å få barn her i Norge, Man?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 14 juli 20:49

ManA.

Å være andre generasjons innvandrer er ikke noe mer nedverdigende enn du gjør det til selv.

Det er en gruppe i offentlig statistikk, ikke noe mer. Andre grupper i samme statistikk er bla:
Kvinner
Menn
Barn
Pensjonister

Ingen grunn til å ta det ille opp å bli puttet i en gruppe

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 20:51

Vi e aill individa. 😁💕

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 21:01

Jeg tror også han ville verdsatt å få sykehisbehandling om han trenger det. Han ønsker barn. Han vil nok sette pris på all tryggheten og hjelpen de får allerede før han holder barnet i armene. Eller ikke. Fordi han ikke skjønner hva det koster.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 14 juli 21:07

Ja, å betale fullpris for svangerskapskontroll, ultralyd, fødsel, de døgnene mor og barn trenger på barsel, bare å begynne å spare. Listen er egentlig helt uendelig. Hva jobber du med nå, Man, siden du heller vurderer lærerhøgskolen? Vil du ha slutt på studielån og stipend også?

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 14 juli 22:10

Ble det stille?

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 14 juli 22:11

Man stakk.

(mann 50 år fra Østfold) lø. 14 juli 22:12 Privat melding

Vi kan rakke ned på skrivefeil? Ikke? Laktoseintoleranse er bare innbilning? Homeopati virker?

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 22:14 Privat melding

Jeg er førstegerasjonsinnvandrer og jeg føler meg MEGET velkommen i dette landet. Også har jeg NULL problem med å betale mere skatt her enn jeg ville gjort i hjemlandet mitt.

(mann 38 år fra Akershus) lø. 14 juli 22:21 Privat melding

Jeg tror vi nordmenn hadde hatt godt av å bo i USA noen måneder, så komme tilbake og se hvor heldige vi er.

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 14 juli 22:22

Fordi du har tillit til velferdsetaten Norge det vil jeg tro.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 22:31

Dansker virker så joviale, så lurer på om jeg flytter dit.

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 14 juli 22:37 Privat melding

Kommer helt an på om du har pinnestol det, sassy.

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 14 juli 22:44 Privat melding

Jeg mener det derre ‘deilig å være norsk i Danmark’ er en sannhet med tildels store modifikasjoner. Jeg har hatt tilstrekkelig mange sur-grinete-uraus-danske erfaringer etter mange ferier der, til å lovprise landet og dets borgere aka den gemene hop.

Hvorfor har vi ikke feriert mer i Norge, tro.

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 14 juli 22:47 Privat melding

Før har det jo vanlig med bilferie i Norge, Bacalao.
Tror det handler om hva som er in, pluss at man har råd til å dra ut i verden. (jf.velferdsstaten - om du gidder mer av det 😉)

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 14 juli 22:48 Privat melding

*var

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 22:54

Jeg har feriert mest i Norge. Det har nok hwngt sammen med at da slipper jeg å planlegge så fælt.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 22:54 Privat melding

Jeg har feriert i Norge! :D Men Danmark er nærmere Larvik enn Tromsø er da.

(kvinne 51 år fra Akershus) lø. 14 juli 23:01 Privat melding

Det er sant, Kriss. Jeg hadde kun to ferier med foreldrene i barndommen - begge var toukers bilferier. Med gode minner. I voksen alder har jeg plutselig fått flashbacks på steder jeg vet vi var - som Helvete i Espedalen. Jeg kjente det igjen da jeg var der for noen år siden. Og Valdresflya der jeg kjente meg igjen ved Sjodalsvatnet - og Ridderpranget. Det var sterkt å kjenne det igjen sånn etter så mange år. Jeg kan dessverre ikke gi det samme til mine barn. For vi har dratt til Danmark, Gran Canaria og Kos. Og Mandal, da:)

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 14 juli 23:10

Sommerferie i barndommen. Biltur.. 2 kilometer borti veien.. kyllingmidtimellom(meg) ut for å kaste opp bringebærdrops og kongen av Danmark.
Kjørte litt til. Slå mynt og krone om kjøre nord eller sør. Kjørte som regel allikevel rett frem over til Østersund. Badeland. 2 dager borte.
Da måtte vi hjem til fjøs og gris.

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 14 juli 23:12

Sommerferie i barndommen; to uker i Tønsberg. Ganske fint.

