Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 56 år fra Troms) on. 1 aug. 14:08 Privat melding

Hvordan få en bikinikropp........ kjøp en bikini og ta den på. Så mye kroppsysteri at eg blir både forbainna og kvalm. Og eg gir fan. Men tenker på alle unge jenter... og det presset de ofte har. Unge mødre som har født... dekker seg til fordi magen ikke er tilbake til Normalen..strekkmerker har de fått... Gutter som ikke har muskler på de rette plassene. ikke har six pack...Veeldig synd... at man ikke kan elske den kroppen man har...Selv har eg former så det holder- og ikke e eg innenfor den anbefalte BMI `en..... Eg gir fan.... bader - soler og koser meg...Og det skal absolutt alle kunne gjort.... Håper alle skal kunne gjøre det- gi fan og kos dere 😘 👋

Skjult ID med pseudonym Hr.Blå on. 1 aug. 14:46

Hvorfor gi faen i kroppen sin? BMI skalaen er vel laget av fagfolk for å kunne måle sin egen helse? Strekkmerker og små biceps er noe helt annet da.

(kvinne 61 år fra Østfold) on. 1 aug. 14:50 Privat melding

Alt innenfor rimelighetens grenser sier nå jeg. Jeg tåler mine ekstra kilo, og legen er fornøyd med det totale bildet.
Når det gjelder sykelig overvekt, så er det fare for liv og helse. Da kan man godt ta et grep.

(kvinne 56 år fra Troms) on. 1 aug. 15:42 Privat melding

Mitt poeng kom vel ikke fram.... an har en kropp- og om det e varmt - skal man ikke være nødt til å gjemme seg bare fordi man ikke har drømmekroppen"..... Eg e helt enig i at det ikke er bra å være overvektig over tid- selv om noen er det av ulike årsaker... (som også kan være medisinske ) Man bør prøve å være i aktivitet og holde vekten noen lunde på normalen- fordi det e best for helsa.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 1 aug. 15:53

@Hr.Blå

Nå ja. BMI forteller bare en veldig liten del av historien. En kan ha en helt fin BMI, men allikevel ha en dårlig helse. Og motsatt.
BMI skiller heller ikke muskler fra fett.

(kvinne 56 år fra Troms) on. 1 aug. 16:02 Privat melding

sant nok det ja @Powpow

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 1 aug. 16:10

Jeg har brukt halve dagen på å prøve å shoppe kjoler. De selger ikke kjoler her i min størrelse fikk jeg beskjed om. Av to dukker som holdt på å le seg i hjel.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 1 aug. 16:10

Da var jeg fornøyd med å være eldre og bedre satt enn dem.🌝

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 07:14

Dette med kropp og vekt har vel du tatt opp før også, 'litta? Jeg får litt sånn følelsen av at du har behov for å forsvare at du har spist på deg/ikke trent av deg ekstrakiloene dine. Hvorfor det? Jeg har badet og solt meg flere steder i sommer, og sett kropper i alle fasonger, mitt inntrykk er at der snart er flere overvektige enn normalvektige, og de som dekker seg mest til er i den siste gruppen. Ikke får jeg med meg så mye kroppshysteri heller. Hvordan vet du forresten at unge mødre har fått strekkmerker, hvis de dekker seg til? Skjønner ikke all verden av denne tråden, merker jeg. Synes snart presset for å "gi faen" har tatt igjen anbefalingene om å ha en sunn vekt. De unge blir tyngre og tyngre, voksne folk eser ut. Folk drikker og tygger i seg enorme mengder med sukker som saboterer forbrenningen, samtidig som de sitter mer og mer i ro. Overvekt av medisinske årsaker, altså FETT, ikke væske, kan i de aller fleste tilfeller forebygges med tilpasset kosthold, selv for inaktive mennesker. Hvis man spiser flere kalorier enn man forbrenner vil det etterhvert danne seg overvekt, og livstilsykdommene står etterhvert og banker på døra hos mange. Kreftfaren er dokumentert større, diabetes, hjerte- og karsykdommer, for høyt kolesterol, ledd- og skjelettplager, hormonforstyrrelser. Problemer med å bli gravide. Tidligere overgangsalder. Hvis kaker, godteri, store porsjoner, dårlig sammensatte måltider og passiv livsstil er viktigere enn alt det der, gir man faen, ja.

(mann 47 år fra Akershus) fr. 3 aug. 07:26 Privat melding

Mer å ta i så har du mer å være glad i ❤

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 08:00

Har gjort meg noen av de samme tankene sånn generelt @Ertaberta.
At ikke alle er veltrente sylfider og perfekte er helt ok - de fleste av oss faller inn der, men når uhelse nærmest blir promotert som "normalt" og bra går det for langt. Har også ofte registrert at det er ok å kommentere mennesker som er tynne med negativt fortegn mens det motsatte utløser en storm av anklager om hets.

Trivselsvekt innenfor sunne rammer er vel det man bør bestrebe. En kropp skal jo faktisk være funksjonell, og tar man ikke vare på den svikter fort både det ene og det andre.

Den estetiske biten med en kropp er en helt annen diskusjon som inngår i generelt utseendefokus (utseende er mer enn kun kroppsfasong).

