Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er det viktig at jeg må like jobben min?

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 18:33 Privat melding

Veldig mange damer her inne har i sin kravspesifikasjon til mannen at han må trives med jobben sin.
Hvorfor?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 8 feb. 2009 18:37

Fordi man ikke vil ha en mann som kommer hjem fra jobb og er sur og grinete :o)

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 18:37

Sier ikke det seg selv da? Hvis man ikke trives med jobben..så er man ikke glad ellers heller, og har ingen positiv energi å bruke på venner og familie og evnt. partner etter jobb.....og vi tilbringer jo det meste av vår våkne tilstand på jobben.

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 18:48 Privat melding

Merkelig, vel vel, men en mann som ikke klarer å skille mellom jobb og fritid, det er greit?

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 18:51

Har en følelse av at kvinner innbiller seg at menn som liker jobben har en større mulighet til opprykk, bedre lønn og høyere sosial status. Dette er fortsatt viktig for kvinner her i landet. som på tross av at de lever ett av verdens mest likestilte land fortsatt i stor grad henger igjen i gamle kjønnsrollemønstre. I hvert fall de som var til kvinnenes fordel.

Skjult ID med pseudonym alterego sø. 8 feb. 2009 18:54

... så enkelt som "å skille mellom jobb og fritid" er det vel ikke?
Som mann vil jeg helst være sammen med en dame som trives og utvikler seg i jobbsammenheng.
Alt blir mye hyggeligere og mer interessant.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 18:54

Ingen klarer helt å skille på jobb og fritid...Har du alltid en "dritt" dag på jobben vil den alltid bli dratt med hjem...om ikke hver dag,så iallefall ofte...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 8 feb. 2009 18:56

vel kan ikke snakke for de andre damene ... men jeg mener en som er fornøyd med jobben sin er en som er i godt humør om dagen og ikke har noen interesse for å bytte jobb eller "stige i gradene" ...en som er stabil. :o)

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 feb. 2009 19:00

det samme gjelder jo damene. Det er ikke noe gøy med sutrete dame heller..

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 19:01

Heller en lykkelig søppelkjører enn en lei aksjemegler....Viktig med stabilitet..enig smily...

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:03

@fotomann 70: hvorfor spør du egentlig? er du en av dem som ikke trives på jobben? ...trolig ikke...da ville du visst hva det gjør med deg....men synes dette var et dumt spørsmål..

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 19:07 Privat melding

@Melody, vel jeg lurte på hva som lå bak, og eventuelt om de tror noen vil svare ærlig på det? Hvis det er et dumt spørsmål, trenger enn jo ikke svare

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:10

Ok, så det ligger i om du tror noen er ærlige når de svarer.....da tror jeg nok ikke alle er ærlige på det nei....for det er vel de færreste har lyst til å møte en som ikke er tilfreds i hverdagen...og det er man vel ikke når man ikke trives på jobb. :-)

(mann 42 år fra Oslo) sø. 8 feb. 2009 19:12 Privat melding

Bilde av ung75Er vel like viktig å trives sånn generelt i livet. Gjelder ikke var jobb. Trives du ikke med deg selv. så tror jeg ikke det hjelper med en nytt forhold. Det er jo viktig å trives med seg selv i hverdagen.... om ikke en gjør det, så må enn jobbe med seg selv..Tenk deg om kjæresten din bare liker jobben og ikke ellers.. Da vil han jo ofte ta med jobben hjem og da blir det jo ikke noe bedre for deg...som kjæreste

(mann 43 år fra Hordaland) sø. 8 feb. 2009 19:12 Privat melding

Tja, kanskje man ser på trivselen som et uttrykk for å være ambisiøs, søke ansvar, makt og status? Makt er ett av kjennetegnene på en alfahann, vettu :)

I tillegg som flere sier at arbeidsdagen selvfølgelig påvirker energien og humøret ditt resten av dagen. Blir slitsomt dersom man virkelig mistrives, men det gjør vel de færreste? Kanskje jeg bare har vært heldig, jeg trives som regel der jeg er uansett...