Skjult ID med pseudonym Alice lø. 14 juli 23:13

Det har jeg hørt flere si, KO, og det tror jeg. Men jeg tror også på hva du gjør det meste til selv. Mye er enklere (og bedre) andre steder i verden også. Kommer an på hva du setter (mest) pris på. Tror jeg.

(mann 40 år fra Vestfold) lø. 14 juli 23:16 Privat melding

Jeg hadde utenlandske sommerferier som barn, men det var bare til England, med ferge og til familie. Vi dro oftest til tanta og mannen hennes som hadde bondegård i Somerset. Ikke hvert år da.

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 14 juli 23:21 Privat melding

Jeg var i nord-Norge hver sommer, Bacalao. Ble enten sendt i forveien med fly, eller så ble jeg med i bil om gamlingene dro tidlig nok. Den gangen var det fri fart og grusvei nord i Finland, så fattern fikk gassa litt på. Gøy for både liten og stor det (minus muttern 😉) 😊

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 14 juli 23:27

Har feriert og vært over alt utenom Nord i landet. (Av en eller annen rar grunn) men barndomsferier gikk også til Fiskebäckskil. Herlig liten perle langs kysten hos søta bror.

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 14 juli 23:42 Privat melding

...hjulmuttern, KK? 👀

Pinne -eller pinestol, samma det vel. Sikkert.... 😜

(mann 50 år fra Østfold) sø. 15 juli 00:31 Privat melding

Jeg har lyst på pizza.

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 00:32

Sånn 80-talls pizza?

(kvinne 51 år fra Akershus) sø. 15 juli 00:50 Privat melding

Har akkurat spist pizza:) Mest lettvintesteste metoden med ferdigdeig og alt sånt enkelt å putte på. Funker det. Må ikke engang være i nøden.

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 01:17 Privat melding

Nei som i det østlandske ordet for mor, sassy 😉

Vet ikke om det er det samma å ramle av stol og pinne jeg...🤔

Skjult ID med pseudonym HalvSmart sø. 15 juli 01:29

Jeg ser på FRP stemming mer som symptomet, enn problemet. Da hadde vi trolig vært så ulike at vi aldri hadde havna på hverandres radar uansett.

(kvinne 42 år fra Oslo) sø. 15 juli 01:39 Privat melding

....man ramler av stol, og står på pinne, KK.

-Og dersom man ikke kjører bånn pinne, varer kanskje hjula helt til påske!

...💁

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 02:23 Privat melding

Ah, pine var det!

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 08:53

@GuriMalla
Søvn er viktig vet du

@Ertaberta
Fordi jeg har en Norsk mor, har lån og har ett bittelite håp ennå, kanskje... vet ikke.

@Bruce.w
Du skjønnte det veldig bra + jeg ser på velferdsmodellen som ineffektiv, private hadde gjort jobben mye bedre til lavere kostnader for samfunnet også.

@Mækstuff
Jeg vokste opp med slike samtaler etter middagen så for meg er det helt naturlig.
😎👍🏻

@Gurimalla
Om jeg ble hjerneskadet hadde jeg heller ønsket å blitt skutt enn å leve tenker jeg.

@sassy
Jeg har veldig dårlige erfaringer fra Norsk skole (emne messig) nivået på emnene virket tragisk lite utfordrende og statistikken over elever som ikke mestrer skolen er tragisk. For ikke å snakke om andre problemer i tillegg. Jeg vil gjerne gjøre mitt og bidra. Bare helst ikke gjennom skatter.

@Ertaberta
Jeg hadde heller dratt til Mars enn å ha barn i Norge...

@Tvilsom
Moren min er Norsk... jeg syns det er motbydelig å dele folk slik i «mitt eget land»

Jeg liker å se på folk som individer først og fremst 😁 vanskelig noen ganger.

@Ertaberta
Bare ikke at staten/kommunen håndterer studielån/stipend. Jeg er veldig sparsommelig og god på økonomi så jeg er ikke redd for slike problemer. Vil bare ikke bli behandlet som ett evneveiket barn når jeg ikke er det.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 09:02

Hmm... Fascinerende virkelighetsoppfatning. Håper du har en stund igjen før du blir lærer, for da må du nemlig forholde deg til mennesker fra fattige kår, med syke foreldre, med slabbedaskforeldre, elever med sykdommer, skader, hjerneskader og en rekke andre problemer man elver med i Norge uten å skytes. Dessuten er det kommunen som kommer til å betale lønna di, og du kommer dermed til å leve på rene statlige bevilgninger og skatteinntekter. Kvalmt. Ikke sant?