Skjult ID med pseudonym perla fr. 3 aug. 08:54

Poster denne igjen. Synes den passer fint.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 11:39 Privat melding

Satellitta har jo rett i en del også da. Nå snakker jeg om moderat overvekt og ikke direkte fete mennesker, men de som ikke er helt i tråd med folk som trener vettet av seg for å fremstå som fit og muskuløs. Det går an å være både sterk og sunn med en større kropp, og jeg har da sett at unge jenter som for meg virker helt normale, nekte å gå på stranden fordi de føler seg tykke.
Å anta at Satelitta legger ut dette fordi hun har spist på seg overvekt selv er direkte frekt. Om hun har nevnt dette i tråder før, så er vel ikke det verre enn at andre skriver om trening om og om igjen? Livet er for kort til å være helt opphengt i kropp på ene og andre måten. Helse er like mye trivsel og stolthet av hvem man er. 😊

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 12:01

Vi er vel egentlig mer over på generelt utseendefokus med det eksempelet du nevner der @Rosalinn. Og da burde vi snakke like mye om resten som følger med et utseendefokus; sminke, klær, vipper, bryn, negler og hår. Det er "krav" til hvordan man skal se ut på de feltene også. At folk lar seg påvirke kommer man nok dessverre ikke bort ifra - slik har det vært til alle tider med innsnøring av midjer og innbinding av føtter som eksempler. Trendene skifter bare.
Dessverre er det mange som tror at utseende alene er veien til lykke, og spesielt de unge. Men det viser seg jo at det ikke stemmer. Veien til lykke er nok i større grad å bli trygg på seg selv og sine valg og ikke bry seg så mye om andres "velsignelse" hele tiden. Er nok dog lettere sagt enn gjort i dagens "like"-samfunn.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 12:20

Hvor er det egentlig dette kroppshysteriet er? Ikke i nettaviser, som jeg kan se. Ikke på FB. Ikke Instagram. Klesbutikkene har vel snart flere klær i XL enn XS.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 12:26 Privat melding

Det er jeg selvsagt ening i, men det var kropp Ts tok opp.
Det andre er like ille ja, for jenter vil ha smalt liv men store bryst, ducklips og panne uten linjer, osv osv. I enkelte miljøer er det snart ikke et naturlig fjes å se. I tillegg så bruker fler og fler filter for å fremstå som glatte og uten lyte. Trist egentlig.
Og det ER trist å se hvor mange veldig overvektige barn det er nå, la det være klart at jeg synes det er ille.
Derfor jeg i første innlegget skrev: alt innen rimelighetens grenser.
I Gøteborg så jeg så mange overvektige familier at jeg fikk litt sjokk. Og da snakker jeg sykelig overvekt, hvor barna hadde problemer med å bevege seg 🙈

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 12:29 Privat melding

I sommer var datter med familie i syden med et vennepar, og deres datter på 13 nektet å kle av seg og bade fordi hun ikke hatt flat mage, så jo de unge blir påvirket av fitnesstrenden osv.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 12:33 Privat melding

Fikk inntrykk av at det var utseendefokus TS snakket om.

Sånn generelt. Jeg blir litt satt ut av at mange tror det kun handler om selvdisiplin og å gidde... Vi har nok av suksessfulle folk som er overvektige. Erna, Oprah, Else Kåss.. Disse har fått til ting vi andre bare kan drømme om.

Regn med at det er litt mer komplekst enn som så. Tror man virkelig ikke at statsministeren vet hva en kalori er? Selv om det er lett for deg, er det kanskje ikke det for andre. Folk er forskjellige. Helse, psyke, liv, gener...
Be humble.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 12:39

Innen rimelighetens grenser er unødvendig å forsvare/forklare hvis man er ekte trygg på seg selv, tenker jeg. Det er liksom en selvfølge. Men, jeg er redd for at den grensa pushes mer og mer mot det som kalles sykelig. Fint at det finnes kule klær i alle størrelser, men det normaliserer også overvekt, når en jente/dame som bruker størrelse 48-56 får tak i samme klærne som de som bruker 36-42. Ellers enig i at de h filtergreiene på tlf er noe skikkelig tull. Tlf min var fabrikkinnstit med det, utrolig provoserende enkli. Ellers så sidestiller jeg ducklips med fake negler, fake er fake.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 12:46 Privat melding

Å forsterke egne negler er det samme som å sprøyte ting inn i leppa?
Den ser jeg ikke, men pytt. Å pynte seg for å føle seg vel er ikke det samme som å ta inngrep i min verden.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 12:49

Rosa, når du forteller slike ting, kjenner du bare din datters versjon. Du vet ikke om hun på 13 har det fra "fitnessverden", eller om hun feks har overhørt en samtale mellom moren og en venninne (feks din datter).

Selvdisiplin når det gjelder mat, kan ikke sammenlignes med selvdisiplin når det gjelder andre ting, som f.eks nevnte damer har oppnådd. Mat er som narkotika eller alkohol for mange, selv suksessrike mennesker. De VET at det ikke er bra for helsen, men klarer ikke å la det være. Spiser med hjertet istedenfor hjernen. Det er ikke fornuftstyrt å spise mange tusen kcal om dagen, hvis man lever et liv hvor man bare forbrenner kanskje halvparten. Det sier seg selv. Oprah er jo en kjent jo-jo slanker, og presser seg inn i trange korsetter når hun skal på den røde løperen.

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 12:50 Privat melding

Mye kroppshysteri ute å går ja, men synes absolutt ikke at man skal gi faen, da har man tapt.

Normal kropp, normal kost og normal aktivitet er en gylden og fin middelvei. Klarer man å gi det lille ekstra er jo det bare bra. Man har mye igjen for det iform av økt livskvalitet.

Rynker avogtil litt på nesen når personer halvparten min alder ser ut som potesekker. Det er litt trist. Men noen av disse finner jo veien til gymmen og ny livstil også, så det er jo helt knall.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 12:54

Forsterke negler er ikke det samme som å forlenge og sette på bling. Man kan godt gjøre det samtidig, men da blir det endring av fasade, på samme måte som injeksjoner. Samme med fake lashes. Jeg forsterker neglene mine med helt ufarget olje/lakk, jeg. Har masse rynker, cellulitter og verdens mest stusselige vipper!😂 Håret er tørt og solbleika etter Spaniaturen, ser ikke ut i måneskinn!🤡

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 12:54 Privat melding

Dette var datter til venneparet. Det var mitt barnebarn som fortalte meg det, og som syntes det var så trist.
Hvor hun har fått ideen fra vet jeg ikke, og det spiller forsåvidt ingen rolle. Det er uansett trist når en normal 13 åring er 14 dager i syden uten å kle av seg.
Det er mye fokus på sixpack og trente kropper på Internett, så klart det er påvirkning. Men en på 13 har jo ofte «valpefettet, fremdeles. De strekker seg litt i høyde i rykk og napp. :)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 3 aug. 12:57 Privat melding