Skjult ID med pseudonym Sivil sø. 8 feb. 2009 19:22

Dette var en bra tråd! Jeg har også forundret meg over slike krav til en ev kjæreste.... Jobben er jo et verktøy som skal gi oss inntekt så vi kan leve våre fornøyelige liv! Jeg tror veldig mange ikke trives så veldig godt i jobben akkurat, men gjør allikevel sin plikt! Jeg trives ikke på jobb hele tiden.. Husker ikke at dette var noe problem i tidligere forhold. Jeg bla alltid glad når arbeidsdagen var over og jeg kunne komme hjem til kjæresten:)

Jeg syns desverre damer stiller mange urimelige og virkelighetsfjerne krav i sine profiler !

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 8 feb. 2009 19:25

Jeg trives i jobben og den gir meg mye .. både på glede og utfordringer ...
Det har jo ikke noe med hviken ambisjoner jeg har ellers i livet :o)

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 19:25 Privat melding

Fordelen med at de stiller så mange krav, er jo at det er antagelig bare toppen av isfjellet, så det er best å styre unna disse damene. Vel nå har jeg vel sagt nok til brev tørke i 2 måneder

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:28

Jøss, synes ikke det er så mye forlangt at man skal trives i jobben sin...hvordan er du ellers i privatlivet hvis du gruer deg for å gå på jobb hver da?

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 feb. 2009 19:31

trenger ikke verken grue eller glede seg vel. Kan ikke si jeg gjør det. Jobben er helt grei, men jobber for å leve og lever ikke for å jobbe..Trives enn for godt kan jo noen jobbe så altfor mye. Da skal jeg love at det er mange som hadde håpet han likte jobben litt mindre, tror jeg..

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 19:34

@Melody

Hvis det er snakk om ikke å direkte grue seg til jobben, er det i hvert fall ikke det budskapet som kommer frem i overraskende mange kvinneprofiler her.
Man skulle tro at det minst viktige i ett forhold var det som skjedde i den tiden man ikke er sammen, selv legger jeg i hvertfall vekt på hva jeg gjør i fritiden sammen med kjæresten min og ikke i hvor stor grad hun stortrives på jobben sin.
Helst har hun ett middels forhold til jobben, slik at vi kan ha mye fritid og kose oss sammen på.

Hva som foregår oppe i hodet på de kvinnene som vektlegger at mannen nærmest er gift med jobben kan man jo bare spekulere i, selv trekker jeg ufordelaktige konklusjoner for de det gjelder.

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:34

Nå var jo spørsmålet i tråden hvor viktig det er at du liker jobben din....Det kan man altså gjøre..uten uten hverken å grue el glede seg...sa da er svaret at du liker jobben din...det holder vel det..for de fleste? ;-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 8 feb. 2009 19:34

Det finnes vel noen nivåer mellom det å trives på jobben og det å være arbeidnarkoman... Det er jo ingen som krever at du skal elske jobben .. bare at den ikke tar gleden ut av hverdagen din.

Skjult ID med pseudonym loppa sø. 8 feb. 2009 19:37

@fotomann70

Hvorfor skulle du få brevtørke?
Jeg tror det er viktig at man har en jobb man trives med, enten man er kvinne eller mann. Dersom man stadig mistrives på jobb, så vil dette avspeile seg i privatlivet etterhvert.
Selvfølgelig kan hvem som helst mistrives fra tid til annen, men dersom det skjer for ofte, og over lengre tid, så må det nødvendigvis påvirke deg negativt.
Sier ikke det seg selv da?
For meg er det viktigere at en potensiell fremtidig partner trives i yrket sitt, enn at han tjener godt, men så har jeg aldri vært noen golddigger heller :-)

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:40

@HrMetikk: det er vel ingen steder vi skal krysse av for om vi vil ha menn som er gift med jobben heller..... det dette dreier seg om er å få fram om man trives i livet generelt...og da er jo jobbsituasjon er veldig stor del av livet .. sånn som jeg ser det... men det er sikkert ingen som har svart ærlig på dette likevel, hvis de mistrives på jobb.....så da er vi vel like kloke...

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:42

Dette har da ingen ting med hva man tjener, opptatt av karriere el ikke? Det er snakk om at man trives på jobb uansett om man er postbud eller ingeniør eller adm.dir. eller barnehageonkel/tante el hva som helst...