Jo. Staten håndterer, administrerer og bevilger studielån. Ren, statlig velferdsordning.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 09:03

@Kiara
Jeg er i kontakt med dem allerede, + jeg har plan om å jobbe i privatskole

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 09:10

Og du tror privatskoler i Norge er rent foreldrefinanisert?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 09:18

Man...
Dette blir for drøyt. Greit nok at Norge, verden og menneskeheten har forbedringspotensiale, men det som får verden til å gå rundt er at flesteparten av oss vil andre vel - uavhengig av sosial status eller "skavanker"
Jeg synes oss Nordmenn liker å tro vi er rausere enn vi faktisk er, men jeg ville ikke vært foruten den mentaliteten de fleste av oss har lært (god gammel folkeskikk og likeverd) som gjør oss til empatiske mennesker. Helt ærlig sak at du heller ville vært død enn å ha hjerneskade, men tenk etter at det kanskje sitter andre som leser dette som har noen som er hjerneskadet eller sitter med en funksjonshemming.
I dette landet har du muligheter som andre bare kan drømme om med mindre du kommer fra en godt bemidlet familie. Ikke noe vi bør ta for gitt. Er du en del ute å reiser og er generelt belest, så bør du vite dette selv, og gi det en refleksjon rundt hvor godt vi faktisk har det til tross for noen riper i lakken...

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 09:25

@Mælstuff
Jeg har erfaring med folk som ikke får behandlingen de trenger her i landet. Å si at alt går bra når det ikke gjør det, beklager hvis dette høres strengt ut. Jeg har bare dårlige erfaringer med helsevesenet i Norge. Jeg ønsker ikke at det skal bli verre. Da må man være skarp i tonen for å få dette frem.

Det er nettopp de som sliter mest og enten er i helsekø eller ikke får tilbudt de tjenestene man trenger her i landet jeg tenker på.

Jeg legger ikke skyld på noen. Vil bare ha en forbedring når jeg vet at det er mer enn nok rom for det

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 09:35

Skal du få frem budskapet ditt Man, må du først vise at du forstår hvordan ting fungerer, du må vise et minimum av respekt for andre mennesker, du må slutte og omtale deg selv som adelig utlending fra øst europa og som derfor har ekstra godt grunnlag til å uttale deg, du må sette deg inn i hva helsevesenet også gjør som fungerer... og da... Da kan du begynne å komme med saklig argumentasjon som det er verdt å lytte til. (Du er forresten like norsk som noen andre nordmenn, selv om faren din kommer fra Polen. Du er bare tokulturell i tillegg.)

Det du skriver her i denne tråden, egner seg bare til å skape bekymring. Ikke noe konstruktiv debatt og håp eller ønske om endring. Det jeg er enig med deg i, er at skolen totalt må ha sviktet i grunnleggende opplæring i forståelse av hvordan samfunnsmekanismene i Norge er skrudd sammen.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 09:38

Jeg er sikkert enig i noe av det du mener, er bare ikke helt enig i måten du legger det fram på :P
Men om du vil "redde verden" er vel ikke privatskole stedet å starte? Det offentlige er for alle. Det private er litt mer... "privilegertes" valgmulighet.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 09:47

@Kiara
Greit nok

@Mækstuff
Kommer an på privatskolen

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 15 juli 09:52

Har en datter som skal på privatskole nå, så jeg jobber ekstra for det. Ikke bare for privilegerte...

Jeg skulle ønske flere ganger opp gjennom å hatt anledning til privat skole i nærheten, selv på lavbudsjett skulle jeg fått det til. Har svært ymse erfaringer med offentlig, både som ansatt og forelder. Og via mine venner, er jeg heller ikke alene. Der har vi en lang vei å gå i Norge, i forhold til resten av verden. Ved mange skoler eksisterer det knapt lærebøker; og hvis, ikke fra dette tiåret. Underbemannet og med noen gullkorn innimellom som vet hvordan være god lærer. Dessverre ofte mer unntak enn regel.

Jeg er bare sjeleglad alle mine snart er ferdig med skole.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 10:06

Det er langt fra å mene at alt i Norge er bra, til å mene at ingenting fungerer. Jeg mener ikke at alt er bra. Tvert i mot er det ekstremt mye som kan og bør bli bedre. Jeg tror dog ikke at privatisering er løsningen. Jeg har hatt mine barn på privatskole jeg, men det er nå bare mennesker som jobber der også. På mange vis er det ganske utsatt, fordi det lett blir en lukket kultur og liten, trang gruppe. Så lenge man har mulighet til å finansiere privatskole, er man privilegert. Hvis det gjør at man må jobbe dobbelt så mye, er man like fullt priviligert som har den muligheten.