@Deshi2: enig med du. Mye har med selvdisiplin å gjøre. Vil du det hardt nok, får du det til.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 13:00 Privat melding

Jeg ser best ut i måneskinn 😂

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 13:01

Nøkkelen til mye av alt dette ligger i psyken tror jeg. At man ikke klarer å opprettholde normal vekt, ikke klarer å slanke seg, ikke klarer å komme i akrivitet osv. Samme gjelder det at man føler behov for å måtte pynte på utseendet ved hjelp av inngrep for å føle seg bra nok. Noen burde kanskje bruke pengene til hjelp hos psykolog isteden.
Å finjustere litt på det utgangspunktet man har ved hjelp av eksempelvis litt sminke, neglelakk og hårfarignig er innafor syns jeg. Men når det blir for mye fake ramler jeg av; type overdrevent lange påsatte vipper som er i vinden nå. Men aksepterer at andre har andre preferanser enn meg og gjør som de vil.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 13:05

@Rosalinn; 13-åringer er midt i puberten med firandring fra barnekropp til voksenkropp, noe som også kan ha med saken å gjøre. Husker selv at puppene spratt frem i løpet av en sommer og det var litt vanskelig å forholde seg til så rask kroppsendring. Jeg ble da plutselig mer sjenert av å vise kroppen min husker jeg.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 13:06 Privat melding

Jeg tror ikke det Fiktiva. Jeg tror mye ligger i gener (50%), apetitt ++. Noen er sultne hele tiden andre ikke. Noen legger på seg fort, andre ikke. Og ikke minst. Når du har gått ned i vekt en gang, så kan du faktisk ikke spise normalt igjen.. noen gang! Du må leve på mindre mat enn andre som veier det samme. Forskning sier så. Det er mye mer komplekst enn man tror. Noen er slanke hele livet uten å jobbe for det, andre må jobbe beinhardt for det. Noen klarer det aldri.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 13:07 Privat melding

Klart at både selvdisiplin og psyke spiller inn, og kan man av enkelte årsaker ikke trene nok, så må kostholdet justeres.
Jeg hadde selv 18 år hvor jeg var for syk til noe som helst men jeg har prøvd å tenke riktig næring for kroppen i alle år. Få i meg nok vitaminer osv.
Jeg er sterkere og friskere nå enn da jeg var 35, men jeg blir aldri mer en sylfide. Det er helt greit, men jeg passer vekta og går nedover siden jeg jo orker mer og mer. :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 13:09

Helt klart psyken, Fiktiva. Folk kan være supersterke på andre områder, men ikke takle tanken på å gå ned, og å opprettholde ny vekt og livsstil, fordi det vil være en utrolig nedtur å gå på en gigasmell. Da blir de heller der de er, og trøstespiser seg enda høyere opp i vekt. Statsministeren ble nevnt. Ingen kan ha unngått å se beinstillingen hennes? Og alle kan vel være enige om at den ikke ser sunn ut? Om den er pga sykelig overvekt, bør en rådgiver eller lege har baller nok til å snakke med henne om dette. Om det er en annen tilstand, er det ingen tvil om at den forverres av overvekten. Dette handler om helse. Det ville ikke overraske meg om det en gang kommer en pressemelding om at Statsministeren er sykmeldt, og da MED en oppdiktet forklaring.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 13:23

Hvem har sagt noe om psykiske problemer? Tror ikke statsministeren har psykiske problemer akkurat. Å rase ned i vekt er da aldri en fornuftig løsning, 25 kg kan det fort gå etpar år å bli kvitt, for noen. Fort i starten for de største, og så flater det ut.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 13:25 Privat melding

Du skjønte hva jeg mente.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 3 aug. 13:28 Privat melding

Når det gjelder å gå ned i vekt er regelen at man putter i seg mindre energi enn kroppen forbrenner ila en dag. Man trenger ikke sulte om man spiser rett mat. Jeg faster hver dag fra 20 om kvelden til 12 neste dag. Om morgenen tar jeg en kopp te med kokosolje oppi, har masse av energi til lunsjtider. Spiser to måltider, lunsj (salat, med skinke, to store tallerkener) og middag. Middag er et veldig stort måltid bestående av svinefilet, kyllingfilet, ørretfiltet, osv, altså rent kjøtt. Og en haug med stekte grønnsaker (aromasopp, rødløk, squash, rød, grønn, gul paprika med krydder. Det er nommenom.

Nå har jeg begynt å trene etter sommeren(var rett og slett alt for varmt til å trene), og merker at energien ikke er der, rett og slett for det er minimalt med fettreserver i kroppen, nå må jeg øke på med karbo. Jeg gjør det forsiktig og over tid til nivået er rett. Er overbevist at dette går bra.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 13:37

Det handler veldig mye om å spise passe mengde (mange sulter seg når de skal slanke seg og det funker ikke) av RIKTIG type mat. Om du spiser riktig type mat skal du ikke behøve å gå sulten. Men veldig mange kan nok litt for lite om ernæring (selv om mange tror det motsatte).
Jeg vil påstå at 80% er kosthold og de resterende 20 aktivitet. Men det går selvfølgelig hånd i hånd.
Tror også manglende motivasjon og stayerevne har med saken å gjøre. Mange er altfor utålmodige og gir opp når det butter litt imot.
Det er nok ingen som har en kropp som ikke kan slankes, @Pærla. Alle kropper vil redusere fettlaget dersom det kommer færre kalorier inn enn det som forbrukes.
Men mange kan nok ha genetiske tilbøyligheter som gjør at de er disponert for overvekt. Akkurat som noen er mer disponerte for å bki alkoholikere. For det er dessverre ikke til å stikke under en stol at det finnes mange matmisbrukere også. Derav min oppfatning av at den psykiske delen er en viktig del.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 13:40 Privat melding