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 19:45

@melody

I så fall skjønner jeg ikke hvorfor dette er noe som relativt ofte poengteres i kvinneprofiler, det fremstår som en komplett underordnet variabel som man må være ganske sprø for å finne på å trekke frem.
Mange vil helt sikkert trives i livet uten at de nødvendigvis synes jobben er noe annet enn ett nødvendig onde.
Mulig dette er ett utslag av forskjeller i den mannlige og kvinnelige hjerne, men jeg blir ikke overrasket om dette egentlig bunner i ett ønske om en mann med høyest mulig inntekt.

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 19:49 Privat melding

@loppa
Vel brevtørke trodde det var innlysende. Jeg er vel ikke enig, men startet tråden for å finne ut, begynner vel å se litt av det jeg lurte på.

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:52

@HrMetikk: mulig det bunner i det du sier, ukjent for meg, har ikke selv gjort noe poeng av dette i min søken etter en mann, så egentlig er dette litt ukjent for meg at kvinner skriver dette... underordnet ja, enig i det jeg ! ;- ))

Hva skal man med en mann med mye penger? Det viktigste er at han har en el annen form for inntekt. Jeg synes det er viktigere at han faktisk HAR en jobb og ikke lever på trygd...og går hjemme dagen lang.

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 19:54

til TS: ble du noe klokere av dette ? ;-)

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 19:57 Privat melding

@Melody
Utrolig hva enn kan få ut av noen svar, motiver osv, hvor gjennomtenkt dette er osv

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 19:57

@Melody

Høres ut som en fornuftig innstilling, så får vi se om noen av dine medsøstre som tydeligvis synes dette nærmest er avgjørende kommer med noen refleksjoner.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 8 feb. 2009 20:03

Helt enig med deg Hr.Metikk
Det måtte ha blitt noe av det siste jeg hadde brukt som kriterium for å bedømme en kvinne.
For er det ikke fremdeles slik at det store flertallet av oss (neida, det gjelder ikke dere som nå vil protestere) jobber for å leve...?
Det er noe vi må, noe vi prøver å gjøre det beste ut av.
Vi har fine dager på jobb, og noen litt kjipere.

Skjult ID med pseudonym loppa sø. 8 feb. 2009 20:04

@fotomann70
Tror ikke du trenger være redd for tørke, he he. Det er bare et fåtall av Sukker's brukere som er med på diskusjonene her. Om du går innom noen av trådene vil du fort se det :-)

@Melody
Jeg synes det er litt diskriminerende å utelukke folk som lever på trygd. Det kan være så mange grunner for at de gjør det, og ingen av oss er forsikret mot at vi noengang havner i den kategorien. Selv om man lever av trygd kan man likevel ha nok å fylle dagene sine med. Trenger ikke gå hjemme dagen lang for det. :-)

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 20:07

Må få skyte inn at jeg stort sett gleder meg til å gå på jobb. har vært samme sted i 30 år faktisk! Tro det eller ei, suverene kollegaer og mye nytt som har skjedd hele tiden...så har ikke følelsen av å ha vært på samme sted så lenge...fusjoner og fisjoner og hva det heter alt sammen, nye kollegaer osv....he he .. selvfølgelig har det vært dager som jeg skulle ønske jeg kunne bli liggende under dyna, men det har ikke vært mange av dem...

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 20:13

@loppa: huff, ja jeg visste den måtte komme....selvfølgelig kan noen og hver bli nødt til å gå over på trygd..av ulike årsaker, men likevel være aktive gjennom dagen...det jeg mente var at jeg foretrekker at en mann er oppegående og ikke bare sofasliter til hverdags...ivhertfall ikke på dagtid....selv om det nok er de som er nødt til det også....dessverre..

Skjult ID med pseudonym loppa sø. 8 feb. 2009 20:14

@Melody
Da er vi enige :-)

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 20:18

@loppa: tror det ja ! :-)

Skjult ID med pseudonym Kent1980 sø. 8 feb. 2009 20:20

Så lenge hun jobber og tjener penger selv, er det ikke min bizniz om hun trives eller ikke. Og heller ikke hennes om jeg trives eller ikke i min jobb.

Ihvertfall ikke i starten av et forhold. Etter en stund synes jeg det er greit å bry seg om den andres jobb og hvordan personen trives eller ikke trives i den jobben. Hvis man ikke trives, kan begge hjelpe hverandre i den sammenhengen.