Når det gjelder helse og privatisering; jeg har hatt to operasjoner som jeg har betalt selv hos en privat klinikk. Hadde jeg lyttet til de spesialistene jeg møtte i det offentlige, hadde jeg vel sittet i rullestol nå i stedet for å være helt gangbar. Likevel er jeg overbevist om at et offentlig finansiert helsevesen som vi har i dag, er noe av den største luksusen en befolkning kan ha. Det vil aldri bli feilfritt, men du verden så trygt det tross alt er. Det er tusensvis av dyktige, dedikerte mennesker som jobber døgnet rundt omkring i Norge. Og de fleste gjør faktisk en bra jobb.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 10:07

Synes Moxnes har noen gode poeng i talen sin der han argumenterer for hvorfor politikere på Stortinget bør ha lavere lønn.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 10:16

Man, jeg skrev ikke hjerneskade, men hjerneslag og pleietrengende. Jeg kunne brukt et annet eksempel. Du kan få en kreftsykdom, du kan få barn som krever ekstra oppfølging, du kan bli psykisk syk. Alternativene er mange. Poenget er at du eller noen nær deg garantert vil møte sykdom og krevende perioder i livet hvor du er både avhengig av og forhåpentligvis ser verdien av at det står et gratis apparat klart for deg/dere.
Heldig er du hvis du har blitt forskånet fra å ha behov så langt, men du vil nok også gjøre disse erfaringene etterhvert.
Jeg synes du har noen veldig spesielle forestillinger og holdninger.

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 15 juli 10:22

Mange nyanser hva gjelder privilegert, for jeg vet at jeg har vært langt, og da mener jeg langt under det, men skulle likevel klart det. Handler om beinharde prioriteringer, som jeg hadde gjort for barna mine hvis jeg kunne, og måtte. Og har gjort. Men det orker jeg ikke utlevere her.

Anyhow; ja både og, i private også. Jobbet på privat skole og, som lærer. Min skal nå på en stor, vet selvsagt ikke hvordan det blir, men jeg liker å ha valget. Skolen i Norge har uansett et godt stykke arbeid igjen, og mange barn lider i offentlig skole, da den er laget for A4 barn med lite vilje og muligheter for fleksibel utdanning, individer og dens behov og utvikling. Dermed får vi ikke det resultatet vi egentlig ønsker oss sv skolegangen. Systemet skaper mange ‘tapere’, dessverre.

Ellers veldig enig i mye av det du skriver.

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 15 juli 10:24

Moxnes hadde også sitt barn i privat barnehage, samtidig som han ville avskaffe dem.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 15 juli 10:30

Seriøst, Man, du ville heller blitt skutt, enn å leve med en hjerneskade? Da er jeg nysgjerrig på dine holdninger til mennesker som faktisk har dette?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 10:35

Jeg tror deg på at det er mye jobb og harde prioriteringer som ligger til grunn, Alice. Det er kanskje barna som er priviligert når de har foreldre som er i stand til å greie det. Jeg har absolutt forståelse for misnøye med den offentlige skolen. En grunn til at jeg tok ut mine. Likevel tror jeg at det vil bli like mye rart, om vi i hovedsak har private skoler. Kanskje det bare skjules enda mer? Når det gjelder rom for å tilrettelegge og forskjeller, mener jeg den offentlige skolen har sviktet flere generasjoner med intellekt og ressurser over gjennomsnittet. Og en del andre grupper.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 15 juli 10:39

Du beskriver deg selv som intellektuell, Man. Det kan jeg ikke huske å ha sett spor av i en eneste tråd. Du skyr NAV som pesten, og samtidig lurer jeg veldig på hva du jobber med, når turer/ferier til utlandet ser ut til å være høyt prioritert, sammen med en nokså umoden livsstil, alder tatt i betraktning. Du leter etter sommerjobber, hvordan tenker du å kombinere det med vanlig jobb? Du er på en norsk datingside, men det er helt uaktuelt for deg å få barn i Norge. Du bor i et land hvor du avskyr systemet samtidig som du melker det. Ser du selv at ting skurrer en god del? Jeg har skrevet det før: jeg tror ikke på deg.

(kvinne 42 år fra Oslo) sø. 15 juli 10:59 Privat melding

Goddag............! 👀

Eg vil bare nevne at eg hadde ei lesebok på barneskolen som heitte:

"kva las du no".