@fiktiva, jeg mener ikke at man ikke kan. Poenget mitt her er å nyansere bildet. Man er forskjellig. Ikke alle er like. Man skal ha det ganske langt fremme i hodet og ikke generalisere, på lik linje som når man snakker om helse på alle andre plan. Kalori inn og ut og selvdisiplin blir for enkelt. Da hadde ikke dette vært et så stort problem som det er.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 13:46 Privat melding

Det med stayerevne handler nok mye om dette med jo-jo-slanking og slikt. Det selges jo ufattelig med diett-opplegg omkring. Satser man på feil ting, sulter seg etc, så mislykkes man jo. Også blir det en runddans med dårlig selvfølelse/knust selvbilde. Er man tjukk så er den ofte ikke så bra i første fall. Verden ser også på deg som en med svak karakter, så hvor mye verre kan det egentlig bli? 🙃

Og de fleste mislykkes jo med å holde vekta over tid. Jeg mener å ha lest at så mye som 80% legger på seg etter de har tatt av kiloene også, og det handler nettopp om det jeg skrev under her. Man kan ALDRI spise normalt igjen. Ikke som en person som aldri har vært overvektig. Det er stram diett resten av livet. Harde kår. Så de fleste har jo vært igjennom noen runder.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 13:54

Jeg tror det handler mye om evne til planlegging og struktur i hverdagen også, og for en som er mer impulsiv og ustruktert kan ting selvfølgelig bli mer utfordrende.
Og så kan det handle om stress og følelser, derav min kommentar om at ting kan ligge i psyken som kanskje kan jobbes med.
Er fullstendig klar over at dette er komplekst og ikke bare bare. Men det ER mulig med en varig livstilsendring. Man må bare finne den riktige nøkkelen.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 14:02

Grunnen til at så mange går opp igjen er jo at de går tilbake til den samme usunne livsstilen som brakte dem opp i vekt.
Kan garanter deg at tynne og slanke mennesker også går opp i vekt om de fråtser.
Tynne og slanke mennesker som tilsynelatende kan spise hva de vil gjør nok bevisste og/eller bevisste valg hele veien som gjør at kaloriregnskapet går i null.

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 14:03 Privat melding

Noen går på lavkarbo og gudene vite hva disse trend-diettene kalles og står fast, andre dytter innpå mat og trener å får resultater.

Er selv i sistnevnte kategori, tror jeg slurer på 3-5000kcal dagen, jeg teller ikke, men passer på å få i meg proteiner i hvert måltid, ellers trenes det 2-3 ganger hver uke, hele året. Er jeg veldig flink på å oppretholde treningen begynner 6packen og komme ser jeg. Trener både styrke og kardio med hovedtyngde på stykre gir best resultater. Da kjenner man kroppen er igang og jobber selv mangen timer etter trening.

Mine tanker er at de som går på lavkarbo og andre "dietter" med svært lite kalorier har en kropp som går i dvale. Den holder på den energien den har da den ikke får tilført nok ny energi. Det er mye lesestoff og teorier om dette, men det er fra personer som trener, og ikke av trend-slanke greier da.

Å skjylde på gener mener jeg også blir veldig tynt. Om man er høy, lav, bredskultret eller smal, alle kan bli trente, men metoden må justeres litt utifra utgangspunktet.

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 14:06 Privat melding

Min eldste datter som nærmer seg 40 kan spise omtrent det dobbelte av min yngste uten å gå opp i vekt, så forbrenningen er ikke lik på alle.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:07 Privat melding

@deshi Det er ikke tynt. Forskning sier også så.

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 14:08 Privat melding

@Perla

"Man kan aldri spise normalt igjen"

Utifra inleggene dine virker du veldig feilinformert om hva som fungerer ?

Følger du noen treningsfolk på nett ? Har du sett hva / hvilke mengder de putter i seg ?

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:11 Privat melding

Oh, lavkarbo praktiseres her pga andre ting enn slanking Deshi... Noen har faktisk en god helseeffekt av det pga lavt blodsukker.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:11 Privat melding

@deshi Jeg har lest forskningsartikler opp igjennom.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 14:12

Jeg tror nok du tillegger oss mer fordømming enn det tilfellet er nå @Pærla. Det er lett å overtolke ting som skrives når man ikke får med kroppspråk osv.
Men uansett er den harde sannheten dessverre at det kun er dine egne store og små valg i hverdagen som fører deg dit du vil. Ikke ha for høye ambisjoner og prøv små justeringer steg for steg, kanskje det kan fungere bedre for deg ☺

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 3 aug. 14:13

Noen kan spise så godt som det de vil uten å legge på seg, Fiktivia. Noen er mye aktiv fordi de liker det eller må, ikke fordi de har selvdisiplin. Når det gjelder kropp og psyke og selvdisiplin, tror jeg problemene er jevnt fordelt ut over hele vektskalaen til folk. Du kan være rimelig ute å kjøre, selv om du er normalvektig eller supertrent. Det viktige er vel som Perla sier. Være litt ydmyk og forstå at det er sammensatt og mange årsaker. Og det handler om prioritering og fokus. Har man fokus andre steder, som for eksempel statsministeren, er det nok lettere å plutselig våkne litt vel diger en dag. Selv om det selvfølgelig ikke skjer plutselig.

Skjult ID med pseudonym perla fr. 3 aug. 14:14

Se her Deshi: https://forskning.no/mat-og-helse-overvekt/2014/04/derfor-er-det-sa-vanskelig-holde-vekta

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:15 Privat melding

@fiktiva Følte vi ble ganske enige. 😉

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 14:20 Privat melding

@Perla

Ok. men utenom lesing av forskning, har du også prøvd selv forskjellige innfalsvinkler ?

