Alle innlegg Sukkerforum

Gode filmer

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 10:55 Privat melding

Hei..Er veldig glad i film og tenkte jeg skulle starte en liten tråd, uten krangling om hva film som er bedre enn den andre, men heller anbefalingar og hvorfor evt hvorfor ikke enn burde se den...
Selv kan jeg starte me to. Den første er Den fantastiske historien om Benjamin Button. For en herlig film. Jeg bare gav blaffen i om alt stemte sånn koregrafisk, men lot meg henge med på eventyret og storkoste meg. Veldig bra manus og story telling. Litt på samme måte som Frihetens regn..om noen har sett den :) Anbefales iallefall..Selv om den er litt lang.
Den andre er The Wrestler...som og jeg koste meg gjennom..Nå er jeg stor fan av Darren Aronofsky og var en grunn til at jeg bare måte se denne. Mickey Rourke er veldig bra i denne og er enig i at han fortjener oscar nominasjon for denne rollen. den forteller om fame og ensomhet. Den blir veldig virkelig i måten å fortelle på, noe som gjør den troverdig og bra

(mann 42 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 10:56 Privat melding

Så tenkte jeg å ta en til med det samme jeg var i gang:
Slumdog Millionaire siste filmen til Danny Boyle. Danny Boyle må, iallefall jeg, si at jeg husker best fra filmer som Shallow Grave, Trainspotting eller 28 Days Later. Etter denne, så håper jeg også at dette er en film han vil bli husket for.
Her treffer me iallefall Jamal som sitter i avhør hos politiet, mistenkt for å jukse i den indiske versjonen av "Vil du bli millionær". Han har et spørsmål igjen til høyeste gevinst. Da følger me han fra første spørsmål, om hvordan han vet svarene på alle spørsmålene. Det blir en reise inn i Indias indre og vi få en opplevelse om hvordan det er å vokse opp som fattig gutt i India. Fortellingen blir voldsom og trist, og mye glede. Det blir en blanding av hans både den røffe City of God typen, men også litt Trainspotting. Mye av dette er nok realitet i dag, selv om han lager en fiksjon av mange ting. Det er vel det som gjør filmen så bra. Det er herlig bruk av musikk og fargerike bilder. De fleste skuespillere er ukjente skuespillere fra India. Satt igjen med en god følelse etter jeg gjekk ut av kinosalen og den gjorde at jeg nesten ble litt glad. Må si at jeg er veldig glad i filmer som klarer å gi noe og klarer å bygge opp kararkterene som er troverdig. Det vil jeg virkelig si at denne filmen klarte. Den har vunnet flere priser på festivaler, blandt annet publikumsprisen i Toronto filmfestival. Kan mer enn gjerne anbefale den.

(mann 32 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 11:12 Privat melding

Gran Torino av og med Clint Eastwood. Den er herlig!

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 feb. 2009 11:32

Gleder meg til den ja..Synd vi må vente helt til slutten av mars før den kommer på kino. Du såg den på Gimle filmfesten da, tenker jeg :) Skulle sett den, men den gjekk for tidlig for meg :(

Skjult ID med pseudonym Pixie sø. 8 feb. 2009 15:05

Nå fikk jeg veldig lyst å se Slumdog Millionaire!

Skjult ID sø. 8 feb. 2009 15:13

You don`t mess with The Zohan

Morsom film med Adam Sandler

Skjult ID med pseudonym Avslappa sø. 8 feb. 2009 15:18

Død Snø var en god film (ut i fra sjanger). Men ikke nødvendigvis en romantisk komedie ;-)

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 feb. 2009 15:33

@pixie hehe..Det tar jeg som et komplement.. Var jo meningen og :) Sett den to ganger på kino.. Ble litt rørt der jeg satt i salen..Er ikke så ofte det skjer :)

@avslappa - MÅ bare få sett Død Snø på kino. Elsker Bad Taste... Gleder meg å få sett denne. Håper den går ei stund til på kino..:)

Skjult ID med pseudonym ABCDEFGHIJ sø. 8 feb. 2009 17:15

To kill a mockingbird
12 angry men

(mann 42 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 17:19 Privat melding

to store klassikere... Er mange av de..kan godt hive inn Double Indemnity og Casablanca... Mange gode gamle filmer gitt :)

Skjult ID med pseudonym Bella ma. 9 feb. 2009 00:08

Jeg gikk inn på tråden og hadde planer om å anbefale Slumdog Millionaire, som er en fantastisk film! Men så at den allerede var anbefalt, og jeg stiller meg bare bak det:)

Hvis noen har lyst til å se en film som ikke er så veldig mainstream, så kan jeg anbefale en fransk-kanadisk film som heter "It's not me, I swear", den er utrolig flott, og handler om en noe spesiell guttunge.. :)

Skjult ID med pseudonym skjult id ma. 9 feb. 2009 01:23

diva - irene silberman
klart en kult film..

og så..