Fin, smart, og potensielt tankevekkende tittel.
-Særlig på ei lesebok, i grunn. Don't ya think?

Tittelen festa seg liksom, og har på en måte fulgt meg, og hatt relevans gjennom hele livet.
Det er jo stadig et bra spørsmål å stille seg, for å bl.a sikre forståelse, og innsikt via et et kritisk og undersøkende blikk og tanke, og for å unngå misforståelser/oppfattelser;

"kva las du egentlig no?", altså.

Spørsmålet har relevant overføringsverdi til mangt og mye i livet, som f eks;
"Kva sa du no"
"Kva tenkte du no"
"Kva skreiv du no"

"Kva forstod du no"
"Kva ville du no"
"Kva gjorde du no"

Osv.

Setter man inn negasjonen "ikke", etter 'du', og før 'no';
-vips, du har et helt annet fokus, og ofte gjerne mer utfordrende spørsmålrekke.

Samt at det nærmer seg noe nyttig som heter litt refleksjon/bevissthet/tydelighet/klarhet.

Bytter du ut det personlige pronomenet 'du'(;her i betydningen 'eg'/den som leser), med et annet, f.eks han, ho, dei, vi, osv;
-Vips, enda et nytt tankefokus...med kanskje dertil interessante og nye svar/innsikt.

Dagens oppfordring/oppmoding fra meg, blir altså, å huske å spørre seg;

"hva leste du nå?"

Det gjelder også, og kanskje til og med særskilt, når man leser over egne innlegg, før man deler.
-Det kan bidra til allmennt forståelige, og logisk sammenhengende innlegg.
Just saying. ✌

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:01 Privat melding

Hvordan fungerer skolen i Norge? Kan kan ta emner/fag på forskjellige nivåer basert på din kompetanse eller potensiell? Også er mans karakter kun basert på eksamener, eller kan man ta 'løpende vurdering' hvis den modellen passer seg bedre?

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:08 Privat melding

(der skrev jeg på dårlig norsk, beklager. *potensial **hvis modellen passer bedre for seg?)

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 15 juli 11:17

Helt enig Kiara. Og jeg håper reformen norsk offentlig skole sårt trenger snart er på trappene. Offentlig velferd er bra, så lenge den ikke blir en hvilepute for selve systemet og de ‘brukerne’.

Ting blir forkortet her inne i tekst, fordi jeg ikke gidder skrive langt, og ville stilt seg annsleis ved en muntlig diskusjon/debatt. Før man har hatt barn i norsk skole og helst flere, er det lite nyansert å debattere. Det vil også snart Røe Isaksen forstå når barna hans kommer inn i skolen.

Skjult ID med pseudonym Alice sø. 15 juli 11:17

Sløyf de før brukerne.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 11:21

@Ertaberta
Du er ikke helt god, da vet du hva jeg mener om deg hvis det var det du ville vite.

@Daithi
Du er så og si «stuck» fram til videregående. Det finnes ikke klubber eller interesse sirkler. Lite/ingenting av ekstraaktiviteter er organisert av skolen. Det er kun foreldrene selv som kan løse det gjennom hobbysyssler. Sport er ikke aktuelt å ta som serriøst fordi «alle» er vinnere.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 15 juli 11:27

Joda, det er jeg, Man.

Ekstraaktiviteter organisert av skolen, hva mener du egentlig nå? Og hva er galt med at foreldre "løser selv"?
Det finnes mange idretter/fritidsaktiviteter som ikke er basert på konkurranse/resultater. Du uttaler deg jevnt og trutt om ting du overhodet ikke har greie på. Tenkte du å svare meg på det jeg spurte om, når det gjelder hjerneskade?

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:36 Privat melding

Hmm, det var ikke idrett/fritidsaktiviteter jeg tenkte på, men mer om man kan ta feks. engelsk eller matte osv. på høyere, vanlig eller lavere nivå. Eller om det finnes avansert klasse for matematikk. Også om man for karakter for oppgaver i løpet av semesteret eller bare fra eksamenene.

Nå skal jeg snakke så mye om fritidsaktiviteter eller idrett, siden jeg gikk på kostskole (det som i England kalles for 'Public School'). Der var idrett pliktig, og det var mange fritidsaktiviteter og klubber. På barneskole var det ingen ekstra pensum aktiviteter da, bortsett fra skoleturer til museer, severdigheter osv. Selv om jeg gikk på kostskole, var ikke familien min rik da, vi kom inn halvpris fordi min far var prest.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:37 Privat melding

for = får

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:38 Privat melding

også *ikke snakke så mye om. Jeg trenger visst litt mere kaffe.