Selv har jeg vært både "jogger" og "styrkeløfter", spist lite, spist mye. Rett og slett for å se hva forskjellene utgjør. Egen erfaring samspiller mye med andres, og ting jeg har lest.

Det er vel ikke uten grunn at jentene på senter idag har hoppet av tredemølla å kastet seg i squatracket heller.

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 14:25 Privat melding

Du linker til en klassisk "vg" artikkel. Føler det er litehold i disse, ikke innehar de kildereferanser heller.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 14:28

80% mentalt
15% kosthold
5% aktivitet
Er du ikke tilstede mentalt, vil du bare havne tilbake til samme spor som du var i. Er du ikke tilstede mentalt, har du heller ikke den motivasjonen, selvdisiplinen eller viljen til å gjøre en endring. For som oftest handler det ikke om bare en vektnedgang, det handler om en livsstilsendring. Det er enkel regning, det handler om kalorier du tar inn - kontra kalorier du forbrenner i sammen med aktivitet. Det er ikke verre.
Hadde noen sagt dette til meg for 5 år siden, hadde jeg blitt fornærmet og sikkert også sur. Jeg hadde også sikkert tenkt at; «så enkelt er det faen ikke»! Men jeg vet hva det vil si å ha ekstra fett på kroppen, og jeg vet hvor mye eller hvordan man må jobbe for å komme dit man vil. Jeg fant nøkkelen. Men jeg respekterer mennesker fult ut som synes det er tøft, det er ikke vanskelig for meg å forstå i det hele tatt. Derfor hjelper jeg også andre mennesker til en endring, og komme seg i rett spor. Men jobben står man for selv, ofte trenger man bare kunnskap, motivasjon og push i riktig retning.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 14:28

Jeg har sett både tynne og overvektiges livstil på nært hold over tid og det har vært vesentlig forskjell på alle de "små" valgene i hverdagen som folk kanskje ikke tenker over - hvilket igjen forklarer de respektives vekt. Så ikke enig at man kan spise hva man vil uten å gå opp @Kiara.
Enig i det du nevner om at alle uavhengig av vekt kan slite og også dette med prioriteringer og fokus.
Men nøkkelen ligger jo i endring av livstil - dersom man ønsker en endring selvfølgelig. Og da må man gå inn i den psykiske biten tror jeg. Og la det være klart; jeg mener ikke med det at tjukke folk har psykiske problemer. Jeg mener at alle har en psyke og at det kanskje er en løsning å jobbe med motivasjon og tankegods for å få til en ønsket endring.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 14:30

Vi har mange av de samme tankene @ZeZe ☺

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 3 aug. 14:33

Enkelte kan nok ha utfordringer grunnet sykdom eller gener.
Men jeg registrerer jo rett som det er at feite folk står å slafser i seg softis ved inngangen på obs'n eller når de tar ferja. Midt i uka.

Handlevogna til enkelte er også en studie i søppelmat og kommende hjerteinfarkt. Greit nok at de spiser seg selv til døde, men på grensa til barnemishandling når de viderefører den usunne livsstilen til sine barn. Mat brukes både som belønning, trøst og som et middel mot kjedsomhet. Gratulerer, da har du det gående resten av livet for den oppvoksende generasjonen.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:33 Privat melding

Dama som står for forskningen heter Line Kristin Johnson. Det er vel ikke noe mer kilde enn henne, for de refererer til et fagseminar.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 14:34

Jeg forstår deg @Pærla 😘

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:35 Privat melding

Den under var til Deshi.

Skjult ID med pseudonym Exa. fr. 3 aug. 14:39

Woow Zeze, godt jobba 😀😀😀👍👍👍

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 3 aug. 14:39

Kudos @ZeZe 👏 Du ser flott ut 🙂

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:41 Privat melding

Shit, Zeze! KRED!

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 14:43 Privat melding

Woooooow. Så flott jobba 👏😊❤️

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 14:50

Takk 😌
Så når jeg sier; du får til det du vil, bare du legger godviljen til - så ligger det mye bak det utsagnet der.
Jeg er ikke noe ekstraordinært eksempel på dette, det er mange som har klart det samme. Det gjelder bare å finne nøkkelen, til DIN endring, på DIN måte.
Men du kan, om du virkelig vil det nok.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 14:56 Privat melding

Jeg er enig i det Zeze. Og jeg er enig i det med vilje, for det krever mye standhaftighet. Men jeg mener også at folk må legge til dette med empati fremfor fordømmelse når man skal "formane" ovenfor overvektige. Jeg hadde bare noen få år som _rimelig drøy_, og OMG. For en virkelighetssjekk! 😱

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 15:19

Ja, det har jeg kjent på kroppen for å si det sånn ☺️
Det finnes mange måter å si ting på, mene noe om, eller måter å gi råd på(om man ønsker råd)
Det kan også være greit å reflektere litt over egen tankegang 😉

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 3 aug. 15:20

Fantastisk bra jobba, ZeZe. En inspirasjon.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 3 aug. 15:23

Blir veldig glad av å se slike bilder, ZeZe????

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 15:24

Tusen ❤️takk for gode ord 😌
Da ble det et helt ansikt på noen av dere 😄
Og det er nettopp derfor @Gurimalla: jeg ønsker å inspirere andre, til å vise at det ER mulig å gjøre en endring. Man må bare ha alle brikkene på plass 🤗

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 15:25 Privat melding

@zeze Jaha?