Men å sette det opp som krav i en profil her på Sukker synes jeg er å gå litt langt. Urealistisk.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 20:26

Jeg har faktisk dette i profilen min....
Og det er viktig for meg at min fremtidige partner trives med det han gjør hver dag.Det spiller ingen rolle HVA han gjør,høy eller lav inntekt..
Hadde før en jobb med høy inntekt.Jobbet mye o trivdes ikke noe særlig.Liten fritid.
Har nå skiftet jobb til en med mye lavere lønn og status.Trives kjempegod og det er ikke mange dager jeg ikke har lyst til å gå på jobben
Merker selv at jeg er mye mer fornøyd med livet og litt mere overskudd til mine nærmeste..
Derfor ønsker jeg dette også i en partner...Er dette virkelig urimelig?

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 20:33

@stjerne 62: synes ikke det er urimelig, det er vel hva vi alle ønsker...men kunne ikke tenke meg å ha det med i en profil og hva jeg søker i en mann....det får komme etterhvert....mye annet som skal stemme og som er viktigere i starten...

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 20:38 Privat melding

Det er som regel ganske lett å bytte jobb, så jeg ser ikke problemet, men hvis du er snill mot mannen din kanskje han får seg en jobb hvor han kan være mere hjemme med deg.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 20:45

I en annen tråd var det et råd om at vi ikke burde ha med at vi trente...
Nå er det -at vi ønsker at mannen skal trives i jobben sin.....
Hva skal vi egentlig skrive i profilen? Kanskje derfor mange har tomme profiler???

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 20:56

@stjerne62

En jobb er ikke en konstant tilstand, det er noe de flest bytter ganske ofte.

Hvis man ikke har drivkraft til å skifte jobb om man mistrives, er det faktorer i privatliv/personlighet som spiller inn. Synes derfor det er komplett meningsløst og ha med noe om dette i profilen her på Sukker.

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 20:58

@stjerne 62: niks, tomme profiler har jeg ingen ting til overs for...de hopper jeg fort over...det må jo stå NOE som fenger interessen da? Bare vær ærlig og ikke forlange for mye av en evnt. partner....spiller ikke så stor rolle hva som står skrevet, men det må jo harmonere nogenlunde med dine egne interesser....men heller ikke det spiller jo noen rolle hvis kjemien er totalt fraværende ved et møte... bedre med lite tekst (men noe må det være) og flere bilder...er nå min mening :-)

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 21:02

Hva med alle dere gutter som skriver i profilen:
Jeg har en jobb jeg trives med...
Det må jo være viktig for ganske mange dette da..
Siden det blir så ofte nevnt..mener jeg???

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 21:04

Ja det er nok viktig å fram dette., for det gjenspeiler at man har det bra i hverdagen (det meste av den ihvertfall) og det er jo et viktig signal å gi til damene... og omvendt..

(mann 47 år fra Vestfold) sø. 8 feb. 2009 21:05 Privat melding

Det er jo et poeng, ikke så lett for meg å få med med hva guttene skriver :)

Skjult ID med pseudonym Pixie sø. 8 feb. 2009 21:05

@stjerne62, skriv akkurat det du vil. Profilen din skal beskrive deg best mulig og tiltrekke seg de menneskene som vil trives med deg. Behold det du har skrevet om jobb, så tiltrekker du deg menn som har tatt et bevisst valg ang jobb slik som du har. Det øker sjansene for at du finner en du vil ha!

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt sø. 8 feb. 2009 21:07

Det viktigste er ikke hvordan man har det men hvordan man tar det, var det noen som sa.
Jeg har ikke et slikt krav formulert i min tekst.

Det viktigste er vel at fyren er skrudd sammen slik at han har vilje, evne og ønske om å minst opprettholde men helst forbedre og utvikle egen (og barnas) situasjon? Og at det et eller annet sted i den timeplanen finnes rom for litt tid med deg?
For noen er det riktig å satse opp.
For andre er det riktig å trappe ned.
Min jobb som kjæreste er vel å være den som gir ham krefter og inspirasjon til å fortsette dit han er på vei? Og viseversa?
Livet er ikke statisk, og kommer aldri til å bli det.
Får jeg velge, tar jeg heller en nedtur eller to enn å tre inn i stagnasjonens rammer.