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 11:42

Ja,man kan ta gradert grad av valg av matte på videregående for å forberede ulike kriterier for inntak på høgskole/universitet.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 15 juli 11:43

Daithi, svaret på feks matematikkspørsmålet ditt er ja.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 15 juli 11:44

Jeg kjenner flere elever som allerede på barneskolen fulgte pensum for ungdomsskolen.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 11:49 Privat melding

Okay, takk Høna. Godt å vite, endelig noen som svarer på spørsmålet. Er det bare matte da, eller andre fag/emner også? I Irland feks. kan kan ta alle fag/emner på forskjellige nivåer/graderinger. Jeg feks. tok 'honours' geografi og engelsk, 'ordinary' matte og 'foundation' irsk/gælisk (det hjalp ikke at læreren var så dårlig da). Jeg hadde fransk på 'honours' nivå, men gikk ned til 'ordinary' pga. jeg ikke likte læreren. osv. osv.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 15 juli 11:49

@Daithi, litt om norsk skole.

Karakterer: Det gis ingen karakterer i 1. - 7. trinn, men elevene får en muntlig vurdering på sitt arbeid, hvordan de står i forhold til resten og hva de bør fokusere på.
På ungdomsskolen (8. - 10. trinn) får de karakterer. De er i noen fag kun basert på oppgaver gjennom året, men i noen fag er det tentamen / eksamen i tillegg.

Alle følger det samme løpet, eliteklasser eksisterer stort sett ikke (er de helt forbudt, jeg er ikke sikker?). Skolen er imidlertid pålagt å gi tilpasset opplæring til hver elev, så de flinkeste får gjerne ekstraoppgaver.
På ungdomsskolen her i kommunen får noen elever også tilbud om å ta et fag på videregående nivå i 10. trinn, f.eks. at de som er flinke i matte får ta Vgs 1 matte. Jeg regner med at andre kommuner har lignende ordninger.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:00 Privat melding

Aha, takk Tvilsom. Jeg vil ikke si at honours/ordinary/foundation i Irland blir sett som elite/vanlig/idiot klasser. Særlig siden man kan gå opp og ned med hvor bra eller dårlig du klarer deg i enkeltemner. Jeg var på 'ordinary' matte feks. men fant det altfor lett, så gikk opp til 'honours'. Jeg slet litt på det nivået, så jeg bestemte meg å gå tilbake til 'ordinary' igjen. Også kan man ta ekstrafag, hvis man føler at man klarer det. Jeg hadde fysikk, kjemi og biologi, men det ble litt mye for meg, så jeg droppa fysikk og kjemi.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:10 Privat melding

Hmm ja, det hørtes ut som det tyske skolesystemet, Rosalinn.

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 12:16

På videregående (etter 10 år grunnskole) velger man retninger innen det man kaller studieforberedende eller yrkesfag.
Videregående er ordinært 3år -eller 4 år om man går ut i lære(lærlingeordning) noen har også 5 år.
Du kan også legge på et år fir de som tar yrkesfag om man ønsker å ta generell studiekompetanse for å kvalifiserer til å komme inn på høgskole/universitet.

- Studieforberedendeutdanningsprogram,som velges om man tar sikte på høyere studie på universitet/høyskole. Gir ikke noe spesifikt yrkestittel.
Valgmuligheter:

Idrett
Kunst, design og arkitektur
Medier og kommunikasjon
Musikk, dans og drama
Studiespesialisering

-Yrkesfaglige utdanningsprogram som for mange ender i fagbrev, autorisasjon eller svennebrev.

Bygg- og anleggsteknikk
Design og håndverk
Elektrofag
Helse- og oppvekstfag
Naturbruk
Restaurant- og matfag
Service og samferdsel
Teknikk og industriell produksjon

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:23 Privat melding

Takk for utdypet forklaring, Hønemor :) Hva med ting som vitenskap, blir det tatt inn i Studiespesialisering?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 15 juli 12:23

Disse forskjellige nivåene de har i Irland / hadde i Norge, er det snakk om inndeling i "klasser" som består av de samme elevene gjennom hele året, på tvers av fag? For det er det jeg forbinder med ordet "eliteklasser".

Her på ungdomskolen består hvert trinn av ca 50-60 elever med relativt fleksibel inndeling i grupper innenfor hvert trinn. I noen fag deler de da trinnet i grupper basert på nivå, slik at de beste kan få ekstraoppgaver mens de som trenger ekstra støtte får det. Disse gruppene er da forskjellige fra fag til fag.