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 15:33

Det med empati og det å dømme andre. Du har veldig rett i det @Pærla 🤗
La meg gi et lite lett eksempel på det;
Om man går forbi et svære overvektig menneske på gata, hva har man lett for å tenke?
«Det er ikke rart hun er så stor»
«Den isen skulle ikke hun ha hatt»
Er det ikke lett?
Jo, for vi mennesker dømmer lett. Vi gjør det nærmest helt automatisk. Og jeg er ikke noe prakteksemplar jeg heller.
For hva vet vi om det menneske?
Kanskje hun satt og koste seg med den isen, den første på et halvt år, fordi hun akkurat hadde nådd -30kg på vekta?
Man vet ingenting, men alikevel streifer tankene lett igjennom. Jeg sier ikke at alle gjør det, bare et enkelt eksempel ☺️
Jeg har sett stor endring i menn rundt meg. Ble en dør holdt opp for meg tidligere? Nei. Gjøres det nå? Nærmest uten unntak.
Det er så utrolig mange måter vi kan tilnærme oss mennesker i ord og handling, mennesker vi ønsker alt godt og som vi er glade i. Det er mye jeg har reflekter over de siste årene.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 15:37

Du trodde kanskje jeg mente deg @pærla 🙊😂😂 leste setningen om igjen, var ikke sånn ment. Jeg mente alle mennesker 😄

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 15:37 Privat melding

Signerer den der zeze. 👏😊

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 15:40 Privat melding

Og ingen kjenner hvor skoen trykker, utenom den som har den på. 😊

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 3 aug. 15:49 Privat melding

@ZeZe: Viktige ord du kommer med. Vi må alle bli flinkere til å ikke være så fordomsfulle, heller se menneskene som de personene de er, på godt og vondt. De som har hatt en reise med livsstilsendring vet hvilken vei de har gått, men det er fort gjort å glemme hvor man selv var. Be kind - always. Prøver på det hele tiden. :)

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 15:53 Privat melding

Derfor jeg postet den "be kind" -greia innledningsvis.. Det er alltid MASSE man ikke vet. Det er masse jeg ikke har skrevet her og... Og det er derfor man ikke skal være så bastant og tro man vet, fordi 1+1 var 2 sist man sjekket boka si. Fordi det er mennesker...

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 16:01 Privat melding

Jeg holder oppe døra for slanke, tjukke, gamle, unge, menn eller damer. Det handler bare om å være litt grei i hverdagen 👍🏻

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 16:01

Skjønte det 😂😂 og det hadde du god grunn til også 🙊😅

Ja slikt gir en nok lett følelse om skam. Man er jo så forskjellige, noen kunne ikke brydd seg mindre. Andre kjemper en stadig kamp, trives ikke i kroppen sin og har en svært dårlig selvfølelse pga overvekt. Uansett hvor man er i livet med sin kropp, så er alt opp til en selv. Man må selv gjøre jobben, og det er ingen skam å dra på et treningssenter og få veiledning til både kosthold og trening. Men det starter hos en selv, det er bare en selv som kan gjøre den endringen 🤗

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 16:02

Forundrer meg ikke @Deshi2 😁😁

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 16:28

Flott endring du har fått til @ZeZe (Rakk akkurat å se bilde før det ble slettet). Du fant tydeligvis riktig nøkkel og vet hva som ligger i det!👍

Når det gjelder dette med hva andre måtte tenke om en, så tror jeg noen ganger at man også tenderer til å fabrikere litt ekstra i sitt eget hode. Man VET jo ikke hva folk tenker, og det er litt for lett å anta og misoppfatte. Det er jo en form for fordomsfullhet å tillegge andre negative tanker de ikke har, er det ikke? Mener dog ikke at det ikke skjer at folk har fordomsfulle tanker om mennesker de møter på sin vei, men jeg tror at folk flest ofte har nok med seg og sitt til å reflektere så mye over andre hele tiden. De fleste er kanskje for opptatte med å tenke på hva andre tenker om dem, hehe 😜
Det kan nok være at utseendet er det som skaper første interesse for et annet menneske, men husk at det er personligheten som avgjør om det settes pris på samvær in the long run. Og alle har forskjellige fine kvaliteter og egenskaper å bidra med der.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 3 aug. 16:32

Et liten sidespørsmål/avsporing til kvinner som har eller har hatt «noen kilo ekstra». Hvis noen vil svare da. 😯

Hvordan reagerer dere og forholder dere til seksuell oppmerksomhet, som feks å bli sjekket opp eller få kroppslige komplimenter?

Er dere mindre eller mer mottagelige med noen kilo ekstra? Er inntrykket at dere mer eller mindre mottagelige enn en slank kvinner?

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 16:37 Privat melding

@fiktiva Stigmatiseringen av overvektige er ikke noe man innbiller seg, den eksisterer nok i høyeste grad.

https://www.nrk.no/viten/_-tjukke-mennesker-er-late-og-dumme-1.11822083

https://forskning.no/2015/10/skadelig-diskriminering-av-alvorlig-overvektige

https://tidsskriftet.no/2014/12/kommentar-og-debatt/er-det-overvekt-eller-vektfokus-som-er-helseskadelig

Men nei man VET jo ikke hva folk tenker der og da. Men som en som har vært normalvektig størsteparten av livet, så merker man jo klart en stor forskjell på folk rundt en når det ramler på en haug av ekstra kilo. Merker også en veldig tydelig forskjell når de går av. Sånn er det. 🙃

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 16:51

@bobb
Sånt eksisterte så og si ikke tidligere, så for meg blir det vanskelig å svare på 🤷‍♀️
Og om det så skjedde en gang i skuddåret(ikke sjekket opp, men kompliment fra en mann), så trodde jeg vel ikke på han eller tok det som «snillhet» fra hans side dessverre.
Jeg har vel stort sett levd hele mitt voksne liv uten noe spesielt komplimenter for kropp/utseende, heller ikke fra mannen jeg levde sammen med.
Og nå? Vel, jeg har lært meg å ta det til meg. Selv om det er noe jeg har måtte «lære» meg til underveis. For skalaen for komplimenter fra før til nå, eller like langt fra hverandre som A til Å. Og jo fler komplimenter man har fått de siste årene, jo mer har jeg begynt å tro på det også. Men det har faktisk tatt litt tid, mest fordi forskjellen er så utrolig stor.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 16:54

Det siste der er jeg enig i @Pærla. Det er nå en gang sånn at det er det utvendige man legger merke til først når man møter et menneske. Og vi påvirkes jo alle av det vi ser i mer eller mindre grad og danner oss gjerne et første bilde av personen basert på det.
For øvrig finnes mange grupper som stigmatiseres, ikke bare overvektige.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 16:55

Tusen takk @Fiktivia 🤗 ønsker ikke noe fokus på meg personlig, ville bare vise at det virkelig er mulig i bakgrunn av hva jeg skrev(derfor jeg slettet bildet)
Og jeg signerer det du skriver under her 👌👌👌

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 16:56 Privat melding

Jeg opplever å få mssse komplimenter selv om jeg er litt rund. Jeg utstråler nok ut trygghet også, og har bra selvtillit. Tror nok menn fanger opp det...