2001 - a space oddesy

dr strangelove

må jeg si flere? :-)

Skjult ID med pseudonym Zoo ma. 9 feb. 2009 11:09

Om du liker litt sære danske filmer så er Stikksagen fantastisk morsom....=)

(mann 44 år fra Akershus) ma. 9 feb. 2009 14:11 Privat melding

Heat , gladiatoren , frihetens regn og selvsagt Ringenes herre triologien

(mann 31 år fra Akershus) ma. 9 feb. 2009 15:41 Privat melding

In the Valley of Elah

(kvinne 54 år fra Buskerud) ma. 9 feb. 2009 15:51 Privat melding

En gammel film med Petter Falck /Colombo/ - Skytt ikke på tannlege, vi ser den en gang i året ved Påsketiden og hver gang ler vi oss skakk :-)

(mann 56 år fra Hordaland) ma. 9 feb. 2009 16:36 Privat melding

Fikk dessverre ikke med meg Hellboy and the Golden Army mens den gikk på kino, men på onsdag slippes den heldigvis på dvd. Har store forventninger til denne filmen av Guillermo Del Toro etter å ha sett Pans Labyrint som ble en sterk opplevelse. Han regisserte visst nok også Blade 2, men det prøver jeg å glemme =P

(mann 31 år fra Akershus) ma. 9 feb. 2009 18:32 Privat melding

Jeg digger Hellboy filmene.

Skjult ID med pseudonym ung75 ma. 9 feb. 2009 21:19

@Morpheon liker du Pan's..så vil jeg mer en gjerne anbefale Devil backbone.. Filmen han laget før han laget Pan's labyrinth :) Litt av samme stil, men ikke like bra, men det skal jo litt til da :)

Såg Død Snø i dag..Bra film, selv om den hadde sine feil... MEN uten å avsløre noe...Hva har Åge Aleksandersen i en spatter å gjøre..Etter min mening den dårligare tingen og feilen med filmen...Att det går ann altså!!!! men gøy med norsk splatter da :)

(mann 51 år fra Akershus) ma. 9 feb. 2009 21:25 Privat melding

Dis!!
-Et undervurdert mesterverk!

Skjult ID med pseudonym Rognebær ma. 9 feb. 2009 21:32

Chihiro og heksene og Min nabo Totoro:)
To tegnefilmer fra japanske Studio Ghibli som jeg kan anbefale alle å se.
Mange ganger!
Med orginal tale og teksting vel å merke

Skjult ID med pseudonym Avslappa ma. 9 feb. 2009 21:35

Veldig glad i den første Hellboy-filmen, nummer to var ikke helt der for meg, men smaken er som baken :-)

@ Ung 21:19 - ja, den scena der er litt sær, helt enig.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 9 feb. 2009 21:59

- Das Leben der Anderen - velspilt og gripende historie fra et skjellsettende samfunn,
- Shawshank Redemption (Frihetens regn - hvorfor skal de norske titlene alltiv ære annerledes)
- Cousins (superfin komedie med Isabella Rosselini og ted Danson(!) - "Utroskap, det skjer i de beste familier"; igjen - hvorfor så dustete norske titler)
- Arven - dramatisk historie om valg
- When Harry met Sally (historien var forut sin tid - Billy Crystal er konge, Meg Ryan er supersøt)

(mann 42 år fra Oslo) ma. 9 feb. 2009 22:19 Privat melding

En film som fekk meg å ja,,,, rystet mine innvolder iallefall. Tror faktisk ikke mange filmer har rystet meg så mye. Det er den tyske filmen Frie vilje eller Der Freie Wille, som den hetter på tysk. Den er jeg så glad jeg har sett, men tror aldri jeg skal se igjen. Den får meg og til å tenke litt på menneskeheten og om vi virkelig er så smarte som vi tror eller om vi og lever på innstinkt..... Den forteller og at ingenting er så sterk som menneske følelser... hadde vondt i mange dager etter filmen. Og det er jo bra.. Det betyr jo at filmen klarer å bygge opp følelser og det er jo ikke så lett.

Skjult ID med pseudonym Morpheon ma. 9 feb. 2009 23:24

Ser bort på den nå. De Andres Liv var genial, og jeg blir våt i øyekroken bare av å tenke på den. Vel verd å se flere ganger =)