Man kaller ikke dette for "elitegrupper". Det er klart at for en lærer så er det umulig å gi hver enkelt elev spesialtilpasset opplæring, så de som får ekstraoppgaver samles i gruppe.

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 12:24

Innen studiespesialisering velger du velger du vurdere realfag andre året
eller språk,samfunnsfag og økonomi.

Innen de ulike yrkesfagene er det et hav av valg( helt utrolig mange smale felt)

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 12:28

Hva skjedde med den setninge tru? Jaja.. om du legger godviljen til forstår du sikkert... kanskje

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 12:29

om ikke så skulle det stå; velger du videre realfag andre året....

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:36 Privat melding

Aha, takk Hønemor!

Og Tvilsom, hmm inndelingen av hvert trinn sånn du beskriver det hørtes litt likt vårt nivåsystem. Også er man ikke låst i et nivå hele året, man kan gå opp eller ned når som helst. Bare det er opp til deg å ta igjen det man har gått glipp av på egenhånd (læreren hjelper da med hva man trenger å lese). Man forblir i samme 'klasse' teknisk sett hele året, bare at man sitter i forskjellig rom med forskjellig lærer basert på hvilket nivå man tar fag/emne på. Klasse størrelsen i Irland er omtrent 30, ned mot 10-15 hvis du tar lavere eller høyere nivå op et fag/emne. Et år da har vanligvis 3 klasser, A, B og C. Men hvis jeg tar 'foundation' gælisk er jeg kanskje i klasserommet med enkelte folk fra de andre klassene. Litt komplisert kanskje.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:37 Privat melding

Jojo, jeg skjønte hva du mente, Høna :)

Skjult ID med pseudonym Hønemor sø. 15 juli 12:40

Nivådeling er helt vanlig på norsk barneskole er min erfaring.
Det brukes pensum fra høyere trinn i kombinasjon..
Ikke bare i matte,men i de fleste realfag.. erfaringsmessig lettest å gjøre i engelsk og matte ser det ut til.

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 15 juli 12:42

Jeg synes forsåvidt at det er litt lite valg som der har på studiespesialiserende på videregående her. Mine velger naturfag, men det er svært få frie valgfag.

Opplever andre det slik også?

Skjult ID med pseudonym Tvilsom sø. 15 juli 12:45

Daithi, den nivå inndelingen du beskriver der ser ganske lik ut som i Norge

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:47 Privat melding

Neste spørsmål da. For å komme inn på Høgskole/Universitet, blir mans karakter på videregående telt opp til et poengsum som avgjør om du kommer inn på et studium eller ikke?

Jeg søkte på Høgskole/Universitet i Norge fra Irland før i tid, men SO hadde mye høyere krav for irsk utdanning enn jeg hadde forventet. Også hadde de ingen 'voksen' unntak som i Irland.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 12:49 Privat melding

@Tvilsom - aha, så jeg hadde egentlig bare litt av et forklaringsproblem tidligere, mest pga. av forskjeller i terminologi vil jeg tro.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 13:26

Ja, snittet av karakterene dine× 10 blir en poengsum som avgjør. I tilegg kan du få ekstrapoeng av forskjellige fagkombinasjoner, mulig bare realfag. Videre får du poeng for alder etterhvert og eventuelt folkehøgskole/militærtid.

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 13:29 Privat melding

Tror man også får «omsorgspoeng»...

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 13:32 Privat melding

Aha, takk Kiara! Jeg ble overrasket når jeg søkte på Animasjon hos Høgskolen i Hedmark, at SO bare brydde seg om karakterpoeng. I Irland er det kunstportefølje som avgjør for animasjonskurs.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 13:32 Privat melding

Omsorgspoeng?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 13:35

Det er til pensjonskassa det, Krisskross.

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 13:40 Privat melding

Mener å ha sett et sted at det faller inn i sekken «generell studiekompetanse»...

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 13:41 Privat melding

...mulig jeg bruker feil begrep tho...🤔

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 13:41

Det kan absolutt være. Jeg har ikke peiling, men det er jo veldig fokus på at kvinner som får barn tidlig og prioriterer dem en periode, skal kunne hevde seg på lik linje ellers. Veldig bra.

(mann 50 år fra Buskerud) sø. 15 juli 13:46 Privat melding

Er på litt tynn is her, jeg også, Kiara...
Har ikke studert siden forrige millennium og barna er selvdrevne mht utdanning.