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 17:00 Privat melding

@bobb Jeg har ingen komplekser som er noe å snakke om eller som er til hinder for noe. Kan la lyset på, for å si det slik. ..Og jeg regner med at de som legger seg etter meg gjør det fordi de liker meg? Og hvorfor skulle de ikke det? 🙈
Jeg er vel ikke noe mer eller mindre mottagelig enn andre. Føler meg ikke noe mindre bra enn andre damer.

Bare for å gjøre det klart. Dette er ca hva vi snakker om.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 17:08 Privat melding

@fiktiva Enig 😊

Skjult ID med pseudonym Gravlax fr. 3 aug. 17:15

@perla ))

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 17:18 Privat melding

😂

(kvinne 61 år fra Østfold) fr. 3 aug. 17:21 Privat melding

Du er fin Pærla 😊

(mann 40 år fra Vestfold) fr. 3 aug. 17:25 Privat melding

Det er ingenting feil med å ha noen kilo ekstra. Det er bare når man er -obese-, særlig -morbidly obese- at det er et problem. Det er tross alt en helsefare.

Men ja, hele greia med fat-shaming er problematisk. Det -kan- fungere for noen, men for andre har det motsatt effekt. Pluss er det mange forskjellige grunner og mange forskjellige løsninger, metabolisme feks. Det er best å være positiv og hjelpsom enn negativ og gjøre narr av folk. Hjelpe folk gjennom i småskritt enn å tvinge og dytte.

Det var min €0.02

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 3 aug. 17:41 Privat melding

Jeg har vært sammen med tykke, tynne, høye og lave, det har absolutt ingen betydning for meg, det er personen inni som er viktig, som jeg setter pris på. Utseende kan forandres, man kan slanke seg, osv. Det er ikke viktig, men det finnes jo ekstreme varianter som blir litt vanskelig å forholde seg til slik som @Daithi nevner. Jeg husker selv da jeg var 15-16 kg over normalen, og det meste lå rundt magen, det er jo ikke så lenge siden. Man får komplekser og tenker litt negativt rundt seg selv, tror det er rimelig vanlig. Nå er jeg på gli, fettprosenten er veldig lav, og jeg har begynt å trene, men jeg KUNNE ha satt meg ned, hvilt på laurbærene, istedenfor har jeg endret livsstil, både mat og trening, og slik skal det fortsette. Jeg sitter fortsatt i sofaen, men ikke så mye som før. Jeg setter små mål, og når dem. En fot foran den andre.

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 3 aug. 18:14 Privat melding

Ser du sånn ut, perla, synes jeg du er både vakker og sexy! Hvilken mann vil ikke nyte å krype inntil slike deilige, runde, myke former!

Sier som Fiktivia tidligere i dag: det er så mange flotte damer her! Faderullan at jeg er heterofilt skrudd sammen. Når jeg tenker meg om, har jeg faktisk også alltid likt best menn som er litt runde - helt fra ungdommen av. Og ta nå for guds skyld ikke dette som en forherligelse av usunn overvekt. Det er ikke det jeg mener. Som leder meg til ZeZe.

Jeg ser du skriver at du ikke ønsker fokus på deg personlig. Jeg vil bare takke deg for din åpenhet! Og jeg skammer meg nå etter å ha lest deg for år etter år ikke å klare å fjerne de 5-6 kiloene jeg gjerne vil bli kvitt. Du er en inspirasjon! Fy søren hva du har klart på så kort tid. Jeg så bildet og forandringen. Og for en forandring - da tenker jeg også hva du opplever av reaksjoner i omgivelsene slik du beskriver. Det må jo nesten oppleves som en helt ny tilværelse. Jeg er så glad på dine vegne, ZeZe, og du blomstrer virkelig nå!

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 18:33

Tusen takk foe gode ord @Bacalao 🤗🤗 sånt gjør meg faktisk rørt av å lese. Ja, det ER en helt ny tilværelse, og jeg er inne i mitt 4.år med denne tilværelsen. Så jeg kan vel ikke annet enn å si at jeg klarte det til slutt, jeg fant nøkkelen, og jeg skal aldri snu og gå ut den døra igjen. For jeg ønsker å ta vare på hele meg selv, og ikke bare deler av meg 😇🤗

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 19:08 Privat melding

@bacalao Tusen takk. 😊
Jeg tenker at ingen er for alle. Men om man ser på responsen fra @lax ( 😘), så ser man jo at smaken er som baken. Noen jubler, andre ikke (men de merker jeg lite til). Og det har jeg akseptert. Jeg tenker aldri at "han synes nok jeg var for tjukk".

Det er digg å bli voksen og litt mer selvsikker.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 3 aug. 19:12

Jeg regner med spørsmålene dine er retorisk @perla. 😘

Jeg hadde ingen kjempepoeng eller spesiell bias bak mine spørsmål, jeg er bare litt nyskjerrig i forhold til egne erfaringer. Ser jeg har fått ulike svar.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 19:13 Privat melding

Retorisk ja.

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 3 aug. 19:13 Privat melding

Litt former er jo vanvittig sexy da. Og om dama atpåtil er aktiv har man en vinnerkombinasjon synes jeg.