Når jeg i en eller annen profil leser kravet om å trives i yrke, velger jeg å tolke det som et uttrykk for at det som søkes er et menneske som er i stand til å oppnå egne mål.
Selvfølgelig kan et slikt krav lettest leses som et krav til at den som søkes må være i stand til å tilpasse seg enhver dårlig arbeidssituasjon. Men det blir så sørgelig at jeg nok velger å styre unna...

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 21:07

Spiller ingen rollle hva man skriver....skriv det dere har lyst til...så lenge dette er ærlig... det er det viktigste! Ikke prøv å skrive noe man tror andre vil høre......det får man rett i fleisen en el annen gang...

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 21:13

@melody
Blir litt forvirret her nå..
Du synes ikke det hører hjemme i en profil...
men mener alikevel at det er viktig signal til damene og omvendt ??

Skjult ID med pseudonym Vår sø. 8 feb. 2009 21:17

@stjerne52: viktig for noen ja... å få fram dette allerede i profilteksten...det betyr ikke at jeg setter det som første prioritet så tidlig...det kommer etterhvert...men da synes jeg også det er viktig å vite at den jeg evnt. skal få et forhold til har det bra på jobb.
Noen velger å ha dette med i profilen....jeg har det ikke....men synes det er av betydning,,,etterhvert

Skjult ID med pseudonym Melody sø. 8 feb. 2009 21:18

Sorry, feil nick, Vår er Melody.....

Skjult ID sø. 8 feb. 2009 21:20

Hater jobben min og tjener over en mill året

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 21:31

@ vår /melody
Skjønner nå....smiler..
@ skult id
Les høyere opp i tråden...er ikke inntresert i høy eller lav inntekt..
mistrives du i jobben din...bytt jobb..vanskligere er det ikke..

Skjult ID sø. 8 feb. 2009 21:36

@stjerne62

Er veldig vanskelig å jobbe som noe annet enn lege når man har viet hele livet til det.

Skjult ID med pseudonym Pixie sø. 8 feb. 2009 21:42

@skjult ID, bytt jobb! Leger får jobb overalt, hva med å jobbe utenlands et år? Jobb for Redd Barna eller noe sånt, så får du se at jobben din virkelig nytter...

Skjult ID med pseudonym ups!!! sø. 8 feb. 2009 21:46

Fint å høre en lege hater jobben sin..håper ikke du er min lege...mitt liv avhenger av deg...

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 8 feb. 2009 21:49

@skjult id..
Masse jobber som en lege kan gjøre...om du virkelig hater jobben din...
Hva med et par år med omskolering?? Studielånet ditt har du sikkert betalt allerede...
Snakker av erfaring...(ikke fra lege da)

Skjult ID med pseudonym Snekker'n sø. 8 feb. 2009 21:53

Er vel mange som blir uten jobb framover pga. finanskrisa. Det er jo en fin mulighet for å finne på noe annet mener jeg :-)

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 8 feb. 2009 23:38 Privat melding

Det at en mann eller kvinne trives i jobben sin, betyr at vedkommende tar ansvar for eget liv. Jeg vet med meg selv at hvis jeg ikke trives på en arbeidsplass, blir jeg deppa. Jeg trenger følelsen av å ha gode og støttende kolleger, som også kan inspirere meg og utfordre meg, da utfører jeg jobben min best. Når jeg trives på jobb, blir livskvaliteten bedre, og jeg får følelsen av å mestre tilværelsen. Jeg synes absolutt ikke at det er utopisk å ønske seg en mann som trives i jobben sin.

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 8 feb. 2009 23:42

@marini

Jeg kan vanskelig tenke meg at det viktigste kriterie når man begynner å date er om man trives i sin nåværende jobb eller ikke.
I ett mer seriøst forhold vil slike ting selvsagt bli viktigere, men det er fortsatt ett mysterium for meg at noen kan prestere og skrive dette som ett kriterium i en profil på Sukker.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 9 feb. 2009 00:08

Mr.Metikk

Jeg er hjertens enig! Jeg fatter ikke at det skal være et kriterie at man skal være så fornøyd med alt rundt seg. Vi er vel på ulike stadier i livene våre til enhver tid. Og om man bare kunne søke kjæreste i de periodene der ting går på skinner og jobben er givende, blir det helt feil for meg.