Skjult ID med pseudonym Uenig sø. 15 juli 14:22

Jeg forstår idet ikke, det har aldri kommet flere fra andre land til Norge enn under FRP.

Den sammen jenta som kastet tomater i hodet på Carl I. Hagen når han fikk flertall for å innføre 50 timer tvungen norsk opplæring for å oppholde seg i Norge 1 år eller mer, var i regjering i selv og stemte for 500 timer opplæring fordelt over 4 år samt innføring av Bergens testen.

Hun er i dag SV Politiker, hvordan vet jeg dette? Jeg har vært i et forhold med henne.

Det har aldri vært mindre Politi enn under FRP, når jeg vokste opp på Østkanten var det en innsatsstyrke som holdt gjengene i sjakk slik at det var begrenset hvor mye skade de kunne gjøre på norske sivile, ledet ann av han som nå er blitt krimforfatter.

Nå er den styrken borte og guttegjengene har stålkontroll på Politiet, og gir de klare advarsler med navn på familiemedlemmer og lignene og Politiet kommer ikke lenger.

Jeg kan fortette i det uendelige, FRP er et pinglete parti som er VELDIG for det multikulturelle samfunnet...de trenger innvandrere for å få stemmer da til tross det du tror så er det dem innvandrere stemmer på og ikke AP/SV.

AP har vært beinharde mot kriminalitet og innvandring, FRP det motsatte.

Men er det egentlig det dette handler om? Sannheten er vel at de som sier at de ikke ønsker å treffe noen som stemmer FRP er skremt av sine egne rasistiske tanker og vet godt selv innerst inne at de aldri under noen omstendigheter kunne bodd der jeg har vokst opp, Holmlia.
De maser om at de ikke stemmer FRP, men de hadde aldri aldri aldri aldri aldri sendt barnet sitt på Holmlia ungdomsskole der flere norske gutter har blitt drept opp igjennom for sin hudfarge, senest ifjor.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 14:35

Åkei

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 14:35

Ja ja...

Skjult ID med pseudonym GuriMalla sø. 15 juli 14:37

Interessante ting å diskutere dette, men du mistet meg da du kom med «sannheten» og tildelte holdninger på slutten der.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 15 juli 14:48

Nå er det ikke slik at alle som prater om mangfold, ikke har hatt nærkontakt med mangfold da. Det er mamge utfordringer og begative sider i samfunnet, uansett hvilken etnisk gruppe vi ser på. Det gjør ikke alle med samme tilhørighet kriminelle.

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 14:52 Privat melding

Det viktigste er å ikke skjære alle over én kam, men ta ting på en individuell basis. Bare fordi man kun har møtt koselige og snille irer betyr ikke at alle irer er koselige og snille.

Jeg har fått høre at her (i hvert fall i Vestfold) har det vært noen irske steinleggere som har prøvd å lure folk ved å gjøre ingen eller dårlig arbeid og så fakturere som om de hadde gjort en kjempebra jobb ('cowboys' som vi kalle slike folk). Det har også gitt oss irer litt av et dårlig rykte her. Pluss at i Storbrittania fra 60-tallet til 90-tallet så var det sånn at irsk = terrorist.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 17:20

@Daithi
Min omgangskrets har ett ganske positivt bilde av Irer. Har selv møtt en også og han var kjempehyggelig. Når jeg tenker Irsk tenker jeg «Flogging Molly» melodier, mye liv og humor.

Dara O’Brien er en av mine favoritt komikere på tross at han er ateist (han klarer vitsene sine med klasse rett og slett).

Skjult ID med pseudonym Mækstuff sø. 15 juli 17:23

Er du religiøs, Man?

(mann 40 år fra Vestfold) sø. 15 juli 17:26 Privat melding

Jo jo, vi irer har stort sett et positivt rykte verden rundt, men mitt poeng var at ikke alle irer er koselige. Akkurat som ikke alle... skal vi si andre utlendinger som beklageligvis ikke har så godt et rykte er dårlige.

Vi skal ikke drive med antagelser er mitt poeng egentlig. Jeg er individualist da.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 17:34

@Mækstuff
Jeg går i kirken hvis det er det du spør om. Føler meg ikke «religiøs» bare troende

Skjult ID med pseudonym Man Anonim sø. 15 juli 17:35

@Daithi
Godt å høre! 😎👍🏻

(kvinne 43 år fra Hordaland) sø. 15 juli 19:30 Privat melding

Kommer helt an på om jeg liker tryne 🐽 på vedkommende 😂