(mann 30 år fra Oppland) ma. 9 feb. 2009 23:27 Privat melding

- Kan jo starte med filmen jeg så på kino i går: Changeling (reg. Clint Eastwood). Sterk og forstyrrende film med fantastiske skuespillerprestasjoner av bl.a. Angelina Jolie og Jason Butler Harner. http://www.imdb.com/name/nm0124798/
- Gegen die Wand og Auf der Anderen Seite (reg. Fatih Akin). To fantastiske og brennauktuelle filmer http://www.imdb.com/title/tt0347048/ og http://www.imdb.com/title/tt0880502/
- A Guide to Recognizing Your Saints (reg. Dito Montiel). En annerledes film om en relativt hard og turbulent oppvekst i New York på 80-tallet. Shia LaBeouf imponerte meg. Robert Downey Jr. solid som alltid! http://www.imdb.com/title/tt0473488/
- Into the Wild (reg. Sean Penn): Fantastisk film basert på den ekte historien om Christopher McCandless som 'rømte' vekk fra samfunnet på en fantastisk ferd mot Alaska. http://www.imdb.com/title/tt0758758/ Beste filmen i 2007 ved siden av There Will be Blood! http://www.imdb.com/title/tt0469494/
- Alle filmene som er regissert av Paul Thomas Anderson! http://www.imdb.com/name/nm0000759/

Mvh filmentusiast :-)

Skjult ID med pseudonym Morpheon ma. 9 feb. 2009 23:35

Prøver å tenke tilbake på filmer som har gjort stort inntrykk; Sweet Movie av Dusan Makavejev (håper jeg har stavet noe av det rett), Landskap i Tåke (en gresk film jeg så for lenge siden, men har festet seg i hukommelsen) og for ikke å glemme Ildkrigen. Mitt første møte med Ron Perlman =) Den var bare vakker =D

(mann 31 år fra Akershus) ma. 9 feb. 2009 23:55 Privat melding

Rognebær:

Hvis du ikke har sett så anbefaler jeg da flere filmer fra samme mann:

Mononoke-hime (1997)
... aka Princess Mononoke

Hauru no ugoku shiro (2004)
... aka Howl's Moving Castle

Kaze no tani no Naushika (1984)
... aka Nausicaä of the Valley of the Wind

http://www.imdb.com/name/nm0594503/

(mann 32 år fra Oslo) ti. 10 feb. 2009 00:12 Privat melding

Oj, så mye forskjellig som dukka opp nå da. Stilig! Føler jeg må komme inn med min store filmlidenskap da, dystopiske filmer :)
Av slike kan jeg anbefale "A boy and his dog", "Silent Running", "Death Race 2000", "Westworld", "Logan's Run" og "The Omega Man". Samt "A Clockwork Orange" selvsagt, men jeg regner med at mange allerede har sett den. Dette er altså filmer for folk som vil se hvordan fremtiden helst ikke burde arte seg. Eller kanskje likevel :)

Skjult ID med pseudonym Morpheon ti. 10 feb. 2009 00:29

Husker jeg så A Clockwork Orange som teaterfremsyning, men ble en smule mer kvalm av hovedrolleinnehaveren der. Det skal noe til å beholde Malcom McDowell's sjarm gjennom en så ekkel rolle (han klarte det pinadø også i Gore Vidal,s Caligula). Det er merkelig at skuespilleren har så mye å si, men Malcom McDowell har alltid reddet dét rollebildet for en engstelig vordende svigermor. : )

Skjult ID med pseudonym Morpheon ti. 10 feb. 2009 00:36

Rett før jeg legger meg, må jeg bare nevne Bill Murray. Han var fantastisk i Groundhog Day, og heller ikke værst i Lost In Translation =)

(mann 32 år fra Oslo) ti. 10 feb. 2009 00:57 Privat melding

For ikke nevne Where the buffalo roam :)
Og McDowell er en flink mann ja, absolutt! I en liten etternote så var han ganske kul i Cat People også.

Skjult ID med pseudonym Morpheon ti. 10 feb. 2009 01:01

Ops, så bare på Natasha Kinsky =P

(mann 30 år fra Oppland) ti. 10 feb. 2009 01:26 Privat melding

- Kan jo starte med filmen jeg så på kino i går: Changeling (reg. Clint Eastwood). Sterk og forstyrrende film med fantastiske skuespillerprestasjoner av bl.a. Angelina Jolie og Jason Butler Harner. http://www.imdb.com/name/nm0124798/
- Gegen die Wand og Auf der Anderen Seite (reg. Fatih Akin). To fantastiske og brennauktuelle filmer http://www.imdb.com/title/tt0347048/ og http://www.imdb.com/title/tt0880502/
- A Guide to Recognizing Your Saints (reg. Dito Montiel). En annerledes film om en relativt hard og turbulent oppvekst i New York på 80-tallet. Shia LaBeouf imponerte meg. Robert Downey Jr. solid som alltid! http://www.imdb.com/title/tt0473488/
- Into the Wild (reg. Sean Penn): Fantastisk film basert på den ekte historien om Christopher McCandless som 'rømte' vekk fra samfunnet på en fantastisk ferd mot Alaska. http://www.imdb.com/title/tt0758758/ Beste filmen i 2007 ved siden av There Will be Blood! http://www.imdb.com/title/tt0469494/
- Alle filmene som er regissert av Paul Thomas Anderson! http://www.imdb.com/name/nm0000759/

Mvh filmentusiast :-)