ZeZe er ei flott dame vettdu !! Hakket før jeg kryper igjennom forumet og bort på andre sia for å gi hu en suss på tjinnet 😀 Åsså har'a så flott personlighet vettdu i tillegg. MEN, det er det jo mange andre som har her på forumet også da 👍🏻

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 19:22 Privat melding

@bobb Hva er dine erfaringer da? Nysgjerrig.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 19:37

Hehe du altså @Deshi2 😅 Jeg kan faktisk ikke gjøre annet enn å si takk 🙈😇 Men jeg synes også at disse Rogaland-kvinnene burde ta seg ei bolle eller kommet på bedre tanker og tatt seg en date med deg ☺️☺️

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 3 aug. 19:50

Mine erfaringer er jo litt blandet, men opplever at ofte kan det være vanskeligere å flørte/komme inn på kvinner som har litt ekstra. Det preller kanskje litt av som @zeze skriver. Det har sikkert med selvbilde generelt å gjøre. Jeg vet ikke, derfor spør jeg. 🙄

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 19:54

Jeg tenker det kommer nok mest an på selvfølelse/selvtillit, uansett hvordan man ser ut 🤗

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 19:59 Privat melding

@bobb Hm, ja kan kanskje hende da.
Jeg har vel tenkt at det er ikke noe vits om man ikke kan "own it". Og mange kler jo på seg "sekker", pakker seg inn og slikt, gjemmer seg bort... Jeg tenker det er leit. Hva man utstråler og "er" sier jo mye mer om en person, enn om man har 5 eller 15 kg for mye.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 20:04 Privat melding

Ble litt dårlig formulert den siste der. Det med "own it". Snakker om meg selv. 😉

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 3 aug. 20:14

@bobb
Jeg gikk ned en god del i vekt for ca 16 år siden. Aner ikke hvor mye, men fra klesstørrelse 40/42 til 34.

Som "stor" opplevde jeg å få noen kommentarer på størrelsen min. Var f.eks. på garasjefest en kveld og rota litt med en mann som sa noe sånt som "Ei tynn ei t mårrå's og ei tjukk ei t kveill's!" (mulig han refererte til en sang). Det stakk litt, siden jeg fortsatt husker det.

Jeg fikk i etterkant tilsendt bilder fra den helga, og da oppdaget jeg "plutselig" hvor stor jeg hadde blitt. Og bestemte meg for å gjøre noe med det.

Jeg gikk rimelig raskt ned i vekt og fikk mye positiv oppmerksomhet, både fra menn og kvinner (kvinner ville ha "oppskriften").
Ergo sier hodet mitt nå at jeg må være forholdsvis slank for å få positiv oppmerksomhet fra menn.

Har vært en stabil str 36 i mange år, men måtte ta grep det siste året her da noen kg hadde sneket seg på igjen. Nå er jeg back on track igjen.

Jeg trives bedre selv som forholdsvis slank, liker ikke når jeg begynner å se f.eks. flesk som tyter ut over/under bh-stroppen bak.
Det er mulig jeg da også utstråler mer selvsikkerhet og ergo er mer mottakelig for komplimenter? 🤔

Skjult ID med pseudonym maryandthe fr. 3 aug. 20:19

Nysgjerrig

Skjult ID med pseudonym maryandthe fr. 3 aug. 20:22

Hvordan får dere sett disse profilene - som er damer, damer?!

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 20:22 Privat melding

Trykk?

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 20:23 Privat melding

Du må åpne for matcher under 70.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 3 aug. 20:24

Hvordan gjør man det @Pærla? Må man gjøre det via web-versjon kanskje?

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 3 aug. 20:25 Privat melding

Det ligger under "synlighet og preferanser".

Skjult ID med pseudonym Høy Libido fr. 3 aug. 20:46

Atletiske og eller normale kropper er vår tids idealer. Idealer blir ofte dyrket av det som er det motsatte av standarden. Dvs standarden i dag er overvekt. Derfor blir det også lagt til rette for det, som den nye normalen. I eskalerende grad. Ergo. et samfunnsproblem.

Dette vil helt til vitenskapen kommer opp med noe bare fortsette å øke. I samfunn slike som våre så dør flere av å spise seg ihjel enn av sult. Aka trøstespising eller mat / drikkekultur hovedsakelig.

Gå ned i vekt er en ting, bli nogenlunde i vekta hvor en har kontroll over tid er en helt annen.

Sjarm og utstråling teller selvsagt mest, iblandet kjemi. Delikat overvekt (i mangel av et bedre ord) handler om hvor overvekta legger seg. Noe som skiller de overvektige som f.eks trener, og de som pasifiserer seg til overvekt. Gener spiller selvsagt en rolle. Det vil det alltid gjøre på enkelte områder.

Det er så mye penger i omløp på å holde folk inne i overvekt. Det bygger arbeidsplasser blant annet. Derfor viser en normal kropp i dag, en viljestyrke, og disiplin. Det bygger karakter. Derfor er det også attraktivt, for mange.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 20:54

Hvis du ser omtrent ut som bildet du postet tidligere i tråden snakker vi jo ikke om noen usunn overvekt for din del @Pærla. Da er det vel snarere snakk om "kosmetiske" kilo i forhold til hva du selv trives med og har vært vant til fra tidligere.
Tror som flere andre her har vært inne på at endel også handler om hvordan man bærer sine kilo. Selvfølelse og utstråling er nok et viktig stikkord i den sammenheng. Om man ikke er komfortabel, er usikker eller tror at man ikke er bra nok, så merkes det.

@maryandthe, for min del har jeg ikke sett på noen av damenes profiler her, men flere har postet bilder av seg selv i forskjellige tråder. Noen har jeg også møtt irl. Det er mange bra damer!

Skjult ID med pseudonym Fiktivia fr. 3 aug. 21:27

Nei, lettvint er det jo ikke, det krever at man må ofre noe. Men det gjør i grunnen mye annet i livet også da. For eksempel sånne nettdating-greier.
Der mangler jeg riktig nøkkel til både motivasjon og fokus merker jeg 😃