Jeg ønsker meg en bra mann - ikke en som har flaks med ting rundt seg. For i blant har trivsel og mistrivsel med flaks (ved f.eks. kjemi med kolleger, bli satt til interessante arbeidsoppgaver osv) å gjøre. TIng går vel også i bølger. I noen perioder trives vi i jobben, i andre ikke. Og jeg er enig med HeltEnkelt : Det viktigste er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det.

Om man derimot går over langt tid og ikke er i stand til å gjøre noe med en negativ situasjon, er det noe helt annet.
Men for å vite noe om det, må jeg kjenne både personen og situasjonen.

Jeg er selv fornøyd med egen arbeidsplass, men det er overhodet ikke noe krav at en framtidig partner skal være det på sin arbeidsplass! Det sier meg lite om personen. I likhet med TS leser jeg dette kravet med forundring.

Skjult ID med pseudonym Sivil ma. 9 feb. 2009 01:30

Har også datet ei dame som hadde drømmejobben og som fikk realisert seg selv i en viktig posisjon, men hun var utbrent. Altså jobb er så mangt og et middel for å tjene til livets opphold pluss pluss... Jeg kunne aldri satt noe slikt som et krav, det holder jeg meg for god til. Hvis man har en partner som til tider er utbrent og finner jobb noe meningsløst er det min oppgave å støtte og trøste. Det virker for meg som at mange lever på den rosa sky om at tilværelsen bare handler om en evig lun medvind, men slik er ikke livet.

Det viktige er kjemien mellom folk
Det viktige er personlighet og oppførsel

Jeg vil ikke ha ei som ikke takler livets alvorligheter.
Jeg liker det gamle løftet som sier at man skal holde sammen gjennom både de gode og onde dagene. Det er gjerne i de vanskelige stundene kjærligheten viser sitt ansikte.

Hva om man har en lengre utdannelse og finner seg selv i et feil spor? Men allikevel er det ikke så lett å bare slutte, noen av oss føler lojalitet og skjønner at bedriften gjennom tid trenger kompetansen man besitter.. Det er ikke dermed sagt at ikke jobben tar på... Jobb er ikke for meg et kriterie og har null betydning i min søken etter en partner. Jeg kunne datet kronprinsessen og allikevel forelsket meg i arbeidsledige Jørgine hattemaker med sine mørke og trange dager. Så "enkelt" er det!

(kvinne 47 år fra Akershus) on. 11 feb. 2009 16:41 Privat melding

Jeg synes mange blander kortene her. Noen oppfatter det å "trives i jobben sin" er det samme som å tjene masse penger, ha lang utdanning eller ha en høystatusjobb. Kanskje noen få kvinner har det som kriterie, men at mange har det som DET VIKTIGSTE kriterie, slik en skrev over, høres ikke sannsynlig ut.

Jeg tør påstå:
lagerarbeidere kan trives på jobben like godt som leger
mennesker med doktorgrad i fysikk kan trives like dårlig i jobben sin som en "kassadame"
gode kolleger kan bety alfa og mega for enkelte arbeidstakere, mens teknisk utstyr kan være like betydningsfullt for andre
noen mennesker blir lykkelig av å tjene penger, andre trenger gunstig arbeidstid for å trives med jobben
noen må ha kolleger de kan feste med for å trives, mens enkelte kanskje er godt fornøyd med å ha hjemmekontor

Mennesker som ikke trives i jobben sin, vil ha vanskeligheter med å bli fornøyde med livet sitt. Faktisk blir mennesker som mistrives på jobb sykmeldt langt oftere enn de som trives, det er et faktum. Jeg synes at det å håpe at en fremtidig partner trives i jobben sin er ganske fornuftig.

Ps. min søster er utdannet lege, men ble fembarnsmor. Etter å ha mistrivdes i jobben sin i fire år, torde hun heldigvis å kaste inn håndklet, og innrømme for seg selv og omverdenen at det ble for tøft. Hun ble lærer for sykepleiere i stedet, tjener langt mindre enn tidligere, men har det kjempefint. Selv lurer hun på hvorfor hun ikke gjorde noe med det tidligere. Dette er å ta ansvar for eget liv!